Találatok a következő kifejezésre: Mi pontosan a (3968 db)

Mi pontosan a pavor? Kinél hogy és mikor jött elő? Hol voltatok vele, mit mondtak?

Legjobb válasz: Nálunk nem fordult elõ, de a betegségrõl pontos leírást itt olvashatsz: http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=8982..

Nálunk nem fordult elõ, de a betegségrõl pontos leírást itt olvashatsz: http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=8982..

Mi pontosan a visual novel? Egy játék? Le kell tölteni vagy megvenni? Kapható-e Magyarországon?

Nagyon megtetszett a Diabolik Lovers cimû anime, és mivel ez a visual novel alapján van, szeretnék játszani vele. Csak nem tudom, hogy hol lehetne beszerezni.

Legjobb válasz: "Mi pontosan a visual novel" Itt le van írva róla minden, de a lényeg: a visual novel nem egy játék, hanem több hasonló játék összefoglaló neve. Mint például: alma, körte, barack = gyümölcs. - Azt sajnos nem tudom meg mondani, hogy van-e abból az animébõl ilyen játék és hogy ha igen, akkor hogyan lehet vele játszani... De ha rákeresel az interneten, lehet hogy találsz valami infót...

"Mi pontosan a visual novel" Itt le van írva róla minden, de a lényeg: a visual novel nem egy játék, hanem több hasonló játék összefoglaló neve. Mint például: alma, körte, barack = gyümölcs. - Azt sajnos nem tudom meg mondani, hogy van-e abból az animébõl ilyen játék és hogy ha igen, akkor hogyan lehet vele játszani... De ha rákeresel az interneten, lehet hogy találsz valami infót...
És nem raktam be a linket... xD Itt van: [link]
A kérdező hozzászólása: köszönöm
egyébként ha meg van a film akkor a végén miután felsorolták a stáblistát mindig kiírják a dalok címét és szerzõjét ami a filmben van


Mi pontosan a gyermeknevelési támogatás?

GYÁS-t kapok, ez mellett igényelhetem?

Legjobb válasz: A gyerekabc.hu oldalon az összes támogatásról pontos tájékoztatást olvashatsz.

A gyerekabc.hu oldalon az összes támogatásról pontos tájékoztatást olvashatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Lehet még a GYÁS és a családi mellé igényelnem valamit mint gyermekét egyedül nevelõ anya?
Szerintem a helyi önkormányzatnál érdeklõdj családtámogatási segélyek után.

Ha egy könyvkiadó honlapja ezt írja: "Szinopszisokat (maximum egy oldalban). Címen fogadunk. ", akkor az azt jelenti, hogy a kéziratot magát el se küldjük? És mi pontosan a szinposzis?

Legjobb válasz: A szinopszisnak pontos szabályai vannak. Itt egy jó összefoglaló: http://boncnok.freeblog.hu/archives/2009/08/17/Hogyan_irjunk/ (Ez a 3. rész, az elsõ kettõnek ott van a linkje az elején.) Igen, kéziratot felejtsd el. A szinopszis alapján majd bekérik, ha érdekli õket. (Ha kéziratot küldenél, akkor azt meg sem nézik, funkcionális analfabétának néznek, hiszen egy mondatot nem vagy képes értelmezni.) És maximum egy oldal legyen, ha több, úgyis dobják. Szerintem csatold Word formátumban, ne az email törzsébe szúrd be, az is amatõr megoldás.

A szinopszisnak pontos szabályai vannak. Itt egy jó összefoglaló: http://boncnok.freeblog.hu/archives/2009/08/17/Hogyan_irjunk/ (Ez a 3. rész, az elsõ kettõnek ott van a linkje az elején.) Igen, kéziratot felejtsd el. A szinopszis alapján majd bekérik, ha érdekli õket. (Ha kéziratot küldenél, akkor azt meg sem nézik, funkcionális analfabétának néznek, hiszen egy mondatot nem vagy képes értelmezni.) És maximum egy oldal legyen, ha több, úgyis dobják. Szerintem csatold Word formátumban, ne az email törzsébe szúrd be, az is amatõr megoldás.
A kérdező hozzászólása: igen, köszi, ezeket mind tudom, és az oldalt is ismerem, csak a mondat jelentése nem volt világos. és akkor ha tetszik nekik, kérik a kéziratot, és csak akkor küldjem? rendben, köszönöm szépen a segítséget.

Mi pontosan a logikai meghajtó?

Legjobb válasz: Logikai meghajtó több féle is van pl mikor deamon-tools nevû programmal egy dvd képfájlhoz betût rendelsz, vagy amikor több particiót vagy merevlemezt egy logikai egységként kezelsz pl ntfs fájlrendszernél ezt stripsnek hívják.

