Találatok a következő kifejezésre: Mi történik alkalommal a (18 db)

Az asszisztált reprodukciós osztályon mi történik az első alkalommal? Az I. Női Klinikára járok, 1 hónapja műtöttek endometriózissal, a dokim azt mondta hívjam őket, mert hónapokat kell várni,

, máj.2. re kaptam időpontot, de én ezt még így korainak tartom, viszont ha még utána hónapok, mire elkezdik, akkor csak mennem kellene.

Legjobb válasz: Elõször kivizsgálások és beszélgetés lesz. Bizony hónapokba telik, mire történik is valami. A konkrét hellyel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de úgy tudom minden ilyen intézményben van várakozási idõ.

Elõször kivizsgálások és beszélgetés lesz. Bizony hónapokba telik, mire történik is valami. A konkrét hellyel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de úgy tudom minden ilyen intézményben van várakozási idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)
szia! A Baross kórház 3. emeletén lévõ meddõségi osztályra jársz? Arról tudok mesélni neked, én is oda járok, ha érdekel mesélhetek, pozitív tapasztalatok... :)
Bizony hónapokba telhet mire lombikra kerül a sor, sok vizsgálatot kell megcsináltatni. De szerintem, annak örülj ha minél hamarabb elkezdik a kezelést. Engem már háromszor mûtöttek. Volt olyan hogy a mûtét után 1 hónappal már újra cystám volt, ezért csúszott a lombik.Pedig már a vizsgálataim is megvoltak. Én most a Kaáliba járok, nekem a sotén rossz tapasztalataim voltak.
A kérdező hozzászólása: 13:46 - os köszönöm :) örülnék, ha mesélnél kicsit róla, most megyek elõször, nem tudom mire számítsak.. persze, hogy örülök, ha minél elõbb elkezdik, csak korainak tartottam kicsit 1 hónapot sem tudtunk így próbálkozni a mûtét óta, és nem tudtam mi lenne a helyes, menni ugye, mert a doki azt mondta nincs idõnk várni az endo- miatt, mert épphogy idõbe kaptuk el, nehogy visszajöjjön, vagy próbálkozni, hátha természetes úton összejön..
A kérdező hozzászólása: 21:01 -es :) Neked "csak" cisztád volt? jajj..nehéz dolgok ezek.. :( Mi volt a baj a Klinikán?
Utolsó hozzászóló vagyok. Én mindenféle csúnyaságokat növesztgetek magamban, volt endometriózisom, benne egy dermoid cystával(erre ráment az egyik petefészkem), a másikat kétszer mûtötték, csonkolták azon volt sima cysta, máskor meg fõl nem szívódott sárgatest ami mindenféle összenövéseket okozott. A mostani lombiknál is a doki talált egy cystát amit leszívott. Hogy mi volt a gond a SOTÉN? Futószallag szerû az egész, mindenkinél azonos a protokol az ápolónõket kivéve szinte mindeki undok, ja és ha a a dokihoz mész félnapi élelemmel készülj annyit kell várni! Nem tudom miért, de a SOTÉN a felírt gyógyszerekért kétszer annyit fizettem mint a kaáliban felírtakért. Mégvalamit elmesélek...Professzor úr kért egy petevezeték átjárhatósági vizsgálatot(mert kell a lombikhoz?), amit az elõéletemet elnézve a mûtõorvosom nem javasolt, de hát ha muszáj, muszáj...bíztam a dokiban. A következmény pedig, másnapra 40 fokos láz...a diagnózis kismedencei gyulladás, egy hétig nyomták belém az antibiotikumot a kórházban. Majdnem ráment a maradék petefészkem.
Szia! 13-46-os (Andi vagyok). Az elsõ megjelenésnél egy szép kis paksamétát(4-5 oldalas papírhalmaz) fogsz kapni a férjeddel együtt, amit ki kell töltenetek. Javaslom, hogy a megadott idõ elõtt 1 órával nyugodtan menjetek oda, mert így is késõbb fogtok távozni, mint ahogy gondolnád. Ha leadjátok a papírokat, behív a doki, és elmondja a véleményét a papírjaitokra leírtak alapján, aztán kaptok beutalókat, neked valószínûleg vérvételre, ami egy hónapban 4x lesz, (itt a hormonjaidat fogják nézni) a férjednek pedig 2x kell sperma vizsgálatra mennie, de ne halaszd az idõpont kérést, iszonyú hosszú a sor :( komolyan mondom!! Csak akkor mehettek vissza, ha a férjed eredménye meglesz. Sajnos! Minél elõbb induljatok tényleg, ahogy csak lehet. Ha érdekel, mi pont úgy voltunk, hogy az elsõ idõpontunk október 30.-a volt, és nekem le is zajlottak a vizsgálataim a novemberi hónapban. Az utolsó vérvételnél kérdeztem, hogy mikor jöhetünk a doktor úrhoz? A válasz az volt, ha a férjem is kész van. Na rögtön telefonáltam, és kértem idõpontot, (november végén)) azt mondták, majd januárban telefonáljak, mert már NINCS idõpont. Januárban telefonáltam, és februárra kapott idõpontot a férjem, utána rögtön telefonáltam a 2. idõpontért, akkor meg márciusra kapott idõpontot. Úgyhogy októbertõl áprilisban jutottunk vissza a dokinkhoz. Nem könnyû sajnos. Nagyon iparkodjatok!!! Majd írj kicsit bõvebben, ha gondolod priviben is írhatsz. Üdv: Andi.
A kérdező hozzászólása: Húúha csajok, hát, nem mondom, hogy olyan magabiztosan indulok ezek után, mint eddig! :) Ezek milyen papírok lesznek? Általános kérdések? Spermavizsgálatnál tényleg igaz az, hogy lehet vinni is? Jaj úgy érzem magam, mint egy 16 éves, ennyi kérdéssel! :) Andi Ti babásak vagytok már? Vagy hol tartotok? Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad, jó tudni ezeket, így elõbb is indulunk.. Nekem csináltak most petevezetõ átjárhatóságit az endós mûtétnél.. Nagyon sok gyógyszert be kell szedni?

