Találatok a következő kifejezésre: Mi történik ha már (194 db)

Ilyenkor mi történik, ha már megfogant?

A cilus.hu 21-re húzta be az ovus napomat. Viszont pont ma egy hete védekezés nélkül voltunk együtt. Ha esetleg baba lenne abból az akcióból, akkor a várható ovu elmarad, ugye? És ilyenkor, ha esetleg ágyazódik befele a h?mérsékletnek hogy kellene alakulnia? Magasnak kellene lenni?

Legjobb válasz: De baba csak úgy lehetne abból az akcióból, ha akkor volt peteérésed... Egy hétig már nemigen élnek a katonák... Ha babát szeretnétek, ma vagy holnap bújjatok össze.

De baba csak úgy lehetne abból az akcióból, ha akkor volt peteérésed... Egy hétig már nemigen élnek a katonák... Ha babát szeretnétek, ma vagy holnap bújjatok össze.
A kérdező hozzászólása: Olvastam, h vannak olyanok akik ezalatt az idõ alatt estek teherbe!
Igaza van az elsõnek! Ha 21-ére húzta be, ezek a napok az ideálisak gyermekáldás szempontjából.
Ha elõbb volt ovulációd, akkor persze, lehet. De ezt mi nem tudjuk. Egyébként, igen, akkor elmaradna a mostani ovud.. A hõd pedig valamivel magasabb lesz ilyenkor a szokásosnál. Elsõ voltam..

Mi történik, ha már egyetemre járok, de újra szeretnék felvételizni?

Most egyetemre járok államilag finanszírozott nappali képzésre (első félévem), de szeretnék jelentkezni tavasszal ugyan úgy államilag finanszírozott (szeptemberben induló) nappali képzésre csak más egyetem más szakára. Tudok így jelentkezni a tavaszi felvételi hirdetéskor? Ha igen,akkor hogyan és ha nem vesznek fel akkor itt, ahol most tanulok már nem is folytathatom a tanulmányaimat, mert én tavasszal beadtam a felvételi kérelmemet és ez egyenlő a kiiratkozással? Próbáltam érthetően fogalmazni.:/

Legjobb válasz: Igen, lehet jelentkezni és, ha nem vesznek fel attól még az elsõ szakon továbbra is folytathatod a tanulmányaidat. Én is 2 szakot végzek párhuzamosan. Azért jól gondold át, mert eléggé megterhelõ. Milyen szakon tanulsz és mire jelentkeznél?

Igen, lehet jelentkezni és, ha nem vesznek fel attól még az elsõ szakon továbbra is folytathatod a tanulmányaidat. Én is 2 szakot végzek párhuzamosan. Azért jól gondold át, mert eléggé megterhelõ. Milyen szakon tanulsz és mire jelentkeznél?
A kérdező hozzászólása: Most olvastam vissza a kiírásomat és hatalmas blõdséget írtam:D Ugyan arra a szakra szeretnék járni, csak másik egyetemen, viszont nincs arra a szakra "átjelentkezés"i lehetõség, csak ha új felvételivel oda kerülök be :(

Mi történik, ha már túlvagyok a kiírás napján?

Befektetni mikor szoktak??Vagy mikor indítják be a szülést és akkor hogyan??Milyen vizsgálatok vannak utánna?

Legjobb válasz: Nekem a doki 1 héttel a kiírt idõpont után akarta megindítani a szülést, elõtte való napi befekvéssel, de sajna rossz NST miatt egy héttel a kiírás elõtt be kellett feküdnöm. Aztán a gyerkõc megijedt és úgy döntött, hogy nem várja meg azt az indítást, a tervezett nap elõtti éjszaka kibújt magától :)) Magzatvíz vizsgálat nekem nem volt, bár nekem zárt volt a méhszájam, és olyankor nem tudják megcsinálni. Befekvés alatt minden nap volt NST (nekem 2x is, mivel amiatt kerültem be), kis UH, flowmetria, vérnyomásmérés, lázmérõzés, hogy a kismama ne unatkozzon :P Ja és volt 1 vérvétel is.

