Találatok a következő kifejezésre: Mi történik ha valaki a terhesség (3 db)

Mi történik akkor, ha valaki a terhesség 7. hetéig fogyókúrázott?

Legjobb válasz: terhes vagy és fogyókúráztál? hát ez elég fura. persze lehet nem tudtad. ha ettél normális élelmiszereket(zöldség-gyümölcs-hús) szerintem semmi bajotok nem lesz. ha annyira drasztikusan fogyóztál volna, valószínûleg a baba nem maradt volna meg. de mostmár ne fogyózz, egyél csak mértékkel. a hirtelen súlygyarapodás sem jó!

terhes vagy és fogyókúráztál? hát ez elég fura. persze lehet nem tudtad. ha ettél normális élelmiszereket(zöldség-gyümölcs-hús) szerintem semmi bajotok nem lesz. ha annyira drasztikusan fogyóztál volna, valószínûleg a baba nem maradt volna meg. de mostmár ne fogyózz, egyél csak mértékkel. a hirtelen súlygyarapodás sem jó!
Ne kell majd annyi súlyfelesleget leadnia 33 hét múlva:-) De mostantól figyelj oda a megfelelõ táplálkbevitelre. Bajod biztos nem lett, ha megvan a baba:-)
Semmi sincs a baba elveszi ami kell neki, max.a te szervezeted sinyli meg, úgyhogy mostantól egyél normálisan ami nem jelenti azt hogy el fogsz hizni.
Szerintem semmi. Egy kis terhesvitaminnal bepótolhatod a dolgot. A baba is biztos örülne neki! De most már semmiképp se fogyózz!
Kérlek ne fogyizz már többet Nem tesz jót a babának se neked lehetséges hogy komplikációk lépnek fel ezálltal. Én is elhíztam eléggé, a hormon injekciók végett de nem igazán érdekel igaz bevallom nem mennek rám a 34 es ruháim de a pici végett és a boldogságunk végett mindent megteszek. Utána is lehet fogyizni amikor már világra jött a bébid! Sok sikert szorítok!
Csak egy dolgot ne felejtsünk el, vannak olyan vitaminok, amelyek a terhesség elsõ3-4hetében iszonyatosan fontosak.Pl:folsav, amelynek hiánya a nyitott gerincért felelõs.Ha ettél olyan ételeket, amelyek magasabb arányban tartalaznak folsavat(tojás, dió, mogyoró, szója, karfiol...)akkor nem hiszem, h lehet baj.No persze csak a sokadik heti ultrahangon fog kiderülni, h minden rendben van-e.De persze ezen élelmiszerek nem fogyasztása nem = azzal, h biztos valami betegsége van a kicsinek.Csak azt a "Terhességi vitaminnal mindent rendbe lehet hozni." nézetet szeretném elhessegetni. Amúgy nem kell betegre idegeskedni magad, mert az sem jó!Csak figyelj oda a rendes teljesértékû táplálkozásra, és a sok folydékbevitelre.(Hidd el ezeket könnyebb leírni, mint betartani!):)
Semmi.Sokszor az ember 5-6 hétig nem is tudja hogy terhes, éli az életét.Van aki mindent kihány az elején, ezáltal fogy is.Ne aggódj, ha nem lenne a szervezeted egészséges meg sem fogant volna a baba.De azért már ne fogyózz ha nem muszály:-).
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséged.Megnyugtattál!
Egyik ismerõsöm 5 hónaposan vetélt el romlott túróruditól.

Ha valaki sokat idegeskedik terhesség alatt mi történik a babával? Egyáltalán lehetséges úgy gyermeket kihordani? És a stressz meghatározza a baba viselkedését a későbbiekben?

Legjobb válasz: Az orvosom azt mondta, hogy a baba születése utáni környezet igazán az, ami meghatározó a késõbbi viselkedését illetõen. Ha az idegeskedés kihatna a gyerekre akkor mindenki pszichopata lenne. Nyugi. Én is kb 6 hónapot végig depiztem meg idegeskedtem. Még van 2 hetem és nem félek hogy bmi baj lenne ebbõl!!!