Mi történik első alkalommal a védőnőnél?

Legjobb válasz: Szia! Kiállítja a kiskönyvet, felveszi a személyes adataidat. Megméri a súlyodat és vérnyomásodat, megkérdezi van-e vmilyen betegséged, és hogy milyen fertõzõ betegségeken estél át. Vigyél reggeli elsõ vizeletet, mert azt is megnézi minden alkalommal. Nálam kb. ennyi volt. Nagyon sok boldogságot az elkövetkezõ hetekre! 18 hetes kismami

Szia! Kiállítja a kiskönyvet, felveszi a személyes adataidat. Megméri a súlyodat és vérnyomásodat, megkérdezi van-e vmilyen betegséged, és hogy milyen fertõzõ betegségeken estél át. Vigyél reggeli elsõ vizeletet, mert azt is megnézi minden alkalommal. Nálam kb. ennyi volt. Nagyon sok boldogságot az elkövetkezõ hetekre! 18 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Nekem eddig még sosem kért vizeletet a védõnõ, mindig a doki küldött laborvizsgálatra, de egyébként úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta. 27 hetes kismami
Nekem majdnem 1, 5 óra volt az elsõ találkozás, megnézi az eddigi leleteidet (ha van, vigyél mindent), vérnyomást, súlyt mér, kikérdez mindenrõl, családban, nálad, párodnál elõforduló betegségek, családi helyzet, mindent ír a kiskönyvbe, ad ajándék újságokat, megmondja, mikor menj legközelebb. Nem kell vizeletet vinni, azt a laborvizsgálatoknál kell leadni, legalábbis nálam így volt.

Mi történik első alkalommal a nőgyógyásznál?

