Találatok a következő kifejezésre: Mi történik elején (19 db)

Mi történik, ha a Clostyt nem a hónap elején kezdem szedni? (60-90 napos ciklus esetén)?

Legjobb válasz: Honap elejen kell. Ha nem jon meg magatol a menzid akkor kapsz bogyot amitol megjon es a doki megmondja hanyadik nap kezd el. (mondjuk en elotte kivizsgaltatanam magam miert nem jon meg ennyi ideig)

Honap elejen kell. Ha nem jon meg magatol a menzid akkor kapsz bogyot amitol megjon es a doki megmondja hanyadik nap kezd el. (mondjuk en elotte kivizsgaltatanam magam miert nem jon meg ennyi ideig)

A telefonom ( Samsung Galaxy Gio S5660 ) beleesett a kakaóba. Nem lehet bekapcsolni. Az elején világított egy kicsit, de most már semmi. Kiraktam a részeit száradni ( 3 óráig vártam ) de semmi. Mi történt?

Szerintetek érdemes elvinni megnézni, vagy már tuti elromlott? Esetleg valakivel történt már ilyen? :O

Legjobb válasz: Hát az történt, hogy belejtetted a kakaóba. Te írtad le!

Hát az történt, hogy belejtetted a kakaóba. Te írtad le!
A kakaó kicsit másabb, mint a sima víz. Elõször is már ott elrontottad, hogy bekapcsoltad. Másodszor, a száradással jól rászáradt az a finom kakaó. Búcsúzz el méltóan attól a telefontól.
A kérdező hozzászólása: okés :(

Mi tortenik egy pszichiatriai vizsgalat soran? Miket kerdeznek? Vagy nekem miket kell elmondanom az elejen?

Egy ideje szorongasos, depresszios tuneteim vannak (testi tunetek) es kertem egy idopontot egy pszichiatertol maganranedelesre. Hogy tortenik a rendeles? Miket kell elmondanom? Mondjam el, hogy szerintem ez es ez a bajom? Vagy majd a pszichiater fog egybol kerdeseket feltenni? Igazabol gyogyszeres kezelest szeretnek (tudom, sokan nem szeretik, mert letompit, meg ra lehet szokni, de en ugy hiszem, hogy szuksegem van ra, hogy megszuntesse a fizikai tuneteimet), tobb alkalmas beszelgetos, pszichoterapias kezelest viszont anyagi okokbol es idohiany miatt nem... kerhetem, hogy legyen igy, vagy a pszichiater fogja ezt eldonteni? Koszonom elore is!

Legjobb válasz: A gyógyszer nem csak a szorongást veszi el, hanem a jó dolgokat is legtöbbször. Próbáld inkább az okokat felkutatni és kérj segítséget egy olcsóbb megoldáshoz...esetleg családsegítõbe bemész, ott lehet tudnak majd irányítani valahova, esetleg egy pszichológus is elég lesz. Nem jó ezeket a dolgokat gyógyszerrel megoldani, ha csak nagyon-nagyon nincs rá más mód. Szerintem jobban jársz egy rendes kezeléssel, mint egy tünetivel.

