Találatok a következő kifejezésre: Mi történik, átlépjük (3 db)

Mi történik ha átlépem a keretet?

Ha domino elõfizetésem van a t-mobile-nál és rendeltem GO Napi netet (az 10Mb) átléptem a keretet de még mindig van internet akkor mi történik? Ugye nem vonják folyamatosan a pénzt?

Legjobb válasz: [link]

[link]
10 MB-nál többre van szüksége? Ha aznap még folytatni szeretné az internetezést, forgalombõvítõ opciót vásárolhat, akár több alkalommal is! Forgalombõvítõ opció egyszeri díja: 195 Ft/10 MB
Tehát ha elfogy a 10MB nem tudod tovább használni, vásárolhatsz forgalom bõvítõ opciót, akkor tovább nettezhetsz.
A kérdező hozzászólása: De még mindig tudom használni

Magánnyugdíj tag vagyok, párom a kedvezményezett. Mi történik, ha átlépek az államiba? A kedvezményezettség továbbra is él? Mert erről nem hallottam semmit. Vagy benyeli az állam?

Legjobb válasz: A magánban õ az örököse a teljes összegnek, megkapja és kész, mintha te kapnád. Az államiban jogosult lesz özvegyi nyugdijra, annyira és annyi ideig, amennyi épp akkor járni fog egy özvegynek éppen. Persze csak ha teljesiti az ehhez szükséges feltételeket.

A magánban õ az örököse a teljes összegnek, megkapja és kész, mintha te kapnád. Az államiban jogosult lesz özvegyi nyugdijra, annyira és annyi ideig, amennyi épp akkor járni fog egy özvegynek éppen. Persze csak ha teljesiti az ehhez szükséges feltételeket.
Az eddigi megtakarításodat benyeli az állam, abból nem látsz többet egy vasat sem. (Nyugdíjat sem) Jövõre pedig a magánnyugdíjpénztárakat is tönkreteszik, megszüntetik. (NIncs rájuk szükség, a propaganda szerint) Semmi jelentõsége annak, hogy a párod a kedvezményezett.
Ha a párod a házastársad is, akkor elméletileg a halálod után ugyanúgy megkapja majd, ha visszalépsz az államiba, mint ahogy megkapná a magánpénztártól. ELMÉLETILEG!!! Államiban ugyanis nem követheted szemmel a pénzed, nem kapsz róla éves kimutatást, szóval ha visszamész az államiba, akkor huss, oda a pénz. Ha nem mész vissza, akkor huss, oda a pénz. :) De szerintem érdemesebb maradni, mert a nyugdíjhoz minden kormány hozzányúl és magánpénztárnál legalább szemelõtt van a pénz.

Mi történik, ha átlépjük a fénysebességet?

Egyes tudósok fikciói szerint, ha átlépjük a fénysebességet, a két vonatkoztatási rendszerben(a fénysebességnél gyorsabban haladó és a hozzá képest nyugvó univerzum) az ok-okozati viszony felcserél?dik.

Legjobb válasz: Itt minden viszonyítás kérdése...az idõ nem állna meg, csak a földön élõkhöz, vagy legalábbis egy másik megfigyelõhöz képest tûnne úgy. Olvastam arról, hogy a fénysebesség átlépésével az idõben már visszafelé haladnánk, de ez ellent mond a relativitás elméletnek, ami szerint nincs gyorsabb a fénysebességnél...

