Találatok a következő kifejezésre: Mi történhet esetben ha (8 db)

A legrosszabb esetben mi történhet a hajával? (többi lent)

A hugom naponta 3-4x vasalja a haját már töredezik meg fénytelen...mondtam neki hogy ez igy nem lesz jó de nem hadja abba!Mi lesz ennek a vége?Teljesen tönkre mehet a haja?

Legjobb válasz: Hármas hozzászóló, milyen jó lenne, ha a soraidat mindenki olvasná, aki ész nélkül vasalja a haját! Nem gondolja senki, mennyi kárt okozhatnak vele.

Hármas hozzászóló, milyen jó lenne, ha a soraidat mindenki olvasná, aki ész nélkül vasalja a haját! Nem gondolja senki, mennyi kárt okozhatnak vele.
Teljesen nem, de nagyon rövidre fogják vágatni ... mert az elhalt haj...s újra nõ az egészséges haj :)
Kiszárad a haja, letöredezik, ronda szálkás lesz mivel szétégeti teljesen. De hát az õ baja... ha nem hallgat rád akkor legyen ronda haja, majd észre fogja venni õ is idõvel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)
3. válaszoló vagyok Elképzelésem sem volt annyi idõsen, hogy ekkora kárt fogok vele magamnak csinálni. Ha mindezeket elõre tudom, biztos hogy nem megyek bele ebbe a divathullámba. De a hibáinkból tanulunk :)
A 3. válaszolónál a pont! :)

Arcüreg gyulladásba bele lehet halni, ha a gyulladás ellenére is kint tartózkodunk ebben a hidegben minimum másfél órát? Vagy legrosszabb esetben mi történhet?

Legjobb válasz: Legrosszabb esetben vagy homloküreg gyulladás is társul mellé vagy akár tüdõgyulladás is. Ha nem tud kiürülni a váladék, akkor pedig mûtéti beavatkozással szívják le.

Legrosszabb esetben vagy homloküreg gyulladás is társul mellé vagy akár tüdõgyulladás is. Ha nem tud kiürülni a váladék, akkor pedig mûtéti beavatkozással szívják le.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha tüdõgyulladás is társul hozzá akkor a halál esélye is fent áll ha jól tudom. A homloküreg gyulladást meg nem nagyon ismerem.
Arcüreg gyulladáskor az arcüregben általában genny gyülemlik fel. Ezért érzi az ember a lüktetést, ha lehajol. Ezt gyószerrel és megfelelõ életmóddal kell kezelni. Ha mégis kint kell lenned, pakold be száraz meleg ruhával az arcodat egészen a szemedig.

A szabadkai piacon tudok forintba fizetni? A határon mi történhet velem rossz esetben, ha túl sok ruhafélét hoznék be?

Legjobb válasz: Szia! Én most voltam, és nem váltottam dinárt, elfogadták a forintot is. De ez szerintem az árustól is függ. Lehet nekem szerencsém volt. De van a piacon pénz váltó is, tehát legfeljebb váltasz pénzt. Legrosszabb esetben megvámolnak. Nézd nem tudom mennyi ruhára gondolsz, de ha egy táskába beleteszed õket, akkor simán át lehet hozni. Ha nagyon feltûnõen felpakolod új ruhákkal a kocsi hátsó ülését, akkor lehet megvámolnak. Nem célszerû feltûnõsködni.

Szia! Én most voltam, és nem váltottam dinárt, elfogadták a forintot is. De ez szerintem az árustól is függ. Lehet nekem szerencsém volt. De van a piacon pénz váltó is, tehát legfeljebb váltasz pénzt. Legrosszabb esetben megvámolnak. Nézd nem tudom mennyi ruhára gondolsz, de ha egy táskába beleteszed õket, akkor simán át lehet hozni. Ha nagyon feltûnõen felpakolod új ruhákkal a kocsi hátsó ülését, akkor lehet megvámolnak. Nem célszerû feltûnõsködni.

5. hétben elhalt terhesség esetén ha kihagyom a műtétet mi történhet?

Nem elég, hogy elveszítettem , meg még m?tsenek is meg? Nem hiszem, hogy lenen er?m végigcsinálni, nem fogom. Okozhat ez egészségügyi problémát? Többet nem szeretnék próbálkozni, feladtam a reményt.

