Találatok a következő kifejezésre: Mi okozhat hőemelkedést (6 db)

Mi okozhat hőemelkedést és zöldes színű kakit 20 hónaposnál?

Nem zöld hanem enyhe zöld árnyalatú a széklete.

Legjobb válasz: vírus, baktérium, fogzás

vírus, baktérium, fogzás
vírusos torokgyulladás jutott eszembe (vagy fogzás)
A kérdező hozzászólása: A torkát kedden nézte meg a doki(a 18 hónapos oltáson)és rendben van. Arra is gondoltam hogy az oltás de védõnõ szerint az lehetetlen mert az 24 órán belül okozhat gondot. Köszönöm a válaszokat!
Ezt szerintem az orvostól kellene megkérdezni...

Mi okozhat tartós hőemelkedést? (37 - 37, 2°C)

A gond azzal kezd?dött, hogy elmaradt a menstruációm és ekkor kezdtem gyanakodni esetleges terhességre (de két teszt negatív eredménye ezt kizárta), mellesleg azóta se jött meg.

Legjobb válasz: Ha 2teszt negatív, még nem 100%, hogy nem vagy terhes! Szerintem menj el elõször nõgyógyászhoz. Vannak nõk, akiknek már UH-n látszik a terhesség, ellenben a teszt mégsem mutatja ki. (Egyébként hõemelkedést általában vmilyen gyulladás okozhat.)

Ha 2teszt negatív, még nem 100%, hogy nem vagy terhes! Szerintem menj el elõször nõgyógyászhoz. Vannak nõk, akiknek már UH-n látszik a terhesség, ellenben a teszt mégsem mutatja ki. (Egyébként hõemelkedést általában vmilyen gyulladás okozhat.)
Tartós hõemelkedést nagyon sok minden okozhat. Még az idegeskedés is. Nõgyógyászhoz mindenképp menj el, nézesd meg, hogy terhes vagy-e, van-e gyulladás, stb. Mondd el neki minden tüneted, azt is, hogy hõemelkedésed van.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az esélye annak, hogy az ember az elõváladék által legyen terhes?:( Mert pár doktor azt írta, hogy nagyon kicsi rá az esély... de most már egyre jobban kezdek megijedni, mert a terhesség nagyon korai lenne számomra(17 vagyok) Hétfõn veszek még egy tesztet és ha nem javul az állapotom mindenképp elmegyek orvoshoz :(
Szia.A terhesség elején is lehet hõemelkedés, mert a méh folyamatosan alakul, és alkalmazkodik, és ez nem csak a testi változásokkal, hanem hormonális változásokkal is jár.Mind ezek mellett, persze ha nem vagy az a legtöbb esetben gyulladás szokott lenni.A leggyakoribb gyulladások elõfordulási helyei, a nõi-férfi nemiszervek, a légútat(torok, mandulla), fog, vagy izületi gyulladások szoktak lenni.Ezt csak általánosságban írtam le.Szóval, mindenféleképpen menj el, orvoshoz, nõgyógyászhoz, és kezeltessd ki magad.Ha viszont továbbra is hõemelkedésed marad akkor ajánlatos egy góc kutatás.Sikeres gyógyulást.Még egy válasz, a virus esetében magas láz szokott lenni, és bakt , gyulladás esetén van hõemelkedés.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.
Nekem volt olyan idõszak, amikor 3 hónapig egyátalán nem volt menzeszem, de akkor változás ált be az életemben, sokat idegeskedtem. Viszont az is kétségtelen h elõváladéktól teherbe eshetsz, sajnos egyszer velem is elõfordult, de nekem utána már az elsõ teszt kimutatta a terhességet. Mindenképp menj el dokihoz...

Mi okozhat állandó hőemelkedést?

EBV vírus, daganat, góc stb de még mik?

Legjobb válasz: hm... mondjuk bélféreg, csonttörés, belsõ vérzés:D utóbbiak azért záros határidõn belül, így vagy úgy feltûnnek:D

hm... mondjuk bélféreg, csonttörés, belsõ vérzés:D utóbbiak azért záros határidõn belül, így vagy úgy feltûnnek:D

Mi okozhat napok óta tartó hőemelkedést 4 éves kislányomnál?

Kislányomnak hétfő óta 37,6-38 a hője, innen feljebb nem megy. Köhög, folyik az orra. Doktornő szerint felső léguti fertőzés. Lehetséges, hogy téved?

