Találatok a következő kifejezésre: Mi okozhatja Valami (37 db)

5 éves kisfiamnak fáj a hasa! Ma reggelire tojást evett kenyérrel! Ebédre babfőzeléket! Vacsira pedig vajas kenyeret! Mi okozhatja? Valami javaslat hogy jobban legyen?

Legjobb válasz: Valószinû,hogy a babfõzelék a ludas!Nagyon szeles,és puffasztó étel egy 5 évesnek.Még nekem is problémás,ha azt eszek.Espumisan csepp,vagy emésztést könnyítõ tabletta segíthet.Nézz utánna gyereknek mi adható ezek közül.

Valószinû, hogy a babfõzelék a ludas!Nagyon szeles, és puffasztó étel egy 5 évesnek.Még nekem is problémás, ha azt eszek.Espumisan csepp, vagy emésztést könnyítõ tabletta segíthet.Nézz utánna gyereknek mi adható ezek közül.
Valószínüleg a babfõzeléktõl puffad. Espumisan csepp vagy gyöngy segíthet. Ha amúgynem lázas, hasa nem megy, nem hány, akkor egyebet nem tudsz tenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ akkor adok neki Espumisant remélem az helyre teszi a pociját!
Szerintem, ha megissza próbálkozz gyógyteával (kamilla, édeskömény). Volt széklete? Én is a babra gondolnék, sajnos nem mindig jutnak ki a szelek a pocakból, lehet elakadtak út közben. Melegítõpárna a pocakra ami még segíthet. Ha meg komolyabb, akkor mindenképpen puffadásgátló, pl az espumisan csepp. Hm, holnap ovi, lehet esetleg valami lelki ok? Ennyi ami eszembe jutott hirtelen.
A kérdező hozzászólása: lelki oka tuti nincsen! tudott kicsit pukizni de még mindig nagyon fáj neki! tea pedig sajnos nincs itthon!
Hát nekem is fájna. :) Espumisan, és sok folyadék.

Mi okozhatja, hogy a monitor újabban a gép után kb 20 perc 1 órával kapcsol be? Okozhatja ezt valami vírus, vagy kábelhiba, vagy elhal a monitor?

Most hdmi kábellel van kjivezetve a tvv-re, esetleg ez lehet az ok?

Legjobb válasz: és amikor bekapcsolod a monitort (a gépet nem ) világít a led bead valami no signal dumát ?

és amikor bekapcsolod a monitort (a gépet nem ) világít a led bead valami no signal dumát ?
A kérdező hozzászólása: közönöm
Nekem ugyanezt csinalta.Gep bekapcs monitor semmi csak egy pillanatra a kep.Ujra indit monitor tokeletes egesz nap.Ujra indit monitor nem ad kepet.Egyre surubben csinalta majd a vegen mar soha.Tap inverter csere volt ( ez nem a tapban hanem a monitorban van ) 5 ezerert javitottak.
A kérdező hozzászólása: samsung, csak elírtam
A kérdező hozzászólása: A monitor 5 éves, és egyébként egy samsunk syncmaster 940n típusú.
Nálad a kábel szokott melegedni ?
Púpos kondenzátorokra tippelnék a monitorban. Érdekes dolgokat tud okozni, nekem a régi monitorom például azt csinálta, hogy másodpercenként ki-be kapcsolt. Hány éves?
dobd ki vegyél másikat
de én olyan monitort még nem láttam ami nem megy majd egy óra múlva meg bekapcsol
A kérdező hozzászólása: Nem ír ki semmit a monitor, amikor "erölködik" valami megjelenítésén a feketeségbe még látni is valamit halványan talán ilyen vöröses csíkokat, de nagyon halvány. Aztán egyszer csak bejön a kép tisztán, és jmûködik, sõt, ha utána gépet kikapcsolom, és hamar max egy 20percen belül újraindítom bejön a monitor is egybõl. Azért gondoltam a kábelre, ha pl meg van törve attól, h melegszik átmegy a jel egy idõ után, de lehet, h ez téves.
Ilyen vírusról még nem hallottam , a kábelt pedig nem gyógyítja az idõ , így marad a monitor . Próbálj ki egy másikat .
monitor kondi hiba lesz a tápinverterben, nekem is volt olyan hogy másodpercenként ki-be kapcsolt, aztán 10-20 perc után helyrejött, pár hét és teljesen meghalt, szétszed> púpos kondi kicserél(alig volt látható eltorzulás)> összerak> megy, 170 Ft kb... tegnap egy tranzisztor szállt el sajna, úgy elégett, hogy a számát se tudom leolvasni, így nem tom milyet kell vennem :( (LG Flatron L1510S és a Q660-as helyrõl, hátha valaki tud segíteni:) )

Mi baja lehet a gépemnek mikor gépezek bejön egy kék képernyő valami szöveggel és újraindul mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: A pontos hiba leírása a kék képernyõ "valami szöveg" részében található, akár szöveggel, akár csak egy kóddal amire rá lehet keresni. Enélkül legfeljebb találgatni lehet, hogy mégis mi a baj. Ha már kérdést írsz ki, akkor érdemes a lehetõ legpontosabban megfogalmazni azt. A "valami szöveg"-re az a válasz, hogy: valami nem jó. A válaszoló sem tud mit kezdeni a kérdéssel, a kérdezõ sem jut elõre a válasszal.

