Találatok a következő kifejezésre: Mi történik ha (2959 db)

Mi történik ha szénre (C) savat öntünk? És mi történik akkor ha az V. főcsoport többi elemeivel tesszük ugyanezt?

Legjobb válasz: Mi történik ha szénre (C) savat öntünk? -Semmi. Az elemi szén nagyon ellenálló. És mi történik akkor ha az V. fõcsoport többi elemeivel tesszük ugyanezt? -Nitrogénnél semmi, a fõcsoport többi elemébõl sav lesz, miközben a "támadó" sav redukálódik.

Mi történik ha szénre (C) savat öntünk? -Semmi. Az elemi szén nagyon ellenálló. És mi történik akkor ha az V. fõcsoport többi elemeivel tesszük ugyanezt? -Nitrogénnél semmi, a fõcsoport többi elemébõl sav lesz, miközben a "támadó" sav redukálódik.
A kérdező hozzászólása: *IV. fõcsoport rosszul írtam... mi történik ha a IV. fõcsoport elemeire öntünk savat?
az ón feloldódik savakban, Sn(II)-sók keletkeznek
A szilíciumot ásványi savakban fel tudod oldani. Az ón eléggé érdekes, mert forrón, sósavban oldódik. A salétromsav viszont nem oldja, mert metaónsav keletkezik. Az ólmot viszont forró salétromsavban lehet feloldani, a sósav azért nem oldja jól, mert az ólom-klorid rosszul oldódik. A germániumról nem sokat tudok, de szerintem sósavban valószínûleg oldódik. A szilicium és a germánium ezenkívül lúgokban (pl. nátrium-hidroxid) oldódik, fõleg ha tömény és forró.

Mi történik, ha két fekete lyuk beszívja egymást?

Legjobb válasz: Tévedés, össze ütközhetnek. A fekete lyuk igazából nem lyuk, éppen ugyanolyan égitest, mint a Föld, vagy a csillagok. Az egyetlen "specialitása", hogy a gravitációja akkora, hogy a szökési sebesség a fény sebessége fölött van. De ettõl függetlenül teljesen hétköznapi, bár valószínûleg önmagát pontszerûvé összehúzó égitestrõl van szó. Ha két fekete lyuk ütközik, akkor egyesülnek - közben brutális energia szabadul fel (még annál is brutálisabb). Ez a folyamat történik meg sokszor, ha két galaxis "ütközik" (idézõjelbe raktam, hiszen nem úgy kell elképzelni, mint amikor két autó ütközik. A galaxisok ütközése milliárd éves folyamat, és kvázi a semmi ütközik a semmivel, hiszen minden galaxis legnagyobb része légüres, csillagközi tér, így az ütközés csupán gravitációs téren értendõ, amíg az új tömegközéppont körül kialakulnak az új, stabil pálya - közben persze jópár csillag pályája megbolydul, de ismétlem - ez a folyamat százmillió, és milliárd éves idõsíkon történik!) Tehát, amikor két galaxis szupermasszív, központi fekete lyuka ütközik, ekkor annyi energia szabadul fel, ami egy ideig a legtöbb galaxis összfényét is túlragyogja. (vagyis, túlsugározza, hiszen a fény itt a legkevesebb). Ekkor attól függ, hogy egymás síkjához képest hogyan találkoznak - ha "rossz" szögben, akkor az egyesülés utáni lendület megmaradás miatt a központi fekete lyuk akár ki is "repülhet" (ismét sok-sok száz millió év alatt) a galaxisból, szétzilálva a csillagok pályáját.

