Találatok a következő kifejezésre: Mi szükséges vagy mit kell (32 db)

A Star Wars Republic Commando Multipaleréhez mi szükséges? Vagy mit kell le tölteni?

Legjobb válasz: Az eredeti játék, meg a patchek. De kétlem, hogy lennének még szerverek.

Az eredeti játék, meg a patchek. De kétlem, hogy lennének még szerverek.
A kérdező hozzászólása: Az eredeti játék meg van csak nem toom h mien patchek kellenek, vannak még szerverek (magyar is).
Xfire letöltöd keresel szervert és csatlakozol, nem kell hozzá patch meg simán:D
Az elsõnek:vannak még szerverek Am nekem is ez a bajom.:'(
A kérdező hozzászólása: higgyétekmárelhogymégvannak!

AWI hegesztésnél mi a különbség a saváló és a szénacél hegesztése között? Mit kell máshogy csinálni vagy mi szükséges hozzá?

Legjobb válasz: Úgy érted ,AWI-val vagy rozsdamentest,vagy szénacélt? Esetleg úgy,hogy mi kell rozsdamenetes és mi kell szénacél hegesztéshez? Valószínû az elsõ verzió a kérdésed.Tehát kell egy AWI hegesztõkészülék,mint tudjuk minimális esetben ez egy DC hegesztõ áramforrás olyan vezérlõvel ami tud mágnes szelepet kapcsolgatni,idõzíteni.Esetleg lehessen beállítani áram felfutás,tartás,lefutásvezérlést.Aztán lehetne még ragozni a finomság,egy argon palack reduktorral,az anyagnak megfelelõ wolfram elektróda,és hegesztõpálca. Evvel a felszereléssel egyaránt lehet rozsdamenetes és szénacélt is hegeszteni,csak a szénacél hegesztése így drága.Technológiailag annyi a különbség,hogy a rozsdamentes anyagnak kicsit magasabb az olvadáspontja.

Úgy érted , AWI-val vagy rozsdamentest, vagy szénacélt? Esetleg úgy, hogy mi kell rozsdamenetes és mi kell szénacél hegesztéshez? Valószínû az elsõ verzió a kérdésed.Tehát kell egy AWI hegesztõkészülék, mint tudjuk minimális esetben ez egy DC hegesztõ áramforrás olyan vezérlõvel ami tud mágnes szelepet kapcsolgatni, idõzíteni.Esetleg lehessen beállítani áram felfutás, tartás, lefutásvezérlést.Aztán lehetne még ragozni a finomság, egy argon palack reduktorral, az anyagnak megfelelõ wolfram elektróda, és hegesztõpálca. Evvel a felszereléssel egyaránt lehet rozsdamenetes és szénacélt is hegeszteni, csak a szénacél hegesztése így drága.Technológiailag annyi a különbség, hogy a rozsdamentes anyagnak kicsit magasabb az olvadáspontja.
Az inoxhoz inox pálca feltételen szükséges, míg a szénacélhoz egyszerû vasdrót is megteszi adagolásnak Awi esetében ami védõgéz kíséretében történik Persze a szénacélt akár szimpla bevonatos pálcával történõ MMA mezei hegesztõkészülékkel is megtudod varrni és ezt a gépet kb 10ezerft ért is megtudod venni, a barkács áruházakban, ..felételezve hogy "csak" egy kertvégi kerítést akarsz összevarrni, összehozni. Ehhez a munkához nem szükséges drága AWI gép, hisz nem 1 teherviselõ szuper-erõs varratra van szükséged.
Van kifejezetten awi-hoz való szénacél pálca, ami pótolja a varratból kiégett ötvözõket.
A kérdésedre úgy látom még nem érkezett válasz...... . akülömbség annyi hogy kisseb áram erõséggel kell hegeszteni, annál még fontosabb hogy minden felület TISZTA!!!! felcsiszolt legyen, és a hegesztésnél az ömledék egy kicsivel joban folyik mint a szénacél ezt a dolgot már neked kell ki tapasztalnod! gyakorlás a tudás attya, , :-)

Babakötvényhez mi vagy mik szükségesek és a startszámla nyitásához? Kell értük fizetni?

Legjobb válasz: A startszámla elvileg automatikusan nyitódik a születés után, a MÁK értesítést küld róla levélben.