Legjobb válasz: ezt most mire kérded?mikor már terhes vagy?

ezt most mire kérded?mikor már terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Igen, bocs, ezt elfelejtettem odaírni.
Nálam ultrahanggal megnézte, tényleg babát várok-e és az a méhen belül helyezkedik-e el. Nálam hasi ultrahangot használt, de sok esetben hüvelyit szoktak, mert azzal jobban látható minden. Azt mondta, ilyenkor a méhen kívüli terhesség kizárása az elsõdleges. Boldog babavárást!
Nekem hüvelyi uh-t csinált elõször.
hasi ultrahangot csináltak elõszõr.a 12.hétig "úgy"hozzám se nyúltak. boldog babavárást
Ha egy éven belül nem voltál rákszûrésen, akkor azt megcsinálja, kézzel megvizsgál és ha modernek a berendezései, már csinál hasi uh-ot is, nekem legalábbis így történt az elsõ vizsgálat. Persze attól is függ, hogy hány hetes vagy, én 6 hetesen voltam elõször nála és akkor már látta a petezsákot, majd 4 hét múlva kellett újra menni hozzá + addig labor (vérvétel, vizelet és ekg) és a védõnõt felkeresni.

Mi történik első alkalommal a nőgyógyásznál?

Még nem voltam n?gyógyásznál. Fáj amit csinál?

Legjobb válasz: Van aki puncin keresztül vizsgál szûz lányokat, de van aki végbélen keresztül.

Van aki puncin keresztül vizsgál szûz lányokat, de van aki végbélen keresztül.
Kellemetlen, ennyi. Ennek foka függ attól, hogy alapjáraton bunkó vagy normális. Ha szûz vagy még, végbélen keresztül vizsgál, az sztem rosszabb lehet.
Csak kellemetlen, 1-2 perc az egész.
Nem fájhat (hacsak nincs valami komolyabb gyulladás). Ha fáj, akkor rögtön szólni kell, mert valamit nem jól csinál a doki... Ne félj a nõgyógyásztól, nem rosszabb, mint bármelyik másik orvos. Csak másutt vizsgál, de hát az is csak a tested egy része.
Tulajdonképpen mire vagy még kíváncsi, kedves kérdezõ, hogy kiemelted a kérdésed? Ha elárulod, megpróbálunk válaszolni rá, mert az eredeti kérdésre szerintem kaptál választ.
A kérdező hozzászólása: a vizsgálat menete érdekelne, meg hogy milyen érzés..
Menj szoknyában így a vizsgálathoz csak a bugyit kell levenni. Elõször adatokat vesz fel, kérdez párat, vérnyomást mér stb. Utána fel kell ülni a székbe, elõször kívûlrõl megvizsgálja a nunidat, majd felnyúl 1 ujjal a hüvelyedbe, hogy ellenõrizze a méhszájat. Majd egy kacsa nevû szerkezettel kitágít és mintát vesz a méhszájról esetleg csinál egy ultrahangot is. Ha szûz vagy ez a pár lépés kimarad és csak a popsidba nyúl fel és úgy vizsgál. Nem vészes kicsit kellemetlen de nem fáj pár perc az egész:)

A napokban keres fel minket a védőnő. Ez lesz az első alkalom. Mi történik ilyenkor? Itthon, nálunk nem nagyon tud megvizsgálni.

Legjobb válasz: Nem is megvizsgálni fog :) csak beszélgetni megy, tanácsot adni ilyenkor kérdezhetsz tõle olyan dolgokat, amikre kíváncsi vagy.

