Találatok a következő kifejezésre: Mi történik, a 90 (10 db)

Mi történt a 90-es években Taszáron pontosan?

Legjobb válasz: Jó fejek voltunk és átengedtük/kölcsönadtuk az amcsiknak a taszári katonai repteret, ahol õk létrehoztak egy ellátóbázist, ahonnan õk ellátták a délszláv háború után békefenntartó csapataikat mindennel (utánpótlás, kaja, lõszer,posta...). Ez talán még közelebb volt az alakulataikhoz, mint az olasz légitámaszpontok.

Jó fejek voltunk és átengedtük/kölcsönadtuk az amcsiknak a taszári katonai repteret, ahol õk létrehoztak egy ellátóbázist, ahonnan õk ellátták a délszláv háború után békefenntartó csapataikat mindennel (utánpótlás, kaja, lõszer, posta...). Ez talán még közelebb volt az alakulataikhoz, mint az olasz légitámaszpontok.
Talán pontosithatnád egy kicsit mire vagy kiváncsi, mert pl nem gondolnám, hogy az érdekel, Pista bácsi 8432 vagy 84333-szor rottyantott.
A kérdező hozzászólása: elsõ válaszoló nagyjából meg is válaszolta.
A Predator-ok bázisa is itt volt.
A második öböl-háború után még építettek egy nagy kiképzõbázist az iraki fegyveres- és rendfenntartó erõk kiképzésére, de ezt nem használták ki és egy éven belül le is bontották. Egy nagy sátorváros volt.

Mi történt a '90-es években a Balkánon?

Semmit nem tudok, minden érdekel :) Ki háborúzott kivel, miért, stb.!

Legjobb válasz: Jugoszlávia 1991-ben felbomlott, ezért tört ki: http://hu.wikipedia.org/wiki/Délszláv_háború