A gyógyszer nem csak a szorongást veszi el, hanem a jó dolgokat is legtöbbször. Próbáld inkább az okokat felkutatni és kérj segítséget egy olcsóbb megoldáshoz...esetleg családsegítõbe bemész, ott lehet tudnak majd irányítani valahova, esetleg egy pszichológus is elég lesz. Nem jó ezeket a dolgokat gyógyszerrel megoldani, ha csak nagyon-nagyon nincs rá más mód. Szerintem jobban jársz egy rendes kezeléssel, mint egy tünetivel.
Ha már úgyis magánpszichiáterhez mész.. nem sajnálhatod az idõt, pénzt az egészségedre! Persze, ha nagyon kínzóak a tünetek megértem, hogy gyógyszert szeretnél rá, de jó lenne pszichoterápiára is járnod, mert ahogy mondják, a gyógyszer valóban olyan tüneti kezelést nyújt, amitõl sosem fogsz teljesen és valóban meggyógyulni. Egyszerûen nem (végleges) megoldás! Egyébként én is hasonló problémával fordultam pszichológushoz, és habár hosszú terápiát írt elõ, a legdurvább szorongásos tünetem hamar elmúlt. Tulajdonképpen már ezért megérte, hogy nem gyógyszerrel mérgezem magam.
igen, õ fog kérdezni. Szakember, tudja, hogy mit kell kérdeznie. Erre nem kell készülni, ez nem vizsga. (ha nem muszáj, ne szejd semmi vegyszart) Tudja azt is, hogy beszélgetéssel hogy szüntesse meg a fizikai tüneteket, ami már egy következmény. Az okot kell keresni.
Gyógyszert csak végszükség esetén szedj. Ezek gyógyszerek igen veszélyesek hosszabb távon, és erõs függõség alakul ki. http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszan.. http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszan..
Voltam pszichológusnál és pszichiáternél is. A pszichiáter is meghallgat ugyan, de õ csupán felír gyógyszert, majd elirányít pszichológushoz terápiára ha úgy látja jónak. Persze semmi sem kötelezõ, én pl. kidobtam a receptjeit, nem vagyok híve a gyógyszereknek.
Úgy kezdõdik, hogy "Nézz mélyen a szemembe..." :D
A kérdező hozzászólása: Tenyleg ennyire veszelyesek lennenek a gyogyszerek? De nem lehet, hogy depresszio, vagy szorongas eseten tortennek biokemiai valtozasok is az agy megfelelo teruletein, amit bizonyos esetekben lehet, hogy a gyogyszerek tudnak helyrebillenteni? En azt hiszem nagyjabol ismerem magam, tudom, hogy mikrol gondolkoztam rosszul, mik azok a berogzult negativ gondolatok, amik eddig hatraltattak es mostanra nagyon felgyulemlettek es akadalyoznak... ugy gondolom, ha a zavaro fizikai tuneteket megszunteti a gyogyszer, onnantol kezdve mar csak rajtam all a valtoztatas! En sem marekszamra akarom szedni ezeket es tartok is tulok, mert tenyleg sok rosszat lehet hallani roluk, de abban remenykedem, hogy ha egy rovid ideig szedem oket, eltunnek a testi tunetek es tudok valtoztatni azokon a dolgokon, amiket eddig elhibaztam!
Végülis a hangulatjavítókat, meg nyugtatókat lehet helyettesíteni gyógyteákkal, vitaminokkal meg ilyesmikkel...
A kérdező hozzászólása: Ja, igen, azt is elfelejtettem hozzatenni, hogy rengeteg ilyen gyogynevanyalapu keszitemenyt (teakat, bogyokat, tablettakat, pirulakat, cseppeket) kiprobaltam, de meg mindig vannak tuneteim!
