Találatok a következő kifejezésre: Mi történik, öngyújtó (4 db)

Mi történik ha oldalra döntve, illetve ha fejjel lefelé gyújtjuk meg az öngyújtót?

Legjobb válasz: Leégeted az ujjad. Fejjel lefelé pedig valószínûleg azonnal elalszik láng.

Leégeted az ujjad. Fejjel lefelé pedig valószínûleg azonnal elalszik láng.
fel kell hozzá tekerni teljesen, nem csak amennyire a kis pöcök engedi, hanem leszeded a tetejét és a szelepet addig kitekered, hogy épphogy csak ne szivárogjon rajta... ekkor már akkora nyomással fog jönni, hogy valószínûleg másik öngyújtóval fogod csak tudni meggyújtani... amúgy a nyomás dologban igazad van, utánaolvastam, így viszont nem értem, hogy miért folyékony az alja a teteje meg nem...
Én esküszöm, most csináltam meg, amit írtál! Nem, nem fröcsögött, nem égett nagyobb lánggal és még csak el sem oltotta. Pedig most töltöttem újra
amúgy egy icipici lyuk ég az öngyújtó falán, ezen oszlopszerû lángoszlop formájában távozik a gáz, robbanásról szó sincs... sõtt idõnként a nyomás el is oltja a tüzet így csak egy jéghideg gázsugár távozik az öngyújtóból... de könyörgöm, ti nem voltatok kamaszok?
Kedves "Fourth válasza: Fizika 7. Osztályos anyag, hogy egy anyagot ha sûrítesz, összenyomsz, akkor annak minden pontján egyenletesen eloszlik a nyomás. " fogj a kezedbe egy öngyújtót, lehetõleg azt az átlátszó fajtát, vedd szemügyre, mit fogsz látni? a tetejében légnemû, az aljában folyékony a gáz... és ha feltekered az öngyújtót és meggyújtod, akkor nagy lánggal fog égni, de ha fejjel lefelé fordítod, akkor fröcsögni is fog belõle a gáz, de persze ehhez már kellõképpen fel kell tekerni.
Csak nem a kezedben ;D De ez több perc melegítés után következhet max be. Manapság már normális anyagból csinálnak öngyújtót. Amikor izzítom a szenet a vízipipámhoz, a akkor is majdnem így kell tartani, de amikor már azt érzem, hogy a kezem mindjárt leég, akkor az öngyújtónak még semmi baja
Írhattad volna kicsit részletesebben is, mert a többiek nem értették a lényegét. Gondolom arra gondoltál, hogy milenne ha pl. lefordítva hasznílnánk tartósan egy öngyújtot. Szerintem mivel a hõ szinte közvetlenûl a mûanyag házat érné, ideõvel az megolvadna, a gáz hirtelen nagymennyiségben kijutna ami robbanáshoz vezetne. Ezt egyszer én is kipróbálnám!
Fizika 7. Osztályos anyag, hogy egy anyagot ha sûrítesz, összenyomsz, akkor annak minden pontján egyenletesen eloszlik a nyomás. Ebbõl mondd már, hogy akkor hogyan lesz az aljában nagyobb?
miért aludna el fejjel lefele? úgy még több gáz támozik, mivel az alján magasabb a nyomás, igy nagyobb lesz a láng... de picit szánalnas, hogy ezt van aki nem tudja, te kérdezõ, te meg nem mered kipróbálni? nem fog felrobbanni...
1. Fogsz egy öngyújtót 2. Kicsit bevizezed a hüvelykujjad 3. Megcsinálod azt amit leírtál....ennyire kib#szott lusta nem lehetsz
Én egyszer megdöntve gyujtottam egyet és egy másodperc mulva éreztem hogy áááá
Azért folyékony, mert össze van sûrítve. Viszont, mikor engeded kifele, akkor ugye marad egy "üres" hely, ahova már nem kerülhet folyékony halmazállapotban, ezért bent is párolog. Tehát ugyanaz tölti ki az "üres" részt is, csak más halmazállapotban

Ha az öngyújtó vízbe esik akkor mi történik?

