Találatok a következő kifejezésre: Mi pontosan különbség a (80 db)

Most kezdtem el angolt tanulni (otthon), és ehhez kapcsolódóan egy gyors kérdés: Mi a pontos különbség a should/would/could szavak használata között, létezi valami szabály erre?

ocs ha kicsit butus a kérdés, de számomra még nem egyértelmű pontosan a használatuk.

Legjobb válasz: should - kellene would - lehetne could - tudna, tudott He should/would/could do some bungee jumping.

should - kellene would - lehetne could - tudna, tudott He should/would/could do some bungee jumping.
Példákban válaszolok: I should do: meg kellene tennem I would do: meg fogom tenni, vagy szívesen megteszem I could do: meg tudnám tenni, vagy képes vagyok megtenni . Remélem segítettem. Bõvebb infóért írhatsz bátran.
should tanacshoz pl You should not do that. Te csak otletet adsz valamihez. lenyegeben "kell" would lehet formai kerdes is: Would you mind opening this window? (kinyitnad az ablakot?) could.... hat, annak rengeteg jelentese van. Multidoban kepesseget jelent, formai kerdesekhez is hasznalhatod. Es meg van egy par, de mind hasznalattol fugg.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi mindenkinek, máris sokkal okosabb lettem!! :)

Mi a pontos különbség a Windows 7 verziók között? 64 bites Windowsra lenne szükségem. Amire használnám a gépet: modellezés, zeneszerkesztés, internet.

Az Ultimate, Home Premium és a többi közötti különbség érdekelne.

Legjobb válasz: http://windows.microsoft.com/en-AU/windows7/products/compare http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7_editions

Ha bírja a géped Professional esetleg ultimate, nekem a mezei ultimate megteszi :) 64biten legfeljebb arra számíts vannak hardwarek amihez kivételes esetben nincs vagy nagyon macerás a driver és ugyan úgy megesik hogy egy-egy program nem fog menni. De igazából nincs választásod úgy se elõbb-utóbb kell a 64bites.

Mi a pontos különbség a társasház és a családi ház közt?

3 lakásos családi házról van szó. milyen előnyökkel, hátrányokkal jár, ha társasházzá minősítjük?

Legjobb válasz: Alapvetõen az (mint ahogy a nevében is benne van) a családi házban egy család lakik -ideális esetben- ill. esetleg azok felmenõ tagjai, a társasházban viszont több. Én nem favorizálom a társasházat, mivel itt már részben ugyanaz történik mint egy emeletesben, azaz alkalmazkodni kell a másikhoz (gondolok itt fõleg pl. egy családi bulira). A másik hátrány hogy nincs szinte egyáltalán anonim területed a házon kívül, max. egy falatnyi füves terület, így nem tudsz pl. szinte egyáltalán veteményezni, vagy esetleg jószágot nevelni. Elõny? Az elõbbiekbõl kiiundulva az, hogy egy társasháznak emiatt kevesebb idõben, és pénzben is a fenntartása. Nagyjából ennyi.

Alapvetõen az (mint ahogy a nevében is benne van) a családi házban egy család lakik -ideális esetben- ill. esetleg azok felmenõ tagjai, a társasházban viszont több. Én nem favorizálom a társasházat, mivel itt már részben ugyanaz történik mint egy emeletesben, azaz alkalmazkodni kell a másikhoz (gondolok itt fõleg pl. egy családi bulira). A másik hátrány hogy nincs szinte egyáltalán anonim területed a házon kívül, max. egy falatnyi füves terület, így nem tudsz pl. szinte egyáltalán veteményezni, vagy esetleg jószágot nevelni. Elõny? Az elõbbiekbõl kiiundulva az, hogy egy társasháznak emiatt kevesebb idõben, és pénzben is a fenntartása. Nagyjából ennyi.
A kérdező hozzászólása: nem erre gondoltam. jelenleg 3 lakásos a családi házunk. úgy tudom, hogy ha társasházzá minõsíttetnénk, akkor sokkal több szabadsága lenne az egyes családoknak (lehet kert területet is megosztani, külön tulajdonilap, mint albetét...) de pontos leírást nem találok a neten. azért köszi!


