Találatok a következő kifejezésre: Mi történik egy (1498 db)

A kérdező hozzászólása: tudom h rossz a temakor:@...mashoz nm tudta tenni de legyszi segitsetek..!!

Mi történik egy szereplőválogatáson? Aki volt írna a tapasztalatairól?

Legjobb válasz: én rádiós castingon voltam. Kaptunk egy idõpontot, és odamentünk. Ott volt egy csomó ember, és behívtak mindkit az aula szerûségbe. ott ki kellett tölteni egy ûrlapot, majd egyesével hivogattak minket. (elõre megkaptuk a szöveget amit fel kellett olvasni) aztán a kezünkbe nyomtak egy példányt, és beküldtek. egy mikrofon elé állítottak, és üveg mögött ott ült, a "zsûri." kérdezgettek, aztán mondták, hogy kezdjek olvasni. ott beszélgettek, aztán mondták, hogy mit változtassak stb. Aztán tovább küldtek (nem mindenkit) egy másik stúdióba, ahol már a rendezõ is ott volt. odajött bemutatkozott. és nála is ugyanúgy olvasnom kellett, majd jött még egy kislány õ vele is olvastam, és nagyon sok várakozás után, azt mondták, hogy jó voltam, de most nem engem választottak. Késõbb küldtek egy e-mailt, hogy benne vagyok az adatbázisukban, és ha valamikor jön egy nekem való szerep, szólnak. Remélem segítettem:)

én rádiós castingon voltam. Kaptunk egy idõpontot, és odamentünk. Ott volt egy csomó ember, és behívtak mindkit az aula szerûségbe. ott ki kellett tölteni egy ûrlapot, majd egyesével hivogattak minket. (elõre megkaptuk a szöveget amit fel kellett olvasni) aztán a kezünkbe nyomtak egy példányt, és beküldtek. egy mikrofon elé állítottak, és üveg mögött ott ült, a "zsûri." kérdezgettek, aztán mondták, hogy kezdjek olvasni. ott beszélgettek, aztán mondták, hogy mit változtassak stb. Aztán tovább küldtek (nem mindenkit) egy másik stúdióba, ahol már a rendezõ is ott volt. odajött bemutatkozott. és nála is ugyanúgy olvasnom kellett, majd jött még egy kislány õ vele is olvastam, és nagyon sok várakozás után, azt mondták, hogy jó voltam, de most nem engem választottak. Késõbb küldtek egy e-mailt, hogy benne vagyok az adatbázisukban, és ha valamikor jön egy nekem való szerep, szólnak. Remélem segítettem:)
Filmhez kerestek statisztákat, barátnõm elment, jól jönne az a kis pénz is. Sokan voltak, ki kellett tölteni adatokkal egy papírt, aztán egyenként behívták õket. Nem sokat kérdeztek, azt viszont igen, hajlandó-e az egész stáb elõtt vetkõzni. És nem pornóforgatásról volt szó! Azt mondta, ha nagyon muszáj, a felsõt leveszi. De õ nem prosti. Elküldték. Ennyit a nagy "mûvészekrõl".
A kérdező hozzászólása: Másodiknak, hát ez nagyon durva, jól tette a barátnõd hogy otthagyta õket.
Az úgynevezett "szépségversenyek" nagy része is ilyen, ha nyerni akarsz, fotózást, modellkarriert, akkor az a jelszó: FEKÜDJ! Ha nem, mehetsz a p*-be, mocskos világ.

Mi tortenik egy pszichiatriai vizsgalat soran? Miket kerdeznek? Vagy nekem miket kell elmondanom az elejen?

Egy ideje szorongasos, depresszios tuneteim vannak (testi tunetek) es kertem egy idopontot egy pszichiatertol maganranedelesre. Hogy tortenik a rendeles? Miket kell elmondanom? Mondjam el, hogy szerintem ez es ez a bajom? Vagy majd a pszichiater fog egybol kerdeseket feltenni? Igazabol gyogyszeres kezelest szeretnek (tudom, sokan nem szeretik, mert letompit, meg ra lehet szokni, de en ugy hiszem, hogy szuksegem van ra, hogy megszuntesse a fizikai tuneteimet), tobb alkalmas beszelgetos, pszichoterapias kezelest viszont anyagi okokbol es idohiany miatt nem... kerhetem, hogy legyen igy, vagy a pszichiater fogja ezt eldonteni? Koszonom elore is!