Nekem a doki 1 héttel a kiírt idõpont után akarta megindítani a szülést, elõtte való napi befekvéssel, de sajna rossz NST miatt egy héttel a kiírás elõtt be kellett feküdnöm. Aztán a gyerkõc megijedt és úgy döntött, hogy nem várja meg azt az indítást, a tervezett nap elõtti éjszaka kibújt magától :) ) Magzatvíz vizsgálat nekem nem volt, bár nekem zárt volt a méhszájam, és olyankor nem tudják megcsinálni. Befekvés alatt minden nap volt NST (nekem 2x is, mivel amiatt kerültem be), kis UH, flowmetria, vérnyomásmérés, lázmérõzés, hogy a kismama ne unatkozzon :P Ja és volt 1 vérvétel is.
én 11 nappal hordtam túl a babámat. a kiírt napkor befektettek, indok nélkül. a dokinak már könyörögtem, hogy indítsa meg, mert baj lesz, nem érdekelte. az ultrahang már kevesebb magzatvizet mutatott, ekkor sem indította meg. 11. napon indult meg magától, nagyon lassan. a vége vákum lett, és egy szétázott gyerek 4-es apgarral. szerencsére azóta már rendben van, most már 3 hónapos, és az egészre úgy tekintek, mint egy rossz álomra. ja, több fogadott dokim nem lesz, mer' minek. kitartást kívánok, beszéld meg a babával, hogy kifelé :)
Sztem még magzatvíz vizsgálat lesz gyakrabban. Nem indítják, ha nincs különösebb ok, de azért 2 hétnél többet nem nagyon szoktak várni. Ha indítják, akkor oxitocint adnak infúzión keresztül. Szép szülésélményt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-))
szerintem ha nincsen semmi baj a babával, akkor felesleges megindítani a szülést


Mi történik, ha már a behajtó cégnek sem tudom fizetni a megállapodást?

Felmondták a hitelünket és átadták a faktoring behejtónak! Megállapodtunk részletfizetésben de már azt sem tudjuk fizetni! Mi történik ezután?

Mi történik ha nem ellenõrzöm a TSSD-vel a magnetikus reluktanciát, és a parametrikus ammuriták levorotációs allásban maradnak amikor a telefonra csatlakoztatom az UHW4-es adaptert?

Legjobb válasz: Inkább ne tudd meg. Az UHW-4-es adapterben lévõ rezonanciagerjesztõ-transzisztoráramellátó-transzformátor a mágneses spinkvóciens megemelkedése miatt bioelektromos rezonanciafrekvencián különbözõ gamma-magnetikus elektromágneses sugárzást bocsát ki, ennek hatására... Nem történik semmi. De ha nem hiszed, kérdezd meg Dancsó Pétert.

Inkább ne tudd meg. Az UHW-4-es adapterben lévõ rezonanciagerjesztõ-transzisztoráramellátó-transzformátor a mágneses spinkvóciens megemelkedése miatt bioelektromos rezonanciafrekvencián különbözõ gamma-magnetikus elektromágneses sugárzást bocsát ki, ennek hatására... Nem történik semmi. De ha nem hiszed, kérdezd meg Dancsó Pétert.
Szerintem a reduktív folyamatok miatt a konzisztencia kovariálódik, és ezért a primerikus statisztikus kráfigok allumerizálódnak. Ez komoly iregulációs argiovizualizálódáshoz vezethet a Gigon harmiutinikus szektorában.
A kérdező hozzászólása: Jaaa, mostmár értem. Akkor erre oda fogok figyelni. Köszönöm a válaszokat!