Mi a pontos különbség a FÚZIÓS és a STANDARD dobszerkó között?

A fúzióst az tényleg jazz-hez való, rockhoz nem jó????

Legjobb válasz: És a méretén kívül?? Semmi?? Az h fúziós csak annyit jelent hogy kicsi és jónapot?

A kérdező hozzászólása: És a méretén kívül?? Semmi?? Az h fúziós csak annyit jelent hogy kicsi és jónapot?

Mi a pontos különbség a rövid távú memória és a munkamemória között?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ kérdezõ hogy nem szakszerû lesz a válaszom. szóval a rövid távú memória azt jelenti, hogy ha az unokám hétfõn azt mondja NEKEM, ide vagy oda elmegy csütörtökön, az nem jelenti azt, hogy emlékezni fogok rá. Miért?- mert ahogy idõsödök, úgy kopik a rövid távú memóriám. Rövidtávú memória az is amikor valami nem fontos és csak félig jegyezzük meg. a munkamemória az egy rögzült gyakorlott, tanult stabil memóriának számít, automatikus.

Elképzelhetõ kérdezõ hogy nem szakszerû lesz a válaszom. szóval a rövid távú memória azt jelenti, hogy ha az unokám hétfõn azt mondja NEKEM, ide vagy oda elmegy csütörtökön, az nem jelenti azt, hogy emlékezni fogok rá. Miért?- mert ahogy idõsödök, úgy kopik a rövid távú memóriám. Rövidtávú memória az is amikor valami nem fontos és csak félig jegyezzük meg. a munkamemória az egy rögzült gyakorlott, tanult stabil memóriának számít, automatikus.
Persze kérdezõ az elõbbi beírásom a mindennapi megtapasztaláson mulik. Tudományosan már kicsit bonyolultabb; A '70-es években kutatók csoportja megtalálta a szerotinint, ami a neuronok közötti kommunikációt valósítja meg, ami a rövidtávú memória alapja. Késõbb megtalálták azokat a géneket, melyek a rövidtávú memória hosszú távúvá konvertálásáért felelõsek.
A kérdező hozzászólása: Már rég túlhaladottak ezek a dolgok, és a RTM és a MM-nek jól meghatározott tulajdonságai vannak. Kicsit tudományosabb és pontosabb választ várnék valakitõl, mert ez így semmit nem magyarázott meg.

Fényképezéshez értők, mi a pontos különbség a polárszűrő és az UV szűrő közt?

Ilyenjeim vannak:

Legjobb válasz: Egyik feltételezésed se jó!A napba fotózáshoz napszûrõ kell ami minden fényt egyformáb gyengít.Az UV szûrõ csak az ultraibolya fényt tartja vissza semmi mást!A polárszûrõvel az égbolt kifehéredését lehet csökkenteni az ég kékje mélyül és a színek valóban erõsebbek lesznek emiatt.de csak a naptól 90-120 fokos szögben hat igazán.Ha a napra mutatunk az ujjainkkal a szétnyitott hüvelykujjunk mutatja az optimális kioltás helyét.Kis karc nem rontja észrevehetõen a fotót.

