Találatok a következő kifejezésre: Mi történik ha nem adok (31 db)

Mi történik, ha nem adom le a kiskönyvem március 31-ig?

Januárban voltam benn,akkor mondta a hölgy,hogy leadhatom,de úgy volt lesz még munkám. Aztán nem így lett,szóval új teherjegy nincs benne a pecsétjük óta. Ebben az esetben is vissza kell vigyem leadni vagy nem? Nincs nagyon kedvem még egyszer órákat várni,ezért kérnék segítséget itt.

Legjobb válasz: Semmi nem történik, nem kell most visszavinned. Március 31-én még dolgozhatsz is vele, és akkor le sem adhatnád. Április 1-tõl már nem használhatod, de ráérsz bevinni a munkaügyibe július 31-ig. De ha végképp nem viszed be, akkor sem csinálnak semmit, csak ha volt ebben az évben napod benne, akkor arról nem kapsz igazolást. Nekem volt olyan ismerõsöm, aki nem vitte be lezáratni, pedig dolgozott vele, de attól az évtõl már nem használta, de senki nem szólt neki semmit, pedig ennek már 3 éve.

Semmi nem történik, nem kell most visszavinned. Március 31-én még dolgozhatsz is vele, és akkor le sem adhatnád. Április 1-tõl már nem használhatod, de ráérsz bevinni a munkaügyibe július 31-ig. De ha végképp nem viszed be, akkor sem csinálnak semmit, csak ha volt ebben az évben napod benne, akkor arról nem kapsz igazolást. Nekem volt olyan ismerõsöm, aki nem vitte be lezáratni, pedig dolgozott vele, de attól az évtõl már nem használta, de senki nem szólt neki semmit, pedig ennek már 3 éve.
Április 1-ig lehet vele dolgozni. Leadni július 31-ig kell. Írd be a google-ba, hogy alkalmi munkavállalói könyv leadása, kidob egy csomó találatot.
Miért kellene leadni?
A kérdező hozzászólása: Ez így is történt, beírtam, de gondolhatod, hogy nem tennék fel kérdést, ha megtaláltam volna a választ. Egyébként pedig nem ezt kérdeztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ilyen válaszra vártam! Nem dolgoztam vele idén, mostmár a hónap végéig nem is fogok, úgyhogy akkor marad nálam szépen emlékben :) Köszi még egyszer!

A vigantolt mi történik ha nem adom be pár napig? Bővebben lent.

Ma ezt olvastam:

Legjobb válasz: Lehet adni, mert ami MO.-on van, az nem szennyezett. A szennyezett szériából külföldre került. Meg kellene tanulni értelmezni a szöveget. Csak azért vonták be õket itt is, hogy megszüntessék a gumi cseppentõset. Egyébként én továbbra is adom 20 hós kisfiamnak a gumisat, azt mondta a dokim, hogy nyugodtan adhatom.De még sok kismama ismerõsöm is.

