Találatok a következő kifejezésre: Mi történik, férjhez (24 db)

Mi történik a férjemmel? Hogyan derítsem ki ha nem mondja el?

Új dolgokat veszek rajta észre, attól félek, hogy valami balhéba keveredett. Mostanában mindig lehangolt, feszült, mérges, nem lehet hozzászólni mert robban, aztán bocsánatot kér és azt mondja, hogy nem rám/ránk haragszik de azt már nem mondja el, hogy kire. Néha olyan mintha sírt volna. Gyakran kérdezgettem tőle, hogy mi a baja, nem mondta el ezért békén hagytam egy pár napig és valamelyik nap le akartam ülni beszélgetni vele erről, mert már iszik is részegségig majdnem minden nap de nem hajlandó semmit sem mondani. Én meg nem sokáig fogom tűrni, hogy ordibál velünk meg részegeskedik mert ez nem tesz jót a gyerekeknek (az egyik most lesz 3 éves, a másik 6 hónapos) így is nem győzök magyarázkodni a gyereknek, hogy apának mi baja van. Bíztam benne, hogy csak nekem nem mondja el, ezért beszéltem a családjával, barátaival de nem tudnak semmit sem, ők azt hitték, hogy köztünk nincs rendben valami. Eddig normálisan éltünk, boldogok voltunk és örültünk, hogy végre van saját családunk, erre itt van ez. Nem szeretném cserben hagyni bármi is van, de ha nem mond semmit nem tudok segíteni és előbb-utóbb lépnem kell a gyerekek érdekében. A barátnőm szerint drogozik. Ezt teljesen kizártnak tartom mert ő sohasem nyúlna drogokhoz, nagyon ellenzi. Itt valami más lehet a probléma de nem tudok rájönni, hogy mi lehet. Abban reménykedem, hogy tudtok adni pár használható ötletet aminek segítségével kideríthetem, hogy mi lehet ez az egész!

Legjobb válasz: Nem úgy kell "emberségesnek" lenni hogy némán tûröm hogy a férjem odítson velem, úgy, hogy hónapokig nem mondja meg, mi baja van. Persze, 1-2 napig lehet problémát emészteni, meg kivárni, de olyan nincs, hogy egy családban az egyik fél huzamosabb ideig magán kívül legyen, anélkül hogy hajlandó megmondani a társaának, mi vezet oda hogy kifordult önmagából és iszik és ordít. Sajnos az van, hogy huzakodással ez nem fog megoldódni. Én azt mondom, keress egy alkalmas pillanatot (a körülményekhez képest), és nagyon finoman kérd meg, mondja el mi van. Ha nem hajlandó, akkor (szintén szépen) kérd meg, hogy költözzön el egy kicsit, és gondolkodjatok mindketten. Nem bosszú ez, meg nem büntetés, hanem az amit egy anya megtesz a gyermekei és saját védelme és nyugalma érdekében. Egyébként szerintem egyértelmûen adósság van a dologban. Nem drog, az hülyeség. Én láttam hasonlót a családban is és a környezetemben is, mindkét helyen nagyon hirdeteln érte a pasit (családot) pénzügyi veszteség, és nem volt képes elmondani a pasi. Nem tudom, mibõl él a férjed, de az én rokonom megzõgazdasából élt, és valamit elszámolt v nem úgy jött be a számítása ahogy tervezte, és valahogy adósságspirálba keveredett tök vératlanul. A másik helyen pedig leült kártyázni és nagyot veszített, aztán kölcsönkért valami uzsorástól stb...

