Találatok a következő kifejezésre: Mi pontosan a betegségnek (12 db)

Mi pontosan a Króm betegség?

Legjobb válasz: Biztos, hogy króm? A krómra a fémallergiások általában érzékenyek, ami inkább egy állapot és nem igazán betegség. Hangzásában hasonló a Crohn betegség, de teljesen mást jelent. http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Croh..

Biztos, hogy króm? A krómra a fémallergiások általában érzékenyek, ami inkább egy állapot és nem igazán betegség. Hangzásában hasonló a Crohn betegség, de teljesen mást jelent. http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Croh..
Nem a Chron-betegségre gondolsz véletlenül?
Bocsánat, crohn, elírtam. Itt egy link errõl. http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Croh..
nagyon leegyszerûsítve: különbözõ fokozatú és típusú vastagbélgyulladások
Az elõzõ választ azzal egészíteném ki, hogy autoimmun megbetegedésrõl van szó.

Mi az a betegség (pontos név), amikor az ember teljesen leépül, csontsovány lesz és a feje is apróra összezsugorodik? (sajnos másként nem tudom megfogalmazni)

Az arc teljesen eltorzul és nem lehet felismerni a korábbi személyt. Milyen betegségnek hívják ezt?

Legjobb válasz: leépülésnek.

leépülésnek.
Mumifikálódás?
Ha lefogy, az arca is lefogy, nyilván ezért lesz kisebb és másabb a feje... Már amennyire a csont engedi. Egyébként én anorexiára tippelek, kedves kérdezõ. Másrészt... nem hiszem el, hogy ennyi ész nem fér az emberek fejébe, hogy csak hülyeséget tudnak megválaszolni... szánalmas.

3 hónapos berni pásztorom fényérzékeny kapott rá gyógyszert. De pontosan mi ez a betegség?

Legjobb válasz: De hogy állapitották meg hogy fényérzékeny ? Én egy börgyogyászaton dolgozom, és fényszakrendelésen, tudom milyen tünetek vannak embereken, de hogy egy kutyán irj már nagyon érdekel, és milyen gyogyszert kapott, mert a fényérzékenységre az embereknél egy fajta gyogyszer van a Carotaben amit külföldröl kell megigényelni nekünk, hogy megkapják, akkor hogy is van ez , tényleg érdekel !!! állatoknál.

De hogy állapitották meg hogy fényérzékeny ? Én egy börgyogyászaton dolgozom, és fényszakrendelésen, tudom milyen tünetek vannak embereken, de hogy egy kutyán irj már nagyon érdekel, és milyen gyogyszert kapott, mert a fényérzékenységre az embereknél egy fajta gyogyszer van a Carotaben amit külföldröl kell megigényelni nekünk, hogy megkapják, akkor hogy is van ez , tényleg érdekel !!! állatoknál.
A fényérzékenység nem a szemmel kapcsolatos?Mert most kicsit utána néztem és mindenhol azt találtam hogy a szemmel.
Ezek a tabletták csonterõsítõ és multivitamin készítmények! Hogyan függ össze ez a fényérzékenységgel? Gyanítom sehogy! Jó doki lehet!
Kétlem, hogy egy kutya, ráadásul egy szõrös berni fényérzékeny tudna lenni. Valamit nagyon félreértettél. A gyógyszerek közül az egyik csonterõsítõ amit kölyökkutyáknak szoktak adni, ha nem szuperprémium táppal (tehát amiben minden megvan) etetik, a másik egy sima multivitamin. Annak sincs sok értelme.
A kérdező hozzászólása: az állatorvos úgy ismerte fel hogy asötétebb, árnyékosabb helyen jobban érzi magát.De itthon is mindig rázkódik amikor fény éri.anivit skelet és anivit polivit-et kapott
A kérdező hozzászólása: Ezt én is tudom.De igen a szeme az oka.szemüveg?:D De ezt a doki tudja.
A kérdező hozzászólása: amúgy egy másik doki azt mondta h az idegeivel van baj


A már kinőtt szívmegnagyobbodás örökletes betegség? Mik pontosan az örökletes betegségek?

