Találatok a következő kifejezésre: Mi tévő ha este (3 db)

10 hetes Border Collie kiskutyam 3 napja van nalunk. Este nem akar egyedul maradni, sir, csak akkor alszik ha valaki lejon es virraszt mellete. Nem akarom kinozni, nem tudom mi tevo legyek mert nem tud pihenni senki sem ejszaka?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolóval értek egyet! 9 hetesen hoztam el a tacsimat, 2 éve. Az elsõ 2 éjszaka lent aludtam vele a földön, utána, az ágyam mellé tettem az övét, és ha éjszaka sírt, csak megsimiztem. Kb. 1 hétig tartott a sírás, késõbb végig aludta az éjszakát. Mikor nem volt már gond, az ágy lábához tettem a fekvõhelyét, mindkettõnknek fontos volt a másik közelsége.

Az elsõ válaszolóval értek egyet! 9 hetesen hoztam el a tacsimat, 2 éve. Az elsõ 2 éjszaka lent aludtam vele a földön, utána, az ágyam mellé tettem az övét, és ha éjszaka sírt, csak megsimiztem. Kb. 1 hétig tartott a sírás, késõbb végig aludta az éjszakát. Mikor nem volt már gond, az ágy lábához tettem a fekvõhelyét, mindkettõnknek fontos volt a másik közelsége.
Ha igazi szakértõket megkérdel õk is azt fogják mondani hogy nem szabad éjszaka odameni a kiskutyához ha sír éjszaka fõleg ha valami meleg helyen van
Elõször is vedd figyelembe, hogy a kutyáknak nem anyuka kell, hanem falkavezér. Tudom, hogy sokszor megfeledkezik errõl az ember, mert a kutya is családtag, de rossz neveléssel ártasz neki. Amit csinál teljesen normális ebben a korban, sõt pont ebben a korban kell megalapozni az , , egyedül maradsz néha" rendszert. Mint már írták (és ha nem hiszed el tényleg azt tanácsolom keress fel általad megbízható hozzá értõt), nem szabad ugrani minden sírásra. A kutyusnak hiányzik a kutyamama ez normális, de a mamakutya se marad vele egész nap, a kölyköknek önállóságot kell tanulni. Apránként kezd el tanítani az egyedüllétre, gyakoroljatok: hagyd egyedül kb. 10 percre, ha sírni kezd menj vissza és szídd meg, majd menj ki újra. Ha nem sír akkor is menj vissza 10 perc után és dicsérd meg, adj neki jutalomfalatot. Nyújts meg ezeket az idõket apránként. Pár hét után meg fogja tanulni, fõleg, mert a collie-k gyorsan tanulnak. A sírós éjszakákat ezekkel a gyakorlattal kiküszöbölheted. De semmiképp se válaszd a könnyebb módszert, hogy beviszed magad mellé estére, vagy kirohansz valahányszor sír. 3 napja van csak az új környezetében, teljesen normális, hogy sír, de ha most nem alapozod ezt meg, nagyobbacska korára az fog rögzülni benne, hogy , , mindig van mellettem valaki, csak szólnom kell". A kutyának meg kell tanulnia, hogy néha egyedül marad. Ha nem tanítod meg neki szét fogja szedni házat, kertet valahányszor egyedül marad, vagy késel aszerint az idõ szerint amit õ megszokott. Amit még tanácsolni tudok: ha a kiskutya eléggé le van fárasztva nap végén könnyebben elalszik. Lehet kicsit jobban le kellene fárasszátok, fõleg, hogy collie. Lehet a fekhelyet is meg kéne változtatni, mert nem jó neki. Én ezeket tudom tanácsolni neked. Sok sikert!