A startszámla elvileg automatikusan nyitódik a születés után, a MÁK értesítést küld róla levélben.
Szia! Megoldodott már a kérdésed? Mi bementünk az otp-hez, de bármelyik bankot választhatod, és elmondtuk mit szeretnénk.Lett a babának egy számlája, a mák oda átutalta a pénzt amit az állam adott azthiszem 40 körül.Mi pluszba utaltatunk rá egy kisebb összeget minden hónapban.Ami kellet az a gyermek minden irata ami van.Szül.any kiv., tajk.adókártya, te irataid.Azt hiszem más nem kellett. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Még nem volt idõm elintézni, de sokat segítettetek.


Jelenleg az ELTE BTK japán szakán tanulok, de sajnos úgy tűnik, nem nagyon vagyunk kompatibilisek egymással, ezért szeretnék átmenni az történelem szakra. Mi szükséges hozzá? Mikortól lehet átmenni? Kell különbözetit írnom?

Már van emelt szintű töri érettségim

Legjobb válasz: Kérdezd meg a TO-n, hogy van egyáltalán lehetõség arra, hogy átvegyenek illetve mi a feltétele. Az is elképzelhetõ, hogy nem lehet átmenni, és akkor újra kell felvételizned.

Kérdezd meg a TO-n, hogy van egyáltalán lehetõség arra, hogy átvegyenek illetve mi a feltétele. Az is elképzelhetõ, hogy nem lehet átmenni, és akkor újra kell felvételizned.
*van-e
Talán valahogy úgy tudnád megpróbálni, ha a japán mellé felvennéd a törit (minornak) és úgy
Ha meg már felvetted a törit minornak, akkor leadod a japánt- Meg a töri mellé is utána másik minort még fel tudsz venni
Úgy tudom szak leadását csak teljes egy (teljes) (tan)év teljesítése után lehet kérvényezni- Vagyis még félévkor nem
Meg kéne csinálnod egy évet japánon (mármint megcsinálni a szüks krediteket) Vagy pedig kiiratkozol és újra felvételizel töri szakra-

Mi szükséges ahhoz, hogy valaki profi természetfotós legyen? Tanítják ezt valamilyen iskolában/tanfolyamon? A fölszerelést nekem kell állnom vagy az oktatás időtartamára adnak?

Legjobb válasz: természetesen vannak fotóiskolák, néhány helyen lehet, hogy kapsz is kipróbálásra felszerelést, de neked kell megvenned, és van olyan dolog, amit nem lehet megtanulni, hanem tapasztalni kell. Menj el tanfolyamra, olvass könyveket, szerezz be felszerelést ( még nem kell annyira profi ) , és kérdezz gyakorlottabbaktól.

természetesen vannak fotóiskolák, néhány helyen lehet, hogy kapsz is kipróbálásra felszerelést, de neked kell megvenned, és van olyan dolog, amit nem lehet megtanulni, hanem tapasztalni kell. Menj el tanfolyamra, olvass könyveket, szerezz be felszerelést ( még nem kell annyira profi ) , és kérdezz gyakorlottabbaktól.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! A "nem olyan komoly fölszerelés" alatt értsek mondjuk egy bridge kategóriájú gépet, amin sok manuális lehetõség van, vagy inkább egy alap dslr-t? Az iskola esetében fényképész szakközépre gondoltál vagy van valami speciális azoknak, akik "magasabbra" tekintenek?
Képzõmûvészeti Egyetem.
én elõzõ Intermédia mûvész szak - fotó, videó képzés
Vannak fotóssulik, de ha nincs ez benned "belülrõl", akkor gyûjtögetheted a papírokat, nem leszel profi soha, ez az illetõ vérében van avagy nincs. Én ismerek olyat akinek van pár menõ fotóssuliból papírja, és mégis teljesen idióta az illetõ a fotózáshoz, meg ismerek az ellentettjébõl is srácot, akinek semmilyen fotós-végzettsége nincs elvileg, mégis mondhatni, kapkodnak utána, annyira talán született tehetesége van hozzá, azt hiszem, nevezhetem így. Szóval te érzed ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Mióta az eszem tudom, fényképezni akarok. Csak nemrég tudtam meg, hogy a nagyapám amatõr fotómûvész volt, díja(ka)t is nyert, és akadt még pár más mûvész is a család azon ágán. Ígéretes vérvonal. :) A minõségi természetfotózásból meg lehet élni Magyarországon? Milyenek a külföldi esélyek? (A "minõségi" jelzõt nem nagyképûségbõl használtam, hanem abban a reményben, hogy képes leszek rá.)
Meg lehet élni, de ahhoz a legjobbnak kell lenned. ( lsd Máté Bence ) Szerintem kezdésnek egy bridge is jó, de azzal nem fogsz minõségi madárfotókat csinálni, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Leginkább a makrózás érdekel (1 cm-rõl leginkább, minél apróbb, annál érdekesebb számomra) és a tájképek. Erre megfelel a bridge (kezdésnek)?

