Találatok a következő kifejezésre: Mi történik a fogamzásgátló (36 db)

Mi történik egy fogamzásgátló felírásakor nőgyógyásznál? Lehet a tabitól valami bajom? Lehet anélkül hogy anyukám megtudná?

Nagyon félek

Legjobb válasz: Ha normális orvoshoz mész, akkor elküld vérvételre és csinál rákszûrést. Természetesen elég sok mellékhatása lehet, mivel ez is csak gyógyszer. A betegtájékoztatóban el tudod olvasni, mik lehetnek ezek. A neten megtalálható az összes fogamzásgátló betegtájékoztatója, érdemes rákeresni. Amúgy mégis mitõl félsz? Ha elég nagy vagy a szexhez, akkor alap, hogy egy nõgyógyászati vizsgálattól sem hátrálsz meg:) Ne aggód, nem fog megenni az orvos. Csak keress vmi normálisat! (Kérdezd körbe a barátnõid, hogy kit javasolnak). Jah és egy vmit nem értek. Már több kérdésben láttam, hogy 15-16-17 évesek anyuka tudta nélkül akarnak fogamzásgátlót szedni. Ilyen idõs fiataloknak mégis honnan van rá pénzük?

Ha normális orvoshoz mész, akkor elküld vérvételre és csinál rákszûrést. Természetesen elég sok mellékhatása lehet, mivel ez is csak gyógyszer. A betegtájékoztatóban el tudod olvasni, mik lehetnek ezek. A neten megtalálható az összes fogamzásgátló betegtájékoztatója, érdemes rákeresni. Amúgy mégis mitõl félsz? Ha elég nagy vagy a szexhez, akkor alap, hogy egy nõgyógyászati vizsgálattól sem hátrálsz meg:) Ne aggód, nem fog megenni az orvos. Csak keress vmi normálisat! (Kérdezd körbe a barátnõid, hogy kit javasolnak). Jah és egy vmit nem értek. Már több kérdésben láttam, hogy 15-16-17 évesek anyuka tudta nélkül akarnak fogamzásgátlót szedni. Ilyen idõs fiataloknak mégis honnan van rá pénzük?
Utolsó vagyok. Elsõ, megkérdezhetem honnan másoltad ki ezt a szöveget? Orvosi tankönyv esetleg? (Nyelvezetébõl gondolom:D). Csak mert érdekes:) A legtöbb orvos ezeket miért nem veszi figyelembe? Manapság már mindenre tablettát írnak. Pl ha vkinek rendszertelen a vérzése..
Utolsónak. Orvosi cikkbõl... arra próbáltam csak rámutatni, hogy a fogamzásgátló nem játék.:) A mellékhatásokat inkább nem akartam kimásolni a tankönyvembõl, csak a thrombózisos dolgot emeltem ki. Ha a gyerek úgyis akar tabit, [email protected] a mellékhatásokat, nem fogja mérlegelni...
Ez azért furcsa, mert nekem pl van hogy 2-3 hónapokat késik a mensesem, és mikor mondtam a nõgyógyásznak, egybõl fogamzásgátlót akart felíratni :S Természetesen nemet mondtam rá, de ez akkor is fura, hogy akkor miért akart rábeszélni, ha egyszer nem is szabadna? Amúgy én régebben szedtem fog.gátlót, de nem jött be, voltak mellékhatások, így abbahagytam, de kb azóta jön meg ilyen nagy késésekkel:S Szóval soha többé nem szedném.
A kérdező hozzászólása: elsõnek üzenem: Szerinted miért kérdeztem rá a mellékhatásokra?? Talán azért hogy megéri-e kockáztatni. Nem kell mindig leszólni a 16 éveseket. Nem vagyok olyan kis lotyó mint a legtöbb :/ Ha így állsz hozzá a kérdéshez akkor inkább tartsd meg magadnak a válaszodat. Többieknek köszönöm a segítséget :)
Olyankor átgondolja szépen, hogy melyik gyógyszergyár ajánlott több jutalékot neki.
Érdemesebb elõre kigondolni milyet szeretnél árban, formában, max azt mondja neked az nem jó. De pl Nyíregyházán a kórházban mindig azt írják fel ami aktuálisan az ajtóval szemben lévõ reklámon lóg, legalábbis eddigi tapasztalatim szerint :)

Egészen pontosan mi történik a nőgyógyásznál, ha először megyek, már nem vagyok szűz, és fogamzásgátlót szeretnék felíratni? És kb mennyibe kerül a vizsgálat, és a gyógyszer? És tényleg van vérvétel?

