Találatok a következő kifejezésre: Mi történik hogy (1577 db)

1. Tegyél egy kistányéron egymásra három kockacukrot. Önts a tányérba egy-két milliliter kávét vagy gyümölcslét! Mi történik? Hogyan tudnád elérni, hogy a legfelsõ kockacukornál ne jöjjön létre ez a jelenség? Mit modellez ez a kísérlet?

Sziasztok! Kérlek segítsetek nekem a fizika házimban, mert nem nagyon tudom megcsinálni!

Legjobb válasz: Kávéd nincs vagy kockacukrod ? :) Az történik, hogy mind3 cukor magába szivja a kávét. A legfelsõ akkor nem szívná magába, ha valami szigetelõanyaggal elszigeteled a többitõl, vagy átitadod valami sûrû (mondjuk olaj, sûrû szirup) cuccal. A kísérlet a kapilláris csövek jelenséget modellezi (szerintem)

Kávéd nincs vagy kockacukrod ? :) Az történik, hogy mind3 cukor magába szivja a kávét. A legfelsõ akkor nem szívná magába, ha valami szigetelõanyaggal elszigeteled a többitõl, vagy átitadod valami sûrû (mondjuk olaj, sûrû szirup) cuccal. A kísérlet a kapilláris csövek jelenséget modellezi (szerintem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mi tortenik az anesteziologusnal? Miert kell mennem, osszefugghet azzal h gerincservem van vagy az edaval? Vagy minden terhes megy? Ott mi tortenik? Hogyan vizsgal?

Legjobb válasz: Gondolom elõre tudjátok, hogy császárral fogsz szülni, ezért kell menned. Nekem legalábbis ezért, de még nem voltam, így nem tudom, hogyan vizsgál.

Gondolom elõre tudjátok, hogy császárral fogsz szülni, ezért kell menned. Nekem legalábbis ezért, de még nem voltam, így nem tudom, hogyan vizsgál.
Szia! Nekem is probléma van a gerincemmel. Nem mondták, hogy emiadt biztos a császár, azért kell nekem is majd aneszteziológushoz mennem, hogy megnézze, hogy kaphatok-e EDA-t vagy császár esetén spinális érzéstelenítést vagy altatni kell. 16+6 hkm
Miskolcon mindenkit elküldenek függetlenül attól, hogyan fog szülni, milyen az egészségi állapota.
Ja és nem vizsgál sehogy. Megméri a vérnyomásod, kérdez pár dolgot. Pár perc az egész.
Én az eda miatt voltam. Kérdezgetett, vérnyomás mérés, megvizsgált.Mármint csak a hallgatóval.
Én is voltam de csak akkor amikor már tudtam, hogy császár lesz, kérdez pár dolgot, kaptál-e vért, voltál-e altatva stb. Õ nem vizsgál meg!
Semmi. A mostani szabályzás szerint 18 éven aluli személy 12 éves korúval is létesíthet, 18 éven felüli pedig 14 évet betöltöttel vagy idõsebbel.
Utolsó úgy kell nevelni a gyereket, hogy gyerekként ne akarjon nemi életet élni. Nem a törvénynek kell visszatartani hanem az erkölcsnek legalább.
semmi és semmi.
21.22 olvasd már el a törvényt, mielõtt felháborodsz...
23.30 fura hogy egy számodra ismeretlen
Valószínûleg az emberek értelmesebb része csúnyán néz rájuk.
ma 21:16 Ebben tökéletesen igazad van, de az sem árt, ha mondjuk egy férfi meg sem kísérli a csábítást, mert nem akar sittre kerülni.
ma 20:28 Hát ez marha jó! Még egy 14 éves is takony a szexhez, erre leviszik 12-re? Kiváló! Éljenek a pedofilok. Kösz libsik!
Az elsõt büntetik, a másikat nem. De miért nem saját korosztály? Sose értettem az ilyeneket..
milyen érzelmeket vált ki belöled. fura egy életed lehet
ma 05:06 Nekem legalább van életem! Csak az olyanok keserítik meg, mint amilyen te vagy. De látom felzaklatott a kommentem, mert szokásodhoz híven töröltetted. Megsúgom, nyugodtan cenzúráztathatsz, a lényegen nem változtat.
17.36 a szokásomhoz híven akkor tudnám töröltetni a kommented, ha egyáltalán tudnám hogy ki vagy. és tudom számodra hihetetlen, de másokat nem zaklat fel csak úgy egy komment. Sõt, ennél sokkal durvábbat mondok. Egy komment nem is képes az életemre hatást kifejteni. Nem tudom a tiédet hogyan keseríti az meg, ha egy ismeretlen ember nem ért veled egyet. Pedig hidd el, ilyenek azért akadnak szép számmal. A kommented meg nem én törlöm. Ugyanolyan user vagyok mint te, csak én le tudok írni akár több mondatot is, úgy hogy nem anyázom bennük.
"a szokásomhoz híven akkor tudnám töröltetni a kommented, ha egyáltalán tudnám hogy ki vagy" Ehhez nem kell tudnod, hogy ki vagyok, elég, ha jelented. Ez új, mi? "Nem tudom a tiédet hogyan keseríti az meg, ha egy ismeretlen ember nem ért veled egyet" Úgy keseríti meg, hogy látom, hogy minden mocskot, bûnözõt, szennyet a védelmébe vesz. "Pedig hidd el, ilyenek azért akadnak szép számmal." Elég szomorú, hogy vannak még rajtad kívül páran olyanok, mint te. "A kommented meg nem én törlöm. Ugyanolyan user vagyok mint te" Azt írtam törölTETTED. "csak én le tudok írni akár több mondatot is, úgy hogy nem anyázom bennük." 1. Hol anyáztam? 2. Úgy viszont nem tudsz leírni több mondatot, hogy a mondatokat lezáró pontok után a következõ mondatot már nagy kezdõbetûvel írd.
"2. Úgy viszont nem tudsz leírni több mondatot, hogy a mondatokat lezáró pontok után a következõ mondatot már nagy kezdõbetûvel írd." ez egy olyan ütõs érv, hogy fel is adtam. nyertél.


