Találatok a következő kifejezésre: Mi okozhatja, napok óta (11 db)

Mi okozhatja évek óta, hogy menzes elötti napokban, hajnaltájt rendkivül erős izzadás van rajtam? Csak ilyenkor, és csak hajnalban.

Legjobb válasz: A hormonok okozzák. Mindenki másképp reagál, gyakoriak a hõhullámok, Neked ezek szerint épp hajnalban. Nem túl szerencsés, de gondolom az évek alatt már hozzászoktál.

A hormonok okozzák. Mindenki másképp reagál, gyakoriak a hõhullámok, Neked ezek szerint épp hajnalban. Nem túl szerencsés, de gondolom az évek alatt már hozzászoktál.

Mi okozhatja, ha napok óta nem áll fel és fáj is a cerka?

Legjobb válasz: Elsõsorban nem az a kérdés, hogy mi okozhatja, hanem az, hogy mivel orvosolható. Itt max. "jó ötleteket" kaphatsz. De az azért igencsak intõ jel, hogy nincs potencia, illetve fájdalmat érzel. Úgyhogy a legegyszerûbb, legbiztosabb és legfontosabb most, hogy felkeresd a háziorvosod vagy egy urulógiai szakrendelést. Bármennyire is cikinek érzed, a te érdeked.

Elsõsorban nem az a kérdés, hogy mi okozhatja, hanem az, hogy mivel orvosolható. Itt max. "jó ötleteket" kaphatsz. De az azért igencsak intõ jel, hogy nincs potencia, illetve fájdalmat érzel. Úgyhogy a legegyszerûbb, legbiztosabb és legfontosabb most, hogy felkeresd a háziorvosod vagy egy urulógiai szakrendelést. Bármennyire is cikinek érzed, a te érdeked.
igencsak egyetertek am az elozo valasszal.talan csak vmi gyulladas van de azt is jobb kezelni

Ezt mi okozhatja, és mit lehet tenni a fájdalom ellen? A barátomnak már napok óta fáj az oldala, de hogy ma tüsszentett, roppant egyet, és azóta mozogni alig tud. (? )

Nagyon remélem, hogy valaki tud segíteni, mert szegény nagyon szenved! Segíteni lehet valamit? Fájdalomcsillapítót vett már be.

Legjobb válasz: az izombecsípõdés lesz, nekemis volt ilyen. kenegettem ilyen izomlazítóval, kcisit lett csak jobb. nekem a masszázs segített vmennyit, és az ha meleg vízzel, azaz zuhannyal "masszíroztam" ott

az izombecsípõdés lesz, nekemis volt ilyen. kenegettem ilyen izomlazítóval, kcisit lett csak jobb. nekem a masszázs segített vmennyit, és az ha meleg vízzel, azaz zuhannyal "masszíroztam" ott
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor tehát magától nem fog elmúlni? Izomlazító szerintem van itthon, majd megnézem. Akkor tehát masszírozni... Attól rendesen elmúlt? Még egyszer köszönöm a választ!

15 éves korom óta rendszeres a menstruációm, majdnem órát lehet igazítani hozzá.2 hónappal ezelőtt késett 6 napot, majd megjött. Az előző menstruációm 25 napra jött meg. Most megint késik. Mi okozhatja az eddig normális ciklus ilyesfajta kilengéseit?

2 éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül. Teljesen egészségesek vagyunk, a környezeti tényez?k - stressz stb. - sem változtak az eddigiekhez képest. Tehát tanácstalan vagyok. Mit gondoltok, volt valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: 2 éve próbálkoztok? Megkérdezhetem, hogy az, hogy egészségesek vagytok az azt jelenti, hogy mindketten voltatok már alapos kivizsgáláson? (nõgyógyászati, urológiai stb.) Lehet, hogy ezekben a hónapokban jobban rástresszeltél arra, hogy szeretnéd a babót és ezért?! Ezt el tudom képzelni, más nem jut eszembe sajna... :-S

2 éve próbálkoztok? Megkérdezhetem, hogy az, hogy egészségesek vagytok az azt jelenti, hogy mindketten voltatok már alapos kivizsgáláson? (nõgyógyászati, urológiai stb.) Lehet, hogy ezekben a hónapokban jobban rástresszeltél arra, hogy szeretnéd a babót és ezért?! Ezt el tudom képzelni, más nem jut eszembe sajna... :-S

Pár napja pontosabban 5 valami kiutések jöttek ki a kisfiamon. Csak a hátán meg a melkasán meg a kezén van pontosabban ott ahol takarja a poloja. Mi lehet mi okozhatja? Napallergia lenne?

Olyan szuros kis kiütések elöre még kis apro holyagok is voltak.Voltunk dokinal azt mondta valoszinu allergiat váltott ki a z uj tüsfürdő.De azota se használjuk és ugyan ugy kijön rajta ujra és ujra.Ki megyünk a napra es ki jonnek ejszaka meg ujra el mulnak.Nem viszket neki de nagyon csunya.Kérleksegitsetek nagyon agodom.

