Találatok a következő kifejezésre: Mi történik ha nem adok pénzt (2 db)

Mi történik, ha nem adok pénzt a vizsgálotoknál?

Legjobb válasz: Ha magánrendelõbe jársz nem engednek ki fizetés nélkül..tb rendelésre pedig nem kell fizetni, azthiszem lenne köpködés a rendelõben..egymást fenyegetné a doki, meg az asszisztens, hogy ki mennyit kap..nem kell! Majd aki levezeti a szülést az kapjon ha akarsz adni, de ha nem fogadott doki nem kötelezõ annak sem adni.. Szerintem van egy csomó olyan anyagi helyzetû kismama aki nem is teheti meg hogy akár a szülésre is adjon, vagy van egy két etnikum , aki nem is fog, de tb alapon nem is kell, ezmiatt ne érezd magad rosszul..ha a szülés megvan, majd döntesz kinek mit..egy ajándékcsomag is bõven megfelel, ha mindenképp adni szeretnél...ahhoz igazítsd, amid van..ha maszek orvosod van, az pedig úgyis megmondja az árát.

Ha magánrendelõbe jársz nem engednek ki fizetés nélkül..tb rendelésre pedig nem kell fizetni, azthiszem lenne köpködés a rendelõben..egymást fenyegetné a doki, meg az asszisztens, hogy ki mennyit kap..nem kell! Majd aki levezeti a szülést az kapjon ha akarsz adni, de ha nem fogadott doki nem kötelezõ annak sem adni.. Szerintem van egy csomó olyan anyagi helyzetû kismama aki nem is teheti meg hogy akár a szülésre is adjon, vagy van egy két etnikum , aki nem is fog, de tb alapon nem is kell, ezmiatt ne érezd magad rosszul..ha a szülés megvan, majd döntesz kinek mit..egy ajándékcsomag is bõven megfelel, ha mindenképp adni szeretnél...ahhoz igazítsd, amid van..ha maszek orvosod van, az pedig úgyis megmondja az árát.
Valószínûleg semmi!De ha magán dokid van akkor úgy is kell fizetni mint ahogy ezt már elõttem írták is! Nekem nincs és nem is lesz fogadott orvosom!Sztk-ba járok mindig ugyan ahoz a dokihoz én nem fizettem és nem is fogok neki fizetni semmit és teljesen normális velem mindig rendesen megvizsgál!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat!
Több pénzed marad a babára:-))
Szia!Én sem adok pénzt a dokinak, eddig kapott egy kávét és poharat hozzá, nemsokára meg könyvet adok neki.Majd szülés után adok pénzt, amennyit tudok! 32hetes kismami

Mi történik akkor, ha nem adok pénzt az orvosnak és a szülésznőnek szüléskor?

34 hetes vagyok.Sokféle véleményt hallottam ezen az oldalon és az ismer?seimt?l is.Nekem nincs fogadott orvosom.A területileg illetékes orvoshoz járok (vidéken),de a lakóhelyemhez tartozó kórházba fogok szülni-ez a János kórház Pesten.Amikor eljön az ideje,megyünk és az éppen ügyeletben lév? orvosnál fogok szülni.Anyagilag sajnos nem vagyunk nagyon eleresztve,én így 20.000ft-ra gondoltam,hogy majd adok a dokinak.A férjem viszont azt mondja,az se baj,ha nem adunk semmit,mert ez a dolguk,miért fizessünk?!Azért mert segít a szülésnél?Nem ez a dolga?

Legjobb válasz: Szerintem nem mindegy,hogy hogyan bának az emberel ebben a kiszolgáltatott helyzetben és sajnos hiába,hogy ez a dolgug a bénz beszél.A szülésznõrõl meg annyit ,hogy nekik is igaz ez a dolguk,de õk meg ténleg sokat segítenek igazából õ van ott veled még vajudsz a doki csak a szüléskor megy be.

