Találatok a következő kifejezésre: Mi okozhat Mire kell (18 db)

Mire kell vigyázni? A terhesség elején mi okozhat vetélést?

Nem a cigire,alkoholra,stb. gondolok. Mit ne tegyünk,mi jelenthet problémát?

Legjobb válasz: Szerintem csak egy kicsit vissza kell venni a tempóból. Úgy értem, hogy ne idegeskedj, ne rohangálj, ha tudsz pihengess, ezen kívül a sportot is mellõzni kell (bár én bicikliztem) meg nem szabad nehezet emelni.

Szerintem csak egy kicsit vissza kell venni a tempóból. Úgy értem, hogy ne idegeskedj, ne rohangálj, ha tudsz pihengess, ezen kívül a sportot is mellõzni kell (bár én bicikliztem) meg nem szabad nehezet emelni.
kerüld a forró vizet, mert alhasi vérbõséget okoz, és az vetéléshez vezethet. És ne szaladgálj! Én az elsõ perctõl kezdve nagyon komótosan járkálok, mostmár nem is bírnék szaladgálni. 24 hetes kismami
Strand, ülõfürdõ, emelgetés, túl heves szex, túlhajszoltság. Az elsõ 3 hónapban ne maszíroztass, ne fess hajat.(fõ az óvatosság) Az elsõ 12 hét a kritikus. Utána könnyebb is lesz, meg csökken a kockázat is. 32km
Hosszú forró fürdõ, súly cipelése/emelése, bakteriális fertõzést, méhprobléma, bizonyos gyógyszerek és gyógyszernek nem minõsülõ gyógyhatású készítmények, nagymennyiségû alkohol, nagymértékû stresszes/sokkos állapot, genetikai rendellenesség a babánál.
forró vizes fürdõ, emelés(na itt ne 5 kg-ra gondolj), ugrálás, rázkódás, túlzott stressz. Ezek nem okozzák, hanem elõsegíthetik a vetélést. Igazából, ha nincs semmi gond, akkor "bármit" tehetsz, nem fog elmenni a baba. Ha pedig valami miatt nem egészséges, akkor sajnos általában elmegy, bárhogy is vigyáz az anyuka.
én azt mondom, hogy igazábol, nem tudod kivédeni azt, aminek megkell történnie, hiába vigyázol akármennyire.ezzel nem arra célzok, hogy most akkor bármit csinálhatsz, csak arra, hogy sokszor hiába valo a fokozott ovatosság.nekem rendszertelen lett a menzim, miota abbahagytam agyogyszer szedését, és rá 3honapjára, az elsö probálkozásnál sikerült teherbe esnem.de én el sem hittem, és az orvos is elösször cisztának nézte.ugyh.képzelheted, hogy mennyit sirtam, mert én is azt hittem, h ciszta, cigiztem, ittam, cipekedtem, pont költözködtünk.ráadásul fél orás forro vizben fürödtem.de én azt hittem, hogy a forro fürdö jot tesz.na de alényeg, hogy ekkor 6 hetes terhes voltam, a baba megmaradt, mert erõs és jönni akar, de nagyon.most 27 hetes vagyok
Nem szabad nagyon megeroltesd magad, azaz nagy sulyt cipelni.Mast nem nagyon tudok, altalaban a korai vetelesek okat nem lehet tudni, az elso 12 hetben megszakadt terhessegnek altalaban genetikai oka van.
Ugrálást, esést, 5 kg-nál nagyobb dolog emelését kerülni kell. A nyers húst többször megmosni, mielõtt megcsinálod, a lehetõ legkevesebb mûkaját enni (McD, mirelit ez-az), nyers tojást semmiképp. Én ezekre figyeltem oda rögtön a pozitív teszt után.