A pontos hiba leírása a kék képernyõ "valami szöveg" részében található, akár szöveggel, akár csak egy kóddal amire rá lehet keresni. Enélkül legfeljebb találgatni lehet, hogy mégis mi a baj. Ha már kérdést írsz ki, akkor érdemes a lehetõ legpontosabban megfogalmazni azt. A "valami szöveg"-re az a válasz, hogy: valami nem jó. A válaszoló sem tud mit kezdeni a kérdéssel, a kérdezõ sem jut elõre a válasszal.
Godric válasza: "A rendszer problémát talált és a windows a számítógép károsodásának megelõzése érdekében leállt..."??? Ez lenne? Üdv a klubban! Õ a kékhalál. Nagy gond.
Amikor nekem ilyent dobbot ki akkor mindig újra kellet rakjam a windowszt, sajnos...
"kék képernyõ valami szöveggel" = kékhalál, talán már hallottál róla. Benne foglaltak szerint kell eljárni. Sajnos rövid ideig látható csak.
Elsõ dolog, hogy ki kéne kapcsolni a rendszerhiba esetén történõ automatikus újraindítást, hogy legalább az hibainformációkat el tudd olvasni. Jó lett volna ha az operációs rendszered típusát legalább leírtad volna. Ezt így tudod megtenni Windows 7 operációs rendszeren: Windows billenyû+Pause/Brake billentyû -> rendszervédelem -> Speciális -> indítás és helyreállítás beállítások -> Rendszerhiba automatikus újraindítás pipát kivenni. Windows XP-n már nem emlékszem pontosan hogy van a dolog, de szvsz hasonló módon tudod kikapcsolni az újraindítást.
egyáltalán nem biztos, hogy nagy a baj, lehet, hogy mostanában telepítettél valamit, és attól kékhalálozik a géped az elugrást meg itt tudod kivenni : https://lh5.googleusercontent.com/-TLOq1y0pXu8/TkSWDzmResI/A..
A kérdező hozzászólása: http://www.malwaredictionary.com/wp-content/uploads/2011/04/.. ezt irja ki a gép mikor ujraindul

Folyton megszakad a Wi-Fi internetkapcsolat. (infó lent) Valami megoldás? Mi okozhatja a problémát? Valami ötlet?

Egy idõ után és van amikor nem is tudok újra csatlakozni, mert nem adja ki a gépem az elérhetõ Wi-Fi hálózatokat és ilyenkor mindig újra kell indítanom a gépet. Nem csak errõl a géprõl használjuk azt a Wi-Fit hanem másik géprõl is, de ott rendesen megy, tehát valszeg a géppel van valami hiba.Még annyit tennék hozzá, hogy csak mostanában kezdett ez elõfordulni, azelõtt nem. T-home-os.

Legjobb válasz: Ugyan ez a problémám nekem is, csak nálunk az összes gépen ezt csinálja. Vezetékes kapcsolattal pedig teljesen jól mûködik.

Ugyan ez a problémám nekem is, csak nálunk az összes gépen ezt csinálja. Vezetékes kapcsolattal pedig teljesen jól mûködik.

Ritkán van meg a menstruációm, de ha megjön akkor valamikor 2 hétig is eltart ezt mi okozhatja?

Valamikor 2-3 hónap is eltelik...

Legjobb válasz: Vagy fiatal vagy és nem áll még be, vagy a hormonháztartásoddal van valami gond. Esetleg ciszta. Vizsgáltasd ki orvossal!

Vagy fiatal vagy és nem áll még be, vagy a hormonháztartásoddal van valami gond. Esetleg ciszta. Vizsgáltasd ki orvossal!
Az orvos megmondja
Lehet a winyó hibájátol is vagy nincs elég szabad terület a virtuális memoriának
Én 5 éve használok nerot, szinte minden cd-met adattal írtam meg és semmi bajom a neroval.
szerintem inkább használj ashampoo-t mert a nero nem igazán szereti az adat irást...
A kérdező hozzászólása: 2 éves a gépem, eddig nekem se volt vele problémám , sokat használtam pedig a nérot , csak mostanában csinálja ezt a gépem

Elkezdtem szedni a controvult és nem tudom, most mi van, mert valami nincs rendben, mi okozhatja?