Nem is megvizsgálni fog :) csak beszélgetni megy, tanácsot adni ilyenkor kérdezhetsz tõle olyan dolgokat, amikre kíváncsi vagy.
Semmi. Megkérdi, hogy vagytok, látja hogy van ágya a gyereknek, nem penészes a lakás, ilyesmi. Megkérdi, van-e valami kérdésed, kérsz-e tanácsot, és elmegy.
Nyugi, ilyenkor csak környezettanulmányt végeznek! :) ) Megnézi, hogy milyen feltételek közé fog születni a babád. Az esetleges kérdéseidre is válaszol, ellát néhány tanáccsal a további idõre, a szülésrõl tájékoztat, ad néhány tanácsot a kórházi napokra. Nem fog megvizsgálni, de nálunk a védõnõ eleve sosem szokott vizsgálni...
Szia! Nálam pont ma volt a védõnõ már 3.jára! Én szeretem ha jön mert itt legalább nyugiba lehet beszélgetni! 1órát szoktunk beszélni ilyenkor! Babáról meg mi fog majd történni ha meg lesz stb.nem szokta nézegetni a lakást..szerintem jó ha kijön!

Mi történik a beszédvizsgálóban első alkalommal?

Mennyi időt vesz igénybe az első vizsgálat? S bármi a mi ott és akkor történik, jó lenne egy pár infó.Köszi

Legjobb válasz: Szia! Beszelgetnek veled kikerdeznek mozgasfejlodesrol stb... Megkerdezik mennyi idos a gyerek, mikor kezdett szavakat mondani stb... Mi 3 evet betoltottuk, elotte fel evvel szolalt meg, beszeltek a Fiamhoz, kerdezgettek O reagalt ra... Azt mondtak semmi gond csak lusta es majd ha 6 evesen is igy dumal ott a gond, amugy minden rendben, olvassak beszeljek hozza sokat stb... Eltelt 2 honap, valami csak motoszkalt bennem... Elvittuk a sokadik fuleszeti vizsgalatara, de egy maganba extra modern profi cuccokkal... Gyerekekre vannak specializalodva. 10 perc alatt derult ki, hogy a Fiam tulhallo ami egy orokos zugast idez elo a fuleben es ettol nem hall rendesen hangokat ezaltal betuket sem! O a mely hangokra a szures alatt abszolut nem reagalt es olyan hangokra, amiket mi mar reg nem hallottunk o megmutatta hogy melyik fuleben hallja... A normalis emberi hallas 0decibelnel kezdodik, a Fiamnal -25 decibel.. Minimalisnak tunik de ez valojaban sok! Mar megjartuka a 10 napos terapiat mar hallja es mondja a "t,sz" betuket, agresszivitasa elmult (allitolag az allando fulzugas hozta ki) nyugodt, bujos lett nem fogja be a fulet (ezt valahogy majusban kezdte...) :) Ha az orvosokra bizom, nem tudom milyen hallasa lenne vagy suliban hogy teljesitene kesobb, ha o nem hallja rendesen a hangokat... Voltunk logopedusnal (beszedfejlodesrol odakuldtek) a logopedus meg mar adta az idopontot, hogy artikulatlan a hangkepzes... Terapian meg mondtak hogy hofy kepezze a hangot ha meg se hallja mert a zugassal azonos frekvencian van es a zugas elnyomja... Az o idegrendszere folyton porgott minden hangot fel akart dolgozni (hutozugas, ventillator stb) amit a mi agyunk felesleges infokent kezel es kizar, az ove ekorul porgott! Ha ugy erzed, hogy nem idegrendszeri eretlenseg, ne hagyd magad!

