Találatok a következő kifejezésre: Mi okozhat Mire (465 db)

Ha nagyon be van durranva a visszér, rettenetesen fáj, mi történhet, mit okozhat, mit csinálnak vele?

30 hetes kismama

Legjobb válasz: engem elküldtek mikor terhes voltam érvizsgálatra. Téged nem?Kaptam harisnyát amit állandóan kellett hordanom.Nekem is nagyon fájtak és még jöttek újabb visszerek ami ha hamarább elküldtek volna erre a vizsgálatra akkor lehet nem jön ki/32-hetes voltam/. Amúgy a trombózis veszély miatt kellene megnézetni,de ezt az orvosnak tudnia kéne.

engem elküldtek mikor terhes voltam érvizsgálatra. Téged nem?Kaptam harisnyát amit állandóan kellett hordanom.Nekem is nagyon fájtak és még jöttek újabb visszerek ami ha hamarább elküldtek volna erre a vizsgálatra akkor lehet nem jön ki/32-hetes voltam/. Amúgy a trombózis veszély miatt kellene megnézetni, de ezt az orvosnak tudnia kéne.
szia! 1. kompressziós harisnya, mindenképp reggeltõl-estig. 2, naturlandos 'inno reuma' krém.bekenni vele fürdés után, mint a kacsazsírt, jó vastagon. 3. doki lehet hogy felír szurit, asszem ezt lehet terhesség alatt is( vérhigító) 4. dentralexet nem ajánlom. Bár mondják hogy azt lehet, de nekem mégis csak gyógyszer...
ja és egybõl az általános sebészetre menj, nem kell beutaló! ott irják fel a harisnyát is!

Baj, ha nincs földelés a konnektorban? Mit okozhat?

Volt nálunk egy kis villanyszerelési probléma, és a szakember megállapította, hogy nincsenek leföldelve a konnektorok, meg a kapcsolók. Õ azt mondta, hogy ez nem olyan vészes, de én azóta egy kicsit félek. Megrázhat emiatt az áram pl. hajszárítás közben?

Legjobb válasz: Üdv! A szaki bizonyos szempontból, húzzon vissza az iskolapadba! Az, hogy nincs kiépítve nálatok a védõvezetõ a csatlakozó aljazatokba az egy dolog. Az abba csatlakoztatott hûtõszekrény, mosógép, mikrohullámú sütõ, és minden olyan készülék, köztük a számítógép is, ami védõvezetõs csatlakozót igényel okozhat áramütést. Általában a legtöbb ilyen berendezésben van zavarszûrõ áramkör, ami készülék fémházát a mindenkori hálózati feszültség felére fölhúzza, ha az adott eszköz védõvezetõ nélküli csatlakozóba csatlakozik. Ezt a jelenséget zavarszûrõben elhelyezkedõ igen kis kapacitású kondenzátoros feszültségosztó okozza, ami a bõrfelület vezetésétõl függõen az észrevehetetlentõl, a lórúgás érzéséig terjedõ áramütést okozhat. Amennyiben olyan védõvezetõs készülék van védõvezetõ nélküli csatlakozóba csatlakoztatva, ami meghibásodott és a meghibásodás a megérinthetõ fémrészekre a hálózati fázis feszültséget kicsatolja, akkor a halálos áramütés veszélye nagyon is valós. A kapcsolókat meg eddig sem lehetett földelni, csak toldó hely van rajta kiképezve, már amelyiken. Hajszárítás közben meg nem fogsz áramütést kapni, mert a készülék kettõs szigetelésû, csatlakozója nem tartalmaz védõvezetõ érintkezõt, legalább is a kézi készülékek és nem használod víz mellett. Üdv!