Milyen végzettséget kell szerezni, milyen iskolát kell elvégezni, mi szükséges (kreativitáson és szám. Gépes tudáson kívül persze) ahhoz, hogy valaki filmplakátokat és/vagy könyvborítókat tervezhessen?

Legjobb válasz: Én rajz tagozatos gimnáziumban kezdtem, itt mgetanultam az alapokat, majd elvégeztem egy képgrafikus, alkalmazott grafikus, és reklám grafikusi OKJ-ét. Innentõl már valószínûleg rendelkezni fogsz egy olyan alap számítógépes program tudással amit "pénzre válthatsz", de ha van még kedved és kitartásod hozzá jelentkezhetsz mûvészeti felsõoktatásba pl. elektronikus ábrázolás, vagy tervezõgrafika szakra. ;)

Én rajz tagozatos gimnáziumban kezdtem, itt mgetanultam az alapokat, majd elvégeztem egy képgrafikus, alkalmazott grafikus, és reklám grafikusi OKJ-ét. Innentõl már valószínûleg rendelkezni fogsz egy olyan alap számítógépes program tudással amit "pénzre válthatsz", de ha van még kedved és kitartásod hozzá jelentkezhetsz mûvészeti felsõoktatásba pl. elektronikus ábrázolás, vagy tervezõgrafika szakra. ;)
gondolom, valami sz.gépes grafikai kurzust kellene elvégezned, lehetõleg felsõoktatásban, bár ott is leginkáb az önképzésen múlik - hacsak nem tanultad meg magadtól profi szinten, ami nem egyedülálló, de nem is túl valószínû.
A helyi önkormányzatnál alá kell irnia az apának hogy övé a gyerek. ennyi
Mikor váltál el? Mert a válás és a gyermek születése között el kell telni 300 napnak, ha azt akarjátok hogy a tényleges apa nevére kerüljön a gyermek. Nálunk nem volt meg a 300 nap ezért mi összeházasodtunk a jelenlegi párommal, ebben az esetben nem segített az apasági nyilatkozat. Ha nektek megvan a szükséges idõ, akkor egyszerüen az önkormányzatnál el tudjátok intézni.
plusz még kell szakorvostól igazolás, hogy mikor fogant a baba, és a várható szülés dátuma.
Én is most intézem a papírokat. Nekem kell a népességnyilvántartóból egy igazolás, hogy nem vagyok férjnél, a nõgyógyásztól egy papír a fogantatás idõpontjáról, terhes könyv és ezekkel kell mennem (no meg a párommal) a gyámhivatalhoz, mert õk állítják ki az apasági nyilatkozatot. + 2. válaszolónak igaza van a válás idõpontját tekintve.
A kérdező hozzászólása: 7 éve váltam el és" 1 percig "sem viseltem tovább az asszony nevemet.

Mûköröm építés. Mi kell a kiinduláshoz? Teljesen kezdõ vagyok, mit vegyek ami feltétlen szükséges hozzá?

Gondolok itt pontos megnevezésre,lehetõleg olyan termékek amelyeket európán belül megkaphatok. pl christal nails stb. gombaölõ, köröm ápoló, különféle zselék,ecsetek és ami a legfontosabb talán, tanács hogy hogyan is kell ezt csinálni. Saját részre szeretném, nem tehetem meg hogy havonta járjak mûkörmöshöz ezért szeretném magamnak valahogy elkészíteni. láttam róla videókat bár gondolom az nem sokat segít. Segítene valaki elmagyarazni a mit miért részét? vagy hogy pl miért nem mindegy hogy robust 180 vagy épp 80-as körömreszelõ kell,jó azért nagyjából sejtem de én körömreszelõkön ilyen jelzést nem is találtam. Vagy hogy miért szükséges annyi féle ecset. mi a különbség körömszárító uv lámpa és uv lámpa között? vagy egyáltalán van különbség közte? Elõre is köszönöm nektek.

Legjobb válasz: Menj tanfolyamra, ott mindent elmagyaráznak és induló készletet is kapsz.

