Találatok a következő kifejezésre: Mi okozza pattanásokat (8 db)

Mi okozza a pattanásokat?

Legjobb válasz: Sokan azt hiszik, hogy a kosz okozza a pattanásokat, pedig ez nem igaz. A pattanás kialakulása úgy kezdõdik, hogy az elhalt hámsejtek, keveredve a test által termelt természetes zsírral eltömítik a pórusokat. Ennek nincs köze a koszhoz, így ha gyakran mossuk az arcunkat, azzal sem javíthatunk bõrünk állapotán. Ha túl gyakran mossuk vagy próbáljuk alkohollal tisztítani bõrünket, még ronthatunk is a helyzeten.

Sokan azt hiszik, hogy a kosz okozza a pattanásokat, pedig ez nem igaz. A pattanás kialakulása úgy kezdõdik, hogy az elhalt hámsejtek, keveredve a test által termelt természetes zsírral eltömítik a pórusokat. Ennek nincs köze a koszhoz, így ha gyakran mossuk az arcunkat, azzal sem javíthatunk bõrünk állapotán. Ha túl gyakran mossuk vagy próbáljuk alkohollal tisztítani bõrünket, még ronthatunk is a helyzeten.
szar
Szerintem is hormontermelõdés.
A pattanásokat, bármennyire sokan nem hiszik sokszor a tejérzékenység is kiváltja. Tpasztalatból mondom, mivel fiam kamaszként pattanásos volt és miután a tejfogyasztást abbahagyta a pattanásai is eltüntek.
hat a valaszt nem igazan tudom, de nekem altalaban akkor van mikor menstrualok ... (vajon mert?)
A hormontermelõdés.
állítólag a sok stresztõl és ha nagyon sok sót eszel
.
1: nem szép mások kérdéséhez ujabb kérdést feltenni.Egyébként elöször regisztrálj, aztán válaszd ki a megfelelõ kategóriát, és ott van hogy ujkérdés.arra ká kattintasz, és már mehet is. 2:A pattanások elsõsorban kamaszoknál jelentkezik, de felnött korban is lehet.Okozhatja a stressz, a porusok eltömõdése.Valamilyen szinten a csoki, és a zsiros ételek(szotyi, chips..)okozhat pattanásokat.A börön maradt smink is okozhatja, hiszen elzárja a levegõt a börtõl.Az a legfontosabb, hogy ne nyomd ki a gyulladtakat (vagy ha teszed is, akkor is tiszta kézzel!), használhatsz különbözõ krémeket is (de azért nem kell minden reklámot bevenni), de szerintem a legjobb hogyha elmész a kozmetikusodhoz (vagy ha nagyon durva, akkor börgyógyászhoz), mert õ(k) megtudják mondani a pontos okot, hiszen mindenkinek más milyen a bõre, ezért nem mindegy hogy mivel kezeljük.
Én meg tudom hogy kell választ írni, de kérdést azt nem tudom hogy kell. Választ írni így kell:minden válasz után legalúl ott van hogy válasz írása. (kékkel) De hogy kell kérdést írni? :)
a pattanások nagyon sok mindetõl kialakulhatnak. az hogy mindenkin van pattanás...hát tinikorban természetes. De mindent a szervezeted okoz. A pattanások jelezhetik ha valahol nem mûködik vaalmi medfelelõen!!! Rossz fogak, nemi jellegû problémákra utalnak az állcsont és alatta lévõ pattanások. Nem véletlen van az sem, hogy pl. a legtöbb nõ ha menstruál kijön egy-két pati! Azz sem a csokitól, a faggyútól vagy a stressztõl van!!
A kis miteszer begyullad és pattanás lesz belõle
Szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni, mivel mindenkin van pattanás. Azt mondják, hogy a csokitól van , de ez nem igaz, mert bebizonyították. Különben is nem azt nézik, hogy mi van az arcodon, hanem hogy milyen vagy!!!
Ez hülyeség http://WWW.vichy.hu-n van egy film ami azt mútatja hogy a megnyagyobbodott faggyúmirigyek a stresstõl pár kijön az arcra!EZ AZ IGAZSÁG és ha tonikolod jobb lesz és ne streselj!
azóta szerintem már megküzdött a pattanásokkal :D

Most, hogy sikerült kideríteni mi okozza a pattanásaimat, hosszú távon mit érdemes erre a problémára használni?