Üdv! A szaki bizonyos szempontból, húzzon vissza az iskolapadba! Az, hogy nincs kiépítve nálatok a védõvezetõ a csatlakozó aljazatokba az egy dolog. Az abba csatlakoztatott hûtõszekrény, mosógép, mikrohullámú sütõ, és minden olyan készülék, köztük a számítógép is, ami védõvezetõs csatlakozót igényel okozhat áramütést. Általában a legtöbb ilyen berendezésben van zavarszûrõ áramkör, ami készülék fémházát a mindenkori hálózati feszültség felére fölhúzza, ha az adott eszköz védõvezetõ nélküli csatlakozóba csatlakozik. Ezt a jelenséget zavarszûrõben elhelyezkedõ igen kis kapacitású kondenzátoros feszültségosztó okozza, ami a bõrfelület vezetésétõl függõen az észrevehetetlentõl, a lórúgás érzéséig terjedõ áramütést okozhat. Amennyiben olyan védõvezetõs készülék van védõvezetõ nélküli csatlakozóba csatlakoztatva, ami meghibásodott és a meghibásodás a megérinthetõ fémrészekre a hálózati fázis feszültséget kicsatolja, akkor a halálos áramütés veszélye nagyon is valós. A kapcsolókat meg eddig sem lehetett földelni, csak toldó hely van rajta kiképezve, már amelyiken. Hajszárítás közben meg nem fogsz áramütést kapni, mert a készülék kettõs szigetelésû, csatlakozója nem tartalmaz védõvezetõ érintkezõt, legalább is a kézi készülékek és nem használod víz mellett. Üdv!
Jogos a félelem, az áramütés veszélye fenn áll.Meg kell csináltatni megfelelõ szakemberrel a földelõhálózatot a házban. A szaki aki ott járt azért mondta , hogy nem vészes , mert addig nincs baj amíg valamelyik készüléked meg nem hibásodik.Akkor viszont óriási "gond" lehet.
A magyar panellakásokban földelés, mint olyan, nem létezik. Mégis mindenki él és virul.
16.07/ Igen, de vajon meddig?...../rossz szemlélet/ vill szer
16:07-nek. Némi korrekcióra szorulsz. A Magyar panel lakásokban van földelés, de nem minden áramkör lett kialakítva földeltre.Az akkori elõírásoknak szabványoknak megfelelt.Csak hideg padlós helyiségekben volt kötelezõ a védõérintkezõs dugalj, lámpák földelése(lásd fürdõszoba) melegpadlósban nem(linóleum, padlószõnyeg stb). Ahogy a kor elõre haladt változott a szabvány is és a villanyszerelés is.Én 85-ben épült panelban laktam, ott minden áramkör földelt volt. Minden egyéb fontos tudnivaló Do 81 válaszában megtalálható. Villszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amúgy önkormányzati szolgálati lakásban lakom, és amivel csak probléma lehet már volt is (víz, villany, gáz). Folyamatosan "zaklatom" az illetékes mûszaki vezetõt, hogy javítsák ki a hibákat, de pár hónapja már annyira megunta szerintem, hogy írásban adott nekem egy nyilatkozatot, hogy a lakás mûszaki állapota megfelel az elõírásoknak. Hát ezek után nem tudom mit gondoljak. Ha komolyabb gond lenne, akkor meg mosná kezeit, ahogy ismerem...
Nem szerencsés, de attól hogy földelés van még érhet áramütés ha a készülés hibás. Szerintem nem a kapcsolókat akarta földelni hanem a lámpát, de azt is csak akkor szokták mikor a lámpatest fém, ha nem akkor csak kiépítik a lehetõséget.
Az utolsónak! Ha van védõföldelés, akkor nem rázhat meg az áram!! Azért van, hogy ha hibás a készülék, qz vezesse el a feszültséget a földbe, és ne téged rázzon meg. Olyan nincs, hogy akkor is megrázhat! Akkor rossz a védföldhálózat. Vill.szer.

15 hónapos kislányom sokat hányt azt éjjel, reggel elmentünk dokihoz, azt mondta h azért mert piros a torka. ilyen egyszerű lenne? Mi okozhat még hányást?

