Találatok a következő kifejezésre: Mi történik az (2373 db)

Mi történik az egy fekete lyuk belsejében? Mi történik azokkal az anyagokkal, amik bele szorultak?

Tudom, hogy nagyon furcsa teremtések, és nagyon érdekel, hogy pl. az ?rszeméttel vagy akár a fénnyel amit beszippant (és soha nem enged ki, a nagy gravitáció miatt) mi történik? Hogy érthet? az, hogy néhány mennyiség (térid?-görbület, s?r?ség)végtelenné válik? Ezeket wikipédián olvastam. kösz a válaszokat

Legjobb válasz: Nagyon összesûrûsödik és az atomok közötti tér nagy mértékben lecsökken. Ezáltal sûrûbb lesz az anyag és nagy a gravitáció. De hogy mi történik benne arról csak találgatnak, hisz nem tudják mivel megmérni.

Nagyon összesûrûsödik és az atomok közötti tér nagy mértékben lecsökken. Ezáltal sûrûbb lesz az anyag és nagy a gravitáció. De hogy mi történik benne arról csak találgatnak, hisz nem tudják mivel megmérni.
Nos Stephen Hawking írt errõl egy nagyon jó könyvet, a címe "Az idõ rövid története", ott azt hiszem szó van errõl is. De ha minden igaz, egyetlen pontba sûríti az anyagot. Egyetlen geometriai pontba. Vegyük úgy a világegyetem egy pixelébe, vagy atomjába. Így növeli a súlyát is. A téridõ görbület azért áll fenn, mert a fényt is elnyeli - tehát onnan nem juthat ki fény, ami fény pedig elmegy mellette, egy része ugye belemegy, egy részét nem képes elfogni, így az eseményhorizont mentén (az a határ, aminél már elkap) a fény kikerüli a fekete lyuk gravitációs mezõjét. Hogy ez miért lehet, ha a fény elvileg hullám, azért van, mert a fénynek részecske tulajdonságai is vannak, tehát tulajdoníthatnánk tömeget is neki, aminek meg tömege van, azt pedig a fekete lyuk manipulálhatja. Szóval a sûrûség azért végtelen ebben a pontban, mert a fekete lyukak általában magába roskadó szupernóvákból jönnek létre (bizonyos tömegû napokból lehet olyan szupernova ami összeroskad a tömege alatt, ezek a Chandrasekar határ feletti csillagok). Na már most, a legkisebb csillag is marha nagy, hát még a határ felettiek. És mind az a tömeg, ami a csillagé volt, a több ezer, vagy millió kilóméter átmérõjû csillagé, most egyetlen, tûhegynél milliárdszor kisebb pontba koncentrálódik. És minél kisebb térfogaton minél több anyag van, annál sûrûbb, márpedig ilyen kis helyen még egy borsónyi anyag is sok. Egy csillag tömege pedig végtelennek számít, hát még amit ezután eszik meg. Tulajdonképpen a nagy büdös semmi történek ott, ha beleesne valaki, az simán eltûnne. Szó szerint, komolyan. Szétesne atomjaira, a jármûvel együtt, és egy olyan helyre kerülne, ahol az idõ, meg úgy a tér sincs értelmezve, legalábbis hétköznapi geometriában nem. Tehát a fekete lyuk nem lyuk, hanem csak egy hatalmas gravitációjú pont. Hogy van-e felsõ határa a növekedésének, nem hiszem, mert a nagy tömeg maga is növeli a gravitációs vonzást, ezért "nem esik le semmi a földrõl", tehát ha egy égitest nagy, az jobban vonzza a dolgokat. Persze ezek csak spekulációk, olvass utána a szakirodalomban (van olyan is amiben nincsenek, vagy kevés a képlet, ilyen pl. a fent említett könyv).
A kérdező hozzászólása: azt hiszem megértettem. kösz
Nem tudjuk. Ha a fekete lyuk természetét nézzük ( azaz : a belehullott anyag, fény, stb onnan nem jut ki) akkor onnan információt sem tudunk nyerni, tehát nem is tudjuk vizsgálni, számunkra innentõl elérhetetlenné válik. Innentõl kezdve minden további dolog csak találgatás lesz, hiszen ha nem jut ki információ sem a fekete lyukból , akkor bizonyítani sem lehet az elméleteket. Az eseményhorizontig lehet követni, hogy mi történik az anyaggal a fekete lyuk felé közeledve. Erre a fentebb említett Hawking könyvben van igen szemléletes leírás.
Nekem van 1 fekete lyukam, fekete mint a korom de elnyel bármit hidd el!Néha még barna rudi is jön belõle, de szerintem az egy másik világból jön át.
Ez azért nem teljesen igaz, hogy egy feketelyukból semmi nem juthat ki vagy, hogy mindent elnyel, azok is még ha minimálisan is de sugároznak anyagot.Sõt nem tudunk olyan dologról a világegyetemben ami örökké tartana, egyszer mindenek vége lesz illetve megszûnik...még egy feketelyuk sem tart örökké és nem bír végtelen számú anyagot elnyelni.(Gondolj a Kvazárokra)