Menj tanfolyamra, ott mindent elmagyaráznak és induló készletet is kapsz.
A kérdező hozzászólása: Mint ha nem írtam volna hogy nem tudok tanfolyamra menni. Nem otthon élek, itt kint pedig rengeteg pénzbe kerül.
Nemrég végeztem el én is. Magadnak totál gazdaságtalan elkezdeni. Mire mindent megveszel, ott leszel, hogy megcsináltatod profival. Reszelõk legalább 350 Ft/ db, fém reszelõ 800, zselék 5ml majdnem 3000 Ft a CN-nél, zsírtalanító, tapadást elõsegítõ, UV lámpa, fixáló, ecsetek 2500/db...stb, stb, stb... Mire visszahozza az "alap" csomag az árát, ami legalább 50ezer Ft... Gagyibb dolgokat megvehetsz olcsóbban, de ha valamire nem figyelsz, még problémád is lehet, pl. körömgomba, meg ilyenek.
Hááát ha nem akarsz tanfolyamra menni, akkor talán vateráról vagy valahonnan tudsz szerezni használt körmös tankönyvet, abban le van írva az elmélet, mellesleg onnan kezdõdik hogy anatómia, bõr és körömszerkezete... anyagok, mi hogyan hat, betegségek stb. Aki körmözik ezzel is tisztában kell lennie. De hiába szerzel be elméleti könyvet a gyakorlatot nem lehet könyvbõl meg videókból elsajátítani. Ha valamit elrontasz jól megszívathatod magad. Az anyagok áráról nem is beszélve, nem hinném, hogy kint ezek a cuccok olcsóbbak lennének, mint itthon. Akkor már jobban jársz, ha rendes körmössel csináltatod meg.
Én is így kezdtem, azzal a különbséggel, hogy elõtte évekig jártam körmöshöz. Lehet otthon is csinálni, én 30 ezerért vettem meg mindent hozzá anno, nem gagyit, de tudtam hogy kell körmözni és azt is, hogy nincs lakkszárító UV lámpa. Egyenlõre nekem az jön le, hogy talán egyszer sem volt még mûkörmöd. Egyszer mindenképpen meg kell nézd, hogy hogyan csinálja és utána kezdj csak bele. Ha érdekel még a téma, én válaszolok neked privátban minden kérdésedre, leírom a pontos munkafolyamatot is, végzett körmös vagyok, mert egy idõ után beláttam, hogy jót tenne nekem a tanfolyam, de anélkül is viszonylag normális körmöket építettem magamnak.
Szerintem nyugodtan kezdj el otthon körmöt építeni. Simán vissza fogja hozni az árát... Lehet nem egy alkalom után, de megéri. Nyilván függ attól is, hogy mennyire szeretnél drága termékeket megvenni.Kezdõként én valami középkategóriás terméket ajánlanék. ELMÉLETBEN egyáltalán nem nehéz a dolog, a titok nyitja a gyakorlás, minél több körmöt készítesz el annál ügyesebb leszel. Itt egy oldal ahol rengeteg videó van. Itt a mûköröm építés alapjairól vannak. Ezekben a videókban minden terméket megneveznek, ott a kép is. Nézegesd meg õket, írd össze mire van szükséged. Ezekben a videókban a mit miért kérdésedre is választ kapsz, szerintem nagyon jól össze vannak rakva.

Mi szükséges ahhoz, hogy valaki mediátornak tanuljon? Milyen előképzettség kell hozzá? Van esetleg ma Magyarországon olyan iskola, ahol levelezőn, esti tagozaton vagy távoktatásban tanítják (nem állandó nappali képzés)?

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy tudom, hogy ehhez jogi pályára kell menni. Ha Államigazgatási karoknak a szakjain megnézed, h milyen szakirányok vannak, talán úgy találhatsz valamit. De nem biztos, h van szakirály ehhez, viszont én úgy tudom, h azok lehetnek, akik jogot tanultak. De ha van itt aki tudja biztos is, majd megírja biztos :)

Nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy tudom, hogy ehhez jogi pályára kell menni. Ha Államigazgatási karoknak a szakjain megnézed, h milyen szakirányok vannak, talán úgy találhatsz valamit. De nem biztos, h van szakirály ehhez, viszont én úgy tudom, h azok lehetnek, akik jogot tanultak. De ha van itt aki tudja biztos is, majd megírja biztos :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!