Találatok a következő kifejezésre: Mi pontosan hogy zajlik a (16 db)

Pontosan mit néz, hogyan zajlik a védőnői látogatás a családnál?

Tudom alapvet?en megnézi, hogy normál, rendezett körülmények közé érkezik-e a kisbaba. De .... valahogy nem tudom elképzelni, hogy idejön. Leültetem és Õ majd mondja,hogy körbe akar nézni.... vagy hogy zajlik? Hozzánk nem sokára jön, 21 hetes kismama.

Legjobb válasz: Hozzánk kijött,leült,kérdezett pár dolgot,aztán elment.Nem nézett be a fürdõbe,meg a szekrénybe sem.De állítólag még fog kijönni,mielõtt a baba megszületne.

Hozzánk kijött, leült, kérdezett pár dolgot, aztán elment.Nem nézett be a fürdõbe, meg a szekrénybe sem.De állítólag még fog kijönni, mielõtt a baba megszületne.
Én is be voltam parázva teljesen, ezért még a karnist is csillogóra lenyaltam... Na aztán a szobát meg se nézte, leültünk a nappaliba, ott beszélgettünk, ennyi.
Szia! Nálunk nem volt kint a terhesség alatt. Az utolsó látogatásomkor mondta, hogy szülés után, ha hazajöttünk a babával, akkor jönnek a gyermekorvossal és hozzák a recepteket.
Nálunk már 2-szer volt, soha nem nézett szét, nem mért semmit, leült, beszélgettünk mindenfélérõl(még a munkahelyemrõl meg az egészségügy problémáiról is, megkérdezte, hogy van e valami gond, elmondta a következõ lépéseket, vizsgálatokat, megbeszéltük mikor megyek a rendelésre és elballagott. Én szerencsés vagyok nagyon, mert aranyos, nem kotnyeleskedõ, nem sápítozó és nem riogat semmivel.
szia, nállam a védönö kijött körbevizslatta a szobánkat elmondta hogy milyen lessz a szülés és elment
Nálam se nézett szét, viszont 31 hetes vagyok és már volt kint 3x(bár én veszélyeztetett terhes vagyok). Jön a jövõhéten is. Ugyan azokról a dolgokról beszéltünk, mint a rendelõben. Szívhangot nézett. Lehet az én védõnõm kissé túlbuzgó, de nagyon kedves és megnyugtatók a tanácsai.
Nálam egyszer volt, nem is akart körbenézni, pedig kitakarítottam :) )) Beszélgettünk, vérnyomást mért, szívhangot nézett és kész :) Nem volt vészes, pedig tartottam a látogatásától.
Nálunk akkor volt elõször a védõnõ, amikor hazajöttünk a babával a kórházból. Az ég világon semmit nem nézett, elment kezet mosni, összefogdosta a babámat, kiosztotta az észt, azóta sem volt itt, mi megyünk a rendelõjébe havonta. Ne izgulj, nem lesz semmi! A védõnõ miatt nem kell plusz extra szuper nagytakarítást csinálni, és 5 fogásos kaja sem kell :)
Mi most kaptunk új (fiatal) védõnõt... Erre... kb 16 hetes lehettem, amikoris, minden elõzetes megbeszélés nélkül... reggel 8kor beállított. Én elõzõ nap délutános voltam, Apa meg éjszakás, tehát én a zuhany alól Apa meg az ágyból pattant ki. Egy kis garzonban lakunk, szóval, gondolhatjátok, milyen élményeim voltak. Persze, semmi oka nem volt a látogatásnak, csak úgy beszaladt, mivel azok, akikkel megbeszélte, hogy megy hozzájuk, nem voltak otthon. Hát, bunkó dolog vagy sem, a konyhánál tovább nem hívtam be, ott álltunk, feltette a kérdéseit, hogy vagyunk, magzatmozgás, afp, stb, és elment. Én azt sem tudtam hogy kezeljem le a helyzetet. :S Tiszta ciki volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Túl estünk mi is az elsõ védõnõi látogatáson. Mi megbeszéltük a párommal, hogy Õ is itthon lesz és ha már nagyon "nézelõdne", "kukacoskodna", akkor szól:-) De szerencsére nem volt semmi gond, mivel leültünk a nappaliba, kérdezte, hogy vagyunk, lelelteke megnézte és a további vizsgálatokról tájékoztatott. Bár az furcsa, hogy mondta, hogy majd megint kijön ha már itthon leszek és nem dolgozom... ezt nem értem, hogy miért kell mégegyszer?! Boldog babavárást Mindenkinek:-)

Mi a véleményetek az ilyen jellegű polgári szertartásról? És pontosan hogyan zajlik?