Hogy van németül a következő mondatok? Szia, mi van veled? Hallom h Ausztriában mi történik, hogy nyáron havazik.

Legjobb válasz: Hallo, was ist mit dir los? Ich hab gehört, was in Österreich passiert, dass es im Sommer schneit.

Hallo, was ist mit dir los? Ich hab gehört, was in Österreich passiert, dass es im Sommer schneit.
*was ist los mit dir? A helyes szórend. ;-)

Ma reggelre iszonyat érzékeny lett a fogam. Nem tudom mi történt, hogy egyik napról a másikra, hogyan alakulhatott ki. Mit tegyek?

A bal a lasó egyes fogamat kb. két hete tömték át, és most eszméletlen érzékeny. Ma reggel úgy keltem fel, hogy ahogy leveg?t vettem, belenyilalt a h?különbségt?l a fogam. Majd ez a reggelinél a kenyér harapásánál is nehézséget okozott. Mit tegyek? Nagyon kellemetlen. (lehet, hogy tegnap sok szénsavas ásványvízet ittam az okozhatta?)

Legjobb válasz: Vékony a zománcréteg a fogadon, ami azzal jár, hogy ha savas étet-italt (gyümölcsök is, pl. eper, megy) fogyasztasz, akkor érzékennyé válik. Nekem segít ilyenkor a szenzitív fogakra kifejlesztett fogkrém.