Miért kell a steroid tartalmú krémekkel vigyázni? Mit okozhat? Lent

valószín? kicsit begombásodott a babám hónalja,bepállott a melegt?l.kaptunk rá egy steroid tartalm? krémet,ami jó gombára,baktriumra, szal remélhet?leg helyre hozza. a dokink nem mondott semmit csak h kenjem, viszont mikor kiváltottam a gyógyszerész mondta h óvatosan nagyon,vékonyan,mert steroid tartalmú krémr?l van szó.

Legjobb válasz: Elöször is nem kell agyon öltöztetni a gyereket!!!! Sok babát látok, akin szinte látom, hogy nem kap levegõt a rengeteg cucctól ami rajta van! Ha nem emiatt volt gond akkor ne haragudj, de ezt ide kellett irnom, mert tényleg nagyon utálom, amkir még 18-20 fok van kint és rajta van a sapka, meg vastag kabát a gyereken!

Elöször is nem kell agyon öltöztetni a gyereket!!!! Sok babát látok, akin szinte látom, hogy nem kap levegõt a rengeteg cucctól ami rajta van! Ha nem emiatt volt gond akkor ne haragudj, de ezt ide kellett irnom, mert tényleg nagyon utálom, amkir még 18-20 fok van kint és rajta van a sapka, meg vastag kabát a gyereken!
Tartos hasznalatkor elvekonyitja a bort, igy joval erzekenyebb lesz.
A következõ mellékhatások jelentkezhetnek: csiklandozó érzés, viszketés, a bõr elvékonyodása - emiatt feltûnõbbé válhatnak a bõr kis erei, a feszülésnek kitett helyeken csíkos rajzolat (stria) keletkezhet a bõrön, bõrpír (erythema), a bõr bíbor-vörösesbarna elszínezõdése, bõrgyulladás, szõrtüszõgyulladás, a bõr festékanyagának csökkenése, túlzott szõrnövekedés.

Ha fehérjét találtak a vizeletben és meg kell ismételni akkor mit okozhat ha tényleg van benne?

abara veszélyes?

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget mondani de nekem amikor azt mondták fehérjét találtak benne akkor valami gyulladás volt a szerveztemben.A babára nem tudom milyen hatással van.Ha vinni kell a vizeletet akkor annyit tudok ajánlani elõtte mosakodj meg ott lent (ezt egy doki mondta)és ne az elejét fogd fel hanem ha kicsit pisiltél utána.bocsi ha nem segítettem sokat :(:)

Nem akarok hülyeséget mondani de nekem amikor azt mondták fehérjét találtak benne akkor valami gyulladás volt a szerveztemben.A babára nem tudom milyen hatással van.Ha vinni kell a vizeletet akkor annyit tudok ajánlani elõtte mosakodj meg ott lent (ezt egy doki mondta)és ne az elejét fogd fel hanem ha kicsit pisiltél utána.bocsi ha nem segítettem sokat :(:)
hány hetes vagy?
fehérje a vizeletben, tartósan magas vérnyomés, vizesedés. Ha ez a 3 dolog együttesen fenn áll akkor nagy esélye van a terhességi toxémiának azaz terhességi mérgezésnek. Amir veszélyes mind a babára mind a mamára DE EZT CSAK ORVOS TUDJA MEGÁLLAPÍTANI! Barátnõmnek ez volt, és 33 hetesen vették ki a babáját.
A kérdező hozzászólása: 15 hetes
en ezt a dokimmal beszelnem meg, szerintem gyulli van a szervezetedben es gyogyszert kell majd szedned.

Mi okozhat koraszülést? Mire kell nagyon odafigyelni, hogy elkerüljük?