Az orvosom azt mondta, hogy a baba születése utáni környezet igazán az, ami meghatározó a késõbbi viselkedését illetõen. Ha az idegeskedés kihatna a gyerekre akkor mindenki pszichopata lenne. Nyugi. Én is kb 6 hónapot végig depiztem meg idegeskedtem. Még van 2 hetem és nem félek hogy bmi baj lenne ebbõl!!!
ez a stressz dolog egy kicsit túl van misztifikálva :) a stressz természetes dolog, barlanglakó õsünket megette volna nélküle a kardfogú tigris :P az állandósult stressz (szorongás) viszont nem az! nem csak terhesen, de egyébként is hasznos, h figyelsz erre, tudatosan igyekszel a stresszt okozó helyzetet mihamarabb megoldani (nem, nem kerülni, azzal csak a szorongást erõsíted, nem tud feloldódni). a stressznek oka van, csakúgy senki nem stresszel (kivéve, ha beteg), ezt kell megszûntetni, és nem lesz semmi baj! egyébként szerintem mire valaki odáig jut az életében, hogy gyereket vállal, kialakul már a saját stresszhelyzet-kezelési stratgiája. szóval nem annyira nagy gond, mint amilyennek tûnik, fõleg nem hat annyira ki a gyerekre, mint sokan képzelik. pl. az én anyai nagypapám a világháború alatt született. apám az 56-os forradalom idején, budapesten. mindketten kiegyensúlyozott emberek. pedig az õ anyukájukat aztán érte stressz a terhesség alatt, nem kevés...
Az elsõvel ez utolsó idõket idegeskedtem végig-nem a babavárás miatt, itthon voltak gondok. Nyugodt és jó gyerkõc lett. :) A másodikkal a terhesség elsõ felében voltam ideges-egy elõbbi vetélés miatt. Nyugodt és jó gyerkõc lett, valamivel határozottab, mint a "nagy". :) Szerintem is a baba viselkedését a környezet határozza meg! Pl.: 5 évesen mindig sír, amikor elesik, ha babaként minden esésnél rohannak felé. Öreg hibákat tud ejteni a környezet, a szülõ kötelessége ezeket "kivédeni". Én ezt gondolom.
Nekem rendkívül zaklatott volt a várandósságom. :( Anyós bele akarta hajszolni a párom egy többszázezres adósságba a milliós hitelünk mellé. Engem állandóan szekált, hátha elvetélek (na igen, mondogatta is, pedig elõtte évekig unokát akart) apukám mûteni kellett. A babám rendkívül érzékeny, és nyüzsgõ. Aludni szinte elsõ perctõl kezdve naponta 1 alkalommal nappal. Az orvosok szerint kihatott rá a rossz környezet ami körülvett amikor vártam. Most meg majd megõrül, ha nem lát. Bezzeg este le vagyok [email protected] apa az isten :D 10 hós miniszörnyeteg boldog anyukája
A 3. vagyok. Ha rendkívül nagy a stressz terhesség alatt-ahogy a 4. író esetében, úgy kihathat a késõbbiekben. De annak akkor nagyon ütõsnek kell lennie! De ez szerintem attól is függ, hogy ki hogy tudja felvenni. Egy érzékeny ember esetében, jobban kihathat a dolog, mint akkor, ha valaki kevésbé drasztikusan veszi fel a dolgokat. Egy biztos, ha valaki úgy éli meg, hogy:jajj, stressz, biztos baja lesz a babának, akkor tuti kihat a babára.
Szerintem is túlparázzák ezt, a stresszre fogni mindent nagy divat. Én most üvöltöznék mindenkivel a hormonok miatt, ez elõtt nem voltam ilyen (ennyire legalábbis) most egy csomó mindenen felhúzom magam, ráadásul titkolnom kell a terhességet egyelõre és nem könnyû. Nem hinném hogy kihatna a babára, nagyjából három centi az egész, még nem is érzem hogy gyerek lenne ebbõl, pedig minden jel arra mutat, pl. a pozitív tesztem, meg hogy pocsékul vagyok, de azt a bizonyos áldott állapotot nem érzem, és körülöttem legalább még két 10. hét körüli kismama van így. Persze az más, amit az egyik válaszoló írt az elõbb, az tényleg durva stresszhelyzet, ha ilyesmi áll fenn, akkor gondolom érdemes beszélgetni vele, és tudatosan tölteni némi idõt a lecsendesedéssel, mondjuk meditációval vagy imával vagy ami kikapcsol. Szerintem az meghálálja magát.
A 3. vagyok. A stressz nem össze tévesztendõ a hormonok okozta idegességgel!A 2 közt igen negy a különbség!!!
Igen, ez lehet, ebbe bele se gondoltam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!