Találatok a következő kifejezésre: Mi számít orvosnak (34 db)

Egyetemi hallgatói támogatásnál miért nem számít tartós betegségnek a trombózis, amikor állandó gyógyszeres kezeléssel jár, és orvosi felügyelet alatt vagyok miatta? Mi számít akkor tartós betegségnek, mikor ez életem végéig megmarad?

Legjobb válasz: Na állj, mi az hogy nem számít annak. Én Szegedre és Debrecenbe jártam egyetemre és pajzsmirigy alulmûködésem, ami közel sem azonos egy fél szem elvesztésével, vagy a trombózissal , mindig mindenhol tartós betegségnek számított. Ti milyen egyetemre jártok, mert én mindenhol plusz pontot kaptam érte. Egyébként az számít tartós betegségnek, ami nem gyógyítható, életed végéig tart, és jelentõsen befolyásolni képes az életviteled, vagy annak alakulását. Ja és folyamatos orvosi ellátást igényel. De a fél vakság, konkrétan nem tartósbetegség, hanem fogyatékosság, azért pedig kiemelt kategóriába tartozik valaki, tehát automatikusan megítélnek neki egy bizonyos összeget ( általában 12 ezer forintot).

Na állj, mi az hogy nem számít annak. Én Szegedre és Debrecenbe jártam egyetemre és pajzsmirigy alulmûködésem, ami közel sem azonos egy fél szem elvesztésével, vagy a trombózissal , mindig mindenhol tartós betegségnek számított. Ti milyen egyetemre jártok, mert én mindenhol plusz pontot kaptam érte. Egyébként az számít tartós betegségnek, ami nem gyógyítható, életed végéig tart, és jelentõsen befolyásolni képes az életviteled, vagy annak alakulását. Ja és folyamatos orvosi ellátást igényel. De a fél vakság, konkrétan nem tartósbetegség, hanem fogyatékosság, azért pedig kiemelt kategóriába tartozik valaki, tehát automatikusan megítélnek neki egy bizonyos összeget ( általában 12 ezer forintot).
Ja és ez nem egyetem függõ, hanem állambácsi dönti el fent. Tehát ha nekem Szegeden és Debrecenben járt, akkor hacsak nem magán vagy egyházi egyetemre jártok nektek is kell járnia. Amennyiben nem az törvénysértés.
Gondolom ugyanazért nem száímt annak, mivel mondjuk az se számít annak ha valaki fél szemére vak. Tartós betegségnek számít ondjuk ha valaki tolókocsiba kényszerûl vagy végtaghiányos ilyenek.
Én nekem is trombózisom volt, és mindenféle kedvezményt megkaptam a 'tartós betegség' miatt!

2 hónapja lakok a férjemmel, akkor onnantól számít rendszeresnek a szexuális életünk, de már nem szedek gyógyszert 8 hónapja. és még nem vok terhes, mikor kell orvoshoz fordulni? Mennyi idő után lehet tudni hogy vmi baj van (velünk) velem?

Legjobb válasz: szerintem menj el orvoshoz, és mond el neki a terveidet. hogy szeretnétek gyereket, és hogy mit ajánl. egyébként 1 év rendszeres házasélet után kezdik el a vizsgálatokat.

szerintem menj el orvoshoz, és mond el neki a terveidet. hogy szeretnétek gyereket, és hogy mit ajánl. egyébként 1 év rendszeres házasélet után kezdik el a vizsgálatokat.
Nem attól függ a rendszeres nemi élet mióta laktok egy fedél alatt. Ugyanis elõtte is biztosa( vagy nem) éltetek házaséletet. Ha igen akkor onnantól számít. Ált 1 év amit szoktak mondani. Ha gondolod menj el és beszélj orvossal. S egy rákszûrés sem árt.
a 8 hónapból négyet nyugodtan levonhatsz, mert kell a szervezetnek 3-6 hónap a rendszeres szedést követõen amíg minden visszaáll a normálisra.
Mi fél év próbálkozás után mentünk el orvoshoz (a korunk miatt én 30, férjem 36 éves), de igazából már több mint másfél éve próbálkozunk sikertelenül. Szerintem minél elõbb mentek, annál jobb, mert ha probléma adódna, elõbb elkezdhetik kezelni, és így elõbb jöhet a várva várt babóca. Sok sikert! :)
Orvoshoz már most is elmehetsz, családtervezés céljábol.Megvizsgál, csinál rákszürést.Van aki gyogyszer mellett is terhes lesz.Egyik barátnömék 6éve probálkoznak, egézségesen.Nem lehet tudni mikor sikerül.Probálgassátok :) sok sikert.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!a korrunkal nincs még probléma , mert én 18 vagyok a férjem pedig 24!

