Találatok a következő kifejezésre: Mi történik, elhal (8 db)

Mi történik ha elhalt terhességem van?

Én mit érezhetek bel?le van valami el?jele?

Legjobb válasz: Koraterhességben beindulhat a spontán vetélés, vagy vérzés jelentkezik, ha nincs jele akkor uhangon látszik, hogy nem fejlõdött. Késõbb a magzat mozgásának hosszú idõn keresztüli hiánya a jel (több mint 24óra). Ne izgulj ilyesmin, nagyon ritkán fordul elõ! Persze az ember sok rossz dolgot olvas, hall ezért állandóan izgul, mindig figyel honnan milyen veszély vár rá és a picire. Azonban azt az igazságot elfelejtjük, hogy a legtöbb terhességben az a csodálatos, hogy teljesen rendben zajlik, minden természetesen történik. Pozitív gondolatok :o)

Koraterhességben beindulhat a spontán vetélés, vagy vérzés jelentkezik, ha nincs jele akkor uhangon látszik, hogy nem fejlõdött. Késõbb a magzat mozgásának hosszú idõn keresztüli hiánya a jel (több mint 24óra). Ne izgulj ilyesmin, nagyon ritkán fordul elõ! Persze az ember sok rossz dolgot olvas, hall ezért állandóan izgul, mindig figyel honnan milyen veszély vár rá és a picire. Azonban azt az igazságot elfelejtjük, hogy a legtöbb terhességben az a csodálatos, hogy teljesen rendben zajlik, minden természetesen történik. Pozitív gondolatok :o)
Hirtelen szinte egyik napról a másikra elmúlnak a terhesség tünetei.(hányinger, mellfeszülés stb...) Persze ez attól is függ hanyadik hétben jár a terhesség. Ha az elsõ 12 héten történik, akkor a terhességi tünetek elmaradása után elöbb vagy utóbb elkezdõdik a vetélés is amely járhat erõs alhasi görcsökkel vagy görcsök nélkül is.De van olyan is mint pl. én akinek egy hét múlva sem indult meg a vetélés igy missed ab.-val kerültem korházba, egészségügyi kaparásra.
Szia!Nekem jan.30-án volt missed ab-om mert alhalt a baba 8 hetesen.A jelei nem volt már olyan erõs a hányinger és a mell fájdalom vagyis érzékenység.De állítólag ha sokat fáj a derekad az sem normális.Remélem te nem jársz így!Sok sikert!
Nekem a 16.héten ultrahangon derült ki hogy elhalt kb. egy héttel korábban. Missed ab. lett belõle, semmit nem érzékeltem. Következõ terhességnél paráztam, de minden rendben volt, fiam másfél hónapos. A terhességi tünetek elmaradása, vagy változása NEM jelent semmit valószínûleg, normális velejárója az egészséges terhességnek, emiatt nehogy izguljatok. Második terhességnél hol volt, hol nem mellfeszülés, szédülés meg ilyenek.
A kérdező hozzászólása: Az elhalt terhesség az mindig vérzéssel jár? Igazából nem tudom hogy egyáltalán terhes vagyok -e mert ma voltam dokinál és nem mondott semmit csak azt hogy holnap vigyek vizeletet meg uh-ra kell mennem. Ebbõl gondolom hogy valami gond lehet. Vettem hétvégén két tesztet abból az egyik pozitiv a másik negatív volt. Azért aggódom mert az elõzõ terhességemet egybõl megállapította most meg kételkedik. Köszi a gyors válaszokat.
Szia! Nem lehet hogy csak azért nem állapította meg, mert még annyira fiatal a terhességed, hogy nem látszik teljesen egyértelmûen? Hány hetes lehetsz? Én a pozitív teszetem után 3 héttel voltam orvosnál és még nem jelentette ki, hogy "élõ" terhesség, mert annyira pici volt minden (majdnem 7 hetes voltam akkor). Egyébként a vetélés nem jár minden esetben tünettel, de erre ne is gondolj! Minden ok lesz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon reménykedem hogy igazad van és még nagyon picike a babóm! Foggalmam sincs hány hetes lehetek mert áprilisba és májusban megjött de nagyon rosszul.

