Találatok a következő kifejezésre: Mi okozhatja szem (22 db)

Mi okozhatja a szem alatti sötét, feketés elszíneződést, foltot, ami állandó jelleggel megvan?

Legjobb válasz: Mivel a szem alatt vékony a bõr ezért átütnek rajta a hajszálerek,ha a hajszálerek miatt van lehet fáradtság vagy keringési probléma.Okozhatja emésztési zavar,az emésztés javításával megszûnik.Nagyon jó rá ha fekete tea filtert leforrázol,utána jól lehûtöd és ezt rakod a szemedre.Uborka karikát is rakhatsz rá.Nem tesz jót a stressz az alkohol és a cigi.

Mivel a szem alatt vékony a bõr ezért átütnek rajta a hajszálerek, ha a hajszálerek miatt van lehet fáradtság vagy keringési probléma.Okozhatja emésztési zavar, az emésztés javításával megszûnik.Nagyon jó rá ha fekete tea filtert leforrázol, utána jól lehûtöd és ezt rakod a szemedre.Uborka karikát is rakhatsz rá.Nem tesz jót a stressz az alkohol és a cigi.
Okozhatja a kialvatlanság, vitaminhiány.

Mi a megoldás? Lehet e műteni, esetleg tényleg szem izom problémám lehet, vagy látó ideg? Mi okozhatja és mivel gyógyítható? Lehet egy szem egyszerre pluszos is meg minuszos is?

Én írtam ki azt a kérdést, hogy lehet használ a szemüveg?

Legjobb válasz: hogy lehet megkülönböztetni tünetek alapján a láto ideg problémát és a szem izom gondokat? és a szem izom problémát lehetm üteni, vagy segithet a kobntakt lencse? ha igen, kakor mér nem tudják memgondnai mi a baja a szememnek, és h nem érdemes vele foglalkoznom?

A kérdező hozzászólása: hogy lehet megkülönböztetni tünetek alapján a láto ideg problémát és a szem izom gondokat? és a szem izom problémát lehetm üteni, vagy segithet a kobntakt lencse? ha igen, kakor mér nem tudják memgondnai mi a baja a szememnek, és h nem érdemes vele foglalkoznom?

Mi okozhatja, hogy így lüktet, rángatózik a szemem külső sarka?

Legjobb válasz: Állítólag a stressz okozhatja. Lehet benne valami, mert vizsgaidõszakban nekem is csinálta.

Állítólag a stressz okozhatja. Lehet benne valami, mert vizsgaidõszakban nekem is csinálta.
tikkel....Nekem is szokott néha.....
Kialvatlanság. Pihenj többet és ne éjszakázz!
Nekem is szokott lenni, de viszont nekem azért mert 5 éves korom óta szemtengelyferdülésem van.Menj el szemorvoshoz!


Mi okozhatja, hogy dagadtak a szemeim, látszólag ok nélkül?

Nekem már évek óta kb. havonta egyszer bedagad hol az egyik, hol a másik szemem alul és felül is. Nem kicsit, nagyon, elég ijeszt? látvány. Már mindenféle orvosnál jártam, de nem találtak semmit, ami okozhatná. Nagyon zavaró tünet, ilyenkor nem is megyek emberek közé. Van valakinek hasonló problémája?

Legjobb válasz: nem kicsit? nagyon? :) (bocsánat, csak ez már szállóige) én arra gondoltam, hogy nem lehetséges-e, hogy a ciklusodnak megfelelõen havonta bedagad valamelyik szemed? szerintem menj el egy nõgyógyászhoz és egy endokrinológushoz. én arrafelé venném az irányt, ha még ezirányban nem kutakodtak! A szem környékén a leglágyabbak a szövetek, s azért dagad meg pont ott szerintem. Jobbulást kívánok!

nem kicsit? nagyon? :) (bocsánat, csak ez már szállóige) én arra gondoltam, hogy nem lehetséges-e, hogy a ciklusodnak megfelelõen havonta bedagad valamelyik szemed? szerintem menj el egy nõgyógyászhoz és egy endokrinológushoz. én arrafelé venném az irányt, ha még ezirányban nem kutakodtak! A szem környékén a leglágyabbak a szövetek, s azért dagad meg pont ott szerintem. Jobbulást kívánok!
Allergia, akár gyógyszerallergia is.
Szia. Lehet, hogy nem fogok újdonságot mondani vele, de talán egy allergia vizsgálat megoldaná a problémádat. Az egyik férfi ismerõsömnek egyik napról a másikra olyan dundi ajkai lettek mint Kelemen Annának (gondolhatod, hogy õ sem vágyott emberek közé:-) ) ...kiderült hogy allergiás egyfajta ételkombinációra. Kapott egy kis gyógyszeres kezelést, és már el is múlt a dolog... gyógyulj meg!
én is allergiára gondolok vagy ha menzesz elõtt dagad be akkor lehet a vízvisszatartás miatt is. ajánlom keress fel nõgyógyászt endokrinológust.

