Találatok a következő kifejezésre: Mi történhet babával ha (7 db)

Miért veszélyesebb a napszúrás terhesekre? Mi történhet velem és a babával, ha napszúrást kaptam.

Tegnap 13-17ig strandoltam. Figyeltem a folyadékra,vagy 2L megittam. Kalap volt a fejemen,de nem árnyékban voltam. A hasamat takargattam azért a nap elöl. Még ma is rosszúl vagyok.Remélem nincs hatással a picire.

Legjobb válasz: Azért veszéjes mert a szervezetedre úgy hat mint egy láz,és köztudot hogy a láz terhesen az egyik legveszélyesebb dolog!Vigyázz magadra nagyon. De ha nem ráz a hideg,nem verejtékezel,nem fáj a fejed stb akkor nem kaptál napszúrást szerintem!33hkm

Azért veszéjes mert a szervezetedre úgy hat mint egy láz, és köztudot hogy a láz terhesen az egyik legveszélyesebb dolog!Vigyázz magadra nagyon. De ha nem ráz a hideg, nem verejtékezel, nem fáj a fejed stb akkor nem kaptál napszúrást szerintem!33hkm
a lázzal van a gond. ha van, akkor mindenképpen fordulj orvoshoz! és állapotosan árnyékba feküdj, fõleg a legveszélyesebb órákban.
A kérdező hozzászólása: Sajnos fáj a fejem és egy picit szédülõk is már tegnap óta. És minden izmom fáj, mintha egy úthenger ment volna keresztül rajtam. Semmi erõm, csak feküdnék egész nap, de dolgozom sajnos.
Az nem feltétlen jelenti azt hogy napszúrást kaptál, hány hetes vagy? A vérnyomásod lehet megbirizgálta a tegnapi napozás, mérj lázat, ha van vagy hõemelkedés csak, akkor is irány a doki!Elsõ voltam!
A kérdező hozzászólása: 25+3 napos vagyok. Voltam tegnap ügyeleten, mert vmi allergiás reakció is kijött rajtam. A naposzúrásra nem mondott semmit.
Hogy vagy? Voltál vissza dokihoz? Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Semmi bajom, a pici is mocorog rendesen :) Hétfõ délutánig rosszúl voltam, aztán elmúlt. Szombatra van idõpontom a nõdokimhoz, majd megvizsgál. Köszönöm a kérdést!

Lázas vagyok és be veszek napi 3Xfél panadol exrát nem lesz gond a babámnak, mert közben szoptatok? ! Valaki amúgy tudja, hogy mi történhet ha az ember olyan gyógyszert kap be amit nem lehet szoptatás közben be venni?

Legjobb válasz: Szerintem hívd fel a védõnõt, mit ajánl. Magamtól nem mernék bármit bevenni. A beszedett gyógyszerek hatóanyagai átjuthatnak a tejjel a baba szervezetébe és megterhelik a vesét és a májat a kiválasztás során.

Szerintem hívd fel a védõnõt, mit ajánl. Magamtól nem mernék bármit bevenni. A beszedett gyógyszerek hatóanyagai átjuthatnak a tejjel a baba szervezetébe és megterhelik a vesét és a májat a kiválasztás során.
ÉN saridont vettem be múlt héten, mert a hasmenéses járvány miatt nagyon belázasodtam. Pár órára levitte, utána a panadol extrával próbálkoztam, 1 egészet vettem be, de csak pár óra elteltével ment le a lázam, addig vacogtam. Nem tudom, h a gyógyszertõl v magától ment le, volt kint az ügyeletes orvos, aki algopyrint írt , de azt tilos szoptatás alatt, úgyhogy akármennyire is kutyául voltam, nem vettem be. Ha annyira csillapíthatatlan a lázad, próbálj meg hûtõfürdõzni, és csak végszükség esetén vegyél be algopyrint és ne szoptass, fejd le a tejed leglább 12 óráig a bevételtõl számítva, és öntsd ki. Kegyetlenül hangzik, de így tudod megóvni a babádat és magadat is. Jobbulást!
Szia! Nekem pl. algopyrint írt a háziorvos, mikor beteg voltam, ha nagyon fáj a fejem kb. 2 havonta egyszer beveszek egy felet (bár ezt csak vagy 2-szer tettem), de szerencsére nem lett baj! Amikor begyulladt a gátsebem, láz és fájdalomcsillapításra panadolt szedhettem! Jobbulást
Kitörhet a nyaka, vagy a háta
tehát az öledbe ülteted úgy, hogy nem fogod? 2-3 hós babát? Jézus, remélem csak elméleti kérdés! igen, jól írja az elsõ, kitörheti a nyakát, gerincét is akár, ugyanis neki még nem izmos a háta, nincs mi megtámassza a gerincét! de akár egy ideg is elpattanhat, de mondjuk ha csak ül és nem vágja hátra magát, már attól károsodhat úgy a gerince, hogy majd sántítani fog vagy 40 évesen botra lesz szüksége mert elgörbül
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy elméleti a kérdés, eszem ágában sincs, mindig támasztom Neki, meg akinek odaadom, h fogja, annak is a lelkére kötöm, h el ne engedje a hátát! De amúgy nem ültetve gondoltam, hanem mondjuk mászkálni vele, és csak a kis popsija alatt van a karom. De úgy is mindig fogom, nagyon féltem, pedig már nagyon ügyesen tartja magát, de akkor is..
Velünk egyszer fordult elõ ilyen 3 hónapos korában. Elengedtem az egyik kezemmel (amelyikkel a hátát tartottam) hogy odébb rakjam a szoptatós párnát és hátravágta magát. Ösztönösen nem rántottam vissza hanem hagytam "zuhanni" és egy határozott mozdulattal alányultam és elkaptam a tenyeremmel és az alkarommal. Így a feje a tenyeremben landolt de a nyaka is ki volt támasztva a csuklómmal ill. a gerince végig az alkarommal. Nem történt semmi baj az ijedtségen kívül.
Nekem a nagyobbik éppen le készült esni az etetõszékrõl, nyúltam felé, így nem támasztottam megfelelõen a 2 hónapos kicsimet. Kicsúszott a kezembõl, szerencsére hasra, így "csak" a combcsontja tört el, 2 hét kórház és 2 hét medencegipsz után tökéletesen meggyógyult. Inkább bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha hanyatt esik. Vigyázzatok nagyon a babáitokra!
ja, "csak" ennyi.....
Igen, lebénulhat, de meg is halhat
A kérdező hozzászólása: De meghalhat? Vagy lebénulhat?