Nap fotózáshoz egyik se jó.Az UV magas hegyen 2000m felett, és ködös párás idõben használ. A polárral a csillogást pld kirakatüveg és az ég kékjét lehet erõsíteni A napot napszûrõ nélkül fátyolfelhõnél meg nyilván naplementekor lehet fényképezni, mikor szemmel is bele lehet nézni.A polárszûrõt a téma beállításakor be kell forgatni a legnagyobb kioltásra.
Egyik feltételezésed se jó!A napba fotózáshoz napszûrõ kell ami minden fényt egyformáb gyengít.Az UV szûrõ csak az ultraibolya fényt tartja vissza semmi mást!A polárszûrõvel az égbolt kifehéredését lehet csökkenteni az ég kékje mélyül és a színek valóban erõsebbek lesznek emiatt.de csak a naptól 90-120 fokos szögben hat igazán.Ha a napra mutatunk az ujjainkkal a szétnyitott hüvelykujjunk mutatja az optimális kioltás helyét.Kis karc nem rontja észrevehetõen a fotót.
Nem a polárszûrõ nem szûr UV-t egyáltalán.Az UV rezgésszám a polár rezgésirány.A napba fotózást kerülni kell szabály hogy akkor lehet a napot szûrõ nélkül fényképezni ha szemmel is bele lehet nézni.
Ami meg a Lenspenes tisztítást illeti: nem, az LP1 csak objektívek tisztítására alkalmas, mert az aktívszenes fejnek olyan a kiképezése, hogy csak homorú felületre fekszik fel, a szûrõ pedig teljesen sík. Azt hiszem, van erre külön tisztító, de szerintem erre megteszi a sima szarvasbõr is. (Obi tisztításához viszont nagyon jó a Lenspen)!
Amikor befogsz egy témát kirakatüveget vagy kék eget akkor elkezded forgatni a polárszûrõt és a csillogás csökken vagy az ég kékje sötétedni kezd. Azt látod a keresõben hogy mikor van mindegyiknél a maximum, akkor van a legnagyobb kioltás. Az égbolt a legsötétebb kék az üveg csillogása a legkisebb.
A kérdező hozzászólása: Ok, így már értem, köszönöm. Még egyet mondj meg: mi az a legnagyobb kioltás?
A kérdező hozzászólása: Még annyit kérdeznék, hogy ilyen lencsetisztítóval a fent szûrõket is tisztíthatom? Vagy mivel szabad? http://www.edigital.hu/Tisztitoszer/Lenspen_Original_LP-1-p4..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. A 2. mondatodat ugyan abszolúte nem értem. :D Akkor tul.képpen melyiket mikor érdemes használni? :) Naplementét gondolom szabad fotózni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, felpontoztalak. A Napot úgy értettem, hogy melyik védi meg jobban a lencsét, mert a régi gépemben is egy csomó szenzor ki van égve, valószínûleg emiatt. Még erre válaszolnál: Igaz, hogy a polárszûrõ egyben UV szûrõ is, tehát az UV szûrõ felesleges?
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Pontosan mi a különbség a Vespa PK 50 és a Vespa PK 50 XL között? Köszönöm.

Legjobb válasz: A korai PK-k PK 50 S néven futottak, ezt váltották az XL-ek. Külsõre a különbségek: S: Kis km óra, taposón alu lécek XL: Nagyobb km óra benzinszint jelzõvel, másabb hátsó és ülés, taposón lécek helyett mûanyag borítás, másabb duda takaró idom és talán az elsõ sárvédõ is más... Így hirtelen ennyi, de érdemes a neten képeket nézegetni, ahol láthatóak a különbségek.

A korai PK-k PK 50 S néven futottak, ezt váltották az XL-ek. Külsõre a különbségek: S: Kis km óra, taposón alu lécek XL: Nagyobb km óra benzinszint jelzõvel, másabb hátsó és ülés, taposón lécek helyett mûanyag borítás, másabb duda takaró idom és talán az elsõ sárvédõ is más... Így hirtelen ennyi, de érdemes a neten képeket nézegetni, ahol láthatóak a különbségek.

Szeretnék egy hozzáértőtől választ kapni, hogy a motorfűrész kezelői végzettség pontosan, mire jogosít? Létezik sokféle igazolvány, ezekben van e különbség a tartalmat tekintve, illetve lehetséges-e, hogy van különbség abban amire jogosít?

Legjobb válasz: A fakitermelõ vagy a motorfûrész-kezelõ tanfolyam elvégzésével, és a bizonyítvány megszerzésével bármilyen motoros láncfûrésszel végezhetõ munka elvállalható. A kettõ között alapvetõ különbség azonban, hogy míg a fakitermelõ tanfolyamot végzettek dönthetnek is lábon álló fát, addig a motorfûrész-kezelõ tanfolyami végzettséggel csak földön fekvõ fa, faanyag darabolható. Ezt az utóbbi tanfolyamot fõképp a faiparban és az építõiparban dolgozók számára rendszeresítették.

