Találatok a következő kifejezésre: Mi szükséges teknős akváriumába (1 db)

Mi szükséges egy teknős akváriumába és hogyan kell gondozni? Nem büdösödik úgy mint a halak? Mennyire szívós a teknős?

A kisfiam 16 hónapos és nagyon szereti az állatokat, ezért szeretnék neki valamilyen állatot, természetesen nem fogja fogdosni csak szereti nézni.

Legjobb válasz: Nem büdösödik ha rendesen van takarítva, vagy vízszûrõje van. Az se mind1, hogy mijen teknõs. Inkább küldök egy linket, itt mindennek kedved szerint utánnanézhetsz, és segítenek is, ha kérdésed van. Amugy nekem is van 2 teknõsöm, ovodás korom óta, és imádom õket. Amugy a fiatal kistekik sajnos a környezetváltozás miatt elpusztulhatnak, de persze van, hogy egybõl imádják uj otthonukat. a Link: http://teknosforum.hu

Nem büdösödik ha rendesen van takarítva, vagy vízszûrõje van. Az se mind1, hogy mijen teknõs. Inkább küldök egy linket, itt mindennek kedved szerint utánnanézhetsz, és segítenek is, ha kérdésed van. Amugy nekem is van 2 teknõsöm, ovodás korom óta, és imádom õket. Amugy a fiatal kistekik sajnos a környezetváltozás miatt elpusztulhatnak, de persze van, hogy egybõl imádják uj otthonukat. a Link: http://teknosforum.hu
16 hónapos gyereknek én még nem vennék állatot, mert nem tudja kezelni, hüllõt meg pláne nem, mert az nem simogatni, pátyolgatni való állat.(hüllõket általában 8-10 éves kortól javasolják) Azért meg, hogy nézze, sztem fölösleges állatot tartani, csak a gondotok lesz vele, ha nem "szeretetbõl" tartjátok, csak, mint szórakoztató ezközt! Ennyi erõvel a galambot is nézhati az ablakból... A tartása attól függ milyen teknõs, kezdetnek pl szétnézhetsz ezen az oldalon: http://www.teknos.hu/ Állatok közül egy se büdösödik, a trükk a takarítás. A teknõs amúgy a korlátozott hely (terrárium) miatt viszonylag gyakori (akár napi szinten) takarítást igényel a higiéniás szempontok miatt, de amúgy nem túl nagy kunszt tisztán tartani...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, fõleg a második üzi volt különösen érdekfeszító, lehet, hogy mindenki magából indul ki. Én segítséget kértem nem pedig kioktatást.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A teknősbékát szabadon engedni? De hogy?

kb. 1 hete kaptunk 1 teknőst. eléggé nagy már. (kb. tenyérnyi) és egy akváriumba tettük, de az nagyon kicsi neki. Láthatóan nem érzi jól magát. Még a fajtáját sem tudom.

El akarom engedni (nálunk folyó is van és holtág is). De hova és hogyan? Vagy mit csináljak? Nagyon sajnálom a kis életet, hogy nem érzi jól magát és állandóan kaparja az üveget.

Segítség! Minden válaszolónak zöld!

14

Mikor lesz legközelebb terrarisztika börze? Nézelődtem az interneten, de sehol sem írják.

5

Milyen égő jó a két leopárdgekkónak egy 65*35*35 os terráriumba?

a pénz nem számít

3

Az ékszerteknősnek hogyan kell berendezni az akváriumot, hogy jól érezze magát?

4

Hogyan kell megszelídíteni egy sajnálatos módon elvadult, alábbiakban leírt fajú siklót? Illetőleg, hogyan kell két nőstény alábbiakban leírt fajú siklót egymáshoz szoktatni?

Szegényemnek néhány napig ki volt száradva a tálja, nem volt párája és vize, valószínűleg ezért történt hogy elvadult, jelenleg nem tudom megfogni mert rögtön összetekeredik, a fejét megemeli és készül rá hogy marjon ha megmoccanok.

Hatalmas dolog történt ma. Megleltem, (pontosabban a macska) a több mint 7 hónappal ezelőtt eltűnt siklómat. Él, virul és jó erőben van, (jól tud harapni (tapasztalat)) azonban azóta már több mint fél éve van egy másik ugyanilyen, Lampropeltis Triangulum Sinaloe (Vörös Királysiklóm).

2

Azért ilyen mert fél?

Ma vettem egy kis ékszerteknőst, beleraktam az akváriumba és egy követ is tettem bele amire fel tud mászni. Mióta itt van, kb azóta a kő alatt van, amikor 1 pillanatra kimászik és közelebb megyek behúzza a fejét. Fél vagy esetleg valmi baja lehet? Õ volt a legaktívabb az összes közül és szépen úszik.

6

Ha lenne egy fürge gyíkom, egy zöld gyíkom és egy leopárd gekkóm, akkor úgy is lennének tojások?

Nem mintha meg akarnám csinálni,csak érdekel

4

Tudtok jó teknősnevet?

2 db teknősnek , egy fiúnak és egy lánynak lesz. és valami összefüggő kéne mint pl.: Zeusz és Héra. de nem pont ez :P

5

Mennyibe kerul egy ekszerteknos?

(+akvarium, fontosabb dolgok), a diszeket meg amik nem annyira fontosak kesobb potolnam.

7

Hogy etessem a szárazföldi görögteknősöm? Részletek 

Mivel, hogy kinnt tartom, az etetést úgy oldottam meg, hogy egy csempelapra tettem a kajáját. Tavaly nem volt semmi gond, de idén megjelentek a hangyák. Ahogy kiteszem a kaját max 2 percen belül tele van hangyákkal. A béka megijed tőllük, vagy nem tudom miért, fogja magát és visszamászik az árnyékba, vagy napozni, de semmi féle képpen nem akar toább enni. Mit tegyek? Máshol etetni nem tudom, mivel sokszor eszik keveset...segítsetek kérlek

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!