Nem úgy kell "emberségesnek" lenni hogy némán tûröm hogy a férjem odítson velem, úgy, hogy hónapokig nem mondja meg, mi baja van. Persze, 1-2 napig lehet problémát emészteni, meg kivárni, de olyan nincs, hogy egy családban az egyik fél huzamosabb ideig magán kívül legyen, anélkül hogy hajlandó megmondani a társaának, mi vezet oda hogy kifordult önmagából és iszik és ordít. Sajnos az van, hogy huzakodással ez nem fog megoldódni. Én azt mondom, keress egy alkalmas pillanatot (a körülményekhez képest), és nagyon finoman kérd meg, mondja el mi van. Ha nem hajlandó, akkor (szintén szépen) kérd meg, hogy költözzön el egy kicsit, és gondolkodjatok mindketten. Nem bosszú ez, meg nem büntetés, hanem az amit egy anya megtesz a gyermekei és saját védelme és nyugalma érdekében. Egyébként szerintem egyértelmûen adósság van a dologban. Nem drog, az hülyeség. Én láttam hasonlót a családban is és a környezetemben is, mindkét helyen nagyon hirdeteln érte a pasit (családot) pénzügyi veszteség, és nem volt képes elmondani a pasi. Nem tudom, mibõl él a férjed, de az én rokonom megzõgazdasából élt, és valamit elszámolt v nem úgy jött be a számítása ahogy tervezte, és valahogy adósságspirálba keveredett tök vératlanul. A másik helyen pedig leült kártyázni és nagyot veszített, aztán kölcsönkért valami uzsorástól stb...
Nem jut eszembe értelmes tanács.Itt nagyon vigyázni kell, nem babra megy a játék. Talán, ha alkalmas pillanatban, nagyon szépen, halkan próbáld megtudni mi is van. Persze ezt magadtól is tudod, de nincs jobb ötletem.
Légy nagyon toleráns, és türelmes vele, valószinûleg valami lelki dolog lesz. Ne kérdezõsködj, mert ilyenkor egy ilyen helyzetben lévõ embernek a legrosszabb amikor elkezdik nyüstölni.
Ird le ezt neki levélben és kérdezd meg, hogy mi baja. Azt is ird meg neki, hogy igy - ha nem mond semmit - nem tudjátok folytatni az életeteket. Ha erre sem válaszol, akkor sok mindent nem tudsz tenni, legfeljebb elmenni.
Próbáld azt esetleg, hogy többen ültök le vele. Hátha úgy meg tudjátok gyõzni. Ha nem csak te mondod neki, hogy gond van, hanem a szülei/testvére/barátai, bárki aki még közel áll hozzá, akkor talán kiböki. De elõször még próbáld meg négyszemközt megkérdezni...
Ha 2 kisgyermeked van mindenkepp a problema megoldasara torekedj! Ha ugy erzed nem tudsz beszelni vele es nem javul a helyzet kerdezz rokonokat kerd az o segitseguket hogy beszeljenek vele tudassak arrol hogy ha a helyzet nem valtozik a gyerekek erdekeben lepned kell A jovoben ha nem javul a szitu esetleg szunet a kapcsolatban. koltozz el egy idore az tobbnyire hathatos lehet ne halgass a vslazzadokra hogy varj meg legy turelmes a gyerekekre gondolj!!!! Sok szerencset
" iszik is részegségig majdnem minden nap... ordibál velünk" Hja, elõzõ, ki legyen itt emberséges? Kérdezõ, követeld a választ, szedd ki belõle, szüleivel, rokonaival, barátaival, kollégáival, mindenkivel beszélj! Ez nem állapot!
"(az egyik most lesz 3 éves, a másik 6 hónapos) így is nem gyõzök magyarázkodni a gyereknek, " Tudhatnád, hogy iulyen állapotban lévõ embernél a gyerekcirkusz-már pedig két ilyen kicsi csinál még-csak rátesz egy lapáttal a negativ dolgokra. Légy már egy kicsit emberségesebb vele..
4 "Kérdezõ, követeld a választ, " Úgy elküldenélek a büdõs francba a követelõzéseddel a pasi helyében, hogy a fal adja a másikat és megtanulnád kivel, mikor és hol követelõdz.
4 "szüleivel, rokonaival, barátaival, kollégáival, mindenkivel beszélj!" Ezért meg még külön elküldenélek mindezek az emberek elõtt a francba ha ezt meg mernéd lépni.
Hát nem akarlak elkeseríteni, de köztetek sincs rendben valami, ha a férjed nem hajlandó veled errõl beszélni. Ráadásul még bíztál is benne, hogy csak neked nem mondta el...hát, khm. Egy házasságban azért alapnak kéne lennie, hogy elmondom a másiknak ha bánt valami, vagy ha baj van. Ha eddig ez nem volt jellemzõ akkor nyilván nyomós oka van rá, hogy semmit nem mond. Nyilván igen kellemetlen lehet ez az ok. Más ötletem nincs, ha nem akarja elmondani, akkor nem tudsz mit csinálni, harapófogóval nem lehet kihúzni senkibõl mi baja. Most találgathatunk itt, hogy megcsalt, lopott, drogozik, embercsempész, vagy cserbenhagyó gázoló, de sok értelme nincs.
Szerelmes és õrlõdik a család és a szerelme között.
22:13-as: "itt senki nem hallott arról hogy akár kapcsolaton belül magánszféra és probléma esetén a máskik emberrel szembeni tolerancia? Hogy 2 ilyen apró gyerek még bizony ilyen lelkiállapotban lévõ embernek még plusz terhet ró a nyakába, és idegesiti?" És szerinted MI lenne a megoldás!?!?!? Az anya meg a gyerekek megszünnek, amig az apa részegen orditozik meg tombol?!?!? Azért nehogy már ezt várd el bárkitöl is! A gyerekek OTT VANNAK, ÉLNEK, és egy részegen örjöngö "apa" igencsak elitélendö, nem pedig még öt kellene sajnálni, hogy az örjöngése közben még a halálra rémült gyerekek "Mernek" sirni emiatt!!!!! Szerintem VELED igen komoly baj van, ha te így lárod a dolgokat.
10 Kedves itt senki nem hallott arról hogy akár kapcsolaton belül magánszféra és probléma esetén a máskik emberrel szembeni tolerancia? Hogy 2 ilyen apró gyerek még bizony ilyen lelkiállapotban lévõ embernek még plusz terhet ró a nyakába, és idegesiti? A tolerancia mostanság nem trendi, csak a "diktálás"?
Ez nagyon sok minden lehet. Munkahelyi gond, balhé, amibe belekeveredett, betegség bármi.... Hogyan próbáltál vele beszélni? Mert ha gyõzködöd, hogy mondja már el, akkor azzal inkább azt éred el, hogy még jobban begubózik. Próbáld egy órácskára szabaddá tenni magad, a gyerekeket bízd valakire és kérd meg, hogy most komolyan beszélgessetek el és mondd el, hogy te vagy a társa, aki tudsz neki segíteni, még ha nem is konkrétan, de lelkileg mellette lennél, de így elõbb-utóbb eltávolodtok egymástól.

Mi történik akkor ha van egy hitelem amit sajnos nem tudok fizetni és behajtó céghez került. Az ingó, ingatlan a férjem nevén van. Lehet-végrehajtás?

Legjobb válasz: Köszi a válaszokat!Még nem voltam férjnél amikor a párom megvette a lakást.Ráadásul hitelre,és az én nevem nem szerepelt sehol.A hitelt is akkor vettem fel a testvéremnek mikor még hajadon voltam.Most rendõrségi végrehajtással fenyegetnek mert nem lett beszólva a bankhoz,hogy változás történt az adataimban.Azt mondják,hogy okirat hamisítással is megvádolnak.Fogalmam sincs,hogy mit tegyek.

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Még nem voltam férjnél amikor a párom megvette a lakást.Ráadásul hitelre, és az én nevem nem szerepelt sehol.A hitelt is akkor vettem fel a testvéremnek mikor még hajadon voltam.Most rendõrségi végrehajtással fenyegetnek mert nem lett beszólva a bankhoz, hogy változás történt az adataimban.Azt mondják, hogy okirat hamisítással is megvádolnak.Fogalmam sincs, hogy mit tegyek.
Adatváltozás közlésének mulasztása nem okirathamisítás. a férjed ingatlana 15 év együttélés után lesz közös házastársi tulajdon. Addig nem vonhatják végrehajtás alá a te tartozásod miatt. Csak a fizetésedbõl tilthatják, ha nincs tuajdonod
Külön vagyon 30 év együtt élés után is külön vagyon lesz. Az utolsónak.
egyrészt a fizetésedbõl is letiltethatják, másrészt attól, hogy a férjed nevén van minden, attól még lehet jog szerint közös tulajdon.
Ha behajtó CÉGHEZ került az ügyed, akkor egyelõre semmi ok az aggodalomra. Semmivel nincs nagyobb hatásköre, mint az eredeti adósnak, csak a módszerei "pszichésebbek", többet fenyeget stb. Ez idõ alatt, amíg az ügyed NINCS bírósági szakaszban (mivel ha azon lennél túl, akkor nem lenne behajtó CÉG, hanem végrehajtó EMBER lenne az, aki eljár), lehetõséged van megoldást találni arra, hogy hogyan rendezzed a tartozásod. Kérhetsz részletfizetést, kifizetheted egy összegben stb. Nem egyszerû, de meg kell oldani. Ha bíróság elé kerül az ügyed, akkor kellemetlen, mert az egy csomó plusz költség, emellett pedig ott a végrehajtó olyan, mint a piros hetes, mindent visz. (Illetve vihet.) Ha nem lusta (ez olyan ritka, mint a fehér holló), akár vagyonpert is indíthat, hogy a férjed nevén lévõ dolgokat közös tulajdonná minõsítsék, így foglalhasson. Addig, amíg a tulajdon át nincs írva, nem viheti. Ahhoz szükséges, hogy bíróság megállapítsa, az KÖZÖS, így a fele a tiéd. Akkor viheti a FELÉT. Azonban(!) ha a hitelt a házasság ALATT vetted fel, akkor magáról a hitelrõl is megállapítható, hogy KÖZÖSEN felvett, így a férjeden IS végrehajthatóvá válik. Itt az a kérdés, hogy ha végrehajtásra kerül sor (bírósági szakasz), akkor a végrehajtó mennyire akar vele dolgozni. De ezt - ha lehet - ne várd meg. Addig próbálj megoldást találni.