hatnak, átmeneti javulást(bár ez igen látszólagos)hoznak de úgy, mint az alkohol! az is hat! és átmenetileg nincs gondja az embernek tralala ... ...azután, ha elmúlik a hatása erõsebben jön a gond, hiszen akkulmulálódott - a gyógyszer is pont így mûködik sajnos kábítószer-szerû és függõséget okoz és egyre erõsebb kell zombivá tesz (és közben az áldozata nem tud róla -csak a környezete!)
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 01:43 Hát igen...az etika....de mit lehet tenni, ha azok a fránya gyógyszerek mégiscsak jól hatnak ránk? Még ha csak átmeneti javulást okoznak is... Mivel nem tudjuk a pszichiátriai betegségek okát, ugyanolyan butaság ellenezni, mint támogatni a gyógyszerszedést.
A kérdező hozzászólása: Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy jartam pszichologushoz, jopar alkalommal voltam nala es eleg sok penzemet elvitte, viszont a fizikai tuneteim nem szuntek meg... ugy erzem tenyleg szuksegem van a gyogyszerre, hogy a testi tunetek eltunjenek, azon tul meg ugyis rajtam mulik a dolog. Nem is lenne kulonosebb problemam a pszichoterapias beszelgetessel, ha nem fizettem volna mar ki egy csomo penzt az elozo pszichologusnak... igy viszont nem ferne bele meg egy esetlegesen hosszura nyulo beszelgetos terapia, a tunetektol viszont valahogy megiscsak meg kellene szabadulnom! Koszonom a valaszokat!
Ha tényleg úgy érzed, gyógyszeres terápiára van szükséged, akkor mondd meg nyugodtan, hogy sürgõs lenne a javulás. A végleges megoldást a pszichoterápia jelenti, de gyógyszerrel addig is tünetmentes tudsz lenni, amíg arra nincs elég pénzed. Olyanra meg ne hallgass, aki azzal hõsködik, hogy õ kidobta a receptjeit, szerintem az nem volt igazán beteg sose.
Igen kérdez...vagyis inkább beszélgetést kezdeményez, felméri a helyzetet. Igaz én gyerekpszichiáternél voltam, de felnõttnél is hasonló gondolom.Tehát pl. olyan kérdéseket is tett fel, ami akkor nem esett le, hogy miért kérdezte, de utólag teljesen világos, hogy pl egy adott kérdéssel azt ellenõrizte, hogy vmivel fel tudja-e kelteni az érdeklõdésemet, mert ezt konkréten utána olvastam is a papíromon :D meg hasonlók. Tehát az elsõ alkalommal mondjuk úgy, hogy 'átvilágít', alaposan megvizsgál minden tényezõt. Figyeli a viselkedésed. (Mondjuk ez nem csak az elsõ alkalomra érvényes) És cáfolnám, hogy csak gyógyszert ír, mert velem legalábbis minden alkalommal egy negyed órát biztos beszélgetett. A gyógyszer nem megoldás, csak tüneti kezelés. Jobb gondolkodású orvosok igyekeznek kerülni vagy minimalizálni a gyógyszer mennyiségét, a beszélgetõs terápia az, ami az okot is képes megszüntetni. A gyógyszer az önmagában annyi, mintha alkoholista lennél. Persze nem diktatórikus módon dönt errõl az orvos, neked is van beleszólásod. Viszont ha arra lenne elég idõd és pénzed, hogy bemenj gyógyszert íratni, és ha tényleg meg akarsz gyógyulni, akkor arra is kell, hogy legyen idõd, hogy bizonyos idõközönként egy órát rászánsz és hagyod, hogy segítsen. Ennyi.
"depresszio, vagy szorongas eseten tortennek biokemiai valtozasok is az agy megfelelo teruletein" Kérdezõ: Térdenállva könyörgöm. 1.ok--> 2.okozat 2.szellemi, lelki trauma->pszichoszom.tünetek "a biokémia" lefojtod(mintha egy dorongggal fejbevágnád magad) a 2. fiziki tünetet ATTÓL AZ 1. TRAUMA MEGMARAD!!!!!