Szerintem ez kutyafüggõ, ha kinti kutya, és már azonnal önállóságot követeltek tõle, meg hogy szokja meg az egyedüllétet, akkor hagyhatjátok egyedül, túl fogja élni az elsõ pár éjszakát. Mi ezt csináltuk az elsõ kutyánkkal, õ kerti kutya volt, elsõsorban õrzõ-védõ, de persze szerettük is. A második kutyánkat, aki most van, meg kifejezetten kinti-benti kutyának szeretnénk, és hogy megszokja a közelségünket, így (fõleg hogy még nem elég nagy a kerthez) bent alszik velünk a szobába. Az meg teljesen igaz., hogy ha sír, akkor nem szabad vigasztalni meg simogatni, viszont ha abbahagyja a sírást, akkor meg lehet simogatni, dicsérni.
Megmondanád akkor, hogy mégis milyen "szakértõ" mondja azt, hogy legyen csak a kis kölyök egyedül már az elsõ pillanattól? Tényleg érdekelne.
na jól van látom nem szoktatok olvasni mindegy legyen igazatok
Az igazi szakértõk azt mondják, hogy legyen a kölyök a gazdája mellett!
Én úgy oldottam meg anno (8 hetes sztafi), hogy az ágyam mellé tettem a földre a fekhelyét, és amikor sírt, csak megsimiztem, és érezte, hogy nincs egyedül. Még most szakadt el a családjától szegényke, most szokja az új környezetét, nem könnyû neki. De kb 1 hét és megszokja a helyet, és az új családot is! Utána nem lesz semmi baj!
ha kint tartjátok akkor lehet rosszkor hoztátok mert a hideg is kínozhatja. de az is lehet hogyha bezárt helyen van nem engedik ki, és azért sír.vagypedig csak az a baja hogy elszakították a családjától és megsiratja.ezt majd kinövi próbálj meg nem a sírással foglalkozni ha az utóbbi a gond
1-es vagyok Egyáltalán nem nyújtja el! Mint ahogy írtam, én vigasztaltam éjjel, és nem lett semmi baja tõle... Azóta felnõtt kutya, és a lakást lecseréltük kertes házra, már kint él, és nincs semmi gondja...
Sajnos ez ezzel jár tudom rossz hallgatni de pont azt nem szabad ha sír odamenni és meg vigasztalni , hagyni kell neki hagy sírja ki magát ez akár 1-2 hétig is eltarthat tudom nehéz megállni hogy ne menjen oda az ember, de légy erõs hagyd hogy túl essen azon minél hamarabb, hogy el lett választva az anyától és a testvéreitõl, mert ha mindig odamégy hozzá mikor sír csak elnyújtod az egész dolgot:)
Kicsi kuckó, alomból valami anyag, tiktakkoló óra. Talán segít. Ha mindig odamegy valaki, ha sír, sosem fog leszokni róla. Pár nap kitartás és elhagyja. Bár a valóban jó megoldás ilyenkor a gazda közelsége.
Majdnem egyetértek az utolsó válaszolóval, de szerintem felesleges leszídni. Egyszerûen csak hallgatózz az ajtónál, és ha abbamarad a sírás, aza jutalom, hogy visszamész. Ha megint sírni kezd, kimész a szobából stb. A szidás is egyfajta figyelem, és sokszor a figyelemfelhívás miatt nyüsszögnek.