Több mint 40éves házasságban élek és elég jó a szexuális Életünk de mostanában a férjemet nagyon izgatja a két férfi egy nő felállás és azt is szeretné ha ő is szophatná a Másik férfit mi történt a férjem biszex vagy meleg lett?

Legjobb válasz: Na ha ez a kérdés igaz volna.... Nem LETT, hanem mindig is az VOLT. Csak ennyi idõ után nem akarja elszalasztani a lehetõséget még lehetõleg elhalálozása elõtt...

Na ha ez a kérdés igaz volna.... Nem LETT, hanem mindig is az VOLT. Csak ennyi idõ után nem akarja elszalasztani a lehetõséget még lehetõleg elhalálozása elõtt...
miért ne szexelhetnének???
csak egy kis színt akar vinni a szexuális életetekbe.. de jó lenne neki megmondani h nem ez a legjobb megoldás:)
akkor olyan 60-70 évesek vagytok. még szexeltek? oké, de hogy még threesome, meg mittudomén. :DD ez nekem kicsit sok. megyek leküldök egy sört, mert ez így borzasztó. :D
semmi buzulás!
Na ez durva.. a 2 pasi egy nõvel még rendben is lenne.. na de hogy õ is... ááá, én úgy rugnám ki hogy a lába nem érné a földet.. Persze csak ha nem egy kamu kérdés..
A kérdező hozzászólása: A kérdés természetesen igaz és aktuális a két pasi nekem se Lenne ellenemre sõt hízelgõ is na de nem tudom hogy viselném Látni öt faszt szopni nem e szokna rá? és engem hanyagolna
megtiltom. :DD különösen ezt az édes hármast! ha meg meritek tenni, dádá lesz :'D
mindig is bٮzi vagy biszex volt, csak elnyomta


Mi történt, miután meghalt a barátod/párod/férjed?

Az éjjel azt álmodtam, hogy a párom egy balesetben elhunyt. Nagyon rossz volt, és ez még nem is a valóság. Eszembe jutott, hogy mit tennék, ha tényleg valóság lenne. Kérdéseim: Amikor elvesztetted a párod, mennyi idős voltál? Mennyi ideje voltatok együtt? Miben halt meg? Hogy tetted túl magad rajta? Azóta van új kapcsolatod?

Legjobb válasz: Röviden: 24 voltam, õ 25, a lányunk 5. Rendõrök jöttek, hogy sajnos rossz hírt kell közölniük... Ennek 5 éve. Én azóta férjhez mentem, van egy pici kisfiam is.

1808 vagyok. Azt hittem, megnyílik a föld alattam, arra vártam, komolyan, és csak kiabáltam, hogy nem lehet igaz, abban reménykedtem, mégsem õt találták meg. Azt hittem, belebolondulok. Õt vártam haza, és rendõrök jöttek, hogy baleset érte... Nem kívánom senkinek. Mire a temetést elrendeztem, azt hittem, sosem lesz vége. Nehéz volt olvasni az újságban is. Nagyon nehéz volt, és még most is sokat gondolok rá. De az az utáni 1-másfél év....
15.13-as vagyok. Iszonyú nehezen. Naphosszat a temetõben voltam, rengeteget sírtam. A munkámat is, a fiamat, és magamat is elhanyagoltam. Nem érdekelt semmi, és senki. Ha nem lett volna a fiam, biztosan öngyilkos lettem volna.
ma 15:20 vagyok Én nehezen tudtam feldolgozni.Amikor a rendõr elmondta mi történt, engem 2 hétig folyamatosan altattak az orvosok, mert azt hittem megtébolyodom.Nagyon sokáig élõhalottként éltem(inkább vegetáltam), mert iszonyatos rémálmaim voltak a balesettel kapcsolatban.A férjem és a fiaim egy autóbaleset következtében bent égtek az autóban.Ezt épeszû ember nem tudja feldolgozni.Én sem tudtam.Sok-sok évnek, és sok barát segítségére volt szükségem, hogy éljek..Ma is vannak néha rémálmaim, de ma kárpótol a lányom, aki tudja hogy volt neki 2 csodálatos bátyja.De ennyi év után, a sok orvosi segítségnek köszönhetõen már tudok úgy beszélni róla, hogy csak elsírom magam, de a könnyeket letörölve újra tudok mosolyogni..15 évnek kellett eltelnie, hogy azt mondjam, milyen jó, hogy nem öltem meg magam.Nehéz volt.
Röviden: 24 voltam, õ 25, a lányunk 5. Rendõrök jöttek, hogy sajnos rossz hírt kell közölniük... Ennek 5 éve. Én azóta férjhez mentem, van egy pici kisfiam is.
24 évesen ért életem legnagyobb fájdalma amikor egy fiatal rendõr azért csöngetett be hozzám, hogy közölje velem, hogy autóbalesetben meghalt a férjem, és a 4 éves iker fiaim.Évekig élõhalott voltam, képtelen voltam talpra állni.Késõbb elkövettem bizonyos hibákat, majd 34 évesen megismertem az utolsó férjemet akivel ma boldog házasságban élek.Csodálatos kislányommal együtt.Ma is minden évben gyertyát gyújtunk a szeretteimért.
34 évesek voltunk, amikor meghalt a szerelmem szívinfarktusban. Teljesen ki voltam borulva. 1 1/2 évig naponta jártam a temetõbe, minden pénzemet virágokra költöttem. A munkámra sem tudtam odafigyelni. Elköltöztem a városból, lett egy új kapcsolatom, férjhez mentem, de a mai napig, minden nap gondolok rá.
:(((( megkönnyeztem :( de nem a pénzéhes p*csán!
Az elsõ lehat kamu, sok férfi ezzel akarja a nõket lejáratni. A többin megkönnyeztem én is, durva, hogy valaki ezt is képes lepontozgatni. (nem a százalék miatt...)
szerette te õt egyáltalán ? :/
Ez nem semmi! Le a kalappal elõtettek. Nagy harc amin végig mentetek és még így is van bennetek erõ az élethez! Gratulálok!!!!
Hogy tudtátok ezeket feldolgozni??
Szia! Mikor elvesztettem a Barátnõmet, 18 éves voltam. (ennek két éve) 2 éve voltunk együtt és tervezgettük a jövõnket... Annyira egy hullámhosszon voltunk, sokszor úgy éreztem, hogy mi ketten alkotunk egy kerek egészet. Annyira a másik felem volt... Azóta sem találom a helyem a világban, fõleg, hogy azóta ért mégegy csapás, szóval mostmár végképp' csak bolyongok. Egyébként autóbalesetben halt meg. Hogy hogyan tettem túl magam? Sehogy. Nem is hiszem, hogy valaha képes leszek rá. Nem vágyom másik kapcsolatra azóta sem. Egyesek próbálnak siettetni, de úgyis én érzem, hogy mikor vagyok készen a továbblépésre. ...hát nem mostanában:/ Az utolsó kérdésedre pedig már megadtam közben a választ, hogy nincs új kapcsolatom, nem is vágyom rá.