Legjobb válasz: okozhat vírus hányást,okozhat erõs köhögés,reflux,vagy nálunk a magas láz is. nem köhögött? az orra nem folyik? fiam akkor is hány,ha sok váladékot felköhög

okozhat vírus hányást, okozhat erõs köhögés, reflux, vagy nálunk a magas láz is. nem köhögött? az orra nem folyik? fiam akkor is hány, ha sok váladékot felköhög
Hú hányást rengeteg dolog okozhat. Okozhat egy vírusos gyomor, bélfertözés egy túlevés, vagy túl zsíros, füszeres evése amit a szervezet nem tud lebontani akkor bakteriális fertözés gyomorban, bélben. okozhat megfázás, láz okozhat stress, lelki gondok. szóval végül is minden. mikor kapta a 15 hós oltást? mert az 3 hétig az oltás után még elöjöhet, láz, hasmenés, hányás, kiütések.
A kérdező hozzászólása: erdélyi vagyok, nálunk nincs 15 hós oltás, volt az 1 éves és majd 4 évesen kapnak. csak az orra folyik, ma reggel kezdõdött, köhögés nincs. nagyon durván hányt, mindent kidob most is, még a tejcsit is amit tõlem szopik.
Attól is hányhat, ha lecsorog a váladék a torkán, le a gyomorba. Adott rá vmit a doki?
igen, jól írja az utolsó nagyon figyelj, ez nem játék, ki ne száradjon!!!
Az én kislányomnak az összes eddig betegsége hányással kezdõdött: tüszõs mandula, vírusos torok, sima nátha. Vigyázz a kislányodra, igyon sokat!!!!!!
Az én kisfiam is lázas volt, 1x hányt.Másnap már köhögött is.Azóta szerencsére elmúlt.

Mi okozhat vetélést?

4-5 hetes terhes vagyok ,állandóan azon stresszelek nehogy elmenjen a baba.Arra lennék kiváncsi mitől mehet el egy magzat?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! A vetélés okára nincs pontos magyarázat. A levegõ, amit beszívsz, az elektroszmog, az egészségtelen kaják, bármilyen külsõ, környezeti hatás okozhat vetélést, vagy bármilyen problémát. Örök tévhit, hogy a stressz gyakori kiváltó oka a vetélésnek. Ez egyáltalán nem igaz. Viszont nagyon sokat árthatsz azzal, ha ezen idegeskedsz. Nem a babának, elsõsorban magadnak. Annál borzasztóbb nincs, amikor a boldog babavárást beárnyékolja a túlzott aggodalom. Én úgy gondolom, hogy az a baba, amelyik életképes és megtapadt rendesen, meg is fog maradni, a lényeg, hogy vigyázz magadra, figyelj az étkezésre és szedj vitaminokat. Nagyon erõs hatás kell ahhoz, hogy az erõs babó elmenjen. Minket a 7. hétben hagyott el a babánk, valószínûleg beteg volt. Viszont van élet vetélés után is :) Nem szabad ezen rágódni. Az elsõ trimeszter kritikus idõszak, sajnos bármi megtörténhet, ezért kell sokat pihenned és megtenned mindent, hogy a babának kényelmes kuckót biztosíts az elkövetkezendõ idõszakban.