Sajnos a megcélzott napra már nincs szabad anyakönyvvezető, és áttenni nem lehet. Felajánlották megoldásként, hogy előtte (pl. pénteken) két tanúval hivatalban összeadnak, és másnap kint a helyszínen tartanak egy szertartást a násznép előtt. (Ezt olyan anyakönyvvezető tudja megoldani, akinek ez amúgy nem saját közigazgatási területe.) Hogyan zajlik ez? Olyankor mit írunk alá? Ránézésre mi a különbség az igazi szertartástól?

Legjobb válasz: Nekunk is igy volt mert mi a kertben akartuk a lemeno napnal. Sajat szovegunkkel adott ossse minket mi irtuk a ceremoniat kozossen sokkal egyenibb volt szebb .Egy faultetes volt a homok gyertya helyett. Volt egy konyv azt irtuk ala olyan al anyakonyv dolog.senki nem vette eszre .Az irodai eskuvo 5perc volt igy ez volt jogi formasag igy ez volt az igazi

Nekunk is igy volt mert mi a kertben akartuk a lemeno napnal. Sajat szovegunkkel adott ossse minket mi irtuk a ceremoniat kozossen sokkal egyenibb volt szebb .Egy faultetes volt a homok gyertya helyett. Volt egy konyv azt irtuk ala olyan al anyakonyv dolog.senki nem vette eszre .Az irodai eskuvo 5perc volt igy ez volt jogi formasag igy ez volt az igazi
Voltam ilyen eskuvon, nem tudta mindenki, hogy "szinjatek", mertigazabol papiron mar egy napja hazasok. Nagyon szep volt, szabadban volt. A konyv nyitva volt, de egy fenymasolt oldalt tettek be, ily olyan volt mintha tenyleg irtak is volna ala. Nekik volt templomi is, az viszont ezen a napon...
Kívülrõl nézve minden ugyanúgy zajlik, csak a tollal a papír felett, a levegõben írtok, esetleg nincs kinyitva :) Nekünk is így zajlik (rajtunk kívülálló okok miatt)...
Ahogy az elsõ irja. Nekünk is igy volt, mindenképp egy bizonyos nap szerettünk volna. De aznapra nem volt már hely elõtte 4 hónappal. De nekünk is felajánlották, nem odatartozó kijön, összead, mindig ugyanugy történik, csak nem hivatalos. hivatalosan elõtte nap 2 tanuval házasodtunk :) Kevesen tudják, hogy maga a ceremónia már házasként volt.

A leltározás pontosan hogyan zajlik, mit kell csinálni? Pl egy élelmiszerüzletben. Leltároztál már?

Legjobb válasz: Egy leltárívre fel kell írni sorban minden árut: megnevezés, mennyiségi egység (pl db,kg,l,) mennyiség, egységár (eladási)az értéket, aztán mellé kell írni (ezt már lehet utólag is) a beszerzési árat és az értéket.

Egy leltárívre fel kell írni sorban minden árut: megnevezés, mennyiségi egység (pl db, kg, l, ) mennyiség, egységár (eladási)az értéket, aztán mellé kell írni (ezt már lehet utólag is) a beszerzési árat és az értéket.

Mi pontosan és hogy zajlik a szemfenékvizsgálat? Hányadik hétben csinálják?

Legjobb válasz: Én még nem hallottam errõl, hogy kötelezõ lenne terhesen. Nem csak a szemüvegeseknek kell bizonyos diptria felett? De a vizsgálat egy rutin szemvizsgálat, bele kell nézni a gépbe, max kapsz pupillatágítót, semmi extra..

Én még nem hallottam errõl, hogy kötelezõ lenne terhesen. Nem csak a szemüvegeseknek kell bizonyos diptria felett? De a vizsgálat egy rutin szemvizsgálat, bele kell nézni a gépbe, max kapsz pupillatágítót, semmi extra..
Szemüvegeseknek kell. Én a második babámat várom, elsõre természetes úton szültem, most mégis el kell mennem szemészetre.
Én is most fogom megbeszélni a dokimmal, de sztem a 30. hét után, mert addig romolhat a szem.Egy sötét kamrában kell belenézni valamibe, ha jól tudom, de nem fájdalmas, és hamar megvan.
Én most volta szemésznél, bár nem baba volt a kiváltó ok, hanem mert a sok kockulástól meg neonfénytõl tovább romlott a szemem, és ott a doktornõ már egyfüstalatt letudott mindent.Nagyjából 10perc volt az egész, és közben már megkaptam az intelmeket is, hogy kitolásnál véletlenül se legyen nyitva a szemem, mert a nagy erölködésben neh baj legye, de ha nem most jött volna el a következõ dioptria akkor nem mentem látott volna szemész.