Mi történt az autómmal?

Van egy 1500-ös ladám és rá kapcsoltam a világítást és nem csinál semmit se be se lehet indítani pedig semmi baja se volt a rádiós magnó világít és amikor kinyitom az ajtót akkor elalszik.

Legjobb válasz: Nem tudom, de egy régi népdal jutott errõl az eszembe: Mi történt az autómmal? Hej mi történt az autómmal komááám? Nem világít az ezerötös ladááám. Hej de világlik helyette a magnóóó. Tán beebújt a nyûves rossz kis manóóó?

Nem tudom, de egy régi népdal jutott errõl az eszembe: Mi történt az autómmal? Hej mi történt az autómmal komááám? Nem világít az ezerötös ladááám. Hej de világlik helyette a magnóóó. Tán beebújt a nyûves rossz kis manóóó?
Mérj rá az aksira.
Ha 12.4 voltnál kevesebbet mérsz akkor tölteni kell.
A kérdező hozzászólása: Akkor az nem lehet hogy zárlatos lenne az világításnál az égõ?
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy válaszoltál meg próbálom, de már 4 éves az aku
Ha zárlatos lenne az égõ, akkor csak kinyomná az 1-es biztosítékot, azt' még rádiód se lenne (oda szokták kötni). Valószínû, hogy az akku nem bírja a terhelést, már az is sok neki, ha egyszerre megy a rádió és az utastér világítása.

Mi történik akkor, ha a rendőrségen sikertelen szembesítés történik? Mi történik az üggyel pl: lopás esetén? Tételezzük fel, hogy mind két személy (vádlott, sértett) jelen van, mégis sikertelenné válik a szembesítés.

Legjobb válasz: A szembesítés egy nyomozati cselekmény. Vagy megerõsítik egymás állítását a felek (eredményes szembesítés), vagy tagadják (eredménytelen). Ettõl még az ügy megy tovább. Ügyvédre szüksége lehet mindkét esetben, mert a szembesítés eredményétõl függetlenül könnyen gyanúsított lehet. A magyar ügyészség pedig nem sokat töpreng azon, hogy meggyanúsítson valakit. A bíróságok pedig 97%-ban az ügyészség igényei szerint meghozzák az ítéletet.

A szembesítés egy nyomozati cselekmény. Vagy megerõsítik egymás állítását a felek (eredményes szembesítés), vagy tagadják (eredménytelen). Ettõl még az ügy megy tovább. Ügyvédre szüksége lehet mindkét esetben, mert a szembesítés eredményétõl függetlenül könnyen gyanúsított lehet. A magyar ügyészség pedig nem sokat töpreng azon, hogy meggyanúsítson valakit. A bíróságok pedig 97%-ban az ügyészség igényei szerint meghozzák az ítéletet.

