Találatok a következő kifejezésre: Mi történik császármetszés után (2 db)

Mi történik a császármetszés után?

sziasztok!szeretnék minél többet megtudni hogy mi fog történni császármetszés közben és utánna hogy kell fürdeni,a babát ellátni,stb!köszönöm a válaszokat!:)35 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Hát pontosan nem irtad hogy mire gondolsz de biztosan arra vonatkozik miután hazamész hogyan tudod ellátni a babát (a vágással a pocidon).Attól hogy a baba császárral született nem jelent semmi külömbséget abban hogyan kell ellátni ,viszont az elején mondjuk az elsö pár napban neked biztos nem árt majd egy kis segitség mert azért egy jóhétig kb(bár szerintem ez az idö mindenkinél más)nem igazán tudsz majd jelentös mozdulatokat tenni a vágás miatt.Ugyhogy nem árt egy kis segitség ,ilyenkor azért a baba még sokat alszik ugyhogy te is tudsz melette pihenni.A fürdéssel kapcsolatban ,császár után egy jó darabig nem fürödhetsz kádban mert nem érheti a sebedet viz ,zuhanyozni is ugy kell kb 2hétig hogy lehetöleg ne érje viz,és utánna a sebbegyógyulásáig is zuhanyozni kell.Kicsit hosszura sikerült remélem kicsit segitettem :)Grat a babához:)2gyermekes és 33hetes kismama:)

Szia! Hát pontosan nem irtad hogy mire gondolsz de biztosan arra vonatkozik miután hazamész hogyan tudod ellátni a babát (a vágással a pocidon).Attól hogy a baba császárral született nem jelent semmi külömbséget abban hogyan kell ellátni , viszont az elején mondjuk az elsö pár napban neked biztos nem árt majd egy kis segitség mert azért egy jóhétig kb(bár szerintem ez az idö mindenkinél más)nem igazán tudsz majd jelentös mozdulatokat tenni a vágás miatt.Ugyhogy nem árt egy kis segitség , ilyenkor azért a baba még sokat alszik ugyhogy te is tudsz melette pihenni.A fürdéssel kapcsolatban , császár után egy jó darabig nem fürödhetsz kádban mert nem érheti a sebedet viz , zuhanyozni is ugy kell kb 2hétig hogy lehetöleg ne érje viz, és utánna a sebbegyógyulásáig is zuhanyozni kell.Kicsit hosszura sikerült remélem kicsit segitettem :) Grat a babához:) 2gyermekes és 33hetes kismama:)

Mi történik, ha császármetszés után 1 évvel újra szülök? Mármint 3 hónapja szültem és terhes vagyok. Örülnénk, ha nem félnénk a kockázatoktól. Kell félnünk?

Legjobb válasz: ha a dokid azt mondja belefér akkor ne aggódj. mi itt a monitoron keresztül nem látjuk a sebed meg dokik sem vagyunk...