Szia! Beszelgetnek veled kikerdeznek mozgasfejlodesrol stb... Megkerdezik mennyi idos a gyerek, mikor kezdett szavakat mondani stb... Mi 3 evet betoltottuk, elotte fel evvel szolalt meg, beszeltek a Fiamhoz, kerdezgettek O reagalt ra... Azt mondtak semmi gond csak lusta es majd ha 6 evesen is igy dumal ott a gond, amugy minden rendben, olvassak beszeljek hozza sokat stb... Eltelt 2 honap, valami csak motoszkalt bennem... Elvittuk a sokadik fuleszeti vizsgalatara, de egy maganba extra modern profi cuccokkal... Gyerekekre vannak specializalodva. 10 perc alatt derult ki, hogy a Fiam tulhallo ami egy orokos zugast idez elo a fuleben es ettol nem hall rendesen hangokat ezaltal betuket sem! O a mely hangokra a szures alatt abszolut nem reagalt es olyan hangokra, amiket mi mar reg nem hallottunk o megmutatta hogy melyik fuleben hallja... A normalis emberi hallas 0decibelnel kezdodik, a Fiamnal -25 decibel.. Minimalisnak tunik de ez valojaban sok! Mar megjartuka a 10 napos terapiat mar hallja es mondja a "t, sz" betuket, agresszivitasa elmult (allitolag az allando fulzugas hozta ki) nyugodt, bujos lett nem fogja be a fulet (ezt valahogy majusban kezdte...) :) Ha az orvosokra bizom, nem tudom milyen hallasa lenne vagy suliban hogy teljesitene kesobb, ha o nem hallja rendesen a hangokat... Voltunk logopedusnal (beszedfejlodesrol odakuldtek) a logopedus meg mar adta az idopontot, hogy artikulatlan a hangkepzes... Terapian meg mondtak hogy hofy kepezze a hangot ha meg se hallja mert a zugassal azonos frekvencian van es a zugas elnyomja... Az o idegrendszere folyton porgott minden hangot fel akart dolgozni (hutozugas, ventillator stb) amit a mi agyunk felesleges infokent kezel es kizar, az ove ekorul porgott! Ha ugy erzed, hogy nem idegrendszeri eretlenseg, ne hagyd magad!

Mi történik a védőnőnél az első alkalommal?

12 hetes terhes vagyok. Most beszéltem meg az időpontot a védőnővel. Kíváncsi vagyok mire számíthatok.

Legjobb válasz: Kiállítja a kis könyvet, súlyt mér, vérnyomást is, vizeletet néz. Megállapítja a szülés várható idõpontját.

Kiállítja a kis könyvet, súlyt mér, vérnyomást is, vizeletet néz. Megállapítja a szülés várható idõpontját.
Amit elsõ írt, plusz kitölti a kis könyvedet. Végigkérdezi a fél életedet (na jó kis túlzás), hogy milyen betegségeid voltak/vannak, férjednek, illetve a családjaitokban, és az összes személyes adat, foglalkozás stb.
És persze ellát sok jó tanáccsal!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok!!!!

Létezik hogy a sugárkezelés miatt halt meg a rokonom? A kórházban bejelölés nélkül sugarazták egy alkalommal, mi történik a sugár a daganatba kerül? Szétrobban, és terjed?

Legjobb válasz: A sugár szétrombolja a rákos sejteket, így pont azt kell érnie, ezért is jelölik be a beteg bõrén, hová kell irányítani. A daganat nem ronna szét és nem terjed úgy, ahogy elképzeled. REz nem vírus, ne úgy képzeld el, mint valami kocsonyás gombódot, ami szétfröccsen -.- A rák is sejtekbõl áll, mint bármelyik szövet a testünkben, csak elburjánzik.