Gyerektartási díj megállapítása miként történik? Férjem külföldön dolgozik és nem tudom hogy magyar viszonyoknak megfelelöen vagy a kinti keresete alapján lehet e kérni a válásunk esetén. Tehát mi az alapja?

Legjobb válasz: A bíróság a kereset x %-t fogja megítélni. Ha a férjed kiküldetésben van, vagy is a munkáltató magyar csak pl németeknél vendégmunkás akkor elöfordulhat hogy a munkáltató csak a bért fogja ráírni, ami álltalában minimál bér, mert a többi pénz amit kap az kiküldetési díj, vagy ellátmány az nem számít bérnek. (de van olyan munkáltató aki azért feltünteti az ellátmányt is) Ha pl angoloknál van és ott bejelentett munkája van akkor onnan kell neki majd munkáltatóit hoznia.

A bíróság a kereset x %-t fogja megítélni. Ha a férjed kiküldetésben van, vagy is a munkáltató magyar csak pl németeknél vendégmunkás akkor elöfordulhat hogy a munkáltató csak a bért fogja ráírni, ami álltalában minimál bér, mert a többi pénz amit kap az kiküldetési díj, vagy ellátmány az nem számít bérnek. (de van olyan munkáltató aki azért feltünteti az ellátmányt is) Ha pl angoloknál van és ott bejelentett munkája van akkor onnan kell neki majd munkáltatóit hoznia.
Elõzõnek: nekem van olyan barátnõm, akinek a volt férje angol, és a lányuk után havi 800 font tartásdíjat fizet. Ha egyszer a tartásdíj a fizetés x százaléka, akkor annyit kell fizetni akkor is, ha a fizetés milliárdos összegre rúg. A tartásdíj pont arról szól, hogy az apuka a jövedelmének megfelelõ összeggel járul hozzá a gyerek ellátásához. Vagyis gazdag apuka nyilván kötelezõen többet ad a gyerekének, nem minimálbérre való összeggel szúrja ki a szemét, miközben maga él, mint Marci hevesen.
A kérdező hozzászólása: Nincs hazai kereset, önnállóan ment dolgozni és igen, angliában van. Tehát onnan kell kérni munkáltatói igazolást ezek szerint? Hoznia kell a tárgyalásra is mielöbb? Vagy csak a legvégére? Ezek szerint a fizetése 20% át kérhetem. Mindenképp köszönöm a választ.
A fizetés 20%-át kérheted igen, ha az nem irreális. Tehát ha keres nettó 1-1, 5 millát, akkor nem fogják neked ítélni annak a 20%-át.Ha keres keres nettó 100-150 ezer ft-nak megfelelõ összeget, akkor igen, valószínû megkapod a 20%át.Csak amennyit a bíróság reálisnak lát a gyerek tartására.Mert ugye az úgy tevõdik össze, hogy van a csp ami a gyereké, és van apja-anyja, akik 50-50%-ban kötelesek a gyereket eltartani.
15, 04-nek. Nem ez nem így van a magyar jogszabályok szerint. Ezt meg lehet akkor tenni ha apuka is bele egyezik, de ha nem, akkor nem.Az esetben marad a reális összeg.

Mi történik akkor, ha a férjem szerelmes sms írogatott és én azt megmutatom bárkinek?

Megfenyegettek, hogy feljelent a nõ, Õ a legjobb barátom volt az elmúlt 25 évben? Milyen büntetés jár érte?

Legjobb válasz: Mi van? Ki írt? Kinek? ki fenyegetett meg?