Sziasztok! Sajna évekig küzködtem szörnyű pattanásokkal, és érdekes módon azon belül is csak a fehér típusú fordult elő, de az nagyon erősen, napi átlagos 20-30 darabbal. Fél éve felkerestem az egyik legjobb bőrgyógyászt ez ügyben, aki végül is megértette velem, miért is nem működött az a sok minden külsőleges-belsőleges dolog, amikre évekig pazaroltam a pénzem. Elmondtam neki mindent megfigyelésemet és elmondta nekem, hogy vannak egyének - bár ritkán - akiknél bizonyos hormonok miatt a pórusok kissé szűkebbek és nem igazán tud napi rendszerességgel rendesen kitisztulni a bőr, így mélyen alatta (látva az arcomat) baktériumtelepek alakultak ki, és ez vezetett a folyamatos telepes pattanásokhoz, és ezért sem hatott semmi, amit külsőleg kentem magamra, december óta szedek egy antibiotikumot (tetracycline) egy nagyon jól összeállított külső ápoló szettel együtt (kénes, antibakteriális krém és speckó arcszesz stb.) így rendbe jött az arcom! Most éppen avval fogunk próbálkozni, hogy lecsökkentsük az antibiotikum mennyiségét (majd szépen lassan nullára), de ez persze semmire sem garancia. Most pl pár napja elfogyott és 2-3 patti bár kicsi de megjelent, ma fogok a nővel konzultálni szóval nem is ez a probléma. A kérdésem igazából az, hogy van-e itt bárki, akinek hasonló vagy ugyanez volt az oka és hosszabb idő után (évek) végül is rendeződött-e neki ez a dolog, azaz én 21 leszek most nyáron és egyesek szerint ez az időszak, amikor lecsillapodik a hormonok átállása és egyre jobb lesz a helyzet. Azonban az orvosnő világosan elmagyarázta, hogy a hormonálisan a szűkebb pórusokra hajlamos egyéneknek egész életében fennállhat ez a probléma, és a későbbiekben is 'beraktározódhatnak' bacitelepek a bőr alatt, amik nálam talán mindig problémát fognak jelenteni, bár egyre mérsékeltebben. Akinek hasonló az ok, talált bármi gyógyszer nélküli technikát arra, hogy miként oldja meg a pórusoknak a rendes kiürülését, és hogy elkerülje a bacifelhalmozódást? Olyan technikát, ami hosszabb időn keresztül működik? Természetesen a gőzölést ismerem, és többnyire egészségesen is táplálkozom, de ezek önmagukban sajnos nem oldották meg soha a bacik felhalmozódását, mert hormonálisan 'így vagyok beállítva' sajna. Talán a hormonokkal kéne valamit változtatni, csak hát az egy érzékeny terület. Hasonló tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem faggyúmrigy túlmûködésem volt, ami hozzád hasonlóan azzal jár, hogy nem tud ürülni a faggyú és baktrériumok begyullasztják, így teli lettem pattanással. Nekem a Baviphat termékek segítettek (a szabályozó krémek mellett) és a sport! Mindig is sportoltam, de csak alakformáló órákat vettem, inkább az izomtömegnövelés volt cél. Aztán elkezdtem spinningre és Iron System (pl. Hot iron) órára járni és nagyon szeretem. Eléggé leízzadok, ami közben picit megnyílnak a pórusok, kiizzadom a baktériumokat és a meglévõ pattik is könnyebben eltávolíthatóak. Az is sokat segített, mikor a párom tanácsára átálltam az óvszer helyett a fogamzásgátló tablettára.

Szia! Nekem faggyúmrigy túlmûködésem volt, ami hozzád hasonlóan azzal jár, hogy nem tud ürülni a faggyú és baktrériumok begyullasztják, így teli lettem pattanással. Nekem a Baviphat termékek segítettek (a szabályozó krémek mellett) és a sport! Mindig is sportoltam, de csak alakformáló órákat vettem, inkább az izomtömegnövelés volt cél. Aztán elkezdtem spinningre és Iron System (pl. Hot iron) órára járni és nagyon szeretem. Eléggé leízzadok, ami közben picit megnyílnak a pórusok, kiizzadom a baktériumokat és a meglévõ pattik is könnyebben eltávolíthatóak. Az is sokat segített, mikor a párom tanácsára átálltam az óvszer helyett a fogamzásgátló tablettára.

Mit tegyek hogy rájöjjek hogy mi okozza a pattanásaimat?

