Találatok a következő kifejezésre: Mi történik császármetszés (7 db)

Császármetszés és utána mi történik, előkészületek, mire figyeljek? Győrben császároztak valakit? Hogy történik ott? Hány órát kell feküdni? Mikor láthatod a babát? Mikor kezdhetsz el szoptatni?

császármetszés, el?készület, felkészülés, beavatkozás, szöv?dmény

Legjobb válasz: Látom nem írt senki! Igazából én Kecskeméten szültem császárral, de hátha segíthetek. Ha EDA-t kapsz,akkor elvileg 12 órán át nem kelhetsz fel utána. Ha kint van a baba, akkor odaadják egy picit, aztán viszik fürdetni stb. Ha téged lerendeztek, akkor az örzõben megkaphatod a babát akár egy órára is! Utána nem hozzák ki, mert ugye 12 órát fekszel. Utána felállítanak, kikísérnek tusolni. Ha minden ok, a következõ etetésnél már kihozzák!

Látom nem írt senki! Igazából én Kecskeméten szültem császárral, de hátha segíthetek. Ha EDA-t kapsz, akkor elvileg 12 órán át nem kelhetsz fel utána. Ha kint van a baba, akkor odaadják egy picit, aztán viszik fürdetni stb. Ha téged lerendeztek, akkor az örzõben megkaphatod a babát akár egy órára is! Utána nem hozzák ki, mert ugye 12 órát fekszel. Utána felállítanak, kikísérnek tusolni. Ha minden ok, a következõ etetésnél már kihozzák!
Engem Szolnokon császároztak, de valószínû mindenhol ugyanaz a menete.Programozott volt és így nézett ki: Elõször beöntés, CTG egy ideig, katéter, infúzió, gyomorsavcsökkentõ lötty a vajúdóban, majd a mûtõben spinális érzéstelenítés, gyors vízszintesbe fekvés. Kivették a babámat, odahozták egy puszira, összevarrtak majd a megfigyelõbe toltak, nem volt szabad a fejemet emelni és rengeteg folyadékot kellett inni, erre a kettõre figyelj nagyon és 11 óra múlva fel kellett állnom, mondjuk ez nehéz volt elõször, de utána óráról órára javult a helyzet. A babámat rögtön hozták mûtét után. ez nagyon jó volt. Kb. ennyi a lényeg. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ, válaszokat. 1. a baba akkor 24 órát nincs mellettem, és a nõvérek hozzák szoptatni? 2.az apuka meddig lehet a megfigyelõben?hánytól-hányig? 3.cumisüveget vigyek? 4.ha nem indul be a mellbõl való szoptatás, vagy nem tud a baba olyan erõsen szívni egybõl adnak tápszert? gondolom ez a napi súlymérésnél is kiderül? 5. érezni már az elsõ szoptatásnál, hogy szív a baba?
A kérdező hozzászólása: 6. hogyan tudsz rendesen letusolni, megmosakodni, ha minden ott lóg belõled?van külön zuhanyfej vagy az a fali? 7.12 órán át amikor is kint vagy a kórteremben a baba melletted van vagy hozzánk oda mindig 3 óránként szoptatni?
Milyen fura, Szolnokon a Hetényi annyira "bababarát", hogy az én babámnak nemhogy tápszert, de még vizet is alig akart adni a nõvér, miután szegényke úgy ordított, hogy nem lehetett lecsillapítani.Azért sírt, mert éhes-szomjas volt (kánikula+kevés tej), ja és azt mondta a babának, hogy "ne hisztizz, fiam"...én meg semmit nem tudtam tenni, végül elvitték és elaludt.
Az enyémnek meg úgy leesett a vércukra a nagy "éheztetésben", hogy majdnem kóma lett belõle. Ez egy baromság, hogy nem adnak enni neki, amíg nincs tejed. Nálam 2 napig kellett pótolni, mert csak akkor lövellt be a mellem. Addig étlen, szomjan, !
Nekem azt mondták adtak neki enni az elsõ nap. Bár azt is mondták, hogy a baba amikor megszületik 24 órányi "élelemmel" jön, ezért nem gond, ha elsõ nap nem kap semmit, de szerintem azért ez nem teljesen így van. Másnap már láttam, hogy adnak neki.