Mi történt a 2000-es évek elején elég híres Club Sandwich-el? Létezik még? Mikor adták ki az utolsót?

Számomra a gyerekkoromat hozza vissza és mostanában nagyon hiányolom.

Legjobb válasz: http://www.music.hu/hirek/3442/megszunt_a_roxy_club_sandwich Erre gondolsz?? Mármint a Náksi vs. Brunner féle Club Sandwichre?? Itt leírják. Dante

http://www.music.hu/hirek/3442/megszunt_a_roxy_club_sandwich Erre gondolsz?? Mármint a Náksi vs. Brunner féle Club Sandwichre?? Itt leírják. Dante

Mi történt velem? Nyár elején volt a több hónapig tartó rosszullétem, munkaképtelen lettem. Több hónapig itthon voltam, nem tudtam mit kezdeni magammal. Azóta úgy érzem, mintha nem is én lennék. Mintha ellopták volna a lelkem!?

Azt veszem észre, hogy olyan embereknek akarok rosszat, akiket szeretek. És amikor leesik persze már nem akarom. Mindenre felkapom a vizet, bunkó vagyok azokkal, akiket szeretek. Soha nem voltam ilyen.

Legjobb válasz: Lehet, nagy hülyeséget írok, de szerintem nézesd meg, nem vagy-e lyme-kóros! Egy egyszerû vérteszt az egész. Úgy hallottam, a lyme-kór megváltoztathatja az ember személyiségét is (akár hosszútávon is). Antibiotikummal kezelhetõ.

Lehet, nagy hülyeséget írok, de szerintem nézesd meg, nem vagy-e lyme-kóros! Egy egyszerû vérteszt az egész. Úgy hallottam, a lyme-kór megváltoztathatja az ember személyiségét is (akár hosszútávon is). Antibiotikummal kezelhetõ.
Nálam is volt hasonló állapot és elgondolkodtam, hogy mi bajom lehet, mert vészesen került már mindenki. Rájöttem, hogy utálom a lakást, ahol lakom, a munkámat, sõt az életvitelemet is.Nos amióta ezeken változtattam elmúlt minden rossz az életembõl.

10 hetesen mik történnek odabent? Miket kell érezni? Ha már nincs rosszullét az bajt jelent, vagy csak mázlim van? Az elején sokat hánytam, émelyegtem. A pocakom növekszik.

februárban volt egy spontán vetélésem 8 hetesen. ez a terhességem is vérezgetésekkel indult, fekvés és utrogesztán, szoval nagyon félek, hogy minden rendben menjen.az elevitet meddig kell szedni? és mikortól lehet a házasélettel próbálkozni?amióta babát várunk nem merjük csinálni, nehogy baj legyen.

Legjobb válasz: Az nem feltételen baj, ha eltûnnek a tünetek. Amúgy semmit nem érzel még, az jó ,hogy nem vagy rosszul és nõl a pocid:-) A szexet mellõzni kéne, ha vérezgetsz, és volt egy vetélésed de a doki tud errõl bizonyosat mondani. Vigyázz inkább magatokra!!

Az nem feltételen baj, ha eltûnnek a tünetek. Amúgy semmit nem érzel még, az jó , hogy nem vagy rosszul és nõl a pocid:-) A szexet mellõzni kéne, ha vérezgetsz, és volt egy vetélésed de a doki tud errõl bizonyosat mondani. Vigyázz inkább magatokra!!
Én is vérezgetéssel kezdtem, én is Utrogestant szedek, és nekünk is tartózkodnunk kell a szextõl, de azért, mert nekem van egy vérömlenyem a méhben. Nyugodtan kérdezd meg a dokit legközelebb, hogy ti élhettek-e nemi életet, mert normális esetben lehet. A 12. hét után mindenképpen. Egyébként a hányingerem nekem is a 10. héten kezdett csökkenni, s egyes tüneteim, mint pld. a szagundor pedig teljesen elmúlt. Ha nagyon szorongsz a baba miatt, inkább menj egy UH-vizsgálatra. Az engem mindig megnyugtat, ha látom õt. Ne aggódj! Nincs a babáddal semmi baj! :)
Az nem baj, ha nincs hányingered. Attól még minden rendben lehet. Hanincs nyitva a méhszáj, akkor szexelhettek nyugodtan.

Mi történt a Mirajen-nel a Fairy Tail elején, hogy nem volt mágikus ereje?

Legjobb válasz: volt mágikus ereje csak nem használta mert megviselte a huga halála és lemondott róla .

volt mágikus ereje csak nem használta mert megviselte a huga halála és lemondott róla .
A kérdező hozzászólása: Oké, de amikor a Lucy-ért harcoltak a 20-as részekben akk azt mondta, hogy bárcsak segíthetne...
valószínûleg félt attól, hogy akarata ellenére ártana valakinek
A kérdező hozzászólása: Jaaaaaa......

Most minek kell a sz*rt keverni, anélkül, hogy tudta volna a történet elejét?