Fáj a vérvétel? Pontosan hogyan zajlik, mit csinálnak?

Holnap reggel megyek vérvételre, még sosem voltam, kicsit félek t?le.

Legjobb válasz: elszorítják a kezed, szorítanod kell a markod, és beszúrnak egy tût, amin át távozik a csõbe a véred. elõtte nem lehet enni. hajlatba kérd, mert csoklóba nagyon fáj

elszorítják a kezed, szorítanod kell a markod, és beszúrnak egy tût, amin át távozik a csõbe a véred. elõtte nem lehet enni. hajlatba kérd, mert csoklóba nagyon fáj
Ja igen, fontos, hogy totál éhgyommora kell menni, max tiszta(!) vizet ihatsz csak aznap elõtte, mert minden más torzítja az eredményt. (Jeges tea sem, max víz!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! :) Második, az SZTK-ba megyek, tudom hogy nagy sor szokott lenni, mindig órákat kell várni nálunk is, kivéve nekem. Ismerem az orvosokat és beengednek mindenki elõtt :D Egyébként bírom a vért, a tûket, sõt kifejezetten szeretem az ilyeneket, mert érdekelnek, mégha ez kicsit morbid is. Csak azért félek, mert annyian mesélték már nekem, hogy bénán vettek tõlük vért és mennyire fájt, hogy hányszor kellett megszúrni mert rossz helyre szúrták elõször a tût, nem találták a vénát stb. persze nem tudom, ezekbõl mi igaz.
Ha nagyon felspanolod magad és elõre majrézol, végig nézed a tût, stb., akkor elég vacak. De ha lazán odamész, és mondjuk elfordulsz, mikor belédszúrja, akkor nem vészes. Hozzáállás kérdése. Nem egy élmény, de jobb, mint egy fogkõ leszedés. És gyorsabb. :)
Nem tart sokáig, elszorítják a kezed, a hajlatot lefújják egy spray-vel, össze kell szorítani a markod, megszúrnak, kiveszik amit kell, aztán meg rátesznek egy vattát. Egy-két perc az egész, vagy még annyi sem. Alig lehet érezni, mint egy szúnyogcsípés, csak tûvel. Aztán még kb. öt percig kell rajta tartani a vattát, hogy ne vérezzen. Ennyi az egész, nem kell tõle félni. Ja, és a vérvétel elõtt nem szabad enni semmit.
Nemrég voltam, még 1 perc sem volt az egész, pedig 2 üvegcse vért vettem le, a tû beszúrását szinte nem is éreztem.
Kicsit szúr és csip, de semmi amit ne lehetne kibirni. Keresnek egy jól látható és tapintható vénát, beleszúrnak egy injekciós tût és kémcsövekbe folyatják a vért, kihúzzák a tût és pár percig nyomnod kell a szúrás helyére a vattát v. gézt. Kb. 1 percig tart, ha nem birod a vért, akkor ne nézz oda, amúgy meg nem egy nagy wasistdas.
A kérdező hozzászólása: És a hajlatba nem fáj? Kb. mennyi idõ ez az egész?
Ha SZTK-ba mész, akkor menj minél korábban, mert nálunk komoly sor szokott lenni. Elõször egy sor, hogy a beutalóra kapj egy sorszámot, meg matricás ampullát, utána még egy sor, hogy bejuss a rendelõbe, ahol általában több nõvér/orvos veszi a vlrt párhuzamosan. Ha sorra kerülsz (nálunk sorszám alapján), akkor bemész, és odamész egy nõvérhez, ahol épp nincsenek. Leülsz, õ belédböki a nagytût, leszívja amit kell, kapsz egy vattát, hogy ne vérezz el, és mehetsz. Általában másnap lehet menni az eredményért, már ha nem küldik át az orvosnak. Legalábbis nálunk így megy. :D
Már bocsi, de ha protekciós vagy, akkor mi a gond?! :DDD Amúgy pancser nõvérek mindenütt lehetnek, de azért a túlnyomó többség ért is ahhoz, amit csinál.

Pontosan mi történik a magzattal, miközben abortálják? Hogyan zajlik ez az egész?

