Találatok a következő kifejezésre: Mi történik alkalommal (29 db)

Az asszisztált reprodukciós osztályon mi történik az első alkalommal? Az I. Női Klinikára járok, 1 hónapja műtöttek endometriózissal, a dokim azt mondta hívjam őket, mert hónapokat kell várni,

, máj.2. re kaptam időpontot, de én ezt még így korainak tartom, viszont ha még utána hónapok, mire elkezdik, akkor csak mennem kellene.

Legjobb válasz: Elõször kivizsgálások és beszélgetés lesz. Bizony hónapokba telik, mire történik is valami. A konkrét hellyel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de úgy tudom minden ilyen intézményben van várakozási idõ.

Elõször kivizsgálások és beszélgetés lesz. Bizony hónapokba telik, mire történik is valami. A konkrét hellyel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de úgy tudom minden ilyen intézményben van várakozási idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :)
szia! A Baross kórház 3. emeletén lévõ meddõségi osztályra jársz? Arról tudok mesélni neked, én is oda járok, ha érdekel mesélhetek, pozitív tapasztalatok... :)
Bizony hónapokba telhet mire lombikra kerül a sor, sok vizsgálatot kell megcsináltatni. De szerintem, annak örülj ha minél hamarabb elkezdik a kezelést. Engem már háromszor mûtöttek. Volt olyan hogy a mûtét után 1 hónappal már újra cystám volt, ezért csúszott a lombik.Pedig már a vizsgálataim is megvoltak. Én most a Kaáliba járok, nekem a sotén rossz tapasztalataim voltak.
A kérdező hozzászólása: 13:46 - os köszönöm :) örülnék, ha mesélnél kicsit róla, most megyek elõször, nem tudom mire számítsak.. persze, hogy örülök, ha minél elõbb elkezdik, csak korainak tartottam kicsit 1 hónapot sem tudtunk így próbálkozni a mûtét óta, és nem tudtam mi lenne a helyes, menni ugye, mert a doki azt mondta nincs idõnk várni az endo- miatt, mert épphogy idõbe kaptuk el, nehogy visszajöjjön, vagy próbálkozni, hátha természetes úton összejön..
A kérdező hozzászólása: 21:01 -es :) Neked "csak" cisztád volt? jajj..nehéz dolgok ezek.. :( Mi volt a baj a Klinikán?
Utolsó hozzászóló vagyok. Én mindenféle csúnyaságokat növesztgetek magamban, volt endometriózisom, benne egy dermoid cystával(erre ráment az egyik petefészkem), a másikat kétszer mûtötték, csonkolták azon volt sima cysta, máskor meg fõl nem szívódott sárgatest ami mindenféle összenövéseket okozott. A mostani lombiknál is a doki talált egy cystát amit leszívott. Hogy mi volt a gond a SOTÉN? Futószallag szerû az egész, mindenkinél azonos a protokol az ápolónõket kivéve szinte mindeki undok, ja és ha a a dokihoz mész félnapi élelemmel készülj annyit kell várni! Nem tudom miért, de a SOTÉN a felírt gyógyszerekért kétszer annyit fizettem mint a kaáliban felírtakért. Mégvalamit elmesélek...Professzor úr kért egy petevezeték átjárhatósági vizsgálatot(mert kell a lombikhoz?), amit az elõéletemet elnézve a mûtõorvosom nem javasolt, de hát ha muszáj, muszáj...bíztam a dokiban. A következmény pedig, másnapra 40 fokos láz...a diagnózis kismedencei gyulladás, egy hétig nyomták belém az antibiotikumot a kórházban. Majdnem ráment a maradék petefészkem.
Szia! 13-46-os (Andi vagyok). Az elsõ megjelenésnél egy szép kis paksamétát(4-5 oldalas papírhalmaz) fogsz kapni a férjeddel együtt, amit ki kell töltenetek. Javaslom, hogy a megadott idõ elõtt 1 órával nyugodtan menjetek oda, mert így is késõbb fogtok távozni, mint ahogy gondolnád. Ha leadjátok a papírokat, behív a doki, és elmondja a véleményét a papírjaitokra leírtak alapján, aztán kaptok beutalókat, neked valószínûleg vérvételre, ami egy hónapban 4x lesz, (itt a hormonjaidat fogják nézni) a férjednek pedig 2x kell sperma vizsgálatra mennie, de ne halaszd az idõpont kérést, iszonyú hosszú a sor :( komolyan mondom!! Csak akkor mehettek vissza, ha a férjed eredménye meglesz. Sajnos! Minél elõbb induljatok tényleg, ahogy csak lehet. Ha érdekel, mi pont úgy voltunk, hogy az elsõ idõpontunk október 30.-a volt, és nekem le is zajlottak a vizsgálataim a novemberi hónapban. Az utolsó vérvételnél kérdeztem, hogy mikor jöhetünk a doktor úrhoz? A válasz az volt, ha a férjem is kész van. Na rögtön telefonáltam, és kértem idõpontot, (november végén)) azt mondták, majd januárban telefonáljak, mert már NINCS idõpont. Januárban telefonáltam, és februárra kapott idõpontot a férjem, utána rögtön telefonáltam a 2. idõpontért, akkor meg márciusra kapott idõpontot. Úgyhogy októbertõl áprilisban jutottunk vissza a dokinkhoz. Nem könnyû sajnos. Nagyon iparkodjatok!!! Majd írj kicsit bõvebben, ha gondolod priviben is írhatsz. Üdv: Andi.
A kérdező hozzászólása: Húúha csajok, hát, nem mondom, hogy olyan magabiztosan indulok ezek után, mint eddig! :) Ezek milyen papírok lesznek? Általános kérdések? Spermavizsgálatnál tényleg igaz az, hogy lehet vinni is? Jaj úgy érzem magam, mint egy 16 éves, ennyi kérdéssel! :) Andi Ti babásak vagytok már? Vagy hol tartotok? Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad, jó tudni ezeket, így elõbb is indulunk.. Nekem csináltak most petevezetõ átjárhatóságit az endós mûtétnél.. Nagyon sok gyógyszert be kell szedni?