Ha egy szivárvány mellett elhalad egy sugárhajtású gép és hangrobbanást idéz elő ami eléri a szivárványt akkor a távoli szemlélők mit látnak? Mi történik a szivárvánnyal?

Legjobb válasz: De elérheti azt a légtömeget, amely épp ott és úgy töri meg a fényt, hogy mi szivárványt látunk. Szerintem a légrobbanás igen rövid ideje alatt picit "megremeg" a szivárvány, mert az igen erõs hang gyors és erõs nyomásváltozást, és így törésmutató-változást jelent. De kétlem, hogy szabad szemmel bármi különöset látnánk ezen kívül.

De elérheti azt a légtömeget, amely épp ott és úgy töri meg a fényt, hogy mi szivárványt látunk. Szerintem a légrobbanás igen rövid ideje alatt picit "megremeg" a szivárvány, mert az igen erõs hang gyors és erõs nyomásváltozást, és így törésmutató-változást jelent. De kétlem, hogy szabad szemmel bármi különöset látnánk ezen kívül.
"ami eléri a szivárványt" .... Itt a hiba, mivel a szivárványt nem lehet elérni, mert az egy optikai jelenség.
Ez a kérdés hogyan jutott eszedbe? Láttad a Tour de France közvetítésen a szivárványokat, amelyeket helikopter kamerája vett fel és elkalandoztál???
A szívárvány párás levegõre rávetülõ napkorong színekre bontott képe.A szemlélõ nem láthat semmi változást
"Ha a vízcseppek térbeli sûrûsége csökken a látvány maga gyengül, és akár érzékelési szint alá csökkenhet az intenzitása." Gondolod, hogy a hang hatására csak a levegõ sûrûsége nõ, és a vízcseppeket valami rejtélyes erõ a helyükre szegezve tartja? Nem, a vízcseppek sûrûsége is változik a hanghatásra, hiszen a tömegükhöz képest igen nagy a felületük, ezért követni képesek a levegõ sûrûségének változását. Plusz belejátszik a levegõ törésmutatójának változása is, ami azért lényeges, mert a repülõ jóval a vízcseppek magassága fölött szokta átlépni a hangsebességet. Emiatt kicsit más iránybõl esik a fény egy része a szivárványt okozó vízcseppekre. Ez a változás a légrobbanás hangjának frekvenciája (ill. annak spektruma) szerint változik.
"A szivárvány ritkán figyelhetõ meg ilyen magas vízcseppeken" Valóban, de a fénytörés miatt más irányból (is) esik fény a vízcseppekre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon érdekesek. :)

Ikerterhességkor ha az egyik magzat elhal, akkor vele mi történik? Várnak vele, hogy felszívódik, vagy pedig megpróbálják valahogy kiszedni?

Kétpetéjű terhességről van szó, és a 8 hetes uh-n már nem volt szívhang. A doki még várt 2 hétig, új uh, és még 2 hetet kell várni. De mire?!

Legjobb válasz: Felszívódik.