Legjobb válasz: A gyógyszer nem csak a szorongást veszi el, hanem a jó dolgokat is legtöbbször. Próbáld inkább az okokat felkutatni és kérj segítséget egy olcsóbb megoldáshoz...esetleg családsegítõbe bemész, ott lehet tudnak majd irányítani valahova, esetleg egy pszichológus is elég lesz. Nem jó ezeket a dolgokat gyógyszerrel megoldani, ha csak nagyon-nagyon nincs rá más mód. Szerintem jobban jársz egy rendes kezeléssel, mint egy tünetivel.

A gyógyszer nem csak a szorongást veszi el, hanem a jó dolgokat is legtöbbször. Próbáld inkább az okokat felkutatni és kérj segítséget egy olcsóbb megoldáshoz...esetleg családsegítõbe bemész, ott lehet tudnak majd irányítani valahova, esetleg egy pszichológus is elég lesz. Nem jó ezeket a dolgokat gyógyszerrel megoldani, ha csak nagyon-nagyon nincs rá más mód. Szerintem jobban jársz egy rendes kezeléssel, mint egy tünetivel.
Ha már úgyis magánpszichiáterhez mész.. nem sajnálhatod az idõt, pénzt az egészségedre! Persze, ha nagyon kínzóak a tünetek megértem, hogy gyógyszert szeretnél rá, de jó lenne pszichoterápiára is járnod, mert ahogy mondják, a gyógyszer valóban olyan tüneti kezelést nyújt, amitõl sosem fogsz teljesen és valóban meggyógyulni. Egyszerûen nem (végleges) megoldás! Egyébként én is hasonló problémával fordultam pszichológushoz, és habár hosszú terápiát írt elõ, a legdurvább szorongásos tünetem hamar elmúlt. Tulajdonképpen már ezért megérte, hogy nem gyógyszerrel mérgezem magam.
igen, õ fog kérdezni. Szakember, tudja, hogy mit kell kérdeznie. Erre nem kell készülni, ez nem vizsga. (ha nem muszáj, ne szejd semmi vegyszart) Tudja azt is, hogy beszélgetéssel hogy szüntesse meg a fizikai tüneteket, ami már egy következmény. Az okot kell keresni.
Gyógyszert csak végszükség esetén szedj. Ezek gyógyszerek igen veszélyesek hosszabb távon, és erõs függõség alakul ki. http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszan.. http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszan..
Voltam pszichológusnál és pszichiáternél is. A pszichiáter is meghallgat ugyan, de õ csupán felír gyógyszert, majd elirányít pszichológushoz terápiára ha úgy látja jónak. Persze semmi sem kötelezõ, én pl. kidobtam a receptjeit, nem vagyok híve a gyógyszereknek.
Úgy kezdõdik, hogy "Nézz mélyen a szemembe..." :D
A kérdező hozzászólása: Tenyleg ennyire veszelyesek lennenek a gyogyszerek? De nem lehet, hogy depresszio, vagy szorongas eseten tortennek biokemiai valtozasok is az agy megfelelo teruletein, amit bizonyos esetekben lehet, hogy a gyogyszerek tudnak helyrebillenteni? En azt hiszem nagyjabol ismerem magam, tudom, hogy mikrol gondolkoztam rosszul, mik azok a berogzult negativ gondolatok, amik eddig hatraltattak es mostanra nagyon felgyulemlettek es akadalyoznak... ugy gondolom, ha a zavaro fizikai tuneteket megszunteti a gyogyszer, onnantol kezdve mar csak rajtam all a valtoztatas! En sem marekszamra akarom szedni ezeket es tartok is tulok, mert tenyleg sok rosszat lehet hallani roluk, de abban remenykedem, hogy ha egy rovid ideig szedem oket, eltunnek a testi tunetek es tudok valtoztatni azokon a dolgokon, amiket eddig elhibaztam!
Végülis a hangulatjavítókat, meg nyugtatókat lehet helyettesíteni gyógyteákkal, vitaminokkal meg ilyesmikkel...
A kérdező hozzászólása: Ja, igen, azt is elfelejtettem hozzatenni, hogy rengeteg ilyen gyogynevanyalapu keszitemenyt (teakat, bogyokat, tablettakat, pirulakat, cseppeket) kiprobaltam, de meg mindig vannak tuneteim!