1:Azért vonták be, hogy megszüntessék a gumicseppentõset, nehogy elõforduljon itt is. 2: Nem más a külföldre került összetétele, csak abba került vmi szennyezõdés a gumicseppentõ gyártása közben. 3: A gumi részbõl oldódhat az az anyag, amivel összeállítják.
Lehet adni, mert ami MO.-on van, az nem szennyezett. A szennyezett szériából külföldre került. Meg kellene tanulni értelmezni a szöveget. Csak azért vonták be õket itt is, hogy megszüntessék a gumi cseppentõset. Egyébként én továbbra is adom 20 hós kisfiamnak a gumisat, azt mondta a dokim, hogy nyugodtan adhatom.De még sok kismama ismerõsöm is.
A kérdező hozzászólása: Engem azért érdekelne, hogy ha: 1. Semmi bajt nem okoz akkor minek vonták ki a forgalomból? 2. Miben más összetételénél fogva a külfölditõl? 3. Mi az az idegen anyag?
Ki nem fogják cserélni, ha újra kiíratod, vagy megveszed teljes árba, akkor kapsz újat.
Nem lesz semmi baja a babádnak ha pár napig nem kapja.
Én azt hallottam, h ha bármelyik patikába visszaviszed akár a bontottat, akár a bontatlant, kicserélik jóra.
nekünk is azt mondta a dokinénink, hogy adhatom nyugodtan a régit, semmi baja nem lesz a gyereknek. Szerintem ez az egész csak a gyógyszergyártók balhéja volt...
Én vissza vittem a patikába, hogy nézzék meg, az enyém is a "rossz" számos, de azt mondta a patikus néni, hogy õk kaptak egy levelet, (fel is olvasta) miszerint olyan elenyészõ kis mennyiség az ami ki is OLDÓDHAT, ami nem veszélyezteti a csecsemõ fejlõdését és semmilyen rossz hatással nincs rá, így én nem íratok újat, hanem ezt adom tovább, csak nem hülyeséget küldenek egy patikusnak...
szia. nekem azt mondta a doki hogy ahány hétig nem adom neki, utánna annyi hétig dupla cseppet kell h kapjon. Én már kiváltottam az újat amúgy, szóval lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: Na én írtam a gyógyszergyártó cégnek az alábbi választ kaptam: Levelében feltett kérdéseire válaszolva tájékoztatom, hogy a Merck büszke termékeinek tisztaságára és ezért döntött önkéntesen úgy, - a hatóságokkal egyetértésben - hogy új gyártási technológiával csomagolja a terméket. A vevõknél lévõ termék használata nem jelent semmilyen egészségügyi kockázatot. A hatóságok (nem csak a magyar, hanem más országok gyógyszerügyi hatóságai is) álláspontja szerint nem indokolt a fogyasztóknál lévõ termék lecserélése. A hatóságok azért alakították ki ezt az állásfoglalást, mert csak helytelen használat vagy tárolás mellett fordulhat elõ, hogy nagy hõnek kitéve a gumi cseppentõ egyik összetevõje kioldódhat. Ez kismértékû szennyezõdést okozhat ebben az esetben, ami azonban az egészségre kockázatot nem jelent, csupán ízbeli illetve illatbeli eltérést okozhat. Magyarországon erre nem volt példa, egyébként pedig a nagyon nagy mennyiségben legyártott termékbõl 8 esetben jeleztek íz illetve illat eltérést Németországban. Ezekbõl a gyártási tételekbõl nem került Magyarországra. Merck mégis úgy döntött, hogy megszünteti a gumicseppentõvel történõ gyártást és azokat a termékeket amelyek még nem kerültek eladásra szintén visszavonja. Bízom benne, hogy válaszaink segítettek kétségeinek az eloszlatásában. --- Én mindenesetre kiváltottam az új kiszerelésût. Biztos ami biztos! De remélem hogy a válasszal tudtam segíteni másoknak.

Mi történik ha nem adom vissza egy pár hónapig a bank által felmondott hiteles kocsimat?

Sajnos már november környékén nem fogom tudni fizetni a hiteltörlesztést és vissza kell majd adnom nekem is a kocsimat.Azonban ha még pár hónapig nem adnám vissza nekik akkor mi fog történni?És amikor felmondja a bank a szerz?dést akkor egy összegben fogja t?lem követelni a majd 3 milliót de hogyan? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Körözést adnak ki rá.

Körözést adnak ki rá.
Ha már most tudod, hogy novemberben nem fogod tudni fizetni, akkor kérj rá valami törlesztõrészlet könnyítést. Ha pedig novemberben nem fizeted, meg decemberben sem, akkor felszólítanak, azthiszem három elmaradás után közlik, hogy le kell adnod az autót.Ha ezt nem teszed meg, akkor végrehajtást adnak ki rá.


Mi történik, ha nem adok pénzt a vizsgálotoknál?

Legjobb válasz: Ha magánrendelõbe jársz nem engednek ki fizetés nélkül..tb rendelésre pedig nem kell fizetni, azthiszem lenne köpködés a rendelõben..egymást fenyegetné a doki, meg az asszisztens, hogy ki mennyit kap..nem kell! Majd aki levezeti a szülést az kapjon ha akarsz adni, de ha nem fogadott doki nem kötelezõ annak sem adni.. Szerintem van egy csomó olyan anyagi helyzetû kismama aki nem is teheti meg hogy akár a szülésre is adjon, vagy van egy két etnikum , aki nem is fog, de tb alapon nem is kell, ezmiatt ne érezd magad rosszul..ha a szülés megvan, majd döntesz kinek mit..egy ajándékcsomag is bõven megfelel, ha mindenképp adni szeretnél...ahhoz igazítsd, amid van..ha maszek orvosod van, az pedig úgyis megmondja az árát.