Tévedés, össze ütközhetnek. A fekete lyuk igazából nem lyuk, éppen ugyanolyan égitest, mint a Föld, vagy a csillagok. Az egyetlen "specialitása", hogy a gravitációja akkora, hogy a szökési sebesség a fény sebessége fölött van. De ettõl függetlenül teljesen hétköznapi, bár valószínûleg önmagát pontszerûvé összehúzó égitestrõl van szó. Ha két fekete lyuk ütközik, akkor egyesülnek - közben brutális energia szabadul fel (még annál is brutálisabb). Ez a folyamat történik meg sokszor, ha két galaxis "ütközik" (idézõjelbe raktam, hiszen nem úgy kell elképzelni, mint amikor két autó ütközik. A galaxisok ütközése milliárd éves folyamat, és kvázi a semmi ütközik a semmivel, hiszen minden galaxis legnagyobb része légüres, csillagközi tér, így az ütközés csupán gravitációs téren értendõ, amíg az új tömegközéppont körül kialakulnak az új, stabil pálya - közben persze jópár csillag pályája megbolydul, de ismétlem - ez a folyamat százmillió, és milliárd éves idõsíkon történik!) Tehát, amikor két galaxis szupermasszív, központi fekete lyuka ütközik, ekkor annyi energia szabadul fel, ami egy ideig a legtöbb galaxis összfényét is túlragyogja. (vagyis, túlsugározza, hiszen a fény itt a legkevesebb). Ekkor attól függ, hogy egymás síkjához képest hogyan találkoznak - ha "rossz" szögben, akkor az egyesülés utáni lendület megmaradás miatt a központi fekete lyuk akár ki is "repülhet" (ismét sok-sok száz millió év alatt) a galaxisból, szétzilálva a csillagok pályáját.
Remek kis gammarobbanás. Pár ezer fényév távolságról már nem feltétlenül halálos. :)
Ez egy lehetetlen esemény, egymást nem szívhatják be. Akkor az egyik fekete lyuk benne lenne a másikban, amiben szintén benne lenne ugyanaz a fekete lyuk, ami õt elnyelte, ez viszont lehetetlen.


Mit árt a babának a sárgaság? Miért kezelik? Mi történik, ha elmulasztják, vagy nem időben történik?

Legjobb válasz: szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik

szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik
Szia! Én csak azt tudom, hogy a mi babánkat hazaengedték úgy, hogy sárga volt.A kórházba se rakták kék fény alá.Egy hónapos korára múlt el.A háziorvosa háromszor megnézte, azt mondta nem kell aggódni, és anyatejes babáknál lassabban múlhat.Nálunk az egész család nagyon sárga volt kiskorában.Szóval nálunk igazán nem kezelték.
Biztos kínai :)

Mi történik, ha felkapcsoljuk a villanyt egy fénysebességgel haladó autóban? Mi történik, hogyha pinokió azt mondja, hogy nőni fog az orra?

Lehetne úgy örökmozgót csinálni, hogy az űrben egy hosszú rézzel tekercselt csőben mágnest lökdösnének az egyik végéről motorok a másikba, amik az általa megtermelt energiával működnek? Miért nem állítják meg úgy az AIDS terjedését, hogy az összes AIDS-ben szenvedőtt összegyűjtik, és elkülönítik az egészségesektől?

Legjobb válasz: Kérdezõ, a Pinokiós kérdésedre: a jövõre vonatkozó állítások igazságértékének meghatározásához nem szerencsés használni a kétértékû logikát, ezért találták ki a háromértékû logikát, ahol létezik igaz, hamis, és egy harmadik, amit általában ismeretlennek, vagy "egyik se"-nek neveznek. Így feloldódik a paradoxon, ha egy állítás igaz, akkor annak a tagadása nem feltétlenül a hamis. De egy másik megoldás az az, hogy Pinokió orra akkor nõ, ha hazudik, nem pedig ha téved. Tehát ha pinokkió úgy gondolja, hogy tényleg nõni fog az orra, és azt mondja hogy nõni fog, akkor téved, és nem fog nõni az orra. Ha úgy gondolja, hogy nem fog nõni az orra, akkor is téved, és nõni fog az orra, a hazugsága tévedésbõl az igazság volt (de akkor is hazudott). remélem nem kavarodtam bele.

Kérdezõ, a Pinokiós kérdésedre: a jövõre vonatkozó állítások igazságértékének meghatározásához nem szerencsés használni a kétértékû logikát, ezért találták ki a háromértékû logikát, ahol létezik igaz, hamis, és egy harmadik, amit általában ismeretlennek, vagy "egyik se"-nek neveznek. Így feloldódik a paradoxon, ha egy állítás igaz, akkor annak a tagadása nem feltétlenül a hamis. De egy másik megoldás az az, hogy Pinokió orra akkor nõ, ha hazudik, nem pedig ha téved. Tehát ha pinokkió úgy gondolja, hogy tényleg nõni fog az orra, és azt mondja hogy nõni fog, akkor téved, és nem fog nõni az orra. Ha úgy gondolja, hogy nem fog nõni az orra, akkor is téved, és nõni fog az orra, a hazugsága tévedésbõl az igazság volt (de akkor is hazudott). remélem nem kavarodtam bele.
egy autó nem mehet fénysebességgel, de nagyon megközelítheti. Ha benn ülsz egy autóban ami a fénysebesség 99.9999%-val megy, ugyan azt látod, mintha állna. Persze ha nem nézel ki az ablakon :D
- Nem haladhat az autó fénysebességgel. - pinokiót helyesen Pinokkiónak írjuk. - Nem lehet örökmozgót csinálni. - Mert embertelen lenne.
Nem, mert a tekercs melegszik, az meg energiavesztesegget jelent, ugyanúgy a máágnes-csõ fala közti surlódás is. Nem lenne kepes visszatermelni azt az energiát, ami szükseges a mágnes mozgatásához.
Elsõ hozzászóló: Helyesen igy irjuk: Pinocchio