A sugár szétrombolja a rákos sejteket, így pont azt kell érnie, ezért is jelölik be a beteg bõrén, hová kell irányítani. A daganat nem ronna szét és nem terjed úgy, ahogy elképzeled. REz nem vírus, ne úgy képzeld el, mint valami kocsonyás gombódot, ami szétfröccsen -.- A rák is sejtekbõl áll, mint bármelyik szövet a testünkben, csak elburjánzik.
A sugárkezelésnek az a lényege, hogy a daganatot érje a sugárzás, a többi szövetet pedig a lehetõ legkevesebb..
# robban
Nem a sugár miatt halt meg...
A kérdező hozzászólása: Lehet, de Én ugy gondoltam hogy a közvetlen környékét sugarazzák, hogy ne terjedjen, ugy mond lezárják a környékét.A rokonomnak 5cm-es tüdö daganatot fedeztek fel, kapott kemot, és szedte a culevitet, betartott mindent, a daganat 3cm-re zsugorodott, jol érezte magát, hizott stb.Az elsõ sugár kezelés után már rosszul lett, és 1honap alatt, szinte "eltünt" a tüdeje..
Sugarat egyébként is súlyos eseteknél alkalmaznak. A sugárral nem "lezárják" a környékét a ráknak, hanem a rákot lövik, de sajnos szinte soha nem sikerül kizárólag azt pusztítani, mindig kapnak a szomszédos szövetek is, ami egyértelmûen nem jó. Az én nagymamám is a sugarazás közben romlott le és halt meg végül, szintén tüdõvel sugarazták. Az nem egy egészséges dolog és ront a beteg éállapotán, a sugárkezeltek nagyon-nagyon beteg, gyenge emberek... csak nézz utána. Ha idõben elkapták a rákot, akkor a teste kibírja, ha már amúgy is degradálódott a szervezete, akkor nem. De nem a sugár miatt halnak meg. Amúgy meg nézz utána a dolgoknak neten, wikin, és akkor nem kell ilyen butaságokat gondolni, meg elméleteket gyártani. Hiába logikus valami, ha nem úgy van...
Ha a kemó nem fogja meg, és sugarazni kell, akkor annyi... Lányomnál is azt mondták, ha nem használ a kemo, akkor sugár, de szerencsére a VCR megállította a tüdõ áttéteket is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!A kemo segitett, az 5cm-es daganat összement 3cm-re és minden javult, tökéletes vérkép, stb...A sugár kezelés után kezdett el hirtelen romlani....

A váci kórház szakrendelőjében mi történik első alkalommal, ha terhesség miatt megyek?

LÉGYSZI CSAK OLYANOK ÍRJANAK,AKIKNEK ITT VAN TAPASZTALATUK!

Legjobb válasz: Bemész,és akkor megnéznek.Ha van ott olyan orvos,aki elvégzi az UHt(nem mind csinálja meg)akkor általában megnézik ott és akkor,ha valami miatt nincs(elment szülni stb)akkor visszarendelnek.Betapintásos vizsgálatot mindenképpen csinálnak.Amúgy az UH a nõgyógyászati rendelõk mellett lévõ terhesgondozós ajtó,és egybenyilnak a rendelõk,tehát soron kívül megcsinálják az UHt. Kiskönyvet akkot kapsz,amikor jól látható élõ magzatod van.Errõl egy papír,amivel te mész a területileg illetékes védõnõhöz,és õ majd kiállítja a gondozási könyvet. Nekem az elején csináltak egybõl egy teljes labort.Aztán meg majd a terhesség második felében. Nem kell félni a dokik mindent elmondanak majd,ha valami esetleg nem világos,nyugodtan kérdezz rá náluk.Nem harapnak:)

Bemész, és akkor megnéznek.Ha van ott olyan orvos, aki elvégzi az UHt(nem mind csinálja meg)akkor általában megnézik ott és akkor, ha valami miatt nincs(elment szülni stb)akkor visszarendelnek.Betapintásos vizsgálatot mindenképpen csinálnak.Amúgy az UH a nõgyógyászati rendelõk mellett lévõ terhesgondozós ajtó, és egybenyilnak a rendelõk, tehát soron kívül megcsinálják az UHt. Kiskönyvet akkot kapsz, amikor jól látható élõ magzatod van.Errõl egy papír, amivel te mész a területileg illetékes védõnõhöz, és õ majd kiállítja a gondozási könyvet. Nekem az elején csináltak egybõl egy teljes labort.Aztán meg majd a terhesség második felében. Nem kell félni a dokik mindent elmondanak majd, ha valami esetleg nem világos, nyugodtan kérdezz rá náluk.Nem harapnak:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, aranyos vagy!