Legjobb válasz: Hogy hogyan zajlik: a magzat szempontjából, végülis kiszívják egy vákuumcsõvel, utána még kaparnak egy kicsit a méhnyálkahártyán, hogy biztos minden kijöjjön, szóval, ha a csõvel nem jött ki, akkor a kaparókanállal fog. Mindenesetre elég brutális a magzat szempontjából szerintem, a vákummcsõ azért nem úgy mûködik, hogy csak kijön egészben, hanem az a nagy nyomás többnyire szétszakítja a testét. Az, hogy érez-e fájdalmat, arról még a kutatások is megoszlanak, olvastam már olyat, hogy 20, de olyat is hogy 28 hetesen érik csak meg annyira az idegrendszere, hogy érezze a fájdalmat. Mindenesetre 6 hetesen már dobog egy kezdetleges szív a babában. Hogy gyilkosság-e? A törvény szerint nem. De az életét elveszik, és a lehetséges jövõjét is. Viszont az anya nélkül egy 24 hetesnél fiatalabb magzat még életképtelen, vagyis abból a szempontból is meg lehet közelíteni a dolgot, hogy nincs joga a magzatnak (egy megszületett felnõtt embernek legalábbis nincs) egy másik embert/szervezetét/egészségét ilyetén módon felhasználni, hogy õ életben maradjon, ha ezt az anya nem akarja. De lehet ezt csûrni-csavarni mindenféle nézõpontból, a lényeg, hogy a törvény erre lehetõséget ad, és az a baba idõ elõtt kerül a túlvilágra.