hatnak, átmeneti javulást(bár ez igen látszólagos)hoznak de úgy, mint az alkohol! az is hat! és átmenetileg nincs gondja az embernek tralala ... ...azután, ha elmúlik a hatása erõsebben jön a gond, hiszen akkulmulálódott - a gyógyszer is pont így mûködik sajnos kábítószer-szerû és függõséget okoz és egyre erõsebb kell zombivá tesz (és közben az áldozata nem tud róla -csak a környezete!)
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 01:43 Hát igen...az etika....de mit lehet tenni, ha azok a fránya gyógyszerek mégiscsak jól hatnak ránk? Még ha csak átmeneti javulást okoznak is... Mivel nem tudjuk a pszichiátriai betegségek okát, ugyanolyan butaság ellenezni, mint támogatni a gyógyszerszedést.
A kérdező hozzászólása: Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy jartam pszichologushoz, jopar alkalommal voltam nala es eleg sok penzemet elvitte, viszont a fizikai tuneteim nem szuntek meg... ugy erzem tenyleg szuksegem van a gyogyszerre, hogy a testi tunetek eltunjenek, azon tul meg ugyis rajtam mulik a dolog. Nem is lenne kulonosebb problemam a pszichoterapias beszelgetessel, ha nem fizettem volna mar ki egy csomo penzt az elozo pszichologusnak... igy viszont nem ferne bele meg egy esetlegesen hosszura nyulo beszelgetos terapia, a tunetektol viszont valahogy megiscsak meg kellene szabadulnom! Koszonom a valaszokat!
Ha tényleg úgy érzed, gyógyszeres terápiára van szükséged, akkor mondd meg nyugodtan, hogy sürgõs lenne a javulás. A végleges megoldást a pszichoterápia jelenti, de gyógyszerrel addig is tünetmentes tudsz lenni, amíg arra nincs elég pénzed. Olyanra meg ne hallgass, aki azzal hõsködik, hogy õ kidobta a receptjeit, szerintem az nem volt igazán beteg sose.
Igen kérdez...vagyis inkább beszélgetést kezdeményez, felméri a helyzetet. Igaz én gyerekpszichiáternél voltam, de felnõttnél is hasonló gondolom.Tehát pl. olyan kérdéseket is tett fel, ami akkor nem esett le, hogy miért kérdezte, de utólag teljesen világos, hogy pl egy adott kérdéssel azt ellenõrizte, hogy vmivel fel tudja-e kelteni az érdeklõdésemet, mert ezt konkréten utána olvastam is a papíromon :D meg hasonlók. Tehát az elsõ alkalommal mondjuk úgy, hogy 'átvilágít', alaposan megvizsgál minden tényezõt. Figyeli a viselkedésed. (Mondjuk ez nem csak az elsõ alkalomra érvényes) És cáfolnám, hogy csak gyógyszert ír, mert velem legalábbis minden alkalommal egy negyed órát biztos beszélgetett. A gyógyszer nem megoldás, csak tüneti kezelés. Jobb gondolkodású orvosok igyekeznek kerülni vagy minimalizálni a gyógyszer mennyiségét, a beszélgetõs terápia az, ami az okot is képes megszüntetni. A gyógyszer az önmagában annyi, mintha alkoholista lennél. Persze nem diktatórikus módon dönt errõl az orvos, neked is van beleszólásod. Viszont ha arra lenne elég idõd és pénzed, hogy bemenj gyógyszert íratni, és ha tényleg meg akarsz gyógyulni, akkor arra is kell, hogy legyen idõd, hogy bizonyos idõközönként egy órát rászánsz és hagyod, hogy segítsen. Ennyi.
"depresszio, vagy szorongas eseten tortennek biokemiai valtozasok is az agy megfelelo teruletein" Kérdezõ: Térdenállva könyörgöm. 1.ok--> 2.okozat 2.szellemi, lelki trauma->pszichoszom.tünetek "a biokémia" lefojtod(mintha egy dorongggal fejbevágnád magad) a 2. fiziki tünetet ATTÓL AZ 1. TRAUMA MEGMARAD!!!!!