Felszívódik.
Ha ilyen korban elhal egy magzat, nem veszik ki a testvérét sem, hiszen akkor gyilkosságról beszélünk. Egy 20-25 hetes magzat nagy valószínûséggel nem élné túl. Az elhalt ikertestvért szokták "papírmagzatként" hívni, gondolom nem kell ecsetelni miért. Sokszor történik ilyen sajnos, nyilván az orvosok tudják mikor mit kell tenni. De az egyik iker elvesztése nem jelenti a másik elvesztését!!! Egy ikres
De nem is mondta, hogy a 20 hét fölötti meghalt baba felszívódik. Gondolom azért tartották kórházban a mamát, hogy tudják monitorizálni az állapotát és életmentõ mûtétet hajtsanak rajta végre, amennyiben az elhalt baba miatt veszélyes folyamatok indulnának be.
8 hetesen még felszívódhat, de 20 hét felett már nem, sajnálom. :(
nem, ez gyakori eset
24-26 hetes magzat felszivodik? Ezt te most komolyan irtad, vagy elirtad esetleg? Ilyen nincs! Ha ebben a korban meghal az egyik baba, az anyukanak meg kell szulnie oket, illetve csaszarmetszessel kiveszik oket!!! Hallottak a hullamergezesrol? A meghalt baba megmergezi az anyukat is, testvert is, igy mindenki meghal. A kerdezonek: annyira koraterhesen meg felszivodhat.
23:50 es vagyok: en a 22:07es hozzaszolasra is reagaltam, ahol a valaszolo azt irja, h 24-26 hetes korban az egyik baba meghalt, aztan hetekig megfigyeltek a kismamat es a masik babat.., Na erre kerdeztem, h ezt komolyan irja, vagy elirta??? Mert ekkora butasagot ritkan hallani.
A lehülyézõnek: én most fekszem kórházban és van itt olyan anyuka, akinek az egyik babája 4 hete halott, a másik él és még egyben vannak. A terhesség most 34 hetes és még várnak a császárral legalább 2 hetet. Ennyit rólad nagyokos. Vagy pedig itt is mindenki hazudik. :)
Köszi "hátén!" :) !!!! Valaki legalább hisz nekem! :)
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JhZHxql.. Ezt találtam: a Torolt_felhasznalo_269448 üzeneteit olvassátok el. Egypetéjû ikrek: A közös méhlepény miatt megtörténhet, hogy az egyik magzatra több tápláló szövet jut, mint a másikra. Ha az hatalmi túlsúlyra tesz szert, egyre több tápanyagot rabol el a másiktól. Így az ikrek egyike kisebb súlyú lesz, gyengébben fejlõdik. Az is megeshet, hogy olyan nagy a két magzat növekedése közötti különbség, hogy a hátrányban lévõ nem csak kisebb, hanem torz, esetleg csak vékony hártyalenyomat („papírmagzat”) lesz.
" Az egyik iker elhalásának oka lehet, hogy a közös lepénybõl az egyik magzat több vért kap, azaz mintegy elszívja az oxigént és a tápanyagot, vagy az egyik magzat valamilyen fejlõdési rendellenességgel sújtott. Tapasztalataink szerint gondos kórházi ellenõrzés (alvadási faktorok, másik magzat oxigenizációja) mellett a terhesség továbbviselhetõ és szerencsés esetben egészséges újszülött várható. Ha szövõdmény jönne közbe, vagy fájástevékenység indulna meg, a szülés gyógyszeres visszatartása ellenjavallt." http://www.vitalitas.hu/?ctype=3&todo=bet&id=17&showbet=2515.. Diagnosztika fejezet->tünetek , ennek a bekezdésnek a végén olvasható a fenti szöveg.
Egyrészt 24-26 hetet és 30-32 hetet írtam, másrészt akkor a kórházban mindenki mindenkinek hazudott. Én azt írtam, ami ott akkor volt február és március között. Mindegy, nem érdekel tovább ez a téma, nem fogok bizonyítgatni semmit, úgy sincs igazam. Na szép napot!
Ne haragudj, de azt irtad, h az egyik baba meghalt 24-26 het kozott, aztan az anyukat 32 hetesen csazaroztak. Es mi tortent az a bo 6 het alatt????? Ha meghal az egyik baba, kiveszik rogton mindkettot ebben a korban. Szoval butasagot irtal, nem bantani akarlak, de gondolkozzal mar el. Par nap utan jon a hullamergezes, hogyan huzhatta volna meg hetekig? Vagy mi lett a meghalt babaval?
Ja, még annyit, hogy köszi annak, aki említést tett a papírmagzatról. Nyugodtan utána lehet nézni a szakirodalomban, hogy mi az, és nem engem lehurrogni.
Én írtam, hogy hetekig megfigyelték a kismamát, stb... Nem vagyok hülye, nem írtam el, miután 2 szobával arrébb lakott a kórházban tõlem.Na mindegy, biztos én tudom rosszul aki ott volt és ti jól, akik nem. :) Amúgy egy szóval nem írtam, hogy 24 hetes elhalt baba felszívódik, olvassátok már el rendesen!
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! Sajnálom ami a kismamával történt! Biztosan szörnyû lehetett. :( Ez nem velem történt, hanem az egyik ismerõsömmel, de azért köszi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! És az kb mennyi idõ? A másik babának nem lesz tõle baja?
Én is néztem egy nagyot, mert bizarr dolog egy halott babával egy szobában, de itt az orvosok tudják, hogy mit csinálnak. Állítólag így szokták, mert amíg a halott magzat nem okoz bajt, addig az élõ babát hagyják az anyában minél tovább. Persze ezt az anyukát is nagyon figyelik és ha kell, akkor 5 perc alatt kiveszik a babát.