Ha magánrendelõbe jársz nem engednek ki fizetés nélkül..tb rendelésre pedig nem kell fizetni, azthiszem lenne köpködés a rendelõben..egymást fenyegetné a doki, meg az asszisztens, hogy ki mennyit kap..nem kell! Majd aki levezeti a szülést az kapjon ha akarsz adni, de ha nem fogadott doki nem kötelezõ annak sem adni.. Szerintem van egy csomó olyan anyagi helyzetû kismama aki nem is teheti meg hogy akár a szülésre is adjon, vagy van egy két etnikum , aki nem is fog, de tb alapon nem is kell, ezmiatt ne érezd magad rosszul..ha a szülés megvan, majd döntesz kinek mit..egy ajándékcsomag is bõven megfelel, ha mindenképp adni szeretnél...ahhoz igazítsd, amid van..ha maszek orvosod van, az pedig úgyis megmondja az árát.
Valószínûleg semmi!De ha magán dokid van akkor úgy is kell fizetni mint ahogy ezt már elõttem írták is! Nekem nincs és nem is lesz fogadott orvosom!Sztk-ba járok mindig ugyan ahoz a dokihoz én nem fizettem és nem is fogok neki fizetni semmit és teljesen normális velem mindig rendesen megvizsgál!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat!
Több pénzed marad a babára:-))
Szia!Én sem adok pénzt a dokinak, eddig kapott egy kávét és poharat hozzá, nemsokára meg könyvet adok neki.Majd szülés után adok pénzt, amennyit tudok! 32hetes kismami

Mi történik ha nem adom le a táppénzes papírt a munkehelyemen ilyen esetben? Részletesen lent

X napon beteg lettem,rosszul voltam,kijött az orvos,azon a napon dolgoztam,de felvett táppénzre.Másnap továbbképzéses szabadság lett volna,amire elmentem mert jobban voltam,így azt a munkahely igazolta.Következ? napokban pedig szabadságon voltam,amit már el?re kivettem,tehát nem a betegség miatt..hétvége után pedig mentem dolgozni.

Legjobb válasz: Javítsd ki ha rosszul értelmeztem. Szóval dolgoztál,de rosszul lettél így kijött a doki aki táppénzre vett. De azt a napod végigdolgoztad. Másnap dolgoztál(végül is a továbbképzés is munkaidõnek számít),utána meg szabin voltál ami jó elõre ki volt írva. Akkor nem kell táppénz. Nincs értelme..Amikor dolgoztál azt fizetik. A szabid ki volt írva fizetik.. Esetleg akkor érdemes leadni a táppénzes papírjaidat ha nem akarod hogy a szabid elússzon..Mert ha táppénzen vagy akkor nem lehetsz szabin is,így a szabadságod megmaradhat késõbbre is)

Javítsd ki ha rosszul értelmeztem. Szóval dolgoztál, de rosszul lettél így kijött a doki aki táppénzre vett. De azt a napod végigdolgoztad. Másnap dolgoztál(végül is a továbbképzés is munkaidõnek számít), utána meg szabin voltál ami jó elõre ki volt írva. Akkor nem kell táppénz. Nincs értelme..Amikor dolgoztál azt fizetik. A szabid ki volt írva fizetik.. Esetleg akkor érdemes leadni a táppénzes papírjaidat ha nem akarod hogy a szabid elússzon..Mert ha táppénzen vagy akkor nem lehetsz szabin is, így a szabadságod megmaradhat késõbbre is)
Ha nem adod le, és a munkapok valóban igazolva vannak ahogy írod, akkor a táppénzes papír mehet a kukába, nem kell vele törõdnöd.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszolónak.igen az amit te is írtál.igazolva vannak a napjaim de a doki odaadta a tp papírt meg gépben is benne van.Kettõn pedig nem lehetek egyszerre.Munkanap/szabi és táppénz. Tehát ha nem adom le munkahelyemn abból nem lehet gond?
A kérdező hozzászólása: Akkor jó.Köszönöm a válaszokat.

Van egy Icetheme témám. Licence kódot kérne. Mi történik ha nem adok neki?

Létezik, hogy egy idő után leáll a téma, és error-t fog adni?

Legjobb válasz: Szerintem csak le fog állni, és nem látod amíg nem adsz neki kódot...

Szerintem csak le fog állni, és nem látod amíg nem adsz neki kódot...
A kérdező hozzászólása: Konkréten nem ír ki semmit, csak semmit sem jelenít meg az oldalon.

Mi történik ha nem fizetem be a kémény adót?

Az utóbbi 4 évben mindig kijött a szöszi, konstatálta(kéménysepr?knek mondom, ez azt jelenti, hogy megállapította), hogy a kémény túl hosszú, ezé' bökéne építeni egy lyukat középre, hogy megkefélhesse. Majd 5.000 Ft. Tehát aki hiszi, aki nem, sikerült 20.000 Ft-ot elkölteni úgy, hogy sosem lett megkefélve az én kéményem. De mivel csavaros esz? gyerek vagyok, úgy döntenék idén, hogy nem fizetek, ha már nem is kapok semmit. Én tudom, hogy ez b?nözés, csak az érdekelne, hogy ezt milyen büntetéssel szokták jutalmazni?