Legjobb válasz: Például bizonyos genetikai károsodások, bizonyos mentális betegségek öröklõdhetnek a legtöbb esetben.Aztán vannak a nem kifejezetten örökletes, de hajlamosító tényezõk, mint például a szülõk cukorbetegsége, magas vérnyomása.A szívmegnagyobbodás úgy tudom, nem örökletes.Ez a betegség valaminek a következménye.Talán a kezeletlen szívelégtelenség, szívbelhártyagyulladás például vezethet szívmegnagyobbodáshoz, mivel a leromlott szívfunkció ezt kiváltja.De nem örökletes.

Például bizonyos genetikai károsodások, bizonyos mentális betegségek öröklõdhetnek a legtöbb esetben.Aztán vannak a nem kifejezetten örökletes, de hajlamosító tényezõk, mint például a szülõk cukorbetegsége, magas vérnyomása.A szívmegnagyobbodás úgy tudom, nem örökletes.Ez a betegség valaminek a következménye.Talán a kezeletlen szívelégtelenség, szívbelhártyagyulladás például vezethet szívmegnagyobbodáshoz, mivel a leromlott szívfunkció ezt kiváltja.De nem örökletes.

Pontosan mi is ez a betegség?

Lyukas szívvel születtem, de nem sokat tudok a betegségr?l, azt sem, hogy mennyire vegyem ezt komolyan, vagy, hogy mi is ez tulajdonképpen. Valaki segítene?

Legjobb válasz: Ha nem mûtöttek meg, ami nem valószínû, akkor halál, ha megmûtöttek, akkor hosszú élet lehetséges.Nyilván neked jobban kell figyelned a mozgásra és az egészséges táplálkozásra is.

Ha nem mûtöttek meg, ami nem valószínû, akkor halál, ha megmûtöttek, akkor hosszú élet lehetséges.Nyilván neked jobban kell figyelned a mozgásra és az egészséges táplálkozásra is.
A kérdező hozzászólása: Nem volt semmi mûtétem. o.O
A kérdező hozzászólása: Valaki írjon, mert kezdek megrémülni...
Szerintem anyukádnak ezt mondták a kórházban. Talán kérdezd róla õt
A kérdező hozzászólása: Azért kérdezem itt, mert õ sem mondott semmi többet, annál, amit már én is tudok... Amúgy 2 éves koromban fedezték fel ezt. Legutóbb (kicsit rég voltam), de akkor még megvolt... Szóval, ha nem mûtöttek meg, nem tûnt el... Akkor most mi van?

Közeli ismerősömet péntek óta mesterséges kómában tartják. Napokban probálják felébreszteni, de közölte az orvos készüljünk fel a legrosszabra is. Súlyos betegsége 1 éve tart a szervezete teljesen legyengült. Mit jelent pontosan a mesterséges kóma?

Legjobb válasz: Anyukámmal is ez volt. Kómában tartották, hogy ne legyenek fájdalmai. Lélegeztetõ gépen volt és még mindigféle mûszerek és kütyük voltak rákötve. Az orvos azt mondta, addig tartják igy, amig a szive birja és mi is készüljünk fel mindenre, mert nem fogják kihozni onnan. Két napig birta. Az ilyen, semmi jót nem jelent. Nagyon sajnálom.

Anyukámmal is ez volt. Kómában tartották, hogy ne legyenek fájdalmai. Lélegeztetõ gépen volt és még mindigféle mûszerek és kütyük voltak rákötve. Az orvos azt mondta, addig tartják igy, amig a szive birja és mi is készüljünk fel mindenre, mert nem fogják kihozni onnan. Két napig birta. Az ilyen, semmi jót nem jelent. Nagyon sajnálom.
Bocs, mindigféle = mindenféle
Ne add fel az én párom is volt mesterséges kómában, az orvosok azt mondták csak idõ kérdése mert nincs remény, ez 6 éve volt és most készülünk az esküvönkre. Kutya baja:) Hinni kell benne és mellette lenni bezsélni hozzá hidd el nagyon sokat számít.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, bizom benne nem lesz baj!De most nagyon félek és németben van ha minden igaz szerdán v csütörtökön megyek ki hozzá.

Most vagyok 12 hetes kismama. Nekem 1 héttel elötte azaz a 11 hétben vettek genetikai vérvizsgálatot. és most voltam az eredményért, és nem mondta pontosan az orvos, de magas a kockázat a betegségre. Ez mit jelent? Beteg lesz?

azt mondta,hogy csütörtökön visszakell mennem,hogy megismételje a vérvételt.nem birom ki addig,már most sirogörcsöm van.mit csináljak?ha korábban lett csinálva,igy mutathat az eredmény tévesen rosszat?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt,ugye?