Mi történik egy elhalt magzattal a szülés után?

Úgy tudom nem adják ki a szül?knek, hogy eltemessék. Valaki tudja mi lesz ezekkel a kis emberekkel miután ott hagyják ?ket a kórházban??

Legjobb válasz: Elküldik szövettani vizsgálatra.

Borzasztó, szegényke, szegények. Ki kell, hogy adják, nem szabad hagyni, hogy ne.
Elküldik szövettani vizsgálatra.
igen, veszélyes hulladékként kezelik és elégetik :-(
Ha egy egyébként idõre született, érett babáról van szó, akkor is? Én ezt nem hiszem...
Utóbbi esetben kiadják a szülõknek és el lehet temetni, én úgy tudom. :( REmélem senkinek sem kell ilyet átélnie!
ha akár csak egy levegõt is vesz, tehát elve születik, akkor kiadják és el lehet temetni, de ha halva születik, akkor megy a veszélyes hulladék közé és elégetik. Unokatesómnak tavaly augusztusban 24 hétre születtek ikrei. Egyik halva született, és ki sem adták nekik, másik pedig fél napot élt, õt kiadták és el tudták temetni
Részvétem tiszta szívembõl. Ez borzasztó. szerintem ha érett fejlett babáról van szó, akkor ki lehet kérni, hogy a végtisztességet megadják Neki. Ha épphogycsak huszonpárhetes magzat volt, akkor úgy tudom, hogy nem adják ki. szerintem rengeteg függ a körülményéktõl. Idõre született? Mert akkor harcolni kell érte, hogy elbúcsúzhassanak Tõle.
Megy a többi veszélyes hulladék közé:(
A kérdező hozzászólása: Idõre jött, 3600 körüli testtömeggel, teljesen fejlett baba. Volt valami komplikáció, 10 percig (!!!) nem jutott oxigénhez, ezután újraélesztették, és 3 napig csökkentett testhõmérsékleten mesterséges kómában tartották. Nem javultak az agyi funkciói, 72 óra után "elengedték".
Ha születés utáni napokban halt meg, akkor kiadják a szülõknek eltemetni, függetlenül attól, hogy az anyakönyv kész van, vagy nincs. De boncolni ilyenkor is szoktak. Nagyon sajnálom:( Ha pedig már eleve halva jött a világra, akkor nem adják ki eltemetni. Ilyenkor a patológiára kerül, felboncolják, majd elégetik:( Nekem 23 hetesen történt ez:(
Nagynéném ikrei körül az egyik halva született, a másik 1 napot élt. Elsõt nem adták ki, másodikat eltemették.
Részvétem mindenkinek, akivel ilyesmi megtörtént! Ez olyan borzasztó!
A kislányom 3 napot élt. Koraszülött volt, és inkubátorba tették. Sem az orvos, sem a nõvér nem vette észre, hogy elfogyott az oxigén... Nem adták ki a kis testét. Elégették. A kórház (mondjuk ki) eltüntette a bizonyítékot. Egy anya se élje át!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Ez borzasztó!Jobb lenne ha a szülõ eldönthetné, hogy ki adják-e neki a babáját vagy ne:( Egyik hozzászóló írta, hogy ikrek közül csak az egyiket temethették el, ez is olyan szörnyû dolog!
Ki fogják adni. Egy ismerõsömnek fél órát élt a babája születés után, és kikérték, egyszerre lett születési és halotti anyakönyvezve, és eltemethették.
A kérdező hozzászólása: Egyik rokonomnak ma halt meg a 3 napos babája, de még nem volt anyakönyvezve. Ezért érdekel. Õket nem szívesen zaklatnám sem most, sem késõbb ilyen kérdésekkel.
iszonyat amiket írtok. :( korababás: hogy fogyhat el az oxigén? a gép azt jelzi, nem? és mit tettetek? volt valami a baba papírjában?