Hogy hogyan zajlik: a magzat szempontjából, végülis kiszívják egy vákuumcsõvel, utána még kaparnak egy kicsit a méhnyálkahártyán, hogy biztos minden kijöjjön, szóval, ha a csõvel nem jött ki, akkor a kaparókanállal fog. Mindenesetre elég brutális a magzat szempontjából szerintem, a vákummcsõ azért nem úgy mûködik, hogy csak kijön egészben, hanem az a nagy nyomás többnyire szétszakítja a testét. Az, hogy érez-e fájdalmat, arról még a kutatások is megoszlanak, olvastam már olyat, hogy 20, de olyat is hogy 28 hetesen érik csak meg annyira az idegrendszere, hogy érezze a fájdalmat. Mindenesetre 6 hetesen már dobog egy kezdetleges szív a babában. Hogy gyilkosság-e? A törvény szerint nem. De az életét elveszik, és a lehetséges jövõjét is. Viszont az anya nélkül egy 24 hetesnél fiatalabb magzat még életképtelen, vagyis abból a szempontból is meg lehet közelíteni a dolgot, hogy nincs joga a magzatnak (egy megszületett felnõtt embernek legalábbis nincs) egy másik embert/szervezetét/egészségét ilyetén módon felhasználni, hogy õ életben maradjon, ha ezt az anya nem akarja. De lehet ezt csûrni-csavarni mindenféle nézõpontból, a lényeg, hogy a törvény erre lehetõséget ad, és az a baba idõ elõtt kerül a túlvilágra.
Annyira fáj neki, mint ha téged lefejeznének. Semennyire, egy pillanat alatt vége van, ahogy a vákuum bedarálja.
A módszereket és fényképeket itt találod: http://www.valsagterhesseg.hu/abortusz07.html Arról megoszlanak a vélemények, mit él át a magzat, rád bízom, hogy ebben állást foglalj. Én úgy gondolom, hogy ha ver a szíve valaminek/valakinek, az él. Mások nem így gondolják.
Eddig egy magzat sem tudta elmesélni, hogy mit élt át. Gyilkosság? Nézõpont kérdése. A fájdalomról gõzöm sincs, de igazából mindegy is.
A Néma sikolyt ajánlanám én is.....
Inkább ne akard tudni! Miért tetted fel ezt a kérdést? Elõtte állsz?
Ezek a képek borzalmasak... még jobban megerõsödött az elhatározásom, hogy ennek nem teszem ki soha a gyermekem. Valahogy nem hiszem, hogy ez nem fáj neki.
Engem a mai napig nagyon bánt, hogy arra kényszerültem, hogy véget vessek egy kis életnek. Soha de soha többé ezt nem teszem meg!!!! De hogy a kérdésedre is válaszoljak. Nézd meg a néma sikoly címû dok.filmet a youtue-on.
Kérdezõ (#26) nem ítélet, hanem döntés. És ez nagy kettõ...
A kérdező hozzászólása: Kire gondolsz, ki ítélkezett itt? Egyébként szerintem az abortusz is ítélet.
A kérdező hozzászólása: Le volt vágva a kis feje annak a 11 hetes magzatnak, akit a fényképen láttam. Soha nem láttam még halott embert amúgy sem, de hogy az emberek ezt tegyék egy ilyen kicsi emberrel?! Mindene megvolt, a saját szememmel láttam, csak a kis feje nem. Ez nem ítélet? Végre is hajtották rajta. Halálra ítélték. És ott feküdt a teste halottan. Azelõtt halt meg, mielõtt megszületett volna. Miért ne lenne ez gyilkosság?
Kérdezõ, azért nem ítélet mert nem bûnrõl meg bûnösségrõl meg ilyesmirõl szól... Az utolsó válaszodra a válasz meg az utolsó elõtti mondatod... megölni azt lehet, aki elõzõleg élve megszületik, tudod születés kontra halál...
A kérdező hozzászólása: Megölni azt lehet, aki él. Élet - kontra halál. Te csak a szavakkal játszol.
Nézd Kérdezõ (#30), ha te ebben akarsz hinni, akkor higyjél ebben, nincs ezzel semmi gond... (még számottevõ irodalma is van az emberölés, és benne az ember mint passzív alany büntetõjogi illetve kánonjogi megközelítésének, ezek különbségének, és eszerint te az utóbbit vallod. Ennyi.)
Szia ! Olvastam itt a válaszokat meg minden, az ajánlott filmket is mind megnézem, a képet is amit te láttál és a szöveget, láttam és sírtam rajta. Ezek után én erõsen úgy gondolom hogy gyilkosságnak számít, hiába sejtek meg stb. Sokan a 10-12 hétben ölik meg ami már azt jelenti hogy kezd emberi alakká válni !!! Na ez már szerintem felér egy gyilkossággal. Jöhetnek a lepontozások, de én akkor is így gondolom.
azt hiszem nem kellet volna ebbe a toppicba tévednem. megnéztem egy belinkelt oldalt, és elszörnyedtem. 16 évesen nekem is volt egy abortuszom, gyógyszer mellet estem teherbe. eddig is utáltam magam érte de ezek után!!! Borzalmas... Kedves kérdezõ eddig nem tudtam én se hogy mi lesz a magzattal. Gyorsan zajlik de lelkileg iszonyat megterhelõ! nagyon sok fájdalmat okoz hogy el kell döntened megölöd a babádat vagy nem. És utána életed végéig kínoz vajon jól tetted? helyesen döntöttél? Nekem nem volt választásom :/ :(
valasztas mindig van ez a szabad akarat a kerdes az ember bator es tokos vagy uszik az arral a konnyebb ut fele......
Szerintem egy ki nem fejlõdött magzatnak/embriónak kevésbé fájdalmas, mint annak a babának volt, akit 5 hónaposan agyonvert az apja, mert sírt! Van, amikor az abortusz a jobb megoldás.
Igen? Akkor oljunk ha valaki szegeny beteg nyomorek oreg? MI nem vagyunk abban a helyzetben hogy dobtest hozzunk mas eleterol vagy halalarol. A jovobe nem latunk ezert nem olunk
"MI nem vagyunk abban a helyzetben hogy dobtest hozzunk mas eleterol vagy halalarol" Akkor ezek szerint te nem védekezel soha. Hiszen nem te döntöd el úgysem, hogy a baba megfogan-e.