Jugoszlávia 1991-ben felbomlott, ezért tört ki: http://hu.wikipedia.org/wiki/Délszláv_háború
Jugoszlávia szétesett. Elõször lepattant Szlovénia vértelenül. Aztán a horvátok vívták ki a függetlenséget súlyos harcok árán. Aztán kialakult a pokol Boszniában, ami egy háromnemzetiségû terület és mindenki küzdött érte: a pravoszláv szerbek, a keresztény horvátok és a muzulmán bosnyákok. Szerb és horvát részrõl háborús bûnöket is követtek el. Itt már a NATO beavatkozása kellett, többek között bombázták a volt Jugoszlávia fõvárosát Belgrádot, ami ma Szerbia fõvárosa. Szerbia és Horvátország gazdag fasiszta-nacionalista hagyományokkal bír, így szép számmal vettek részt a regurális hadseregek mellett, helyett szabadcsapatok is. A területen élõ magyarokat nagy számban besorozták a jugoszláv hadseregbe, hogy pl. magyar lakta horvát falvakban vessék be õket. Sok fiatal ekkor inkább átszökött Magyarországra a besorozás elõl, pl. dr. Csernus. De itt élt és innen tudosított Tvritkó is. Megemlítendõ még Rózsa Flores Eduardo, aki spanyol nyelvû todosítóként került a térségbe, de lelkiismeretére hallgatva beállt a horvát önkéntes külföldi légióba harcolni. Érdemei elismerése képpen a horvát hadsereg tisztje lett, horvát állampolgár és kapott valami romos házat, amivel nem tudott mit kezdeni. Õt két éve Bolíviában ölte meg a titkosszolgálat vagy a hadsereg, de ez egy másik ügy. A háborús bûnösöket nagyjából elkapdosták, azért van akit nem, jó idõre munkát adva ezzel a hágai nemzetközi bíróságnak és "intézményeinek" magyarul börtön. De a sok áldozaton horvát és fõleg bosnyák oldalon ez már nem segít, az egész itt tortén a 20. században mellettünk, míg mi vidáman (én is) átrepkedtünk felette útban pl. Kréta felé nyaralni...
... 200 ezer civilt megöltek. Ennek késõbb az 1%-át sem találták meg. Ellentétben. Az albán UCK - muzulmán terroristák - kezdték el a szerb lakosságot elüldözni. A NATO ekkor avatkozott be és bombázta Szerbiát, mintegy 2000 civilt megölve. Az albánok néhány hét alatt Koszovó etnikai képét teljesen megváltoztatták, a szerbek nagy része pl. a Vajdaságba menekült. A szerb templomokat lerombolták rengeteg szerbet brutális kegyetlenséggel megöltek. Szerbiát a NATO bombázásai térdre kényszerítették, Koszovóba pedig NATO békefenntartók kerültek. A mai napig ott vannak, Koszovó pedig 2008-ban elszakadt Szerbiától.
"Itt már a NATO beavatkozása kellett, " A NATO mafláskodott az amerikaiak mértek csapásokat, õk állították meg aztán szerbiát.
Eduardo Rózsa Flores szerepét is érdemes megemlíteni. Mint neonáci önkéntes õ is részt vett a harcokban és egysége a kegyetlenségeirõl volt híres. Szerb foglyokat kínoztak és öltek meg. Flores azt állította késõbb, hogy ehhez neki semmi köze. Két külföldi újságíró megölésével is kapcsolatba hozták, ugyanis akkor haltak meg, mikor Floresékhez mentek forgatni. Flores tagadta, hogy ehhez neki köze lenne. A legtöbb mai "neonáci" önkéntes kétségbe vonja Flores több történetét a háborúból, egyszerû pszichopatának tartják, akik kalandorként ment Horvátországba, hogy kiélje kegyetlen vágyait. Eduardo Rózsa Florest a háborús bûnös Tudjman "tüntette ki"... Megpróbáltam nem állást foglalni...
Bármilyen hihetetlennek tartod igen, az usztasák és az akkor ott harcoló külföldiek azok. Mindegy, hogy usztasának, nemzetiszocialistának, fasisztának, hungaristának hívjuk õket. Én sem szeretem ezt a kérdést leegyszerûsíteni, mert rengeteg különbség van ezek között, de most megtettem. A lényeg, szélsõjobboldali önkéntesek. Aki pedig kicsit ismeri Flores pályafutását egyáltalán nem lepõdik meg ezen. Szervezett szimpátiatüntetést Kádárért, majd elment harcolni a szélsõjobboldaliakkal a kommunista Jugoszlávia ellen, keresztény volt, majd "megtért" muzulmánnak, hazajött, majd magyar hungaristáknál próbálkozott, ahonnan zsidó származása és elõélete miatt elutasították, majd beállt a Jobbikhoz "szerkeszteni", aztán pedig elment Bolíviába, hogy az ásványkincsekben gazdag Santa Cruz "függetlenségéért" harcoljon. Hogy a külföldi titkosszolgálatoknak ebben milyen szerepe volt, csak õk tudják, és Isten.
". Mint neonáci önkéntes õ is részt vett a harcokban " Ja, zsidóként, mint neonáci.

Mi történik, ha a 90 nap alatt víznapot nem tartok? Lehet-e így is hatásos a fogyókúra, vagy a víznap elengedhetetlen?

Legjobb válasz: Én is tartottam tõle, és akkor több ismerõsöm is azt mondta, akik csinálták a 90 napost, hogy nem baj ha nem tartok, akkor is látványos lesz a fogyás. De én azt javaslom, hogy próbáld ki, én is tartottam végül, meglepõen könnyen ment, és utána mindig meglódult lefelé a mérleg nyelve! Szóval szerintem nem olyan szörnyû mint amennyire elsõre hangzik és hasznos is, gyorsítja a fogyást és méregtelenít. De ha mégis úgy érzed, hogy tutira nem bírnád,vagy esetleg olyan a munkád, hogy kell az energia és nem mered bevállalni, hogy semmi energiát nem veszel magadhoz,nem lesz baj ha nem tartasz, csak kicsit lassabban fogysz majd.