Elhalt volna a babonk? 4 napja volt egy halvany pozitiv tesztem, mara egyertelmuen negativ. Mi tortenik? Ketsegbe vagyok esve.

Legjobb válasz: Valamelyik teszt nem jó. Csinálj egyet elenõrzésképpen, és menj el nõgyógyászhoz.

Valamelyik teszt nem jó. Csinálj egyet elenõrzésképpen, és menj el nõgyógyászhoz.
Vèrzel is? Mert ha elhalt volna a terhessèged erôs menstruàcios vèrzèsnek is kellene lennie. Sajnos èn így jàrtam.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat! nagyon jol esik a biztatas! csinaltam egy masik tesztet ugyanabbol a pisibol es az is negativ. nagyon el vagyok keseredve. kb. 20 napos lenne. mindenkeppen megyek orvoshoz. amugy csak kicsike gorcseim voltak, de tenyleg ici-pici, en azt hittem a babokatol. verzes egyaltalan nem volt! kivanom, hogy valjon valora az almotok es osszejojjon az emberke!
Szia! Szerintem vagy az egyik v.a másik teszt nem jó.Ha ne adj Isten elhal a babócád, akkor sem ürül olyan gyorsan ki a szervezeted.
én amikor tesztelek, mindig kettõt szoktam, és külömbözõ fajtát. Nálam még nem volt eltérés, pedig már kb 50 nél járok( 50 teszt).
ha korai a terhesség, nem biztos, hogy vérzés kíséri a felszívódást. 1-3 hetesen általában semmi jel rá.

Mi történik, ha elhal magától a magzat?

Többen írtátok, hogy nem éreztetek er?s görcsöket, vérzést, mégis elhalt a magzat.Csak az UH-on vették észre. Ilyenkor m?vi abortuszra kerül sor?

Legjobb válasz: szia! nekem 2 vetélésem és 1 elhalásom volt sajnos.az elhalásnál is görcsölt a hasam csak nem véreztem mint a vetélésnél.

szia! nekem 2 vetélésem és 1 elhalásom volt sajnos.az elhalásnál is görcsölt a hasam csak nem véreztem mint a vetélésnél.
A méhet ki kell üríteni, tehát igen
Igen, megmûtenek. Kapsz egy tablettát a méhszájad közelébe, hogy kitágulj. Ez kb 3 óra, és nem fájdalmas. Utána kapsz egy altatóinjekciót, és jó esetben megvárja a dokid, míg az hat, utána kezdi csak el a mûtétet. Nálam nem várta meg, úgyhogy én végig magamnál voltam, csak utána aludtam el 4 órára. Az egész nem tartott sokáig, de nagyon fájdalmas volt. Én 6 hétig véreztem utána. Azt hittem sose fog elmúlni. De ma már 11, 5 hetes vagyok, és próbálok nem gondolni a februárban történtekre...
Szia! Nekem is 2 vetélésem volt, az egyik áprilisban görcsökkel, erõs vérzéssel, és UH-on megállapították hogy spontán aborusz, és nem volt szükség mûtétre, csak benntartottak megfigyelésen 1 napig. Sajnos a 2.ra most októberben került sor , elhalt a magzat. Semmi jele nem volt, UH-n állapították meg, és rá 2 napra megmûtöttek, mert ki kellett szedni. Nekem egy pálcikát helyeztek fel a méhszájamba, ami borzalmasan kegyetlenül fájt. Utána 2 órán keresztül görcsöltem, majd megmûtöttek.
Szia nekem is elhalt a magzatom , de én még nem szültem így nekem is felraktak egy pálcikát. Én a szúrást nem éreztem csak begörcsöltem nagyon de szerencsére kérhettem fájdalomcsillapítót így nem volt gond az éjszakával.Másnap elaltattak a mûtét nekem kb. 20 perces volt utána magamhoz tértem egybõl de azért kicsit még pihentem. Az egészben a legrosszabb a pálcika volt. De túl lehet élni.