Legjobb válasz: Túl azon, hogy a kitisztítatlan kémény életveszélyessé tud válni - ez neked elég büntetés lesz - ha nem fizetsz, bírságot szabnak ki rád. http://www.febesz.eu/content/mi_tortenik_nem_engedjuk_be_kem..

Túl azon, hogy a kitisztítatlan kémény életveszélyessé tud válni - ez neked elég büntetés lesz - ha nem fizetsz, bírságot szabnak ki rád. http://www.febesz.eu/content/mi_tortenik_nem_engedjuk_be_kem..
A tisztíthatóságról pedig a tulaj köteles gondoskodni, tehát elsõ szóra ki kellett volna alakítanod egy tisztító nyílást. (imétlem, saját érdekedben) Már, ha használod a kéményt, mert ha nem, akkor nem is kell tisztíttatni.
A kérdező hozzászólása: Ha tudom, hogy büntetést fizetek be, boldog vagyok. Ha tudom, hogy elvégzett munkáért fizetek, boldog vagyok. Egy esetben nem vagyok boldog, ha a semmire kell fizetnem. Életveszélyrõl nem lehet az esetemben szó, mert a kazán helyiségének és a lakó helyiségnek nincs közös légtere. Egyébként szerintem ez nem egyedi, ezért sem értem a kéményseprõk buzgóságát, mert persze az meg sem fordul a fejemben, hogy a Károly Róbert-féle kémény, vagy füstadóról van szó, ahol nem az az érdekes, hogy milyen címen, hanem hogy be legyen fizetve az adó.
Ennek egyszer én is utánanéztem. Mivel nálunk is általában az van, hogy kijön a kéményseprõ, fintorog, ez sem jó, az sem jó. Hát, akkor csinálja meg. Jó, majd jövõ héten akkor eljön újra, de most azért aláírja a papírt, mert õ jó fej. 3500 Ft lesz. Aztán következõ évig nem is látom újra. Szóval az van a jogszabályban, hogy a jegyzõvel levonattathatja a jövedelmedbõl a kéménydíjat.
Tudod, nagyon kevés szénmonoxid mérgezésben elhunyt család élt egy légtérben a kazánjával... Másfelõl, ha eldugul a kémény, fel is robbanhat a kazánod.
A kérdező hozzászólása: Ha lassan dugul el, pl. koromtól akkor nagyon kicsi az esélye a robbanásnak, mert ahhoz teljesen el kell zárja a kijáratot valami. Ha valami egyik pillanatról a másikra zárja el a kijáratot, pl. madár, akkor tök mindegy, hogy volt-e kéményseprõ vagy nem. Az egy légtérben az nem azt jelenti, hogy egy szobában, hanem, hogy közös a levegõje az adott térnek.
Én 12 év alatt egy fillért se fizetttem. Elsõ évben összekülönböztünk a kéményseprõvel, aztán megmondtam neki, hogy tõlem jöhet, de a kutya (emberevõnek mutatja magát, pedig nem az) az õ kedvéért nem lesz megkötve. Azóta nem fontos neki az én kéményem. Egyébként még soha egytlen háztetõn sem láttam, mindig csak a pénzt szedte be.

Mi történik, ha nem vettem át a megrendelt ebédem? Házhoz kértem, úgy hogy délig kihozzák, de nem hozták addig, és nekem el kellett mennem otthonról.

Legjobb válasz: hívd fel õket és mondd meg, hogy a futár nem ért vele ide idõben, szóval lesznek szívesek az árát visszaküldeni

hívd fel õket és mondd meg, hogy a futár nem ért vele ide idõben, szóval lesznek szívesek az árát visszaküldeni
elõzõnek igaza van!
akkor meg??? szépen beszólsz az ügyfélszolgálatukra, hogy a futár egye meg, mert te már éhen haltál, amíg a fickóra vártál
Szerintem meg, ha normalis stilusban beszelnenk egymassal, akkor legkozelebb mi is elvarhatnank ugyanezt. Bar valoszinuleg ti meg sosem kerultetek dugoba ill. soha nem kestetek sehonnan. Amugy meg ha kifizetted volna es kesik, akkor is visszaadtak volna/ levasarolhatod az arat.
A kérdező hozzászólása: Átvételkor kellett volna fizetni.

