Találatok a következő kifejezésre: Mi történik a terhesség (48 db)

Mi történik a terhességi belgyógyászati vizsgálaton a kórházban? Mit vizsgálnak ott?

Nyolcadik hétben vagyok,most volt az els? sima vérvételem,és a n?gyógyász adott beutalót a belgyógyra.Oda vinnem kell gondolom a vérvétel eredményét is.

Legjobb válasz: Nekem volt egy vérnyomás mérés és egy EKG. Megkérdezték van-e valami betegségem, ennyi.

Nekem volt egy vérnyomás mérés és egy EKG. Megkérdezték van-e valami betegségem, ennyi.
Nekem a háziorvosom végezte. Vérnyomást mért, megnyomogatta a hasamat (persze odafigyelt), súlymérés, és EKG, és írt egy beutalót a terhességi cukormérésre.
igen a vérvétel eredményét kell vinni, EKG-t csinálnak vérnyomásmérést, kicsit megnyomkodják a hasadat meghallgatja a szíved...semmi más
Nekem a háziorvos ill. az asszisztense végezte. Vérnyomásmérés, vércukrot néztek, ekg. Megkérdezték, van-e valami egyéb panaszom.
Nekem vinni kellett az ekg-s papírt és a laboreredményt.Megnézte beírta az eredményeket de nem vizsgált meg.Kb. 3 percig tartott az egész. 24hkm
Nem kell a belgyógyászatra menned, a háziorvosok általános orvosok többnyire, belgyógyászati vizsgálatot õk (is)végeznek. Vérnyomásmérés, szívhang esetleg, légzés... a kiskönyvbe bejegyez. Az ekg külön van.
A kérdező hozzászólása: Okés, akkor semmi extra.Utolsónak: nálunk a háziorvosit nem fogadják el Egerben, beutalót kaptam a kórház belgyógy.osztályára.Legalább 6 éve nem csinálhatja háziorvos, akkor szült rokonom és már neki is akórházba kellett mennie.Hogy miért, azt senki sem tudja.Köszönöm a válaszokat!
Nálunk sem a háziorvos csinálja, a belgyógyászatra kellet mennem, egy belgyógyászhoz.Oda csak a vérvételes papíromat vittem, meg a kiskönyvemet.Megnézte a labor eredményét, mért egy vérnyomást, csinált EKG-t.Ennyi volt.:)
A kérdező hozzászólása: Ok, így a kiírás után másfél hónappal már én is túl vagyok rajta:) )

Mehszajsebem van es terhes vagyok, nem verzik csak azt szeretnem tudni, mi tortenik a mehszajsebbel a terhesseg alatt es szules kozben?

Legjobb válasz: Nekem is van.Terhesség elején vették észre.Eleinte mindig barnás folyásom volt,ami azután hol enyhült,hol ha jobban megerõltettem magam akkor több volt.Az orvosonm azt mondta hogy ettõl van.Ettõl rendesn szülhetek és majd szülés után kezeljük.El nem múlik magától de a babának nem árt.Amúgy a barnás folyáson kivül nekem nem volt vele gondom csak hát amig nem tudtam addig mindig azt hittem hogy elvetélek és féltem.Most 38hetes vagyok és pár hete megint erösebb a folyás de gondolom a súlytól is és ahogy egyre lejjebb megy a pocakom.Amúgy 4hete még teljesen zárt voltam és tényleg semmi gondom nem volt a terhesség alatt.Hány hetes vagy?

