Találatok a következő kifejezésre: Mi pontosan polgári szertartáson (2 db)

Mi pontosan a polgári szertartáson a szülőköszöntő?

Akkor adunk virágot szüleinknek, de ilyenkor kell, illik valamit mondani? VAgy egy köszönöm elég ott a szertartás alatt?

Legjobb válasz: az anyakönyvvezetõ belefoglalja mondókájába a köszöntõt, majd felszólít titeket, hogy egy-egy szál virággal is köszönjétek meg szüleiteknek mindazt amit értetek tettek. És mikor átadod a virágot te dolgod mit mondasz szüleidnek ill. anyósodéknak..egy köszönöm, hogy felneveltél, köszönöm, hogy szeretnek és elfogadtak...stb.

az anyakönyvvezetõ belefoglalja mondókájába a köszöntõt, majd felszólít titeket, hogy egy-egy szál virággal is köszönjétek meg szüleiteknek mindazt amit értetek tettek. És mikor átadod a virágot te dolgod mit mondasz szüleidnek ill. anyósodéknak..egy köszönöm, hogy felneveltél, köszönöm, hogy szeretnek és elfogadtak...stb.

Akiknek csak polgári szertartás és vacsora volt szűk körben (10-20fő) nagyjából mennyiből pénzből gazdálkodták ki és ez mit tartalmazott pontosan?

Milyen helyen volt a vacsora? Volt zene? Megbántátok, hogy "csak ennyi" volt a nagy napotok?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok, mi is pici esküvõt szeretnénk.