Legjobb válasz: Akkor bizony vizes lesz az.

Akkor bizony vizes lesz az.
A kérdező hozzászólása: csak azért mert azt hallottam hogy fel is robbanhat
Nyugodtan lehülyézheted, aki ilyeneket állít.

Mi történik ha kimosunk véletlenül egy öngyújtót?

Tehet valami kárt a gépben? Tavaly vettem egy öngyújtót, aztán elraktam a kabátom zsebébe, és amikor legközelebb néztem (még miel?tt hazaértem volna) már nem volt ott. Nem szokott kiesni semmi a zsebemb?l ezért furcsálltam. Tavaly is és most is többször is átnéztem az összes zsebet és végigtapogattam az egész bélést is (pedig amúgy nem lukas a zseb, tehát nem túl esélyes, hogy beleesett).

Legjobb válasz: Háát. Géptõl függ. Eltömítheti a csövet, szûrõt, attól függ, hogy átjutott-e. Az ajtónál van egy ilyen "gumi",ami nem engedi kifolyni a vizet. ha elöltöltõs a géped, ott nézd meg, nálam mindig oda fészkelik be magukat a zseblakó cuccok.

Háát. Géptõl függ. Eltömítheti a csövet, szûrõt, attól függ, hogy átjutott-e. Az ajtónál van egy ilyen "gumi", ami nem engedi kifolyni a vizet. ha elöltöltõs a géped, ott nézd meg, nálam mindig oda fészkelik be magukat a zseblakó cuccok.
Az igényesebb gépeken van idegen tárgy gyûjtõ rész. Ez már az én özönvíz elõtti energomat-omon is volt, de manapság van amelyik gyártó kispórolja belõle. Ha neked nincs ilyen, akkor vagy a mosóüstben maradt, ezt elõbb-utóbb hallani fogod amikor centrifugázásnál felkapja a dob, vagy továbbment és megfogta a mosólúg szivattyú szûrõ, ezt ugye könnyen tudod ellenõrizni, mivel a szûrõ a felhasználó által is hozzáférhetõ alkatrész. Nem írtál típust, de általában a gépek elején van egy karika alakú ajtó mögött. Ha nem hallasz csattogást és nincs a szûrõbe, akkor ne törõdj vele, elfér az ott. Ha viszont kattog rondán, akkor hívj szerelõt, rutinmûtétnek számít, 5-7ezer forint körül szokták eltávolítani az ilyen cuccot azzal a fél tucatnyi melltartó merevítõvel együtt amit gyûjtenek a gépek, mert általában azzal mindegyik tele van ahol nõ is lakik.
Ha nem esett bele, nem fog csinálni semmit.


Mi történik, ha öngyújtó vagy aeroszol 9 emeletet zuhan?

Pontosítok: szemétledobós házban lakom, a 9. emeleten. Selejteztem, és összejött pár szatyor szemét, az egyikben van néhány kifogyott öngyújtó, a másikban egy elvileg üres aeroszol, de már nem tudom, melyikben. Körülöttük papírnem? és egyebek. Mi történik, ha én a kilencediken ledobom a szemétledobóba? Felrobban? Vagy a körülötte lév? szemét elfojtja? Vagy t?z lesz?

Legjobb válasz: Vidd le a szemetet XDA kezedben

Vidd le a szemetet XDA kezedben
Nem robban fel ha a többi szeméttel együtt dobod le ahogy írtad. Amúgy ha a betonra ledobsz egy teli öngyújtót a 9.-rõl, az lehet hogy felrobbanna. Az aerosolos palackok még ezt is kibírják.
Széttörik.Nem robban fel. Egyszer én is földhözvágtam egy öngyújtót mert bedöglött és széttört.:) Szóval errõl ennyit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!