A fakitermelõ vagy a motorfûrész-kezelõ tanfolyam elvégzésével, és a bizonyítvány megszerzésével bármilyen motoros láncfûrésszel végezhetõ munka elvállalható. A kettõ között alapvetõ különbség azonban, hogy míg a fakitermelõ tanfolyamot végzettek dönthetnek is lábon álló fát, addig a motorfûrész-kezelõ tanfolyami végzettséggel csak földön fekvõ fa, faanyag darabolható. Ezt az utóbbi tanfolyamot fõképp a faiparban és az építõiparban dolgozók számára rendszeresítették.

Pontosan mi számít könnyű, közepesen nehéz, illetve nehéz fizikai munkának? Mi ezek között a különbség?

Legjobb válasz: Könnyû beverni egy szöget, közepesen nehéz homokot lapátolni, nehéz cementeszsákot pakolni teherautóra. Mi a különbség? Az elsõ könnyû, a második közepesen nehéz, a harmadik nehéz.

Könnyû beverni egy szöget, közepesen nehéz homokot lapátolni, nehéz cementeszsákot pakolni teherautóra. Mi a különbség? Az elsõ könnyû, a második közepesen nehéz, a harmadik nehéz.
Kicsit "hivatalosabban", nem tudom erre vagy-e kiváncsi: Létezik olyan, hogy tevékenységek foglalkozás-egészségi osztályba sorolása. Ezen belül van A-B-C-D foglalkozás-egészségi osztály. A munkáltatót fõtevékenysége alapján besorolják valamelyik osztályba. A cégnél lévõ üzemorvos vagy üzemorvosi szolgálat dokija ez alapján és a cégnél dolgozó munkavállalók munkaköre alapján sorolgatja tovább a dolgozókat mint nehéz, közepesen nehéz, vagy könnyû fizikai munkásként, vagy szellemi dolgozóként. Az "A" foglalkozási osztályba a legnehezebb ágazatok tartoznak, mint például bányászat, kohászat stb. A "B"-be a mezõgazdaság, építõipar, fafeldolgozás stb. "C"-be például a szolgáltatások, kutatótevékenységek, a "D"-be pedig a kulturális, oktatási, egyéb adminisztratív tevékenységet végzõ munkavállalók, munkáltatók. Például egy építõipari cégnél a segédmunkás, kubikus egyértelmû, hogy "B" foglalkozási osztály nehéz fizikai munkásának számít, míg az ugyanannál a cégnél dolgozó ügyintézõ, a "D" foglalkozási osztályba sorolandó. Remélem érthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Hogyan kell PONTOSAN csinálni? Mi a különbség a keto és atkins között? Nagyjából értem hogy mit szabad enni és mit nem de hogyan állíthatom be magamnak hogy pontosan mennyit vigyek be x dologból és y ból úgy hogy ne kelljen egésznap matekoznom?

Hogyan állíthatok be egy jól mûködõ hosszútávon folytatható diétát? Megcsinálná nekem valaki? Meghálálom! Már eléggé kezdek kétségbe esni hogy nem mûködnek a diétáim....

Legjobb válasz:
Nem kell matekozni semmit. Másold ezt ki innen, és ragaszd ki a hûtõdre: Korlátlanul fogyaszthatók: Disznóhús Marhahús Tatárbeefsteak Sült csirke Abált szalonna Füstölt szalonna Kolbász Bacon Sonka Sült halak Halkonzerv Pácolt hal (cukor nélküli) Baromfi Tojásrántotta Töltött tojás (keménytojás, sárgája majonézzel, borssal kikeverve) Libazsir Vaj Majonéz Mustár Torma Só, bors, paprika, száraz füszerek Italok: Feketekávé (zsiros tejszint lehet csak belerakni, tejet nem!) ásványviz, szénsavas ásványviz diétás üditök (de meg kell nézni, hogy a szénhidráttartalma nulla legyen!) Korlátozott mennyiségben fogyaszthatók: Sajtok (minél zsirosabb, annál jobb, pl. camembert) napi 10 dkg Kávéba 30%-os tejszin Karfiol Fejes saláta Uborka Retek Zöld olivabogyó (6 db) Tejföl (1 evökanállal, csak a 20%-ost szabad) Tejszinhab cukor nélkül (1 evökanál) Tilos Gyümölcsök Juice Alkoholos italok Sütemények Édességek Krumpli Kenyér Kukorica Rizs Tészta