Erre én is kíváncsi vagyok, mi is pici esküvõt szeretnénk.
A polgárin változtatnék ha lehetne, nem kértünk semmi extra dolgot, pl lehetett volna gyertyaöntést kérni, meg valami jó zenét összeállitani, szóval egy kicsit feldobni, mert igy nem volt olyan romantikus , és elég gyorsan össze is adtak minket, és talán , a helyszínen is változtatnék, jó lett volna ha ott adnak össze ahol tartottuk a vacsit is, (volt kerthelyiség is) ott szebb lett volna és tudtommal nem sokkal lett volna drágább ha odajön az anyakönyvvezetõ.A vacsin a hangulat nagyon jó, volt mindenki tényleg jól érezte magát, szinte egy kisebb lagzi lett, mert mi nem terveztünk táncot, és max éjfélig akartunk maradni, de mindenki táncolt, és senki nem készült haza hajnalig :) Somogy megyében élünk. Remélem minden olyan lesz amilyennek szeretnéd :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes választ, nagyon kedves vagy! Még annyi minden bizonytalan, ezért is próbálok ötleteket gyûjteni. Hol azt érzem, hogy ne legyen semmi a polgári után, csak menjen mindenki a dolgára, hol azt, hogy egy vacsi kellene azért. Lagzi tuti nem lesz, mert a szûk családnak nem lenne rá igénye. De az is felmerül néha, hogy a legközelebbi barátainkat meg kellene hívnunk, de nem akarunk sokat költeni. Ezeken vacillálok, jól esett most leírni. :)
Nálunk - nõvéremnél- durva dolog történt. Az esküvõt a pap valami egyházi ünneppel vonta össze(ezt ott és akkor tudta meg mindenki, maga a menyasszony és a võlegény is...a menyasszony egyébként a nõvérem), és az egyházi ünneprõl mindenki automatice átvonult az étterembe. Mire bárki a családból léphetett volna, már ott ült mind a 300 ember az étteremben. Volt aki rendelt is már... Ekkor felkértek engem, hogy jelentsem be mikrofonba(az étteremnek volt, gondolom gyakran vannak náluk ilyen rendezvények), hogy a szûk családét(a szülõk, a szülõk testvérei és azok gyerekei, vagyis az ara unokatestvérei) vacsorája fedezve van, mindenki más úgy egyen, hogy a saját kontójára teszi. Egy csomóan lecsapták a villát és tüntetõleg elvonultak.
Nekünk ugyan volt templomi is, de ilyen kevesen voltunk. Írtuk a költségeket és a vége 600 ezer lett kb. mindennel együtt. (Ebben benne volt: menyasszonyi és võlegény ruha kiegészítõkkel, cipõ, virág, étterem, taxik a vendégek szállítására, köszönetajándékok a szülõknek, fotós, gyûrûk, fodrász, smink, vendégek elszállásolása, meg amit még kihagytam :) sokkoló hogy ilyen kicsi esküvõ is milyen drága.
Az a 300 ember teljesen idegen volt? És azt hitték, hogy olyan ember, akit nem is ismernek meghívták õket az esküvõjükre, ingyen kajával?
Szóval az egyházi ünnepre menõ idegenek részt akartak venni a vacsin? WÁÓÓÓ
Kicsi a család, kb. 50-en voltunk, csak a szûk család és a szûk baráti kör. Étterem egyik helyiségét béreltük (a másikat egy másik esküvõre bérelték), volt élõ zenekarunk, és minden, ami kell egy esküvõn, menyasszony-tánctól kezdve, menyasszony szöktetésig minden. @va jól éreztük magunkat, és kész. Az volt benne a jó, hogy mindenki ismert mindenkit, nem volt gond, hogy vacsi végén már az asztalnál keveredett a társaság, mert a rokon-ismerõsök "vándoroltak" egyik székrõl-helyrõl a másikra. Tök laza, és nagyon jól sikerült.
Én sem fizetnék olyannak akit nem hívtam meg a buliba. A meghívón rajta volt hogy mire várjátok õket?Mert ha nem akkor az blama, ti toltátok el. De ha rajta volt, hogy csak a templomira várjátok akkor ne pofátlankodjon oda. (Amúgy nekem nem lett volna vér a ...-ban ilyet bejelenteni.)
Csak polgári esküvõnk volt, arra mindenkit meghívtunk, akit szerettünk volna. A vacsorára csak a szûk család jött. Mi a szertartás elõtt vendégül láttuk az egész násznépet egy kis falatozásra, iszogatásra a kertünkben. Kb 20000 Ft-ból vásároltam be. A sütiket mi sütöttük. Aztán együtt vonultunk a házasságkötõ terembe. Onnan az étterembe már csak azok jöttek, akik hivatalosak voltak a vacsorára is. Természetesen a meghívókat is így írtuk meg. Költségeink: Meghívókat én készítettem, így szinte 0 Ft. Gyûrûk: 35000 Ft. Mi csináltattuk és ez csak a munkadíj volt. Összedobtuk hozzávaló aranyat, anyukám, anyósom és én. Menyasszonyi ruha : 40000 Ft, de ragaszkodtam a fehér ruhához. Megvettem, mert kb ennyi az is ha bérled, de így még el is adhatom és akkor visszajön valamennyi pénz. A cipõm 1500 Ft :) A Vaterán vettem, új volt! Hófehér szatén cipõ. Ékszer : 1800 Ft Addig mentem, amíg találtam szépet, ráadásul olcsó is volt. Fátyol: 4000 Ft, szintén Vateráról, vadi új volt. Már el is adtam :) Egyéb kiegészítõk ( gyûrûpárna, szütyõ, legényfogó) összesen : 2000 Ft Vateráról, minden új volt! Völegény ruhája : 80000 Ft, de ebbe minden benne volt: öltöny, melldísz, mellény, nyakkendõ, ing (ráadásul egy D&G inget választott a férjem) A sminkemet egy barátnõm (sminkes), a hajamat az anyukám(fodrász) készítette. Persze ezeket többször is lepróbáltuk. Mûköröm: 4500 Ft. Az esküvõi kocsi az apukám autója volt, a díszt Õ csináltatta rá, sajnos nem tudom, hogy mennyi volt. A menyasszonyi csokrot és a férjem kitûzõjét is nászajándékba kaptuk, nem tudom mennyibe kerültek. A fotós egy kedves ismerõsünk volt, 5000 ft-ot kért, 10000 Ft-ot adtunk neki. Gyönyörû képeket készített rólunk! Igaz csak digitálisan kaptuk meg a fotókat, az albumot én készítem el. Egy barátnõm kamerázott, ingyen volt. A vacsora, itallal együtt 150000 Ft volt. Az étterembe az ültetõkártyákat is én készítettem. Zenét mi vittünk, de mivel nem volt lagzi, nem táncoltunk, csak háttérmuzsika kellett. Apró süti az étterembe kb 5000 Ft volt. Az esküvõi tortát a sógorom (szakács) készítette, gyönyörû lett és isteni finom! Ez is nászajándék volt. Így összesen kb. 360000 Ft-ba volt az esküvõnk. A vacsora egy csárdába volt, külön kis kerti pavilonba. Nagyon hangulatos volt. Nem bántam meg, hogy csak ennyi volt a nagy nap, mert számomra nem a felhajtás volt a lényeg, hanem, hogy végre a FÉRJEM legyen a párom. Õ szintén így gondolja. Érdemes jól körbeszaglászni a családban, baráti körben, hogy ki, mihez ért és tõlük segítséget kérni. Meg amit Te magad megtudsz csinálni, azért sem érdemes pénzt kiadni. A legtöbbet a ruhákra és a vacsira költöttük. Utólag azt mondom, hogy jobban is körbenézhettünk volna ruhaügyben. A vacsirapedig annyi kaját beszéltünk le elõre, hogy mindenkinek annyit tudtunk csomagolni, hogy vasárnap senki nem fõzött. Magyarán a fele kaja elég lett volna. :)
22.50 vagyok. Azt elfelejtettem, hogy a gyûrûket csináltattuk. Elég sok aranyunk volt amit beolvasztottunk, így nem kellett érte fizetni. Különben a 200000 súrolta volna.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Ez remekül hangzik, mi is kb. ennyit szeretnénk költeni max. Melyik megyében éltek? Jól sikerült, vagy van amit másképp csináltál volna? :) Köszönöm!
Ja és egy barát fényképezett, videózott, a meghivókat mi csináltuk a párommal, csak papirt kellett megvenni.
30 ember volt a polgárin, a vacsorán meg 20-an voltunk. A polgári szertartásért 8 ezer kellett fizetni. A ruhám (nem menyasszonyi) ruha de csinos alkalmi ruha volt 15 ezer , a völegényem öltönye is 15 ezer volt . Virágok , autódiszités, 20 ezer.Smink , fodrász, 10 ezer Vacsora+üditö+pia 60 ezer , egy kis étteremben , mindenki az étlapról választott, amit akart.Nem kértek , bérleti dijat a helyért, az étterem elosztása miatt megoldható volt, hogy mi teljesen külön legyünk, más vendégektöl, zene ingyen volt, mert minden hétvégén van zenés est a helyen.Nagyjából ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok, de kérlek próbáljatok a kérdésre válaszolni, mert igaz, hogy szívesen olvasom a történeteket, de a kérdésemre még csak egy konkrét választ kaptam! Bocsi, köszönöm! :)
18as vagyok. Lemaradt, hogy a polgári szertartás 14000 Ft volt, de mi csak a pezsgõt kértük. Volt szülõköszönés is, arra az anyáknak a virág 4000 Ft, az apáknak a bor szintén 4000 Ft volt. Így a vége : 382000 Ft.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!