Találatok a következő kifejezésre: Mi pontosan hogy (1683 db)

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D

Ha egy lány azt mondja, vagy ugy gondolja, hogy : nemtudom mit akarok. Pontosan mit takar? Hogy szerelmes-e, vagy hogy nem biztos abban. Esetleg lehet hogy egy másik illető is tetszik neki? Lányok ez pontosan mit jelent?

Legjobb válasz: poontosaaan? mit tudom én. mindenkinek mást takarhat egyértelmû nem szerelmes beléd, de azért nem akar otthagyni, mert azért valamennyire jó vagy, de lehet nem akar komolyan belemenni a dologba, csak jól érezni magát, arra is vár, h te mit lépsz, ha kell neked ráhajthatsz így is, de lehet hogy nem is ér neked annyit, h küzdj érte, akkor õ is ink tovább állna, v genyó és igazából nem akar tõled semmit, bár akkor nem értem mit csûri csavarja a dolgot, vagy van egy másik srác a dologban, és nem tudja kit akar, vagy õt akarja, csak a srác foglalt, ezért nem tudja még, próbálja-e mással.. stb egy lány

poontosaaan? mit tudom én. mindenkinek mást takarhat egyértelmû nem szerelmes beléd, de azért nem akar otthagyni, mert azért valamennyire jó vagy, de lehet nem akar komolyan belemenni a dologba, csak jól érezni magát, arra is vár, h te mit lépsz, ha kell neked ráhajthatsz így is, de lehet hogy nem is ér neked annyit, h küzdj érte, akkor õ is ink tovább állna, v genyó és igazából nem akar tõled semmit, bár akkor nem értem mit csûri csavarja a dolgot, vagy van egy másik srác a dologban, és nem tudja kit akar, vagy õt akarja, csak a srác foglalt, ezért nem tudja még, próbálja-e mással.. stb egy lány
Várja a herceget, fehér lovon. Amikor ilyet hallok, akkor menekülök. H.lye p.csákkal nem kell foglalkozni :D
Az esetek nagy részében, hogy nem akar téged, de megbántani sem, így inkább ezt mondja és várja, hogy az egész elfelejtõdjön. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, nem rólam van szóó, nincs kikötött személy ez egy ilyen általános kérdésem volt amit nem tudok, volt nekem ilyenem az egyik volt barátnõmnél...tartott 2 hónapig szóval minden bizonnyal a lány hozzászólónak köszönöm:) figyelni fogok erre a jövõben:)
"Ha egy lány azt mondja, vagy ugy gondolja, hogy : nemtudom mit akarok. Pontosan mit takar?" Azt, hogy szakítani fog veled, mert már un. "Esetleg lehet hogy egy másik illetõ is tetszik neki?" Igen, ez gyakori ok.
00:02 Ha egy nõ lelkizik, annak egyetlen jelentése van: nem tetszel neki kellõen. Ha a lelkizéshez további "tünetek" is járulnak, pl. elhúzódik tõled, akkor már közel a végkifejlet. Természetesen amikor egy lány "nem tudja, mit akar", akkor képes órákon át magyarázni, vagy oldalak tucatjain át leírni, hogy milyen "roppant bonyolult" dolgokat érez, ez azonban ne tévesszen meg, a nõk összesen kétféle állapotban lehetnek (1 vagy 0, 1 = bejössz neki, 0 = nem jössz be neki). Lelkizik, filozofál, nemtudjamitakar = 0. Sütit süt neked, vigyorog, úgy követ mindenhova, mint egy kiskutya, minden ócska poénodon viháncol = 1.
Kb azt, hogy amig nem talál jobbat, addig a semminél te is jobb vagy neki. Menekülj, páran már rács.sztünk az ielyenekre
az elsõ jól megmondta!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:)

Milyen jogszabályt akarnak bevezetni, hogy az apáknak is igénybe kell venniük a gyerekek utáni szociális ellátást 3-4honapig? Ez pontosan mit jelent, hogy fog ez müködni és mikortol akarják ezt bevezetni?

Legjobb válasz: Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

Egyelõre minden csak terv, egyelõre még nem lehet tudni, hogy pontosan mi lesz, hogyan, mikortól és milyen feltételekkel vezetik be. Addig csak találgatni lehet a dologról, de annak szerintem nincs sok értelme. Több olyan országban ahol a mienknél nagyságrendekkel kevesebb ideig maradhatnak otthon az anyukák, van hasonló rendszer. Ha jól tudom a Svédországban is 100 körüli napot az apukáknak kell igénybe venni. Hollandiában úgy mûködik, hogy az anyukáknak hamar vissza kell menni dolgozni. Ezt nem a nálunk megszokott módon, hogy a hét öt napján teljes munkaidõben dolgoznak teszik meg, hanem választhatnak, hogy hány napot akarnak dolgozni a héten. Ez lehet heti egy nap is akár. Ilyen esetben az apukáknak is jár heti egy nap, amikor õ van otthon a gyerekkel. Ha az anyuka több napot dolgozik mint egy nap, akkor a fennmaradó napokat családi napközi szerû ellátással oldják meg, mert ott nem igazán van a mi értelmezésünk szerinti bölcsöde.