Mi van? Ki írt? Kinek? ki fenyegetett meg?
De a barátnõ a címzett, nem? Egy köldemény kifürkészését mind a feladó, mind a címzett kifogásolhatja. Szerintem meg ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond, max mondd el, hogy mi a valóság, meg azt is, hogy azért nem mutogatod, mert "ilyenek miatt nem akarsz magadnak még több kellemetlenséget. Hidd el, mindenki érteni fogja. Ha meg olyan valótlanságot terjeszt valaki, ami neked okoz érdeksérelmet, akkor Te jelentheted fel nyugodtan az illetõt rágalmazásért. És az eljárásban már nyugodtan bemutathatod a bizonyítékot...
A kérdező hozzászólása: Levéltitok megsértése 178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bûncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel sújtható. Mit találtam? Jogásztól kaptam a választ az elõbb?
De most akkor a kérdezõ tulajdonában lévõ telefonról írt a férje? Mert akkor nem levéltitok szerintem, saját nevén lévõ telefonján azt olvashat amit akar, hacsak nem adta a férjének, és õ használja sajátjaként, és ezt ugye bizonyíthatóan...
A kérdező hozzászólása: A telefont már nem használtuk régen az enyém volt, de nem volt a nevemen.Új sím-kártyával üzemeltette a férjem.
Nem nyugszol:) Semmit nem fogsz a mûsorral elérni:)
A kérdező hozzászólása: 20. Miért gondolod?
Ted el a telefont, es inditsd be a vallast. A sms-ek, amik rajta vannak, jo alapot biztositanak arra, hogy a birosagon jo felteteleket szerezz. A ki mit mond/gondol-al mg nem foglalkozz.
Adott a férjed, aki átvert, megcsalt, és adott az a nõ, akit huszonöt évig a barátnõdnek hittél, mégis becsapott aljas módon.Továbbá adott a régi telefonod, benne bizonyíték értékû sms-ekkel.Ezek után nincs más dolgod, mint lehiggadni, összeszedni magad, beadni a válókeresetet, a telefont meg megtartani a tartalmával együtt, mert ez egy bizonyíték gyakorlatilag.Más emberek véleményével, illetve a férjedék üres fenyegetõzéseivel pedig nem kell foglalkoznod, elvégre téged aláztak meg, de te is vagy nyerõ pozícióban.Persze ha okos vagy, és nem dõlsz be minden fenyegetésnek meg manipulációnak.Ezen kívül pedig aki ismer téged, és szeret, az úgyis neked fog hinni, ha elmondod az igazságot az egészrõl.
Kérdezõ (#17), Te a tavaly nyárig hatályos régi Btk (1978 évi IV. trv) paragrafusát találtad meg, én meg a most (tavaly nyár óta) hatályos újból (2012 évi C trv.) idéztem:) ))
De miben lennél te a hibás? /egy válásban mindkét fél "hibás"/ Ne foglalkozz ilyennnel...akinek számít az úgyis tudni fogja mi történt, hiszen elmondod, és elhiszik...a többiek akiknek nem mondod, vagy nem hisznek, mazok kit érdekelnek? Annyit se érnek...
A kérdező hozzászólása: Kedves 20.! Nem nyugszol:) Semmit nem fogsz a mûsorral elérni:) Ismerjük egymást? Ki mondta, hogy mûsort szeretnék? Szerintem, ha valaki félre érthetetlen tartalmú sms-t ír annyit érdemelne a 3. fél, hogy magyarázatot kapjon. NEM MÛSORT akarok, ÕSZINTE szavakat!Nem világgá kiabálnám, talán neki is nekem is jobb lenne! Aki ilyet csinál miért nem vállalja? Amíg nem voltál hasonló helyzetben nem tudhatod mit érzek!? Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mennyire fáj :( Kedves 20. Te mit tennél ha Veled ilyet csinálnának?
A kérdező hozzászólása: A férjem azt mondta a barátnõm jelent fel, de én a férjemét mutatnám.
A kérdező hozzászólása: Nem ér meg. Nem tudom, hogy mit tegyek? Így viszont mindenki azt tudja, én vagyok a hibás. Mit tennétek?
Kérdezõ (#12) igen, ha más által írt és másnak szóló SMS-t mutogatsz, az annyi lehet maximum. Szerinted megér ennyit?
Ez így kicsit kusza lett. Ha kifejted, hogy ki kicsoda, kinek mi köze a másikhoz a történetben, esetleg tudunk segíteni.
Bosszúból megmutattad mindenkinek, hogy a férjed szerelmes üziket ír a legjobb barátnõdnek? És most azzal fenyegetnek, hogy feljelent téged?
Szerintem a nénike aki ilyennel fenyegetõzik már agybajnagybaj effectusban leledzik:D
A kérdező hozzászólása: 3/4 Nem bosszúból tenném. így van szó szerint, ahogyan írtad. Nem hiszik el. Engem állítottak be ketten mindenki elõtt hibásnak, a munkahelyen pl. Fenyegetnek, ha megteszem feljelentenek. Mit kaphatok érte?
én sem értem - kinek ir a férjed szerelmes sms-eket, - hogyan mutatod meg "bákinek" ? elveszed a teloját, kiszaladsz az utcára és megmutatod minden szembejövönek? - ki fenyegetett meg? - a nö jelent fel, aki a legjobb barátod vagy barátnöd volt? - és miért járna büntetés?
mit nem hisznek el? hogy a férjednek szeretöje van? a munkahelyeden ezzel foglalkoznak, hogy kinek ki a szeretöje- és ezt be kell bizonyitod azzal, hogy elveszed a teloját és mutogatod az sms-eket?? valaki, aki érte irja már meg, mert nem értek ebböl semmit.
Ne süllyedj le a szintjükre! Add be a válópert és dobd ki a férjed!
Kérdezõ, akkor tegyük tisztába... ha a neked írt, vagy általad írt SMS-eket mutogatod, az rendben van, azért nem jár semmi. Ha a másnak, más által írt SMS-eket az levéltitok megsértése, és max 60 nap elzárás. "a) másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét megsemmisíti, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, illetve b) elektronikus hírközlõ hálózat útján másnak továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bûncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendõ." Ha ezzel "jelentõs érdeksérelmet okozol" - tehát mondjuk az illetõ nõnek emiatt felbomlik a házassága vagy elveszti az állását - akkor ez fel mehet max 2 évre. Így tiszta?
Nem lenne egyszerûbb dolgod, ha a sorsra bíznád a dolgokat? Sokkal jobb rendezõ, mint azt bárki gondolná:)