Ha programozott császármetszés időpontja előtt megindul a szülés, akkor mi történik?

Legjobb válasz: egészségesebb szerintem ha márt elindultaka a folyamatok és akkor történik a császár valahogy szerintem addigra érett meg igazán az a baba a kinti világra és itt nem testileg értem hanem lelkileg.

egészségesebb szerintem ha márt elindultaka a folyamatok és akkor történik a császár valahogy szerintem addigra érett meg igazán az a baba a kinti világra és itt nem testileg értem hanem lelkileg.
akkor gyorsan bemész és akkor császároznak meg.
Nálam így volt, a tervezett császár elõtt 1 nappal beindult szülés! 10 perces fájásokkal bementünk a kórházba, és rögtön elõkészítettek a mûtéthez!
Sürgõsségi császár lesz belõle. Bemész, azonnal mûtétre fognak elõkészíteni.
Sürgõsségi császár lesz jobbik esetben. Rosszabbik esetben nem érsz idõben kórházba, és elindul kifele a baba (hugomnak volt igy sajnos, kórház jó idõben 1 órányira, 37.héten megindult a szülés, tél, hatalmas hó, hivták a mentõt, õk is elidultak kocsival, mentõ félóton átvette, de igy is több mint 2 óra alatt értek be, be volt akava a baba, de a fejebúbja már kinn volt, alul kellett vágni, repedt nagyon durván, gyorsan kellett, mert megfulladt volna a kicsi.) Indokolt császárnál ne menj túl messzire a kórháztól...

Mi történik, ha császármetszés után 1 évvel újra szülök? Mármint 3 hónapja szültem és terhes vagyok. Örülnénk, ha nem félnénk a kockázatoktól. Kell félnünk?

Legjobb válasz: ha a dokid azt mondja belefér akkor ne aggódj. mi itt a monitoron keresztül nem látjuk a sebed meg dokik sem vagyunk...