Mi történik egy fogamzásgátló felírásakor nőgyógyásznál? Lehet a tabitól valami bajom? Lehet anélkül hogy anyukám megtudná?

Nagyon félek

Legjobb válasz: Ha normális orvoshoz mész, akkor elküld vérvételre és csinál rákszûrést. Természetesen elég sok mellékhatása lehet, mivel ez is csak gyógyszer. A betegtájékoztatóban el tudod olvasni, mik lehetnek ezek. A neten megtalálható az összes fogamzásgátló betegtájékoztatója, érdemes rákeresni. Amúgy mégis mitõl félsz? Ha elég nagy vagy a szexhez, akkor alap, hogy egy nõgyógyászati vizsgálattól sem hátrálsz meg:) Ne aggód, nem fog megenni az orvos. Csak keress vmi normálisat! (Kérdezd körbe a barátnõid, hogy kit javasolnak). Jah és egy vmit nem értek. Már több kérdésben láttam, hogy 15-16-17 évesek anyuka tudta nélkül akarnak fogamzásgátlót szedni. Ilyen idõs fiataloknak mégis honnan van rá pénzük?

Ha normális orvoshoz mész, akkor elküld vérvételre és csinál rákszûrést. Természetesen elég sok mellékhatása lehet, mivel ez is csak gyógyszer. A betegtájékoztatóban el tudod olvasni, mik lehetnek ezek. A neten megtalálható az összes fogamzásgátló betegtájékoztatója, érdemes rákeresni. Amúgy mégis mitõl félsz? Ha elég nagy vagy a szexhez, akkor alap, hogy egy nõgyógyászati vizsgálattól sem hátrálsz meg:) Ne aggód, nem fog megenni az orvos. Csak keress vmi normálisat! (Kérdezd körbe a barátnõid, hogy kit javasolnak). Jah és egy vmit nem értek. Már több kérdésben láttam, hogy 15-16-17 évesek anyuka tudta nélkül akarnak fogamzásgátlót szedni. Ilyen idõs fiataloknak mégis honnan van rá pénzük?
Utolsó vagyok. Elsõ, megkérdezhetem honnan másoltad ki ezt a szöveget? Orvosi tankönyv esetleg? (Nyelvezetébõl gondolom:D). Csak mert érdekes:) A legtöbb orvos ezeket miért nem veszi figyelembe? Manapság már mindenre tablettát írnak. Pl ha vkinek rendszertelen a vérzése..
Utolsónak. Orvosi cikkbõl... arra próbáltam csak rámutatni, hogy a fogamzásgátló nem játék.:) A mellékhatásokat inkább nem akartam kimásolni a tankönyvembõl, csak a thrombózisos dolgot emeltem ki. Ha a gyerek úgyis akar tabit, [email protected] a mellékhatásokat, nem fogja mérlegelni...
Ez azért furcsa, mert nekem pl van hogy 2-3 hónapokat késik a mensesem, és mikor mondtam a nõgyógyásznak, egybõl fogamzásgátlót akart felíratni :S Természetesen nemet mondtam rá, de ez akkor is fura, hogy akkor miért akart rábeszélni, ha egyszer nem is szabadna? Amúgy én régebben szedtem fog.gátlót, de nem jött be, voltak mellékhatások, így abbahagytam, de kb azóta jön meg ilyen nagy késésekkel:S Szóval soha többé nem szedném.
A kérdező hozzászólása: elsõnek üzenem: Szerinted miért kérdeztem rá a mellékhatásokra?? Talán azért hogy megéri-e kockáztatni. Nem kell mindig leszólni a 16 éveseket. Nem vagyok olyan kis lotyó mint a legtöbb :/ Ha így állsz hozzá a kérdéshez akkor inkább tartsd meg magadnak a válaszodat. Többieknek köszönöm a segítséget :)