Átjött hozzám barátnőm valamit megmondani, erre mondta,hogy le sem vetkőzik mert siet akkor haza. Erre anyu mondta mikor menne el,hogy -Úristen, de barom vagy, ezért jött el,hogy hazaküld?Hülye...- Oké,nem érdekelt de mire mondhattam volna valamit kimentek, de mondjuk barátnőm sem mondta volna ám neki,hogy 'hahó én akartam hazamenni' vagy valami. Mert mikor bejött még akkor is hajtotta,mikor megmondtam neki,hogy de nem is én akartam,hogy haza menjen, hanem Õ mondta,hogy le sem vetkőzik mert siet haza. Erre azért megértette, mert nem makacs,de azért nekem kicsit durva volt az a kijelentés mikor bejött,hogy: Xy helyében szóba sem állnék veled'-->Nem is tudott semmit,semmiről,de bejött okoskodni...

Legjobb válasz: Fuss neki még egyszer, ennek se füle se farka.... Alanyokat, állítmányokat egyeztesd egymással légyszi...

Fuss neki még egyszer, ennek se füle se farka.... Alanyokat, állítmányokat egyeztesd egymással légyszi...
Ez nem szarkeverés, csak egy kis túlzásba vitt jóindulat. Nyilván azt hitte, hogy olyan kis bumfordi vagy, hogy te nem marasztalod a lányt, vagy összekaptatok, vagy valami és így próbálta enyhíteni a -nemlétezõ- feszültséget, hogy alkalmat ad a lánynak, hogy az kipanaszkodhassa magát, együtt leteremtenek téged, te bocsánatot kérsz, a lány megenyhül... na. Csak hát nem is volt konfliktus, amíg bele nem szólt :D Van ilyen, de legalább jóindulatból csinálta.
A rossz fogalmazás ellenére megérttem. Anyukád hirtelen reagált. A kommentárje nem volt helyénvaló igaz, de meglásd két nap múlva már el is felejted.
A kérdező hozzászólása: :D. Na jó:D.Egyébként még az is kimaradt az egészbõl, hogy kirõl van szó, tényleg semmi értelme. Amúgy a problémának sincs, nem is idegeskedem már rajt. Csak a sztori annyi volt, hogy átjött hozzám barátnõm (lányok vagyunk), és mikor mondta, hogy siet haza, nem mondtam neki, hogy maradjon még. Erre anyu kiakadt, hogy de hülye vagyok, hogy hazaküldöm. Amúgy közben szó sem volt arról, hogy hazaküldtem, csak haza akart menni. A kérdés meg arra irányult, hogy miért okoskodik, ha az elõzményekrõl nem tud semmit, mikor elmondtam neki a történetet, akkor már megértette, bár azt sem értem, hogy egy szülõ mindig igazat érez, és ilyenkor annyit nem mondana, hogy 'bocs, hogy beoltottalak'... Ilyenkor még ki is nyilvánítja, hogy nehogy már õ kérjen bocsánatot... Már nem vagyok ideges, csak azon is ledöbbentem, hogy barátnõm is mért nem mondta meg, ha már egyszer anyu elõtte mondta, hogy nem is õ küldött haza, vagy valami...
A kérdező hozzászólása: Köszi, amúgy nem, hogy 2 nap nem kellett hozzá, de már most sem pörgök rajt, csak naa... Úgy voltam vele, hogy no mindegy, majd kimennek és barátnõm megmondja neki, hogy haza akar menni, és ne engem hibáztasson, csak mivel úgy jött még be is, azért gondoltam arra, hogy barátnõm is elfelejtette megemlíteni, hogy a bunkó nem én voltam. (Hallgatás-egyetértés)-->leginkább azon akadtam ki, hogyha õ is tudja, akkor miért bólogat? Van szája megtudja mondani... (legtöbb vita általában meg pont barátnõm miatt van, mert ha összeveszünk akkor is mindig valahonnan megtudja, és egybõl nekem esik, hogy BIZTOS ÉN. elképzelni nem tudom mi lenne ha barátom lenne.:D)
Milyen ismerõs a helyzet is, meg amit az utolsó kommentedben leírtál az is...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!