Legjobb válasz: Meg fogsz halni terhességi mérgezés miatt. Mindenképpen meg kell, hogy mûtsenek mert ha egy nagyon kis darab is marad benned a babából, akkor megmérgezi a szervezeted és meghalsz. Sajnos ez a helyzet.

Meg fogsz halni terhességi mérgezés miatt. Mindenképpen meg kell, hogy mûtsenek mert ha egy nagyon kis darab is marad benned a babából, akkor megmérgezi a szervezeted és meghalsz. Sajnos ez a helyzet.
igen menj el!!kaphatsz vérfertõzést!és soha ne add fel!!miért akarod feladni???
:( az a baj, hogy az elhalt embrió téged fertõzhet. de ne add fel! A mûtéti beavatkozás hasonlit a mûvi abortuszhoz, de kevesebb a kockázata , mert nem élõ szövetet szakítanak ki a helyérõl (valószínûleg a szervezeted lassan, de már dolgozza ki magából) Ettõl még lehet több terhességed is!!!
Ne add fel! Irány a mûtét! Elõttem már írták, hogy belehalhatsz! Nehogy feladd, mûtét után pihentek egy nagyot és egy idõ múlva helyre fogsz jönni lelkileg is.
5 hetesen 2 éve elvetéltem. Az ultrahang szerint szépen kitisztult a méhem a vérzéssel. Ha neked nem akkor szerintem menj el a mûtétre, mert szükséges! Kitartás! 2 hónapos kislány anyukája.
Szia! Szerintem ne gondolkozz rajta, a mûtét még mindig jobb választás, mintha megvárod, amíg magától indul be a vetélés. És igen, a benned lévõ elhalt magzat fertõzhet, annak pedig súlyos következményei lehetnek. Nem okoskodok, én is átestem rajta 9 hetesen. Fel a fejjel!!
ne csináld már, légyszíves! az hogy ez esteleg a többedik vetélésed, nem jelent semmit!! van, aki 4 vetélés után lett babás, és egészségesen, idõre megszülte!!!!
Nem szabad így gondolkodnod! Ne hagyd itt azt az embert aki a legjobban szeret a világon. (a párodat!!!)
Idegen szövet van ilyenkor a testedben, lehet hogy beindul majd magától a vetélés, az meg nagy görcsökkel és nagy vérzéssel járhat. Veszélyes! De okozhat a késõbbiek során meddõséget is. Én is túl vagyok rajta sajnos, tudom mit érzel. Gyorsan túl leszel rajta, a mûtét csak 15 perc és egy éjszakát kell csak bent tölteni. Remélem még meggondolod magad, sok erõt kívánok neked!
Nagyon sajnálom, ami veled történt! Tudom mit érzel, én is átestem ezen, és igenis nagyon nehéz volt, de az élet megy tovább, és soha nem szabad feladni!!! Én is sokat sirtam, szomorkodtam, de nem szabad önsajnálatba esni! Nagyon fontos a pozitiv gondolkodás!!! Sokaknak az elsõ terhességnél sajnos ez történik, hogy a baba elmegy, és azt mondják, hogy ekkor erõsödik meg a méhed, és felkészül a következõ terhességre! Ne hagyd el magad, igenis erõsnek kell lenned, és ne add fel a reményt!!! Én sem adtam fel, te se tedd!!! 39+2 hetes kismama
légy szíves ne add fel!!!! menj el a mûtétre, aztán ha letelt az idõ, próbálkozz újból!!!!! ne add fel!!!!!! sikerülni fog! most borúsan látod, de holnap új nap lesz! nem vagy most egyedül, ugye?
De legalább már sikerült teherbe esned. Tudom, hogy ez nem vigasz, mert elment a baba, de legalább megfogant már!!! Biztos, hogy sikerülni fog!!!! (sajnos van olyan akinek még nehezebb, mint neked, egyik ismerõsömnek meg fog halni a kisbabája... Képzelheted hogy õ hogy érzi magát...) Fel a fejjel!