Mi történik egy nőgyógyásznál? Tudom, hogy volt már ilyen kérdés, de nem találtam egyértelmű válaszokat. (kieg. )

14 éves vagyok, és el szeretnék menni életemben el?ször n?gyógyászhoz, mivel fert?zésre gyanakszom:S

Legjobb válasz: Szia! Ha elmúltál már 14 szerintem mehetsz bármelyik neked szimpatikus nõdokihoz, 14 év alatt ajánlott gyermeknõgyógyász.Esetleg anyukád kihez jár? Vagy valamelyik barátnõd? Ha van olyan hölgy akivel errõl tudsz beszélni õ biztos tud ajánlani hogy kihez menj vagy kihez inkább ne. Névtelenül nem lehet, mert a TAJ számod alapján kapsz ingyen ellátást, de az orvost kötelezi a titoktartás, szóval nincs mitõl félned. Ha bemész akkor mivel fertõzésre gyanakszol, elképzelhetõ hogy sor kerül vizsgálatra, ezért szerintem érdemes szoknyában menned és elõtte levenned alóla a bugyit, de ez attól függ hogy ha bemész a rendelõbe akkor elõször az öltözõbe jutsz vagy a dokihoz, szóval mivel elõször mész életedben, szerintem elõször a dokival beszélj hogy mi a problémád és utána úgyis mondani fogja hogy vetkõzz le ha szükséges. (Szóval azt próbálom leírni hogy van ahol már levetkõzve kell bemenni ha tudod hogy meg fognak vizsgálni, de te elõször mindenképp beszélj a dokival szerintem.) Érdemes szoknyában menni mert a bugyit mindenképp le kell venni de a szoknyát nem csak felhúzni mikor felülsz abba a bizonyos székbe. Szûz vagy még? Ha igen mindenképp mondd el ezt is az orvosnak. Vizsgálatkor amúgy felhúzott lábakkal kell ülni a székben az orvos az egyik kezével kívülrõl tapintja a méhet, hüvelyen keresztül pedig benyúl 1 ujjal körbetapintja a hüvely falát és a méhszájat. Nem tudom, hogy aki szûz annál csinálnak-e ilyen vizsgálatot :S. Egyébként én már voltam úgy hogy fertõzésem volt és nem vizsgált meg a doki csak rögtön gyógyszert írt fel. Szóval ne aggódj szerintem, a legfontosabb hogy jó orvost válassz, ebben pedig a környezetedben élõ hölgyek tudnak segíteni. Remélem tudtam segíteni kicsit, ha valami nem világos kérdezz még :). Üdv 23/l

Szia! Ha elmúltál már 14 szerintem mehetsz bármelyik neked szimpatikus nõdokihoz, 14 év alatt ajánlott gyermeknõgyógyász.Esetleg anyukád kihez jár? Vagy valamelyik barátnõd? Ha van olyan hölgy akivel errõl tudsz beszélni õ biztos tud ajánlani hogy kihez menj vagy kihez inkább ne. Névtelenül nem lehet, mert a TAJ számod alapján kapsz ingyen ellátást, de az orvost kötelezi a titoktartás, szóval nincs mitõl félned. Ha bemész akkor mivel fertõzésre gyanakszol, elképzelhetõ hogy sor kerül vizsgálatra, ezért szerintem érdemes szoknyában menned és elõtte levenned alóla a bugyit, de ez attól függ hogy ha bemész a rendelõbe akkor elõször az öltözõbe jutsz vagy a dokihoz, szóval mivel elõször mész életedben, szerintem elõször a dokival beszélj hogy mi a problémád és utána úgyis mondani fogja hogy vetkõzz le ha szükséges. (Szóval azt próbálom leírni hogy van ahol már levetkõzve kell bemenni ha tudod hogy meg fognak vizsgálni, de te elõször mindenképp beszélj a dokival szerintem.) Érdemes szoknyában menni mert a bugyit mindenképp le kell venni de a szoknyát nem csak felhúzni mikor felülsz abba a bizonyos székbe. Szûz vagy még? Ha igen mindenképp mondd el ezt is az orvosnak. Vizsgálatkor amúgy felhúzott lábakkal kell ülni a székben az orvos az egyik kezével kívülrõl tapintja a méhet, hüvelyen keresztül pedig benyúl 1 ujjal körbetapintja a hüvely falát és a méhszájat. Nem tudom, hogy aki szûz annál csinálnak-e ilyen vizsgálatot :S. Egyébként én már voltam úgy hogy fertõzésem volt és nem vizsgált meg a doki csak rögtön gyógyszert írt fel. Szóval ne aggódj szerintem, a legfontosabb hogy jó orvost válassz, ebben pedig a környezetedben élõ hölgyek tudnak segíteni. Remélem tudtam segíteni kicsit, ha valami nem világos kérdezz még :) . Üdv 23/l