Nekem is van.Terhesség elején vették észre.Eleinte mindig barnás folyásom volt, ami azután hol enyhült, hol ha jobban megerõltettem magam akkor több volt.Az orvosonm azt mondta hogy ettõl van.Ettõl rendesn szülhetek és majd szülés után kezeljük.El nem múlik magától de a babának nem árt.Amúgy a barnás folyáson kivül nekem nem volt vele gondom csak hát amig nem tudtam addig mindig azt hittem hogy elvetélek és féltem.Most 38hetes vagyok és pár hete megint erösebb a folyás de gondolom a súlytól is és ahogy egyre lejjebb megy a pocakom.Amúgy 4hete még teljesen zárt voltam és tényleg semmi gondom nem volt a terhesség alatt.Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Mindjart elkezdem a 15. hetemet, de jo hogy irtal, nagyon koszonom az infot!!! Mi lesz a mehszajsebbel a szules alatt? Hiszen keresztulmegy rajta minden. El sem tudom kepzelni. Gratulalok a mutyurodhoz, hu, neked nemsokara itt a nagy nap!!!
Nálam is találtak egy pici méhszájsebet, de azt mondta a dokim hogy egyenlõre ne foglalkozzunk vele. 21 hetes kismama
Igazából nem tudom mi történik vele, de a lényeg hogy nem árt.Direkt megkérdeztem múlt héten hogy ahogy jön kifele a baba nem e kaphat el valamilyen fertõzést a sebtõl és azt mondta hogy egyáltalán nem.Ez engem megnyugtat mert bizom a dokimba.Érti a dolgát.Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszaitokat!
Nagy eséllyel nem.
Rajzolj valamit egy lufira, fújd fel, majd ereszd le. Kb. hasonló igénybevételnek van kitéve a bõröd terhesség során.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a gyors válaszokat!
"Rajzolj valamit egy lufira, fújd fel, majd ereszd le. Kb. hasonló igénybevételnek van kitéve a bõröd terhesség során." Eddig igaz, csak a legtöbb esetben a terhesség után a bör nem lesz ugyanolyan, mint elötte, a "lufi" nem egyenletesen fog összehúzódni leengedés után.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, a lényeg, hogy újra átgondolom, hogy az oldalamra is tetováltassak e

Olyan nőket keresek, akiknek volt nem kívánt terhességük! Leírnátok pár mondatban, hogy mi történt a babával (abortusz, megtartottad, örökbeadtad), és hogyan éltétek ezt meg?

Egy fiatalkori terhességről szóló előadáshoz szeretnék személyes tapasztalatokat gyűjteni (persze név nélkül). Nem szeretnék (és nem is fogok) ítélkezni, csak őszinte válaszokat várok.

Legjobb válasz: most nincs lehetõségem írni, de majd szeretnék késõbb ha nyugi lesz körülöttem, és azért kommentelek most, hogy megtaláljam a kérdést... bocsi

most nincs lehetõségem írni, de majd szeretnék késõbb ha nyugi lesz körülöttem, és azért kommentelek most, hogy megtaláljam a kérdést... bocsi
Én nem voltam annyira fiatal, 23 éves voltam, amikor teherbe estem. A "felnõtt" életem azonban éppen csak elkezdõdött. Pont befejeztem az egyetemet, amikor kiderült, hogy babát várok, a diplomaosztóra már várandósan mentem. A helyzet viszont az volt - szigprú szülõk egyetlek pedáns leánygyermekeként -, hogy már diplomaosztó elõtt felvettek egy jól fizetõ helyre. Mint már utaltam rá, ez nem is volt kérdés, lévén abszolút elvárt volt tõlem az effajta ambíciózusság a szüleim részérõl. Ebbõl kifolyólag gondolom senkit nem lep meg, hogy az abortuszon kívül nagyon más lehetõségem nem volt. A családom és én magam is úgy gondoltuk, hogy ez a baba most abszolút derékba törné az életemet és a jövõmet. Így tehát elvetettem, de szörnyû emlék marad. Engem lelkileg rettenetesen megviselt, teljesen kifordultam önmagamból. Nagyon hosszú ideig tartott kihevernem a dolgot, és sokszor még manapság is lelkiismeret furdalásom van, hiányzik a kicsim, és gyakorta bánom a tettemet, még akkor is, ha tudom, hogy ez votl a helyes döntés. Azt kell mondjam, hogy nem is magát az abortuszt bánom, hiszen tudom, hogy mindenkinek (babát is beleértve) így votl a legjobb, hanem magát a tényt bánom, hogy ez megtörtént, hogy át kellett mennem rajta. Az adott szituáció az, ami gyakran szomorúsággal tölt el engem. Hát, ez az én törétnetem.
14 éves koromba teherbe estem, volt párom 27 éves volt akkor, fiatal korú voltam így a babának õ lett a gyámja, másfél éves volt a kicsi mikor szétmentünk elhagyott, bosszúból elvitte a kicsit, és én nem tehettem semmit, hónapokon keresztül meg sem engedte, hogy lássam, Bírósági úton kértem láthatást és mindig hoztam a gyermekemet, felruháztam mindig, és fizettem fizetem a tartásdíjat. A gyermekem sírt minden áldott alkalommal, hogy nem akar vissza menni apához láthatás után, és ha apánál volt sírt, hogy nem akar menni anyához (hozzám), lelkileg megviselt nagy traumát okozott nekem, hogy elvette tõlem a gyermekem, ez egy egész életen át tartó seb ami sohasem gyógyul be. Õk tehetõsebb gazdag család így esélyem nem volt mikor nagykorú lettem, hogy a kislányt vissza pereljem. Nem is akartam meghurcolni a gyermekem hiszen ekkor már évek elteltek, hogy ott élt velük, így átengedtem neki nem harcoltam. Nagyon sokat sírtam, sokat dolgoztam a munkába temettem a bánatomat, és nem tudok túllépni rajt, megkövezhettek, de nem látogatom már a gyermekem nagy fájdalom ez nekem. Fizetek utána és mindig vásárolok neki postán küldöm el. Sok évre rá férjhez mentem házasságomból 3 gyermek született, de mindig bennem a félelem, hogy elveszíthetem õket. A gyermek születését nem bántam meg mai eszemmel is megtartanám, annyit tennék másképp, hogy édesanyám lett volna a gyámja, és így velem élhetne boldogságban.
Alig 18 évesen teherbe estem, 1 éve voltam a párommal. A párom 27 volt, õ azt mondta tartsuk meg, de én határozottan nem akartam, majd elvetettük a babát. Ez majd' 12 éve történt. Azóta is ugyanaz a férfi a párom, összeházasodtunk 4 év múlva, majd gyerekeink is lettek. Éreztem utána lelkiismeret furdalást, de a döntésemet akkor és azóta sem bántam meg.
19 evesen estem teherbe ugy h gumival vedekeztunk ami kiszakadt majd 72 oras tablettat vettem be idobe, megis terhes lettem. Nem tartottuk meg. Orvos nem is javasolta. De amugyse tartottuk volna meg. Iskola volt meg dolgozni szerettem volna. Ma mar sajat lakasunk, autonk van osszehazasodtunk es mar 8 honapos azota a kislanyunk. En mar 25 eves elmultam a ferjem majdnem 28 eves. Banom mert sokszor eszembe jut rossz erzes de en is ugy vagyok vele most is ezt tennem. Sokkal jobb anyagi hatteret tudunk most biztositani mint amit akkor kepesek lettunk volna. Nem erzem h felelotlen modjara viselkedtunk mert vedekeztunk mikor baj volt egybol leptem. Sajnos ilyen szerencsetlenul jartam.
Off! Szeretném megkérni az unatkozó abortuszelleneseket, hogy ne pontozzák le a válaszadókat, mert a kérdésre hasznos válaszokat adnak!
Nyugodtan pontozzanak nem zavar biztos tiszta idegbol nyomjak a piros kezeket. Csak sajnos akit erdekel epp emiatt nem mernek majd oszinten valaszolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz. Várom a további történeteket is!

