Találatok a következő kifejezésre: Mi történik, táppénz alatt (4 db)

Terhességi táppénz alatt felmondhatnak? Illetve mi történik ha a cég megszűnik terhességi táppénz alatt?

Legjobb válasz: Igen felmondhatnak. A munkaviszonyod megszûnése után az OEP-tól igényelhetsz méltányosságból táppénzt. De nem biztos h megkapod.

Igen felmondhatnak. A munkaviszonyod megszûnése után az OEP-tól igényelhetsz méltányosságból táppénzt. De nem biztos h megkapod.

Mi történik, ha táppénz alatt becsődöl a munkahelyem? Az állam fizeti továbbra is a táppénzt?

Legjobb válasz: fizeti. mivel a táppénz kezdetekor biztosítási jogviszonyod volt (különben nem is kaphattál volna), ezért a munkahelyedtõl függetlenül jár a táppénz. Gond akkor lehet, ha lejár a táppánz, neked meg utána nincs munkád és ismét lebetegedsz. De ez egy másik kérdéskör.

fizeti. mivel a táppénz kezdetekor biztosítási jogviszonyod volt (különben nem is kaphattál volna), ezért a munkahelyedtõl függetlenül jár a táppénz. Gond akkor lehet, ha lejár a táppánz, neked meg utána nincs munkád és ismét lebetegedsz. De ez egy másik kérdéskör.

Mi történik akkor ha a táppénzem/tgyásom/gyedem/gyesem alatt megszűnik a munkáltató?

Fennáll a veszélye annak, hogy a céget, ahol dolgozom, a közeljöv?ben eladják. 8 hetes terhes vagyok. Amíg nem muszáj, addig nem akarok táppénzre menni (tudni fogom, hogy mi az utolsó pillanat). Ha id?közben "megsz?nik" a cég, akkor én minden ellátást ugyanúgy meg fogok kapni?

Legjobb válasz: Igen megkapsz! Sógornõm cégét felszámolták és ugyanúgy járt/ jár neki minden!! Ha lejár neki a gyese még végkielégítést is fog kapni!

Igen megkapsz! Sógornõm cégét felszámolták és ugyanúgy járt/ jár neki minden!! Ha lejár neki a gyese még végkielégítést is fog kapni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!!
Szia! Én is ilyen cipõben jártam két évvel ezelõtt. Amikor tudod, hogy mi az utolsó pillanat, ne menj be dolgozni, hanem menj táppénzre. Valószínûleg le fogják adni azt, hogy a munkahelyed tb kifizetõhely, így majd ceglédtõl fogod kapni a táppénzt, de aggodalomra semmi okod, ugyanis a táppénzen, gyesen, gyeden lévõket nem bocsátják el. Nekem felszámolták a munkahelyemet, és a felszámoló átvette a munkáltatói jogviszonyt, végig kaptam, gyedet, gyest, nagyon segítõkészek voltak, és most miután letelt a gyedem, kértem hogy visszamehessek dolgozni( tudtam, hogy nincs hová, dehát mégiscsak jobb ha õk mondanak föl), mondták, hogy nem lehet, felmondtak, és megkaptam a járandóságaimat, szabadságmegváltás, végkielégítés, felmodnási idõre járó bér!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! (volt egy elírásod - cégedtõl helyett ceglédtõl - jót mosolyogtam rajta - nem bántásként mondtam egyáltalán!!!! )


Mi történik olyankor ha már táppénzen, vagy TGYÁS, vagy GYED, GYES alatt a cég ahol munkavállaló volt megszűnik?

Mi van akkor ha már meg van a 180 nap, és mi történik akkor ha még épp nincs meg és úgy sz?nik meg a munkahely?

Legjobb válasz: Köszi szépen :)

A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!