Kedves Kérdezõ! A vetélés okára nincs pontos magyarázat. A levegõ, amit beszívsz, az elektroszmog, az egészségtelen kaják, bármilyen külsõ, környezeti hatás okozhat vetélést, vagy bármilyen problémát. Örök tévhit, hogy a stressz gyakori kiváltó oka a vetélésnek. Ez egyáltalán nem igaz. Viszont nagyon sokat árthatsz azzal, ha ezen idegeskedsz. Nem a babának, elsõsorban magadnak. Annál borzasztóbb nincs, amikor a boldog babavárást beárnyékolja a túlzott aggodalom. Én úgy gondolom, hogy az a baba, amelyik életképes és megtapadt rendesen, meg is fog maradni, a lényeg, hogy vigyázz magadra, figyelj az étkezésre és szedj vitaminokat. Nagyon erõs hatás kell ahhoz, hogy az erõs babó elmenjen. Minket a 7. hétben hagyott el a babánk, valószínûleg beteg volt. Viszont van élet vetélés után is :) Nem szabad ezen rágódni. Az elsõ trimeszter kritikus idõszak, sajnos bármi megtörténhet, ezért kell sokat pihenned és megtenned mindent, hogy a babának kényelmes kuckót biztosíts az elkövetkezendõ idõszakban.
Pl ha eleve életképtelen. Vagy sok stressz, megerõltetés hatására.
Szerintem ha egészséges akkor nem lesz baja viszont kerüld a cipekedést meg általában ne erõltesd nagyon meg magad. Ne idegeskedj, ne stresszelj, mert az is rossz hatással van rá. Dohányzást, alkolholfogyasztást is mellõzd, mert a tömény ital okozhat vetélést, legalábbis volt, aki így vetett véget a nem kívánt terhességének, hogy bekonyakozott...meg forró vízben sem szabad ülõfürdõt venni úgy tudom.
Az elso 12 ehti vetelesek 98% magzati genetikai vagy durva fejlodesi rendellenesseg mioatt jonnek letre. 2% sargatest hibaja miatt de ez akkor szokott elofordulni ha pl lombik a baba vagy valakinek ki kell venni a petefeszket a terhesseg elso 3 honapjaban. A vetelest se gyogyszer se agynyugalom nem tudja megelozni 98% ban sajnos ezert nem erdemes parazni ha elmegy akkor nem volt eletkepes ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) remélem minden jól alakul a babával!

Ez a gyógyszerek hatása? Ennyire szorongok? Okozhat ilyet szorongás? Miket okozhat még? Akinek szorongása van vagy pánikbetegsége írna néhány dolgot erről?

éjjel alig aludtam,eléggé szorongtam,aztán vissza sikerült aludnom pár órát,de reggel meg igen er?s szívdobogásra ébredtem és szédülésre.bevettem egy nyugtatót meg egy bétablokkolót.csak a pulzusom volt magas a vérnyomásom alacsony. 1 óra múlva már nem éreztem a szívbedobogásokat,csak tompa vagyok.Ez pszichés lehet?

Legjobb válasz: Nekem a pánikbetegség a rivotriltól múlt el. Semmi mást nem szedtem mellé. Aztán fél év után fokozatosan hagytam abba ezt a gyógyszert. Azóta se volt soha roham, eltelt 4 év. Reagálhatsz amúgy rosszul a nyugtatóra, elõfordulhat ilyesmi, bár azt nemtudom, hogy a bétablokkoló( az ha jól tudom savlekötõ, bocs ha rosszul tudom) minek kellett.

Nekem a pánikbetegség a rivotriltól múlt el. Semmi mást nem szedtem mellé. Aztán fél év után fokozatosan hagytam abba ezt a gyógyszert. Azóta se volt soha roham, eltelt 4 év. Reagálhatsz amúgy rosszul a nyugtatóra, elõfordulhat ilyesmi, bár azt nemtudom, hogy a bétablokkoló( az ha jól tudom savlekötõ, bocs ha rosszul tudom) minek kellett.
A kérdező hozzászólása: köszi, rosszul fogalmaztam , szóval ahogy bevettem reggel a nyugtatót rá egy órára nem éreztem már a szívdobogást, és hogy az a kérdésem végül is, hogy akkor ezek szerint pszichésen szorongás miatt lehet ez az erõs szívdobogás meg a szédülés is? a bétablokkólót a szívemre szedem, mert szokott lenni ritmuszavarom.ilyen vérnyomáscsökkentõ hatása van, meg anginára szokták még szedni.lassítja a szívverést.
A kérdező hozzászólása: szóval ilyen hamar hathat egy nyugtató?
A kérdező hozzászólása: neked mik voltak a tüneteid?
Milyen nyugtatót szedsz? Én 0, 5 mg-os Xanaxot, és kb. már 10 perc után hat!
A kérdező hozzászólása: 025 ös frontint

Segítséééééég! Nem lesz baj, ugye? Mit okozhat a gyógyszer, vagy a láz?