Volt már valakinél kint valaha behajtó bkv tartozás miatt? Mi történik ha nem reagálok az ügyvédi felszólításra, valóban beváltják a fenyegetést vagy csak dobálóznak vele? Szerintem nem kell komolyan venni őket, de tapasztalatokat szeretnék kérni

Legjobb válasz: a barátomat több mint 10 éve büntették meg a bkv-n és csak leveleket küldtek. legutóbb kb. 1 éve pedig egy csekket, amit nem fizettünk ki. azóta se történt semmi. ha jól tudom egyébként a büntetés 5 év után elavul és nem hajthatják be.

a barátomat több mint 10 éve büntették meg a bkv-n és csak leveleket küldtek. legutóbb kb. 1 éve pedig egy csekket, amit nem fizettünk ki. azóta se történt semmi. ha jól tudom egyébként a büntetés 5 év után elavul és nem hajthatják be.

Mi történik, ha uhon kiderül, hogy már nem él a magzat?

Tegyük fel a 12. heti uhon kiderül, nem dobog a kicsi szíve. Mi történik? Ezt már ott az uhos megmondja? (szeritnem nálunk nem orvos csinálja az uhon).Hogy közli? Sajnálom, de a babája szíve nem dobog... ?

Legjobb válasz: Szia! Ne is gondolj ilyenekre, én az elsõ babánál mentem így uh-ra, hogy mi lesz ha lesz valami baj, és nem volt szívhangja. Akkor voltma 8 hetes , másnap eü kaparás. Azóta eltelt fél év és most a másodok babámat várom, de meg sem fordul a fejemben semmi féle rossz, ezzel a picivel már úgy mentem az elsõ uh-ra hogy még egyszer nem fordulhat velünk ilyen elõ, tuti minden rendben lesz. Azóta már 16 hetesek vagyunk és minden rendben van. Tehát csak pozitív dolgokra gondolj! 16 hetes km

Szia! Ne is gondolj ilyenekre, én az elsõ babánál mentem így uh-ra, hogy mi lesz ha lesz valami baj, és nem volt szívhangja. Akkor voltma 8 hetes , másnap eü kaparás. Azóta eltelt fél év és most a másodok babámat várom, de meg sem fordul a fejemben semmi féle rossz, ezzel a picivel már úgy mentem az elsõ uh-ra hogy még egyszer nem fordulhat velünk ilyen elõ, tuti minden rendben lesz. Azóta már 16 hetesek vagyunk és minden rendben van. Tehát csak pozitív dolgokra gondolj! 16 hetes km
Felszívódik? Egy 12 hetes magzat??! Jaj, ne már! :) Na de komolyra fordítva, szerintem nem kéne ilyesmiken gondolkodnod, mert a tudatalatti néha nagyon megtréfál! Ha sokat gondolsz valamire, valóra válhat! Szerintem nem fognak ilyeneket mondani. Egyébként pedig, igen, valóban így közlik az emberrel. Az, hogy kell(ene) e utána eü kaparás, ezt az orvos dönti el , de ilyen idõs terhességnél már valószínûleg kellene. Tessék elfelejteni ezeket a gondolatokat!!!!

Mi történik, ha lejárt gombaellenes hüvelytablettát alkalmazok? (Canesten combi) Nem hinném, hogy bajom lenne tőle, legfeljebb már nem olyan sok benne a hatóanyag. Van valakinek tapasztalata?

Pont egy éve járt le.Hatni fog valamennyire?

Legjobb válasz: Elvileg egy gyógyszernek akkor jár le ténylegesen a szavatossága ha a színe/állaga megváltozik. És a határidõ ami rajta szerepel,az is inkább azt jelzi,hogy meddig vállalnak felelõsséget érte a gyártók. De azért egy év mégis csak egy év. Nekem 4000ftos 5szemes cedax felfázás elleni gyógyszerem maradt meg felbontatlanul. Októberben járt le, 2 hete felfáztam,de már nem mertem megenni. Inkább bírd ki holnapig,és veszel egyet a gyógyszertárban. Szerintem ne kísérletezz... jobbulást!