Mi történik a petesejttel a terhesség kialakulásáig, és mi a hímivarsejt úja a zigóta kialakulásáig?

Legjobb válasz: Nézz körül könyvtárban, neten stb. Nehogy már azt várd, hogy mi csináljuk meg. Amúgy meg elég érdekes ez a téma.

Nézz körül könyvtárban, neten stb. Nehogy már azt várd, hogy mi csináljuk meg. Amúgy meg elég érdekes ez a téma.
A kérdező hozzászólása: ez a kérdés a háziba :D és ha beírtam a keresõbe, mindenhol ilyen terhességes f*t adott ki.....-.-amúgy a szaporodás témakör xd
A petesejt elindul (a petevezetéken keresztül) a méh felé Közben megindula "barázdálódás" A méhben a petesejt beágyazódik

Ha valaki sokat idegeskedik terhesség alatt mi történik a babával? Egyáltalán lehetséges úgy gyermeket kihordani? És a stressz meghatározza a baba viselkedését a későbbiekben?

Legjobb válasz: Az orvosom azt mondta, hogy a baba születése utáni környezet igazán az, ami meghatározó a késõbbi viselkedését illetõen. Ha az idegeskedés kihatna a gyerekre akkor mindenki pszichopata lenne. Nyugi. Én is kb 6 hónapot végig depiztem meg idegeskedtem. Még van 2 hetem és nem félek hogy bmi baj lenne ebbõl!!!