Mi történik? az oldalamon van egy elég nagy anyajegyem amibe véletlenül belekaptam tegnap vérzet elég rendessen, meg fájt is. tudom, hogy orvoshoz kell menni, de mi történik ott elégi félek, még ilyen nem történt velem.

elöször gondolom börgyógyászhoz kell menni ott mi történik?aztán gondolom a kórházba leveszik hogy zajlik ez??

Legjobb válasz: sokat segítettél köszi:) ezzel viszont bentartanak a korházba 1 napot vagy haza lehet jönni?

A kérdező hozzászólása: sokat segítettél köszi:) ezzel viszont bentartanak a korházba 1 napot vagy haza lehet jönni?
Menj el a körzeti bõrgyógyászhoz, õ megnézi és ad egy beutalót a mûtétre, a sebészetre.Vagy õk választanak neked sebészt, vagy Te is válszthatsz. legalábbis nekem igy volt. Szóval a beutalóval elmész a dokihoz, õ ad egy mûtéti idõpontot és kész. a mûtét nem fáj, kapsz egy érzéstelenitõ szurit, én nem érzel semmmit. Megvan 10 perc alatt. Nekem már vettek le többet is, én a Honvéd kórházba mentem vele, a plasztikai sebészetre. Ingyen megcsinálják. Remélem segitettem. :)
valaki nem rég kérdezte mi az a börrák ott írtam róla a páromnak hogy volt. ö is egy kiállóval ment a dokihoz de annak semmi baja nem volt. le sem vették neki mert a hátán van.
A kérdező hozzászólása: nekem is kiáll viszont véletlenül megsértettem tegnap és szinte a fele lóg.leragaztottam amig nem megyek dokihoz, hogy addig se sérüljön tovább.tudom, hogy minnél elöbb el kell mennem orvoshoz, nehogy valami gond legyen tényleg, de nagyon parázok, de nagyon szépen köszi a válaszokat:)
Nem tartanak bent, a mûtét után rögtön hazamehetsz. Én a mûtét után lepihentem egy kicsit kb.15 percre, aztán már mentem is. Hát, ha Neked a fele lelóg, akkor tuti le kell majd szedetni, mert az már nem fog "visszaállni". Én is tök paráztam az elsõ elõtt, aztán rájöttem hogy felesleges, tök rendesek voltak a dokik meg viccelõdtek is mûtét közben. Nekem dr.Debreczeni Béla szedte le.Szóval azóta voltam másodszor is, egész belejöttem...:) Szóval nyugi!
A kérdező hozzászólása: köszi, probálok:) )
Nyugi! Gond nélkül leszedik, nem is fáj. csak akkor lehet baj, ha nem mész el. Ha már ott vagy, nézesd meg a többit is (a hátadon is), ami kiáll. Máskor is beleakadhatsz...

Mi történt az elmúlt 1 hétben (2012jan. ), és ami történt, az miért történt?

VIDEÓ:

Legjobb válasz: Az EU szépen tönkreteszi az országot. Õk uszítják egymás ellen az embereket a cigi témával is. Sem Orbán, sem senki nem tudja helyrehozni már ezt az országot. És az EU egyre jobban tönkreteszi. Hiszen mindig az Európai Unió-é az utolsó szó.

Az EU szépen tönkreteszi az országot. Õk uszítják egymás ellen az embereket a cigi témával is. Sem Orbán, sem senki nem tudja helyrehozni már ezt az országot. És az EU egyre jobban tönkreteszi. Hiszen mindig az Európai Unió-é az utolsó szó.

Mi történik az SZDSZ-ben?

Az én okoskodásom: Az EU választási vereség után csak egy teljes személyi megújulás menthetné meg a pártot.