Tehát, hagyd rájuk, mint írtam, add be a válópert és kész!Ne adj nekik okot, hogy bánthassanak is.
A kérdező hozzászólása: Igen. A telefon az én régi telefonom amit a férjem használt a tudtom nélkül mert kaptam másikat. A birtokomban van jelenleg is. A munkahelyen a településünkön lejáratnak mind a ketten. Az illetõ nõ a barátnõn volt 25 évig, van családja. Kitaláltak olyan történetet, hogy a férjem egy köztiszteletben álló hölgyel van jóban, akinek az édesapja képviselõ, hogy a munkámat elveszítsem. Tehát 60 nap elzárás- vagy 2 év?
Egyébként ha az én lányommal csinálna ilyet a kedves férje, nagyon szívesen elbeszélgetnék vele, hogy hogy is gondolta, hogy félrekúr... Ha még ennek ellenére sem javulna meg a felfogása akkor támogatnám csak a válást. Az említett idõintervallumokból (25 éve barátnõd, meg gondolom a frigy se mostanában köttetett) gondolom ez most rajtad dõl el. Vagy új életet kezdesz mással, vagy rendberakjátok a családod segítségével a párodat. Nem útközepén boxolós jelenetre gondolok. Inkább arra, hogy aki ellened feltüzel másokat azt mondjuk szórakozóhelyen megszólítani (mert úgyis jár oda), ha akkor visszahúzódik, vagy nagyon bunkón viselkedik, az is fegyver a kezetekben, hogy kimossátok a nevedet a sértelembõl. Persze mindennek feltétele, hogy TE mint abszolút sértett mit akarsz a férjeddel. Továbbélni vele, és elásni a csatabárdot, vagy hagyni a francba. Nem írtad, hogy a friss szerelmes párja az férjezett, családos asszony-e, vagy egyedülálló? Ha elõbbi, akkor az ura táesaságában is kellene híresztelni ezt a kis románcot, hogy az is rendbe tegye a kis "pillangót", ha egyedülálló és úgy tolat be farral a kapcsolatotokba, akkor meg ki a fene hisz neki??? De minden csak a férjed és Te közötted lévõ terveden függ. Viszont szerintem mindenképpen beszélj a családoddal, mástnem ott kisírod magad, ha látják, hogy a gyereküket, vagy testvérüket megbántotta valaki, hidd el lesz reakció. Nem tudom milyen régen történt, azóta mindég együtt éltek-e a pároddal, vagy totál külön? Gyerek van-e? De egy biztos! Ha valamit egyénként nem bírsz megoldani, akkor mindenképpen fordulj egy közösséghez! Ez alapesetben család, utána lehet mondjuk a helyi birkózóklub versenyzõ csapata, ismered-e a cégnél a biztonságisok vezetõjét (mert akkor lehet néha gyakrabban motoztatni, pl kéthetente, hetente, szonda stb.). Ugyanis õk már kimutatták a foguk fehérjét, és vicsorognak! Ne hajtsd le a fejed, de miint mondtam ha egyénként nem tudsz valamit megoldani, (és a jóhírneved fontos mindenképp) kérj másoktól segítséget! Az élet elrendez? Igen! Ha vicsorognak és csak hallgatsz, akkor le leszel írva! Ennyi! Lehet a közösség tud valamit arról a "betolakodóról", amit Te eddig nem, és felhasználhatod ellene. Fel kell-e használnod? Igen, valamilyen formában! Feljelent? Nosza! Tanú van rá, hogy Te tényleg elolvastad az üziket rajtuk kívül? Kikkel osztottad meg? Ha tényleg megbízható emberkéknek csevegtél róla, õk nem fognak tanúskodni, más bizonyíték meg gondolom erre nincs. Veszekedtetek? Igen, mert mondjuk már 2 hónapja nem voltatok együtt, és feltûnt, és számonkérted, és õ nyögte ki egy gyenge pillanatában. Az ügyvéd sem dolgozik ingyen, de ha õ(k) jelent(enek) fel, elõször nekik kell csengetni. A mai világban senkit nem vet fel úgy a pénz.
A kérdező hozzászólása: Eddig mind 2 választ jelentettem mert értelmetlen. Ha nem tudtok válaszolni akkor nem kell, mert felesleges!
Sajnos megtörtént, de ide nem írnám le részletesen a történetet....
A kérdező hozzászólása: Privátba megírod? Érdekelne nagyon. Köszi!
Kit keresel ennyire?
Én egyszer csaltam meg a VOLTférjemet mert: Egy agresszív, erõszakos állat volt. Súlyosan nem vert meg de többször elpofozott, fellökött. NEm túlzok ha azt mondom, hogy terrorban éltem. Gyerekünk hála istennek nem született (elképzelni se merem mit tett volna vele). Íilyen körülmények között "éltem" 1 évet (elakartam váli de féltem) amikor találkoztam egy férfival. NAgyon jó barátokká váltunk és aztán egyik nap amikor különösen rosszul voltam kibukott belõlem, hogy mi a helyzet otthon. Azt mondta, hogy nem lepõdött meg ezen, érezte, hogy valami nincs rendben. Elmentem egy barátnõm bulijára (a férjem üvöltözött, csapkodott, hogy mit képzelek magamról) a bulin kimentem a konyhába, hogy megnyugodjak. Odajött hozzám átölelt és onnan már jött minden magától. Másnap hazamentem, a férjem szerencsére már nem volt otthon. De amikor telefonon beszéltünk levettem, hogy ezt nem fogom megúszni. Áthívtam ezt a férfit, összepakoltam a lehetõ legtöbb cuccom, elmentem. Lelki ismeretem egyáltalán nem volt. Nem tekintettem a férjemként egyáltalán férfiként arra az emberre. A válási procedúra alatt csak ügyvéd jelenlétében találkoztam vele. Ez két éve történt. A férfi nem a szeretõm hanem a férjem és terhes vagyok. Persze a történetem egy kirívó eset.
A kérdező hozzászólása: És mi van a volt férjeddel most??
Nem tudom, de nem is érdekel
Én 7 évig voltam olyan kapcsolatban, ahol a párom (nem voltunk házasok)napi szinten megalázott, lelkileg terrorizált, fizikailag bántalmazott. Hogy miért nem léptem ki egy ilyen kapcsolatból? Mert hulye voltam. De mégsem csaltam meg egyszer sem. Nem azért, mert nem akartam, igenis akartam. Amúgy is minden nap lekur...zott, gondoltam, legyen már igaza egyszer. Azért nem tettem meg, mert miatta az embereket is megutáltam, a férfiakat is, noket, mindenkit. 2 éve szakítottam vele, és csak most sikerult lelkileg rendbejonnom, egy csodás új szerelemnek koszonhetoen.