Vékony a zománcréteg a fogadon, ami azzal jár, hogy ha savas étet-italt (gyümölcsök is, pl. eper, megy) fogyasztasz, akkor érzékennyé válik. Nekem segít ilyenkor a szenzitív fogakra kifejlesztett fogkrém.
A kérdező hozzászólása: ó jaj, akkor a szénsavas ásványvizet ezek szerint elfelejthetem :( Van olyan fogkrém, ami tuti használna?
az én fogorvosom mindig a sensodyne-t ajánlja. nézd meg, hogy nem jött-e ki a tömés, mert ha kijött, akkor el kell menned a fogorvoshoz, de ha nem, akkor elég, ha ilyennel mosol fogat, vagy beszerzel valami öblögetõs cuccot, ami egy picit erõsíti a zománcot. nekem is szokott ilyen lenni néha, hogy 1-2 napig érzékenyebbek a fogaim, de akkor öblögetek, és elmúlik:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat. Ma veszek fogkrémet, és ha nem változik egy héten belül, elmegyek a fogorvosomhoz.

Melegek, ti hogy találtátok meg magatokat, hogy tudtátok meg hogy melegek vagytok, hogy találtátok meg az elsőt, mi történt, hogy fogadták szüleitek és barátaitok?

Meséljetek el mindent részletesen plz... :)

Legjobb válasz: Kb. 12 éves koromban vettem észre, hogy testileg a fiúk érdekelnek, a lányok abszolút nem izgatnak. Ekkor ezt még múló kíváncsiságnak tartottam, és úgy 18 éves koromra fogadtam el, hogy meleg vagyok. Az "elsõvel" a fõiskolán ismerkedtem meg. Volt egy közös szemináriumunk, már félév elején sejtettem róla, hogy õ is "más". Egyszer úgy adódott, hogy órán csoportban kellett egy feladatot megoldani és megkérdeztem, hogy odaülhetek-e mellé. Ezután többször beszélgettünk egymással a fõsulin, de nem mertem szóbahozni a meleg témát. Egyik délután mondtam neki, hogy szívesen hazaviszem, mert úgyis útba esik. Beültünk a kocsimba, és ahogy nyúltam a sebességváltó felé, hogy hátramenetbe kapcsoljak, õ is nyúlt és megsimogatta a kezem. Ekkor már biztos voltam a dolgomban. Néhány hónapig tartó kapcsolat lett belõle, aminek amiatt lett vége, hogy nem mertem nyíltan vállalni a melegségem. Ma már ezt egy kicsit bánom. Néha még ma is beszélek facebookon ezzel a sráccal, de helyileg igencsak távol kerültünk egymástól. Azóta leginkább internetes társkeresõkön ismerkedem. Szüleim, családtagjaim még nem tudnak arról, hogy meleg vagyok, bár szerintem sejtik. Szûk baráti köröm (kb. 10 fõ) tud róla és szerencsére elfogadtak. Néha elhangzik ugyan egy-egy meleg poén, de mindannyian biztosítottak róla, hogy õk ugyanúgy kedvelnek, mintha hetero lennék. Náluk jobb barátok nincsenek a világon. Remélem, elég részletes volt. :) 24/F