Korábban írtam már, hogy 11 hetesen elvetéltem. Ma egy hete történt a dolog. Nagyon rossz, szinte újra élem azt a napot. A baba elhalt volt. Nem tudjuk mi volt a baj. Mit kellett volna másképp csinálnom? Ki hogyan tudta ezt feldolgozni?

Van egy 2 éves kislányom,aki nagyon sokat segít a "gyógyulásban".

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb. 1,5 éve halt meg a kisbabám a terhesség 36. hetében. Úgy hogy teljesen egészséges volt (valószínû a köldökzsinór miatt). Még most is sokszor eszembe jut a szülés, s nem igazán tudom elfelejteni a babámat. Pedig azóta már 6 hónapos a pici fiam, s rajta kívül még van 3 gyerekem. De! a fájdalom nem igazán enyhült, még mindig napi szinten gondolunk rá. Azon ne gondolkodj, hogy mit kellett volna másképp csinálni, sajnos ez nem rajtunk múlik. Kívánok Neked egészséges babát!

Szia! Nekem kb. 1, 5 éve halt meg a kisbabám a terhesség 36. hetében. Úgy hogy teljesen egészséges volt (valószínû a köldökzsinór miatt). Még most is sokszor eszembe jut a szülés, s nem igazán tudom elfelejteni a babámat. Pedig azóta már 6 hónapos a pici fiam, s rajta kívül még van 3 gyerekem. De! a fájdalom nem igazán enyhült, még mindig napi szinten gondolunk rá. Azon ne gondolkodj, hogy mit kellett volna másképp csinálni, sajnos ez nem rajtunk múlik. Kívánok Neked egészséges babát!
A fájdalom idõvel enyhül, de elfelejteni sosem fogod. Magadat okolni viszont nem szabad. Semmit sem kellett volna másképp tenned, hidd el! Ez így volt "megírva", vagy nevezd ahogy akarod. Jobb így, mint mondjuk 30 hetesen megszülni egy életképtelen babát (persze igazából sehogy nem jó). Legközelebb sem tudsz többet tenni, csak pihenni, vitamint szedni, meg Utrogestant (vagy amit majd a dokid ír). A legjobb gyógyír egy kisbaba lesz majd, de nem fogod elfelejteni ezt a picikét soha. 8, 5 hónapos a kislányom, az egész terhességemet rettegéssel töltöttem, bár igyekeztem pozitívan gondolkodni. Nem nagyon sikerült. 4 baba hagyott el az elmúlt években, elsõre ikreim lettek volna (már 5 évesek lennének, a kistesó pedig 3). Sokat gondolok rájuk. Viszont úgy látszik, ez a baba (a kislányom) engem választott, mert velem maradt, egészségesen megszületett, sok nehézség után. Talán a tesók segítették odaátról. Õ az én boldogságom. Az idõ segít majd. Ne felejts el gyászolni, gyertyát gyújtani, emlékezz a babádra! DE ne felejts el pozitívan gondolkodni, ne okold magad, és nyiss "új lapot"! Idõvel menni fog. Sok erõt kívánok, jó egészséget, mielõbbi lelki gyógyulást!
Nagyon sajnálom, tudom mit érzel. Én két babát vesztettem el 1 év alatt, mindkettõ 7 hetes volt. Azóta újra próbálkozunk, nem adjuk fel! Te se add fel, próbálj meg mindig elõre nézni, tudom hogy nagyon nehéz, nekem is minden nap eszembe jutnak a babáim, és ha egyszer sikerülni fog akkor õ lesz a harmadik babám, mert az elsõ kettõt soha nem fogom elfelejteni. A fájdalom az idõ múlásával majd enyhül, a kicsi gyermeked sok erõt ad neked!És tiszta szívembõl kívánom hogy minél elõbb sikerüljön nektek!!
Második vagyok.Nagyon sajnálom....én teljes mértékben ismerem az érzésedet és meg tudom érteni.nagyon fájdalmas.Kitartást kívánok ....nagyon de nagyon sokat! Ennyit tudok mondani.És mihamarabbi babavárást....és ha terhes leszel zárd ki az agyadból hogy mi lenne ha megint....nem szabad, tudom hogy nehéz meg nekem is épp úgy bennem lesz mikor megyek AFP-re...de muszáj a legkevesebbet gondolni arra hogy jaj nehogy megint baj legyen mert akkor csak idegeskedsz és az nagyon nem jó a babának sem és neked sem...nehéz és magam sem tudom hogy nekem sikerülne e de meg kell próbálni, a ti érdeketekben.Sajnálom!De nagyon szurkolok is hogy hamar legyen babátok!