8+4 hetes vagyok,a kiscsoportos fiam hazahozott az oviból valami kórságot,még szerdán.Szombatra én is elkaptam.Sajnos hőemelkedésem lett-a maximum 38 volt-de az kb. 10 percig,mert hűtő fürdőztem,illetve vettem be Panadolt(felhívtama dokimat,és Õ mondta,hogy nyugodtan vegyem be,max. 3 db-ot/nap).Nem vérzek nem görcsölök,és ma már "csak" 37.6-ig ment fel,és 1 db Panadolt vettem be.

Legjobb válasz: biztos semmi bajotok nem lesz!!A tartósan magas láz okozhat bajt!Húgom influenzás lett terhesen 39fokos láza volt és nem lett semmi baja fiának. A gyógyszer amúgy nem fog bajt okozni, én is Panadolt szedtem terhesség alatt mikor fájt a fejem.

biztos semmi bajotok nem lesz!!A tartósan magas láz okozhat bajt!Húgom influenzás lett terhesen 39fokos láza volt és nem lett semmi baja fiának. A gyógyszer amúgy nem fog bajt okozni, én is Panadolt szedtem terhesség alatt mikor fájt a fejem.
jaj ne aggódj, azzal tényleg rosszabbat teszel....biztos nem lesz semmi baj, és inkább vegyél be egy panadolt, mert a láz rosszabb mint a gyógyszer, meg amúgy sem marék számra eszed!Persze, azért beszélj orvosokkal, csak nyugodj meg, minden rendben lesz!!!! (elsõ)
Ez azt gondolom, hogy nem az a mértékû láz, ami gondot okoz. A panadol meg pláne nem. :) Gratulálok a babóhoz, pihengess, c vitamin, és minden jót nektek! :) 29 hkm
A Panadolt nyugodtan szedjed! A láz sokkal inkább veszélyes lehet, mint a gyógyszerek! Jobbulást Neked!
Hát ha pár jó szó megnyugtat, akkor nagyon szívesen:) )Mivel felsõbb képzettségem nincs e téren:) csak írj ha van valami:D
A kérdező hozzászólása: Képzeld hajnalban 39.1 volt.Se a Panadol, se a priznic nem használt, így bevettem egy Algopyrint.Elõtte persze sms-t írtam a dokim asszisztensének, és mondta, hogy nyugodtan vegyem be.Azóta 37.1.Bízom benne, hogy semmi gondot nem okozott.Ma beszéltem a biológussal-megyek CVS-re, és az idõpontot beszéltük le-és azt mondta a hosszan tartó magas láz okozhat vetélést.Remélem minden rendben lesz.
Figyelj, ha ennyire kitartóan lázas vagy, lehet, hogy antibiotikum kéne, ehhez viszont doki kell. Nem tudsz elmenni a nõgyógyászodhoz? Azt pedig már most írom, hogy nyugi, antibiotikumot LEHET szedni terhesen (én kb. 3 félét szedtem), nem magzatkárosító! Beszélj orvossal mindenképpen! Jobbulás, vigyázz Magadra!
A kérdező hozzászólása: Most, hogy pihenek, és meg se mozdulok, 37.Holnap megyek a körzetihez(fix idõpontra), a belgyógyászati vizsgálat miatt.Ráadásul õ belgyógyász.Mindenképpen beszélek vele.
Megint elsõ Az jó, hogy most legalább nincs láz...amúgy én is úgy tudom, hogy a tartós(tehát napokon keresztül) maga láz(38.5 fölött tartósan)okoz bajt, szóval biztos minden rendben lesz! Holnap a doki majd biztos megmondja mi legyen, addig is pihizz amennyit tudsz:) Ja és csak pozitív gondolatok!!!Mondd a picurnak a pociba, hogy minden rendben, nem kell aggódni, anya jól lesz és hogy neki sem lesz semmi baja!!! Sokat segít, ha ilyeneket mondogatsz:) )