Mi történik egy kineziológusnál? Hogyan tud segíteni egy kineziológus?

Aki volt már ilyen helyen, írja le légyszives, hogy mi történt!

Legjobb válasz: A kineziológia olyan személyiség-és képességfejlesztõ módszer, amely preventív (megelõzõ) céllal is alkalmazható. Ötvözõdnek benne a kínai öt elem tanától a legújabb idegélettani eredmények az általános és fejlõdés-lélektani, viselkedéspszichológiai, környezet- és táplálkozástudományi ismeretekkel. Eszköze az izomtesztelés: agyunk, így testünk is minden történésre emlékszik, s ezek az emlékek az izmokon keresztül lekérdezhetõk. Mit jelent ez? Az alkar izmaira enyhe nyomást gyakorolva megtudhatjuk, hogy egy adott történés, személy… milyen érzelmi viszonyban van velünk: elgyengít?, stresszel?(negatív érzelmek). Megmutatva ezzel, hol vannak egyensúlytalanságok a testben. Hol szükséges a blokkolt energiaáramlást oldani. A kérdezgetés, oldás technikájában a kineziológus eszköztára széles, az egyéni megoldások tárháza napról napra bõvülõ. A kezelés célja a stresszoldás, - hogy a jelenbéli stresszek és azok múltbeli kapcsolódásai oldódjanak elõsegítve az öngyógyító mechanizmusok mûködését. A gugli a barátod

A kineziológia olyan személyiség-és képességfejlesztõ módszer, amely preventív (megelõzõ) céllal is alkalmazható. Ötvözõdnek benne a kínai öt elem tanától a legújabb idegélettani eredmények az általános és fejlõdés-lélektani, viselkedéspszichológiai, környezet- és táplálkozástudományi ismeretekkel. Eszköze az izomtesztelés: agyunk, így testünk is minden történésre emlékszik, s ezek az emlékek az izmokon keresztül lekérdezhetõk. Mit jelent ez? Az alkar izmaira enyhe nyomást gyakorolva megtudhatjuk, hogy egy adott történés, személy… milyen érzelmi viszonyban van velünk: elgyengít?, stresszel?(negatív érzelmek). Megmutatva ezzel, hol vannak egyensúlytalanságok a testben. Hol szükséges a blokkolt energiaáramlást oldani. A kérdezgetés, oldás technikájában a kineziológus eszköztára széles, az egyéni megoldások tárháza napról napra bõvülõ. A kezelés célja a stresszoldás, - hogy a jelenbéli stresszek és azok múltbeli kapcsolódásai oldódjanak elõsegítve az öngyógyító mechanizmusok mûködését. A gugli a barátod
DarkLantern szerintem a googlet õ is tudja használni, ahogy a kérdésben benne van, nem az elméletre kíváncsi, hanem arra, hogy mi történik ott és konkrét tapasztalatokat vár. Ahogy én is arra számítottam, mikor megtaláltam ezt a kérdést.

Mi történik egy szalagavatón?

a kaján pl kik vannak ott?tanárok ott vannak?ilyenkor szokás h a diákok tanárokkal táncolnak?