A kombinált teszt eredményét 1:150 vagy ennél kisebb arány esetén tekintik pozitívnak. Ez csak egy kockázat becslés, a mi nem jelenti azt, hogy biztosan gond van. Ha jól tudom száz nagy kockázatú eset közül kb. egy amikor tényleg gond van.
Szia! Nekem is viszonylag magas lett a Down kockázata a kombinál teszten. (Nekem is 11 hetesen vették le, de elvileg a erhességi korhoz korrigálják mindig az eredményt, tehát ha a papírodra 11 hetes kor volt írva, akkor õk annyival számoltak) Én végig stresszeltem 2 hónapon keresztül, mert bár az UH-n semmi probléma nem mutatkozott (kétszer elmentünk fizetõs genetikai szûrésre) de a különbözõ vérmarkerjeim mindig a kockázatos tartományban voltunk. Én végül megcsináltattam az amniocentézist, és kiderült semmi baja a kicsinek. Egyszerûen van olyan, hogy az anyának alkatilag eltérõek a vérmarkerei (nekem több mint kétszeres volt a HCG és a normális fele a PaPP). Ezt nem reklámozzák mostanában, de a dokimnak mindig van épp 1-2 érintett kismamája, akinek kihozzák a pozitív eredményt, e de eddig (másfél éve csinálják a kórházban rutinszerûen a vizsgálatot) még senkinél nem igazolódott be a gyanú, vagyis nem volt beteg egy baba sem!!!! Saját véleményem, hogy ezek a vizsgálatok semmivel sem pontosabbak, mint a sokat szidott AFP. Csak most még új, és divatos.
Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt, ugye?
Szia, én ugyanigy jártam mint te. A 12 heti genetikai vérvétel (kombinált teszt) nekem is rossz lett. Vissza kellett volna mennem, de én inkább beszéltem a genetikussal, és a magzatvízvételt választottam.Azóta megjött az eredmény, és minden rendben van. Tudom min mész keresztül, én is sokat sírtam, nagyon nehéz volt. De hidd el, annak hogy valami baj lesz, nagyon kicsi az esélye.Azt tudom, hogy ez a vizsgálat a 11.héttõl a 13hétig pontos. Én is abban reménykedtem, hogy talán az idõpont nem volt jó, és azért lett rossz az eredmény. Viszont az AFP-m tökéletes lett. Sok nyugit, és boldog babavárást kivánok. 22 hetes kismama.
elsõ vagyok... nekem a hcg-t már 5 hetesen levették, meg az egész vérképet, mást nem néztek 16. hétig. szerintem se aggódj, mert biztos, hogy minden rendben van veletek! gondolom uh-ot csinált a doki, és ott minden rendben volt
Ne keseredj el, nem lesz semmi gond.Az a helyzet a kismamákat sokszor paráztatják feleslegesen.Pl.nem idöben végzett vérvétel, sokat számít, és sok kismama jár így, mint te most.98%, hogy minden rendben lesz.Nyugodj meg.20hetes
Szia! Próbálj megnyugodni, amit most(12 het)Fognak levenni az lesza pontos!Neked is volt uh meg utána vérvétel? Nekem a dokim azt mondta, h itt az idõpont a legfontosabb!csak betöltött 12 hét után lehet a 13-ig!Várd meg azt az eredményt és reméljük utána teljesen megnyugszol!Amúgy ez csak egy becsült érték, és ha nem tetszik nekik akkor elõbb további vizsgálatokra küldenek, ami pontosabb eredményeket ad!Tudom ezt a nyugi dolgot könnyû mondani, nekem is mondhatta bárki, én csak az orvos magyarázata után nyugodtam meg! Minden jót nektek!16+1 km
milyen genetikai vérvétel van 11-12 hetesen? nekem 1x sem volt, csak az AFP 16 hetesen 12. héten van a genetikai uh.
A kérdező hozzászólása: biztos?azért köszönöm, remélem, igazad van.
A kérdező hozzászólása: nemtudom, valami papp teszt, meg hcg mérés vérbe.többit nem tudom.
bocsi, hogy ide kérdezek... de ha ennyire nagy annak a veszélye, vagy hogy is írjam...szóval nagy %-ban nem mutat jó eredményt ez a teszt, akkor minek csinálják? hogy stresszeljék a kismamákat :S :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatásokat, már kicsit jobban vagyok, már nem sirok, mert azzal is csak ártanák a babának
Utolsó hozzászólónak!Én is úgy érzem, hogy a kismamákat íjesztegetik(a legtöbb esetben), mert az orvosok még a legcsekélyebb kockázatot sem vállalják a babákért.Még úgy "emberileg"sem mernek olyan tanácsot adni, ami esetleg megnyugtatóbb lenne a kismamáknak.Pedig ezer UH-ot végeznek, amin azért sok minden látszik.
Méhsorvadás(??) (nem biztos, de azt hiszem..)