Elvileg egy gyógyszernek akkor jár le ténylegesen a szavatossága ha a színe/állaga megváltozik. És a határidõ ami rajta szerepel, az is inkább azt jelzi, hogy meddig vállalnak felelõsséget érte a gyártók. De azért egy év mégis csak egy év. Nekem 4000ftos 5szemes cedax felfázás elleni gyógyszerem maradt meg felbontatlanul. Októberben járt le, 2 hete felfáztam, de már nem mertem megenni. Inkább bírd ki holnapig, és veszel egyet a gyógyszertárban. Szerintem ne kísérletezz... jobbulást!
Szia! Ezt érdemes elolvasnod, kérdésedre itt a válasz. Ne használd fel! http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/3215/a-gyogyszerek-.. Üdv!
Lejárt a szavatossága érted? Ki kell dobni! Nem ér semmit, nem fog használni, sõt még nagyobb bajod lehet tõle, venni kell másikat!
A lejárt szavatosságú gyógyszer már nem fejt ki gyógyhatást, viszont a mellékhatások megsokszorozódhatnak és felerõsödhetnek! Ui.: a gyógyszerek szavatossága nem ugyanaz, mint a gyógyszereké!
"Elvileg egy gyógyszernek akkor jár le ténylegesen a szavatossága ha a színe/állaga megváltozik. És a határidõ ami rajta szerepel, az is inkább azt jelzi, hogy meddig vállalnak felelõsséget érte a gyártók." Na neeeee, butaságot már ne írjunk! Amikor a hatóanyag csökkenés mértéke meghaladja az 5 százalékot, azt az idõt nevezik ki lejárati idõnek, ugyanis a lejárati idõn belül nem csökkenhet 95 százalék alá a hatóanyag tartalom.
Én szívesen megadom a választ, mivel egyszer csináltam ilyet.Szóval volt otthon canesten kúpom, viszkettem rendesen, hát feltettem éjszakára, másnap nem jött ki...gondoltam ez milyen jól felszívódott, hiszen máskor mindig kifolyt, hát következõ este még egyet felraktam, az is eltünt.Viszont nem éreztem semmilyen hatást, harmadik nap már nem is volt gyógyszerem, elmentem reggeli szokásos wc-re, egyszer csak látom egészben jön kifele a kúp, kijött egészbe komolyan.Megnéztem a dobozt, pontosan 1 éve járt le a szavatossága.Hát elmentem a dokihoz, hogy felirassak, elmondtam neki mit csináltam, és közölte most azonnal megmût, mert mit tudom én már mi bajom lehetett(bocs, de ez már 8 éve volt).Természetesen nem engedtem hogy megmûtsõn, de finoman fogalmazva is jól lek*rt.Szóval, hanyagold azt az 1 éve lejártat, ha nem akarsz bajt.Hidd el, nem kellemesek a kórházak.

Mi történik, ha futás után már nem eszem? (Paleózok, 5-kor vacsi, 7-kor futás)

Legjobb válasz: Csiga és Lifestyle válasza igen hasznos. Én is edzés után ennék, az nem véletlenül esik jól az embernek, nem baj ha kicsit már késõ van.. én 9-ig edzem, 10 elõtt nem érek haza. Hát vacsora, nem arról van szó hogy kihagyhatatlan, de jó ha van.

Csiga és Lifestyle válasza igen hasznos. Én is edzés után ennék, az nem véletlenül esik jól az embernek, nem baj ha kicsit már késõ van.. én 9-ig edzem, 10 elõtt nem érek haza. Hát vacsora, nem arról van szó hogy kihagyhatatlan, de jó ha van.
"Mi történik, ha futás után már nem eszem?" Korogni fog a gyomrod.
pontosan így mûködött a nagyfater is 20-40-100 ezer évvel ezelõtt...este még futott, hogy utolérje a vacsorát, vagy hogy õt ne érjék utól, majd vagy éhesen, vagy még éhesebben felmászott egy fára, vagy elbújt egy barlangban..aztán csicsikázott...másnap újból futás.. (csak úgy zárójelben, az ember a legjobb futó a fõemlõsök között..nos talán ezért) hajrá paleo.
Semmi nem eszed meg azt a mennyiséget amit elégettél
Ha nem vitted tulzasba aznap a szh-t, akkor valoszinu, hogy a maradek tartalekaidat felhasznalod, az izmaidbol, a majadbol. Ha ezutan azt mar nem potolod, fogyni fogsz. Ha viszont eszel KEVES feherje futas utan pl egy szelet csirkemellet (es szh-t semmit!), akkor ugy fogsz fogyni, hogy kozben a minimalisra csokkented az izomveszteseget. Jo otlet, sok sikert!
Nagyon fontos, hogy mozgás után együnk valamit, legalább egy fehérje turmixot.
Én pont fordítva csinálom! Este edzés utána egybõl vacsora, jó kiadós! Evés után 2 órával nem futnék az biztos! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor futás után fogok vacsorázni.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Szemzéssel próbálkoztatok már? Mi történik ha mondjuk a vörös rózsába fehér rügyet szemzek? Vagy aranyesõbe rózsát?