Én tavaly szeptemberben vesztettem el a kisfiunkat 19 hetes terhesen. Egy rémálom volt, meg kellett szülni a babát. Soha nem fogom elfelejteni. Teljesen padlóra kerültem, számoltam tovább a heteket, és azon a nap amikor meg kellett volna születnie, hát nagyon nehéz volt..., de írtam neki egy "levelet" amiben minden fájdalmamat leírtam amit az elvesztése okozott, és hogy mennyire szeretjük , nekünk mindíg õ lesz az elsõ kisbabánk. A mai napig gondolok rá, ha egy régi ismerõs, vagy ritkán látott rokon megkérdezi hogy van e gyerek én mindíg azt válaszolom hogy van egy Angyalkánk. Most próbálkozunk újra egyenlõre sikertelenül, és hát bevallom hogy félek, mégegyszer nem tudnám átélni ezt a borzalmat, sokszor sírok miatta én is.Nehéz dolgok ezek és csak az érti meg aki már átélte.Nagyon tudok haragudni arra aki okoskodik hogy "majd lesz másik".Ez nem ilyen egyszerû.Na most be is fejezem mert már megint elszorult a torkom. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!
Második vagyok....köszönöm, rendes tõled....és nagyon bízok benne hogy jön a baba nekünk is, bár még nem vagyok terhes de mivel csak szeptemberben lesz itthon a párom akkor tudunk valamit tenni az érdekében....eddig védekeztünk pedig nagyon szeretnénk babát csak úgy döntöttünk hogy elõsször megteremtjük neki hogy legyen hol laknia kényelmesen a saját házunkban tudjuk felnevelni.Én azt mondom hogy az hogy azt a kisbabánkat elvette a az élet tõlünk az egy jel volt, arra hogy még nem volt itt az ideje 20éves voltam võlegényem volt de anyuéknál laktunk egy fillérünk nem volt és nem is kerestük agyon magunkat.szóval elég szûkösen éltünk volna...de inkább nem ettem volna csak hogy a kislányunkat el tartsuk.Nekem is másfél héttel az esküvõ elõtt volt hogy meg kellett szülnöm a picit, Iszonyat volt.Most már úgy érzem jöhet a baba...házasok vagyunk épül a házunk a férjem külföldön dolgozik és jól keres..szerintem már minden meg van....!
Nekem a 21.héten derült ki hogy a babának velöcsözárodási rendellenessége van...másfél éve történ.Nekem sajna azóta nincs gyermekem de már szeretnénk.Sajnos én még azt sem tudom hogy tényleg volt e gond a kisbabámmal mert AFP során derült ki a baj és gondolni sem szeretek rá hogy ez mennyire nem megbízható vizsgálat.Én sem dolgoztam még fel...a mai napig sokat sírok ha rágondolok...szerintem egy gyermek elvesztését nem is lehet feldolgozni...csak max idõvel könnyebb.Még meg van a pici 12 hetes ultrahangja...ez az egyetlen képem róla...de amit szerettünk volna neki nevet adni azt adtuk is...ha nekünk lesz babánk és kislány lesz akkor az a név kilõve mert az az elsõ kislányomé...aki sajnos nem volt egészséges.Feldolgozhatatlan....de könnyebb lesz hidd el és egy idõ után úgy gondolsz rá mintha lenne pedig tudod hogy nincs de mégis ..jó érzés lesz rá gondolni mert lehet szeretni még így is.Én mikor nézem a képét mindig elmondom hogy szeretlek kislányom. Téged pedig nagyon sajnállak ..kitartás Ne haragudjatok hogy ennyit írtam de jó volt kiírni magamból.... 22/L
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak: Nekem nem volt róla kép, de emlékszem az Uh-ra, ahogy dobog a kis szive......egyetértek veled, hogy olyan mintha lenne. Én gyászolom magamban ezt a kis halált.Neked pedig az nyújtson némi vigaszt, hogy beteg lett volna kisbabád. Én még nem tudom azt okát. De haragszom a testemre kicsit, ha miattam volt......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Sajnos neked sem lehetett könnyû. Élményekben gazdag babázást neked!
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak, üzenem, hogy tényleg próbáljon csak pozitívan gondolkodni. A 7. válaszolónak, aki 2 kisbabát is elvesztett 7 hetesen, a lehetõ legjobbakat kívánom, és dicséretes , hogy ilyen erõs vagy! Kívánom, hogy sikerüljön! Én is úgy érzem, hogy mindig élni fog bennem az emléke!Nagyon nehéz, de köszi mindenkinek! Én is gyújtok majd gyertyát érte!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolónak , olyan mintha én írtam volna a soraid. Én is aznap tudtam sírni, azóta nem megy. A családom szerintem nem is veszi észre rajtam. Elég egy illat, egy gondolat és rám tör a fájdalom. De nem tudok mit tenni, csak gyászolni csöndesen......Köszi, minden jót neked is!