Mi történik első alkalommal a védőnőnél?

Legjobb válasz: Szia! Kiállítja a kiskönyvet, felveszi a személyes adataidat. Megméri a súlyodat és vérnyomásodat, megkérdezi van-e vmilyen betegséged, és hogy milyen fertõzõ betegségeken estél át. Vigyél reggeli elsõ vizeletet, mert azt is megnézi minden alkalommal. Nálam kb. ennyi volt. Nagyon sok boldogságot az elkövetkezõ hetekre! 18 hetes kismami

Szia! Kiállítja a kiskönyvet, felveszi a személyes adataidat. Megméri a súlyodat és vérnyomásodat, megkérdezi van-e vmilyen betegséged, és hogy milyen fertõzõ betegségeken estél át. Vigyél reggeli elsõ vizeletet, mert azt is megnézi minden alkalommal. Nálam kb. ennyi volt. Nagyon sok boldogságot az elkövetkezõ hetekre! 18 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Nekem eddig még sosem kért vizeletet a védõnõ, mindig a doki küldött laborvizsgálatra, de egyébként úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta. 27 hetes kismami
Nekem majdnem 1, 5 óra volt az elsõ találkozás, megnézi az eddigi leleteidet (ha van, vigyél mindent), vérnyomást, súlyt mér, kikérdez mindenrõl, családban, nálad, párodnál elõforduló betegségek, családi helyzet, mindent ír a kiskönyvbe, ad ajándék újságokat, megmondja, mikor menj legközelebb. Nem kell vizeletet vinni, azt a laborvizsgálatoknál kell leadni, legalábbis nálam így volt.

Mi történik a beszédvizsgálóban első alkalommal?

Mennyi időt vesz igénybe az első vizsgálat? S bármi a mi ott és akkor történik, jó lenne egy pár infó.Köszi