A kérdező hozzászólása: Igen, "gyõzködöm" õt, hogy tartson ki, nem lesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Annyira aranyos vagy, nem akarsz a házi ápolóm lenni?Õszintén mondom, nagyon megnyugtatsz.
Megint elsõ vagyok.Tegyétek le a 4 évest aludni, egyél egy kis pop corn-t és nézzetek meg a pároddal egy jó kis filmet, ami kikapcsol és tudsz nevetni, az használ:D Holnap meg néz meg 4 éveseddel egy jó kis mesét, amit õ is szeret meg te is, így is tudsz pihenni, és az is kikapcsol:)
A kérdező hozzászólása: Igazad van.Azt hiszem lehiggadok.A parámmal segíteni nem segítek, ráadásul én laikus vagyok, remélem a dokik(is) megnyugtatnak.
A kérdező hozzászólása: 38.Sírni tudnék.Most hoz a férjem borogatást.És már mindent beleképzeltem:ilyen olyan vírus, ami ártani fog a picinek, stb.Holnap úgy is beszélek egy biológussal az Istenhegyin, mert CVS-t csináltatok a korom miatt(40 éves leszek), hátha egy vérvételre rá tudom beszélni.A férjem szerint tök feleslegesen paráztatom magam, és ezzel többet ártok.Este még a gyerekorvost is felhívom(7 unokás nagymama), hátha tud segíteni.Annyira félek!
sok sok citromos mézes tea, sok sok fekvés, pihenés, homlokra vizesborogatás, jó nagy alvás,
A kérdező hozzászólása: Annyira magam alatt vagyok, megint 37.6, pedig pihenek.Nem akarom/merem teletömni magam bogyóval.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy, sikerült megnyugtatnotok 100%-ban.Most a kis banditám alszik, így én is vízszintesben vagyok.A férjem éppen teát fõz, és azt sem engedi meg, hogy megmozduljak...szedem a Femiboin 800-at, és az oscillot is napi 2x1 adagot.Nektek is minden jót!
A kérdező hozzászólása: te=de
A kérdező hozzászólása: KÖSZI, a megnyugtató szavakat.Próbálok pihenni, te egy 4 éves mellett szinte lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: Most hozott haza a férjem a körzetitõl(felhívtam, hogy lenne-e mára idõpont a holnapi helyett, mert vacakul vagyok nagyon).Kaptam antibiotikumot-baromira sípol a tüdõm-, és mondta, hogy a Stodalt igyam továbbra is.Eléggé megnyugodtam.Megnézte a nagy könyvét, hogy nehogy véletlen olyat adjon, amit nem lehet.Remélem rendbe jövök, és a baba is rendben van!

Mi okozhat túl sok, szinte folyamatos, fehér színű, sűrű folyást?

Menstruáció el?tt, után, t?le teljesen függetlenül állandóan folyásom van. Egyszer?en undorító, és képtelenség fizikailag "visszatartani". Próbáltam már mindent, de nem gondolom, hogy a folyamatos betéthordásnak kéne lennie az egyetlen megoldásnak. Nem érzem magam higiénikusnak miatta, mindennap háromszor fürdök, segítség!

