Találatok a következő kifejezésre: Mi történik ha valaki (318 db)

Mi történik ha valaki sokáig fentmarad alvás nélkül? Egy átlagos ember mennyi ideig tudja kibírni? Utána mi történik?

Legjobb válasz: Ilyen vizsgálatokat már végeztek egyetemistákkal, de a pontos eredményekre már nem emlékszem. Pár napig bírták, majd kb. 16-24 órát aludtak. Ha az ember huzamos ideig nem alszik, akkor egy idõ után hallucinációk és egyéb idegrendszeri tünetek jelentkeznek, megváltoznak a reflexek, a mozgáskoordináció, és mindez egyre durvább formákat ölt, míg végül az ember lénye teljesen szétesik, kifordul önmagából. És végül a nagyon tartós alvásmegvonásba bele lehet halni. (Nem véletlenül kedvelt kínzási, illetve agymosási technika sajnos.) De ezeket a dolgokat már rég olvastam, nem emlékszem a pontos idõtartamokra -- hogy ki meddig bírja, kinél mikor jelentkezik melyik fázis, meg ennél pontosabb tünetekre, persze az egyéni eltérésekkel --, remélem, valaki tud majd pontosabb választ is adni, én most ennyit tudok.

Ilyen vizsgálatokat már végeztek egyetemistákkal, de a pontos eredményekre már nem emlékszem. Pár napig bírták, majd kb. 16-24 órát aludtak. Ha az ember huzamos ideig nem alszik, akkor egy idõ után hallucinációk és egyéb idegrendszeri tünetek jelentkeznek, megváltoznak a reflexek, a mozgáskoordináció, és mindez egyre durvább formákat ölt, míg végül az ember lénye teljesen szétesik, kifordul önmagából. És végül a nagyon tartós alvásmegvonásba bele lehet halni. (Nem véletlenül kedvelt kínzási, illetve agymosási technika sajnos.) De ezeket a dolgokat már rég olvastam, nem emlékszem a pontos idõtartamokra -- hogy ki meddig bírja, kinél mikor jelentkezik melyik fázis, meg ennél pontosabb tünetekre, persze az egyéni eltérésekkel --, remélem, valaki tud majd pontosabb választ is adni, én most ennyit tudok.
2-3 nap maximum, utána teljesen hülye leszel, bármit is szedsz és magadon kívül elalszol bárhol is vagy, ha mégsem akkor is kimerülsz agyilag teljesen. "álmaimat gépek rázzák, hogy ne tudjak aludni..."
Én 4 napig bírtam. Ezt is úgy, hogy kb. 3-4 órakor, és 7 óra körül ittam egy bögre kávét. Az elsõ 2 nap laza volt, a 3. nap elején viszont belassultam, nem tudtam tisztán gondolkodni, a mozgásom is "érdekes" volt. Kb. 22 órakor a gondolkodásom "helyreállt", a mozgásproblémák maradtak. Egy poharat nem tudtam rendesen megfogni. A 4. nap úgy telt el, mint a 3. 4 nap ébrenlét után kb. 12 órát aludtam. Meghalni nem fogsz, önkénytelenül is elalszol, mielõtt annyira kikészítenéd magad. Ha mások tartanak ébren, az már más kérdés... Egyébként egész kellemes tud lenni, néha éjszakánként csak úgy rám tört az eufória, és jobb volt a kedélyállapotom mint általában. De ha választani tudnék, semmiképpen se maradnék fent.
Én sose próbálgattam a saját határaimat, viszont volt olyan, hogy több napig nem aludtam.. egyik nap éjszakás voltam a munkahelyemen, napközben nem aludtam semmit (max fél órát), este pedig buli volt, amit mi szerveztünk.. hát képzelheted. Egy ideig jó volt, pörögtem, bár nagyon fáradt voltam, aztán hajnalban már kikapcsoltuk a zenét, de én még mindig hallottam a fejemben, kicsit behaluztam. Aztán hazajutottam, és 19 órát aludtam egyhuzamban. Egyébként nagyon régen az egyik legborzalmasabb kínzási/kivégzési módszernek minõsült az, hogy az embert nem hagyták elaludni. Ha jól tudom, kb egy hétig lehet bírni, aztán annyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Kb mennyi ideig lehet fentmaradni úgy hogy semmilyen károsodás ne legyen az agyba tõle? 2-3 nap ( 48-60 óra) még elfogadott?
Agykárosodást nem fogsz szenvedni. :) Lassabban gondolkodsz majd, elfelejted hol tartottál, több helyesírási hibát vétesz, ha idegennyelvet beszélsz, nem jutnak eszedbe a megfelelõ szavak, stb. Ezt ne úgy képzeld el, hogy teljesen K.O vagy... Ráadásul, ha hozzászoksz a fáradstághoz minden helyre áll. Addig maradsz fent ameddig akarsz, ha nagyon kész vagy, akár koffeinmérgezés közelében is lehetsz, akkor is elalszol, hacsak nem kínoznak éppen.
Az én eddigi "rekordom" 2 éjszaka egymás után alvás nélkül, kb 62-63 óra. Ez úgy történt, hogy készültem egy kéthetes külföldi útra, és az indulás elõtti éjszakán több dolog miatt nem tudtam aludni, csak max félórát, úgyhogy rögtön fáradtan indultam el, majd az út elsõ napján nem szálltam meg sehol szándékosan, egy pályaudvaron vártam meg a másnapot, aznap este már rendes szálláson aludhattam végre. Szerintem nem lettem hülyébb ettõl, mint voltam, de megfogadtam, hogy nem lenne jó ilyen túrákra járkálni, ahol nem tudok naponta aludni.