Köszönöm a válaszokat! Kicsit tartok a n?gyógyásztól csak azért kérdezem...Illetve ha esetleg tudtok személy szerint valakit javasolni, azt is megköszönném.

Legjobb válasz: bemész elmondod mit szeretnél.Elküld az öltözöbe,kijösz felfekszel a vizsgáloágyra.Csinál egy hüvelyi ultrahangot,megvizsgál esetleg kézzel,csinál egy rákszürést.Egyik sem fájdalmas,és maximum 2 percet vesz igénybe. Utána felöltözöl,megkérdezi van e valamiylen gyógyszerallergiád,volt e trombózis a családba,mikor voltál utoljára vérvételen,van e májbetegséged.. Van aki elküld vérvételre van aki nem. Igazábol a vérvételbõl annyi derül ki,hogy rendben vannak e a májfunkcióid ,esetleg a hormonszintedet is megnézik. Ha volt trombozis akkor megnézik hogy leiden homozigota vagy e (hajlamos a trombozisra). Van aki nem küld el vérvételre.

bemész elmondod mit szeretnél.Elküld az öltözöbe, kijösz felfekszel a vizsgáloágyra.Csinál egy hüvelyi ultrahangot, megvizsgál esetleg kézzel, csinál egy rákszürést.Egyik sem fájdalmas, és maximum 2 percet vesz igénybe. Utána felöltözöl, megkérdezi van e valamiylen gyógyszerallergiád, volt e trombózis a családba, mikor voltál utoljára vérvételen, van e májbetegséged.. Van aki elküld vérvételre van aki nem. Igazábol a vérvételbõl annyi derül ki, hogy rendben vannak e a májfunkcióid , esetleg a hormonszintedet is megnézik. Ha volt trombozis akkor megnézik hogy leiden homozigota vagy e (hajlamos a trombozisra). Van aki nem küld el vérvételre.
az elsõhöz annyit fûznék hozzá, hogyha az orvos nemkérdez semmit, akkor jobb ha temondod a dolgokat, pl h volt a trombózis a családban éshogy van e vmilyen örökölhetõ betegség a családban. jobb ha ezeket tudja az orvos, csak nem mindegyik kérdezi meg. és mondhatsz magadról is pár dolgot pl h rendszeres e a menzeszed, vannak e görcseid, ilyesmik. mert ennek függvényében tud hatásosabb tablettát javasolni neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek!:) Ha még valaki valamit hozzátenne, vagy tud orvost javasolni Pesten vagy Fehérváron, annak örülnék! (a vérvételtõl félek, mert az ájulás kerülget tõle...mármint nem a gondolatától, hanem magától a vérvételtõl)
második vagyok, sztkban ingyenes, magán dokinál 8-10 ezer körül lesz
úgy bírom hogy amikor valaki feltesz egy kérdést akkor a rendszer mielõtt kitenné a kérdést feldobja az ahhoz hasonlókat, és az illetõ mégis kiteszi.... minden nap van egy ilyen kérdés.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor most megint van. Ha nem tetszik, ne válaszolj rá. Ennyi
Ez legalább egy értelmes kérdés. A legtöbb gyakori kérdés hülyeség. Örülök, h ezt kérdezed, hogy mi történik a fog. gátló felírásánál, és nem azt, hogy " UGYE NEM LEHETEK TERHES?" ami nagyon sokszor elõ fordul itt. 17/F
elöfordulhat h a fogamzásgátló amit szedsz hormonzavart okoz szerintem válts másikra mijen fogamzásgátlót szedsz?
Mióta szedsz tablettát? Csinálj még egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: Laurinát szedtem, most Jangeet, és már 1 éve, de ilyen még sosem volt :S Azt mondták, az elõzõ teszttel kapcsolatban, hogy már kimutatta volna...nem szeretnék tehes lenni még, 22évesen :(

Rosszul vettem be a fogamzásgátlót, mit történik? (olvass)

Nem tudom, hogy tudtam ennyire figyelmetlen lenni, szerintem a fáradtság vagy foggalmam sincs, de nem is ez a lényeg. Tehát az történt, hogy a 3szakaszos (21napos) fogamzásgátló els? szemét ebben a hónapban tegnap kellett bevennem. Csakhogy nem figyeltem a szineket és a legutolsó szakaszból vettem be. Mi történhet??