Mi történhet a babával ha frissen fertőzött vagyok toxoplazmózissal?

Lehet hogy bután tettem fel a kérdést,elnézést kérek érte...:(

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszokat.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Hát szerintem nem újranézegetniük kéne az eredményt, hanem azonnal gyógyszeres kezelésben kéne téged részesíteni. Idõben elkezdett kezelés mellet ugyanis semmi baja nem lenne a picidnek. Nem is értem....újranézik... Szerintem az eredményed alapján követeld ki a gyógyszert, hisz pont azért szûrik terhesség alatt többször, hogy esetleges friss fertõzés esetén azonnak kezelni tudják.
2. vagyok. Természetesen ez friss fertõzésre vonatkozik. Ha korábban átestél a betegségen, amit a vérvétel szintén kimutat, akkor viszont nincs félnivalód. Friss fertõzésed van?
Ha nem kapsz azonnali gyogyszeres kezelest, sajnos a babucit el kell vetetni a kesobbiekben.Mindenfelekepp gyogyszeres kezelesen fogsz atesni ha 100%osan pozitiv az eredmenyed.Kivanom hogy ne legyen, s ha az is, ha idoben kezelik nem lesz semmi baj ne aggodj!!!

Mi történhet a babával ha bekakál a magzatvízbe?

Legjobb válasz: En azt olvastam hogy semmi nem tortenik akkor, a magzatviz minden 24 oraban teljesen atcserelodik...kipisiled...

En azt olvastam hogy semmi nem tortenik akkor, a magzatviz minden 24 oraban teljesen atcserelodik...kipisiled...
hányadik héttõl van széklete a babának?
Nekem is belekakilt a magzatvízbe az elõzõ terhességemnél a fiam.Azonnal megcsászároztak.Olyankor a magzatvíz zöldes, barnás, nekem "szerencsére elkezdett csorogni a magzatvíz, onnan vették észre, hogy baj van.Ekkora a baba már fertõzést kapott a meconiumos magzatvíztõl.Kapásból fertõzéssel született, és már kapta is szegény az antibiotikumot születése után azonnal.De akár tüdõgyulladást is okozhat neki a meconiumos magzatvíz...legalábbis én így jártam, szóval elég nagy baj ha belekakil a magzatvízbe...
A kérdező hozzászólása: 38.hetes vagyok és tegnap az ultrahangon mondták h eléggé meg vannak duzzadva a baba belei és lehet h bele fog kakilni. Az orvosom azt mondta h ne aggódjak de csak a jövõ héten megyek megint így aggódom h ne legyen semmi gond.Köszönöm a válaszokat.
Nekem is belekakált a lányom a magzatvízbe. Elméletileg a babával nem történt semmi, de azonnal bevittek a szülõszobára, se beöntés, se borotválás nem volt ez miatt, hogy zöld volt a magzatvíz.
"Amnioszkopiás" vizsgálattal.A hüvelyen keresztül bevezetnek egy csövet amit megvilágítanak és ezen keresztül láthatóvá válik a magzatvíz.Nekem zavaros volt és megindították, a magzatvíz "emberszagu" volt, engem a sperma szagára emlékeztetett.
Hát megissza a mekóniumos vizet. Ha nyitva a méhszáj, a doki simán bekukucskál és látja, zöldes-e a víz.
és ez hogy derül ki? mármint az, hogy belekakált a vízbe?
Én is úgy tudom, hogy bár pisilni pisil, de a kaki nem jó bent. Túlhordtad már? Mert ilyenkor már nézik a magzatvizet, és ha zavaros, meg kell indítani a szülést. A magzatvíznek tisztának kell lennie!
Nem nem nem az elso kakinak mar kinnt kell lennie. Megfertozi a magzatvizet. Ha szules elott zavaros a vi, kakis, akkor azonnal ki kell szedni a babat.
Szia! Az nagyon veszélyes lehet a babára, ha belekakil a magzatvízbe.Nem csak megissza, de be is lélegzi amíg odabent van, és ebbõl baja lehet. Nekem megvárták a 42-ik hét végét, egyszer sem néztek magzatvizet, sõt a 36 hetes uh után még az sem volt:((( Aztán mikor észrevették NST-n, hogy rosszak a szívhangok, akkor megindították.Olyan volt a vizem mint a spenót, zöld és sûrû, és ez nagyon veszélyes lehet. Akkor azonnal megscászároztak. De elõtte hetekben is volt rossz a szívhang már NST-n, és mégsem csináltak semmit. Remélem nálatok nem ilyen felelõtlenek nemtörõdömök az orvosok.