Mi történik ha valaki bevesz 14 db Panadolt és 8 db No-spát egyszerre?

Legjobb válasz: Miért akarsz ennyi gyógyszert egyszerre bevenni? Fáj,görcsöl valamit? Vagy kárt akarsz tenni magadban? a Napokban folyamatosan találkozok ilyen kérdéssel,hogy mit történik ha x db gyógyszert beveszek!

Miért akarsz ennyi gyógyszert egyszerre bevenni? Fáj, görcsöl valamit? Vagy kárt akarsz tenni magadban? a Napokban folyamatosan találkozok ilyen kérdéssel, hogy mit történik ha x db gyógyszert beveszek!
Kikészül a mája és idegrendszeri károsodása is lehet.
De hogy válaszoljak a kérdésedre, rosszul leszel, bevisznek a kórházba és kapsz egy nem kellemes gyomormosást, utána majd 100szor is átgondolod, hogy mit veszel be!
A következõk lehetnek - rosszul fogja érezni magát, és hányni fog mintha kötelezõ lenne - rosszul fogja érezni magát, és fosni fog mintha kötelezõ lenne - rosszul fogja érezni magát, és hányni és fosni fog egyszerre mintha kötelezõ lenne - rosszul fogja érezni magát, és elmegy aludni egyet.. - rosszul fogja érezni magát, az anyja bepánikol, elviszi kórházba, jelezve, hogy fogalma sincs mennyi gyógyszert tömött magába a kölyke, így az orvos kimossa a gyomrát, ami közben, és utána is fájni fog, majd gyomormosás után hányna mintha kötelezõ lenne.. egyéb kérdés?
A kérdező hozzászólása: Igen nagyon fáj a hasam, a fejem, mellkasom. Nemigazán néztem hogy mennyit veszek be csak késõbb. Mi történhet? Meghalhatok vagy kóma vagy mi? Kérlek segítsetek!
Nem fogsz sem meghalni, sem kómába kerülni. A legbiztosabb az lesz, hogy kihányod vagy kifosod. Viszont nem árt tudni, hogy ész nélkül szedett gyógyszerek hatása egy idõ után semmit nem érnek, nem fognak hatni, mert a szervezeted hozzászokik, viszont a májad az évek folyamán roncsolódni fog. Lehet 15-18 évesen azt hiszed jó az ha egy halom gyógyszert beveszel mert görcsöl a hasad (a no-spa görcsoldó) Viszont 30-40 évesen lehet iratkozhat veseátültetési programba.
Ha ekkora fájdalmaid vannak legjobb lenne ha elmennél az orvoshoz!

Mi történik ha valakinek jár a gyed de nem veszi fel, nem is kérelmezi? Összefügg ez a tegebiztosítással pl?

Csak van egy jömódú ismer?söm aki velem együtt szült, épp mentem gyedet igényelni mikor összefutottunk, és mondta, hogy ó hát szerencsére ? nem szorul rá, így nem is kéri.