Legjobb válasz: Én igazából nem tudom, mi történhet veled/benned, én még nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót, de szerintem SÜRGÕSEN keresd fel a nõgyógyászodat. Jobb félni, mint megijedni. 21/L

Én igazából nem tudom, mi történhet veled/benned, én még nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót, de szerintem SÜRGÕSEN keresd fel a nõgyógyászodat. Jobb félni, mint megijedni. 21/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Viszont aki tud segiteni annak még hozzátenném, hogy ezután ma viszont "elkezdtem" normálisan szedni, tehát ma az igazi elsõ szemet vettem be. (és ugye tegnap azzt amit utoljára kéne)
Nem tudom, mi történhet, én évek óta szedek 3 fázisos gyógyszert és eddig sose szedtem rosszul. Köztes vérzés, nem teljes védettség ebben a hónapban, ilyesmire tippelnék. Kérdezz meg egy webes nõgyógyászt vagy telefonálj be az orvosnak.

Mi történik ha pár szem után abbahagyja az ember a fogamzásgátlót?

Lehet abból a ciklus összezavarodásánál nagyobb baj ha az emeber abbahagyja,mert mellékhatásokat észlel?

Legjobb válasz: Szerintem pár szemtõl nem történik nagyon gáz változás...

Szerintem pár szemtõl nem történik nagyon gáz változás...
Téridõparadoxon jön létre, és megsemmisül a világegyetem. Szerencsés esetben csak a mi galaxisunk fog megsemmisülni:)
Húha viszketés?Pontosan hol???Nekem is volt ilyen(mell, karok, plusz mellbimbó), de nekem kb a 2.hónap után kezdõdött, és ekcéma lett belõle, ami elmúlt miután félév után abbahagytam a fog.gátlót...
A kérdező hozzászólása: Viszketés, fejfájás, hányinger, rossz közérzet és mivel 5.napon kezdtem amikor már elvileg múlik a menszi feltünt h nem mulik hanem még jobban megjött.
Milyen mellékhatást tapasztaltál? egyébként egy szem után véleményem szerint imán abbahagyhatod. Egy szemben olyan kevés hormon van, hogy nem fog kavart csinálni.
Szerintem az elsõ levelet szedd be végig.Figyelj oda a stresszre, feleslegesen szerintem ne aggódj semmi miatt...Ha az elsõ hónap után is úgy érzed, valami nem okés, akkor abbahagyod...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi legyen....szedném is meg nem is!Gyereken nem akarok még és sok érv van mellette, de legalább annyi ellene is.
de amúgy 3 szemtõl szerintem nem lehet igazán zavarod, hisz meg sem szokja a szervezeted...:) Maximum pár napot késni fog a rendes menzid ebben a hónapban.
Ha tényleg kiakarok próbálni, hogy van-e mellékhatása, akkor 3.levélnyit kell szedni, nem pedig 3 szemet.Még ha nem is képzelgésed van, akkor is, ennyi idõ kell, amíg megszokja a szervezeted....
A kérdező hozzászólása: Tegnap szedtem be egy szemet és nem vagyok jól és nem beképzelem.Régebbivel is volt gond, de gondoltam h 10 évig szedtem és szüneteltettem egy évig bepróbálkoznék egy ujjal.Nem olvastam el a mellékhatásokat szóval nem képzelgek.Remélem egy szemmel még nem tudtam akkorát bekavarni.Szerintem még mindíg jobb lenne ilyenkor abbahagyni, mint mondjuk 2 hét után.(A kezem remélhetõleg nem esik le:)
a ciklus összezavarodásnál nagyobb nem
leesik a kezed
A kérdező hozzászólása: A karom viszket...és azért tönt fel, mert amúgy soha.Kedves utolsó:) Nagyon pihent vagy:)

A múlt héten véletlenül kimaradt egy szem a fogamzásgátló tablettámból, amit több, mint 12 óra elteltével pótoltam, majd folytattam rednesen a szedést, mintha mi sem történt volna, most közben meg vérzek. Mit csináljak?