ha a dokid azt mondja belefér akkor ne aggódj. mi itt a monitoron keresztül nem látjuk a sebed meg dokik sem vagyunk...
Igen, kell félni. De ezt gondolom el is mondták a mûtét után, hogy VÉDEKEZZ, mert nem gyógyult még be a seb, nem fogja bírni a terhességet!!!
Elsõ ismét. Hát, ha a doki azt mondta, hogy nem gond, akkor nem gond. De akkor miért félsz? A doki szerint nem gond. Mi se tudunk ennél többet.
Gratulálok! Ne aggódj! Nem te leszel az elsõ az életben, akinek besikerült. Járj mindig a dokihoz, ne hajtsd túl magad és reméljük nem lesz semmi gond! A "nagyobbik" pedig túl fogja élni, sõt! Nagyon jól össze fognak nõni! Sok sikert! És jó egészséget!
Off.Mi a francnak lenne már felelõtlen az elsõ gyerekkel szemben?? Nagy tudású!
Felelõtlen vagy az elsõ gyerekeddel szemben...
Gondold végig, Kistudású!
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm, és gratula a 3 babához!
Nem csak a szülés közben válhat szét a heg, hanem bármilyen fizikai megterheléstõl, mikor már nagy a hasad és feszül folyamatosan a hasfal, a heg. Neked meg pont akkor lesz nagy hasad, mikor emelgetni kell a tízkilós nagyobbik gyerekedet. Hát, elég necces lesz. Mellettem anno a kórházban feküdt egy kismama, 7 hónaposan befektette az orvosa fenyegetõ hegszétválás miatt és szülésig bent kellett maradnia, csak feküdt. Közben a férje otthon volt a nagyobbik gyerekkel egyedül. Ráadásul pont akkor volt járvány miatt látogatási tilalom, hát gondolhatod szegény nagyobbik (2 éves) fiának a lelkivilágát, aki majdnem két hónapig alig láthatta az anyját. Ilyenekre is kellett volna gondolni, mikor nem védekeztetek, nem csak arra, hogy a doki szerint nem baj. Naná, persze, nem a dokinak lesz baja, ha befektet. Bocsi, kicsit felhúztam magam a hülye dokidon.
Szia Remélem segít! Két kérdés: -Mi a kockázata, ha akarok még egy babát? -Császáros szülés után esett már valaki teherbe úgy, hogy nem telt le még az egy év és megtartották a babát? nem sikerült be linkelni próbáld meg így megkeresni olvasd át a hozzászólásokat. Nekem 3 császárom volt a második39.hétre fenyegetõ hegszétválás miatt és a harmadik sajna idõ elõtt hegszétválás miatt. De minden féleképpen fokozott orvosi felügyelet mellett megkímélve magad a lehetõ legtöbb fizikai megterheléstõl probléma mentes lehet a várandóság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Igazából egy kis csalafintaság van a dologban. A doki valóban azt mondta a 6 hetes kontrollon, amit írtam. A babánk azonban csak 10 hetes, és a dilemma a próbálkozás. Hosszú lenne, de a lényeg, hogy ha sikerülne kb 1 évre szülni, akkor itthon tudnék maradni tovább. Ha nem, akkor vissza kell mennem dolgozni, mikor a kicsi 1 éves lesz. Azért füllentettem, mert így elméletben el lehetett "játszani" a gondolattal: mi van, ha sikerül. Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, és bocs a füllentésért! Azt hiszem, nem kockáztatunk. Sokat segítettetek.
Miért kell visszamenned 1 éves korában? A GYED neked még elvileg 2 évig jár.
A kérdező hozzászólása: Elõre bocsátom, nem panaszkodok, tisztában vagyok, hogy nagyon szerencsések vagyunk, de mégis úgy néz ki, vissza kell mennem dolgozni 1 éves korában. A TGyÁS-om (illetve a volt fizum sokkal magasabb, mint a gyed-em. A férjem keresete arra elég, hogy törlesszük az autó és a ház részletét. Mi döntöttünk az autó mellett anno, és a házépítést is úgy vállaltuk, hogy tudtuk, magas lesz a törlesztõ részlet. Tehát számítgatások, mérlegelések után úgy tûnik, hogy vissza kell mennem. Esetleg a férjem még itthon maradhatna gyeden fél évre. Ez is opció. Ha hamar összejött volna a kistesó, akkor még a tgyás-om magas lett volna, mert a 2009-es jövedelmem még bér jellegû volt, magas. Vessetek meg, de a pénz nagy úr. És tudom, van egy egészséges gyerekünk, szép házunk, nem éhezünk - szerencsések vagyunk. Én már így is boldog vagyok. De tervezni kell, ehhez pedig nem árt mérlegelni.