Legjobb válasz: Nekem már 9 éves korom óta van állandó folyásom (kb. folyik belõlem rendesen) hormonális probléma miatt, de semmi más zavaró tényezõ nincs csak ez(nem ég, nem csíp stb..). Sosem tenyészett ki semmi baci, se gomba. Az orvosok szerint 1xûen ilyen vagyok. Engem nem zavar, hogy minden nap van bent tisztasági betét. :D Ne fürödj naponta többször, mert az is okozhat több folyást, ha túlzásba viszed a tisztálkodást. Menj el orvoshoz, kérd meg, hogy vegyen kenetet, mert több a folyásod a kelleténél. Hogyha lesz benne valami, akkor kikezelheti, de ha nem, akkor tovább kell kutatnia. Mi így láttatlanban nem fogjuk tudni a folyásod okát. :) 20L

Nekem már 9 éves korom óta van állandó folyásom (kb. folyik belõlem rendesen) hormonális probléma miatt, de semmi más zavaró tényezõ nincs csak ez(nem ég, nem csíp stb..). Sosem tenyészett ki semmi baci, se gomba. Az orvosok szerint 1xûen ilyen vagyok. Engem nem zavar, hogy minden nap van bent tisztasági betét. :D Ne fürödj naponta többször, mert az is okozhat több folyást, ha túlzásba viszed a tisztálkodást. Menj el orvoshoz, kérd meg, hogy vegyen kenetet, mert több a folyásod a kelleténél. Hogyha lesz benne valami, akkor kikezelheti, de ha nem, akkor tovább kell kutatnia. Mi így láttatlanban nem fogjuk tudni a folyásod okát. :) 20L
Ha nincs kellemetlen illata, nem csíp vagy viszket a puncid, akkor semmi baj! Tegyél be betétet, mást nem tehetsz. Ha viszont vannak azok a tünetek, amiket leírtam, akkor menj orvoshoz.
ha hormonális okai vannak akkor segíthet fogamzástabletta? csak egy tipp.. illetve én is kíváncsi vagyok rá. de nem tudom hány éves vagy
A kérdező hozzászólása: 17/L vagyok, és köszönöm a válaszokat, el fogok menni orvoshoz, de az enyém sem büdös, és nem is csíp. körülbelül 11 éves korom óta "élek a problémával", csak nagyon zavart és gondoltam vannak a megszüntetésére bevált módszerek. :)
azzal nem lehet egyensúlyozni, h mit eszel? valahol olavastam hogyha nagyon fûszeres kajákat eszel az nem jó.. meg ha ilyen probiotikumos csodákat pakolsz be az is változtathatja a hüvelyben a baktériumokat

Miket okozhat a nagyon sok stressz naponta?

mármint ha naponta akkora stresszben vagyok :S

Legjobb válasz: Csökkenti az immunrendszer erejét, s hogy ebbõl mi lesz, az hajlam, kórokozó és egyéb ártalom kérdése. Vagyis bármit "okozhat".

Csökkenti az immunrendszer erejét, s hogy ebbõl mi lesz, az hajlam, kórokozó és egyéb ártalom kérdése. Vagyis bármit "okozhat".
A mellékvesekéreg megvastagszik, és sok hormont bocsát ki, ami aztán egészségkárosodáshoz vezet. Ajánlom Selye János munkásságának tanulmányozását.
A kérdező hozzászólása: és mennyi idõ alatt alakul ez ki? mert gyakorlatilag mióta élek stresszben élek :')

Károsak a táplálék-kiegészítők? Pl. Impotenciát okozhat e? vagy mit okozhat?

Legjobb válasz: A tápkiegek NEM KOXOK EZÉRT NEM IS KÁROSAK!! Olvasd el mi van bennük, fehérje, szénhidrát, vitaminok... Szerinted ezek okozhatnak impotenciát vagy egyébb betegségeket??? (sok nyomorék mind azthiszik, hogy a koksz meg a tápkieg ugyan az, ne tartozz közéjük)