Folytassam a tabletta szedését, míg el nem fogy, vagy hagyjam abba most, és 7 nap múlva egy új levélet kezdjek?

Legjobb válasz: Folytasd amíg a levél el nem fogy.Csinálj úgy mindha mi sem történt volna. De 7 napig ne szexelj a barátoddal gumi nélkül.

Folytasd amíg a levél el nem fogy.Csinálj úgy mindha mi sem történt volna. De 7 napig ne szexelj a barátoddal gumi nélkül.
A kérdező hozzászólása: De most akkor végig fogok vérezni? vagy el fog múlni?

Claritine Akut Tabletta az antibiotikum? Befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatását? Egyébként mi történik ha a tabletta mentes napon beveszek egyet, elmegy a tabi hatása?

Legjobb válasz: A claritine nem antibiotikum, hanem egy úgynevezett antihisztamin, amit allergiás betegségekre szoktak adni. Nem valószínû, hogy befolyásolják egymást, de a biztonság kedvéért egy órás különbséggel vedd be õket. A fogamzásgátló hatása nem megy csak úgy el.

A claritine nem antibiotikum, hanem egy úgynevezett antihisztamin, amit allergiás betegségekre szoktak adni. Nem valószínû, hogy befolyásolják egymást, de a biztonság kedvéért egy órás különbséggel vedd be õket. A fogamzásgátló hatása nem megy csak úgy el.

Mi történik akkor, ha a fogamzásgátló gyógyszert nem a mensi első napján veszem be, de a doki nem védekezés céljából írta fel nekem hanem, hogy beálljon a mensesem?

Legjobb válasz: Én is azért kaptam fogamzásgátlót, hogy beálljon a menszeszem. Nekem az ötödik napon kellett elkezdenem szedni, de a tájékoztatón biztos le van írva, hogyan kell alkalmazni. Ha mégis bizonytalan vagy, nyugodtan kérdezd meg az orvost.

Én is azért kaptam fogamzásgátlót, hogy beálljon a menszeszem. Nekem az ötödik napon kellett elkezdenem szedni, de a tájékoztatón biztos le van írva, hogyan kell alkalmazni. Ha mégis bizonytalan vagy, nyugodtan kérdezd meg az orvost.
Ha nem védekezés miatt szeded, akkor semmi sem történik. Csak ha mégis történne szexuális aktus, akkor kb. egy hétig kiegészítõ fog.gátlás, pl. óvszer javasolt.
ez hormonkészítmény, nem Cvitamin legyen már eszetek! nem szabad máshogy szedni, mint ahogy az orvos, vagy a tájékoztató írja, mert baromira bezavar a szervezetedbe!!!!
2. válaszoló vagyok: Minden tájékoztatón rajta van, hogy az 5. napon is el lehet kezdeni, de akkor egy hétig óvszert kell használni. Ha ez ártana valamit is, akkor nem írnák rá a tájékoztatóra. Azért kell ált. az elsõ napon elkezdeni, mert már az elsõ naptól véd, és aki terhesség "ellen" szedi, annak ez így praktikus! Ennyit üzennék a 3. válaszolónak! Ja, és képzeld, tudom, hogy nem C-vitamin, mert én is szedek gyógyszert, már egy éve, hidd el van elég felelõsségtudatom, ha nem lenne nem írtam volna tanácsot!

Mi történik, ha a gyógyszermentes napok alkalmával 1 nappal előbb szedtem be a fogamzásgátlót?

Nem a 8dik napon szedtem be a gyógyszert, hanem 7dik-en.

Legjobb válasz: Igazából nem nagyon történik smemi, maximum csak annyi, hogy a következõ menstruációd is egy nappal hamarabb fog megjönni. Ne aggódj, nem lehet baj belõle!

Igazából nem nagyon történik smemi, maximum csak annyi, hogy a következõ menstruációd is egy nappal hamarabb fog megjönni. Ne aggódj, nem lehet baj belõle!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!