Szia! Ha még csak 10 hetes a babád akkor nagyon kicsi. Tényleg igaza van annak aki azt mondta, hogy késõbb azért nem lesz ilyen kis tündér. Az enyémet is mindenki dícséri még most is pedig azért nehéz vele is de még így is jó gyereknek mondható. 10 hetesen azt se lehetett észre venni , hogy gyerek van a háznál. :p Egyébként én is császáros vagyok, mi is kis korkülönbséget szerettünk volna és ha simán szültem volna most már lehet, hogy 2 gyerekem lenne. De áldom az eget, hogy a dokim azt mondta, hogy min.10 hónap kell a következõ terhességig mert nagyon nagy szívás lenne most még egy pici baba. 1 évig még tuti védekezünk. 12 hónapos anyuka
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor megbecsülöm ezeket a nyugodt napokat :)
9 hónap korkülönbség a 2 gyerek között...nagyeszû vagy. Tehát a szülés napján teherbe estél?
ezt azért nem kell így felfogni.... 4-en vagyunk tesok, ebbõl 3 mind 1-1 év korkülömbséggel született, azaz 1974 március, 1975március, 1976 junius. Igaz imán születtek, de nem volt gond sem a terhesség alatt sem a szüléskor sem a szülés után. Együtt nõttek fel! Nálunk is 9 hónap lesz a korkülömbség a 2 gyerek közt a doki szerint nincs gond én is császárral szültem, meg ísmét így fogok valószinûleg! Kitartás és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a dokival a 6 hetes kontrollon, aki azt mondta, hogy ha nem védekezünk, és úgy alakul, akkor sincs nagy baj. Csak hát azóta be is jött. Nem vagyok primkó. Tisztában vagyok azzal, hogy ha az ember nem védekezik, teherbe eshet.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ gyerek egy kis tündér. Kezdetektõl 8-9 órát alszik, és napközben is nagyon jól elvan. Sokat foglalkozok vele. De én nem emiatt érzem magam felelõtlennek. Miért ne jutna neki ugyanúgy szeretet a következõ mellett is? az nem olyan, ami elfogy. Türelem pedig hozzá tényleg nem kell, egy kis csoda. Mindig az elsõ gyerekért aggódnak, hogy mi lesz vele, ha a második megszületik. Na, de a másodikokért, harmadikokért stb miért nem aggódnak? Az elsõk a mázlisták, õk legalább egy darabig egyedül vannak :) Felelõtlen azért lehetek, mert kockáztatok a megszületendõ baba egészségét (nagyobb esély a koraszülésre stb).
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem csak, mert engem most ez a kérdés foglalkoztat. Gondoltam, megkérdezem a véleményeteket. Amit köszönök is. A dokinál egyébként még nem voltam, de már bejelentkeztem. Õ még csak elméletben mondta a 6 hetes kontrollon. Nem tudom, mit mond, most, hogy tényleg és valóban sikerült. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Nem akarlak elszomorítani, de három hónaposan az én babám is egy földre szállt angyal volt. Aztán jött a hozzátáplálásos hasfájás éjszakánként, aztán jöttek a mozgásfejlõdési ugrások miatti éjszakázások, aztán jöttek a fogzás miatti éjszakázások, és nem hogy nem egyszerûbb az egész, hanem egyre nehezebb. Nagyon bátor vagy, hogy bevállalod az egy év korkülönbséget, le a kalappal! Nem lesz egyszerû nagy pocakkal egy 10-12 hónapossal, de más is megoldja, hát gondolom Te is meg fogod. Sok türelmet, és kitartást! És persze jó egészséget nektek!
Nem emiatt vagy felelõtlen. Ha elvérzel a mûtõasztalon, akkor hagysz magad mögött egy félárvát. Bevállaltad, hogy nagyobb kockázattal szenvedsz károsodást a szülés során. Most már van egy gyereked, vigyáznod kell magadra!
A kérdező hozzászólása: hi-hi, ezen jót nevettem :) Persze nem rajtad, hanem veled. Akkor lehet, hogy az enyém is "bedurvul" majd. :) Meglássuk. Mindenesetre köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Azt írják/mondják a hozzáértõk, hogy a szülés során esélyes a hegszétválás. A természetes szülés során. Ami nálam fel sem merül. Akkor meg miért véreznék el nagyobb eséllyel így?
Húha van itt egy anyuka aki nagyon szeret másokat megsérteni!!! Bocsánat ha már nagy eszünek neveztél, azt akartam írni hogy 19 hónap lesz a picik közt és nem 9.. Jaj úgye te soha nem tévedtél illetve tévesztettél! Te nagyon okos!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!