Gondolom ez utóbbi nem fogja meg,de azért felmerült a kérdés,hogyha 2 rózsát lehet,akkor 2 különbözõ növényt lehet-e?

Legjobb válasz: A berakott "fehér rügybõl" fehér színû rózsa fog fejlõdni. Közeli rokon növényeknél mûködik az oltás/szemzés. pl cseresznye-meggy, de az alma-körte már nem mindig kompatibilis, sõt körtén belül is vannak fajták, amik nem szeretik egymást. magastörzsû alanyt boltban nem fogsz tudni venni (csak nemessel a tetején, de azt meg le lehet vágni és szaporítani....

A berakott "fehér rügybõl" fehér színû rózsa fog fejlõdni. Közeli rokon növényeknél mûködik az oltás/szemzés. pl cseresznye-meggy, de az alma-körte már nem mindig kompatibilis, sõt körtén belül is vannak fajták, amik nem szeretik egymást. magastörzsû alanyt boltban nem fogsz tudni venni (csak nemessel a tetején, de azt meg le lehet vágni és szaporítani....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen segítõkész voltál! Felmerült a kérdés, hogy akkor ezzel az eljárással "készíthetek" kétszínû rózsát? Úgy értem, hogy 1 tövön belül ezáltal kétféle színû virágot fog hozni ha sikerül? Köszönöm!
igen lehet akár százfélét is szemezhetsz egy törzsbe. Van egy koma aki vagy 30 fajta csonthéjast oltott egy tõre (cseresznye, meggy, szilva...)
A kérdező hozzászólása: Hát ez valami gyönyörû! Mit gondolsz rózsafélék családján belül érdemes kisérletezni? Bár kipróbálni mindenképpen ki szeretném. Plusz a megfogalmazásoddal kapcsolatban kérdem, hogyha sikerül a szemzés, akkor mondhatom úgy, hogy beoltottam (pl.: "magastörzsre oltott")? Mert az elvileg más.Köszönöm szépen!
A gyümölcsfáknak általában oltvány a megnevezése. Azoknak is amiket szemzéssel állítottak elõ. /Nem tudom pontosan mi is a megnevezése, mert én nem kertészként végeztem./ A rózsafélék családja elég nagy (köztük alma, szilva, rózsa...). Ha a rózsafajtákra gondolsz, akkor azokat lehet egymásba oltogatni.
A kérdező hozzászólása: Írtad, hogy rokon növényeknél elképzelhetõ, hogy mûködik a dolog.(Egyébként a szakszerû megfogalmazással kapcsolatban már kételyeim támadtak, mert egy tegnapi weblapon a szemzéseket oltási módokként tüntették fel.Én meg ugye azt hittem/hiszem, ez két különbözõ eljárás.Linkelhetek is ha érdekel.) Szóval arra lennék kíváncsi, van-e olyan oldal, ahol a rokon növényeket mondjuk egy érthetõ táblázat formájában meg tudnám nézni?Esetleg épp szemzésre-oltásra kihegyezve.Mert eddig csak úgy amit ránézésre gondoltam, megnéztem a Wikin és csak annyival lettem okosabb, amit fentebb is írtam, hogy egy család.De igazad van, így elég tág a kör.Nem csak rózsafajtákon belül próbálkoznék.Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!