Az orvosom azt mondta, hogy a baba születése utáni környezet igazán az, ami meghatározó a késõbbi viselkedését illetõen. Ha az idegeskedés kihatna a gyerekre akkor mindenki pszichopata lenne. Nyugi. Én is kb 6 hónapot végig depiztem meg idegeskedtem. Még van 2 hetem és nem félek hogy bmi baj lenne ebbõl!!!
ez a stressz dolog egy kicsit túl van misztifikálva :) a stressz természetes dolog, barlanglakó õsünket megette volna nélküle a kardfogú tigris :P az állandósult stressz (szorongás) viszont nem az! nem csak terhesen, de egyébként is hasznos, h figyelsz erre, tudatosan igyekszel a stresszt okozó helyzetet mihamarabb megoldani (nem, nem kerülni, azzal csak a szorongást erõsíted, nem tud feloldódni). a stressznek oka van, csakúgy senki nem stresszel (kivéve, ha beteg), ezt kell megszûntetni, és nem lesz semmi baj! egyébként szerintem mire valaki odáig jut az életében, hogy gyereket vállal, kialakul már a saját stresszhelyzet-kezelési stratgiája. szóval nem annyira nagy gond, mint amilyennek tûnik, fõleg nem hat annyira ki a gyerekre, mint sokan képzelik. pl. az én anyai nagypapám a világháború alatt született. apám az 56-os forradalom idején, budapesten. mindketten kiegyensúlyozott emberek. pedig az õ anyukájukat aztán érte stressz a terhesség alatt, nem kevés...
Az elsõvel ez utolsó idõket idegeskedtem végig-nem a babavárás miatt, itthon voltak gondok. Nyugodt és jó gyerkõc lett. :) A másodikkal a terhesség elsõ felében voltam ideges-egy elõbbi vetélés miatt. Nyugodt és jó gyerkõc lett, valamivel határozottab, mint a "nagy". :) Szerintem is a baba viselkedését a környezet határozza meg! Pl.: 5 évesen mindig sír, amikor elesik, ha babaként minden esésnél rohannak felé. Öreg hibákat tud ejteni a környezet, a szülõ kötelessége ezeket "kivédeni". Én ezt gondolom.
Nekem rendkívül zaklatott volt a várandósságom. :( Anyós bele akarta hajszolni a párom egy többszázezres adósságba a milliós hitelünk mellé. Engem állandóan szekált, hátha elvetélek (na igen, mondogatta is, pedig elõtte évekig unokát akart) apukám mûteni kellett. A babám rendkívül érzékeny, és nyüzsgõ. Aludni szinte elsõ perctõl kezdve naponta 1 alkalommal nappal. Az orvosok szerint kihatott rá a rossz környezet ami körülvett amikor vártam. Most meg majd megõrül, ha nem lát. Bezzeg este le vagyok [email protected] apa az isten :D 10 hós miniszörnyeteg boldog anyukája
A 3. vagyok. Ha rendkívül nagy a stressz terhesség alatt-ahogy a 4. író esetében, úgy kihathat a késõbbiekben. De annak akkor nagyon ütõsnek kell lennie! De ez szerintem attól is függ, hogy ki hogy tudja felvenni. Egy érzékeny ember esetében, jobban kihathat a dolog, mint akkor, ha valaki kevésbé drasztikusan veszi fel a dolgokat. Egy biztos, ha valaki úgy éli meg, hogy:jajj, stressz, biztos baja lesz a babának, akkor tuti kihat a babára.
Szerintem is túlparázzák ezt, a stresszre fogni mindent nagy divat. Én most üvöltöznék mindenkivel a hormonok miatt, ez elõtt nem voltam ilyen (ennyire legalábbis) most egy csomó mindenen felhúzom magam, ráadásul titkolnom kell a terhességet egyelõre és nem könnyû. Nem hinném hogy kihatna a babára, nagyjából három centi az egész, még nem is érzem hogy gyerek lenne ebbõl, pedig minden jel arra mutat, pl. a pozitív tesztem, meg hogy pocsékul vagyok, de azt a bizonyos áldott állapotot nem érzem, és körülöttem legalább még két 10. hét körüli kismama van így. Persze az más, amit az egyik válaszoló írt az elõbb, az tényleg durva stresszhelyzet, ha ilyesmi áll fenn, akkor gondolom érdemes beszélgetni vele, és tudatosan tölteni némi idõt a lecsendesedéssel, mondjuk meditációval vagy imával vagy ami kikapcsol. Szerintem az meghálálja magát.
A 3. vagyok. A stressz nem össze tévesztendõ a hormonok okozta idegességgel!A 2 közt igen negy a különbség!!!
Igen, ez lehet, ebbe bele se gondoltam...

Akik a terhességük előtt is inzulinosak voltak, azokkal mi történt, mikor kiderült, hogy terhesek?

Úgy értem, hogy diétára fogtak Benneteket? Ett?l még nem kellett otthon "ülnötök" végig a kilenc hónap alatt, ugye?