18f természetesen nem 10-20-30 pattanásról hanem jóval többről beszélek:S

Legjobb válasz: Akkor úgy kezdjük, hogy voltál-e ezzel orvosnál, és ha igen milyen orvosnál? Bõrgyógyász, endokrinológus látott-e?

Akkor úgy kezdjük, hogy voltál-e ezzel orvosnál, és ha igen milyen orvosnál? Bõrgyógyász, endokrinológus látott-e?
A kérdező hozzászólása: voltam már jópár orvosnál, de értelmes megoldást egyik sem mondott, csak tüneti kezelést, hogy majd a roaccutan megoldja..ebbõl én nem kértem endokrinológus, sajnos még nem, konkrétan mit jelent ez?
Az endokrinológus a hormonháztartással foglalkozik. Mivel még benne vagy a korban, így nem lehet nálad hormonális betegségrõl beszélni, hiszen 18 évesen lehetnek a normális szinttõl való eltérések. Nem csak a Roaccutan létezik aknés problémákra, holott minden bõrgyógyász ezzel nyomul. Vannak tablettás antibiotikumos kezelések is, amik kevésbé rombolják a szervezeted, nyilván nálad belsõ eredetû a probléma, ami sok kivizsgálással jár. Ha van rá keret, akkor magánorvoshoz menj, mert az SZTK-ban nem nagyon foglalkoznak az emberrel...

Mandulaműtétem volt 4 hete. Azonban már 1, 5 hete folyton jönnek ki az arcomon/hátamon a pattanások, miteszerek. És semmit sem tudok ellene tenni. Mit csináljak? Mi okozza?

Legjobb válasz: Lehet gócos volt a mandulád, és eltávolították. Valószínû így tisztul ki a szervezeted utána. Igyál csalánteát, az méregtelenít! Jobbulást!

Lehet gócos volt a mandulád, és eltávolították. Valószínû így tisztul ki a szervezeted utána. Igyál csalánteát, az méregtelenít! Jobbulást!
A gócos mandula nagyon sok betegséget okozhat. Nekem is ugyanígy volt, pedig már 25 éves voltam, nem kamasz! Sõt, még a hajam is elkezdett hullani. Kellett neki kb. 3-4 hónap, mire minden rendbe jött. Kozmetikushoz menj, mást nem tudsz tenni, jót tesz a méregtelenítés. A mandulád gyógyulását segítheted fertõtlenítõ szájöblögetéssel. ÉS jégkrémekkel! :D (Komolyan, jót tesz, a hideg nem segíti a bacik szaporodását ellentétben a meleg gyógyteákkal.)

38éves vagyok és nagyon sok pattanás jön ki rajtam a hátamon a fenekemen a combomon mi okozza?

Legjobb válasz: Ki kéne vizsgálni. Ennek belsõ okai vannak. Leggyakrabban emésztõszervi problémák.

Ki kéne vizsgálni. Ennek belsõ okai vannak. Leggyakrabban emésztõszervi problémák.

Mi okozza az állon lévő pattanásokat?

Már rég nem vagyok kamasz. Az idén betöltöm a 23-at, ennek ellenére folyton ragyák jönnek ki az államon. Voltam már vérvételen és rendben találtak mindent (vércukor, koleszterin stb...). Írtak már fel zyneritet is, amit használtam is, de csak jobban kiszárította az amúgy is száraz bőrömet. Most egy glikolsavas krémet használok, de úgy néz ki, hogy ez sem segít. Ajánlanátok krémet vagy valamit ami használ?

Legjobb válasz: Nem érintkezik valamivel? Mondjuk egy sál, vagy a telefonod, amikor beszélsz. De nekem az szokott használni, hogy egy jégkockatartóba beleteszek apróra vágott petrezselymet egy kis vízzel, lefagyasztom és dörzsölgetem vele.