Először szedem a controvult, ugye menstruáció első napján kell bevenni. Na már most ez eddig oké. A havi adag több, mint felén túl vagyok, de még mindig vérzek, hol kisebb mértékben, épphogy csak látszik, de most megint olyan, mint ha menstruálnék. Eléggé kétségbe vagyok már esve, hogy mióta elkezdtem szedni, azóta nem volt olyan nap, hogy ne véreztem volna. Persze, a betegtájékoztatón szerepel, hogy lehet rendszertelen vérzés, ill. vérzésen kívüli vérzés, de... Ha folyamatos a vérzés, akkor mi van? Azon kívül, hogy orvoshoz menjek (akik az esetek 90%-ában, hiába kérek vizsgálatot, azt mondják, minden rendben), mit lehetne tenni? Mi okozhatja? Vagy normális teljesen a dolog?

Legjobb válasz: Márpedig menj orvoshoz. Mi az, hogy " az esetek 90%-ában, hiába kérek vizsgálatot, azt mondják, minden rendben"? Hányszor voltál ezzel a problémával orvosnál? Mert az írásodból úgy tûnik, hogy egyszer sem, akkor meg honnan tudod, hogy mit fognak mondani?

Márpedig menj orvoshoz. Mi az, hogy " az esetek 90%-ában, hiába kérek vizsgálatot, azt mondják, minden rendben"? Hányszor voltál ezzel a problémával orvosnál? Mert az írásodból úgy tûnik, hogy egyszer sem, akkor meg honnan tudod, hogy mit fognak mondani?
Biológián olyat tanultunk a fogamzásgátlásról, hogy a vérzések azért vannak, mert nem tudja olyan szinten tartani a tabletta a hormonokat, mint ami természetesen lenne. Vannak olyan tabletták, amiknek más a színûk és más a hormontartalmuk, amivel próbálják utánozni a természetes ciklust. Most nem jut eszembe a neve, bocsi, remélem majd valaki megmondja helyettem. És még olyat is mondott a tanárnõ, hogy ha vérzés jelentkezik, akkor teherbe is lehet esni, mert nem véd megfelelõen a tabletta. Igazából én nem szedtem tablettát, ha nem így van, akkor senki se hurrogjon le, nekem most ez jutott eszembe. Remélem tudtam segíteni! :)

3 hete, alig van étvágyam. Reggelente hányingerre kelek, s nem is eszek szinte egész nap semmit, s torkomba ahogy szokták mondani, ilyen szorító gombóc szerű érzés van. Ez mitől lehet? Valami szervi baj? Vagy lelki, stressz? Mi okozhatja?

Természetesen ehhez párosul a nyomott hangulat. is.

Legjobb válasz: hányni is szoktál vagy csak inger? ha szoktál, akkor nem ilyen folyékony, keserû lé jön? mert akkor epekõ is lehet. elõször hánysz, aztán mikor már nincs mit kihányki, akkor begörcsöl és az nagyon rossz. gyomorégésed nem volt korábban? a jobb oldalon bordád alatt nem fáj? ilyen csipkelõdõs érzés... hány éves vagy? családban esetleg epebaj nem volt (örökletes is lehet)