A kisfiam betegsége miatt "közgyógyellátásra" lettünk jogosultak, pontosan mit jelent ez? Mennyi kedvezmény illet meg bennünket?

Legjobb válasz: Magasabb családi pótlék 25 vagy 26.000 ,ingyenes utazás neki mindenre plussz a kisérõjének.Ingyenes gyógyszerek.Ha kicsi még és a betegsége fennáll akkor 10 éves koráig kapod a gyest.Mi baja a kicsinek?

Magasabb családi pótlék 25 vagy 26.000 , ingyenes utazás neki mindenre plussz a kisérõjének.Ingyenes gyógyszerek.Ha kicsi még és a betegsége fennáll akkor 10 éves koráig kapod a gyest.Mi baja a kicsinek?
A kérdező hozzászólása: Autoimmun betegség, izületi és egyéb megjelenési formákkal.(szemgyulladás, nyálkahártyagyulladások, véres széklet, belázasodás 40 fok közelében 4 napig minden hónapban stb. )
Elsõ vagyok de nem csak a közgyógyot állapították meg ugye hanem a tartós betegséget is mert amiket felsoroltam járandóságokat ez tartós betegeknél érvényes.Csak azért gondoltam mert ugy tudom a közgyógyot csak tartósan betegek tarhatják meg.Jobbulást kívánok.
A kérdező hozzászólása: Igen a tartós betegséget is.
Amúgy szívesen!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM.
Utolsónak! Nem csak azokat a gyógyszereket lehet felíratni ami a gyógyszerlistán van, hanem más akut (közgyógyra felírható) gyógyszereket is. Az a lista csak a havi, ill. eseti támogatás megállapításához kell. Közgyógyra lehet pl. gyógyászati segédeszközt is íratni. (pl: inhalátor, méretre készíttetett ortop cipõ stb... ) (Az inhalátor saját tapasztalat.) Kedves kérdezõ! Az igénylés menetét leírták. Kaptok egy plasztik kártyát 2 éves lejárattal, amire a megállapított havi támogatást, és az eseti támogatást arányosan szétosztva negyedévente töltik fel. Elsõ feltöltés már rajta lesz, és a fel nem használt keret halmozódik. (Kb 2-3 nap múlva már használhatjátok is) Azokat a gyógyszereket amit közgyógyra írnak fel (csak háziorvos ill. a gyerekháziorvos)ingyen kapjátok meg a patikában.(elõfordulhat pár 10 ft-os költség, de nem jellemzõ) FONTOS!!! A kártyát el kell vinni háziorvoshoz ill. a gyerekháziorvoshoz, és az elsõ alkalommal a patikába is. (különben honnan tudhatnák, hogy jogosultak vagytok-e rá?) Minden receptkiváltásnál a blokkon rajta lesz a következõ feltöltés idõpontja, lejárati idõ és a maradványösszeg a TAJ szám mellett. 2 év lejártával új jogosultságot kell igényelni a már megismert módon. A felhalmozódott összeg ekkor elvész, ugyanis a jogosultság nem hosszabbítható meg, így az összeg sem vihetõ át. Általában az orvosokkal lehet, beszélni és kb. fél évvel a lejárat elõtt el lehet kezdeni halmozni otthon a gyógyszereket. Nem mindegyik orvos ilyen, de õk sem akarják, hogy a gyerek esetleg gyógyszer nélkül maradjon. Általában, nem egyszerre, de felírják a gyógyszereket... Érdemes figyelembe venni az ügyintézési idõt is. (30 nap) Legalább ennyivel elõbb el kell kezdeni az újabb igénylést. Remélem segítettem! Szép napot!
Utolsó elõtti vagyok. Utolsónak köszi az infót és annyit pontosítanék a sajátomon, mivel most kaptuk meg a határozatot, hogy nem 6000, hanem 12000 Ft a maximális keret.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!