:( Hétfőn kellett fordulnom az eseményutáni tabletta alkalmazásához. Viszont ma hajnalban újabb baj történt. Most mi legyen? Váltsak ki mégegyet? Ha nem lépek, tuti terhesség. :S (Mindkét alkalommal teljesen kiszakadt a gumi. )

Legjobb válasz: ha rendeltetésszerûen használod, nem szakad ki! nekem 10 év alatt egy sem szakadt ki, neked meg egymás után kettõ. na persze. tudod, hogy kit etess ezzel!

ha rendeltetésszerûen használod, nem szakad ki! nekem 10 év alatt egy sem szakadt ki, neked meg egymás után kettõ. na persze. tudod, hogy kit etess ezzel!
Mi az, hogy ha nem lépsz, tuti terhesség? Még ha épp peteérésed volt, akkor sem 100%, h teherbe esel, sõt... Még egy gyógyszert tuti nem vehetsz be 1 hét elteltével...
A kérdező hozzászólása: most kellett volna megjönnie, de a gondolom a tegnapi együttlét után ez nem fog bekövetkezni. És a barátom elment, igen.. Tehát még inkább nem tudom.. Nem tudom mekkora bajom lehet belõle :/..
A kérdező hozzászólása: Szóval nem véreztem...
Ha nem fog megjönni, az inkább az esemény utáni beszedése miatt lesz, mint a tegnapi együttlét miatt.
orvost kérdezz nem biztos hogy jó s túl sok gyógyszer a szervezetnek
A kérdező hozzászólása: De valaki esetleg meg tudná mondani, hogy mégis milyen bajom származhat abból, ha mégis beveszem? Egyáltalán nem tervezünk gyermeket, egyenlõre... Nem akarok ezzel játszani.
Túlparázod, nagyon kicsi az esély a terhességre, pláne, ha mostanában kéne megjönnie. Nem lesz olyan, aki megmondja, milyen mellékhatásokkal járhat, mivel nincs akkora idióta a világon, aki kettõt bevett volna ilyen rövid idõn belül. Szerintem ne akarj kísérleti alany lenni.
Nézd, eseményutániból a szabály szerint maximum 3 havonta lehet 1 darabot bevenni, de általánosságban véve a szabály az, hogy egy menstruációs cikluson belül csak maximum egy darabot... Az egyik ilyen tabletta tájékoztatójában: "Kizárólag sürgõsségi fogamzásgátlásra szabad használni, és nem rendszeres fogamzásgátlóként. Amennyiben egy menstruációs ciklus alatt többször is használja az Escapelle-t, az kevésbé lesz megbízható, és nagyobb valószínûséggel borítja fel a menstruációs ciklusát (vérzését)." Egyébként viszont már rég az orvosnál kéne lenned, lassan nincs is mirõl beszélni, mert az elsõ pár órában a leghatékonyabb, minél késõbb veszed be, annál kevésbé biztos, hogy ér valamit... 23/F
08:42: nyilván nem véletlenül mondom, valóban megtörtént. Lehet hogy hamisítvány volt, vagy nem megfelelõen szállították és megfagyott, vagy valami más volt vele, de megtörtént.
A kérdező hozzászólása: Megjött emberek! Azt hiszem nem lesz gáz. Remélem vaklárma volt..:)
Az esemény utáni lekapta egybõl a méhfalad, azon most gyakorlatilag semmi nem fog megtapadni. Bele is kavart rendesen a hormonháztartásodba, szóval a tuti terhesség kizárt. Gyakorlatilag 0 az esélyed a terhességre, ha a tabletta után véreztél is. Abban biztos lehetsz, hogy felelõsség teljes orvos nem írja fel egy héten kétszer. Ha felírja, akkor sürgõsen keress másik orvost a hentes helyett!!! A drága/tévében reklámozott gumi nem mindig azonos a minõségivel. Az kicsit érdekes, hogy egyesek szerint van "gyári hibás", ahol négybõl kettõ kilyukad. Ezeket azért ennél sûrûbben tesztelik, és alaposabban! Valóban lehet valami gond a használattal, vagy nem megfelelõ síkosítót használtok, esetleg véletlen belekapsz a körmöddel, vagy foggal nyitjátok ki.
