Találatok a következő kifejezésre: Mi történhet ha nem iszok (3 db)

Ha nem iszom elég folyadékot, mi történhet? Esetleg, hogy pótolhatom?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy terhesség alatt a folyadék bevitel hiánya (kiszáradás) koraszüléshez vezet. Igyál tiszta vizet vagy ásványvizet naponta minimum 2-2,5 litert. Apránként, sokszor egy nap. Ne add meg az esélyt egy esetleges komplikációhoz azzal, hogy nem iszol eleget. A leves és a sok gyümi is nagyon fontos!!! Ha nem szereted a vizet igyál teát. Legjobb a csipke vagy kamilla.

Én úgy tudom, hogy terhesség alatt a folyadék bevitel hiánya (kiszáradás) koraszüléshez vezet. Igyál tiszta vizet vagy ásványvizet naponta minimum 2-2, 5 litert. Apránként, sokszor egy nap. Ne add meg az esélyt egy esetleges komplikációhoz azzal, hogy nem iszol eleget. A leves és a sok gyümi is nagyon fontos!!! Ha nem szereted a vizet igyál teát. Legjobb a csipke vagy kamilla.
Ha nem iszol elég folyadékot mindketten kiszáradtok, netán besûrûsödik a véred...stb.Hidd el, csúnya dolgokat mûvel. Folyadék bevitelre remek alkalom a leves, lédús gyümik.De akkor is 2litert minimum meg kell inni, inkább3-at!
A terhesség alatt több folyadékra van szüksége a szervezetednek, de én is nagyon keveset iszom. A szervezet pótolja a zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, ételekbõl. De azért napi 1 liter folyadékot sok gyümöcs, zöldség fogyasztása mellett mindenképp vigyél be. Az ideális 2 liter lenne minimum.
ha tiszta vízbõl nem tudsz eleget inni, ajánlom a barackos csipkebogyó teát a pickwicktõl.ha hidegen iszod, olyan, mint az ice tea, itatja magát.2 liter naponta úgy lefolyik, hogy észre sem veszed.
szomjas lesz
Tök mindegy, mert ha eszel annak is van annyi folyadéktartalma, hogy nem pusztulsz bele. Evés mellett nagyon sokáig kell ahhoz ivás nélkül élni, hogy kiszáradj. Ez nem 1-2 nap.
igen, miért te nem ittál már napok óta?vigyázni kell vele, mert annyira is kiszáradhatsz hogy sírni se fogsz tudni.
A kérdező hozzászólása: kiszáradással kórházba lehet kerülni?
amugy elárulok nektek vmit, jobban beledüglesz a szomjazásba mintha nem eszel semmit.mert az emberi szervezetnek fontosabb a víz, mivel 80% az emberi testnek víz. ezért ha nem iszol kiszáradsz és olyan leszel mint az aszalt szilva:D
Miért is ide írtad ezt?
HA csak egy napig nem iszik semmit, nagyon szomjas lesz. Aztán jön a kiszáradás.
Semmi, de a testsúlyodtól is függ. Egy napot ki lehet bírni folyadék nélkül. A második naptól kezd veszélyessé válni a dolog.
Rohadt szomjas lesz. Ha 2 napig nem iszik, meghal
Közelebb kerül a kiszáradáshoz.
Egy gyerekkel semmi. Rugalmas. Felnõttek, idõsebbek ráncosabbak ilyenkor, esetleg fáj a veséjük.

Mi történhet velem, ha nem iszok eleget?

Van úgy, hogy egy nap fél liter vizet sem tudok meginni. De jó esetben is max egy liter. Mi történhet velem?

Legjobb válasz: Dehidrálódik a szervezeted, vagyis kiszáradsz. Minimum 2litert meg kell inni, nyáron pedig kb.3liter folyadékot, leginkább vizet.