Mit jelent az pontosan, hogy egy vállalkozó sok mindent "leírhat az adójából"? Pontosan mit írhat le és hogyan történik ez az egész?

Gondolom, csak a bejelentett, nyilvántartott tevékenységeivel összefüggésben írhat le dolgokat. De hogyan? Pl. a fuvarozó benzin költségb?l, a fénymásoló a papír árát stb?

Legjobb válasz: Nem az adójából írhatja le, hanem költségként számolhatja el (nagyon egyszerûsítve a költségekkel csökkentett bevétel után adózik) Azt számolhatja el költségként, ami a vállalkozási tevékenység folytatásának érdekében merült fel: adók, járulékok, fuvarozóknál üzemanyag; fénymásolóknál papír, fénymásológép, toner/festékkazetta.

Nem az adójából írhatja le, hanem költségként számolhatja el (nagyon egyszerûsítve a költségekkel csökkentett bevétel után adózik) Azt számolhatja el költségként, ami a vállalkozási tevékenység folytatásának érdekében merült fel: adók, járulékok, fuvarozóknál üzemanyag; fénymásolóknál papír, fénymásológép, toner/festékkazetta.
Így van, a tevékenységi körtõl is függ, hogy mit írhat le, pl. irodaszert ált. mindenki leírhat, de pl. fényképész elszámolhatja költségnek, ha vesz egy új videokamerát, de egy kõmûves nem.
A kérdező hozzászólása: Benzin pénzt pl. csak akkor írhatok le az adóból, ha taxis, fuvarozó, futár vagy ilyesmi cégem van? Vagy ha a saját cuccaimat is szállítom, vagy tárgyalásokra utazok ide-oda, akkor is leírhatom az adóból?
Ezt mostanában eléggé megbonyolították. Leírhatod a benzint költségként, de akkor az autót, amit erre használsz, céges autóvá kell kinevezni, és alapból adózni kell utána.

Most májusban rajengedély vizsázok, ez pontosan hogy is zajlik le, meg hogy az elméleten hány kérdés van, illetve síklovagláson mit néznek a bírák, illetve ugrásban mik e feltételek?

Legjobb válasz: Nem kell ennyire komolyan venni. Elég ha fent maradsz a lovon az akadályugratásnál, a díjlovaglásnál meg, hogy a lovad végig megy úgy ahogy mondják. Nem emlékszem pontosan hány kérdés volt! Én 3-ra emlékszem tisztán, de a többire nem emlékszem!

Nem kell ennyire komolyan venni. Elég ha fent maradsz a lovon az akadályugratásnál, a díjlovaglásnál meg, hogy a lovad végig megy úgy ahogy mondják. Nem emlékszem pontosan hány kérdés volt! Én 3-ra emlékszem tisztán, de a többire nem emlékszem!
A kérdező hozzászólása: köszi. azt a 3at nem írnád le nekem üznibe?
Elméleten nekem 2 kérdést kellett húznom.Az elõlovagláson kb annyi, hogy tudd az alakzatokat, az ugró résznél meg csak végig kell menj a pályán.
Hát azt hiszem a takarmányfajták voltak, Lovardai rend, A lómegközelítése: Legelõn/futóistállóban, Bokszban, Állásban. Ajánlom figyelmedbe a Lovasvizsga felkészítõ könyv c. könyvet. Ebben az összes kérdésre az összes válasz megvan amit csak kérdezhetnek, majd a könyv végén te is ellenõrizheted tudásod 59 kérdéssel. Õ lenne az:http://www.nagylovas.hu/lovas/index.php?pid=103&gid=73&id=7016
A kérdező hozzászólása: köszi, és az igaz ha nem teljesítem a megadott számú versenyt akkor elveszik a vizsgám??
dehogyis, csak a minõsítéshez kell a 8 teljesített pálya :) )

Mi pontosan a pavor? Kinél hogy és mikor jött elő? Hol voltatok vele, mit mondtak?

Legjobb válasz: Nálunk nem fordult elõ, de a betegségrõl pontos leírást itt olvashatsz: http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=8982..

Nálunk nem fordult elõ, de a betegségrõl pontos leírást itt olvashatsz: http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=8982..

Egy agyrázkódást szenvedett gyermeket pontosan, hogy kell ellátni? Mi vele a teendõ? Mit kell pontosan kezdeni vele? (Egészségügyi vizsgára kell)

Pontos feladat: Sápadt gyereket talál az udvaron, mellette összetört kerékpár. A sérült nem emlékszik a történtekre. Mire gondol, mutassa be hogyan látja el a sérültet?

Legjobb válasz: innen mindent megtudsz: http://www.webbeteg.hu/cikkek/sport_egeszseg/7281/agyrazkodas

Mit jelent pontosan a családi adókedvezmény? Mire jogosít? Hogyan kell alkalmazni?

Legjobb válasz: A pontos választ itt megtalálod: http://www.apeh.hu/regiok/eszakalfold/aktualis/szja.html?que.. ha nem érted csak szólj ;)

A pontos választ itt megtalálod: http://www.apeh.hu/regiok/eszakalfold/aktualis/szja.html?que.. ha nem érted csak szólj ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm
egyébként ha meg van a film akkor a végén miután felsorolták a stáblistát mindig kiírják a dalok címét és szerzõjét ami a filmben van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!