Kb. 12 éves koromban vettem észre, hogy testileg a fiúk érdekelnek, a lányok abszolút nem izgatnak. Ekkor ezt még múló kíváncsiságnak tartottam, és úgy 18 éves koromra fogadtam el, hogy meleg vagyok. Az "elsõvel" a fõiskolán ismerkedtem meg. Volt egy közös szemináriumunk, már félév elején sejtettem róla, hogy õ is "más". Egyszer úgy adódott, hogy órán csoportban kellett egy feladatot megoldani és megkérdeztem, hogy odaülhetek-e mellé. Ezután többször beszélgettünk egymással a fõsulin, de nem mertem szóbahozni a meleg témát. Egyik délután mondtam neki, hogy szívesen hazaviszem, mert úgyis útba esik. Beültünk a kocsimba, és ahogy nyúltam a sebességváltó felé, hogy hátramenetbe kapcsoljak, õ is nyúlt és megsimogatta a kezem. Ekkor már biztos voltam a dolgomban. Néhány hónapig tartó kapcsolat lett belõle, aminek amiatt lett vége, hogy nem mertem nyíltan vállalni a melegségem. Ma már ezt egy kicsit bánom. Néha még ma is beszélek facebookon ezzel a sráccal, de helyileg igencsak távol kerültünk egymástól. Azóta leginkább internetes társkeresõkön ismerkedem. Szüleim, családtagjaim még nem tudnak arról, hogy meleg vagyok, bár szerintem sejtik. Szûk baráti köröm (kb. 10 fõ) tud róla és szerencsére elfogadtak. Néha elhangzik ugyan egy-egy meleg poén, de mindannyian biztosítottak róla, hogy õk ugyanúgy kedvelnek, mintha hetero lennék. Náluk jobb barátok nincsenek a világon. Remélem, elég részletes volt. :) 24/F
Azért Fluor-t, SP-t, és a többi majom divatb*zit ne vegyük egy kalap alá az IGAZI melegekkel - akik nem mutogatják magukat, úgy néznek ki, mint egy hetero, rendesen dolgoznak, tanulnak, csak épp a saját nemüket szeretik. Ez nekik épp elég probléma, amirõl nem tehetnek. Egyébként szerintem a serdülõkor kezdetén(12 éves kor) lehet megtudni, hogy ki milyen nemhez vonzódik. Én amúgy nem vagyok sem srác, sem meleg. 16/L
megszülettem orvos mondta az anyámnak h meleg a fia meg nemi beteg, hogy meg lehessen különböztetni sp lettem de a haveroknak csak fluor
hát beleszerettem a legjobb barátomba, azelõtt meg nem is érdekeltek igazából a lányok, a többi meg még nem történt meg :D
A kérdező hozzászólása: Kort is írjatok! xDD
A kérdező hozzászólása: Elmesélnétek, részletesen, hogy futottatok össze, hogy történt az elsõ csók, vagy aktus?
08-26 19:46 ez olyan szép :)

Ezzel a helikopterrel ez mi történt hogy vízbe esett?

Illetve mi lett azokkal akik benne ültek? kimenekültek?

Legjobb válasz: Szerintem a videón elég jól látszik: Túl gyorsan jött a helikopter, és a pilóta megpróbált lassítani. A helivel úgy lehet lassítani, hogy magad fele húzod a botot. Igen ám, csakhogy ilyenkor a gép segge lejjebb kerül mint az orra, és belülrõl nyílván a seggét nem látod, csak az orrát. A hátsó kerék beleakadt a hajó oldalán levõ védõhálóba, emiatt nem tudott továbbmenni a heli. Gondolom ezt érezte a pilóta, és megpróbálta oldalazva kiszedni a hátsó kereket. Igen ám, de ekkor a heli megbillent, hiszen a kerék még mindig be volt akadva. A billenés után már semmit nem tehetsz, utasként ülsz a gépben. Szerinted honnan tudnánk mi lett a bent ülõkkel?

Szerintem a videón elég jól látszik: Túl gyorsan jött a helikopter, és a pilóta megpróbált lassítani. A helivel úgy lehet lassítani, hogy magad fele húzod a botot. Igen ám, csakhogy ilyenkor a gép segge lejjebb kerül mint az orra, és belülrõl nyílván a seggét nem látod, csak az orrát. A hátsó kerék beleakadt a hajó oldalán levõ védõhálóba, emiatt nem tudott továbbmenni a heli. Gondolom ezt érezte a pilóta, és megpróbálta oldalazva kiszedni a hátsó kereket. Igen ám, de ekkor a heli megbillent, hiszen a kerék még mindig be volt akadva. A billenés után már semmit nem tehetsz, utasként ülsz a gépben. Szerinted honnan tudnánk mi lett a bent ülõkkel?

Mi történt? Hogyan tudom visszacsinálni? PLS HELP! NAHYON FONTOS MINÉL HAMARABB VKI HELP! Adobe After Effects

Amikor elindítom a progit egész képerny?n ez jelenik meg.

Legjobb válasz: 1. Mi akar ez lenni, semmi nem látszik, pixeles. 2. Mi a probléma? 3. Ne kiabálj.