24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szerintem ne ezen gondolkodj mert az idegesség nem jó inkább élvez a még hatra lévõ heteidet még egy csodálatos idõszak vár rád

szerintem ne ezen gondolkodj mert az idegesség nem jó inkább élvez a még hatra lévõ heteidet még egy csodálatos idõszak vár rád
Legtöbbször valami hüvelybõl felszálló fertõzés , idegeskedés szokta okozni.Illetve a baba nem megfelelõ tápanyagellátottsága. Tényleg kár ilyeneken gondolkodni.Legyél nyugodt az a lényeg. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: az mit jelenet, hogy nem megfelelõ tápanyagellátottság?
Kismillió egy oka lehet. Ha odafigyelsz magadra, nem erõlteted meg magad, pihensz, egészségesen eszel, iszol eleget, nem eszel olyat, amit nem lehet, nem emelsz, nem sportolsz erõteljesen, akkor te mindent megtettél. Az , hogy leszakad a méhlepény vagy elkapsz egy fertõzst, vagy a köldökzsinórral van valami, az ellen nem tudsz védekezni. De így van, inkább pozitívan gondolkodj, ne ilyesmiken!!

Mire kell vigyázni ha korai még a terhesség? Mi okozhat vetélést?

Legjobb válasz: Semmiképpen se emelj nehezeket, kerüld az alkoholt, fõleg az erõset,cigit,inkább csak zuhanyozz, de ne forró vízben, és próbálj meg nem idegeskedni.A munkahelyen ha elfáradsz többször próbálj meg pihit tartani.Persze van olyan hogy az ember mindent megtesz, és mégis valamilyen egyéb ok miatt, pl. fejlõdési rendellenesség, nem marad meg.De ne is gondolj ilyenekre, egyszerüen csak vigyázz magatokra.Gratula

Semmiképpen se emelj nehezeket, kerüld az alkoholt, fõleg az erõset, cigit, inkább csak zuhanyozz, de ne forró vízben, és próbálj meg nem idegeskedni.A munkahelyen ha elfáradsz többször próbálj meg pihit tartani.Persze van olyan hogy az ember mindent megtesz, és mégis valamilyen egyéb ok miatt, pl. fejlõdési rendellenesség, nem marad meg.De ne is gondolj ilyenekre, egyszerüen csak vigyázz magatokra.Gratula
Minden olyan dolog, ami a terhesség alatt nem javasolt, de én sokáig nem is tudtam, h van baba, és bizony sikerült a terhesség korai szakaszában (7. hét eleje) vagy kétszer berúgni, és dohányoztam is.Közben pedig éltem a régi túlhajszolt pörgõs életemet.Plakátolós melóm volt, és ott bizony 15-20 kilókat cipeltem.Most 19 hetes vagyok. Lehet mondani, h hogyan nem lehet észrevenni, de aki nem foglalkozott még az anyaság gondolatával, és a barátnõi is mind baba mentesek, az nem tudja, h a reggeli rosszulléten kívül mi lehet a baba jele. Az orvosok azt beszélik, h leginkább akkor vetél el az anyuka, amikor a babának olyan fejlõdési rendellenessége van, amivel úgyis életképtelen lenne.Aztán persze vannak rizikófaktorok, de azok is az ilyen betegségeket segítik elõ. Szerintem ha egy baba élni akar, akkor az fog is:) Bízd rá, õ nagyon tudja, h mit kell tennie!
Mindenben egyetértek az elõttem szólóhoz, én is hasonló cipõben jártam.A babó ha maradni akar, maradni fog, de ha nem az sem biztos, hogy a te hibád. 13 hetes kismami
Igazuk van az elõttem szólóknak, ha élni akar a pici, akkor fog is, de ez nem azt jelenti, hogy neked ezért nem kell tenned semmit. Legtöbbször fejlõdési rendellenesség miatt hal el a magzat a terhesség korai szakaszában, ami ellen te nem tehetsz semmit, de azért már igen, hogy egészséges picid születhessen, így ne emelj nehezet, ne idegeskedj, kíméld magad, táplálkozz egészségesen, ne egyél nyers tojást, húst. Kerüld a füstös helyeket, és ha cigizel, szokj le róla, kerüld az alkoholt, kávét mértékkel, szénsavasat ne. Ne festess hajat, ne takaríts hypoval, domestossal, mert a felszabaduló mérges gázokat belélegezve ártasz vele a picinek. Szedj vitamint, mert rengetegre lesz szükséged az elkövetkezendõ hónapokban.Pihenj sokat, óvd a picid, készülj a fogadására sok - sok szeretettel.Gratulálok!