ha a dokid azt mondja belefér akkor ne aggódj. mi itt a monitoron keresztül nem látjuk a sebed meg dokik sem vagyunk...
Igen, kell félni. De ezt gondolom el is mondták a mûtét után, hogy VÉDEKEZZ, mert nem gyógyult még be a seb, nem fogja bírni a terhességet!!!
Elsõ ismét. Hát, ha a doki azt mondta, hogy nem gond, akkor nem gond. De akkor miért félsz? A doki szerint nem gond. Mi se tudunk ennél többet.
Gratulálok! Ne aggódj! Nem te leszel az elsõ az életben, akinek besikerült. Járj mindig a dokihoz, ne hajtsd túl magad és reméljük nem lesz semmi gond! A "nagyobbik" pedig túl fogja élni, sõt! Nagyon jól össze fognak nõni! Sok sikert! És jó egészséget!
Off.Mi a francnak lenne már felelõtlen az elsõ gyerekkel szemben?? Nagy tudású!
Felelõtlen vagy az elsõ gyerekeddel szemben...
Gondold végig, Kistudású!
A kérdező hozzászólása: Neked is köszönöm, és gratula a 3 babához!
Nem csak a szülés közben válhat szét a heg, hanem bármilyen fizikai megterheléstõl, mikor már nagy a hasad és feszül folyamatosan a hasfal, a heg. Neked meg pont akkor lesz nagy hasad, mikor emelgetni kell a tízkilós nagyobbik gyerekedet. Hát, elég necces lesz. Mellettem anno a kórházban feküdt egy kismama, 7 hónaposan befektette az orvosa fenyegetõ hegszétválás miatt és szülésig bent kellett maradnia, csak feküdt. Közben a férje otthon volt a nagyobbik gyerekkel egyedül. Ráadásul pont akkor volt járvány miatt látogatási tilalom, hát gondolhatod szegény nagyobbik (2 éves) fiának a lelkivilágát, aki majdnem két hónapig alig láthatta az anyját. Ilyenekre is kellett volna gondolni, mikor nem védekeztetek, nem csak arra, hogy a doki szerint nem baj. Naná, persze, nem a dokinak lesz baja, ha befektet. Bocsi, kicsit felhúztam magam a hülye dokidon.
Szia Remélem segít! Két kérdés: -Mi a kockázata, ha akarok még egy babát? -Császáros szülés után esett már valaki teherbe úgy, hogy nem telt le még az egy év és megtartották a babát? nem sikerült be linkelni próbáld meg így megkeresni olvasd át a hozzászólásokat. Nekem 3 császárom volt a második39.hétre fenyegetõ hegszétválás miatt és a harmadik sajna idõ elõtt hegszétválás miatt. De minden féleképpen fokozott orvosi felügyelet mellett megkímélve magad a lehetõ legtöbb fizikai megterheléstõl probléma mentes lehet a várandóság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Igazából egy kis csalafintaság van a dologban. A doki valóban azt mondta a 6 hetes kontrollon, amit írtam. A babánk azonban csak 10 hetes, és a dilemma a próbálkozás. Hosszú lenne, de a lényeg, hogy ha sikerülne kb 1 évre szülni, akkor itthon tudnék maradni tovább. Ha nem, akkor vissza kell mennem dolgozni, mikor a kicsi 1 éves lesz. Azért füllentettem, mert így elméletben el lehetett "játszani" a gondolattal: mi van, ha sikerül. Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, és bocs a füllentésért! Azt hiszem, nem kockáztatunk. Sokat segítettetek.
Miért kell visszamenned 1 éves korában? A GYED neked még elvileg 2 évig jár.
A kérdező hozzászólása: Elõre bocsátom, nem panaszkodok, tisztában vagyok, hogy nagyon szerencsések vagyunk, de mégis úgy néz ki, vissza kell mennem dolgozni 1 éves korában. A TGyÁS-om (illetve a volt fizum sokkal magasabb, mint a gyed-em. A férjem keresete arra elég, hogy törlesszük az autó és a ház részletét. Mi döntöttünk az autó mellett anno, és a házépítést is úgy vállaltuk, hogy tudtuk, magas lesz a törlesztõ részlet. Tehát számítgatások, mérlegelések után úgy tûnik, hogy vissza kell mennem. Esetleg a férjem még itthon maradhatna gyeden fél évre. Ez is opció. Ha hamar összejött volna a kistesó, akkor még a tgyás-om magas lett volna, mert a 2009-es jövedelmem még bér jellegû volt, magas. Vessetek meg, de a pénz nagy úr. És tudom, van egy egészséges gyerekünk, szép házunk, nem éhezünk - szerencsések vagyunk. Én már így is boldog vagyok. De tervezni kell, ehhez pedig nem árt mérlegelni.