Mi történik ha nem fizetek postaköltséget a megrendelt de át nem vett termék után?

Rendeltem az internetr?l egy terméket amit kés?bb nem vettem át, elálltam a vételt?l. Most 1240 Ft postaköltséget keresnek rajtam, amit ki kéne fizetnem. Tudnak velem valamit csinálni ha nem fizetem ki?

Legjobb válasz: Az interneten történõ rendelés is szerzõdéskötésnek minõsül. Mikor a rendelésedet leadod, elfogadod a feltételeket. Elállni természetesen jogod van, akár még utólag is visszaküldheted az árut és visszakérheted a pénzed (ez a szabály kifejezetten az internetes rendelésekre vonatkozik), de a postaköltséget ki kell fizetni, hacsak az eladó külön nem vállalta magára. Valószínûleg itt ilyen nem történt, tehát jogosan követelik a pénzt Ptk. szerint kötött szerzõdéses jogviszonyból fakadóan. Ha akarnak, bírósághoz fordulhatnak az igényük érvényesítésére. Más kérdés, hogy ennyi pénzért ezt megteszik-e, ha viszont igen, a bíróság jó eséllyen nekik fog igazat adni, és akkor az összes ejárási költséggel együtt behajthatják rajtad a pénzt.

Az interneten történõ rendelés is szerzõdéskötésnek minõsül. Mikor a rendelésedet leadod, elfogadod a feltételeket. Elállni természetesen jogod van, akár még utólag is visszaküldheted az árut és visszakérheted a pénzed (ez a szabály kifejezetten az internetes rendelésekre vonatkozik), de a postaköltséget ki kell fizetni, hacsak az eladó külön nem vállalta magára. Valószínûleg itt ilyen nem történt, tehát jogosan követelik a pénzt Ptk. szerint kötött szerzõdéses jogviszonyból fakadóan. Ha akarnak, bírósághoz fordulhatnak az igényük érvényesítésére. Más kérdés, hogy ennyi pénzért ezt megteszik-e, ha viszont igen, a bíróság jó eséllyen nekik fog igazat adni, és akkor az összes ejárási költséggel együtt behajthatják rajtad a pénzt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, sajnos én is erre gondoltam, hát akkor inkább kifizetem mint hogy késõbb bajom legyen belõle...

Mi történik, ha nem aktiválom a windowst 30 napon belül, a 31. napon mi lesz?

Legjobb válasz: semi de ha sokáig akkor állítólag nem fog elindúlni...pontosan enm tudom mert még cask 1x történt hasonló akkor volt h a képernyõ szórakozott nem a fekete hátére gondolok nameg elkezdett beszarni a windows nem tom mér nem az én gépem volt!Egyszerû:újratelepíted és beállítod h ha új frisítés van akkor elõbb jelezze és te telpíted!!!behoza és egyénire nyomsz ezután kinyomod h az eredetiség vizsgálót ne töltse le!elkezded tölteni de mikor a továbbra nyomsz kiválasztod h amit nem választottál ki(eredetiség vizsgáló) ne jelenjen meg töbet!és nem lesz bajod vele...A crackek nem jók semmire csak vírust szedsz le!!!

semi de ha sokáig akkor állítólag nem fog elindúlni...pontosan enm tudom mert még cask 1x történt hasonló akkor volt h a képernyõ szórakozott nem a fekete hátére gondolok nameg elkezdett beszarni a windows nem tom mér nem az én gépem volt!Egyszerû:újratelepíted és beállítod h ha új frisítés van akkor elõbb jelezze és te telpíted!!!behoza és egyénire nyomsz ezután kinyomod h az eredetiség vizsgálót ne töltse le!elkezded tölteni de mikor a továbbra nyomsz kiválasztod h amit nem választottál ki(eredetiség vizsgáló) ne jelenjen meg töbet!és nem lesz bajod vele...A crackek nem jók semmire csak vírust szedsz le!!!
Érdekes nekem crackelve van, van négy és mind a négy jó, eddig 3 fajta win lett vele aktiválva... De ha unatkoztok lehet telepítgetni is.