Legjobb válasz: Ha csak a ruhával fedett területeken van, akkor nem lehet, hogy a mosószerre vagy öblítõre allergiás esetleg?

Ha csak a ruhával fedett területeken van, akkor nem lehet, hogy a mosószerre vagy öblítõre allergiás esetleg?
Meleg-kiütés! Nekünk azt tanácsolta az orvos, öltöztessem lengébben, és gyakran mosdassam le a kis testét langyos (nem meleg!) vízzel, amikor nagy a hõség. Nekünk is akkor múlt el teljesen, amikor megszûnt a múltkori kánikula. De sajnos lehet napallergia is, erre már csak a bõrgyógyász által felírt krém lehet gyógyír (ebbe pedig én estem bele).
Nem pontosítottad, hogy a gyerekorvosnál voltatok vagy bõrgyógyászaton. Mindenképp bõrgyógyászhoz vidd el, ha ott voltatok akkor újra. És mondd meg, hogy már másik tusfürdõt használtok. De fura, mert gondolom a lábát is megmosod, ott meg nincs kiütés. Mondj el mindent a dokinak. Ha nem mentek a napra akkor elõ sem jönnek?
A kérdező hozzászólása: mem a mosopor szerintem , mert nem váltottunk eddig is ezt használtam.Na meg ahogy már irtam csak a felsötestén jelenek meg éjszaka ugyan ugy van rajta polo és megis el mulnak
A kérdező hozzászólása: Háziorvosnál voltunk, csak akkor ha kint vagyunk akkor jonnek elö ezeka kiütések.
kint vagytok, leizzad a póló alatt? ha igen, akkor melegkiütés, olvass utána a neten. semmi teendõ nincs, illetve jobban szellõzõ, 100% pamut pólót adj rá, ha árnyékban vagytok, vedd le róla, kend be naptejjel azért.

Hétfõre vártam a menstruációmat legkésõbb, de nem jött meg még mostanra sem. (Kedd délután van. ) Nem szokott késni. Tegnap óta nagyon fájnak oldalt a melleim, és szinte egész nap hányingerem van. Mi okozhatja?

Ha babát várnék, akkor ugye nem oldalat fájnának a mellek? Fogok tesztet venni, de addig is jó lenne tudni, hogy volt-e már valaki hasonló helyzetben. Elõre is köszönöm a hozzászólásokat!

Legjobb válasz: Még annyit, hogy soha nem fájtak még oldalt a melleim. Ha nagy ritkán úgy is alakult, hogy mensi elõtt fájt, akkor elõl.

A kérdező hozzászólása: Még annyit, hogy soha nem fájtak még oldalt a melleim. Ha nagy ritkán úgy is alakult, hogy mensi elõtt fájt, akkor elõl.
Ha védekezés nélkül volt szexuális kapcsolatod lehetsz terhes. De 1 nap késés még nem jelenti, hogy az vagy. Még az sem, hogy a melled nem ott szokott fájni, ahol most. A feltételezett teherbeesést követõ 10-12 után már érdemes tesztet csinálni. Tedd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Tesztelni fogok, ha addig nem jön meg.

Mi okozhatja? Mitől vérezgettem tegnap este szeretkezés közben? A menses első napjától számított 15. -ik nap, csak szeretkezés alatt vérezgettem, este óta semmi, nem fájt és nem volt durva a szeretkezés.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy peteérésed volt éppen? Lehet, hogy amiatt volt egy kis vér, amivel esetleg vizelésnél találkoztál volna, de nem volt ideje kifolyni, így a párodra "ragadt" rá. Jobban nem tudom megfogalmazni..

Nem lehet, hogy peteérésed volt éppen? Lehet, hogy amiatt volt egy kis vér, amivel esetleg vizelésnél találkoztál volna, de nem volt ideje kifolyni, így a párodra "ragadt" rá. Jobban nem tudom megfogalmazni..

Nőstény guppim napok óta félrevonul, és a farokúszóját összehúzva sokáig egy helyben van. Mi okozhatja ezt?

2 db 6 hetes kis guppival,valamint neonhalakkal van együtt. szóval kb 2 hónapja van ugymond egyedül de eddig nem csinálta ezt! étvágya van meg minden.

Legjobb válasz: Sok betegségre reagálhat így, ez az úszó összetapadás elég klasszikus tünet, és sajnos legtöbbször nem élik túl.

Sok betegségre reagálhat így, ez az úszó összetapadás elég klasszikus tünet, és sajnos legtöbbször nem élik túl.
nekem is volt egy ilyen kis guppim, amit külön tettem csapvizbe és egy hét alatt magától helyrejött.
A kérdező hozzászólása: hát ugy néz ki hogy éppen elleni készült ugyanis ma délelõtt leapadt as hasa valamint a neonok össze vissza cikáznak ebbõl azt következtetem hogy ahogy jöttek a kicsik a neonok ugy kapták el õket!