Legjobb válasz: A miénken elõször ugye a szalagtûzõ volt, mikor minden osztály kivonult és feltûzték az osztályfõnökök a szalagot minden diákra, aztán az igazgató virágot adott az osztályfónököknek. Ezután jött az igazgató beszéde. Volt egy szünet, majd minden osztály eltáncolta a keringõjét, volt, hogy tanár táncolt diákkal. Aztán a tanárok adták elõ a táncukat, majd jöttek az osztálytáncok. Ezt követte a gyertyás felvonulás, majd a szülõ-diák tánc, ami a program legvége volt. Az egész szalagavatót pedig az afterparty zárta Budapest egyik szórakozóhelyén, voltak, akik egybõl mentek, páran pedig hazamentek átöltözni és csak éjfél körül jelentek meg.

A miénken elõször ugye a szalagtûzõ volt, mikor minden osztály kivonult és feltûzték az osztályfõnökök a szalagot minden diákra, aztán az igazgató virágot adott az osztályfónököknek. Ezután jött az igazgató beszéde. Volt egy szünet, majd minden osztály eltáncolta a keringõjét, volt, hogy tanár táncolt diákkal. Aztán a tanárok adták elõ a táncukat, majd jöttek az osztálytáncok. Ezt követte a gyertyás felvonulás, majd a szülõ-diák tánc, ami a program legvége volt. Az egész szalagavatót pedig az afterparty zárta Budapest egyik szórakozóhelyén, voltak, akik egybõl mentek, páran pedig hazamentek átöltözni és csak éjfél körül jelentek meg.
A szalagavató az, amikor az ofõ rászúrja az ocsmány szalagot az iszonyúan drága, de borzalmasan ronda kosztümre, amit soha többé nem veszel fel. Amire te gondolsz, az a bankett, ha szervezi az osztály, akkor lesz, nekünk pl. nem volt. Rá vagy izgulva egy tanárra vagy mi?
bocsánat, *szülõ-gyerek tánc
Tetszik a tesitanár?
Nallunk a szallag tuzo, musorok utan a keringo nyitotta meg a balt (az elore betanult koreografia), mikor ez veget er mindenki megkeresi a parjat akit elozoleg felkert (altalban tanarokat). Ezekutan mindenki tavozik, levedli a frakkot es buli:)
A kérdező hozzászólása: akkor elõre megbeszéltétek a tanárokkal, hogy felkéitek táncolni majd? nem spontán volt hogy kit kértek fel?

Mi történik egy menhelyi kutyával ha nem viszi el senki?

Ha egy kutya bekerül a menhelyre élete végéig ott fog élni ha nem viszi el senki? Vagy mi történik vele?

Legjobb válasz: Vannak menhelyek ahol nincs altatás, ellenben 400-500 kutya él egy viszonylag kis területen összezárva, sokszor életük végéig. Nem túl egészséges. Õk soha nem tudják mi milyen az ha van egy gazdájuk, milyen ha labdáznak velük, ha odakucoroghatnak a lábadhoz.

Minden menhelyen más .. van ahol altatnak helyhiány miatt, az esélytelenebb állatokat, van ahol 10 éve lakik kutyus, mint a mi menhelyünkön is ... nálunk csak és kizárólag eü. okból van altatás, akkor is csak a legvégsõ esetben.
A menhelyeket szerinted kik üzemeltetik? Civilek. A saját pénzükbõl. Állami támogatás 0. A felelõs állattartás az az h csak akkor veszek magamhoz állatot ha tudom h élete végéig gondoskodni tudok róla. Mivel nem kötelezõ állatot, kutyát tartani, így azt az illetõt ne nevezzük már felelõsségteljesnek aki menhelyre adja a neki már nem kellõ állatot.
Vannak menhelyek ahol nincs altatás, ellenben 400-500 kutya él egy viszonylag kis területen összezárva, sokszor életük végéig. Nem túl egészséges. Õk soha nem tudják mi milyen az ha van egy gazdájuk, milyen ha labdáznak velük, ha odakucoroghatnak a lábadhoz.
A jó megoldás a szaporodás szabályozása, ill a felelõtlen kutyatartás drasztikus, kõkemény büntetése lenne. Álom.
Jobb esetben, ha mindig van férõhely, akkor gondozzák végig, ha nincs, és sajnos legtöbbször így van, akkor elaltatják.
Egy idõ után elaltatják.
Igazából nem tudom, jobb-e évekig menhelyen, legtöbbször kennelben egy 0 esélyû kutyának, mint az altatás.
A kérdező hozzászólása: És az igaz hogy állatkísérletekhez eladják õket a menhelyrõl?
A kérdező hozzászólása: Tegnap beszéltem valakivel, aki szerint a felelõs kutyatartás az, hogy menhelyre kell bevinni azt az állatot, amit nem tudnak tartani.... Ma azt büntetik ha nem viszed be a menhelyre.
A kérdező hozzászólása: Én imádom a kutyákat de már lassan olyan érzésem van hogy minél több menhely alakul annál több kutya kerül oda. Pedig a lényeg pont az lenne hogy ne kerüljenek kutyák menhelyre. Itt mi a jó megoldás?
Egy tisztességes, normális menhelyen csak akkor altatnak, ha ez egy nagyon súlyos betegség miatt indokolt. Legalábbis az én véleményem szerint erre az esélytelenség nem indok.

