Találatok a következő kifejezésre: Mi okozhat hőemelkedést 37 - 37,2°C (1 db)

Mi okozhat tartós hőemelkedést? (37 - 37, 2°C)

A gond azzal kezd?dött, hogy elmaradt a menstruációm és ekkor kezdtem gyanakodni esetleges terhességre (de két teszt negatív eredménye ezt kizárta), mellesleg azóta se jött meg.

Legjobb válasz: Ha 2teszt negatív, még nem 100%, hogy nem vagy terhes! Szerintem menj el elõször nõgyógyászhoz. Vannak nõk, akiknek már UH-n látszik a terhesség, ellenben a teszt mégsem mutatja ki. (Egyébként hõemelkedést általában vmilyen gyulladás okozhat.)

Ha 2teszt negatív, még nem 100%, hogy nem vagy terhes! Szerintem menj el elõször nõgyógyászhoz. Vannak nõk, akiknek már UH-n látszik a terhesség, ellenben a teszt mégsem mutatja ki. (Egyébként hõemelkedést általában vmilyen gyulladás okozhat.)
Tartós hõemelkedést nagyon sok minden okozhat. Még az idegeskedés is. Nõgyógyászhoz mindenképp menj el, nézesd meg, hogy terhes vagy-e, van-e gyulladás, stb. Mondd el neki minden tüneted, azt is, hogy hõemelkedésed van.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az esélye annak, hogy az ember az elõváladék által legyen terhes?:( Mert pár doktor azt írta, hogy nagyon kicsi rá az esély... de most már egyre jobban kezdek megijedni, mert a terhesség nagyon korai lenne számomra(17 vagyok) Hétfõn veszek még egy tesztet és ha nem javul az állapotom mindenképp elmegyek orvoshoz :(
Szia.A terhesség elején is lehet hõemelkedés, mert a méh folyamatosan alakul, és alkalmazkodik, és ez nem csak a testi változásokkal, hanem hormonális változásokkal is jár.Mind ezek mellett, persze ha nem vagy az a legtöbb esetben gyulladás szokott lenni.A leggyakoribb gyulladások elõfordulási helyei, a nõi-férfi nemiszervek, a légútat(torok, mandulla), fog, vagy izületi gyulladások szoktak lenni.Ezt csak általánosságban írtam le.Szóval, mindenféleképpen menj el, orvoshoz, nõgyógyászhoz, és kezeltessd ki magad.Ha viszont továbbra is hõemelkedésed marad akkor ajánlatos egy góc kutatás.Sikeres gyógyulást.Még egy válasz, a virus esetében magas láz szokott lenni, és bakt , gyulladás esetén van hõemelkedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.
Nekem volt olyan idõszak, amikor 3 hónapig egyátalán nem volt menzeszem, de akkor változás ált be az életemben, sokat idegeskedtem. Viszont az is kétségtelen h elõváladéktól teherbe eshetsz, sajnos egyszer velem is elõfordult, de nekem utána már az elsõ teszt kimutatta a terhességet. Mindenképp menj el dokihoz...

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tisztelt Doktor úr! 29 éves, egy gyermekes anyuka vagyok. Harmonet fogamzásgátló tablettát szedtem 2003-2005 között, majd szülést követően ismét szedtem (2 évig), de a második évben (hátsó fali hüvelyplasztika utan) jelentkező nagyon gyenge, de a 5.-6.-7.