Negatív irányba is romolhat a szem? Mi okozhatja?

Legjobb válasz: A szem a korral változik. Anyukám távolra nem látott kb 40 éves koráig. Utána pár évre levette a szemüveget, mert tökéletes lett a látása. Végül romlott, de másik irnyba és most olvasáshoz kell neki.

A szem a korral változik. Anyukám távolra nem látott kb 40 éves koráig. Utána pár évre levette a szemüveget, mert tökéletes lett a látása. Végül romlott, de másik irnyba és most olvasáshoz kell neki.
Most mi a negatív és a pozitív irány?
A kérdező hozzászólása: Negatív dioptria irányába gondoltam. Azért kérdeztem mert rossz egyik ismerõsöm látása és mondta, hogy egyik szemüveg se jó neki, amit mi hordunk. Közben rájöttem, hogy ez azért van, mert egyik szeme rosszabb lehet a másiknál és így is van.
Tizenéves korban szokott kialakulni a rövidlátás (amihez mínuszos szemüveg kell), ennek oka a gyors növekedés, amit a szem nem tud követni. 40 éves kor körül és azután szokott kialakulni távollátás (amihez pluszos, azaz olvasószemüveg kell), ezt a szem öregedése okozza. A szemüveges óvodások esetében nem tudom, mi van, talán valami veleszületett (de az amúgy pluszos szokott lenni, és tizenévesen megjavulhat).

Mi okozhatja ezt a tunetet? Egy eves fiam arcan pontosabban a szemei korul az orran illetve a szaja korul vannak gombostu nagysagu piros kis pontocskak. Valamilyen allergia lehet?

Eloszor kb negy honapos koraban jelentkezett akkor meg csak az egyik szemen de mostmar elterjedt.Folyamatosan viszem orvoshoz de sajnos nem jutok semivel elorebb.Eloszor azt tanacsolta kenjem Elocom kremel, az egy darabig eltuntette a pontocskakat majd amikor ujra megjelentek de akor mar egyre tobb es tobb lett, most felirt egy szirupot allergia ellen de hiszen meg azt sem tudja mire allergias! Most kiirta allergia tesztre kb otodik alkalom utan. De en egyaltalan nem tudok megnyugodni.Hatha tud valaki valamilyen tanacsot adni akivel mal elofordult hasonlo dolog.

Legjobb válasz: Nekünk a hibiszkuszra volt allergiás, ami a legtöbb babateában van. Mikor nem adtam neki, akkor szépen elmúlt. Nem tudom segítettem-e, de nálunk ez volt a helyzet. Az Elocom krémmel vigyázz, mert szteroid tartalmú. Én használom psoriasisra és bár nem kenek magamra sokat kéthetente szünetet kell tartanom, mert elég radikális krém.

Nekünk a hibiszkuszra volt allergiás, ami a legtöbb babateában van. Mikor nem adtam neki, akkor szépen elmúlt. Nem tudom segítettem-e, de nálunk ez volt a helyzet. Az Elocom krémmel vigyázz, mert szteroid tartalmú. Én használom psoriasisra és bár nem kenek magamra sokat kéthetente szünetet kell tartanom, mert elég radikális krém.
Kérdezz meg más gyerekorvost is, mit mondanak. http://www.orvostudakozo.hu ingyenes
Az én fiamnál ez a fáradtság jele, de a tiednél ez nem biztos.
Nem tudom van-e összefüggés, de vannak emberek akiknek a szeme környékén más árnyalatú a bõre, a férjemé is ilyen. Ha nem fáradt, akkor csak pirosabb kicsit, ha fáradt akkor szürkés-barnás. Nem hiszem, hogy probléma lenne, és nem tudom mi okozza.

3hetes kisfiam jobb szeme 2 percenként becsipásodik, de váladék szerűen. Mi okozhatja? Mit tegyek?