Szerintem nem mindegy, hogy hogyan bának az emberel ebben a kiszolgáltatott helyzetben és sajnos hiába, hogy ez a dolgug a bénz beszél.A szülésznõrõl meg annyit , hogy nekik is igaz ez a dolguk, de õk meg ténleg sokat segítenek igazából õ van ott veled még vajudsz a doki csak a szüléskor megy be.
Semmi nem történik ha nem adsz. Ugyanis utólag adod, akkor már a "foglalkozáson" túl vagy. Amit kapsz érte cserébe... bemegy a doki szülés után és megkérdezi, hogy vagy. A szülésnáél a szülésznõ messze fontosabb szerintem mint a doki. Sokszor többet is tud mint a doki. De vágni csak a doki vághat... Õszinén: én ha most szülnék – ezzel a két tapasztalattal a gátam mögött :D:D – nem adnék pénzt csak az anesztes orvosnak aki a császármetszés alatt végig a fejem mellett ült és mesélte, hogy éppen mi történik a hasamon. :D Õ volt a legemberségesebb, a legkorrektebb. És nagyon meglepõdött amikor utólag pénzt adtunk neki. Ugyanis nem szokott kapni. :) A többiek lélektelenül és rutinból csinálták a munkájukat. Azért meg, hogy valaki dolgozik de semmi extrát nem ad... a fizetés legyen elég.
Szia! Én is úgy voltam, mint te, nem volt fogadott orvosom, és az ügyeletesnél szültem. Nem is tudta, hogy adok-e majd, vagy nem. Végig rendes volt, a varratszedésnél pedig csupán megköszöntem. Nem adtam pénzt, õ pedig nem követelt. Lehet, hogy csak nagyon meglepõdött?:) Hát azt nem tudom. De én azt a pénzt a kisfiamra költöttem!
Ez egy örök vita marad, de én veled értek egyet. Én azt vallom, hogy az olyanok miatt van ott az orvostudumány, ahol, akik adnak pénzt. Én soha sehol nem adok, és szülésnél sem fogok. Soha nem szenvedtem csorbát. Ha lenne pénzem, magánorvoshoz mennék, és perkálnék neki, de mivel nincs annyi pénzem, nem megyek magándokihoz, hanem megyek sztkba és szülni is az ügyeletesnél fogok. Én is azt vallom, hogy erre esküdött fel, ezért kapja a fizetését, és nem belõlem építsen hétvégi házat. Ez egyáltalán nem ciki, ez kéne, hogy legyen a normális. Akinem van pénze, az szüljön magánkórházban, abból is van már bõven. Keresztlányom is így születettett, nagyon aranyosak voltak velük, mindent megkapott és nem tartották a markukat. A pénzt amúgy is utána adnád oda, tehát szülés alatt nem fog veled másképp bánni. Tartsunk ki elveink mellett..
Negyedik gyerkõcöt várom, 42 éves vagyok. Ha 20 éves lennék, én sem gondolkoznék azon, kell-e pénzt adni, vagy nem! De mivel problémás terhességem volt, maximális figyelmet kaptam az orvostól (genetikai vizsgálatnál Õ szúrt, 2 hetente UH vizsgálattal ellenõrzött, mindenre figyelt, megfigyelt engem és a babámat is) úgy gondolom, a biztonságérzetem többet ér minden pénznél. Nem vagyok anyagilag jól eleresztve, de az, hogy egy olyan szmély áll mellettem, aki korrekt, türelmes és szakmailag tökéletesen megbízható, nekem - nekünk megéri azt az összeget (amit egyébként én teljesen korrektnek tartok) amit megbeszéltünk. Szerintem, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, mert minden terhesség más és más, mindenki más figyelmet igényel. Persze, 19 évesen, mikor az elsõt szültem, nekem sem voltak ilyen problémáim, igaz, orvosom akkor is volt, de nem pénzt adtan neki végül, és érdekes módon mégsem sértõdött meg, sõt, a következõ két gyereknél is elvállalt. Sajnos, idõközben elköltöztem, és már nagyon távolt esett volna visszajárni Hozzá. Egyszóval más az, amikor egy orvoshoz jársz évek óta és más, ha nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!