Legjobb válasz: Hát elég nagy bolond, ha nem kell neki az "ingyen" pénz. Akár mennyire is jól állunk, én bizony igényelném, ha járna. Sajnos nekem nem jár, de ez már egy másik történet.

Hát elég nagy bolond, ha nem kell neki az "ingyen" pénz. Akár mennyire is jól állunk, én bizony igényelném, ha járna. Sajnos nekem nem jár, de ez már egy másik történet.
Lehet nem jár a gyest meg olyan kevés, hogy szégyelli bevallani.
Nem köteles rá, hogy kérje. Én megmondom õszintén, ha olyan jól állnánk, hogy tényleg egyáltalán nem lenne rá szükségünk, lehet, hogy én sem kérném, sõt, ha milliomos lennék, még szégyellném is, ha mellé még pénzt kérnék, hiszen minek az nekem? Mondjuk szerintem ma Magyarországon kevés olyan család van, ahol nem érzik meg, ha egy fizetés kiesik, és nem jön jól helyette legalább a gyed. De ha arra gondolok, hogy van, akinek a férje havi 1-2 milliót hazavisz, ott valóban úgy érzem, hogy meglehetnek a gyed nélkül is.
Az én férjem nagyon jól keres, és nem vennénk észre, ha nem kapnánk ellátást a gyerekek után. Illetve itt Magyarországon nem is kapunk, Németországból jön. Lehet ítélkezni, de mi igen is igényeltük, és egy megtakarítási számlán gyûlik a gyerekeknek. Ki tudja mi lesz 5-10 év múlva, de így legalább a gyerekek jövõje biztosítva van. Nem muszáj ezt a pénzt elkölteni, félre lehet rakni biztos, ami biztos alapon!


FACEBOOK-on mi történik ha valakit jelentünk?

Legjobb válasz: Én már egyszer próbáltam, mert egy tag nagyon az agyamra ment, de nem vettem észre semmi változást és egyszer az egyik barátnõmet is véletlenül jelentettem, de nem történt semmi (hál' Istennek:D). Szóval nem tudom, szerintem sokszor semmi.

Én már egyszer próbáltam, mert egy tag nagyon az agyamra ment, de nem vettem észre semmi változást és egyszer az egyik barátnõmet is véletlenül jelentettem, de nem történt semmi (hál' Istennek:D). Szóval nem tudom, szerintem sokszor semmi.

Mi történik, ha valaki elvágja valaki Achilles-sarkát?

Legjobb válasz: Inkább ín lesz az, mint sarok. http://sportorvos.hu/sportserules/20090104/achilles-in_szaka.. http://www.mutetinfo.hu/index.php?page=78&id=207

Nagyon fog káromkodni.
Valószínû feljelenti súlyos testi sértésért.

Mi történik ha valaki úgy használ Canesten combi készítményt, hogy nincs is hüvelygombája?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baja ha nem használja huzamosan! Bár nem értem miért tesz valaki ilyet... Azonban ha rendszeren használod akkor tényleg hozzá szokik a bõröd és majd ha esetleg gombás megbetegedésed lesz akkor nem fog hatni rá a krém mert már imunis azokra a hatóanyagokra amiket tartalmaz.

Nem lesz semmi baja ha nem használja huzamosan! Bár nem értem miért tesz valaki ilyet... Azonban ha rendszeren használod akkor tényleg hozzá szokik a bõröd és majd ha esetleg gombás megbetegedésed lesz akkor nem fog hatni rá a krém mert már imunis azokra a hatóanyagokra amiket tartalmaz.
szerintem semmi, mivel nincsenek gombák, igy nem tud mi ellen hatni.
Amikor huvelygombaja lesz akkor nem lesz hatasa a gyogyszernek.
Még nem láttam ilyet, kíváncsi lennék rá.
A kérdező hozzászólása: azért kérdezem mert én vagyok aki igy csinál..
Talán nem jól tûri a stresszt vagy a negatív helyzeteket.
Gondolom inkább az elfojtott feszültség miatt van a remegés. Pont mint a kukta ami mindjárt felrobban, ha nem engedi ki a gõzt.
Kicsit vicces, hogy én lány vagyok, de ugyanez a helyzet velem is. Dühroham. csak én elõször nekimegyek a falnak, szétverem, vagy amit csak találok, vagy látok azt verem szét, és csak azután kezdek el remegni nagyon. 14/L

Mi történik ha valaki bevett egy csomó vérnyomáscsökkentőt egyszerre?