Szia! Ha még csak 10 hetes a babád akkor nagyon kicsi. Tényleg igaza van annak aki azt mondta, hogy késõbb azért nem lesz ilyen kis tündér. Az enyémet is mindenki dícséri még most is pedig azért nehéz vele is de még így is jó gyereknek mondható. 10 hetesen azt se lehetett észre venni , hogy gyerek van a háznál. :p Egyébként én is császáros vagyok, mi is kis korkülönbséget szerettünk volna és ha simán szültem volna most már lehet, hogy 2 gyerekem lenne. De áldom az eget, hogy a dokim azt mondta, hogy min.10 hónap kell a következõ terhességig mert nagyon nagy szívás lenne most még egy pici baba. 1 évig még tuti védekezünk. 12 hónapos anyuka
A kérdező hozzászólása: Hûha, akkor megbecsülöm ezeket a nyugodt napokat :)
9 hónap korkülönbség a 2 gyerek között...nagyeszû vagy. Tehát a szülés napján teherbe estél?
ezt azért nem kell így felfogni.... 4-en vagyunk tesok, ebbõl 3 mind 1-1 év korkülömbséggel született, azaz 1974 március, 1975március, 1976 junius. Igaz imán születtek, de nem volt gond sem a terhesség alatt sem a szüléskor sem a szülés után. Együtt nõttek fel! Nálunk is 9 hónap lesz a korkülömbség a 2 gyerek közt a doki szerint nincs gond én is császárral szültem, meg ísmét így fogok valószinûleg! Kitartás és jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Beszéltem a dokival a 6 hetes kontrollon, aki azt mondta, hogy ha nem védekezünk, és úgy alakul, akkor sincs nagy baj. Csak hát azóta be is jött. Nem vagyok primkó. Tisztában vagyok azzal, hogy ha az ember nem védekezik, teherbe eshet.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ gyerek egy kis tündér. Kezdetektõl 8-9 órát alszik, és napközben is nagyon jól elvan. Sokat foglalkozok vele. De én nem emiatt érzem magam felelõtlennek. Miért ne jutna neki ugyanúgy szeretet a következõ mellett is? az nem olyan, ami elfogy. Türelem pedig hozzá tényleg nem kell, egy kis csoda. Mindig az elsõ gyerekért aggódnak, hogy mi lesz vele, ha a második megszületik. Na, de a másodikokért, harmadikokért stb miért nem aggódnak? Az elsõk a mázlisták, õk legalább egy darabig egyedül vannak :) Felelõtlen azért lehetek, mert kockáztatok a megszületendõ baba egészségét (nagyobb esély a koraszülésre stb).
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem csak, mert engem most ez a kérdés foglalkoztat. Gondoltam, megkérdezem a véleményeteket. Amit köszönök is. A dokinál egyébként még nem voltam, de már bejelentkeztem. Õ még csak elméletben mondta a 6 hetes kontrollon. Nem tudom, mit mond, most, hogy tényleg és valóban sikerült. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Nem akarlak elszomorítani, de három hónaposan az én babám is egy földre szállt angyal volt. Aztán jött a hozzátáplálásos hasfájás éjszakánként, aztán jöttek a mozgásfejlõdési ugrások miatti éjszakázások, aztán jöttek a fogzás miatti éjszakázások, és nem hogy nem egyszerûbb az egész, hanem egyre nehezebb. Nagyon bátor vagy, hogy bevállalod az egy év korkülönbséget, le a kalappal! Nem lesz egyszerû nagy pocakkal egy 10-12 hónapossal, de más is megoldja, hát gondolom Te is meg fogod. Sok türelmet, és kitartást! És persze jó egészséget nektek!
Nem emiatt vagy felelõtlen. Ha elvérzel a mûtõasztalon, akkor hagysz magad mögött egy félárvát. Bevállaltad, hogy nagyobb kockázattal szenvedsz károsodást a szülés során. Most már van egy gyereked, vigyáznod kell magadra!
A kérdező hozzászólása: hi-hi, ezen jót nevettem :) Persze nem rajtad, hanem veled. Akkor lehet, hogy az enyém is "bedurvul" majd. :) Meglássuk. Mindenesetre köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Azt írják/mondják a hozzáértõk, hogy a szülés során esélyes a hegszétválás. A természetes szülés során. Ami nálam fel sem merül. Akkor meg miért véreznék el nagyobb eséllyel így?
Húha van itt egy anyuka aki nagyon szeret másokat megsérteni!!! Bocsánat ha már nagy eszünek neveztél, azt akartam írni hogy 19 hónap lesz a picik közt és nem 9.. Jaj úgye te soha nem tévedtél illetve tévesztettél! Te nagyon okos!