Barátommal egyik este két újjal próbálkoztunk és azóta vérzek ez körülbelül egy hete történt. Nagyon megijedtünk még mindig tart a vérzés mi tévők legyünk, mi történhetett? Szüzek vagyunk L/18 /Bocs ha már van ilyen kérdés én nem találtam. /

Legjobb válasz: be voltal nedvesedve? nem fajt ahogy dorzsol vagy nem erezted hogy "szakadsz szet" a 2 ujj miatt? en mar evek ota nem vagyok szuz, de 2 ujj meg most se fer belem illetve ha probaltuk is fajt, meg sikositoval is. egy ujjal jobban esik es kesz. szerintem ezentul ti is csak 1el probalkozzatok. ami a jelenlegi problemat illeti: surgosen fordulj orvoshoz, mar napokkal ezelott ott lett volna a helyed!!!!! ennyi ido utan nagy a veszely hogy befertozodott a seb :-s ne halogasd!

be voltal nedvesedve? nem fajt ahogy dorzsol vagy nem erezted hogy "szakadsz szet" a 2 ujj miatt? en mar evek ota nem vagyok szuz, de 2 ujj meg most se fer belem illetve ha probaltuk is fajt, meg sikositoval is. egy ujjal jobban esik es kesz. szerintem ezentul ti is csak 1el probalkozzatok. ami a jelenlegi problemat illeti: surgosen fordulj orvoshoz, mar napokkal ezelott ott lett volna a helyed!!!!! ennyi ido utan nagy a veszely hogy befertozodott a seb :-s ne halogasd!
Vszínû hogy felsértette a hüvelyedet, ha nagyon mélyen volt akkor a méhszájadat! Ha még egy hétig vérzel akkor mindenképp menj el dokihoz! ha nem vérzel akkor egy pár hétig hanyagoljátok a hüvelyt. Ne sietessetek semmit!!!Legközelebb figyeljetek jobban egymásra, légy nagyon felizgulva, ellazulva, s csak akkor nyúljon fel neked ha kívánod!Ne zavarjon, ha hónapokba telik mire egyik lépcsõrõl a másikig juttok!
Menj orvoshoz, ez nem normális.
ööö nem lehet hogy csak megjött a mensid közben? ha nem, és fáj/fájt a dolog, akkor nyomás dokihoz, mielõtt még nagyobb lesz a baj!

Mi tévő legyek, ha este és ejjel sokat keményedett a hasam?

Tegnap este el kezdett keményedni a hasam (napközben f?ztem stb, de itthin voltam, mondjuk álltam a t?zhelynél), de olyan ijeszt? volt, mert nagyon sokat (25-30), fekve is, meg f?leg, ha mozogtam. A pici is nagyon fészkel?dött, rugdosott és arra is keményedett nagyon. Bevettem 2 Béres magnéziumot, de nem éreztem, hogy valamit hatna (napi egyet egyébként is szedek).

Legjobb válasz: Ui: szerintetek okozhatja ezt a baba mozgása, növése, mert a legtöbbször közvetlen utána következett a keményedés, persze volt, hogy nélküle is.

A kérdező hozzászólása: Ui: szerintetek okozhatja ezt a baba mozgása, növése, mert a legtöbbször közvetlen utána következett a keményedés, persze volt, hogy nélküle is.
A kérdező hozzászólása: Még valami: a keményedések soha nem voltak görcsösek vagy fájdalmasak és 3-4 másodpercig tartottak, de azért ijesztõ volt, kedden voltam dokinál, akkor minden ok volt!
A dokidnak a biztonság kedvéért azért említsd meg. De szerintem (ez csak a saját tapasztalat) tegnap meg még ma is valami front lehet, mert az én kislányom is igen aktív, és szinte megijedek, mert folyamatosan dugdossa ki valamilyét a pocakomon, már egészen a mellem alatt érzem a popsiját, hogy kidugja. Eddig nem volt ilyen téren ennyire aktív, azért gondoltam, hogy biztosan lehet valami a "levegõben". Pihenj sokat, feküdj! 35 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Ha az ülés felpócolt lábban jobban esik, az nem probléma, oldalt fekve ugyanis nagyon el kezd rugdosni és félek, hogy erre megint keményedni fog.
Az ügyeletre fölösleges ezzel menni szerintem, hisz nem görcsölsz, meg ilyesmi.A dokidnak viszont mond el, mert lehet kapsz rá valami gyógyszert.Én kaptam 28 hetesen ezekre a tünetekre.No meg engem egy hét fekvésre is ítélt.Én nem mentem hozzá ezzel csak 2 hét után, mert addig azt hittem ez normális, természetes.Pihenj addig is sokat.Fõleg ha érzed is, hogy jobb lenne leülni vagy lefeküdni.Ne aggódj, sokan vagyunk így ebben az idõszakban, ettõl még minden rendben lehet.
Szia. Az én kislányom is sokkal aktívabb amikor ilyen össze-vissza idõ van. És sokszor nekem is megkeményedik a nagy mocorgás után a hasam, szintén csak pár másodpercre. Akkor lenne baj, ha hosszú perceken keresztül tartana a keményedésed. Üdv, 30 hetes kismami
Az orvosnak említsd meg, de ez semmiség az enyémhez képest! Nekem hetek óta 2 óránként keményedik a hasam, napi 3x2 magnéziumot szedek, és pihenek. A 2 hónap óta táppénzen vagyok, ennél többet nem tudok tenni, és a doktornõm se. 33 hetes mami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!!Most abbamaradt a keményedés, ha leülök vagy fekszem, amint fellálok azért még elõjön egyszer kétszer. Inkább feszít nagyon a pocakom most, fõleg a köldök felett, ahol már õ is ott van, állandóan ott rugdos a kisbabaám! Boldog babavárást és keményedés mentes heteket nektek is!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!