Mi számít terhességgel összefüggő orvosi vizsgálatnak?

Annak már utána jártam, hogy terhességgel összefügg? orvosi vizsgálatra munkaid?ben elmehetek és erre az id?re távolléti díj illet meg. Azt azonban nem találom sehol, hogy konkrétan mi min?sül ilyen vizsgálatnak.. Én most el?ször megyek uh-ra 9 hetesen. Vegyek ki szabit, vagy nem kell a fentiek miatt? Köszi a választ.

Legjobb válasz: A munkáltató szempontjából minden annak számít, amire a terhesgondozáson kapsz beutalót, illetve maga a terhesgondozás. De pl. amikor én voltam terhes, akkor még volt vizitdíj, és ugyebár azt sem kellett a terhességgel összefüggû vizsgálatokkor megfizetni, de a dokim elküldött kardiológiára (mivel terhesen nagyon vizesedtem, ki akarta vizsgálni, mi ennek az oka), és akkor azt találták ki, hogy fizessek, mert ez nem függ össze. Pedig volt beutalóm. De a munkaadónak ez mindegy.

A munkáltató szempontjából minden annak számít, amire a terhesgondozáson kapsz beutalót, illetve maga a terhesgondozás. De pl. amikor én voltam terhes, akkor még volt vizitdíj, és ugyebár azt sem kellett a terhességgel összefüggû vizsgálatokkor megfizetni, de a dokim elküldött kardiológiára (mivel terhesen nagyon vizesedtem, ki akarta vizsgálni, mi ennek az oka), és akkor azt találták ki, hogy fizessek, mert ez nem függ össze. Pedig volt beutalóm. De a munkaadónak ez mindegy.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Szia! Nem kell elmenned szabira. Àllítólag benne van a Munka törvénykönyvében is (nekem a védönöm mondta), hogy ha terhességgel kapcsolatban kell valahová menned, akkor 3 vagy 4 órát lehetsz távol. Ilyen vizsgálatnak minösülhet bármi, amiért a terhességed miatt mész. Kérhetsz igazolást is, ha a munkáltatód kötekedne esetleg. Ilyen vizsálat pl. vérvétel, ultrahang, nögyógyászati vizsgálat, fogorvos, belgyógyászat. Boldog babavárást! 20 hetes kismama

Mi számít magas vérnyomásnak, vizesednek a bokáim, mikor szóljak az orvosnak?

Eddig 90/50-60 körül mozgot,2 hete 110/60-70 környékén mozog.A bokám is kb azóta vizesedik,dagad be. Ez már gondot okozhat?

Legjobb válasz: 140/90 fölött számít magasnak. A lábad polcold fel, és pihenj sokat. Boldog babavárást!

140/90 fölött számít magasnak. A lábad polcold fel, és pihenj sokat. Boldog babavárást!
A 110/60 nem magas vérnyomás. Ha jól emlékszem 140-es vérnyomás már nem jó. Hány hetes vagy? Én tavaly nyáron szültem és kb. 28 hetes koromtól vizesedtem. A nagy melegben pedig már nem volt bokám :-)
Nem gond ez még tök normális. Hanyadik héten vagy? A vizesedés is normális fõleg ebben a melegben polcold fel.
A 110/60 az alacsonynak számít.. nekem mult héten az uh elött 140/100as vérnyomást mértek, másnap be kellett mennem újabb mérésre, az már normális volt, de azt mondta az orvosom ha 140es lett volna megint akkor be kellett volna feküdnöm, 37 hetes vagyok
ha tartósan 140 felett van, akkor van baj. De minden esetre szólj az orvosodnak! És pihenj sokat, polcold fel a lábad mindig, csak a fekvés jó így felemelt lábakkal, így "visszaszáll" a víz.
A kérdező hozzászólása: 30+3 hetes vagyok.