Történhet szörnyüség a babával még a 20. hét körül is, hogy nincs szívhang? Vagy bármi ilyesmi rosszra gondolok. Mi volt az oka ha valakinél már volt ilyen?

Legjobb válasz: Sajnos történhet ilyen, pl. fejlõdési rendellenesség miatt. DE! ilyenekre ne gondolj, arra gondolj inkább, hogy a te babád egészséges, és hamarosan megszületik.

Sajnos történhet ilyen, pl. fejlõdési rendellenesség miatt. DE! ilyenekre ne gondolj, arra gondolj inkább, hogy a te babád egészséges, és hamarosan megszületik.
Szia! Tudom, hogy mindenki aggódik ilyesmin, de ezt az "egészséges" aggódáson kívül nem lenne szabad foglalkozni ilyen dolgokkal. Természetesen történhet a huszadik héten és utána is bármi a babával, sõt a szüléskor is lehetnek szövõdmények. Szándékosan nem írok okokat, mert ezek általában elõre nem látható, tõlünk teljesen független dolgok, tenni igazán ellenük nem is lehet. Igaz, hogy a szülés egy nagy kockázat vállalás, de úgy kell rátekinteni, hogy a többség gyereke egészségesen minden probléma nélkül születik.
Nem szabad ilyesmire gondolni, bár mi mindannyian gondolunk rá. Képzeld csak, innentõl állandó aggódás lesz az életünk....hisz ha megszületik, még többet fogsz érte aggódni! Bármikor történhet baj...de azt mondják, h a Jó Isten csak akkora fájdalmat küld egy-egy emberre amekkorát el tud viselni...és ha valami megtörténik, azellen úgysem tehetünk...csak fáj...nagyon fáj...
nem szabad ezen gondolkodni. Nekem 6 hónapos a kisbabám és emlékszem h a terhesség alatt én is állandóan aggódtam és felesleges volt. az emberek 99százaléka egészséges babát szül. Élvezd a terhességet, olyan csodálatos. Én már most várom a következõ terhességemet. bár várok még egykét évet de olyan jó lesz. Élvezd ki ezt az idõszakot!!!!!figyeld a mozgásokat, egyél finomakat és ne gondolkozzzzzz!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, így van, hogy állandóan csak jár az agyunk ilyen hülyeségeken, de holnap megyek ultrahangra, ugyhogy megint egy kis idöre megnyugszok utána, ha minden rendben lesz.Csak azért érdekelt volna, hogy ennyi idösen mi az, ami miatt esetleg történhet baj is.

35 hetes terhes vagyok es nekem ugy kenyelmes, ha a hatamon fekszem. Mindenhol azt olvasom, hogy csak a jobb vagy a bal oldalon lehet aludni, de mi baja tortenhet a babanak?

napkozben mozog a baba, szoval nemhiszem, hogy valami baja lenne tole.

Legjobb válasz: Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama

Én is olvastam, meg már kérdeztem is hasonlót, és azt a választ kaptam, hogy így a baba nyomja a tüdõt jobban és így nehezebben kapsz levegõt, és ezéltal a baba is kevesebb oxigént kap. De arra sajna nem tudok válaszolni, hogy ha te ezt nem érzed akkor lehet-e. Azerintem mégis próbálj másként pihenni. Próbáld fél hason, hogy a lábad fel van húzva és alatta egy nagyobb kispárna. Nekm bevállt, mert én is sorozatba háton ébredek.. :) Sok sikert! Kitartás neked már nem sok van.. :) Nekem még a fele. :) 20 hetes kismama
szia!Valóban nem ajánlják a háton fekvést, de nem a tüdõt, hanem az ereket nyomja el a méh, ami nem kis súlyú ebben a korban.Rosszullétet okozhat, és a babának se jó.Én is a 35.héten vagyok, de már nem bírok a hátamon feküdni.Igaz, már sehogysem jó, de már nincs sok hátra.Kitartást nekünk:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!