Találatok a következő kifejezésre: Mi szocpolt fel (8 db)

Bocs, elcsuszott: tehat ket gyerekre osszesen 1.200.000.
Szia! Mi is kettõre vettük föl, 1 200 000 Ft-ot adtak. Boldog idõszak ez..... Sok sikert! :o)
A kérdező hozzászólása: de ezt ti használt lakásra vettétek fel? és meg van már a második baba is?? mert már tisztára össze vagyok zavarodva!!! esetleg megelõlegezett szocpolt vettetek fel??köszi a válaszokat:) !
használtra 1, 2M újra 2, 4M

Kik vehetik igénybe a Szocpolt és mire vehető fel?

Legjobb válasz: Köszi a választ Aha értem Hátakkor mi lecsúsztunk.Mert már vásároltunk lakást.De ha mondjuk hitel kiváltásra lehet használni akkor hol lehetne ennek utána járni.?

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ Aha értem Hátakkor mi lecsúsztunk.Mert már vásároltunk lakást.De ha mondjuk hitel kiváltásra lehet használni akkor hol lehetne ennek utána járni.?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ most utána járok Én is kíváncsi vagyok, mit mond a bank.Nme lenne rossz ha a igent mondana rá.Mi is most várjuk amúgy a gyerköcünket augusztusra vagyok kiírva. Kis fiúd vagy lányzód van?
Akkor nem kell az összeget visszafizetni, ha a kikötött idõn belül megszülettek a gyerekek akikre a szocpolt felvettétek.
Vissza kell fizetni ebben az esetben, ha teljesült, ha nem, mivel a lakás eladásra került és a szocpollal 10 évig terhelik a lakást. Tulajdoni lapon szerepel.


A kérdező hozzászólása: figyi tudja vallaki hogy új lakásnál mennyi a felsõ határ amig még felvehetö a szocpol???
azért ha lessz pénzed vegyél különórákat nyelvtanból(vellem, otta)
Ha te neveled a gyereket, akkor semmi papír nem kell az apától. Nincs felsõ határ a szocpolhoz.

Tájékoztatást szertnék azzal kapcsolatban, hogy jelen pillanatban mennyi szocpolt kapnék ha 2 gyerekre venném fel és hozzáépítésre? Mi a menete és mi kell hozzá?

szocpol

Legjobb válasz: jelenleg új lakás vásárlására és építésére lehet kapni. Hozzáépítésre nem tudtommal... Bõvebben itt olvashatsz róla például: https://www.fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/Kiegeszito-termeke..

jelenleg új lakás vásárlására és építésére lehet kapni. Hozzáépítésre nem tudtommal... Bõvebben itt olvashatsz róla például: https://www.fhb.hu/maganszemelyek/Hitelek/Kiegeszito-termeke..

Mi a ház vásárlás menete? Mennyi idő után kell névre íratni? Mennyi (fix) a névre íratás? 1 gyerek után használt házra jár fél szocpol?

Legjobb válasz: Egy gyerek után nem hiszem h jár még félszocpol sem... válallj még egyet és azthiszem utána... a teljesítés 8 év azthiszem... de lehet hogy két baba esetén ennyi az idõ.

Egy gyerek után nem hiszem h jár még félszocpol sem... válallj még egyet és azthiszem utána... a teljesítés 8 év azthiszem... de lehet hogy két baba esetén ennyi az idõ.

Mi van olyankor ha valaki jogtalanul vette fel a szocpolt?

(nem ,én voltam)bonyolult ügy!

Legjobb válasz: Esetleg visszafizettetik vele, ha kiderül.

Esetleg visszafizettetik vele, ha kiderül.
Attól függ, hogy mi a jogtalanság benne. Pl: ha vállaltak babát és nem jött össze a határidõig, akkor vissza kell fizetni. Ha nem jelenti be a határidõ lejárta elõtt, akkor büntetõkamatot is tesznek rá. (ismerõsöméknél ez volt) Viszont ha úgy volt jogtalan, hogy csalással jutott szocpolhoz (hamis munkáltatói igazolás, már igénybe vett azelõtt szocpolt, hamis lakhatási, vagy hasonlók), akkor büntetõeljárás (pont most tárgyalja a bíróság a taktaközi szocpolcsalás ügyét, a http://www.boon-on megnézheted)
nem esetleg, hanem vissza is KELL fizetni. vagy ha hitelt vettek fel mellé, akkor a szocpol automatikusan átvált a hitel részéve, tehát megemelkedik a tartozás.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: a jogtalanság szerintem az benne, bár nem tudom milyen jogi kikötések és szabályok vannak, hogy aki felvette a szocpolt az gyám volt de amikor folyósították utána már csak 2 hónapig!és én úgy tudom, hogy 3 évig kellett volna, akivel utána közösen be is költözik abba az ingatlanbe , ami nem történt meg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!