Milyen esetben kell rendszertelen menstruációval orvoshoz menni? Mi számít súlyosnak?

Legjobb válasz: szerintem ez nem gond, ha orvoshoz mennél akoor keress egy nõi nõgyógyászt, különösen elsõ alkalomra. Sokkal elviselhetõbb minden tekintetben, gondolj csak a vetkõzésre, a terpesztésre, stb.. Egy idegen férfi elõtt, azért elég ciki...

szerintem ez nem gond, ha orvoshoz mennél akoor keress egy nõi nõgyógyászt, különösen elsõ alkalomra. Sokkal elviselhetõbb minden tekintetben, gondolj csak a vetkõzésre, a terpesztésre, stb.. Egy idegen férfi elõtt, azért elég ciki...
Ez így elég kevés infó, nem gondolod? Ha már több éve menstruálsz, lezajlott a pubertáskor akkor érdemes elmenni mindenképp, már azért is, mert nem árt. Nem mindenkinek jön ki pont 28 napra, de ha sose tudni mikor jön meg, ha levesebb mint 4 napig tart, ha több mint 10 napig, túl erõs vagy túl gyenge az figyelmeztetõ jel lehet.
A kérdező hozzászólása: 4 éve menstruálok és sosem jött meg rendszeresen, van hogy 1-2nap különbséggel jött meg 28 29 vagy 30napra, de most például elõzõleg 38napra jött meg, most is már rég meg kellett volna jönnie. Nem tudom hoy kimarad-e vagy csak ennyire késik, de 39. nap van...Gondolom ez már azért nem normális. De nõgyógyásztól is félek, még sosem voltam. Ilyen esetben hogyan zajlik a vizsgálat?
Hát a 38-39 tényleg nem... Ha szûz vagy nem biztos, hogy megvizsgál hüvelyen keresztül, lehet csak hasi ultrahangot csinál és megnézi a hormonjaid vérvételen, de vannak speciális eszközök szûz lányok számára. Ha meg nem vagy már szûz legyél annyira felnõtt...
A kérdező hozzászólása: Még szûz vagyok, remélem tényleg így lenne..:) Elég valószínû, hogy hormonok miatt van? Vagy mitõl lehet még?

40hetes kismama vagyok. Holnapra vagyok kiírva. Azt mondja az orvosom, hogy nagy a baba. Mi számít nagy babának? Mi lehet az esély rendes szülésre, vagy a császárra? A császárnál utána nagyon fáj?

Legjobb válasz: szia!az én kisfiamra is azt mondta a dokim hogy nagybaba lesz!elég nagy is lett.4140grammal születet,császármetszésel.Sima szülésnek indult de,császár lett a vége!szerintem nem anyira vészes én roszabbra számitottam.Elsö nap az nagyon kemény,de egyik naprol a másikra minnél könyebb lesz!én 2.nap már lépcsöztem meg kocsiztam napi 3szor!!(kisfiamat átszálitották a gyerekkorházba és hozzá)Én bevállalnám mégegyszer ha arrol lenne szó!!! boldog babázást és sok sikerszüléshez