Logikai meghajtó több féle is van pl mikor deamon-tools nevû programmal egy dvd képfájlhoz betût rendelsz, vagy amikor több particiót vagy merevlemezt egy logikai egységként kezelsz pl ntfs fájlrendszernél ezt stripsnek hívják.

Mi pontosan a Dramatical murder?

játék.sorozat??

Legjobb válasz: Yaoi szerepjáték, idén nyáron lesz belõle sorozat. :)

Yaoi szerepjáték, idén nyáron lesz belõle sorozat. :)
A kérdező hozzászólása: jaaaaa..köszönöm szépen :)

Mi pontosan a Westermarck hatás?

Bővebben kifejtett választ sehol nem találtam a neten.

Legjobb válasz: Akik együtt nevelkedtek gyerekkorukban, azok közt szexuális averzió alakul ki.

Akik együtt nevelkedtek gyerekkorukban, azok közt szexuális averzió alakul ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Viszont egy kérdés még ezzel kapcsolatban: Az hogy lehet, ha kisgyerekek együtt nõnek fel, majd késõbb szerelembe esnek és összeházasodnak? Vagy ez csak rokonoknál érvényes?
Nem csak rokonoknál érvényes. Az izraeli kibucokban figyelték meg például a jelenséget, ahol szoros együttélésben nõnek fel a gyerekek. De természetesen minden szabály esetén van kivétel :) , szóval persze, elõfordulhat az, amit írsz.
Semmi. Csak egyházi kérdésekbe szólhat bele.
dr. Bánk József: Egyházi jog c. könyvébõl: 1. A pápa az Egyházban a legfõbb törvényhozó: Egyetemes és partikuláris törvényeket alkothat, kiváltságokat, felmentéseket engedélyezhet. Jogszabályokat megváltoztathat, magyarázhat, hatályon kívül helyezhet. Egyetlen korlátja a tételes isteni és természeti jog. 2. A pápa a legfõbb bíró: peres ügyekben a legfelsõbb fórum. Minden hívõnek joga van a pernek bármely mozzanatában, bármely bíróságtól egyenesen a pápához fordulni. Nagyobb fontosságú ügyek, pl. pápai követek, bíborosok (régebben uralkodók, trónörökösök) minden ügyében, a megyéspüspökök peres ügyében illeti az ítélkezés joga. Ezen kívül bizonyos cenzúrák alóli felmentés joga is a Szentszék alá tartozik. A pápa ítélete ellen sem az egyetemes zsinaton, sem világi bíróságnál fellebbezni nem lehet. 3. A pápa a legfõbb felügyeleti hatóság: Ezt a jogát az egész Egyházban gyakorolja nunciusok, apostoli delegátusok által, akik közvetlenül õrködnek az egyházi állapotok felett és azokról jelentést küldenek. A felügyeleti jogon belül a "nagyobb ügyeket" (causa maiores) magának közvetlenül fenntartja a Szentszék. Ezek: egyetemes zsinat egybehívása, egyházmegyék, egyháztartományok, nullius apátságok, prelatúrák, káptalanok létesítése vagy megszüntetése, uralkodól és államfõk egyházi természetû ügyei, bíborosok, püspökök, nullius apátok, prelátusok, apostoli adminisztrátorok kinevezése vagy felmentése, katolikus egyetemek alapítása, liturgia szabályozása, pápai jogú szerzetesrendek alapításának engedélye vagy feloszlatása, az egyházi vagyon feletti legfõbb felügyeleti jog és az egész Egyházra kiterjedõ adóztatási jog. A pápa képviseli az egész Katolikus Egyházat az államok uralkodóival és kormányaival szemben, velük megállapodásokat, konkordátumokat köthet az egész Egyház nevében. Sajátos tiszteleti jogok: címek és megszólítások, jelvények és ruhák A pápai primátuson kívül még 5 egyházi hivatalt tölt be: Róma és környékének püspöke, a római egyháztartomány metropolitája, Nyugat patriarchája (errõl XVI. Benedek pápa már lemondott), Olaszország és a hozzá tartozó szigetek prímása, Vatikán állam szuverénje. A pápa mint világi államfõ: Vatikán állam fölött a Szentszék teljes tulajdonjogot gyakorol. Az 1929-es lateráni szerzõdés értelmében Vatikánváros területe mindig és minden esetben sérthetetlen. A pápa tehát mint egyházfõ egyfelõl lelki ügyekben szuverén, de mint államfõ a Vatikánban politikai hatalmat gyakorol. A két hatalom egymástól független, ha megszûnne az egyik, attól még a másik megmaradhatna.

Mi pontosan a kandi kamera? Annyit tudok, hogy vicces szívatásokhoz van köze.

műsorféle?

Legjobb válasz: hát asszem hogy gõze sincs az embernek hogy ott van vagyis relytett kamera

hát asszem hogy gõze sincs az embernek hogy ott van vagyis relytett kamera


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!