Legjobb válasz: Fontos ez még? Nem valószínû, de azért rágódhatunk rajta. 1. válasz: Lényegében semmi nem történik. Ebbõl a szempontból kulcsmondat, hogy Retkes A. azt mondta, a kormányt, mint testületet nem támogatják, de a válságkezelést igen. Na és akkor mi van? Eddig is ez volt, legfeljebb a duma más, de életben fogják tartani a kormányt, ahogy mondani szokták "az ország érdekében" 2. A másik vonulat hasonló ahhoz, ami az MDF-ben is zajlott/zajlik, vagyis, hogy le akarják cserélni a régi gárdát vezetõstül, tagságostul. A helyzet itt annyival reménytelenebb, hogy az MDF-nél legalább tudjuk, kire/mire cserélnek (Bokros-hívõkre, Hit Gyülekezetre), az viszont teljesen homályos, hogy a változó SZDSZ-duma kinek kellhet.

Fontos ez még? Nem valószínû, de azért rágódhatunk rajta. 1. válasz: Lényegében semmi nem történik. Ebbõl a szempontból kulcsmondat, hogy Retkes A. azt mondta, a kormányt, mint testületet nem támogatják, de a válságkezelést igen. Na és akkor mi van? Eddig is ez volt, legfeljebb a duma más, de életben fogják tartani a kormányt, ahogy mondani szokták "az ország érdekében" 2. A másik vonulat hasonló ahhoz, ami az MDF-ben is zajlott/zajlik, vagyis, hogy le akarják cserélni a régi gárdát vezetõstül, tagságostul. A helyzet itt annyival reménytelenebb, hogy az MDF-nél legalább tudjuk, kire/mire cserélnek (Bokros-hívõkre, Hit Gyülekezetre), az viszont teljesen homályos, hogy a változó SZDSZ-duma kinek kellhet.
most nem a megmaradt 3 tagból választották az új elnököt? :)
Kétségbeesett kísérlet arra, hogy a már lejáratott arcokat eltakarítsák a párt környékérõl, és friss emberekkel, kissé változó megnyilvánulásokkal összeszedjenek 5%-nyi szavazatot. Szerintem nem fog sikerülni, és 2010 után a párt eltûnik a süllyesztõben, ahova valljuk be teljesen megérdemelten kerül. Normálisabb liberális szavazókat elviszi az LMP, és/vagy esetleg az MDF, az SZDSZ-nek már csak az a maximum néhány ezer hivatásos rettegõ marad akit eddig is be lehetett hülyíteni a "fasiszta-veszéllyel".
Megválasztottak elnöknek egy Retkes nevû közgazdasági doktort, aki a doktorátusát egy degree millben szerezte. Business as usual. "Az új elnök tényleges ellenzékiséget ígér, ha jól értem" Kicsit nehéz lesz ez a tényleges ellenzékiség, mert közben támogatni akarja a kormányt. Az SZDSZ-nél évtizedek óta nincs kapcsolat tettek és szavak között. Ezt hazudozásnak és képmutatásnak hívják, és ez okozza az SZDSZ pusztulását.
Mondjuk a fasiszta veszély igenis létezõ probléma ! Az szdsz el fog tünni, mert teljesen lejáratodott és sajnos lejáratták a liberalizmus eszméjét is amit valójában sosem képviseltek. szdsz szimpatizánst keresel ? Nehéz ügy :)
[link]
Nálunk leginkább azt jelenti: meghalt. De nagyjából "véget ért" értelemben is használják.
Szóval a példában leírt Józsinak nem igazán volt jó.....

Mi történik, az ember halála után, a lelkével?

Legjobb válasz: Hited válogatja, hogy mi történik vele. Elõször vázold, hogy milyen hit szerint érdekel a válasz, mielõtt vallási csetepatét szítasz a kommentelõk között. :D

Hited válogatja, hogy mi történik vele. Elõször vázold, hogy milyen hit szerint érdekel a válasz, mielõtt vallási csetepatét szítasz a kommentelõk között. :D
Néhány nap múlva éjjel elköszön a szeretteitõl, aztán örökre eltûnik.
Attól függ hogy döntök.Mikor megjelenik színem elõtt elég sokat mérlegelek.
Nem tudom, de a vesszõk feleslegesek a mondatba.
Mi az a lélek? Van egyeltalán? Elõször ezen kéne elgondolkozni. Szerintem nincs olyan, hogy lélek.
1, Nincs lélek, a halállal minden megszûnik. 2, Nincs olyan, hogy lélek, de a tudatfolyamatok nem szûnnek meg a halállal, hanem egy újraszületést generálnak. Végsõ cél a megvilágosodás. 3, Van lélek, a halál után pokolba vagy mennyországba kerül. 4, Van lélek, lélekvándorlás következik be, a végsõ cél Istenbe való visszaolvadás.

