Találatok a következő kifejezésre: Mi számít munkaviszonynak (12 db)

Mi számít folyamatos munkaviszonynak?

abát szeretnénk. Volt 2, 5 évig munakám, majd ott juniusba, felmondtak és 2 honapig voltam munkanélkülin, azután találtam munkát és most valmivel több mint 1 honapja dolgozok.

Legjobb válasz: Folyamatos munkaviszonynak számít, ha a megszakítás a 30 napot nem haladja meg.

Folyamatos munkaviszonynak számít, ha a megszakítás a 30 napot nem haladja meg.
2 hónapig nem volt biztosításod ezért ez minde3nképpen ront a dolgon , de bõvebben egy tb tanácsadótól kellene megkérdezned, pl.a babafalva.hu-n

MI számít bele a szolgálati időbe? A szolgálati idő és a munkaviszony miben különbözik?

Azt mondják, hogy a szakmunkás iskola és a többi nem számít bele a szolgálati id?be. Ez igaz?

Legjobb válasz: A szolghálati idõbe beleszámít az is amikor nincs munkaviszonyod, de van olyan legális jövedelmed, amibõl nyugdíjjárulékot vonnak. Pl.: Álláskeresési támogatás (munkanélküli), rehab járadék, gyes, gyed, szociális segély, (passzív) táppénz stb.

A szolghálati idõbe beleszámít az is amikor nincs munkaviszonyod, de van olyan legális jövedelmed, amibõl nyugdíjjárulékot vonnak. Pl.: Álláskeresési támogatás (munkanélküli), rehab járadék, gyes, gyed, szociális segély, (passzív) táppénz stb.
Remélem, az alábbi dokumentumban választ kapsz a feltett kérdésedre! http://a-munkaado-lapja.cegnet.hu/1998/11/a-szolgalati-ido

Mi számít bele a munkaviszonyba?

Álláskeresési járadékot szeretnék igényelni, amihez az utóbbi 5 éven belül 360 nap munkaviszony szükséges. Beleszámít-e a munkaviszonyba a hétvége, a pihen?nap és a szabadság, vagy csakis a ledolgozott munkanap? Ebben a hónapban például hány nap munkaviszonyom van, hogyha a teljes hónapra van szerz?désem? 31 vagy 23?

Legjobb válasz: Beleszámít. Ebben a hónapban pl 30 napod lenne (november 30 napos) A munkaviszonyod nem szünetel a hétvégeken, szabadságos napokon, táppénzes idõszak alatt.

Beleszámít. Ebben a hónapban pl 30 napod lenne (november 30 napos) A munkaviszonyod nem szünetel a hétvégeken, szabadságos napokon, táppénzes idõszak alatt.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, a 31 nap tévedés volt. A számítási elv mindenesetre tiszta akkor. Köszönöm szépen a választ.


A biztosított jogviszony számít.
GYES alanyi jogon jár, a GYED-re gondolsz. Nem a folyamatosság a lényeg, hanem hogy összesen meglegyen a biztosított idõ, én úgy tudom.
A biztosításban lehet megszakítás. Viszont, ha több mint 30 nap a megszakítás, akkor a megszakítás elõtti jövedelmet már nem veszik figyelembe a tgyás és gyed összegének a megállapításához.

Mi számít 3 hónapos munkaviszonynak a Bank szerint?

Ha feb. 10 óta dolgozom bejelentve, az már három hónapos munkaviszonynak fog számítani május 10-én?

Legjobb válasz: Mutasd be a munkaszerzõdésed, szerintem az és a megérkezett fizuk elég lesz.

Mutasd be a munkaszerzõdésed, szerintem az és a megérkezett fizuk elég lesz.
Szerintem a 3 hónap (90 nap) munkaidõ kell, tehát valószinûleg elfogadják a febr. 10-i kezdést. Ez szerintem azért kell nekik, mert általában 90 nap a próbaidõ, ami alatt bárkit könnyen elküldhetnek, utána macerásabb, és sokkal ritkább is, hogy elküldik az embert. A bank viszont azt nem tudja, hogy te próbaidõn vagy vagy sem. De munkáltatói nélkül hogyan igazolod azt, hogy mióta dolgozol ott?

Egy év bejelentett 4 órás munkaviszony is egy év munkaviszonynak számít? És mire jogosít pontosan az egy év?

Sajnos sok kérdésben nem vagyok tisztában a mai jogszabályokkal, és épp munkahelyválasztás előtt állok, ezért nagyon jól jönne egy kicsit több információ. Ha félállásban vagyok egy évig, az is egy év munkaviszonynak számít? A számomra lényeges kérdések a GYES, a nyugdíj, a TB és az esetleges munkanélküli segély. Amennyire én tudom: TB-t magadnak fizeted, ha nem vagy bejelentve, ami nem óriási tétel, de elvileg van valami módja, hogy az állam fizesse egy ideig - ez nagyon fél információ, fogalmam sincs, van-e alapja. A nyugdíj az alapján számolódik majd egyszer, hogy ténylegesen életedben mennyit dolgoztál bejelentett munkahelyen. A GYESről semmi infót nem tudok, a segélyt meg elvileg csak egy év munkaviszony után lehet igénybe venni, de csak 3 éven belül, és nem nagy összeg (és az is csak kb. 2 hónap). Bármi korrigálásért, vagy plusz információért ezen felül hálás lennék :)

Legjobb válasz: Erre biztosan tudom a választ, mert én is részmunkaidõben dolgozom (4 órát), így bementem a NAV-hoz megkérdezni. Nyugdíj, munkanélküli segély, GYED és minden egyéb társadalombiztosítási ellátás esetében az számít, hogy a havi béred eléri-e a teljes minimálbért (tehát nem az arányos részét). Ha igen, akkor teljes szolgálati idõnek számít függetlenül attól, hogy naponta 2 vagy 12 órát dolgoztál.