Sokan kerülnek kilátástalan helyzetbe ahol sajnos nincs más megoldás. Mert nem tudnának gondoskodni egy gyerekrõl felnevelni azt. Az örökbe adás pedig talán még nehezebb a kétségek miatt. Én se vagyok abortusz párti és persze ott az érem másik oldala is aki felelõtlenülk szexel nem számolva a következményekkel. De jelen pillanatban fölösleges vitatkozni hogy gyilkosság vagy sem, mert addig amíg e miatt nem kerül a nõ börtönbe és legális addig nem az. Soha nem szabad ítélkezni senki felett amíg nem tudjuk miért döntött úgy ahogy és hogy miken ment keresztül.
sot a nagymama elesett nyomorog a kis nyugddijbol ot is nyirjuk ki hiszen faj neki az elet es csoro
ohh oke Akkor ha mindketten elvesztettuk a munkahelyunket es segely mar nem jar a legjobb ha megoljuk a gyerekeinket Jo otlet igy nem kell cipo ruha kaja.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem állok elõtte. Nem várok kisbabát. Azért lennék kíváncsi, mert itt sokszor lehet olyat olvasni, hogy ez nem gyilkosság, és a magzatnak nem fáj.
A kérdező hozzászólása: És ezt miért írod ennyire cinikusan, utolsó? Engem ez mélyen megrendít.
Nõ vagyok. Félre ne értse senki, szörnyû dolognak tartom az abortuszt is, de még szörnyûbbnek, amit leírtam. Én védekezés-párti vagyok és nagyon nehezen hiszem el, hogy manapság ennyi gumi szakad ki, ennyi fogamzásgátló nem hat, mert ugyebár mindenki ezt mondja, ha becsúszott a terhesség. Nem, ennyi nem tud becsúszni felelõsségteljes védekezés mellett.
Szerintem teljesen igaza van. (11:06, 11:18)
A kérdező hozzászólása: A napokban akaratomon kívül pillantottam meg egy 11 hetes abortált magzat fényképét. A kép egy hosszú szövegbe volt beszúrva, úgy, hogy mikor olvasni kezdtem az írást, még nem láthattam, hogy fotó is van hozzá. Egy parányi, pici ember volt ott, oldalról-hátulról mutatták, pontosan kivehetõ volt a keze, az ujjai, a lába, a bordaívei, a nyaka, szóval majdnem mindene, de fejecskéje nem volt... És csak néztem és néztem, könnyek között ezt a lefejezett, parányi lényt, és magamban azt kérdeztem: "Miért???". A társadalom, még a keresztény vallás sem tartja bûnnek, ha egy asszony életére közvetlen fizikai veszélyt, életveszélyt jelentõ magzatot abortálnak. Van ilyen eset is sajnos, de többnyire egészséges anyák vetetnek el egészséges gyermekeket.
Az abortusz nem azért van, hogy na most akkor ölhessenek magzatokat, hanem hogy csökkentsék a késõbbi csecsemõgyilkosságokat, amikor a wcben szüli meg és a kukába dobja, és egyéb rettenetes dolgokat, amiket egy kétségbeesett, elborult elméjû "anya" tesz. Valahol meg kellett húzni egy határt, amit személy szerint még én is lejjebb vinnék, ugyanis 5-6 hetesen már tudni lehet, ha az ember terhes. És a mûtétre se kelljen 2 hetet várni, hanem mondjuk 1-et. Máris csak 6-7 hetes embriókat vesznek el. Bár ugye az életesély szempontjából olyan mindegy, de ha ránézel a különbségre... 7 hetes embrió: http://www.elboomeran.com/upload/fotos/blogs_entradas/embrio..
Mármint ez nem egy abortált kép, mielõtt valaki félne megnézni.
A kérdező hozzászólása: Másképp néz ki, de a lényege ugyanaz. Ettõl még õ ugyanaz az ember. Ha nem ölik meg 6-7 hetesen, akkor 11 hetesen már úgy fog kinézni, mint amilyennek én láttam, és ha akkor sem bántják, megszületik. Ha statisztikusan gondolkodnék, ordító különbséget látnék a csecsemõgyilkosságok és az abortuszok száma között. Csak azt szerettem volna mondani, hogy az igazi lényeg, ami emberré teszi õt, az elsõ pillanattól adott, a kinézete változik ugyan, de ez igaz az egész születés utáni életre is.
Akkor egyszerû. Te majd nem veteted el a babát, ha esetleg teherbe esnél, másnak meg ugyanúgy ott van a döntés joga, ha bármi okból elvetetné.
ez egy szinvonalas erdekes es elgondolkodtato film az abortuszrol ] http://www.youtube.com/watch?v=CFePE-DST-8
fenti film Készült a "Hitler, Isten és a Biblia" címû könyv alapján (magyar feliratos). A film rámutat arra, hogy a mai emberek ugyanazon a normák és morál szerint élnek, mint a nácik korszakában. Egyesek képesek lennének legyilkolni szinte bárkit, bármikor, ha a helyzet úgy adódik. Jelenleg is millió számra irtják az embereket és senki nem tesz ellene semmit. Ha ezt bebizonyítod nekik, képesek pár perc alatt egy 180 fokos fordulatra és még a megtérést is az egyik legjobb opciónak elfogadni!
Az hogy fáj vagy sem azt nem tudja senki. Csak találgatások vannak. De az biztos hogy egy egy évesnek fáj ha éhenhal, ha megfagy. Egy babának fáj ha tüdõ gyulladást vagy bármilyen komoly betegséget kap. Mert a szüleinek nem tellik az alapvetõ ellátásra. Ahogy az is fáj ha nincs cipõ vagy étel.
Utolso ez hulyeseg amit irsz. A vedekezes pont hogy bolcs dolog hiszen ha nem fogansz meg nincs elet es nem kell elpusztitani nem kell donteni. Szabad akarat elorelatas gondolkodas felnott viselkedes A tetteinknek mindig van kovetkezmenye es azt felnott modra viselni kell. A ssex kovetkezmenye a terhesseg egy ujelet lehet Nem lehhet eltusolni ovodas modra gyorsan elaludni es fele redsz mar el is tunt.nem tunik el ott marad a nyoma lelkedben egy csunya seb.