Mi tortenik az anesteziologusnal? Miert kell mennem, osszefugghet azzal h gerincservem van vagy az edaval? Vagy minden terhes megy? Ott mi tortenik? Hogyan vizsgal?

Legjobb válasz: Gondolom elõre tudjátok, hogy császárral fogsz szülni, ezért kell menned. Nekem legalábbis ezért, de még nem voltam, így nem tudom, hogyan vizsgál.

Gondolom elõre tudjátok, hogy császárral fogsz szülni, ezért kell menned. Nekem legalábbis ezért, de még nem voltam, így nem tudom, hogyan vizsgál.
Szia! Nekem is probléma van a gerincemmel. Nem mondták, hogy emiadt biztos a császár, azért kell nekem is majd aneszteziológushoz mennem, hogy megnézze, hogy kaphatok-e EDA-t vagy császár esetén spinális érzéstelenítést vagy altatni kell. 16+6 hkm
Miskolcon mindenkit elküldenek függetlenül attól, hogyan fog szülni, milyen az egészségi állapota.
Ja és nem vizsgál sehogy. Megméri a vérnyomásod, kérdez pár dolgot. Pár perc az egész.
Én az eda miatt voltam. Kérdezgetett, vérnyomás mérés, megvizsgált.Mármint csak a hallgatóval.
Én is voltam de csak akkor amikor már tudtam, hogy császár lesz, kérdez pár dolgot, kaptál-e vért, voltál-e altatva stb. Õ nem vizsgál meg!

Az asszisztált reprodukciós osztályon mi történik az első alkalommal? Az I. Női Klinikára járok, 1 hónapja műtöttek endometriózissal, a dokim azt mondta hívjam őket, mert hónapokat kell várni,

, máj.2. re kaptam időpontot, de én ezt még így korainak tartom, viszont ha még utána hónapok, mire elkezdik, akkor csak mennem kellene.

Legjobb válasz: Elõször kivizsgálások és beszélgetés lesz. Bizony hónapokba telik, mire történik is valami. A konkrét hellyel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de úgy tudom minden ilyen intézményben van várakozási idõ.