Erre biztosan tudom a választ, mert én is részmunkaidõben dolgozom (4 órát), így bementem a NAV-hoz megkérdezni. Nyugdíj, munkanélküli segély, GYED és minden egyéb társadalombiztosítási ellátás esetében az számít, hogy a havi béred eléri-e a teljes minimálbért (tehát nem az arányos részét). Ha igen, akkor teljes szolgálati idõnek számít függetlenül attól, hogy naponta 2 vagy 12 órát dolgoztál.
Tényleg nagyon félre értettél sok mindent. Van a gyes a gyermek gondozási segély és a gyed a gyermekgondozási díj, ja és a Tgyás is. Gyes alanyi jogon mindenkinek jár aki életében egy percet sem dolgozót az is kap, a kisgyerek 3. éves koráig. Ez 25. ezer Ft. A gyed van munkaviszonyhoz kötve, minimum egy év munkaviszony kell a szülés megelõzõ két évben, és a munkaviszonynak a szülés pillanatában is élnie kell. Ez a fizetés 70%. Na ezért nem mindegy mennyire vagy bejelentve mert 4. órába gondolom még minimálbére sem. Ha munkanélküli vagy és bejelentkezel munkanélkülire és szociálisan rászorulsz akkor egy évig átvállalja a Tb-det ami havi 6600Ft
A 4 órás meló csak fél év munkaviszony.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Hát az enyém nem éri el, és ráadásul biztos nem lesz még 2 éven belül gyerekem, szóval ez eldöntötte azt a dilemmámat, hogy az egy év miatt maradjak-e egy rossz munkahelyen... :)
úgytudom hogy bejelentett munkaviszonynak számít.
A kérdező hozzászólása: De nekem a nyugdíjintézet azt mondta, hogy évbe beszámít, de munkaviszonynak nem. Ápolásin vagyok, de nem tudom a százalékot igénybevenni...

Ha teherbe esem OKJ- s tanfolyam közbe, ami munkaviszonynak számít, akkor nem lehet belõle gondom? Meg így mire lennék jogosult?

Ezzel lenne meg az 1 év munkaviszonyom sõt több. De nem tudom, mire vagyok jogosult és mikor érdemes szólni. Az a jó ha egy év munkaviszonyom van agy az ha munka közbe megyek el?!

Legjobb válasz: OKJ tanfolyam nem számít munkaviszonynak, tehát gyest meg családi pótlékot kapsz majd.

OKJ tanfolyam nem számít munkaviszonynak, tehát gyest meg családi pótlékot kapsz majd.
A kérdező hozzászólása: Hmm köszi, akkor ezzel nem vagyok beljebb sajnos.
Milyen tanfolyam

Külföldön bejelentett munkaviszonyom volt, ráadásul itthon a saját cégem még fizette a tb+stb. ilyenkor mit vesznek alapul nyugdíjba vonuláskor? Netán hogy lehet a kinti jövedelmet realizálni, v. annak számít-e?

TB szerint ha van igazolás ők elfogadják, NAV szerint vigyem az igazolást majd ők eldöntik:(!

Legjobb válasz: A TB fogja a NAV ot értesiteni, hogy te nyugdijba készülsz és ha van nyugjijjárulék elmaradésod azt kérik befizetni, ugyanis a szolgálati idõhöz nem mindegy.Ugytudom a kinti melót is beszámolják hisz akkor több is lesz a nyugdijad, mivel többet is kerestél. Ehhez az kell,hogy kint is vonják tõled a járulékokat! A neten sok infot megtalálsz ez ügyben.

A TB fogja a NAV ot értesiteni, hogy te nyugdijba készülsz és ha van nyugjijjárulék elmaradésod azt kérik befizetni, ugyanis a szolgálati idõhöz nem mindegy.Ugytudom a kinti melót is beszámolják hisz akkor több is lesz a nyugdijad, mivel többet is kerestél. Ehhez az kell, hogy kint is vonják tõled a járulékokat! A neten sok infot megtalálsz ez ügyben.

Mit jelent az hogy ápolási díjon van valaki méltányos jogon, munkaviszonynak számít ez?

Legjobb válasz: Méltányos jogon nincsen senki ápolási díjon.Vagy tartós beteget ápol, vagy súlyos fogyatékost.És minden esetben szolgálati idõnek minõsül.

Méltányos jogon nincsen senki ápolási díjon.Vagy tartós beteget ápol, vagy súlyos fogyatékost.És minden esetben szolgálati idõnek minõsül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!