Legjobb válasz: http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oi.. "Ha például nyugtatóra, szorongásoldóra vagy altatószerre van szükség, az orvos inkább a benzodiazepineket, pl. a diazepamot vagy a temazepamot választja, mint a barbiturátokat (amilyen a fenobarbitál is). A benzodiazepinek ugyan nem hatékonyabbak, de szélesebb a terápiás tartományuk, és sokkal kisebb a valószínûsége annak, hogy súlyos mérgezést okoznának véletlen vagy szándékos túladagolás esetén. A biztonságosság az oka annak is, hogy az újabb antidepresszánsok, pl. a fluoxetin és a paroxetin, nagymértékben kiszorították a régebbi, de ugyanolyan hatékony antidepresszánsokat, pl. az imipramint és az amitriptilint."

http://drinfo.eum.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oi.. "Ha például nyugtatóra, szorongásoldóra vagy altatószerre van szükség, az orvos inkább a benzodiazepineket, pl. a diazepamot vagy a temazepamot választja, mint a barbiturátokat (amilyen a fenobarbitál is). A benzodiazepinek ugyan nem hatékonyabbak, de szélesebb a terápiás tartományuk, és sokkal kisebb a valószínûsége annak, hogy súlyos mérgezést okoznának véletlen vagy szándékos túladagolás esetén. A biztonságosság az oka annak is, hogy az újabb antidepresszánsok, pl. a fluoxetin és a paroxetin, nagymértékben kiszorították a régebbi, de ugyanolyan hatékony antidepresszánsokat, pl. az imipramint és az amitriptilint."
A kérdező hozzászólása: õõõ hát ez nem konkrétan válasz a kérdésemre.. Msot akkor nem igazán találom.. de köszönöm
A "csomó" nem mennyiség. A "vérnyomáscsökkentõ" pedig több gyógyszercsoportot és kismillió hatóanyagot takar. A kérdésedre lehetetlen válaszolni.
Ájulás, rossz közérzet, mert megzavarja a szív mûködését de rendesen. Kalcium pezsgõtablettát ihat, attól javulni fog. Miért vett be?
A kérdező hozzászólása: mert nem normális... : s

Mit történik, ha valakit terhesen megharap egy kutya?

Legjobb válasz: vérfarkas lesz a gyereke... mér mit gondolsz mi történne? ha nem volt beteg az állat akkor semmi, ha beteg... akkor legrosszabb esetben elvetélsz de ennek az esélye 1 a millióhoz

vérfarkas lesz a gyereke... mér mit gondolsz mi történne? ha nem volt beteg az állat akkor semmi, ha beteg... akkor legrosszabb esetben elvetélsz de ennek az esélye 1 a millióhoz
Ha be volt oltva a kutya, semmi. Engem is megharapott a 8. hónapban (tesómék kutyája, a kis mocsok), felhívtam a dokit, de azt mondta, ha oltva volt, semmi teendõ, tetanusz se, semmi. Esetleg fertõtlenítsd le a sebet, vagy ha nem komoly, mosd le vízzel.
Az egészséges kutyák nyála nem csak a saját, hanem az ember sebeit is segít gyógyítani. Szóval ha oltások rendben, akkor semmi ok az aggodalomra.

Mi történik, ha valakit kitiltanak gyakorikérdések.hu-ról?

Legjobb válasz: Ha valakit kitiltanak, akkor hibaüzenet jelenik meg neki, amikor kérdést akar kiírni, vagy válaszolni egy-egy kérdésre.

Ha valakit kitiltanak, akkor hibaüzenet jelenik meg neki, amikor kérdést akar kiírni, vagy válaszolni egy-egy kérdésre.
Vagy ha az IP-det bannolják, akkor sehogy sem tudsz belépni.
Nem tudsz belépni a kitiltott e-mail címmel.
újra regisztrál, már ha akkor még itt idõzni, ha meg nem akkor nem
A kérdező hozzászólása: De hogy értesül róla az illetõ? Csak kíványcsiságból... :)
ip-t tiltva ott az online proxy
Az megszívja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!