Elõször kivizsgálások és beszélgetés lesz. Bizony hónapokba telik, mire történik is valami. A konkrét hellyel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de úgy tudom minden ilyen intézményben van várakozási idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)
szia! A Baross kórház 3. emeletén lévõ meddõségi osztályra jársz? Arról tudok mesélni neked, én is oda járok, ha érdekel mesélhetek, pozitív tapasztalatok... :)
Bizony hónapokba telhet mire lombikra kerül a sor, sok vizsgálatot kell megcsináltatni. De szerintem, annak örülj ha minél hamarabb elkezdik a kezelést. Engem már háromszor mûtöttek. Volt olyan hogy a mûtét után 1 hónappal már újra cystám volt, ezért csúszott a lombik.Pedig már a vizsgálataim is megvoltak. Én most a Kaáliba járok, nekem a sotén rossz tapasztalataim voltak.
A kérdező hozzászólása: 13:46 - os köszönöm :) örülnék, ha mesélnél kicsit róla, most megyek elõször, nem tudom mire számítsak.. persze, hogy örülök, ha minél elõbb elkezdik, csak korainak tartottam kicsit 1 hónapot sem tudtunk így próbálkozni a mûtét óta, és nem tudtam mi lenne a helyes, menni ugye, mert a doki azt mondta nincs idõnk várni az endo- miatt, mert épphogy idõbe kaptuk el, nehogy visszajöjjön, vagy próbálkozni, hátha természetes úton összejön..
A kérdező hozzászólása: 21:01 -es :) Neked "csak" cisztád volt? jajj..nehéz dolgok ezek.. :( Mi volt a baj a Klinikán?
Utolsó hozzászóló vagyok. Én mindenféle csúnyaságokat növesztgetek magamban, volt endometriózisom, benne egy dermoid cystával(erre ráment az egyik petefészkem), a másikat kétszer mûtötték, csonkolták azon volt sima cysta, máskor meg fõl nem szívódott sárgatest ami mindenféle összenövéseket okozott. A mostani lombiknál is a doki talált egy cystát amit leszívott. Hogy mi volt a gond a SOTÉN? Futószallag szerû az egész, mindenkinél azonos a protokol az ápolónõket kivéve szinte mindeki undok, ja és ha a a dokihoz mész félnapi élelemmel készülj annyit kell várni! Nem tudom miért, de a SOTÉN a felírt gyógyszerekért kétszer annyit fizettem mint a kaáliban felírtakért. Mégvalamit elmesélek...Professzor úr kért egy petevezeték átjárhatósági vizsgálatot(mert kell a lombikhoz?), amit az elõéletemet elnézve a mûtõorvosom nem javasolt, de hát ha muszáj, muszáj...bíztam a dokiban. A következmény pedig, másnapra 40 fokos láz...a diagnózis kismedencei gyulladás, egy hétig nyomták belém az antibiotikumot a kórházban. Majdnem ráment a maradék petefészkem.
Szia! 13-46-os (Andi vagyok). Az elsõ megjelenésnél egy szép kis paksamétát(4-5 oldalas papírhalmaz) fogsz kapni a férjeddel együtt, amit ki kell töltenetek. Javaslom, hogy a megadott idõ elõtt 1 órával nyugodtan menjetek oda, mert így is késõbb fogtok távozni, mint ahogy gondolnád. Ha leadjátok a papírokat, behív a doki, és elmondja a véleményét a papírjaitokra leírtak alapján, aztán kaptok beutalókat, neked valószínûleg vérvételre, ami egy hónapban 4x lesz, (itt a hormonjaidat fogják nézni) a férjednek pedig 2x kell sperma vizsgálatra mennie, de ne halaszd az idõpont kérést, iszonyú hosszú a sor :( komolyan mondom!! Csak akkor mehettek vissza, ha a férjed eredménye meglesz. Sajnos! Minél elõbb induljatok tényleg, ahogy csak lehet. Ha érdekel, mi pont úgy voltunk, hogy az elsõ idõpontunk október 30.-a volt, és nekem le is zajlottak a vizsgálataim a novemberi hónapban. Az utolsó vérvételnél kérdeztem, hogy mikor jöhetünk a doktor úrhoz? A válasz az volt, ha a férjem is kész van. Na rögtön telefonáltam, és kértem idõpontot, (november végén)) azt mondták, majd januárban telefonáljak, mert már NINCS idõpont. Januárban telefonáltam, és februárra kapott idõpontot a férjem, utána rögtön telefonáltam a 2. idõpontért, akkor meg márciusra kapott idõpontot. Úgyhogy októbertõl áprilisban jutottunk vissza a dokinkhoz. Nem könnyû sajnos. Nagyon iparkodjatok!!! Majd írj kicsit bõvebben, ha gondolod priviben is írhatsz. Üdv: Andi.
A kérdező hozzászólása: Húúha csajok, hát, nem mondom, hogy olyan magabiztosan indulok ezek után, mint eddig! :) Ezek milyen papírok lesznek? Általános kérdések? Spermavizsgálatnál tényleg igaz az, hogy lehet vinni is? Jaj úgy érzem magam, mint egy 16 éves, ennyi kérdéssel! :) Andi Ti babásak vagytok már? Vagy hol tartotok? Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad, jó tudni ezeket, így elõbb is indulunk.. Nekem csináltak most petevezetõ átjárhatóságit az endós mûtétnél.. Nagyon sok gyógyszert be kell szedni?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!