Megcsalt férfiak/férjek, ti felvettétek bármilyen formában a kapcsolatot a barátnõtök/feleségetek szeretõjével? Mi történt?

Legjobb válasz: Én nem vettem fel a kapcsolatot a volt párom szeretõjével, de tudtunk egymásról. Értelmetlennek láttam volna a balhét. Végül õt választotta a párom, én meg elengedtem. Rá fél évre összejöttem a mostani párommal. Két hónapja jártunk, amikor az ex felhívott telefonon és egy utolsó lehetõségért könyörgött. Pofára esett. :) Amikor még együtt volt a nõvel, sokszor kaptam névtelen telefonhívásokat, csörgött szám nélkül, mondom tessék. Senki nem szólt bele. Tudtam, hogy a nõ az. Egyszer csak ennyit mondtam: a Te egységed fogy...:D 28N

Én nem vettem fel a kapcsolatot a volt párom szeretõjével, de tudtunk egymásról. Értelmetlennek láttam volna a balhét. Végül õt választotta a párom, én meg elengedtem. Rá fél évre összejöttem a mostani párommal. Két hónapja jártunk, amikor az ex felhívott telefonon és egy utolsó lehetõségért könyörgött. Pofára esett. :) Amikor még együtt volt a nõvel, sokszor kaptam névtelen telefonhívásokat, csörgött szám nélkül, mondom tessék. Senki nem szólt bele. Tudtam, hogy a nõ az. Egyszer csak ennyit mondtam: a Te egységed fogy...:D 28N
Én nem vettem fel a kapcsolatot, bár akkoriban (15 éve) ki akartam nyomozni. Aztán barátok, haverok mondták, hogy semmire sem mennék vele, mert csak a probléma felét oldanám meg, mert a feleség beleegyezése nélkül nem történt volna.
Bár én nõ vagyok, de nem, semmiképp sem venném fel a kapcsolatot. Én úgy gondolom, hogy errõl sose a harmadik fél tehet, nekem nem õ a párom, nem neki kell hûségesnek lennie. A páromnak kell gondolkodni és nem megcsalni. Úgy érzem, csak égetném magam, ha felkeresném a szeretõt.
én is lány vagyok, én anno felvettem a csajjal a kapcsolatot, mert az ex tagadta, így kellett bizonyíték, nagyon kedvesen elmesélt mindent én meg kiakadtam azokon hogy miket vetített magáról az exem neki, tehát hogy mikkel szédítette. aztán pár év múlva meg engem keresett fel az aktuális bnõje, de csak mert azt hitte van még köztünk valami, én meg elmeséltem hogy nem, de az is csak rajtam múlik, nem a srácon és adtam pár tippet hogyan teheti próbára a srácot, hogy lássa, nem egy korrekt ember. szóval hál égnek pont olyan lányokba botlottam mindig akikkel szövetséget lehetett kötni. ami amúgy nagyon ritka, pláne ilyen helyzetekben. szerencsém volt.
Mi ez a hülye duma, hogy a 3-fél nem tehet semmirõl?-Pontosan tudja mindegyik, hogy házas(foglalt féllel) kezdett viszonyt.Ritka az olyan sziklaszilárd házasság amit ármánnyal, nyomulással ne lehetne szétszedni. Tudom mirõl beszélek, unokatesóm egy ilyen (beteg) csaj, hogy nõs pasikra hajt és 99-százalékban sikerül betalálnia, sikerélmény után persze dobja a pasit és jön a következõ.
Igen.-Józan ésszel és tiszta fejjel felkeresném-majd kulturáltan elvágnám a torkát. :)
remelem egyszer elkapotok valami gombat sok hutlen
15: :)
Az egyik kedves baratnomnel nem jott a baba lombikoltak esz nelkul nagyon sok penzt koltottek ra. AQztan vegre nagy nehezen terhes lett sok baja volt.Honapokig fekudt korhazban. Kozben megtudta a ferje masra pocsekolja a loszert es elesben a baratno siman par het alatt teherbe esett. Isemrosom elszokott a korhazbol es ugy megtepte a csajt a haja csomokban volt a kezeben es jol ossszerugdosta a not. Nagyon fajt neki a legszemetebb dolog amiert o 8 evet kuzdott a masik masik no egy par alkalombol meg tudta adni a pasinak. A szereto elvetelt nem hiszme hogy a verekedestol az ismerosom koraszult szerncsere a baba megmaradt. A szules utan ferje onket sterilizaltatta magat es elvaltak. ps Ismwerosom brazil volt igen paprikas holgy
mondjuk én simán feljelentettem volna a nõt, fõleg ha bizonyítani lehetett volna, hogy a bántalmazástól vetélt el... de gondolom a férjével már nem volt ilyen keménykezû....
Engem, mint az asszony szeretõjét nem keresett a férj, ismertük egymást, tudtam amúgy, hogy tudja, legalábbis sejti Ám az Isten sem ver bottal, egy éve rám kattant egy valódi [email protected]_romarc, és folyton fenyeget, mert szerinte velem csalja õt az asszony, - pedig szó sincs ilyesmirõl. Nekem nincs feleségem, ha volna, és ilyen helyzet volna se hiszem, hogy megkeresném a pasit, - ugyan minek? UI: na most melyik szó akadt fenn a trágárságszûrõn????
Kérdezõ, hát elég bajos lett volna nem felvenni, ha egyszer reggel a hálószobánkban találtam:) (rég vót, még a 80-as években) Mi történt? Csalódást fogok okozni a torokmetszésben gondolkodóknak: hármasban ittuk meg a reggeli kávét, az történt...
Kérdésre válaszolva, ha már tuti nem érez irántad semmit a nejed, felesleges utána futni, így az új féllel sem kell bájcsevegni, de ha csak sikeres volt a nyomulás és a feleséged csak megbotlott akkor el kell küldeni a másikat a sunyiba....Ezt ti tudjátok.
En elkertem a kalandor szamat a felesegemtol, de nem adta meg. En csupan annyit akartam kozolni a harmadikkal, hogy rohadtul nem felek annak a kovetkezmenyeitol, ha esetleg egy gyengebb pillanatomban baltaval megfesulom!
Úgy gondolod? ;-) Inkább ahhoz az egyszerû megoldáshoz kell butaság, hogy elvágd valakinek a torkát :) Azt is mondhatnám, hogy többet ésszel mint ész nélkül :) Ha érted mire gondolok :)
#8 Kis buta...:D
#6 Miért nem a párodét? ;-) Ja, végül is egy idegen harmadiktól kellene/kellett volna elvárnod az örök hûséget, tényleg.... :D Aztán nehogy végül a te torkodban landoljon az a kés.... :D
15-ös Baxki:) -(Ezt kerekre nyílt szemekkel mondom) és mirõl beszéltetek kávézás közben? Hogy jó volt e az affér?- De most nem hülyéskedem, komolyan érdekel. Irigylésre méltó nyugodt természeted van.

Mi történt? Lassan 1 éve vagyok férjezett nő és én nagyon szerelmes vagyok a férjembe. Imádom minden porcikáját, nevetését, mindent amit csak lehet.