Mi történik egy általános bőrgyógyászati vizsgálaton?

20 éves lány vagyok és a barátommal szeretnénk elmenni egy általános b?rgyógyászati vizsgálatra. De mindketten eléggé szégyenl?sek vagyunk, ezért az lenne a kérdésem, hogy mennyire kell majd levetk?znünk és hogy zajlik a vizsgálat. el?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Mégis mit szeretnétek megvizsgáltatni? - Anyajegyeket? Akkor csak fehérnemûre vetkõzöl és egy nagyítóval átnézi az anyajegyeidet. Az egész kb.5-10 perc. - Allergiátok van? Elmondjátok, mit tapasztaltok és elküld allergiavizsgálatra (van, ahol helyben végzik) és laborra. Az eredmények alapján ír gyógyszert. - Valamilyen panaszotok van? Amelyik testrészen a baj van, azt szabaddá teszitek, ránéz, esetleg, ha fertõzésgyanús, tenyésztésre mintát vesz és már kész is.

Mégis mit szeretnétek megvizsgáltatni? - Anyajegyeket? Akkor csak fehérnemûre vetkõzöl és egy nagyítóval átnézi az anyajegyeidet. Az egész kb.5-10 perc. - Allergiátok van? Elmondjátok, mit tapasztaltok és elküld allergiavizsgálatra (van, ahol helyben végzik) és laborra. Az eredmények alapján ír gyógyszert. - Valamilyen panaszotok van? Amelyik testrészen a baj van, azt szabaddá teszitek, ránéz, esetleg, ha fertõzésgyanús, tenyésztésre mintát vesz és már kész is.
A kérdező hozzászólása: csak szeretnénk egy alapos szûrõvizsgálatot, mert mindkettõnk családjában volt már ilyen gond, de panaszunk szerencsére nincs.

Hogy is van ez az allergén dolgok bevezetése? Mi az oka, hogy pl apró magvasakat egy éves kor után ehet? Tehát úgy értem, mi a folyamat, ami lejátszódik, mi történik egy éves korban, hogy onnantól eheti?

Most nem konkrétan az érdekel, hogy az aprómagvasakat miért nem eheti, ez csak egy példa volt, csak nem tudom, hogy írjam le érthet?en, amit kérdeznék :-) De hátha valaki érti, mire vagyok kíváncsi!

Legjobb válasz: én értem a kérdést: mivel lesz érettebb 1 évesen az eperre, mint 8 hónaposan. ugye? én se tudom, szeretettel várom a válaszokat. :)

én értem a kérdést: mivel lesz érettebb 1 évesen az eperre, mint 8 hónaposan. ugye? én se tudom, szeretettel várom a válaszokat. :)
nem az a lenyeg, hogy pont egy eves kor utan mar ok, azelott par nappal nem ok az allergizalo kaja, hanem, hogy a babak szervezet tulreagal bizonyos kulvilagbol erkezo allergen hatasu agyagokra, vagyis ami felnotteknel nem valtana ki allergiat, azt az o szervezete fokozottan allergizalonak ismeri fel es szenszibilizalodik ra, a kesobbiekben kis merteku fogyasztas utan is csalnkiutessel valaszol. ez a tulreagalas a babak tobbszegeben 1 eves korra csokken kb normalisra es ezert ajanlott ezen etelek bevezetese 1 eves kor utan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!