Én írtam már neked 35 éves vagyok, nekem 9 hetesen történt a baj, most 30 hetes vagyok, elsõ babánk lesz. Ne add fel!
Nekem is elsõ baba lesz és 35 múltam. Nekem két vetélésem volt elõtte. Az elsõt 10 hetesen a másodikat 6 hetesen veszítettem el. Utána volt egy mûtétem a szív alakú méhem miatt, és most ismét babát várok 27 hetesek vagyunk. Soha ne add fel, hidd el sikerülni fog! Én is éreztem így magam, nagyon sok átsírt nap van a hátam mögött. Neked is lesz még babád, hiszen 38 évesen még nem a nyugdíjra készülsz!! Ez még nem olyan vészes, nálad idõsebbek is szülnek egészséges babákat. Egyébként igen, okozhat problémát nem is kicsit, ha nem mész el a mûtétre. Valóban belehalhatsz. Ne add fel a reményt azt soha nem szabad!!!
Szia. Én 42 éves vagyok. Két év alatt 3x veszítettem. Az elsõt 5 hetesen. Nagyon véreztem, de nem mentem korházba. A következõt 2 hónap múlva 6 hetesen veszítettem el. Akkor nagyon görcsöltem és rettenetesen véreztem. Az ügyeletes idõs doktorbácsi nagyon kért maradjak a korházban, mert elvérezhetek. Saját felelõsségemre hazamentem, de a kocsi a ház elõtt állt, hogy induljunk, ha elöntene a vér. Onnantól már csak 10-15 perc az élet, de mi 3 percre lakunk a korháztól... A 3.-at 10 hetesen veszítettem el februárban. Akkor én is úgy éreztem, mint te most...Abortusz ellenes vagyok kislánykorom óta és most mégis ezen kell átmennem. Nem akartam a küretet, de végül sor került rá. Azt mondták a fertõzésre rámhet a méhem. Végül megvolt a mûtét. Rövid altatásban végezte egy fiatal dr-nõ, aki kb 6 hónapos terhes volt. Láttam rajta, hogy átérzi a helyzetem, és bíztam benne, hogy vigyázni fog. Nagyon gyors volt a fizikai felépülés...A lelki több idõt vesz igénybe... A férjem jó fiú, de nem tudott igazán mellettem állni, vígasztalni, nem éreztem hogy a baba elvesztése neki is fáj, talán csak engem féltett...Két barátnõm is a lelkembe gázolt jó szándékkal...Most 19+5 hetes kismama vagyok Bízok benne, hogy sikerül. Neked is fog. Elkerülhetetlen a küret. Légy bátor! Ne add fel!
Ne add fel.Te egy bator no vagy, hidd el! A mutet kell hogy kitisztitsak a mehet, igy biztos legyen hogy a kovetkezo babo szepen megfogan. Tudom a fajdalom nagy most, de kepes kell legyel folulkerekedni rajta. En ugyanigy ereztem egy evvel ezelott. Es sokaig utanna, nem tudtam pici babara meg terhes nore nezni annelkul hogy a siras ne fogott volna el. Ido kell hozza. De ha szeret a parod es szeretnetek egyutt kisbabat ossze fog jonni meglatod. Csak ne add fel.
Ugyanmár, rengetegen vannak ezen az oldalon akik ilyen cipõben járnak!!És tudod milyen jo érzés olvasni is amikor végre összejön nekik a várva várt baba?!Ne add fel!!!!!!Szoritunk!Hidd el, igy vagy ugy de menni fog.
Nekem még nincs gyerekem, az elsõ lett volna :(( (egyik válaszoló)
A kérdező hozzászólása: nem lesz erõm újra kezdeni. Kösz a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Itt mindenkinek (válaszolónak) van gyereke már! Nekem 38 évesen jött össze elõször. 3 hétre:(((((( /5 hetes terhesség/