Tisztelt Doktor úr! 29 éves, egy gyermekes anyuka vagyok. Harmonet fogamzásgátló tablettát szedtem 2003-2005 között, majd szülést követően ismét szedtem (2 évig), de a második évben (hátsó fali hüvelyplasztika utan) jelentkező nagyon gyenge, de a 5.-6.-7. hónapokban már többször is jelentkező, barnás pecsételés miatt orvosom 2 hónapos gyógyszerszünet és hormonvizsgálatot követően Triodéna gyógyszert írt fel. Most szedem a 4. levelet. Az első három hónapban volt nagyon enyhe barna “jel”: az első hónapban 14. napon, a második hónapban nem észleltem, harmadik hónapban a 14. és 16. és 20. napokon, a negyedik hónapban a 19. szem és a 20. szemet követő reggel (este szedem), középidőben nem. (A 20. szemnél reggel és este is tapasztaltam, ez a mai napon történt…) Ez csupán mindig egy barnás esetleg véres kis “pötty”-öt / “csík”-ot jelent a WC papíron, a hüvelyváladékban, nem több, nem egy barnás-véres csepp mint a menstruációnál, ami elcseppen hanem a nyálkás hüvelyváladékben egy kis pontszerű “jel”, általában gombostűfejnyi. Ha nagyon rohanós hétköznapjaim lennének, lehet, hogy észre sem veném, ill. így sem biztos, hogy mindig észlelem, nem ezt figyelem… Azért aggódom, mert ez így jelentkezett, majd vált intenzívebbé a Harmonetes időszak végén, de ebben az esetben ez remélem csak a gyógyszerhozzászokást jelenti, majd elmarad. Lehetséges az első hónapokban, írják., de meddig? Normális a testsúlyom, odafigyelek a helyes táplálkozásra, csak némi stressz van az életemben. Egyetemi évek alatt, vizsgaidőszak, stb. adhatott volna okot ilyenre, de soha nem fordult elő… 1.)Ilyenkor a védelem biztosított? Orvosommal személyes találkozásra-konzultációra, vidéki tartózkodásom miatt, jelenleg nincs mód, telefonon nem elérhető. Lenne még egy kérdésem a betegtájékoztatóval kapcsolatban. Említi, hogy hányás-hasmenés esetén a bevétel megismételendő. 2.)Kérdezem, hogy lehet azt az utat választani, hogy nem terhelném a szervezetemet plusz tablettákkal hanem abban a hónapban inkább “csak” kiegészítő védekezést alkalmaznánk? Függetlenül, hogy a 21 nap közül melyiken történik a megbetegedés. Ha a 3. héten történik ilyen eset, rögtön szünetet javasol, vagy szünet nélkül új levél megkezdését és számomra egyik megoldás sem szimpatikus. Idézem: viszont az első héten történt hányás-hasmenés esetén (esetleges rossz felszívódás), nem zárható ki a terhesség, ha a megelőző héten élt házaséletet (és forduljon azonnal orvoshoz). 3.)Ez hogyan lehetséges? 4.)Vagy ha az első tabletták bevételekor történik egy ilyen “élethelyzet” akkor mégis tanácsosabb a plusz 1 tbl. bevétel (elkerülném), vagy ilyenkor is választhatom a köv. ciklusig tartó kiegészítő védekezést? 5.)A megvonásos vérzés utolsó napjaiban, amikor már csak némi enyhe barnás jel árulkodik, már megengedett a házasélet? Előre is köszönöm válaszát és köszönöm szépen a lehetőséget, hogy kérdezhettem. Üdvözlettel: D.

1

Tisztelt Doktor úr! Az a problémám lenne, hogy visszatérő alhasi görcseim vannak. Olyan, mintha megjönne a menstruáciom, de nem. 10 év után abbahagytam a Femoden szedését. Lehet a mellékhatása a gyogyszer megszüntetésének az alhasi fájdalom vagy valami má

Tisztelt Doktor úr! Az a problémám lenne, hogy visszatérő alhasi görcseim vannak. Olyan, mintha megjönne a menstruáciom, de nem. 10 év után abbahagytam a Femoden szedését. Lehet a mellékhatása a gyogyszer megszüntetésének az alhasi fájdalom vagy valami más gond van. Kicsit talán több a folyásom is mint kéne, de semmi szaga illetve állaga is normális. Mit javasol a Dokto úr? Menjek nőgyógyászhoz vagy valmilyen vény nélküli gyogyszert is tudna ajánlani? Tisztelettel egy aggodo anyuka!

1

Tisztelt Doktor úr ! Rendszertelenül jön meg a vérzésem, egy hónapban kétszer is, mi lehet az oka? Tanácsát kérem, köszönettel.

1

Tisztelt Doktor Úr! Lányomról lenne szó, most 13 éves. A nemi szerve, a csiklója nagyon kilóg a kisajkak közül, nem olyan rég véletlen láttam, mikor fürdött. Elmondása szerint kisebb korában mindig húzgálta, piszkálta, most nagyon meg van nyúlva. Nem fáj

Tisztelt Doktor Úr! Lányomról lenne szó, most 13 éves. A nemi szerve, a csiklója nagyon kilóg a kisajkak közül, nem olyan rég véletlen láttam, mikor fürdött. Elmondása szerint kisebb korában mindig húzgálta, piszkálta, most nagyon meg van nyúlva. Nem fáj neki, csak csúnya, ahogy áll kilóg a lába közt. Vigyem vele orvoshoz, mit lehet tenni? Ez gondot okoz majd neki később a szexuális életében? A másik kérdésem mindig van folyása, nem ég nem viszket a nemi szerve, de kellemetlen neki hogy örökké van folyása. Rendesen tisztálkodik stb. Nem értem, hogy miért van. Orvoshoz nem tudom vinni, nem lehet rábeszélni. Normális ez, fejlődés miatt van? Előre is köszönöm válaszát egy aggódó anyuka