Legjobb válasz: Szia! Beszelgetnek veled kikerdeznek mozgasfejlodesrol stb... Megkerdezik mennyi idos a gyerek, mikor kezdett szavakat mondani stb... Mi 3 evet betoltottuk, elotte fel evvel szolalt meg, beszeltek a Fiamhoz, kerdezgettek O reagalt ra... Azt mondtak semmi gond csak lusta es majd ha 6 evesen is igy dumal ott a gond, amugy minden rendben, olvassak beszeljek hozza sokat stb... Eltelt 2 honap, valami csak motoszkalt bennem... Elvittuk a sokadik fuleszeti vizsgalatara, de egy maganba extra modern profi cuccokkal... Gyerekekre vannak specializalodva. 10 perc alatt derult ki, hogy a Fiam tulhallo ami egy orokos zugast idez elo a fuleben es ettol nem hall rendesen hangokat ezaltal betuket sem! O a mely hangokra a szures alatt abszolut nem reagalt es olyan hangokra, amiket mi mar reg nem hallottunk o megmutatta hogy melyik fuleben hallja... A normalis emberi hallas 0decibelnel kezdodik, a Fiamnal -25 decibel.. Minimalisnak tunik de ez valojaban sok! Mar megjartuka a 10 napos terapiat mar hallja es mondja a "t,sz" betuket, agresszivitasa elmult (allitolag az allando fulzugas hozta ki) nyugodt, bujos lett nem fogja be a fulet (ezt valahogy majusban kezdte...) :) Ha az orvosokra bizom, nem tudom milyen hallasa lenne vagy suliban hogy teljesitene kesobb, ha o nem hallja rendesen a hangokat... Voltunk logopedusnal (beszedfejlodesrol odakuldtek) a logopedus meg mar adta az idopontot, hogy artikulatlan a hangkepzes... Terapian meg mondtak hogy hofy kepezze a hangot ha meg se hallja mert a zugassal azonos frekvencian van es a zugas elnyomja... Az o idegrendszere folyton porgott minden hangot fel akart dolgozni (hutozugas, ventillator stb) amit a mi agyunk felesleges infokent kezel es kizar, az ove ekorul porgott! Ha ugy erzed, hogy nem idegrendszeri eretlenseg, ne hagyd magad!

Szia! Beszelgetnek veled kikerdeznek mozgasfejlodesrol stb... Megkerdezik mennyi idos a gyerek, mikor kezdett szavakat mondani stb... Mi 3 evet betoltottuk, elotte fel evvel szolalt meg, beszeltek a Fiamhoz, kerdezgettek O reagalt ra... Azt mondtak semmi gond csak lusta es majd ha 6 evesen is igy dumal ott a gond, amugy minden rendben, olvassak beszeljek hozza sokat stb... Eltelt 2 honap, valami csak motoszkalt bennem... Elvittuk a sokadik fuleszeti vizsgalatara, de egy maganba extra modern profi cuccokkal... Gyerekekre vannak specializalodva. 10 perc alatt derult ki, hogy a Fiam tulhallo ami egy orokos zugast idez elo a fuleben es ettol nem hall rendesen hangokat ezaltal betuket sem! O a mely hangokra a szures alatt abszolut nem reagalt es olyan hangokra, amiket mi mar reg nem hallottunk o megmutatta hogy melyik fuleben hallja... A normalis emberi hallas 0decibelnel kezdodik, a Fiamnal -25 decibel.. Minimalisnak tunik de ez valojaban sok! Mar megjartuka a 10 napos terapiat mar hallja es mondja a "t, sz" betuket, agresszivitasa elmult (allitolag az allando fulzugas hozta ki) nyugodt, bujos lett nem fogja be a fulet (ezt valahogy majusban kezdte...) :) Ha az orvosokra bizom, nem tudom milyen hallasa lenne vagy suliban hogy teljesitene kesobb, ha o nem hallja rendesen a hangokat... Voltunk logopedusnal (beszedfejlodesrol odakuldtek) a logopedus meg mar adta az idopontot, hogy artikulatlan a hangkepzes... Terapian meg mondtak hogy hofy kepezze a hangot ha meg se hallja mert a zugassal azonos frekvencian van es a zugas elnyomja... Az o idegrendszere folyton porgott minden hangot fel akart dolgozni (hutozugas, ventillator stb) amit a mi agyunk felesleges infokent kezel es kizar, az ove ekorul porgott! Ha ugy erzed, hogy nem idegrendszeri eretlenseg, ne hagyd magad!


Mi történik első alkalommal a nőgyógyásznál?