Én is tartottam tõle, és akkor több ismerõsöm is azt mondta, akik csinálták a 90 napost, hogy nem baj ha nem tartok, akkor is látványos lesz a fogyás. De én azt javaslom, hogy próbáld ki, én is tartottam végül, meglepõen könnyen ment, és utána mindig meglódult lefelé a mérleg nyelve! Szóval szerintem nem olyan szörnyû mint amennyire elsõre hangzik és hasznos is, gyorsítja a fogyást és méregtelenít. De ha mégis úgy érzed, hogy tutira nem bírnád, vagy esetleg olyan a munkád, hogy kell az energia és nem mered bevállalni, hogy semmi energiát nem veszel magadhoz, nem lesz baj ha nem tartasz, csak kicsit lassabban fogysz majd.
Én most tartok az elsõ víznapnál. Nagyon szerettem volna ha sikerül, de kicsit elcsábultam napközben. Nem igazán az éhség miatt, hanem a szédülés és a hányinger miatt kellett egy kis gyümölcsöt ennem. Úgy gondolom, hogy a gyümölccsel csináltam a kisebb bajt, mintha kenyeret ettem volna. Én azért szurkolok neked, hogy sikerüljön.
gázadásra ráz? csak adott fokozatban ráz?
A kérdező hozzászólása: Igen gázadáskor jön elõ.4-5 sebességbe próbáltam, mert 90 felett jön elõ ott mindig csinálja bármelyik sebességbe van az autó.
Motortarto, vagy valto tarto bakot nezd/nezesd meg
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm meg nézzük. Még azt mondják esetleg szóba jöhet a féltengely is.
féltengelynél pont, hogy alacsony fokozatban kéne ráznia, akkor kap nagyobb nyomatékot, mert ha a nagyobb sebesség miatt rázna, akkor nem csak gázadásra csinálná.
Ha régi az autó érdemes lenne váltóolajat is cserélni a rázás oka nem ez de hidd el meghálálja...

Csak tűnődtem. Mi történt azokkal a mesékkel amiken mi a 90 es vagy 80 as évek végei születésű kölykök nőttünk fel? Miért nincsenek új mesék amik még tanítanak valamit a gyerekeknek, értékrendet, vagy kedvességet?

Mi a SZAR ez a toy story, és a többi ehhez hasonló fos amit ontanak magukból az amerikaiak? ha nekem lenne gyerekem az ilyen szennyet nem nézhetne az tuti....

Legjobb válasz: Mi a bajod a toy storyval? Egy könnyed vicces enyhén akciós animációs film. Melyik gyerek ne játszott volna játékbabákkal barbikkkal stb. És ne gondolta volna, hogy a játékai élnek. Az alapötlet jó. Az animáció szép, és a sztori is jó. Ennél roszabb példát nem találhattál volna. Ráadásul az elsõ része 1995-ben jelent meg. Ahogy emlékszem a barátság, elfogadást stb. is lehetett tanulni az elsõ részbõl még. Új mesék amiknek van tanulsága: adventure time, nyomi kalandjai. A minimax szinte minden meséje is megfelel neked.

