Találatok a következő kifejezésre: Mi történik, kihagyom az (3 db)

Mi történik, ha kihagyom egy nap az utrogestant véletlenül?

6 hetes vagyok, 12. hétig kell 2x2 kúpot használnom. Állandóan attól félek, hogy kimarad egy. Nagy baj lenne abból?

Legjobb válasz: Nem, egy napból még nem lenne baj. Ha több nap kimarad, vérzés lehet belõle, ha a terhesség nem elég erõs.

Nem, egy napból még nem lenne baj. Ha több nap kimarad, vérzés lehet belõle, ha a terhesség nem elég erõs.
Nekem egy nap kihagyás után barnás vérzésem volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Mi történik, ha komoly sérülés miatt (csigolyatörés) kihagyom a tesiket, de hozzáádva az általános megengedett betegeskedéshez (max250 óra) túlhaladás jön ki? Eltekinthet a tantestület a vizsgától évismétléstől ha a tanulmányom megfelelő?

Legjobb válasz: amennyiben a tanuló igazolt hiányzása meghaladja a 250 órát,vagy egy adott tantárgyból a30%-ot, ÉS emiatt az adott tanévben érdemjeggyel nem volt osztályozható akkor osztályozó vizsgát tehet. Azt, hogy hány jegyet kell szerezni, az iskola oktatási programja tartalmazza.A megjelölt két feltételnek egyszerre kell beállni. Ajánlom az oktatási jogok biztosának honlapját megnézni, itt több ilyen probléma van felvetve. A lényeg, hogy nem lehet egy gyereket automatikusan osztályozó vizsgára, pláne évismétlésre kötelezni. Ha jogtalanul jár el az iskola meg kell panaszolni elõször a fenntartónál, ha ez sem segít az ombudsmannál.

amennyiben a tanuló igazolt hiányzása meghaladja a 250 órát, vagy egy adott tantárgyból a30%-ot, ÉS emiatt az adott tanévben érdemjeggyel nem volt osztályozható akkor osztályozó vizsgát tehet. Azt, hogy hány jegyet kell szerezni, az iskola oktatási programja tartalmazza.A megjelölt két feltételnek egyszerre kell beállni. Ajánlom az oktatási jogok biztosának honlapját megnézni, itt több ilyen probléma van felvetve. A lényeg, hogy nem lehet egy gyereket automatikusan osztályozó vizsgára, pláne évismétlésre kötelezni. Ha jogtalanul jár el az iskola meg kell panaszolni elõször a fenntartónál, ha ez sem segít az ombudsmannál.
Iskolája válogatja, szerintem. Eltekinthet az évismétléstõl, de az osztályozó vizsgától nem hiszem. Viszont ha orvosi papírt viszel a sérülésrõl és a felmentésrõl, akkor nem számít hiányzásnak.
A hiányzás az hiányzás, legfelejebb igazolt, de az ha limitálva van akkor ismételni kell, az iskola ad felvilágosítást a magán úton lehetséges variációkról.
Ilyen esetben el kell fogadni az iskolának az igazolást, fõleg, hogy rehabilitációra vagy gyógytesire kéne járnod még. És akkor a gyógytesin kapod a jegyed, és a suliban nem kell bejárnod a testnevelés órára sem.
Én meg lennék lepve, ha az iskolának jogában állna ilyen esetben akár vizsgáztatni, akár évet ismételtetni veled. A csigolyatörés komoly dolog, nem tudom, milyen szintû volt a sérülésed, de ez akár több éves rehabilitációt is igényelhet. Ha elhanyagolod, egy életre tönkreteszed a gerinced. Egyik ismerõsöm 3 évet töltött fûzõben szintén csigolyatörés miatt! Ez alatt az idõ alatt max gyógytornázhatsz majd, azt viszont biztosan beszámítják az óraszámba, errõl csak igazolás kell, és talán meg sem kell egyeznie a tesiórák számával (legalábbis régen nem kellett). Ez már egy egyszerû gerincferdülésnél is így van, elvileg csak speciális gyakorlatokat szabadna végezni... (bár ki tudja manapság?!). Belegondolva, egy tolószékes gyerek is felmentést kéne kapjont tesibõl, nem? Vagy menjen távolugrani?
A kérdező hozzászólása: kérdésem megoldásra lelt, ha felmentésem van akkor nem számít mulasztásnak (egyáltalán a 250-es limitben sem) mert arra tulajdonképpen be sem kell jönnöm. köszönöm válaszaitokat

Mi történik, ha kihagyom az ebédeket?

Munkam miatt csak reggelizni es vacsorazni van idom. Ha reggelire es vacsorara amugy azt eszem, ami elo van irva, akkor mukodhet a 90 napos dieta?

Legjobb válasz: lassan fekélyt kapsz!

lassan fekélyt kapsz!
Lelassul az anyagcseréd és nehezebben fogysz.
Vércukorszint leesik, nem lesz energiád, letargia, fáradtságérzet, tápanyag szállítás leáll (ezt az inzulin végezné), egyszóval NEMAJÁNLOM. Minden diéta alapja az egyenletes vércukor és inzulinszint. Ezért kellene 5-6 étkezés. (Inkább úgy mondom, hogy a reggeli-vacsora adagod osztd el 5 felé)
Este falási roham tör rád

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!