Mindent leírtak elõttem. Én már csak azért drukkolok, hogy legyen még elég erõd ahhoz, hogy ezt végig csináld és újra készen állj arra, hogy egy piciny lénynek te legyél a mindene!
18:31-es! Gyönyörû a történeted, és remélem a kedves Kérdezõ is erõt merít ebbõl. Nem igazán tudom mit mondhatnék, csak azt, hogy sajnálom, és fogadd meg az elõttem szólók tanácsait. Kívánom, hogy minél hamarabb enyhüljön ez a keserû fájdalom, és ésszerûen dönts, hogy aztán minél hamarabb újra várd a kis Angyalkádat.
Megértem, amit érzel, sajnos nekem is volt hasonló hangulatom :( Az elsõ magzatomat elvesztettem, azt hittem akkor, hogy jobb lett volna, ha belehalok, annyira fájt. Szerencsére itt volt mellettem a párom, akit nagyon szeretek, õ támogatott mindenben, amiben csak képes volt. A lelki fájdalom mellett a mûtét tudata olyan félelemmel töltött el, mint még semmi, soha. 4 napig 24 órában sírtam, aztán elmondtam mindenfélét a nõvéremnek, ha netán nem jönnék vissza... borzasztó rossz volt. Elõtte soha nem voltam még kórházban. Aztán ott bent a szobatársaimat hallgatva nagyon elszégyelltem magam. Olyan sorsokat ismertem meg, amit még hallgatni is fájdalom volt. Az orvosom nagyon rendes volt, látta, mennyire rettegek. Még az arcomat is megsimította, tudtam, hogy nagyon fog vigyázni rám. Aztán este már haza is vitt a párom. Ölelgetett, vigasztalt, segített a fizikai gyengeségen átesni. A doki azt mondta, hogy 6, de legalább 3 hónapot várni kell, akkor úgy gondoltam, én ebbe többé nem is merek belevágni. Pont 2, 5 hónap kellett ahhoz, hogy a gyerek utáni vágyam ezen felülkerekedjen. Vártam, hogy leteljen a 2 hét... és azonnal várandós lettem, ahogy csak lehetett. Most itt rosszalkodik mellettem a gyönyörû, egészséges kislányom. Hálát adok minden napért, amit vele tölthetek. Hálát adok az erõért, amit kaptam akkor, hogy minden szomorúság és fizikai/lelki fájdalom ellenére talpra tudtam állni. Ezt az érzést megszokni nem lehet, ez biztos. Nemrég újra át kellett esnem rajta, más érzés volt, hiszen ez a kis tündér vigasztalt, de így is nagyon fájt, de, remélem, túl leszek rajta hamarosan, mert szüksége van a családomnak rám. Fel a fejjel, hagyj magadnak idõt a fájdalom feldolgozására!
Dehogy halsz!!! Adjon erõt a párod, és hogy majd még egy picinek igenis szüksége lesz rád, és egészségesnek kell lenned, hogy kihordhasd majd!!! Ne add fel! Ezek után minden jobb lesz, élet törvényszerûsége..
A kérdező hozzászólása: "pihentek" ??? Hol van már a többes szám.....Akkor meghalok:(
37 éves vagyok, az elsõ babámat elvették 12 hetesen mert beteg volt, de még élt....szerinted én mit éltem át??? Ja! Az elsõ terhességbõl elsõ baba lett volna. 3 hónap szünet után azonnal összejött a lányunk, 30 hetes vagyok, és boldogan nézegetem a babakocsit, amit ma hozott haza a férjem... Szóval nem szabad így gondolkodnod. Szomorú, hogy történnek tragédiák, de van egy örök mondás: "mindég nem eshet". A mûtétre meg feltétlenül be kell menned, mert ha nem tisztul ki a szervezeted, akkor a te egészséged bánja, és lehet, azután már tényleg nem kell többet próbálkoznod! Rázd meg magad, mûtesd meg magad, aztán soha ne nézz hátra!