Nem érintkezik valamivel? Mondjuk egy sál, vagy a telefonod, amikor beszélsz. De nekem az szokott használni, hogy egy jégkockatartóba beleteszek apróra vágott petrezselymet egy kis vízzel, lefagyasztom és dörzsölgetem vele.
*öt perc alatt lelohad.
A stressz is okoz ott, legalább is nálam , amikor stresszes vagyok, ott jelennek meg elõször
A kérdező hozzászólása: Nem érintkezik úgy semmivel. Nekem valahogy úgy mélyebben vannak. Nem lehet kinyomkodni õket. Amikor meg elmúlnak, akkor meg piros folt marad utána sokáig, ami nem ritkán még be is barnul. Nagyon kétségbe vagyok esve:( Nem tudok ellenük mit tenni, de azért köszi a tanácsot, majd kipróbálom.
http://www.bien.hu/pattanas-terkep:-az-arcod-pattanasai-arul.. Áll: Az áll területein megjelenõ pattanások lehetséges okai: - lefekvés elõtti étkezés - hormonális vagy nõgyógyászati problémák - a vesemûködés nincs egyensúlyban - az áll kézzel való babrálása - nem megfelelõ fogkrém Amit tehetsz ellene: - lefekvés elõtt legalább 3 órával étkezz - fogyassz minél több friss zöldséget és gyümölcsöt - legyen részed minél több pihenésben - a hormonháztartása rendben tartása - napi minimum 20 perc testmozgás - feküdj le korán és kelj fel korán - cserélj fogkrémet A pattanások kialakulásáért legtöbb esetben belsõ problémák felelõsek. Próbálj egészséges életmódbeli szokásokat kialakítani, hogy hosszú távon megõrizhesd bõröd szépségét. Ezek a megoldások nem garantálják a pattanások elmúlását. Ha egy hónapon belül nem tapasztalsz változást, keress fel bõrgyógyászt.
Az étel, amit megeszel: csoki, olajos magvak, zsírosabb étel, fûszeres kaja, alkohol. Vagy ha esetleg szedsz vmilyen gyógyszert.

Mi okozza a felkaromon egyre szaporodó "dudorokat", apró pattanásokat?

25 éves vagyok, életmódomban nem változtattam az elmúlt hónapokban, nem ér több stressz, évek óta natur- és biokozmetikumokat használok. A felkaromon 1-2 hónapja megjelentek azok a kis pattanások vagy mik, végigsimítva érezhet?, kinyomhatók és most már nemcsak a felkar elüls? részén láthatók, hanem hátul is. Nem látványos annyira, mint néhány emberen látom, de zavar., és eddig csak a bal karomon jöttek el?, de pár hete a jobbon is megjelent pár.

Legjobb válasz: Lehet a naptól, vagy lehet szûrtüszõ gyulladás, esetleg menj el egy bõrgyógyászhoz, bár nekem mindenre azt mondják, ááá ekcéma:D (kétlem, hogy ennek köze lenne hozzá)

Lehet a naptól, vagy lehet szûrtüszõ gyulladás, esetleg menj el egy bõrgyógyászhoz, bár nekem mindenre azt mondják, ááá ekcéma:D (kétlem, hogy ennek köze lenne hozzá)

Ennyire megváltozott volna a hormonháztartásom, vagy más okozza (pattanásokkal kapcs. Kérdés)? Mi a megoldás?

Terhességem kezdete óta elkezdtem pattanásos lenni. Akkor nem annyira zavart (bár állítólag a kismamák szépek),én nem voltam szép a sok pattanásommal. Mindenki mondta,hogy a szülés után elmúlik. Nem múlt el.

Legjobb válasz: Hát nem értek annyira a bioszhoz, de az tuti,hogy a mensi miatt jön ki, mert nekem is akkor szokott.Nem sok max 3 v 4 de mindig kijön elõtte egy héttel, aztán el is múlik.Szóval nem vagy egyedül ez vigasztaljon (megjegyzem én sosem voltam pattanásos tini korom alatt sem mégis minden mikulás elõtt szépen kijöttek azok a fránya kis gennyek:)

Hát nem értek annyira a bioszhoz, de az tuti, hogy a mensi miatt jön ki, mert nekem is akkor szokott.Nem sok max 3 v 4 de mindig kijön elõtte egy héttel, aztán el is múlik.Szóval nem vagy egyedül ez vigasztaljon (megjegyzem én sosem voltam pattanásos tini korom alatt sem mégis minden mikulás elõtt szépen kijöttek azok a fránya kis gennyek:)
15 hónapos a lányom. 8 hetes korától van menzeszem, szoptattam 14 hónapig és mióta abbahagytam pattanásos vagyok, szõrös és megbolondult a menzeszem. 14-én megyek endokrinológiára, mert ez szerintem (meg a háziorvosom szerint sem) normális jelenség. Szóval, ez ennyire zavaró, akkor kérj beutalót a nõgyógyászati endokrinológiára és nézesd meg a hormonjaidat, az a biztos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!