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem kell matekozni semmit. Másold ezt ki innen, és ragaszd ki a hûtõdre: Korlátlanul fogyaszthatók: Disznóhús Marhahús Tatárbeefsteak Sült csirke Abált szalonna Füstölt szalonna Kolbász Bacon Sonka Sült halak Halkonzerv Pácolt hal (cukor nélküli) Baromfi Tojásrántotta Töltött tojás (keménytojás, sárgája majonézzel, borssal kikeverve) Libazsir Vaj Majonéz Mustár Torma Só, bors, paprika, száraz füszerek Italok: Feketekávé (zsiros tejszint lehet csak belerakni, tejet nem!) ásványviz, szénsavas ásványviz diétás üditök (de meg kell nézni, hogy a szénhidráttartalma nulla legyen!) Korlátozott mennyiségben fogyaszthatók: Sajtok (minél zsirosabb, annál jobb, pl. camembert) napi 10 dkg Kávéba 30%-os tejszin Karfiol Fejes saláta Uborka Retek Zöld olivabogyó (6 db) Tejföl (1 evökanállal, csak a 20%-ost szabad) Tejszinhab cukor nélkül (1 evökanál) Tilos Gyümölcsök Juice Alkoholos italok Sütemények Édességek Krumpli Kenyér Kukorica Rizs Tészta
Korlatlanul fogyaszthato: disznóhús? ?!! Es majonéz? ?!! Hat kivancsi lennek evvel a dietaval mennyit fogynal...??!!
Próbáld ki! A majonéz alatt a házi majonézt értem, nem a bolti cukrozottat!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kis magyarázat az elsõ válaszához: mindezt az Atkins, illetve a ketogén diéta valóban így írja le, de ennek van egy cseles oka is. Majonézt, disznóhúst, szalonnát, libazsírt, rántottát, stb.-t zabálni egész nap, míg degeszre eszed magad tõlük 24/24 órában, ettõl soha senki nem fog fogyni, ha csak nem termesztenek bélparazitákat magukban, amik megeszik az összes kaját és késõbb a gazdatestet is. Nem, ennek van egy sokkal egyszerûbb magyarázata: a hatalmas étvágy, amely a ketogén diéta elején van és amely miatt felfalhatsz irdatlan mennyiségû zsíros ételt, ez az étvágy idõvel magától lecsökken. Tehát ha csak abból állna az egész diéta, hogy hónapokig zabálsz 5000+ kcal táján, akkor a fogyás kizárt lenne, de az összképet nézve valójában ez történik: elsõ 1-2 hétben rengeteget eszel ( ez az akkomodációs fázis ), majd a következõ hetekben már ha akarnál sem tudnál olyan sokat enni, mert a szervezeted nem kér többet. Gyakorlatilag már csak az illúziója marad meg annak, hogy óriási sokat eszel, de valójában csak annyit kívánsz már az elsõ 1-2 hét után, amennyi szükséges ahhoz, hogy mûködjél és nem zabálod már túl magad, mert a tested nem igényli. Az Atkins, illetve a ketó ezért mûködik sokaknál, mert egyrészt becsapja az embert és sokan élvezik ezt a tudatot, hogy „ azt eszek, amit akarok és még fogyok is tõle ! ” , másrészt pedig valójában fogynak, mert valójában a szervezetben beáll egy mérsékelt, konstans étvágy és ettõl van az, hogy nincsenek falásrohamok sem, amelyek ismételten a ketó diéta egyik sajátossága. Tehát válaszolva a fõkérdésre: igen, mehetsz akár az elsõ által írt menü szerint is, de ha biztosra akarsz menni, akkor számítsd ki a napi energiaszükségleted ( vannak ehhez kalkulátorok a netten ) és annak alapján oszd el a 75% zsírt, 25% fehérjét és 10% szénhidrátot, amelyet a ketó étrend feltételez. Kissé nehéz lesz precízen és pontosan betartani az arányokat, ha ezt a számolós módszert választod, de a te döntésed. Ha úgy gondolod, hogy túlennéd magad és ezért nem lennének meg az elvárt eredmények, akkor inkább válaszd ezt a módszert, mert bár nehezebb, de megéri.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!