Ha minden délben hápognom kell Székesfehérváron a főtéren pontosan hajnali délután 2kor, az hosszútávon mit okozhat? 17/kacsa

Legjobb válasz: szemtengelyferdülést, dadogást, maradandó egészségkárosodást embertársaidnak. jó hír viszont, hogy utazhatsz 90%-os kedvezménnyel :)

szemtengelyferdülést, dadogást, maradandó egészségkárosodást embertársaidnak. jó hír viszont, hogy utazhatsz 90%-os kedvezménnyel :)
Lúdtalpad, lesz, másszóval kacsalábad.
A kérdező hozzászólása: nemigaz, most sem birtam ki :( ebbõl nagy gáz lesz. :\ lehet át kellene térnem az ugatásos nyávogásra.

Sztetek diane 35 fogamzasgatlorol mire érdemes valtani? Nagyon felek h. visszajönnek a pattanasok.5eve szedem es az orvos szerint valtani kell, mert majrakot okozhat.

Eddig nem volt vele bajom,nem hiztam nem görcsöltem.van köztetek olyan aki szedte és abbahagyta?vlhol azt is olvastam hogy ha hajhullas is lehet ha nem szedem mar.

Legjobb válasz: Vannak már olyan gyengébb fogamzásgátlók, amelyek szintén antiandrogén hatással rendelkeznek (pl. Yasminelle). De az orvosod tudni fogja, és olyat fog felírni, ami neked jó (remélhetõleg). Bár lehet más orvost kellene keresned, ha hagyta, hogy 5 évig szedd a Dianét, mikor azt egy évnél tovább nem szabadna.

Vannak már olyan gyengébb fogamzásgátlók, amelyek szintén antiandrogén hatással rendelkeznek (pl. Yasminelle). De az orvosod tudni fogja, és olyat fog felírni, ami neked jó (remélhetõleg). Bár lehet más orvost kellene keresned, ha hagyta, hogy 5 évig szedd a Dianét, mikor azt egy évnél tovább nem szabadna.
Így van! 1 évnél tovább folyamatosan nem szedhetõ! Én a helyedben nagyon gyorsan elmennék a háziorvoshoz egy vérvételes beutalóért és még gyorsabban nõgyógyászt váltanék. Nekem Lindynette 20-at írtak fel a Diane után.
Pár pattanásom szokott lenni, de az nem olyan vészes. A hajad pedig sok mindentõl hullhat (stressz, kialvatlanság, össze-vissza étkezés, kevés folyadékbevitel gyulladás a testben vagy akár egy rossz fog miatt). Én Kispesten az Sztk-ba járok, nem magánorvoshoz.
Kérdezõ: Nem akarlak elkeseríteni, de ennyi év szedés után nem igazán van választásod. Mindenképp abba kel hagyod ezt a fajta tablettát. (Egyébként öt év után javasolt lenne fél év szünet). Ha tovább szeded, akkor az egészségedet kockáztatod (illetve már azt teszed 4 éve).
Mondtam, hogy vannak amik rendelkeznek antiandrogén hatással. (Yasminelle, Yadine). De az orvosod tudni fogja.
A kérdező hozzászólása: És neked nem lett ujra csunya a böröd?mas forumokon olvastam hozzam hasonlokat.valaki azt irta h. ujra szörnyü lett es a haja is hullik.tudtok olcso es jó nögyogyit bpen?obudan vagy akarhl?
A kérdező hozzászólása: aha, de én régóta szedem. lehet már annyira rááltta szervezetem meg a hormonszintem meg mindan.. nemtudom.. ha valaki tud még tzanácsot adni írjon!
A kérdező hozzászólása: Váltani fogok sztem, csak kérdés hogy van e olyan gyógyszer amit direkt arra fejlesztettek ki hogy ezt kiváltsa.