Dehidrálódik a szervezeted, vagyis kiszáradsz. Minimum 2litert meg kell inni, nyáron pedig kb.3liter folyadékot, leginkább vizet.
Már sokan elmondták elõttem, hogy mi történhet, és hogy nagyon fontos inni, szóval ezt nem részletezem. Sajnos én sem érzek szomjúságot, és a barátom szokott figyelmeztetni, hogy igyak többet. Nekem az segített, hogy egy fél literes palackba kitöltöttem magamnak, és számoltam, hogy hányat kell még meginni. Elég gyorsan hozzászokik az ember. :) Megéri. Az egészség nem játék. :)
Pl. kórházba kerülhetsz!, Egyik osztálytársam 2 hétig volt kórházban mert kiszáradt és csak az infúziók mentették meg. Lehet, hogy már régóta keveset iszol, de ezt a veséd biztosan nem fogja honorálni. Régebben volt az M1 en egy mûsor nem emlékszem mi volt a címe, de Soma is benne volt. Ott bemutatták az emberi szerveket, és a vesénél 1 szakorvos elmagyarázta, hogy miért is fontos sokat inni. Ám a vizeleted milyen szinû? Mert halványsárgának kell lennie, ha sötét sárga az azt jelenti, hogy nem ittál eleget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mióta az eszemet tudom alig iszok valamicskét. Sztem már hozzá szokott a szervezetem. Nem kívánom egyáltalán.
Szia, kiszáradhatsz... Igyál minnál többet. Én télen-nyáraon megiszok legalább 3l folyadékot (ha nem többet). Igaz utánna meg WC =) Na pá!
Szia! Elmesélem a sztorimat röviden: Nem ittam eleget, csak akkor ittam egy-két decit, ha már szomjas voltam. Apukám mindig megivott 2litert naponta. Mert neki már volt veseköve és ezért fontos volt neki. Kiderült, hogy örököltem a vesekõre való hajlamot tõle, s mivel nem ittam eleget, ez késõn derült ki. Azóta is küszködök a kövekkel! Az urulógusom szerint azért, mert kicsi korom óta nem ittam elég folyadékot! :( Most napi 3litert iszok, télen-nyáron....vigyázz magadra!
Kiszáradsz. hu.wikipedia.org/wiki/Kiszáradás A nagyon KEVÉS VÍZ nem jó kiválasztószerveidnek sem, fukciójuk csökken, a tested nem tudja kiválasztani megfelelõen a méreganyagokat... Próbálj meg többet inni... Az alacsony ásványi anyag tartamú vizeket könnyebb inni (véleményem szerint) Próbálj meg tudatosan "többet" inni. Vigyél magaddal a nap folyamán egy 1, 5-2 literes flaskát(így tudod mennyi vizet iszol meg egy nap), és szoktasd rá magad hogy minden fél-egy órában megiszol egy nagy hörpintést. Így könnyû lesz, próbáld ki! A javaslatom, hogy a napi folyadékmennyiséget hacsak lehet tornászd fel napi min. 2 literig, de ennnél is több folyadék, tiszta víz, se árt meg a szervezetnek, sõt! hálás lesz érte. :) pl.sokkal késõbben fogsz ráncosodni.
Naponta 2 liter kellene minimum (többet nyugodtan ihatsz, ha tudsz) - de ebben benne van az ételben levõ víz is.
Én is így voltam. Hogy mi történhet veled? talán ami velem is.. anyagcsere zavar, gyengeség, szédülés, májfunkciózavar rosszabb esetben (nekem volt) vesegyulladás.. és széles a lehetõségek tárháza:( mindenképpen figyelj oda, hogy eleget ígyál!! nekem kínszenvedés volt rávenni magam, hogy mindig igyak, nem értem mért..nem volt szomjúságérzetem.. de mára megtanultam, hogy muszáj és megszoktam, hogy akár éjjelre is készítek magam mellé folyadékot. Nekem nem egyszer volt, hogy semmit nem ittam egész nap vagy max egy pohár valamit (2-3 deci) estére vagy már hamarabb jött a rosszullét..fejfájással, hányingerrel, szédüléssel.. sajnos néha még ma is elõfordul de próbálok odafigyelni.., csak ez a rohanó élet...tönkreteszi az emberek szervezetét. Igyál amennyit csak tudsz! Fontos! Ártani nem árt csak használ.
3 liter vizet lehetetlen meginni még nyáron is.Egy fenõtt ember szervezete 1, 5l-2l vízet bír el max. egy nap.Legalább fél liter vizet megiszol nem száradsz még attól ki.
Én úgy tudtam, hogy ha sötét sárga a vizeleted akkor beteg vagy... (nem biztos)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!