Mi a bajod a toy storyval? Egy könnyed vicces enyhén akciós animációs film. Melyik gyerek ne játszott volna játékbabákkal barbikkkal stb. És ne gondolta volna, hogy a játékai élnek. Az alapötlet jó. Az animáció szép, és a sztori is jó. Ennél roszabb példát nem találhattál volna. Ráadásul az elsõ része 1995-ben jelent meg. Ahogy emlékszem a barátság, elfogadást stb. is lehetett tanulni az elsõ részbõl még. Új mesék amiknek van tanulsága: adventure time, nyomi kalandjai. A minimax szinte minden meséje is megfelel neked.
Amikor a kérdés elsõ felét olvastam, gondoltam egyetértek veled.Aztán megláttam a második felét.Toy Story?szerinted az a fos?Csak egy napig nézd a nickelodeon nevû szennycsatornát, és aztán rájössz majd, hogy nem a toy story a fos. Egyébként van még ilyen "mese"(én rajzfilmnek hívom), az avatár:Aang legendája pont ilyen, de szerintem több nincsen.A nyomi, meg a chowder sem ebbe a kategóriába tartozik, bár szó mi szó, néha elég kikapcsoló tud lenni még egy felnõttnek is.
Mondjuk nem kéne kevernünk az animációs mozifilmeket, és a rajzfilmcsatornákon sugárzott rajzfilmeket amik rövidebbek, de több részbõl állnak. Amit én sikeresen megtettem az elsõ válaszomban :) A thomas tényleg egy szeny a régi mesék után, de el kell ismerni tartalmaz mindent ami egy 5-6 évesnek kell.
A kérdező hozzászólása: én 5-6 évesen kiakadtam volna ha ilyen fost kell néznem... már bocs. annyi idõsen már rég normális filmeket néztem általában.
Ebben egyet értek a kérdezõvel, én 6-7 évesen a Függetlenség napjáért rajongtam, meg persze a Disney mesékért, de sose ilyen agyatlanságokért :) Egész kicsi koromban meg a Tv maciért :)
Te hiányolod a , , tanítanak valamit a gyerekeknek, értékrendet, vagy kedvességet, , A thomas és társai ezt tartalmazák. Mellesleg a gyerekek szeretik. Én utálom, de most az mellékes.

Volt régen a 90-es években egy eléggé szürreális rajzfilm, voltak benne fehér ludak kék kalapban (őrök), meg egy macska, nagyon beteg volt a történet is, mi lehet a címe?

Összefüggő, több részes volt, már nagyon kavarognak az emlékeim, ami megmaradt, hogy ezek a kék kalapos ludak valami palotát őriztek, talán beszéd sem nagyon volt benne, nem tudja véletlen valaki melyik lehet az?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem ludak, hanem gólyák voltak és elég késõ este ment vagy az m1-en vagy a Duna tv-n...

A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy nem ludak, hanem gólyák voltak és elég késõ este ment vagy az m1-en vagy a Duna tv-n...
A kérdező hozzászólása: Még mindig senki?
Mióta újul meg a garancia bármire is bármilyen hiba javítása után?! Természetesen nem jár plusz 2 év garancia.
A kérdező hozzászólása: Mióta?? ha veszel egy tv-t, vagy monitort, és fõdarabot cserélnek, akkor a kicserélt fõdarabra és nem az egész gépre jár tudtommal a gyári garancia. Természetesen, ha a szabályoknak megfelelõen uj és nem javított alaplapot raktak a gépbe.Mivel a gép még garanciális, így ennél fogva csak új és nem javított alaplapot tehettek bele a törvény paragrafusa alapján.
adnak hozzá 1 kis könyvet a gari érvényesítéséhez...le van írva h mikor cserélnek neked mikor nem blabla abban le van írva...sztem nem jár....2év a vásárlástól számított 2 év mert a számla ill a gari lap is onnan van kitöltve, ergó új papírt kellene tölteni de ahhoz nincs blokk...szóval sztem nem jár

Mi történik, ha a Clostyt nem a hónap elején kezdem szedni? (60-90 napos ciklus esetén)?

Legjobb válasz: Honap elejen kell. Ha nem jon meg magatol a menzid akkor kapsz bogyot amitol megjon es a doki megmondja hanyadik nap kezd el. (mondjuk en elotte kivizsgaltatanam magam miert nem jon meg ennyi ideig)

Honap elejen kell. Ha nem jon meg magatol a menzid akkor kapsz bogyot amitol megjon es a doki megmondja hanyadik nap kezd el. (mondjuk en elotte kivizsgaltatanam magam miert nem jon meg ennyi ideig)

12 kg-nak legalább le kell jönnie. A 90 naposnál ha 12 kg után megállok, mert úgy érzem elég, mi történik utána?