szia!az én kisfiamra is azt mondta a dokim hogy nagybaba lesz!elég nagy is lett.4140grammal születet, császármetszésel.Sima szülésnek indult de, császár lett a vége!szerintem nem anyira vészes én roszabbra számitottam.Elsö nap az nagyon kemény, de egyik naprol a másikra minnél könyebb lesz!én 2.nap már lépcsöztem meg kocsiztam napi 3szor!!(kisfiamat átszálitották a gyerekkorházba és hozzá)Én bevállalnám mégegyszer ha arrol lenne szó!!! boldog babázást és sok sikerszüléshez
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó kívánságokat.
Szia! Az én fiam 3900grammal és 58cm-rel született meg, hüvelyi úton, röpke 2, 5 óra alatt. Elsõ gyerek volt. Szerintem meg kell próbálni a hüvelyi szülést, ha valami van, az orvos úgyis figyel rá, és még mindeig megcsászározhat.
Szió! Én 3920gr-mos, 52cm-es babócát szültem volna meg, ha rendesen befordult volna, de ugy 8órás vajudás után császároztak altatásban.Hát mit mondjak-nem egy leányálom, de azért ki lehet bírni.Mindent a babáért!!! De akárhogy is lesz, ez a legszebb, legcsodálatosabb, valami leirhatatlan dolog a világon egy nõ életében!!! Sok szerencsét, könnyû szülést és egészsdéges babócát kívánok neked!!!! A császár pedig nem is olyan szörnyû, ne félj!!!
Én az elsõ fiam (4 kg és 58cm, természetes úton szültem.A picit 3950gr és 54cm volt, császáros.Sajnos a nyakára tekeredett a köldökzsinór, amit csak 6 óra vajúdás után vettek észre. Egy sima szülés jobb, de a császártól sem kell félni!Ha nem hagyod el magad akkor hamar felépülsz. Kitartást, szép egészséges babát, és gyors könnyû szülést!!!
Az elsõ babám 2320 gr.-al született természetes úton 6 óra vajúdás után. A második gyerkõc 1 óra 20 perc alatt született meg 4 kg-al, és nem volt nagy különbség a kettõ között. Bármikor jöhet a 3. Ja és 150 cm magas vagyok és 55 kg.

Mikor számít kórósnak? Mikor forduljak vele orvoshoz? (többi lent)

Sok éves fogamzásgátló szedése utána abbahagytam a szedést. El?tte nagyon pontos ciklusom volt, ezért a n?gyógyász azt mondta, hogy ha 3 hónap alatt nem áll be, akkor menjek csak (ez csak arra vonatkozott, hogy ha össze-visszajön meg). De most én is azzal szembesülök, mint itt sok más kérdez?, hogy egyáltalán nem akar megjönni. A legutolsó megvonásos vérzés els? napjától már eltelt 33 nap. A melleim hol megduzzadnak, hol "leengednek". Tudom,hogy fel van borulva a hormonháztartásom és id? kell, míg helyre áll. De mégis..mennyi id? után forduljak orvoshoz, ha nem jön meg a menzeszem? Várjam ki a 3 hónapot, vagy esetleg két ki maradt ciklus után menjek már?

Legjobb válasz: Elnézést *kórosnak

A kérdező hozzászólása: Elnézést *kórosnak
Kórósnak ilyen esetben nem kórós, de mivel kellemetlen, nyugodtan elmehetsz orvoshoz, nézze csak meg. Nem árt egy vérvétel, hormonvizsgálattal, valószínûleg nem volt peteérésed még. De nem gondolnék semmi súlyosra. A doki meg azért van, hogy segítsen. A terhességet is ki kell zárni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat! Már végeztem terhességi tesztet, szóval nem tartom valószínûnek, hogy terhes lennék. Szóval szerinted nem fogják leordítani a fejem, hogy ha odaállítok 3 hónapon belül? Felénk elég leterheltek a dokik és nem fogadják vmi jól, ha az ember csak megnyugtatásért megy.
Ha attól kell félned, hogy a nõgyógyászod (!), akinek szétrakod a lábaidat, leordítja a fejedet, NEM a megfelelõ orvoshoz jársz. Amúgy felesleges elmenni most, mert semmit nem fognak csinálni veled, azt fogják mondani, hogy várj. 3 hónap, mialatt kiürül a tabletta. Nekem egy ciklus teljesen kimaradt, 60 napra jött meg elõször. Ha 2 cilus marad ki, már elmehetsz szerintem, de most elég korai.
A kérdező hozzászólása: Sztk-s rendelésre járok, úgyhogy nincs kifejezett orvosom, ha tehetem, akkor egy bizonyos orvoshoz megyek, akirõl csak pozitív véleményem van, ha õ vmiért nincs ott akkor kénytelen vagyok beérni mással.
Elsõ vagyok. Én már olyannal is mentem, hogy túl korán jött meg, kiderült semmi bajom sincs. Jó látszott, hogy a doki nem értette, hogy miért is mentem, de egyáltalán nem volt bunkó, elmondta, hogy semmi teendõ nincs, menjek nyugodtan haza. Biztos elfoglaltak meg minden, de basszus, tulajdonképpen azért vannak ott, és ha neked megnyugtató, ha rád néz akkor menjél nyugodtan. Abban igaza van másodiknak, hogy biztos nincs semmi különös, de ha van idõd és ettõl megnyugszol akkor szerintem menjél, inkább, minthogy stresszelj rajta. Az igaz, hogy a közellátásban nem mindig valami együtt érzõek, de én úgy voltam vele, hogy nem baj ha hülyének néznek, ha utána megnyugszom. Egyébkén nem tudom mikor voltál utoljára rákszûrésen, esetleg mehetsz fõindoknak azzal, és mellesleg megkérded ezt is, akkor máris van egy frankó indokod.
Ha a terhesség kizárt, ráérsz. Én két hónap után mentem, s csak az volt a válasz: várjunk még! Egy héttel az orvoslátogatás után meg is jött.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló köszönöm, igazad van! A többieknek is köszönöm a segítõkész válaszokat!
3 hónapot nyugodtam várhatsz vele. Ha normális a doki, akkor õ is csak türelemre int. Ha nem normális, akkor meg felírja megint a tabit, hogy az majd "beállítja"...