1

Tisztelt Főorvos Úr! Ha múlt szerdán látszódott egy ultrahangos vizsgálaton 1 db érett, kb 30 mm-es tüsző, akkor az körülbelül melyik nap repedhetett meg? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Üdv, Pné

1

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy az elhúzódó menstruációt /10-14/ csak gyógykaparással lehet csökkenteni? Más kellemetlenséget, fájdalmat nem érzek. 44 éves vagyok és spirált alkalmazok védekezésként 7 hónapja. Ha valamit javasolna azt tis

Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy az elhúzódó menstruációt /10-14/ csak gyógykaparással lehet csökkenteni? Más kellemetlenséget, fájdalmat nem érzek. 44 éves vagyok és spirált alkalmazok védekezésként 7 hónapja. Ha valamit javasolna azt tisztelettel megköszönöm!

1

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 06.08.-án jött meg a mensesem, de azóta 2x volt egy kis barnás folyásom, Ön szerint bajt jelent, sosem volt még így, hogy ilyenkor lett volna barna folyásom! Szedek fogamzásgátlót 3 éve! Mindig

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 06.08.-án jött meg a mensesem, de azóta 2x volt egy kis barnás folyásom, Ön szerint bajt jelent, sosem volt még így, hogy ilyenkor lett volna barna folyásom! Szedek fogamzásgátlót 3 éve! Mindig pontosan veszem be, sosem kések! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Éva

1

Tisztelt Doktor úr! 20 éves lány vagyok! Szabálytalan a vérzésem sokat késik és kevés van! Az orvosom elküldött hormonvizsgálatra amely eredménye: Tsh: 2.02 LH:2.43 FSH:2.06 Ösztradiol: 47.3 Prolaktin:236.1 Tesztoszteron 1.58 Progesteron: 11.15 Az orvosom

Tisztelt Doktor úr! 20 éves lány vagyok! Szabálytalan a vérzésem sokat késik és kevés van! Az orvosom elküldött hormonvizsgálatra amely eredménye: Tsh: 2.02 LH:2.43 FSH:2.06 Ösztradiol: 47.3 Prolaktin:236.1 Tesztoszteron 1.58 Progesteron: 11.15 Az orvosom szerint nincs peteérésem és nehezen lehet majd gyerekem! Felírta a cypromixet de én nem merem szedni! Önnek mi a véleménye? Köszönöm válaszát előre is!

1

Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő candidám, kevert fertőzésem van! Sok gyógyszert, kúpot próbáltam már, amit orvos írt, nem értem miért újul ki és elég rövid időn belül! Tünetem mindig a fehér folyás, ezen kívül semmi, nincs viszketés, de ez is elég kellemet

Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő candidám, kevert fertőzésem van! Sok gyógyszert, kúpot próbáltam már, amit orvos írt, nem értem miért újul ki és elég rövid időn belül! Tünetem mindig a fehér folyás, ezen kívül semmi, nincs viszketés, de ez is elég kellemetlen! Semmit nem csinálok másként mint évekkel ezelőtt, mikor soha semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt! Ez a candida, bakteriális fertőzés az időben kezdődött, mikor a szülés után 8 hónappal fogamzásgátlót írattam! Előtte soha nem volt semmi bajom, ezért gyanokodnék arra hogy esetleg nem lehet-e a fogamzásgátló miatt hogy esetleg hajlamosabbá tesz vagy nem tudom! Jangee fogamzásgátlót szedek, előtte Tri-Regolt szedtem, de azt nem akarta már felírni az orvosom! Már említettem régebben, hogy nem lehet-e ez a fogamzásgátló miatt, de a válasz az volt, hogy nem! Most kb 2,5 éve szedem ezt a fogamzásgátlót és azóta kisebb-nagyobb szünetekkel, de mindig visszajön a problémám! Úgy érzem már soha nem lesz ennek vége! A napokban esedékes a rákszűrés is és mellette szintén jelen van a fehér folyás! Újabb gyógyszerek de melyik lesz ami végre használ is?!

1

Tisztelt Doktor Úr! A Vitagyn-C használata gondot okozhat-e óvszerrel való együttlét során? pl. este használom másnap reggel mikor még valamennyire ürül a krém lehet e óvszerrel együttlenni? Mennyi ideig kell várni a használat utána az első együttlétre, h

Tisztelt Doktor Úr! A Vitagyn-C használata gondot okozhat-e óvszerrel való együttlét során? pl. este használom másnap reggel mikor még valamennyire ürül a krém lehet e óvszerrel együttlenni? Mennyi ideig kell várni a használat utána az első együttlétre, ha csak már megelőzésképpen hetente 2x használom? válaszát előre is köszönöm.

1