Mi történik a császármetszés után?

sziasztok!szeretnék minél többet megtudni hogy mi fog történni császármetszés közben és utánna hogy kell fürdeni,a babát ellátni,stb!köszönöm a válaszokat!:)35 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Hát pontosan nem irtad hogy mire gondolsz de biztosan arra vonatkozik miután hazamész hogyan tudod ellátni a babát (a vágással a pocidon).Attól hogy a baba császárral született nem jelent semmi külömbséget abban hogyan kell ellátni ,viszont az elején mondjuk az elsö pár napban neked biztos nem árt majd egy kis segitség mert azért egy jóhétig kb(bár szerintem ez az idö mindenkinél más)nem igazán tudsz majd jelentös mozdulatokat tenni a vágás miatt.Ugyhogy nem árt egy kis segitség ,ilyenkor azért a baba még sokat alszik ugyhogy te is tudsz melette pihenni.A fürdéssel kapcsolatban ,császár után egy jó darabig nem fürödhetsz kádban mert nem érheti a sebedet viz ,zuhanyozni is ugy kell kb 2hétig hogy lehetöleg ne érje viz,és utánna a sebbegyógyulásáig is zuhanyozni kell.Kicsit hosszura sikerült remélem kicsit segitettem :)Grat a babához:)2gyermekes és 33hetes kismama:)

Szia! Hát pontosan nem irtad hogy mire gondolsz de biztosan arra vonatkozik miután hazamész hogyan tudod ellátni a babát (a vágással a pocidon).Attól hogy a baba császárral született nem jelent semmi külömbséget abban hogyan kell ellátni , viszont az elején mondjuk az elsö pár napban neked biztos nem árt majd egy kis segitség mert azért egy jóhétig kb(bár szerintem ez az idö mindenkinél más)nem igazán tudsz majd jelentös mozdulatokat tenni a vágás miatt.Ugyhogy nem árt egy kis segitség , ilyenkor azért a baba még sokat alszik ugyhogy te is tudsz melette pihenni.A fürdéssel kapcsolatban , császár után egy jó darabig nem fürödhetsz kádban mert nem érheti a sebedet viz , zuhanyozni is ugy kell kb 2hétig hogy lehetöleg ne érje viz, és utánna a sebbegyógyulásáig is zuhanyozni kell.Kicsit hosszura sikerült remélem kicsit segitettem :) Grat a babához:) 2gyermekes és 33hetes kismama:)

Pontosan mi történik akkor, ha az orvos véletlenül belevág császármetszés során a mellsõfali méhlepénybe?

Okozhat még gondot a mellsõfali méhlepény abban az esetben, ha amúgy nem fedi a méhszájat? Igaz, hogy könnyebben leválhat?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok.

Erre én is kíváncsi vagyok.
Szia! Én tuti császáros leszek, és kérdeztem errõl az orvosom, õ azt mondta ha nem fedi a méhszájat és feljebb húzódott elég ritka, hogy belevágnak. De ha mégis megtörténik annyi változik, hogy nincs olyan sok idõ, hamar ki kell venni a babát, meg megnõ a vérveszteség mennyisége, és hamarabb le kell választani a placentát. Elõl fekvõ lepénnyel nem alakul ki gyakrabban placenta praevia, mint mondjuk egy hátsó falinál vagy fundusban tapadónál. Nekem is mellsõfali, szépen fel van húzódva pedig a 18. héten fedte a méhszájam, most a köldökmagasságáig "lóg" az alsó része. remélem tudtam segíteni.
Mellsõfali volt a lepényem, császárral szültem, semmi gond nem volt, az orvosom profi volt, alig véreztem, 2 nap volt erõsebb, 2 hét mint egy mensi. Ennyivel megúsztam.
A babát természetesen, minden esetben.
Programozott császárral. Egyébként nem más, mint egyéb okból történõ császár. Nekem emuatt volt a 39. héten császár. Lassan 6 hónapos a kislányom. :)
Elöl azt jelenti hogy mellsö falon?
Nem tudom, melyiket veszik ki elõbb, de igyekeznek nem belevágni és kb. 2 másodperc alatt a baba is kint van, tehát nem lesz baja.