Mi történik, ha megiszom a bábakoktélt? Van valakinek személyes tapasztalata?

42. héten vagyok, és a szülészn?m javasolta, próbáljuk meg, hátha nem kell hétf?n befeküdnöm. Nem tudom, este igyam meg, vagy reggel? Hány óra múlva és hogy hat?

Legjobb válasz: Én kétszer ittam és nem történt semmi. Sajna nekem is be kellett feküdnöm, próbálták a hüvely tablettát,zselét, oxitocin terhelésen is voltam, de nem történt semmi,császár lett a vége.(Majdnem teljesen zárt voltam) Remélem neked neked sikerül, szorítok.

Szia!! No van valami "eredmény"?? Drukkolok! én 4 napja hordom túl, ha nem indul meg magától, akkor a 8 napon beindítja a doki. Na azt én sem akarom.
A kérdező hozzászólása: Szia! Kisfiú, császárral született végül, úgyhogy most böngészem a császárosokra vonatkozó kérdéseket, mert eddig ezeket nem is olvastam:)
Jaj ne foglalkozz a pontozással, vannak olyan "okos" -ak akik el se olvassák mi van odaírva, passzióból pontozgatnak. Én 42.hétre szültem. Szerdára ki voltam irva inditásra, ezért kedden hatalmasat sétáltunk a férjemmel, felmentünk az emeletünkre párszor, forró fürdõt is vettem és még össze is bújtunk :) Mindent bevetettünk :) Most nem tudom, hogy ennek köszönhetõen e de hajnalban "elindult" a fiam és reggelre meg is lett. Szerintem ne igyál ilyen koktélokat (de te tudod) az indítás sem olyan szörnyû, fájni meg mindenképp fáj a vajúdás meg a szülés, ha magától indul, ha oxitocinos infúzióval. De a végén ott az édes baba :) Sok sikert!!!!!!
50%ban vagyok hasznos, nos pedig ha este issza és azonnal hat, akkor majd rájön, hogy pihenés, vagy némi alvás nélkül megerõltetõ a szülés. Ennyi.
Saját tapasztalatom: Második babánkat vártuk, 2010. május 31-re voltam kiírva. Bõ 2 ujjnyira voltam nyitva, de semmi nem történt aznap. Aznap az ultrahangon a doki azt mondta még nincs is lenn a baba feje… Amúgy nem vagyok parázós alkat, de a kétéves kislányom nagyon hisztis korszakát éli és gondoltam valahogy tenni kéne az ügy érdekében, hogy minél hamarabb megszüljek. Utálom a bizonytalanságot! Amit a kiíráshoz képest másnap tettem: porszívózás (ágy alatt is), forró fürdõ, szeretkezés (mivel eléggé irányított volt, nehezen indult be a „dolog”, de annál jobb volt, mert nagyon ellazított a hosszú elõjáték :) ), rá egy órára pedig a bábakoktél. Annyit érdemes tudni, hogy én az elsõ és mostani terhességem alatt is ittam módjával alkoholt (ez azért fontos, mert a végén kihánytam a koktélt, de nem azért, mert nem bírom az alkoholt). A bábakoktél elfogyasztása után –ami nekem ízlett is- fél órával megindultak a rögtön nagyon durva fájások. Két darab 