Találatok a következő kifejezésre: Mi történik a védőnőnél (4 db)

Mi történik a védőnőnél az első alkalommal?

12 hetes terhes vagyok. Most beszéltem meg az időpontot a védőnővel. Kíváncsi vagyok mire számíthatok.

Legjobb válasz: Kiállítja a kis könyvet, súlyt mér, vérnyomást is, vizeletet néz. Megállapítja a szülés várható idõpontját.

Kiállítja a kis könyvet, súlyt mér, vérnyomást is, vizeletet néz. Megállapítja a szülés várható idõpontját.
Amit elsõ írt, plusz kitölti a kis könyvedet. Végigkérdezi a fél életedet (na jó kis túlzás), hogy milyen betegségeid voltak/vannak, férjednek, illetve a családjaitokban, és az összes személyes adat, foglalkozás stb.
És persze ellát sok jó tanáccsal!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok!!!!

Mi történik az 1 éves státusz vizsgálaton a védőnőnél?

Legjobb válasz: Nálunk semmivel nem történt több az addigi vizsgálatoknál. A doki megmérte a súlyát, megnézte a hasát, torkát, meghallgatta elöl hátul és ennyi. A védõnõ még megmérte a hosszát, fejét, jobb esetben a mellkasát is.

Nálunk semmivel nem történt több az addigi vizsgálatoknál. A doki megmérte a súlyát, megnézte a hasát, torkát, meghallgatta elöl hátul és ennyi. A védõnõ még megmérte a hosszát, fejét, jobb esetben a mellkasát is.
Kérdéseket tett fel, h tartja el egyedül a poharat, jár-e, stb. Semmi különös.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mi történik először a védőnőnél?

11 hetes vagyok..

Legjobb válasz: Kitöltia kiskönyvet. Kikérdez a családdal kapcsolatban (betegségek stb), megméri a súlyodat, vérnyomásodat, tanácsokkal lát el.

Kitöltia kiskönyvet. Kikérdez a családdal kapcsolatban (betegségek stb), megméri a súlyodat, vérnyomásodat, tanácsokkal lát el.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Boldog babavárást!
Amikor én mentem (szintén 11 hetesen), vagy 1, 5 órán át ott voltam, mindenrõl megkérdezett a súlyomtól kezdve a családi állapotom, betegségek, mh., minden, kitöltötte közben a kiskönyvemet, megmérte a vérnyomásomat, a súlyomat. Kaptam kismamacsomagot (újság+prosi), megbeszéltük, hogy mikor jövök legközelebb. Ennyi.
A fentiek mellett ad beutalót laborba, illetve belgyógyászatra. Már az elsõ találkozásra kell vinned vizeletet (elsõ, reggeli középsugaras), azt is megvizsgálják. Kb. ennyi.
Utóbbi hozzászóláshoz csatolnám, hogy attól függ, hogy van-e magán nõgyógyászod, nálunk õ ad beutalót mindenhová, a védõnõ ilyen szempontból semmit sem csinál! Pisilni sem nála kell, max. majd a szívverést fogja hallgatni és mindig megméri a hasadat.


Mi történik első alkalommal a védőnőnél?

Legjobb válasz: Szia! Kiállítja a kiskönyvet, felveszi a személyes adataidat. Megméri a súlyodat és vérnyomásodat, megkérdezi van-e vmilyen betegséged, és hogy milyen fertõzõ betegségeken estél át. Vigyél reggeli elsõ vizeletet, mert azt is megnézi minden alkalommal. Nálam kb. ennyi volt. Nagyon sok boldogságot az elkövetkezõ hetekre! 18 hetes kismami

Szia! Kiállítja a kiskönyvet, felveszi a személyes adataidat. Megméri a súlyodat és vérnyomásodat, megkérdezi van-e vmilyen betegséged, és hogy milyen fertõzõ betegségeken estél át. Vigyél reggeli elsõ vizeletet, mert azt is megnézi minden alkalommal. Nálam kb. ennyi volt. Nagyon sok boldogságot az elkövetkezõ hetekre! 18 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
Nekem eddig még sosem kért vizeletet a védõnõ, mindig a doki küldött laborvizsgálatra, de egyébként úgy van, ahogy az elsõ válaszoló írta. 27 hetes kismami
Nekem majdnem 1, 5 óra volt az elsõ találkozás, megnézi az eddigi leleteidet (ha van, vigyél mindent), vérnyomást, súlyt mér, kikérdez mindenrõl, családban, nálad, párodnál elõforduló betegségek, családi helyzet, mindent ír a kiskönyvbe, ad ajándék újságokat, megmondja, mikor menj legközelebb. Nem kell vizeletet vinni, azt a laborvizsgálatoknál kell leadni, legalábbis nálam így volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!