Császármetszés az ÁEK-ban (MÁV), hogy történt, mi volt utána?

Konkrétan az érdekelne, hogy amikor kivették a babát, megmutatták-e, odaadták-e? Mikor láttad legközelebb? Saját dokid csinálta? Sürgősségi vagy programozott volt? Mennyi időt kellett bent tölteni a kürházban? A műtét után mennyi idővel hozták be hozzád a babát? Csak császárosok voltatok egy szobában?

Legjobb válasz: Sürgõsségi császár volt, fogadott doki csinálta. Az ügyeletes orvos is ott volt, õ is megvizsgált, két vélemény kellett a mûtéthez. Engem altattak, így apa látta elõször. Az egész mûtétet végignézhette egy kis ablakon keresztül. A baba rendbetételénél már ott lehetett, fényképezhetett. Amikor felébresztettek, apa mutathatta meg egy kicsit. A babát a csecsemõsökhöz vitték, engem a szobába tettek le. kb. 8 órát kellett feküdnöm, zsákot tettek a hasamra, nehezen húzódott össze a méhem. Este hét felé volt a mûtét, másnap hajnali négy körül fel kellett kelnem, egy nagyon kedves nõvér segített tusolni, rendbe tett, utána átkísért a szobába, akkor kaptam meg a babát is. Nem csak császárosok voltak ott. Négy napot töltöttünk benn.

Sürgõsségi császár volt, fogadott doki csinálta. Az ügyeletes orvos is ott volt, õ is megvizsgált, két vélemény kellett a mûtéthez. Engem altattak, így apa látta elõször. Az egész mûtétet végignézhette egy kis ablakon keresztül. A baba rendbetételénél már ott lehetett, fényképezhetett. Amikor felébresztettek, apa mutathatta meg egy kicsit. A babát a csecsemõsökhöz vitték, engem a szobába tettek le. kb. 8 órát kellett feküdnöm, zsákot tettek a hasamra, nehezen húzódott össze a méhem. Este hét felé volt a mûtét, másnap hajnali négy körül fel kellett kelnem, egy nagyon kedves nõvér segített tusolni, rendbe tett, utána átkísért a szobába, akkor kaptam meg a babát is. Nem csak császárosok voltak ott. Négy napot töltöttünk benn.
Szia!Nekem indították a szülést, de nem jött össze, így császár lett, délután 15.38-kor.Gerincérzéstelenítés volt, fent voltam végig, mindent láttam hallottam. Apa az üvegablakon túl végignézte az egésze, nála volt elsõre a baba, miközben varrtak egy nõvér odahozta a fejemhez a babát és megnézhettem. Mûtét után felmentünk a császoros õrzõbe, ahol egy órára megkaptam a babát, igaz nem sokat láttam belõle, mert feküdni kellett, viszont a férjem és a szüleim is bejöhettek megnézni. Éjjel fél kettõkor jöttek kelteni, fürdetni, a szobatársammal együtt kb. hajnali háromra lettünk kész. Hajnali 5 után az éjszakás csecsemõsnõvér kihozta a babákat, és onnantól élesben ment a mûszak. A délelõtt folyamán az õrzõbõl átmentünk egy rendes kórterembe, ahol vegyesen voltunk. Vasárnap délután szültem, szerda délután már mehettünk is haza. Az elsõ nap volt csak nehéz, részben a fáradtság miatt, és a hasam is fájt egy kicsit, utána már könnyebb volt. Most várom a második babát, nagy eséllyel ez is császár lesz, egy kérésem lesz a dokihoz, hogy ha lehet reggel legyen a mûtét, hogy utána legalább legyen egy nyugodt éjszakám.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!