Mi történhet olyan esetben ha a baba megüti a fejét vagy a kutacsát? Veszélyes?

Legjobb válasz: Szia.Ha pl le ejted abba bele is halhat. Egy ismerõsöm 2hónapos kislányát ejtette ki a kezébõl és meghalt.Szerintem figyelj oda rá hogy ilyen ne történjen meg.Vagy már megtörtént azért kérdezed? Mennyi idõs a baba? És te hány éves vagy?

Szia.Ha pl le ejted abba bele is halhat. Egy ismerõsöm 2hónapos kislányát ejtette ki a kezébõl és meghalt.Szerintem figyelj oda rá hogy ilyen ne történjen meg.Vagy már megtörtént azért kérdezed? Mennyi idõs a baba? És te hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 2hónapos a babám, s a vigyázatm ellenére véletlen beütöttem a fejét az asztal sarkába, nyomát nem látom...de nagyon aggodom.2 napja bünhõdöm emiatt.
Vannak balesetek, de persze nagyon oda kell figyelni, szerintem, ha nagyon aggódsz vidd el dokihoz, vagy hívd fel. Ha olyan úgyis le fog cseszni, ha nem, akkor tudja hogy megtörtének néha dolgok. Ha esetleg nem csinálja a babád a megszokott dolgokat, akkor mindenképp vidd a doktorhoz!!!
A legvalószínûbb az, h nem áll össze a kép.

Mi történhet legrosszabb esetben ha a monitorom (crt) túláramot kap?

Siemens-Nixdorf 15 éves :D

Legjobb válasz: meghal. ez a legrosszabb eset.

meghal. ez a legrosszabb eset.
A kérdező hozzászólása: és nem fog az üveg "kirobbani" vagy mi? me ugye üveg és ettöl a legjobban félek :)
Kifelé tuti nem fog robbanni, mert vákuum van benne, tehát ha összetörik, akkor az "berántja"... :)
Nem gyártanak robbanó képcsöveket 1973 ota :)
hol kap tuláramot melyik részén ?
legrosszabb agyon vág az áram
A kérdező hozzászólása: tényleg? :D
A kérdező hozzászólása: am nem kap túláramot csak kiváncsi lettem volna hogy mi történik HA túláramot kapna
Megmondom füst és lakás avagy füsté vált lakás

Leg rosszabb esetben mi történhet, ha 3 hónapja volt mononukleózisom és iszok rá 3-4 felest?

Legjobb válasz: Bocs a helyesírási hibáért az elején!:D "Legrosszabb"-at akartam írni

A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírási hibáért az elején!:D "Legrosszabb"-at akartam írni
de miért ne ihatnál?
A kérdező hozzászólása: A mononukleózis a májat és a lépet támadja meg, ezért 3 hónapra letiltottak az össze sportról és diétán kellet lennem.Most voltam újra dokinál azt mondta, 2 hónap múlva mennyek újra kivizsgálásra. DE! 2 hét múlva Tankcsapda koncert lessz a környéken és évente csak 1x vannak itt, tehát nem hagyhatom ki!:D A pogóról már lemondtam, de azért jó lenne egy kis csavarlazító pia, ezért kérdezem.
Szerintem ne kockáztass inkább. Én amikor mononukleózisos voltam, utána 4, 5 hónappal ittam néhány korty jagert (nem volt több egy decinél) és nagyon durván beálltam tõle: az az ötletem támadt hogy beugrom a zp-be, kificamodott a bokám de nem éreztem ezért még táncoltam is vele, majd reggel amikor fel akartam állni, elestem majd elájultam a folyadékveszteségtõl és szüleim kihívták a mentõket. Ráadásul hirtelen jött a berúgás, nem tudtam ellene semmit csinálni, ez volt életem legrosszabb élménye. Inkább várd ki a 6 hónapot (nekem ennyit mondott az orvosom), esetleg igyál egy kis kávét, engem az is felpörget.
A kérdező hozzászólása: OK, de akkor a legrosszab ami történhet, az az h csúnyán berúgok, amitõl nem félek mondjuk, mert a felét fogom meg inni annak, amitõl egyébként is csak jókedvem szokott lenni. A lényeg, h nem fog leállni a májam, vagy nem fogok elájulni, ugye?
ezt nemtudjuk neked megmondani...ha biztos akarsz lenni abban, hogy semmi bajod nem lesz, a Tankcsapdakoncertet ezúttal pia nélkül bírod ki.. :) legközelebb már te is ihatsz, csak most ne, az egészséged érdekében.
Második vagyok, pontosan ezek a veszélyek fenyegetnek amiket leírtál (ájulás, májkárododás, alkoholmérgezés), attól függõen hogy mennyit iszol és éppen a te májad mennyire van még szar állapotban. Én a saját káramon tanultam meg, hogy érdemes hallgatni az orvosra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!