Az orvos azt mondja, ne emeljek túl nehezet. Mégis mi számít 'túl' nehéznek?

12 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Jó reggelt! Nekem fenyegetõ vetélésem volt ezért nem volt semmit szabad emelnem.A férjem segitett mindenben.Ugy a 20-dik héttöl én azért felporszivoztam,kitakaritottam.De a terhességem végéig nem emeltem semmi nehezet.Tehát te se tedd!Boldog babavárást!!!

Jó reggelt! Nekem fenyegetõ vetélésem volt ezért nem volt semmit szabad emelnem.A férjem segitett mindenben.Ugy a 20-dik héttöl én azért felporszivoztam, kitakaritottam.De a terhességem végéig nem emeltem semmi nehezet.Tehát te se tedd!Boldog babavárást!!!
Szia! A nehéz az egyénfüggõ. Én pl. hozzá voltam szokva a nagy súlyokhoz, lovaim vannak. A terhesség alatt is dolgozgattam velük, körülöttük, simán emeltem a 20 kilós lucernabálákat, de a 30-40 kilós abrakos zsákokat már kihagytam. Ha eddig is emeltél, valószínû nem nagy probléma, de ha ne, akkor ne most kezdd el. Boldog babavárást!
En 28 hetes terhes vagyok. Az elejetol kezdve muszaj volt nehezet emelnem (a munkam miatt), nagyon feltem, hogy elmegy a baba. Most mindegy, hogy milyen okbol, de egeszen addig kell dolgoznom, amig birom, remelem 9 honapig. Ugy oldom meg, ha epp nem tud senki segiteni, hogy a sulyt a csipomre szoritom, hogy hasizombol ne emeljek. Eddig nem tortent semmi gond. Amugy egy nap ugy 3szor kell cipekednem. Az orvost is kerdeztem errol, azt mondta, hogy az szamit neheznek, amit ugy gondolsz, hogy nem tudsz felemelni. De azert ovatosan!
5 kg-ot szoktak mondani a dokik. Annyi a megengedett elvileg.
Amit kellemetlennek érzel azt ne emeld. Mondjuk bútortologatás is lehet kellemetlen, ha az, ne csináld. Érzed, hogy mi az ami jó és mi az ami nem.
na ez engem is érdekelne, 14 hetes terhes vagyok, és van egy 5 hónapos fiam, aki már 8 kg, és õt muszáj emelgetnem...és ugye a sulya csak nõlni fog...
Sziasztok kedves mindenki!! Nekem egész végig gondoskodnom kellett a kiskutyámról: fürdetés, szutykos idõben lábmosás... sokat kellett õt emelgetnem!!8kg de mivel hozzá voltam szokva elõtte is, meg sportoltam, ezért tudatosan sosem hasból emeltem semmit, nem lett semmi bajom!! Ha nem vagy biztos a dolgodban, hogy biztonsággal elbírsz valamit, inkább hagyd ki!! Üdv 38 hetes kismami
Szia! Nekem erre a kérdésemre azt felelte az orvosom, hogy a semmit azt szó szerint vegyem, tehát 1 kg lisztet sem. Persze ez függ attól, hogy milyen a méhnyakad, méhszájad....stb. Én nagyon betartom, nálunk elsõ baba lesz, így nincs másik, akit emelgetni kelljen, a férjem a bevásárlást pedig intézi helyettem. Na most jó sok véleményt hallottál, remélem én is segítettem az enyémmel. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, minden válasz hasznos volt! (Nem is értem, miért van néhány ennyire lepontozva.) Különbözõ helyzetek, különbözõ határok :)