Fehér villanásokat látok napok óta, mi okozhatja?

Els?sorban ha félhomályos helyen vagyok, vagy sötét háttér felé nézek, akkor ha mozgatom a szemem, fehér villanásokat látok. Van valakinek tippje, hogy mi okozhatja?

Legjobb válasz: Biztos fejlõttél s a mágia univerzumának a határvonala kezd érzékelhetõvé válni számodra s a végén te is ilyen ufó mágus leszel ;))))

Biztos fejlõttél s a mágia univerzumának a határvonala kezd érzékelhetõvé válni számodra s a végén te is ilyen ufó mágus leszel ;))))
A kérdező hozzászólása: Kössssz...
A látótered szélén? Vékony fehér villámok? Holnap a szemészeten kezdjél! A retina leválásának is ez az egyik kezdeti tünete. ( ha leválik a retina, akkor nem lát az ember )
A kérdező hozzászólása: Igen, pontosan ahogy írod, a látótér szélein látom, már vagy két hete. Köszönöm a tanácsot!

4 éves kislányomnak napok óta viszket a nunija. Először azt hittem, hogy pisilés után nem törli meg eléggé, de ha segítek neki, utána akkor is viszket neki. Mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: Lehet, hogy összeszedett egy kis gombát. Elég az hozzá, hogy valami olyan helyre üljön le. Vidd el bõrgyógyászhoz, ír fel valamilyen kenõcsöt és hipp-hopp el fog múlni neki.

Lehet, hogy összeszedett egy kis gombát. Elég az hozzá, hogy valami olyan helyre üljön le. Vidd el bõrgyógyászhoz, ír fel valamilyen kenõcsöt és hipp-hopp el fog múlni neki.
Hát szerintem a bélférget észrevetted volna neki. Nem? Meg amúgy jártok strandra vagy olyan helyre ahol ezt könnyebben össze lehet szedni? Vagy ezt otthon is el lehet kapni? Hogy? Hát mindegy a tenyésztés biztos eredményt fog adni. De az is jó amit az egyik hozzászóló írt, hogy sokat szellõzzön és kamillás lefürdés, vagy borogatás, napi többszöri lefürdés. Ártani biztos nem fog az sem. Kívánom, hogy ez utóbbi legyen csak a baj. Írd majd meg mit lett! Még arra gondoltam hogy nem lehet hogy meztelen fenékkel leült vhova, homokozó, föld stb és esetleg ott szedett össze vmit? A kicsik nem gondolnak ilyesmire.
A gombanal is csak ennyi latszik, picit pirosabb (esetleg duzzadtabb) es viszket. Vidd el orvoshoz minel elobb, ez a nagy meleg csak ront a helyzeten, ha izzad, meg jobban viszket majd neki.
Szia! Valószínû gomba. De ha nem is viszed orvoshoz a gyógyszertérben kérj Canesten kenõcsõt. Az segíteni fog neki nagyon hamar. Én azért elsõ körben a gyerekdokinak szólnék. Fõleg ha néni.
Az én kislányom is volt már bélférges.Azt mondták kislányoknál azért veszélyesebb, mert bizony a férgek a végbélbõl nagyon szívesen átmásznak a hüvelybe és mindenféle fertõzést visznek be.Szerencsére erre nem került sor.Naponta gyakran néztem a fenekét és mindig kiszedtem, ha megláttam.Persze gyógyszert is kapott. Szerintem azt már észrevettétek volna.Kislányom még sírt is , annyira irritálta a fenekét.De persze a tenyésztés a biztosabb.Én is kíváncsi vagyok az eredményre.
Az ötéves kislányom is hasonló tüneteket produkált. pisilés közben még sírt is. Persze, azonnal orvos, ahol kiderült, nem szedett össze semmit, csupán a nagy melegben a nunija beizzadt és melegkiütése által csípett a pisi. Egy kis levegõzéssel, kamillás borogatással a pirosodás két napig megmaradt, de már nem csípett és nem viszketett neki.
Nem tudom, lehet-e a borgyogyaszhoz beutalo nelkul menni, ha lehe, t oda vidd. Ha nem lehet, elobb haziorvos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Voltunk a háziorvosnál, aki szerint elõször ki kellene zárni a bélférget, hiszen a mostani strandolós idõszakban ez elég gyakori (sajnos nincs mindenki tisztában a fertõzés veszéllyel). Ezért holnap székletmintát kell vinnünk tenyésztésre. Majd leirom az eredményeket, hátha valakinek a jövõben hasonló problémája lesz.
A kérdező hozzászólása: Háziorvos vagy a bõrgyógyász lenne a jobb?
A kérdező hozzászólása: Én is gondoltam erre. Bár nem látszik rajta semmi "elváltozás", talán egy kicsit pirosabb.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Az volt a gond, amire gyanakodtunk, sajnos bélféreg. Szerencsére már túljutottunk rajta, remélem többet nem lesz ilyen problémánk. Köszönöm mindenkinek a válaszát!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!