A tápkiegek NEM KOXOK EZÉRT NEM IS KÁROSAK!! Olvasd el mi van bennük, fehérje, szénhidrát, vitaminok... Szerinted ezek okozhatnak impotenciát vagy egyébb betegségeket??? (sok nyomorék mind azthiszik, hogy a koksz meg a tápkieg ugyan az, ne tartozz közéjük)
A kérdező hozzászólása: én szedek kiegészítõket és nem érzek káros hatást csak azért írtam ki h biztosra menyek mert a sok hülye mindig azzal jön h káros meg h nem áll fel majd...
Szia! Nem akarlak leszúrni de a cimkéjét olvastad mi mit tartalmaz? Szinte minden táplálékkiegészítõt felépítõ anyag megtalálható a normális ételekben is(fehérje, szénhidrát, kreatin) Tehát NEM NEM károsak, impotenciát sem okoz
A kérdező hozzászólása: tudom tudom! csak arra voltam kíváncsi h mi a véleményetek nektekrõl:)
A kérdező hozzászólása: *nektek errõl
VAN káros hatása! Kevesebb pénzed lesz! :D:D:D A lényeg hogy ne tápkiegen élj és akkor nem lesz bajod. Ha túl nagy arányát teszi ki a táplálkozásodnak, akkor az emésztésed megbojgathatja kicsit. De nem kell hülyének lenni és nincs probléma. Az utóbbi másfél évben kb 40-50kg tápkieget fogyasztottam el, és nagyon jól mûködik mindenem:)
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat mindenkitõl:D
1. a megfelelõ étrend ha nem eszel napi 8szor akkor ne is szedd semmit mert enm lri meg . én napi 10 szer eszek attackot szedek meg fehérjét néha .

Hosszútávon mit okozhat a stressz?

másfél éve folyamatosan stresszelek. F?leg iskola miatt. Olyan nagy okom nincs rá. de kicsit vissszahúzódó vagyok és az osztálytársaim bunkók általában... vagy pl. mindig azon gondolkodok hogy fogok 4-5 évet még kibírni érettségiig... a matek-magántanár végett az egész hetet végigstresszelem hogy ott kell majd lennem 1 órát... legszívesebben itthon lennék mindig, de ez természetesen nem megoldható. Vagy mindenhol, csak itt ne... Ráadásul Magyarországot is gy?lölöm, utálok itt lenni :(

Legjobb válasz: Hosszútávon a stressz szív- és érrendszeri problémákat okozhat, emellett lefogyhatsz vagy elhízhatsz, nem megfelelõ lesz a koleszterin szinted(általában stressz hatására magas), cukorbetegség is kialakulhat, meg stb, csemegézhetnék itt napokig. Azt ajánlom fogadd el a helyzetet. Ha beszólogatnak egyik füleden be a másikon ki,majd megunják, azt hogy te nem vagy erre vevõ. Vagy szólj vissza nekik valami találót, de nem TRÁGÁR beszólást. Nem tudom h más mit fog írni,de szerintem az oldalon a legtöbben túlestünk a suli-frászon és nem haltunk bele. Rajtad múlik csak hogyan alakítod a szituációkat. Sok Sikert!

Hosszútávon a stressz szív- és érrendszeri problémákat okozhat, emellett lefogyhatsz vagy elhízhatsz, nem megfelelõ lesz a koleszterin szinted(általában stressz hatására magas), cukorbetegség is kialakulhat, meg stb, csemegézhetnék itt napokig. Azt ajánlom fogadd el a helyzetet. Ha beszólogatnak egyik füleden be a másikon ki, majd megunják, azt hogy te nem vagy erre vevõ. Vagy szólj vissza nekik valami találót, de nem TRÁGÁR beszólást. Nem tudom h más mit fog írni, de szerintem az oldalon a legtöbben túlestünk a suli-frászon és nem haltunk bele. Rajtad múlik csak hogyan alakítod a szituációkat. Sok Sikert!
Egy sértés csak akkor az, ha úgy gondolod. A döntés a tied. Ha bántóan viselkednek veled, TE döntöd el, hogyan reagálsz!!! Ha kellemetlenül érzed magad, jusson eszedbe az ami ezt okozta és erõsen gondolj rá úgy, hogy LESZAROM!!! Menni fog!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!