Legjobb válasz: :( Senkinek nem volt baja ilyen jellegû problémája? Akkor esetleg mit gondoltak? Vagy mit hallottatok, mi van ilyenkor ... amolyan örökmozgó vagyok, s nem hiszem, hogy jól viselném, ha a terhesség alatt nem dolgozhatnék! Írjatok véleményt, tapasztalatokat! Köszönöm!

A kérdező hozzászólása: :( Senkinek nem volt baja ilyen jellegû problémája? Akkor esetleg mit gondoltak? Vagy mit hallottatok, mi van ilyenkor ... amolyan örökmozgó vagyok, s nem hiszem, hogy jól viselném, ha a terhesség alatt nem dolgozhatnék! Írjatok véleményt, tapasztalatokat! Köszönöm!
Szia! Én nemrég lettem terhességi cukros d babód nyugodtan csak még jobban kell vigyáznod. Amúgy babás vagy :) ? HA igen gratula:) ! Nekem volt nem egy ismerõsöm aki inzulinos volt terhi elõtt és egészséges a babája. De igen diétáznod kell.Nem hinném hogy otthon kellene ülnöd!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Még nem vagyok, csak tervben van, hogy mostmár jöhet, amikor csak elérkezettnek látja az idõt ... csak érdekelt, hogy mi lesz! :) Nagyon remélem, hogy emiatt tényleg nem kell majd otthon csücsülnöm ... Köszönöm a bíztatást! Szép napot!

Terhességi táppénz alatt felmondhatnak? Illetve mi történik ha a cég megszűnik terhességi táppénz alatt?

Legjobb válasz: Igen felmondhatnak. A munkaviszonyod megszûnése után az OEP-tól igényelhetsz méltányosságból táppénzt. De nem biztos h megkapod.

Igen felmondhatnak. A munkaviszonyod megszûnése után az OEP-tól igényelhetsz méltányosságból táppénzt. De nem biztos h megkapod.

A terhességi tesztem azt írja, hogy beágyazódás után 3 nappal már biztos eredményt mutat. Azt honnan tudhatnám mikor is történt a beágyazódás?

A legtöbben azt mondták 7-14 nap is lehet a beágyazódás. Nem szeretném megvárni a mensit, tesztelni szeretnék, de mikor? :)

Legjobb válasz: Kismama.hu nagyon jol megmutatja a kalulátor mikor és hogyan történnek ezek a dolgok!

Kismama.hu nagyon jol megmutatja a kalulátor mikor és hogyan történnek ezek a dolgok!
a szakirodalom szerint a beágyazódás az elsõ kimaradt menstruáció elsõ napja körül fejezõdik be. Kénytelen leszel várni..:(
Szerintem is várj mert jobb késõbb tesztelni mert akkor nem ér akkora csalódás ha esetleg nega lesz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon lassan telnek a napok sajna, közben várom hátha lesz valami tünetem ami babára utalhatna, de semmi, bár jobb mintha csak képzelném...
Csak nyugodtan!Ne gondolj semmi babás dologra annál rosszabb én tudom milyen nehéz nem rá gondolni mert mi már 3 éve próbálkozunk!De most jutotam el oda hogy nem gondolok rá mert annál rosszabb!Foglald el magad és figyelj másra!Hidd el jobb lesz!!!!
én sem bírtam sorban vettem a tesztetek a mai már a tizedik volt és még csak 3 napja volt egy angyon halvány alig látható pzitiv jelzés de most már erõsebb nekem holnap kellene nem megjönnie de holnap már dokihoz is megyek szorítok

Ha a fogantatas a ciklus masodik felebe tortenik, menstruacio elott (esetleg 2-3 nap), akkor a terhessegi jelek mikor jelentkeznek?

Legjobb válasz: Mindig a fogantatástól számított 14 napot kell figyelembe venni, a ciklus napjától függetlenül. Tehát, ha ez a 14 nap helyett a 19-en történik, akkor 19+14=33 nap,... értelem szerûen hosszabb lesz a ciklus is.

Mindig a fogantatástól számított 14 napot kell figyelembe venni, a ciklus napjától függetlenül. Tehát, ha ez a 14 nap helyett a 19-en történik, akkor 19+14=33 nap, ... értelem szerûen hosszabb lesz a ciklus is.
Fogantatástól számítva kb. 2 hét múlva kezdõdhetnek a tünetek.
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem odairni, hogy a menstruaciom az megjott, mivel elotte 2 nappal is voltunk egyutt, ezert zavarodtam ossze, mivel a hasam ugy gorcsol mintha megakarna jonni, pedig mar szinte levan jarva, es a melleim is feszesen maradtak

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!