hányni is szoktál vagy csak inger? ha szoktál, akkor nem ilyen folyékony, keserû lé jön? mert akkor epekõ is lehet. elõször hánysz, aztán mikor már nincs mit kihányki, akkor begörcsöl és az nagyon rossz. gyomorégésed nem volt korábban? a jobb oldalon bordád alatt nem fáj? ilyen csipkelõdõs érzés... hány éves vagy? családban esetleg epebaj nem volt (örökletes is lehet)
A kérdező hozzászólása: Tnap este megint full szarul voltam, szóval...***kivan már
A kérdező hozzászólása: Szia. Valamivel jobban, 2 hete volt nálam a tetõpont, ahhoz képest már jobban. Persze még vannak rosszullétek sajnos, egyik pillanatról a másikra, B komplexet illetve Remotiv Extra-t szedek, õszintén nem tudom, hogy ettõl vagyok-e jobban :) De rávettem magam, s el fogok menni egy pszichológushoz, hátha tud valami okosat mondani.
Szia! Jobban lettél azóta? Használt valami gyógyszer? Azért kérdezem, mert én is pont most tettem fel egy ugyanilyen kérdést, én pár napja nem tudok enni-inni, erõs hányingerem van, nagyon feszült, ideges vagyok mostanában (van rá okom). ha a tarkód-vállad feszül az a stressz, nekem is szokott, izomlazítót szoktam bevenni, mydeton, de a masszázs is jó rá. A gyomor problémára nekem sincs ötletem, vszin csak stressz de lehet sok gyomorsav vagy reflux, bár kevéssé tartom valószínûnek az utóbbit. 27/F vagyok.
Nekem ugyanez a bajom, lelki szorongásból :(
A kérdező hozzászólása: Férfi vagyok, 25 éves, de szerencsére nem szoktam hányni, csak ez a hülye rossz érzés...mindig. Meg tarkóm fáj, munka közbe, mintha be lennék feszülve v. nem tudom. Pedig stressz nem ér, meg úgy semmi, ami miatt idegenkedni kellene. De alig bírom már ezt a rossz érzést. Nem tudom, mihez kezdjek ezzel.
Nem tudom, hogy férfi v. vagy nõ: Ha nõ, esetleg terhes vagy? Egyébként nekem is volt ilyen tünetem. És egyértelmûen bebizonyosodott, hogy lelki oka volt. Ez a testi tünet azt jelenti, hogy van egy élethelyzeted, amit nem tudsz megoldani, és se kiköpni, se lenyelni nem tudod. Azaz tehetetlenül tipródsz, és nem tudod elhatározni, hogy mi legyen. Pl. amikor a lányommal terhes voltam, apuka olyan sz...ul viselkedett, hogy 2 hónapig így fulladtam, gombóc érzés, és amikor elment (hál istennek), már azon az éjszakán nyugodtan tudtam aludni, és a gombóc is eltûnt a torkomból.
a testvéremnek a semmibõl jött a keserû hányás, rá két hétre ki is vették az epéjét. Elõtte végig magas volt a vérnyomása, utána az is rendezõdött. Nem feltétlenül hosszú folyamat az epekõ. A gombóc a torokban pedig lehet a gyomorégés jele is. Az, hogy reggel jelentkezik a hányinger szintén, mivel fekvõhelyzetben jobban "visszafolyik" a gyomorsav - akár egészen a torokba.
nem történt valami, ami miatt idegesebb vagy? mert a gombóc a torokban arra utal nekem. nekem epe-bajom van, de ilyen tüneteim még nem voltak . de most valami járvány is van, nekem meg a hasam megy... de egy laborra én elmennék a helyedben, csak hogy megnyugodj :D
Rossz hírem van számodra:( Ez kifejezetten tipikus pánikbetegségre utaló jel. Az érzés túlontúl ismerõs, és én az a fajta ember vagyok, aki bármi baj van, mindig tudja, hogy végül csak pszichés eredetû lesz, de mindig elmegyek azért a dokihoz, hogy kivizsgáltassam, szervi ok nincs-e. Nem számít, hány ember tart ezért paranoiásnak és bolondnak, de a lelkem akkor nyugodt, ha tudom, hogy szervi baj nincs. Fontos lenne, hogy megpróbáld lekötni magadat, elvonatkoztatni ettõl. Ez egy visszatérõ probléma lesz, egyre durvább és durvább tünetekkel. (ha neked is pszichés) Próbálj meg ellazultan megnézni egy filmet, közben eszegess joghurtot, könnyebb kajákat és próbálj ne belegondolni, milyen érzés a gyomrodnak, miközben eszed. Film után érezni fogod h változott-e valami. Ha nem, akkor kér kimenetel van. Vagy nem tudtál ellazulni eléggé, és csak tovább stresszelted magadat, vagy szervi probléma. Nem kell komolyra gondolni szerintem, amiket leírtál abból következtethetõleg lehet h csak egy enyhe reflux, netán vmilyen gombás fertõzés a szájban/gyomorban. Ha nyugodt légkörben nem jön rendbe, keresd fel a háziorvosodat, valószínûleg gastroenterológiára fog elküldeni, nem kell belemenni a tükrözésbe ha nem akarod, ezer másik mód is van vizsgálatra. És ha kiderül h nem szervi, akkor tudd, hogy "csak" PÁNIKBETEGSÉG. A pánikbetegségrõl bõvebben olvashatsz a neten, keresd ezt: túl a pánikon. Nagyon durva tünetei vannak.
hogy jön a net ?
A kérdező hozzászólása: Wifi-n, tp-link márkájú routerrel.
én azt csinálnám, hogy kérnék kölcsön egy másik laptopot, és azzal neteznék egy napig , nem pedig az én gépemmel, -és rögtön kiderülne, hogy mivel van a gond (routered, vagy a géped)
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy a gépnek van baja, mert más csatornák mennek(pl.torrent), csak a http nem! A kérdés, hogy mi okozhatja és hogy lehetne megszabadulni tõle!
A kérdező hozzászólása: ?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!