7 perces, majd 5-4-3 percesek. Egy 20 perc múlva alul-fölül kijött belõlem minden, a fájások éjfélkor kezdõdtek és hajnali negyed kettõkor született meg a 2. kislányom. Ma sem csináltam volna másképp, de ez így nekünk naggyon gyors volt, szülés után még háromnegyed óráig remegett a lábam. Tanulság: akkor indítja be bármi is a szülést, ha tényleg „itt az idõ” -> nekem a szeretkezés és nem a bábakoktél indította be, de csak mert az történt elõbb Tényleg észnél kell lenni, mert én majdnem otthon szültem!
Én kétszer ittam és nem történt semmi. Sajna nekem is be kellett feküdnöm, próbálták a hüvely tablettát, zselét, oxitocin terhelésen is voltam, de nem történt semmi, császár lett a vége.(Majdnem teljesen zárt voltam) Remélem neked neked sikerül, szorítok.
Ha védõnéni javasolta, ezt mért nem mondta el? Ennyit a védõnõkrõl, amúgy fogalmam sincs. Amennyit tudok róla, sztem jó korán reggel, némi alvás után, mert ha azonnal indít, akkor nem jó este, mert éjjel nagyon szar szülni. Nekem az volt. Sok sikert.
szia, mi volt??? rendben ment a szülés, megvan már a babád???
szia! én olvasom és nagyon gratulálok neked! Kisfiú? Kislány? Jó babázást és sok sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Ha valaki még olvasná: nem tudom, hogy a szex vagy a koktél segített, de pár óra múlva megkezdõdtek az összehúzódások, amibõl délutánra fájások lettek, hajnal 5.45-re pedig baba. Úgyhogy nekem bevált...:)
Szia! Hasonló cipõben jártam 1 éve, csak nekem még a nyákdugó sem ment el. Nálam sajnos semmi sem indította a szülést. Se a szex, se a magzatvíz vizsgálat, se a lépcsõzés, se a forró fürdõ. A kórházban kaptam oxitocint is, arra sem lettek fájásaim. 09.15-re voltam kiírva, 29-én született meg a kisfiam császárral. Remélem neked több szerencséd lesz! Szorítok!!!
Szia, drukkolok hogy ez a segítségedre legyen. Ne feljts el beszámolni a tapasztalataidról :) Nagyon sok boldogságot a babádhoz! Így vagy úgy de hamarosan a kezedben tarthatod :D
A kérdező hozzászólása: Megittam a koktélt, mert nem szeretnék holnap befeküdni (jó lenne itthon vajúdni!), és az elmúlt 1 hétben már az összes létezõ praktikát próbáltam többször. Biztos ami biztos, reggel szexel kezdtünk, rá a koktél kb 2 órája, most várom a hatást, egyenlõre még hasmarsom sem lett. Kíváncsi vagyok. Amúgy 1 hete nincs nyákdugóm sem, 4400g körül van a bébim, úgyhogy történhetne valami!
Nekem ki sem adta a gyógyszerész-lehet nem véletlen... inkább fürödj egyet, és szexeljetek egy jót:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, reggel iszom majd meg, remélem hatni fog!
:-Dnyilván megvan