Most májusban rajengedély vizsázok, ez pontosan hogy is zajlik le, meg hogy az elméleten hány kérdés van, illetve síklovagláson mit néznek a bírák, illetve ugrásban mik e feltételek?

Legjobb válasz: Nem kell ennyire komolyan venni. Elég ha fent maradsz a lovon az akadályugratásnál, a díjlovaglásnál meg, hogy a lovad végig megy úgy ahogy mondják. Nem emlékszem pontosan hány kérdés volt! Én 3-ra emlékszem tisztán, de a többire nem emlékszem!

Nem kell ennyire komolyan venni. Elég ha fent maradsz a lovon az akadályugratásnál, a díjlovaglásnál meg, hogy a lovad végig megy úgy ahogy mondják. Nem emlékszem pontosan hány kérdés volt! Én 3-ra emlékszem tisztán, de a többire nem emlékszem!
A kérdező hozzászólása: köszi. azt a 3at nem írnád le nekem üznibe?
Elméleten nekem 2 kérdést kellett húznom.Az elõlovagláson kb annyi, hogy tudd az alakzatokat, az ugró résznél meg csak végig kell menj a pályán.
Hát azt hiszem a takarmányfajták voltak, Lovardai rend, A lómegközelítése: Legelõn/futóistállóban, Bokszban, Állásban. Ajánlom figyelmedbe a Lovasvizsga felkészítõ könyv c. könyvet. Ebben az összes kérdésre az összes válasz megvan amit csak kérdezhetnek, majd a könyv végén te is ellenõrizheted tudásod 59 kérdéssel. Õ lenne az:http://www.nagylovas.hu/lovas/index.php?pid=103&gid=73&id=7016
A kérdező hozzászólása: köszi, és az igaz ha nem teljesítem a megadott számú versenyt akkor elveszik a vizsgám??
dehogyis, csak a minõsítéshez kell a 8 teljesített pálya :) )

Hogy zajlik pontosan a vesekő zúzás? Be kell feküdni? Hány napra? Mit csinálnak pontosan?

Legjobb válasz: Egy olyasmi géppel csinálják, mint a cobalt ágyú. Be kell feküdni, de csak 1-2 napra. Elõtte UH, utána figyelni kell a vizeletet (kacsába kell pisilni), hogy jönnek ki a darabok. Kellemetlen, de nem fáj. Olyan, mintha tompán ütögetnének sokszor.

Egy olyasmi géppel csinálják, mint a cobalt ágyú. Be kell feküdni, de csak 1-2 napra. Elõtte UH, utána figyelni kell a vizeletet (kacsába kell pisilni), hogy jönnek ki a darabok. Kellemetlen, de nem fáj. Olyan, mintha tompán ütögetnének sokszor.
A kérdező hozzászólása: A befekvéstõl tartok, nem megoldható úgy, hogy reggel bemegyek, és este hazajövök? (két pici gyerekünk van, a férjem pedig folyamatos mûszakban dolgozik)
A kérdező hozzászólása: az orvosom annyit mondott, hogy a szoptatás abbahagyása után jelentkezzek, az pedig még 3-4 hónap, ezért érdeklõdöm itt :) (nyilván ha több napra kell befeküdni, akkor úgy "spórolunk" a férjem szabijaival)
Ismerõsömnek pénteken volt vesekõzúzása. Reggel 7re bement, délben megcsinálták neki, majd másnap reggel 8 órakor engedték ki. Hogy pontosan mi történt, azt nem tudom.

Akinek megindították a szülését? Hogy zajlik pontosan? Mivel indítják meg?