Ezek után érveljen nekem bárki is azzal hogy az óvszer jobb mint a tabletta.
Basszus. :S Ez nagyon cinkes... Nem is tudom, mi ilyenkor a teendõ... egy eseményutáni eléggé megviseli a szervezetet, és így, hogy még 1 hét sem telt el... Ma napközben miért nem mentél el soron kívül valami nõgyógyászhoz feltenni ezt a kérdést?? Holnap elsõ dolgod legyen, hogy még beleférj az idõbe...
A kérdező hozzászólása: azlesz az elsõ dolgom persze, csak egyszerûen szétvet az ideg, nem tudom hova kapni a fejem...:S Minõségi gumit használtunk pedig... Nagyon félek..
Elvileg fél éven belül nem lehet kétszer használni, így is szétvágja a hormonháztartásodat. Csak azt tudom mondani mint a többiek, go dokihoz.
A kérdező hozzászólása: már minden ezzel kapcsolatos oldalt átolvastam szerintem, de sehol sem találok kielégítõ választ. Tudom persze ezt csak majd holnap a nõgyógyász adhat, csak mégis hogy mit tehetek majd? Vagy mit ajánl majd.. Egyáltalán lehet-e ilyen helyzetben valamit tenni.. Amit nagyon remélek, hogy semmi féle kisebb mûtéthez hasonló beavatkozásra nem lesz szükség...:S
Ha teherbe esel akkor csak a mûtéti módszer marad , de nem részletezném, majd holnap a doki (vasárnap van ilyen?). Mindenesetre szerintem írass fogamzásgátlót, megúszol egy csomó problémát.
A kérdező hozzászólása: Pedig valóban így volt. Eddig nem volt ezzel problémánk nekünk sem, de most szinte egymás után kétszer. Tartom magam annyira felelõsségteljesnek hogy nem mászom bele pont olyan dologba, amire célzol.. És pont ezért érzem teljesen gáznak hogy ilyen helyzetbe kerültem...:
Van ilyen, vettem énis "gyárihibás" Durexet, 4bõl 2ki is lyukadt, ez benne van. Amúgy nem értem miért kell belekötni mindenkibe (00:10es kolléga), elég szar helyzetben van alapból, ha nem tudsz valami konstruktívat írni akkor maradj csöndben.
szerintem nyugodtan válts ki még egyet és vedd be nyugodtan. ha kell hát kell
00:31: Ez nem holmi multivitamin tabletta, amibõl "belefér", ha egy nap beveszel kettõt is... Szerintem két variáció lesz: a) beveszed a másikat, de totál tönkrevágja a menstruációdat, és jó ideig gyógyszert kell szedned, hogy helyrejöjjön b) nem veszed be (az orvos javaslatára / önálló döntés & mérlegelés alapján) De figyelj... mit értesz "tuti terhesség" alatt? Úgy szakadt ki a gumi, hogy a srác beléd is élvezett? Mert ha nem, akkor nem feltétlenül olyan biztos az a terhesség, sõt... én kb 4-5 kiszakadt gumis történeten vagyok túl (egyiknél sem mentünk volt bnõmmel a tabiért, pedig mai fejjel tuti ezt tenném), meg jópár védekezés nélküli kíváncsiskodáson... és soha nem volt semmi baj. Bár ez lehet szerencse is: az ördög sosem alszik... 23/F
Naa, ezt örömmel hallom! :) Azért figyeld azt is most nagyon alaposan, hogy a szokásos mennyiség jön-e a pár nap alatt, meg állagra & színre is ugyanaz-e... 23/F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!