A megismerkedésünk kor jobban vonzódott hozzám, többet szexeltünk, többet törődött azzal hogy kényeztessen engem mert a szex csak úgy jó ha mind a ketten élvezzük és gyengédebb is volt. Azóta eltelt majdnem két év. kerekedtem kicsit és most gyermeket is várok tőle. sokat is dolgozik és tudom hogy fáradt sokszor de mostanában szinte mindig visszautasít és ez nagyon rosszul esik és úgy érzem ilyenkor ha más lenne ott a helyemben vele biztosan le feküdne. nagyon szerelmes vagyok belé, és soha sem fogom meg csalni, de olyan jó lenne ha többet törödne velem.

Legjobb válasz: Gondoltál már arra, hogy ezt elmondod neki, vagy szabadnapjain "zaklatod" a szexuális életetekkel?

Gondoltál már arra, hogy ezt elmondod neki, vagy szabadnapjain "zaklatod" a szexuális életetekkel?
A kérdező hozzászólása: mármint mi a kitaláció?
õõõ..rosszul fogalmaztam...vedd úgy hogy 1 felvetés/ötlet
sztem az a baj h fél úgy szexelni h te terhes vagy..
Õ mit mond, mi a probléma?
A kérdező hozzászólása: semmi baj. és am meg kérdezhetem hogy ti mit csináltok ha elhanyagol a férjetek ijen módon? van erre valami? vagy visza kell csábítani?
Elsõre én is a terhességet meg a pocakot mondtam volna de hogy írtad, hogy elõtte is baj volt....így nem feltétlen a terhességed a problema
A kérdező hozzászólása: örült boldog volt hogy terhes vagyok, és errõl kérdeztem már am és azt mondja hogy fáradt én meg egy szexmániás vagyok.
nem egyenlõek az igényeitek, ennyi.. ez hosszútávon nem jó
Érdekes . Nem volt mindíg ilyen azt mondod . De mikor kezdõdött , mikor változott meg a viselkedése veled szemben ?
A kérdező hozzászólása: kb fél éve. de nem tudom hogy miért alakult ez ki, egyszer csak egyre kevesebb és kevesebbszer voltunk együtt és most itt vagyunk.
Lehet hogy unalmas számára...de egyébként az a tapadás az a néha már beteges ragaszkodás is lehet egy idõ után sok az embernek amit másik nem gondol. Hogy állandóan rajta lógsz és a kedvében akarsz járni... De ezek csak kitalációk...
Én csak csendesen szóltam:D
A kérdező hozzászólása: nem azért írtam hogy egy éve mert felvágok hanem válaszoltam hogy én nem annak a pasinak a nõje vagyok.... én több mint 2 éve ismertem meg a férjem és 1 éve vagyok a felesége ezért írtam.
Mond ezt el neki, ha jó a kapcsolatotok ezt ugyanígy elmondhatod neki. Egyébként lehet h a baba miatt nem mer, vagy vannak akik nehezebben barátkoznak meg azzal hogy a párjuk természetes módon megváltozik egy kicsit külsõre.
Elég ha megmutatod neki a kérdésed. :)
A kérdező hozzászólása: képzeld hogy mindig a szabadnapjain hozom/hoztam fel, és akkor is visszautasít, már meg sem merem lassan kérdezni csak odabújok hozzá és megcsókolom de mellesleg nem zaklatom, tudod ha õ valamit szeretne mint az életben mint az ágyban megadom neki amit csak lehetséges.
ezt meg kell beszélni és pedig igy ahogyan itt leirtad
Reméljük nem annak a pasinak vagy a nõje, aki egy nõ terhességétõl számítva már nem tud a nõjére nézni mint nõ, csak a gyereke anyjára.Reménykedjünk, mert az nagy szívás neked. 3 ilyen nõrõl tudok az adott pasinál.
A kérdező hozzászólása: már a terhesség elõtt is ilyen volt. Nem nyúl/nyúlt sem odalent sehova sem idefent, csak megcsókolt és bele vágott
*3 ilyen nõrõl tudok az adott pasinál-és nem tartozom közéjük:D
A kérdező hozzászólása: 1 éve feleség vagyok
9 A másik neje meg tizenévig, mégis szeretõt kellett variálnia magának, hogy ne felejtse el mi a szex.
9 Én meg 16 éve:D De sosem hangoztattam:D
Milyen férfi ez má nem nyúlt sehová csak belevágott, te jó ég !!! Biztos talpig beöltözve overálba megfelelõ helyeken lukkal. Hát nem lennék boldog egy ilyen férjtõl Most is erre a szexre vágysz?

Mi történik ha lejárt személyigazolványom már 2 hónapja, közben férjhez mentem, mekkora büntetésre számíthatok amiért még nem igényeltem hamarabb?

Lejárt a személyigazolványom 2 hónapja , közben férjhez mentem ,nem akartam feleslegesen 2 szer igényelni a személyit ezért úgy döntöttem hogy akkor adom be mikor már új nevem van. Mire számíthatok, hogy ne érjen nagy meglepetés? A személyigazolvány csináltatási összegen felül kell még valamiért fizetnem és kb mennyit? Mindent csináltatnom kell adó kártya, lakcímkártya ,tb kártya,személyi? Ezt lehet egyszerre vagy az nem fontos?

Legjobb válasz: Nekem 6 hónapig volt lejárt személyim mert nem figyeltem.. Semmilyen büntetés nem volt.

Nekem 6 hónapig volt lejárt személyim mert nem figyeltem.. Semmilyen büntetés nem volt.
A kérdező hozzászólása: Mennyit fizettél érte a csináltatásért? Itt az interneten 1500 ft-ot ír akkor ha van érvényes útlevelem. De mi van a többi irattal gondolom azokat is ki kell akkor cserélni ha név változásról van szó?
TAJ kártya ingyenes lakcímváltozásnál, adókártyát meg úgyse kapsz, mivel nem gyártanak jelenleg. Inkább tartsd meg a régit, mint egy A4-es papírral rohangálj, amit adnak igazolásképpen. Büntetést meg miért kapnál, akkor kapsz büntetést, ha nem tudod érvényes fényképes igazolvánnyal igazolnod magad egy rendõr elõtt, de arra ugyanúgy jó egy útlevél, vagy egy vezetõi engedély+lakcímkártya.
Izé, na. NÉVváltozásnál ingyenes a TAJ kártya.
Elsõ vagyok 1500-at fizettem, de útlevelem se volt. :)
nem vagy köteles érvényes személyivel rendelkezni, az a lényeg, hogy legyen más személyazonosításra alkalmas iratod, nyilván volt ilyened, mert különben nem tudtál volna férjhez menni lejárt igazolvánnyal
Elég gáz ha ennyire nem figyelsz a saját dolgaidra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!