Hogyan csavarodhat a baba nyaka köré a köldökzsinór, és ha már ott van okozhat bajt? Mire kell vigyázni?

24+6 napos kismami vagyok és egyik ismer?söm teljesen kétségbe ejtett, hogy valakinek az ? ismer?sei közül 8 hónaposan csavarodott a babóra a pocakban a zsinor és nem élte túl!

Legjobb válasz: Szerintem nem kellene ilyeneken gondolkoznod. Sajnos elõfordulhat, de errõl inkább egy orvost kérdezz ha ha már mindenképp nem tudsz szabadlni a gondolattól. Poziívan gondolkozz a babáva kapcsolatosan és akkor boldogan éled meg a terhességet, de így többet ártasz a manónak. A te babád szépen egészségesen születik majd meg mikor õ úgy gondolja hogy már uncsi odabent. 38 heteske

Szerintem nem kellene ilyeneken gondolkoznod. Sajnos elõfordulhat, de errõl inkább egy orvost kérdezz ha ha már mindenképp nem tudsz szabadlni a gondolattól. Poziívan gondolkozz a babáva kapcsolatosan és akkor boldogan éled meg a terhességet, de így többet ártasz a manónak. A te babád szépen egészségesen születik majd meg mikor õ úgy gondolja hogy már uncsi odabent. 38 heteske
Mond meg a barátnõdnek, hogy ha rettegni akarsz, akkor elmész egy jó horrorért a video TK-ba, de köszönöd nem kérsz a paráztatásból.
nekem meg olyan ismerosom van, akinek a babaja ugy szuletett, hogy a nyaka kore volt tekeredve a koldokzsinor. Az orvos megnyugtatta, hogy amig a zsinor nincs elvagva, nem fullad meg a baba, mert nem a legcsoven, hanem a zsinoron keresztul kapja az oxigent.
Szia.Az én babámnak a nyakán volt a köldökzsínór, és teljesen egészségesen született.
Szia! Szerintem ez ellen nem tudsz semmit tenni. Az uh-n látja a doki, hogy milyen hosszú a köldökzsinór, mert általában azoknál szokott elõfordulni, akiknél hosszabb. Kérdezz rá, hogy megnyugodj.
A baba izog-mozog és gondolom, ennek következtében kerülhet a nyakára a köldökzsinór. De ne ijedj meg, ezt figyelik UH-n, és a szülésnél ezt bekalkulálják. Nem szabad, hogy baj történjen emiatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok:) Nem gondolkodom folyton ezen SÕT, csak azért mégis itt motoszkál picit, de egyébként teljesen pozitív vagyok hiszen nincs is semmi bajom:) Egyébként ez egy lökött munkatársam volt és ráadásul pasi...
Én meg úgy születtem hogy a nyakamon volt a k zs és most tanulási problámám van

Tisztelt doktor úr! 30 hetes kismama vagyok. Lapos hát szindrómám van és a teher miatt annyira fáj a derekam, hogy néha állni sem bírok. Mi az amit használhatok rá? Másik kérdésem az lenne, hogy szülésnél okozhat-e gondot? Ugye nem kell császár emiatt?

Tisztelt doktor úr! 30 hetes kismama vagyok. Lapos hát szindrómám van és a teher miatt annyira fáj a derekam, hogy néha állni sem bírok. Mi az amit használhatok rá? Másik kérdésem az lenne, hogy szülésnél okozhat-e gondot? Ugye nem kell császár emiatt?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A szülésig kérjen egy ortopédiai szakvéleményt, s ennek kapcsán nyilatkozzanak arról is, hogy milyen készítményeket szedjen panasz esetén. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A szülésig kérjen egy ortopédiai szakvéleményt, s ennek kapcsán nyilatkozzanak arról is, hogy milyen készítményeket szedjen panasz esetén. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!