Legjobb válasz: ezt most mire kérded?mikor már terhes vagy?

ezt most mire kérded?mikor már terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Igen, bocs, ezt elfelejtettem odaírni.
Nálam ultrahanggal megnézte, tényleg babát várok-e és az a méhen belül helyezkedik-e el. Nálam hasi ultrahangot használt, de sok esetben hüvelyit szoktak, mert azzal jobban látható minden. Azt mondta, ilyenkor a méhen kívüli terhesség kizárása az elsõdleges. Boldog babavárást!
Nekem hüvelyi uh-t csinált elõször.
hasi ultrahangot csináltak elõszõr.a 12.hétig "úgy"hozzám se nyúltak. boldog babavárást
Ha egy éven belül nem voltál rákszûrésen, akkor azt megcsinálja, kézzel megvizsgál és ha modernek a berendezései, már csinál hasi uh-ot is, nekem legalábbis így történt az elsõ vizsgálat. Persze attól is függ, hogy hány hetes vagy, én 6 hetesen voltam elõször nála és akkor már látta a petezsákot, majd 4 hét múlva kellett újra menni hozzá + addig labor (vérvétel, vizelet és ekg) és a védõnõt felkeresni.

Bi srácok! Nektek mikor volt az első alkalom sráccal, és mi történt?

Én most állok az első alkalom előtt (sráccalI, izgulok eléggé.. Nektek mikor volt? Mi történt? Megbántátok? Honnan ismertétek azt akivel történt? Köszönöm előre a válaszokat, és privátban is írhattok! :)

Legjobb válasz: "nem volt szex, csak orál" Itt elröhögtem magam, még nem olvastam tovább. :D én 21 voltam, én is orállal kezdtem, de az szex volt.

"nem volt szex, csak orál" Itt elröhögtem magam, még nem olvastam tovább. :D én 21 voltam, én is orállal kezdtem, de az szex volt.
22 voltam. utólag nem bántam meg, nem volt szex, csak orál. hosszas levelezés után találkoztunk, beszélgetünk õ lakásán. ott történt meg az elsõ orális szex. lefeküdni nem feküdtem le vele, mert úgy alakult, hogy nagyon mások voltak az elképzelésink a jövõt illetõen. de nem bántam meg az orált, mert nagyon kiakartam már próbálni, meg hát jó érzés is volt. kölcsönös volt a dolog
17 évesen egy 16 évessel :)
2011. március 4 megdugott
1 vagyok, nekem a dugás az a szex. az orál csak kis bevezetõ dolog de ha neked az orál az már szex, hát legyen :D
17 voltam, csak kölcsönös orál volt. nem bántam meg. egy buliból ismertem.
Kölcsönös orál 14 éves koromban még. Nem bántam meg, nagyon jó volt!
17 voltam, amikor mindent megkaptam(passzív voltam ill vagyok) egy 24 éves hapsitól amit nem bántam meg, sõtt!

Mi történik az első alkalommal? Milyen vizsgálatok vannak, hogy zajlik ez az egész?

Múlt hét hétf?n teszteltem pozitívat, felhívtam a n?gyógyászomat, ? adott nekem holnapra id?pontot, mondván, hogy ráérek akkor menni. Utolsó menzeszem els? napja júni.20-a. Mi fog történni? Gondolom lesz UH. Hogyan zajlik az els? "látogatás" a n?gyógyásznál?

Legjobb válasz: Elõször is gratulálok! A doki meg fogja kérdezni, hogy védekeztél-e, meg akarod-e tartani, mikor volt az utolsó menzeszed. Utána manuális vizsgálat, ha nem volt 1 éven belül rákszûrésed, akkor általában azt is csinál, aztán hüvelyi UH-n megnézi a babát, hogy minden rendben van-e. Ha már van 6 hetes a terhesség, akkor megnézi a szívhangot is. Aztán javasolja, hogy keresd fel a védõnõt a lelettel, mert tõle kapod meg a terhes kiskönyvedet. Nálam ennyi volt. Még egyszer gratulálok!