Ma kezdtem a 90 napos diétát.Volt már,h belekezdtem,de mindig feladtam,mert egyszer?en nincs akarater?m.Most belevágtam és szeretném végicsinálni,de jó lenne hallani a ti véleményeteket,h kinek h vállt be.Ez olyan ösztönz? hatással lenne rám.Ma pl ettem ebédre 4 tojást és ittam egy fél l tejet.Jól csináltam?Mennyi id? alatt fogyok 12 kg?Úgy nagyjából!A gáz az,h ha hizok,az a hasamra megy.:(:S E mellett a diéta mellett mennyire fontos a tornázás?Mert nekem az a gyengém.Meló mellett már nincs er?m!

Legjobb válasz: szia! ez a 12kiló soknak tûnik nekem. De amúgy attól függ,hogy mennyi feleslegbõl akarsz leadni.Meg milyen a testfelépítésed illetve az anyagcseréd. Én 70kilóval kezdtem el a 90naposat,és fogytam vele 3kilót,mert nincs mit rajtam fogyni.Szerintem fontos a tornázást,ha tényleg megis akarod látni a változást,nemcsak a mérleg számlálóján.Meg jobb az,ha vkivel közösen diétázol,nemkell ugyan azokat a napokat tartani,de lehet h így motiválna a sport.

szia! ez a 12kiló soknak tûnik nekem. De amúgy attól függ, hogy mennyi feleslegbõl akarsz leadni.Meg milyen a testfelépítésed illetve az anyagcseréd. Én 70kilóval kezdtem el a 90naposat, és fogytam vele 3kilót, mert nincs mit rajtam fogyni.Szerintem fontos a tornázást, ha tényleg megis akarod látni a változást, nemcsak a mérleg számlálóján.Meg jobb az, ha vkivel közösen diétázol, nemkell ugyan azokat a napokat tartani, de lehet h így motiválna a sport.
A kérdező hozzászólása: 67 kg vagyok és 55 a cél, legalább.Igazság szerint nincs kivel tornáznom, mert most költöztünk el 300 km-rõl és nem ismerek itt senkit.A hasamon sok a felesleg és szeretnék megszabadúlni tõle, mire jön a jó idõ.Szeretném, ha a párom is büszkén feködne mellettem a Balaton partján.:D
Szia.Én aszt ajánlom csak vágj bele.Én is ugy indultam hogy csak megprobalom , ha nem megy akkor abba hagyom .Most ott tartok hogy ma van a 40napom -8kg nincs gond a diétával igaz a gyüminap kicsit nehéz ma is épp az van de kilehet birni.Nekem ez a oldal ad nagyon sok erõt, ha éppen elhagy az akarat erõm rá megyek erre az odalra és feltöltõdök uj erõvel A torna a diéta melett segitene , én is elgondolkodtam már rajta hogy kéne tornáznom lehet hogy bele vágok.Vágj bele és lebegjen elõtted hogy pár hét mulva lehet rajtad látni a változást.SOK KITARTÁST.Monika.
Kitartás! Én évek óta fogyózok gondolatban. Elkezdtem a 90 naposat és nem bántam meg, nagyon élvezem . 2 hetem van hátra, 11 kiló lement , Egyedül járok gyalogolni, mert futni nem szeretek. Elkezdtem a fekvõtámaszt, kész röhej, de csinálom. Tanító vagyok, minden nap viszem a kaját magammal és a gyerekekkel ebédelek. Hajrá!

80-90 km/h órás sebességgel belehajtottam éjszaka egy nagyobb fajta kátyúba és a sebesség váltó 5. fokozatból átváltott üresbe. Visszaváltás után minden rendben volt, máskor nem történt ilyen. Mi okozhatta?

Az autó egy 13 éves Opel Corsa B 1.0

Legjobb válasz: a hirtelen ütés, rázkódás. Ilyenkor megeshet. Persze az a jó ha nem ugrik ki, de elõfordulhat.

a hirtelen ütés, rázkódás. Ilyenkor megeshet. Persze az a jó ha nem ugrik ki, de elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!