Itt minden viszonyítás kérdése...az idõ nem állna meg, csak a földön élõkhöz, vagy legalábbis egy másik megfigyelõhöz képest tûnne úgy. Olvastam arról, hogy a fénysebesség átlépésével az idõben már visszafelé haladnánk, de ez ellent mond a relativitás elméletnek, ami szerint nincs gyorsabb a fénysebességnél...
Elõször is tisztázzunk valamit: - nyugalmi tömeggel rendelkezõ test NEM érhet el a fénysebességet. Ehhez ugyanis végtelen energiával kellene gyorsítani. - önmagában a "sebesség" semmiféle problémát nem okoz. Ha a fénysebesség 99%-ával száguldozol (és nem ütközöl semmivel), akkor sem érzed, hogy mész - sõt, a fényt továbbra is fénysebességûnek fogod látni, minden irányból. A csillagok érdekesek lesznek, az más kérdés... A fénysebességet azonban TALÁN át lehet lépni - alagúthatással. A sebesség ugyanis legtöbbször nem teljesen határozott. Ez aztán mindenféle problémát okozhat... úgyhogy nem biztos, hogy egyáltalán lehetséges.
Ha elérjük a fénysebességet, akkor megáll az idõ. Ha átlépjük, akkor kilépünk az idõbõl. Vagyis szerintem fénysebességnél nagyobb sebességgel lehetne az idõben utazni.
Márminthogy velünk, az emberi szervezettel? Az biztosan nem bírná, és atomjaira hullana szét... Vagy legalábbis a sejtek összemennének, mert kipréselõdne belõlük a víztartalom, gondolom én... Egyébként ha sikerülne, akkor biztosan megállna - de legalábbis lelassulna - az idõ.
A kérdés Einstein relativitási elméletéhez kapcsolódik. De ki érti azt igazán?
Eintein :DDD Õ nagyon értette. Nekünk még fel kell nõni hozzá.
húh, gratulálok az elõzõ válaszhoz. csillagász? matematikus?
Sziasztok!Szerintem olyankor az történik, hogy az anyag felbomlik mert minél gyorsabban megy egy dolog annál nehezebb(fénysebességnél már végtelen tömegû az a dolog).Szóval a saját súlya alatt roppan össze.
Ja az elõzõhöz hozzáteszem, hogy valószínûleg a féreglyukakban lehet átlépni.
A fénysebesség átlépésével egy baj van: Ha egy ûrhajót egy 300000 km hosszú pálya felére állítunk és a pálya ûrhajó mögötti végére rakunk egy fényszórót. Majd ha a fényszórót bekapcsoljuk és az ûrhajót ezzel egyidõben 150000 km/s-re gyorsítunk akkor azt várnánk hogy a fénysugár és az ûrhajó a pálya végén egyszerre találkoznak, de nem. Az ûrhajó mellett azonnal elhúz a fénysugár tehát a fénysebesség nem relatív, akárhonnan nézzük állandó vagyis ha átlépnénk a fénysebességet akkor is a fény azonnal elmenne mellettünk. Szerintem pont ezért nem tudjuk pontosan elérni se túllépni a fénysebességet hiszen a pontosan elérjük akkor is azonnal elhúz mellettünk ami paradox.
Én utaztam már fénysebességgel. Utolsó pálesz után hirtelen otthon ébredtem. Átlépni még nem tudtam, de tervbe van véve :D
Bár az is egy tény hogy még a közelében sem volt senki....
Ne sértõdj meg de szerintem ez egy teljesen fölösleges kérdés mivel NEM lehet átlépni a fénysebességet.
A tömegünk végtelen nagy lesz vagy az anyagunk tiszta energiává alakul. De még senki sem próbáltam, mivel Einstein szerint ez lehetetlen nyugalmi tömeggel rendelkezõ testek számára.
1, fénysebességet nem lehet átlépni, esetleg meglehet közelíteni de pont fénysebességel vagy az fölött lehetetlen felgyorsulni, ahhoz hogy fénysebességet elérhessük végtelen energiára van szükség ami magából értetõdöen nem lehetséges. Véleményem szerint ha a fénysebességet átlépnék kicsusznánk a térböl tehát nem létezésbe vesznénk, de átlépni nem lehet mint már az elöbb leírtam.
Elmosodnank...aztan ha meg lelassulnank akkor meg olyan erzesunk lenne minthogyha gyomronvagnanak!
Nem beszélve a távoli bolygókon idõközben bekövetkezett változásokról. Amíg a Földrõl elértük (fénysebességgel)a mondjuk csak 20 fényévnyire lévõ célbolygónkat. A fénysebesség hosszútávon nem praktikus és nem is célszerû utazási forma. Inkább már akkor egy Warp-hajtómûvel utaznék...bár ezzel kapcsolatban is vannak problémák, de az már nem ide tartozik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!