Elõször is gratulálok! A doki meg fogja kérdezni, hogy védekeztél-e, meg akarod-e tartani, mikor volt az utolsó menzeszed. Utána manuális vizsgálat, ha nem volt 1 éven belül rákszûrésed, akkor általában azt is csinál, aztán hüvelyi UH-n megnézi a babát, hogy minden rendben van-e. Ha már van 6 hetes a terhesség, akkor megnézi a szívhangot is. Aztán javasolja, hogy keresd fel a védõnõt a lelettel, mert tõle kapod meg a terhes kiskönyvedet. Nálam ennyi volt. Még egyszer gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: És a gratulációt is!!! :) )
Szia! Nekem is aznap volt az utoldó mensim elsõ napja, mint neked! Én már egyszer voltam orvosnál, de akkor csak megtapogatott és azt mondta, h puhább és nagyobb a méhem, ami terhességre utol. Én szerdán megyek uh-ra, akkorrra kaptam idõpontot! Légyszi írd majd meg, hogy mi volt tegnap a dokinál! Amúgy grautálok!

A napokban keres fel minket a védőnő. Ez lesz az első alkalom. Mi történik ilyenkor? Itthon, nálunk nem nagyon tud megvizsgálni.

Legjobb válasz: Nem is megvizsgálni fog :) csak beszélgetni megy, tanácsot adni ilyenkor kérdezhetsz tõle olyan dolgokat, amikre kíváncsi vagy.

Nem is megvizsgálni fog :) csak beszélgetni megy, tanácsot adni ilyenkor kérdezhetsz tõle olyan dolgokat, amikre kíváncsi vagy.
Semmi. Megkérdi, hogy vagytok, látja hogy van ágya a gyereknek, nem penészes a lakás, ilyesmi. Megkérdi, van-e valami kérdésed, kérsz-e tanácsot, és elmegy.
Nyugi, ilyenkor csak környezettanulmányt végeznek! :) ) Megnézi, hogy milyen feltételek közé fog születni a babád. Az esetleges kérdéseidre is válaszol, ellát néhány tanáccsal a további idõre, a szülésrõl tájékoztat, ad néhány tanácsot a kórházi napokra. Nem fog megvizsgálni, de nálunk a védõnõ eleve sosem szokott vizsgálni...
Szia! Nálam pont ma volt a védõnõ már 3.jára! Én szeretem ha jön mert itt legalább nyugiba lehet beszélgetni! 1órát szoktunk beszélni ilyenkor! Babáról meg mi fog majd történni ha meg lesz stb.nem szokta nézegetni a lakást..szerintem jó ha kijön!

János kórház meddőségi központban első alkalommal mi történik?

Első konzultációra megyek a jánosba.lesz valami vizsgálat? Miket kérdeznek?

Legjobb válasz: A pároddal menj, mert ez mindkettõtökre vonatkozik! -Elbeszélgetés úgy mint volt e már gyermekáldás, vetélés, férfinak van e már gyermeke, menzesz ciklusaid -Korábbi és friss leletek, labor stb. -Hüvelyi ultrahang -Szaktanácsadás. -Peteérés serkentõ gyógyszer javasolása, vagy éppen az amilyen végül a leleted. Semmi para fel a fejjel!

A pároddal menj, mert ez mindkettõtökre vonatkozik! -Elbeszélgetés úgy mint volt e már gyermekáldás, vetélés, férfinak van e már gyermeke, menzesz ciklusaid -Korábbi és friss leletek, labor stb. -Hüvelyi ultrahang -Szaktanácsadás. -Peteérés serkentõ gyógyszer javasolása, vagy éppen az amilyen végül a leleted. Semmi para fel a fejjel!

Gasztroenterólógián az első alkalommal mi történik?

Holnap megyek először, de nem tudom mire számítsak, mert csak egy szimpla vérvételem volt. A válaszokat előre is köszönöm! :)

Legjobb válasz: Konzultáció, beszélgetés, max megnyomkodják a hasad.

Konzultáció, beszélgetés, max megnyomkodják a hasad.
A panasztól függ nem gondolod? Az orvos a panasz szerint vizsgál

Mi tortenik ha valaki antibiotikum szedese mellett egy alkalommal par slukk marihuanat sziv?

Cefaloszporin-Cefzil 250mg

Legjobb válasz: Marijuana,bocsanat.

A kérdező hozzászólása: Marijuana, bocsanat.
Semmi.
Az égegyadta világon semmi, antibiotikumra nincs hatással semmilyen mértékben, nyugalom :)
Nem tudom miért mondjátok hogy semmi, ugyanis be lesz szívva...:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!