Hogyan történik egy elhalt magzat eltávolítása a méhből? Hány napi kórházat jelent? Mit vigyek be magammal? Ezért kell fizetni?

Els? terhességem volt kb. 7 hetes. De nem volt szívhangja a magzatnak, és nem is n?tt meg. Nagyon félek. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: 1, max 2 nap. Nem kell fizetni. Vigyél "rendes" bugyit, meg hosszú betétet is! Kispárnát, váltás hálórucit, ha bent kell maradni és átvéreznéd. Iratok, apró, 2 törölközõ, köntös, tisztasági csomag. Nagyon sajnálom, mihamarabbi gyógyulást!

1, max 2 nap. Nem kell fizetni. Vigyél "rendes" bugyit, meg hosszú betétet is! Kispárnát, váltás hálórucit, ha bent kell maradni és átvéreznéd. Iratok, apró, 2 törölközõ, köntös, tisztasági csomag. Nagyon sajnálom, mihamarabbi gyógyulást!
Második vagyok. Kapsz tágítót (szivacs v gyógyszer), aztán kikaparják sajnos. Elõtte esetleg UH, adatfelvétel, vérvétel (vércsoport meghatározás). Utána pihi, 6 hétig semmi szex, kádban fürdés, emelgetés, hajolgatás, tampon használata is tilos! Újabb babával 3 hó várakozás, de elõtte vizsgáltasd ki magad és kezdj el vitamint szedni! Ennyi jutott eszembe, ha kérdésed van, írj nyugodtan!
Én úgy tudom, egy egészségügyi küretet végeznek ilyenkor. Még aznap hazamehetsz. Nem hiszem, hogy fizetni kell, ha kórházban csinálják. Vigyél papucsot, hálóinget, törölközõt. Nagyon sajnálom, ami történt ... :((
En csak annyit tennek hozza h folsavat szedj 2 honappal elotte mielott ujra babat szeretnetek.Nekem is volt tavaly ilyen "mutetem" sajnos en 11 hetes voltam...a dokim ezt ajanlotta. Amugy tenyleg pihi!es semmi erolkodes es eroltetes semmiben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már túl vagyok rajta, és talán nem is volt olyan vészes, mint amilyennek gondoltam. Köszönöm kedvességeteket!
Gyors felépülést kívánok és ne keseredj el! Nekem 2 missed AB után jött ez a baba, mféle rásegítés nélkül! Pihenj sokat, vigyázz magadra!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!