Mi történik ha valaki (kocsival) nem áll meg a rendőröknek, vagy nem adja meg az adatait?

Legjobb válasz: Ha nem áll meg, feltételezik, hogy valami szabálytalanság van e mögött, aztán vagy utolérik, vagy nem, vagy leolvassák a rendszámot vagy nem, vagy kiderítik ki a tulaj, vagy nem. Ha nem igazolod magad, akkor bevisznek a rendõrségre (akár feltételezhetik, hogy körözés alatt állsz), és amig nem igazolod magad (behozatod ismerõsökkel a személyit, útlevelet stb.) addig nem engednek el....

Ha nem áll meg, feltételezik, hogy valami szabálytalanság van e mögött, aztán vagy utolérik, vagy nem, vagy leolvassák a rendszámot vagy nem, vagy kiderítik ki a tulaj, vagy nem. Ha nem igazolod magad, akkor bevisznek a rendõrségre (akár feltételezhetik, hogy körözés alatt állsz), és amig nem igazolod magad (behozatod ismerõsökkel a személyit, útlevelet stb.) addig nem engednek el....
Egy érdekes eset, ami igaz: Egy közlekedési szabálysértést üldözõ rendõrautóról van szó. Éjjel lakott terüéleten nem állt meg a szabálysértõ a rendõrnek az elkezdte üldözni, szirénával kék lámpával de nem állt meg. Egy sötét utcába beérve az uttest fel volt ásva az üldözött fékezett a rendõrautó ne ezt késõn vette észre és neki ment az elõtte levõ üldözöttnek. Személy sérülés nem történt. Tudjátok mi lett a vége? A rendõrt marasztalták el közuti veszélyzetés miatt......
23.00. Kifelejtetted, hogy: vagy eltalálnak, vagy nem....
23:25 Nagyon jó , tetszett .
"anyám: Miért, áthajtottam? Észre sem vettem" Na! Ez a szomorú!
Attól függ... Anyám egyszer nem állt meg nekik, mert elmélyülten kerestük a hotelünket. Szóltam neki, hogy meg kéne állnia, mert 1 ideje jön utánunk 1 villogó rendõrautó. De addig nem állt meg, míg a rendõr rá nem szirénázott. Akkor gondoltam, hogy tutira bevisznek minket. De anyám nagy boldogan rájuk köszönt, hogy milyen jó, hogy erre jártak, mert már fél órája keressük a hotelünket. Szegény rendõrök próbáltak szóhoz jutni, hogy áthajtottunk a piroson, meg meg kellett volna állnunk. De anyám ekkor már a térképet nyomta az orruk alá, hogy pontosan hol vagyunk, meg mindenképpen az útvonalra volt kíváncsi. Végül a rendõrök feladták, és útbaigazítottak minket. Búcsúzóul még közölték, hogy többet ne hajtsunk át a piroson. Mire anyám: Miért, áthajtottam? Észre sem vettem! Aztán megköszönte a segítséget, és elmentünk. Semmi büntetés, semmi... :) :)
Üldözni kezdik, több megyén keresztül üldözik, majd jobb esetben kilövik a kerekét vagy felborítják, esetleg balesetet szenved menekülés közben, rosszabb esetben kinyír vagy megsebesít ártatlanokat vagy rendõröket és még életfogytot is kap.
22:58-nak.. Lekérdezni le lehet, ha tudják kit kérdezzenek! De ha nem nem tudják ki az, mert nem igazolja magát?
Üldözés, ajtófeltépés, kiráncigálás, hátrabilincselés, bilincsnél fogva emelés, nevelõ célzatú kínzásocskák (csak semmi látlelet stb....
Az elsõbõl még kifelejtetted, hogy vagy utána lõnek, vagy nem... Mert ha túl agresszíven "menekülsz" (azaz másokat, vagy a rendõrt veszélybe sodorsz) akkor bizony joguk van fegyvert használni. Hiszen te vagy az elkövetõ, és a magatartásodból nyugodtan feltételezhetik, hogy valami súlyosabb bûncselekményt követtél el. Különben minek menekülnél? Szóval jobban teszed, ha megállsz...
körözési információs rendszerbõl kb két perc alatt le lehet kérdezni az adatokat, sms-ben szokták, ezért nem visznek be senkit viszont a közúti ellenõrzés megtagadása szabálysértés és pénzbírság lesz belõle
- Hölgyem, elütött egy embert a zebrán. - Elütöttem?! Észre se vettem! :-S Tényleg vicces.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!