Mi számít fogadott orvosnak?

Az els? két vizsgálaton ( a tehesség megállapításánál és a 12. heti hüv. uhr-nál) magánorvosnál voltam. Innent?l ? fogadott orvosnak számít vagy csak akkortól amikor szóban is megkérem, rákérdezek a díjára stb. ?

Legjobb válasz: Szerintem onnantól, hogy megbeszéled vele, hogy nála szeretnél szülni.Õ meg megmondja mennyiért.

Szerintem onnantól, hogy megbeszéled vele, hogy nála szeretnél szülni.Õ meg megmondja mennyiért.
Megkérdezed tõle, hogy vállalja-e, hogy levezeti Nálad a szülést is. Ha vállalja, akkor onnantól õ a fogadott orvosod. Nekem akkor, amikor megbeszéltük, nem mondott összeget, pár alkalommal késõbb én kérdeztem rá. Akkor is csak azt mondta, hogy amennyit gondolok. De orvosa válogatja, a pénzkérdés mindenkinél máshogy van.
szia, Kérdezd meg, hogy vállal e szülést, és hogy melyik kórházban dolgozik. Gyõzõdj meg arról, hogy Te akarsz e abban a kórházban szülni. Én elõször korházat választanék és utána, ott egy olyan dokit akit mindenki dícsér. Nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények várnak rád egy ilyen nem mindennapi helyzetben. Én az Istvánban szültem (Bp.)és nagyon kellemes élmény maradt számomra. Sok sikert kívánok. Kellemos babavárást. :)

Ez igazolt távollétnek számít? Mit tegyek, ha a főnököm, nem akar elengedni az orvosi vizsgálatokra?

Pár napja belgyógyászaton voltam vizsgálaton. 3 hónappal ezel?tt kaptam rá id?pontot. Az eredményeim nem lettek túl jók, ezért az orvos két id?pontra is visszarendelt. Egyszer augusztus elejére, egyszer szeptember végére.

Legjobb válasz: Igazoltnak számít, ha az orvos ad róla igazolást. Csak éppen munkabér nem jár arra a napra.Még mindig jobban jársz a táppénzzel, vagy a szabadsággal.

Igazoltnak számít, ha az orvos ad róla igazolást. Csak éppen munkabér nem jár arra a napra.Még mindig jobban jársz a táppénzzel, vagy a szabadsággal.
Az orvosi igazolás csak arra lesz jó, hogy kitöröld vele a... Tényleg jobban járnál szabadsággal, vagy táppénzzel.
Hatályos Mt. 107§ alapján csak a kötelezõ orvosi vizsgálatok (...) stb idejére kell távolléti díjat fizetnie a munkáltatónak, ez azonban nem az a kategória. Itt max betegszabadságra / táppénzre mehetsz, az viszont kevesebb bérrel jár. Legjobban ( anyagilag) a szabadsággal jársz.
Jobb a békesség a fõnökkel, nem teljesen értem ugyan, hogy miért nem tud szabadnapra kiírni, ha szabira meg elenged, de én inkább elmennék szabadságra arra a 2 napra, ha fontos az állásom.
Még is melyik munkahelyen engednek el csak úgy orvosi vizsgálatra? Mindenütt ki kell írni szabit. Táppénz erre nem jár. Már elmúltak azok az idõk, hogy elenged a fõnök és le sem kell dolgozni. Te melyik bolygón élsz mondt? Majd pótolnak téged van elég munkanélküli.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!