Legjobb válasz: Ha a doktor nõ közölte, hogy beteg a lányod, akkor miért vagy meglepõdve, hogy hõemelkedése van? Ezzel jár. Így védekezik a szervezete a vírus ellen, amit összeszedett. Majd ha meggyógyul, akkor elmúlik a hõemelkedés.

Ha a doktor nõ közölte, hogy beteg a lányod, akkor miért vagy meglepõdve, hogy hõemelkedése van? Ezzel jár. Így védekezik a szervezete a vírus ellen, amit összeszedett. Majd ha meggyógyul, akkor elmúlik a hõemelkedés.
Persze, tuti téved. Orra folyik, kohog. Szerintem gyomorrontas, csak a doki felrenezte.
Nézd, ha folyik az orra és köhög, az már éppen elég "ok" lehet arra, hogy hõemelkedése is legyen. Nem egészséges nyilvánvaló és a sok trutyi (bocsánat) ellen így dolgozik a szervezete. 4, 5 éves kislány anyukája.
Mert most ilyen vírus van a levegõben. A 3, 5 éves fiamnak is hõemelkedése volt enyhén piros torokkal, se köhögés, se orrfolyás. De miért nem hiszel az orvosnak??
nem hiném hogy téved , kislányom is köhög, és lázas volt , kapot rá antibiotikumot, és most már jobban van.
A kérdező hozzászólása: 3 hete folyamatossan betegek a gyerkõceim, újból- és újból visszaesnek A mi doktornõnk csak akkor ír fel antibiotikumot, ha már nagyon-nagyon beteg a gyerek.

Ha hőemelkedéssel elmegyek egy elég kemény edzésre, mit okozhat?

(Tudom, a kemény az relatív, de úgy gondolom, hogy ez az.)

Legjobb válasz: Semmiképpen se menj el, inkább próbáld megelõzni a komolyabb betegség kialakulását fekvéssel, pihenéssel, vitaminnal, teával...

Semmiképpen se menj el, inkább próbáld megelõzni a komolyabb betegség kialakulását fekvéssel, pihenéssel, vitaminnal, teával...
hát attól függ mitõl van az a hõemelkeés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos nem tudom, mitõl, más tünetem nincs. Csak hõemelkedés, nagyjából egy hete.

Meddig normális a 2 honapos oltás után a nyügösség és meddig okozhat höemelkedést? Ti voltatok ugy hogy visszament az orvoshoz mert sokáig nyügös volt a baba az oltás után, mit csináltak vele?

Multhét csütörtökön kaptuk meg az oltást és 2 napja beszéltem a dokival hogy nyügös a fiam azt mondta 5-6 napig is elhuzodhat az oltás hatása,de ma még mindig azt érezné mert tegnap már jobb volt kicsit de ma megint nyüglödik nehezen alszik el és 38,4 volt a höje posijában(-0.5 = 37,9)akkor ez még az oltástol van és meddig tartott nálatok mit lehet csinálni?Minden oltás utánn ez várhato?

Legjobb válasz: Szia, majdnem egy hete kaptátok akkor...ha doki azt mondja akkor bizti úgy van, nekünk semmi bajunk nem volt egy oltás után se...minden baba más....de ha péntekig elhúzódik sztem vidd vissza.

Szia, majdnem egy hete kaptátok akkor...ha doki azt mondja akkor bizti úgy van, nekünk semmi bajunk nem volt egy oltás után se...minden baba más....de ha péntekig elhúzódik sztem vidd vissza.
Az én babám a 2 hós oltás után egy hétig tiszta idegbeteg volt :(
Lehet az oltástól, de talán ennek ennyire nem szabad elhúzódni.Azért nem árt megnézetni.Talán most kezdõdik nála valami.Az oltáson más babákkal is találkoztatok, ezért amikor ilyen járványos idõszak van oda kell figyelni.Most volt beteg a kisfiam lázzal, hasmenéssel, torokfájással járó vírus garázdálkodik felénk.Tele volt a rendelõ.Mi idõben mentünk, mert láza az már 38.4 volt, de még csak picit volt piros a torka és hamar meggyógyult a sziruptól.Nem akartalak megrémíteni, ne vedd magatokra.Lehet csak a front hatása és pont rosszul jött ki az oltással kombinálva.Csak leírtam a mi bajunkat, hátha vkinek hasznos.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!