Mi történik ha egy hitelt felvett személy eltűnik? Mi történik ha a kezes tűnik el?

Az eltünik alatt értem, hogy elmegy külföldre vagy valaholva ahol nem tudnak a hollétér?l, nyomot nem hagy hogy megtalálják. Ki fizeti a hitelt tovább? Ha nincs ki fizesse, és nincs ingatlan/ingóság itthon akkor mit tesz a bank? Elévül?

Legjobb válasz: ha volt kezes vagy házastárs, akkor az fizeti tovább. Ha van ingatlanfedezet és nem fizeti senki, akkor a bank viszi a házat. ha nem volt ingatlanfedezet, akkor ma már nem szoksá kezes nélkül hitelt adni, ha a kezes is lelép, akkor az összegtõl függ, hogy megkeresik-e az illetõt. és egy életre feketelistára kerül, mert megérdemli.

ha volt kezes vagy házastárs, akkor az fizeti tovább. Ha van ingatlanfedezet és nem fizeti senki, akkor a bank viszi a házat. ha nem volt ingatlanfedezet, akkor ma már nem szoksá kezes nélkül hitelt adni, ha a kezes is lelép, akkor az összegtõl függ, hogy megkeresik-e az illetõt. és egy életre feketelistára kerül, mert megérdemli.
Ha a bank , vagy a hitelintézet 5 évente fizetési felszólítást küld, gyakorlatilag soha nem évül el se a kezes, se a hitelfelvevõ részére , sõt halmozódi a kamatok miatt! Ez 100%, nemrég errõl volt mûsor a tv-ben, egy ügyvéd nyilatkozta, hogy ez a jogszabály
Persze , ha a tartozó, és a kezes is feszámolja a lakcímét, és külföldre távozik, úgy érdekes a helyzet valószínûleg mert a fizetési meghagyást nem tudják hova kézbesíteni, viszont a lakcímváltozsról értesíteni kell a bankot, vagyis ennek hiányában a fizetési meghagyást kézbesíttettnek kell tekinteni a régi lakcímre.
Ha a lakcím ismeretlen, akkor ügygondnokkal és hirdetményi értesítéssel is jogerõsíthetõ a fizetési meghagyás. Persze ez nem sokat ér akkor, ha az adósnak nincs vagyona. De általában mindenki arra "játszik", hogy egyszer azért örökölni fog...
Bizonyos évek szàma utàn elévül, de nem hinném, hogy az illetö csak ugy eltudna tünni örökre. Külföldön is be kell egy idö utàn jelentkezni, és ott engedélyeket normàlis esetben akkor kapsz, ha az adataiddal minden rendben van. Bàrmit leellenörizhetnek. A pénz összegétöl is függ. Nem mindegy hogy 10-20 000 vagy 200-300 000 forint.

Hagyatéki eljárás után mi történik, ha az örökösnek adóssága van?

Másfél hónapja halt meg az édesapám. A háznak, amiben éltek, fele tulajdonrésze volt, a másik fele az anyukámé. Illetve egy kicsi földterület.

Legjobb válasz: Mivel csak a hagyaték erejéig felelsz, annyi történik, hogy gyakorlatilag nem kapsz semmit. Akár vissza is utasíthatod az örökséget (lemondani nem tudsz!!!), de akkor az utánad következõ örökös kapja meg, ha õ is visszautasítja, akkor az utána következõ, és így tovább, míg el nem juttok az elsõ kiskorúig, aki nem tud gyámhatósági beleegyezés nélkül visszautasítani. Persze a gyámhatóság bele fog egyezni, csak ezzel hosszabb ideig tart az eljárás, mert ezt el kell intézni. Végsõ soron az állam örököl, ha mindenki más visszautasította. De, mint ahogy az elõbb írtam: ha elfogadod, akkor sincs semmi; a saját vagyonoddal nem felelsz.

Mivel csak a hagyaték erejéig felelsz, annyi történik, hogy gyakorlatilag nem kapsz semmit. Akár vissza is utasíthatod az örökséget (lemondani nem tudsz!!!), de akkor az utánad következõ örökös kapja meg, ha õ is visszautasítja, akkor az utána következõ, és így tovább, míg el nem juttok az elsõ kiskorúig, aki nem tud gyámhatósági beleegyezés nélkül visszautasítani. Persze a gyámhatóság bele fog egyezni, csak ezzel hosszabb ideig tart az eljárás, mert ezt el kell intézni. Végsõ soron az állam örököl, ha mindenki más visszautasította. De, mint ahogy az elõbb írtam: ha elfogadod, akkor sincs semmi; a saját vagyonoddal nem felelsz.
Jaaa, most nézem, hogy az ÖRÖKÖSnek van adóssága, nem az örökhagyónak. Az más. Akkor rákerül, igen. De a visszautasítás lehetõsége itt is áll. Megbüntetni ezért nem tudnak, ez így még nem fedezetelvonás.
A kérdező hozzászólása: De nem visszautasítani gondoltam, hanem hogy arra van-e lehetõség, hogy a gyermekem javára lemondjak? Mert ha visszautasítom, akkor a testvéreim fogják megkapni. Bízom bennük, nem is arról van szó, csak így egyszerûbbnek tûnt... És ha megtartom, és rá kerül a végrehajtási záradék, akkor mi történik utána? Elvehetik így a házat, hogy édesanyámnak haszonélvezeti jog lesz rajta, és másik 3 tulajdonos is van? Hogy mûködik ez?
Ajándékozd el a gyermekednek. Most nem tudom idén hogy van, kell-e rá illetéket fizetni vagy sem, mert ezek a dolgok folyton változnak, de még mindig jobb, mintha a behajtók rátennék a kezüket. Pár évvel ezelõtt nálunk is volt ilyen a családban, a nagybátyámnak volt adóssága, és mikor a nagypapám meghalt, akkor ugye annak a fele (az egész lakás negyede, mert a nagymamám még élt) az anyukámé lett, a másik negyedrészt meg nekem ajándékozta. Aztán mikor már sikerült rendeznie a dolgokat, visszaadtam neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!