1. Mi akar ez lenni, semmi nem látszik, pixeles. 2. Mi a probléma? 3. Ne kiabálj.
A kérdező hozzászólása: Full Screenen ez jön ki. A Tálca leugrik. És a menüsor meg a címsor meg ezek nem látszódnak
A kérdező hozzászólása: Magyarul nem lehet használni:S

Volt valakinek terhesség alatti magas majfunkcio értéke? Ha igen mi történt hogyan kezelték minden érdekel?

Legjobb válasz: Nem terhesség alatt is érdekel? Megjártam vele a hepatológiát (László kórház). Nem kezelik semmivel, csak kiderítik, mitõl van (vérvétellel). Csak ha Hepatitis A, B, C, stb., akkor kell vele bármit is tenni. Ha nem szorulsz kórházi ápolásra állapotod miatt, akkor semmilyen gyógyszert nem kapsz semelyik esetben sem, csak beoltják a környezetedet.

Nem terhesség alatt is érdekel? Megjártam vele a hepatológiát (László kórház). Nem kezelik semmivel, csak kiderítik, mitõl van (vérvétellel). Csak ha Hepatitis A, B, C, stb., akkor kell vele bármit is tenni. Ha nem szorulsz kórházi ápolásra állapotod miatt, akkor semmilyen gyógyszert nem kapsz semelyik esetben sem, csak beoltják a környezetedet.
A kérdező hozzászólása: Terhespatologiara küldtek nem vészesen magasak az eredmények de még is aggódom! Hepatitisz kizárt megkérdeztem!
Annyi, hogy ha nem tudsz enni, inni eleget - mert pl. hányingered van -, akkor táplálékkiegészítõ idõvel aktuális lehet, de semmi különös. Akarják látni, mitõl van az értékemelkedés, de semmi más szerintem, ne izgulj.:)
Engem rossz májfunkció èrtèkek miatt, a 37hèten csàszàroztak. Teljesen egèszsèges a kislànyom, ès èn is.
Nálam sokszorosa volt a normálisnak, ezt terhességi epepangásnak (cholestasis) hívták, már mindenütt viszkettem, de sárga még nem voltam. A 35. héten fektettek be, nem volt kezelés, csak szoros megfigyelés (nst, ultrahang, vérvételek), a 38. héten programcsászár lett. Szülés után 1-2 hét alatt visszaállt minden a normálisra. Utólag tudom, hogy lehetett volna rá az Ursofalk nevû gyógyszert szedni, ami segíti az epesavak ürülését, így remélhetõleg lassítja az állapotromlást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat én még csak 12 hetes vagyok ma megyek a nögyogyászomhoz és remélem csak jo dolgokat fog mondani ezzel kapcsolatban!

Baj van! A madaram hullámos papagáj, és a minap a hátán fetrengett, görcsösen dobálta magát. Mi történt, hogy segíthetek neki?

És miután "jobban lett" a rúdján ülve a fejét ingatta, föl le, jobra balra. 4 éves múlt.

Legjobb válasz: [link] itt nézelõdj, hátha van valami hasznos egyébként írd be a Google-ba, hogy "papagáj görcs" vagy papagáj betegségek" de a legbiztosabb az lenne, ha kimenne hozzá egy állatorvos azt nem ajánlom hogy te vidd le, mert az túl nagy stressz lenne neki, ha beteg. inkább az állatorvos menjen ki hozzátok, az biztonságosabb.

[link] itt nézelõdj, hátha van valami hasznos egyébként írd be a Google-ba, hogy "papagáj görcs" vagy papagáj betegségek" de a legbiztosabb az lenne, ha kimenne hozzá egy állatorvos azt nem ajánlom hogy te vidd le, mert az túl nagy stressz lenne neki, ha beteg. inkább az állatorvos menjen ki hozzátok, az biztonságosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tanácsokat, a link sokat segít! Ment a zöld pacsi.
Ugyan ez volt a miénkel is és neghalt.mindenképpen hívjatok ki állatorvost
én is ezt mondom, hívjatok ki állatorvost! 1. válaszoló


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!