Legjobb válasz: Hogy "árt-e", az csak utólag derül ki (van-e komplikáció). Használni viszont nem használ, azt biztosra veheted. A 3 éves gyereknek fogalma sincs a naptárról. A karácsonyt meg lehet tartani 3-4 nappal késõbb is, csak késõbb kell diszíteni a fát. A húgom tavaly pontosan ezt csinálta.

Hogy "árt-e", az csak utólag derül ki (van-e komplikáció). Használni viszont nem használ, azt biztosra veheted. A 3 éves gyereknek fogalma sincs a naptárról. A karácsonyt meg lehet tartani 3-4 nappal késõbb is, csak késõbb kell diszíteni a fát. A húgom tavaly pontosan ezt csinálta.
nekem három napon keresztül tettek fel zselét napi egyszer de sajnos az csak fájás elösegítõ de én nem tágultam töle hiába voltak fájásaim az utolsó zselétõl lettek kemény fájásaim de még mindig nem tágultam igy megrepesztették a burkot onnantól kezdve van vajudás az akár meddig eltarthat változó!!aztán végülis császáros lettem!!egy 5 hónapos kiscsajszi anyukája
A második válaszoló vagyok. Nekem 5 napos túlhordással indították el, mert már el volt öregedve a méhlepény. Tehát teljes mértékben indokolt volt a dolog és mégis elakadt a gyerkõc. Másodperceken és az orvoson múlt, hogy nem lett oxigénhiányos, beteg baba. Én a karácsony miatt sem avatkoznék bele a dolgok folyamatába, pedig imádom a karácsonyt.
nekem kétszer indították sikertelenül...infúzión keresztül adtak be valamit...de én akkor már nagyon túlhordtam...végül addig lépcsõztem míg beindult....én tuti nem választanám az idõ elõtti indítást...pontosan annyi idõt marad bent amire szüksége van....
A kérdező hozzászólása: Köszi! És nektek miért indították? Volt valami különösebb oka? Egészségügyi, vagy valami miatt fontos volt?
Nekem kiírt napon indították a szülést, oxitocint kaptam! De csak 3nap múlva lett meg a baba! Szerintem ne kérj indított szülés, és amúgyis kevés baba születik napra pontosan! Lehet, hogy hamarabb jön két héttel vagy túlhordod!
Nekem oxitocin+burokrepesztés 16.52-kor a fiam megszületett 17.52-kor!
Szia!Én 2 hete szültem 7.-én.Reggel 7:30 kor gázon keresztül kaptam oxitocint meg infuzion még valamit.de sajnos azt nem tudom mi volt.Délután 15:45 kor született meg a kisfiam.Elötte való nap alulról megpiszkáltak raktak fel valami tágitót ami jobban fájt mint a szülés.Azt azért csinálták hogy magától induljon el a szülés, de ez nem sikerült nekik.De tullehet élni bár jobban szerettem volna természetesen szülni.
Besárgult a baba. De itt általában 5-6 napig maradnak bent a babák-mamák.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nyilván túl éljük, ha bent kell lenni, csak már több helyen olvastam, hogy indítottak meg szülést. Legutoljára a férjem kolléganõjének, mert õk meg költöztek volna ki külföldre és 10 nappal hamarabb indították. A kicsi egyébként jól van, már fél éves! Na mindegy, rákérdezek, ha nem javasolja a dokim, akkor természetesen nem erõltetem! Kedves utolsó! Ti hogy voltatok bent ilyen sokáig, ha már 16-án megszültél?
Szia. 2008 december 15-én este kaptam oxitocint+NST-n nézték a fájásokat. Másnap délelõtt 10 órakor burkot repesztettek és vártunk. Délután 14 óra felé kezdõdtek az erõs fájásaim. Este 19:37-kor született meg a kisfiam. Szenteste délutánján mehettünk haza. (Eredetileg december 24-re voltam kiírva.) 32 hetes kismama :)
Nekem valami méhszájtágító tablettának mondott dolgot tettek fel este. Éjszaka 1 óra után elkezdtem vajúdni, de mivel szerintem a gyerkõcnek esze ágában nem volt még kijönni és nem volt befordulva, szépen el is akadt és császár lett belõle.
11:29es vagyok, nekem toxémia miatt indították a szülést!

Mikor van a bölcsődei beíratkozás ideje? Hogyan zajlik pontosan?

Szeptembert?l szeretném bölcsibe íratni a babát, de még nem indultam el keresni. Mikor kell jelezni? Debreceniek tapasztalatát várnám f?leg ezzel és a bölcs?dei tapasztalatokkal kapcsolatban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!