1 hetes koráig is így volt, akkor mindkét szeménél, de el is múlt. 2 napja jött újra el? a jobb szeménél, lassan ilyeszt?mértéketölt a váladékozás.

Legjobb válasz: Lehet, hogy könnycsatorna elzáródás, de az is lehet, hogy kisebb gyulladás. Szólj mindenképp a gyerekorvosnak, addig is törölgesd forralt vízzel / kívülrõ befelé / és csöpögtess bele anyatejet, gyulladásgátló hatású, meglátod jót tesz. Tapasztalatból beszélek, nálunk is volt mindkettõ.

Lehet, hogy könnycsatorna elzáródás, de az is lehet, hogy kisebb gyulladás. Szólj mindenképp a gyerekorvosnak, addig is törölgesd forralt vízzel / kívülrõ befelé / és csöpögtess bele anyatejet, gyulladásgátló hatású, meglátod jót tesz. Tapasztalatból beszélek, nálunk is volt mindkettõ.
Nekunk is volt 3 hetes koraig en kamilla teaval tisztogattam naponta tobbszor is nekunk bevallt elmult. 13 hetes kisfiu anyukaja
Szia.Az én lányom is ilyen volt, a doki azt mondta ha piros is körülötte, cseppentsek bele anyatejet.Néhány napig csináltam , és szépen el is múlt.Anyatejnél jobb gyull.csökkentõ nincs!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos nem javul a helyzet, az egész szemecskéje kezd bepirosodni, bedagadni. látványosan kevésbé tudja kinyitni mint a másikat :(

Amikor a barátnőmel le akkarok feküdni és a cerka is áll a szemébe nézek és egyszere le kokad ezt mi okozhatja?

vagy is mikor végzek az elő játékal és már a lány nagyon fel van izgulva és nekem is áll a zászlo probálom neki be helyezni de mikor a szemébe nézek le kokad valamiért ez engem nagyon zaklat h nem tudom ki elégiteni és én is nagyon kivánom már de valamiért nem áll rendesen fel. de azelőt mielőt meg ismertem volna ezt a lányt soha egyszer se fordult elő ilyen mi okozhtja ezt??

Legjobb válasz: Szerintem küklopsz a rokona.

Szerintem küklopsz a rokona.
A lelki ismeret!!:D
Talán az bzdmeg, hogy a csajod 13 éves éves!!! PEDOFIL ÁLLAT!
A kérdező hozzászólása: Hát abba igazad van hogy igazán szeretem én is erre gondoltam és sztem ha õsze költözök vele nem lesz gond a merevedésemel thx mindnekinek :)
Lehet pont azért, mert igazán szereted. És meg is akarsz neki felelni, jól is akarod csinálni, és izgulsz is egy kicsit. Ne csak akkor nézz a szemébe, ha már merevedésed van, hanem azzal kezd az egészet és végig nézz a szemébe, akkor nem érhet meglepetés. Hajrá haver!
A kérdező hozzászólása: hát izé nem tudom mi van velem de ezt a lányt szeretem és õsze is akarunk költözni de valamiért nem akar merevedésem lenni mikor arra kerül a sor.. de viszon az elõjátéknál semi gondom nincs a merevedésel szval nem értem
Én támogatom ezt a választ: "A lelki ismeret!!:D" Kedves saul.Nem csak egy nõ van a játékban szerintem sem.Én még arra is tippelnék, hogy akirõl írtál az a második.
Mint ahogy az elsõ írta, tudat alatt tudod, hogy nem szabad megrontani ezt a szegény leányzót...
Egy Uchihával van dolgod, ez genjutsu.
Ahogy ezt leírtad, viccesnek tûnik elsõre XD. Nos két esélyed van. 1. Nem nézel a szemébe 2. Merevedés elõsegítõ tabletták :D vagy "szeresd meg a szemét"
a 4. az mekkora istenem :'D :'D

Miért van az, hogy már reggel óta a bal vállamban az izom ugrál/rángatózik és eléggé kellemetlen érzés, a vállam szélső része egy 2-3 centtis átmérőben, szemmel is látható. Mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: Az idõszakos izomrángás oka átmeneti ion- háztartásbeli zavar, fáradtság. Magnesium, Calcium szedése enyhítheti a panaszokat. Nincs különösebb jelentõsége.

Az idõszakos izomrángás oka átmeneti ion- háztartásbeli zavar, fáradtság. Magnesium, Calcium szedése enyhítheti a panaszokat. Nincs különösebb jelentõsége.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!