Találatok a következő kifejezésre: Mi oka annak, (1331 db)

Mi lehet az oka annak, hogy valaki nagyon nehezen esik teherbe más meg ha már, , ránéznek" terhes lesz pl:én?

Legjobb válasz: Mi az oka annak, hogy valaki allergiás csomó mindenre valaki meg semmire? Mi az oka annak, hogy valaki szívbeteg, valaki meg makk egészséges? Mi az oka annak, hogy valaki rákos beteg, valaki meg még csak közeli családban sem tapasztalt hasonlót? Mi az oka annak, hogy valaki egy hideg szellõtõl megfázik, valaki meg csak jobban érzi magát tõle? Ez kb ugyanez...

Mi az oka annak, hogy valaki allergiás csomó mindenre valaki meg semmire? Mi az oka annak, hogy valaki szívbeteg, valaki meg makk egészséges? Mi az oka annak, hogy valaki rákos beteg, valaki meg még csak közeli családban sem tapasztalt hasonlót? Mi az oka annak, hogy valaki egy hideg szellõtõl megfázik, valaki meg csak jobban érzi magát tõle? Ez kb ugyanez...
Ilyenkor praktikus az örökbe adás.
Neked az adás-részt képzeltem volna el.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem kell örökbe fogadni mert könnyen teherbe esek.

Mi oka lehet annak ha egy ember nem szereti a kutyakat!?

esetleg bantja oket!?

Legjobb válasz: ennek az az oka hogy egy féreg,vagyis ha bántja.. az h nem szereti annak több oka lehet.. én pl utálom a macskákat,de a kutyákat imádom:D

ennek az az oka hogy egy féreg, vagyis ha bántja.. az h nem szereti annak több oka lehet.. én pl utálom a macskákat, de a kutyákat imádom:D
Szomszédnak Sose-SOHA sem volt kutyája, és a környezetében sem, nem ismeri a kutyákat, így mindegyiktõl fél... Ha kiengedem a tacskó keverékemet, szalad be a kapun, és mondja, hogy vigyem be ezt a agresszív dögöt...-.- Sose harapná meg a kutyám, csak álmában...
Én szeretem a kutyákat, de azt nem mikor kiengedik õket a gazdik, még akkor sem ha nem bánt. Jöhet valami amiért át akar rohanni az út túloldalára, és egy autós elüti. Nem a sofõr lesz ekkor a hibás, hanem a kutya gazdája. Nem bántásból írom, csak ezt gondolja át mindenki, aki ilyet tesz. Amúgy szerencsére egész jól értem a kutyák adta jeleket, legalábbis az utcánkban lévõ két német juhászét szerencsére sikeresen megértettem, és tudtam mit tegyek, hogy ne váljak a reggeli fõ fogásává. Na, azóta azelõtt a ház elõtt félve megyek el, mert ha ügyesen ugranak, akkor bármikor ki tudnak jönni...a két gyönyörûség. Nem beszélve róla, hogy olykor a kapu/ajtó is nyitva van résnyire, gazdi meg sehol. Szóval hiába szeretem a kutyákat, és tudom nem az õ hibájuk, de õket nem sajnálnám. Nyugi, én nem fogom õket soha bántani!
Sokan azért nem, mert soha nem ismerték meg, milyen egy kutyával együtt élni. Nagyapám, például a kutyát csak a kertben ugató dologként kezelte. Aztán megismerte a mi családi kedvencünket, és hozzá egész másképp állt. Sokan valami rossz tapasztalat miatt félnek a kutyáktól. Más emberek meg...senkit se szeretnek, se kutyát, se embereket, önmagukat sem. És persze vannak olyan macskások, akik szerelmesek a cicákba, így a kutyákat nem szeretik. Akik meg kutyát kínoznak: õk elmebetegek.
Mert nem és kész , én pl. nem szeretem a papagály féléket mert nem tetszenekv , el kell fogadni hogy nem mindenki szereti a kutyákat. Aki kínozza õket azt meg tarkón kell csapni egy szívlapáttal...
En kimondottan "macskas" vagyok, igy "nem szeretem" a kutyakat. Nem szeretem abban az ertelemben, ahogy egyesek, hogy "kutya nelkul lehet elni, csak nem erdemes", meg hogy a kutya az ember legjobb baratja, meg... De szeretem, mint egy nagyon jo hazikedvenc, es egy csodaszep allat - de nem hiszem, hogy annyira "tokeletes" lenne, mint ahogy nehanyan latjak - a kutya is olyan, ahogy nevelik, nem lesz szuletesetol tokeletes. (A macska meg foleg nem) Akik meg bantjak a kutyat (nem azokra gondolok, akik a "kemenyebb" neveles hivei, de attol meg szeretik a kutyat, nem is kicsit) azok meg idiotak, es ez a legenyhebb kifejezesem rajuk.

Ha a reinkarnációt elfogadjuk akkor mi lehet az oka annak, hogy egyesek olyan élményekről számolnak be amikor egy itt ragadt lélek támadó volt?

Elképzelhet?, hogy azért maradtak itt mert: er?szakos halált haltak vagy ellenkez?leg; túl békéset ahhoz, hogy tudják, hogy halottak.

Legjobb válasz: Ja! Asszem, értem, mit kerdezel! Az elobbi hozzaszolonak: Az is egy verzio, hogy rossz a hasonlat... A magyarazat (sajat ismereteim,és nélam sokkal bolcsebb emberek szerint) a következõ. Létezik a reinkarnacio, létezik a koztes lét, a bardo, vagy hogy nevezitek itt, de akiket igy erzekelunk, azok nem abban vannak. Van valamilyen oka annak, hogy a szellemuk, mint energia itt maradt a foldon, a terben, mert példaul nem is fogtak fel, hogy meghaltak, vagy nagyon ragaszkodnak hozza, nem képesek a szeretteik elengedni õt, és mivel meg gyenge szellem, sokaig dontésképtelen, hogy menjen, vagy maradjon, vegul marad. Viszont elvileg ez a tovabblepes csak kb 40 napig lehetseges (keresztenyeknel a 6hetes mise errol szol, ha nem is beszélunk rola) Ismerunk halalkozeli élmenyeket, ahol fényalagutrol, folyosorol beszélnek. Elvileg az is az tulajdonkeppen. Nomarmost: Ha mar itt van, akkor az a csel, hogy az emberi szellemnek, a tudatnak van egy hatalmas ereje, amit megtanulhatunk hasznalni ("ha annyi hitetek lenne, mint a mustarmag, hegyeket mozgathatnatok vele..."). Ennek a szellemnek semmi dolga, lehetosege nincs arra, hogy mast csinaljon, mint hogy ezt a kepesseget fejlessze, hogy vegre valahogy kapcsolatot tudjon teremteni az élokkel, hogy "Hozzatok mar valakit, aki tud segiteni rajtam". Korulbelul ez diohejban a folyamat. Persze sokesetben elbonyolodhat a torténet, mert az emberek,és életeik is bonyolultak. Légyszi, ha egyetertetek, pontozzatok fel, mert a sok ateista, hozzanemerto, makacs lepontozott :( Köszi :)

Ja! Asszem, értem, mit kerdezel! Az elobbi hozzaszolonak: Az is egy verzio, hogy rossz a hasonlat... A magyarazat (sajat ismereteim, és nélam sokkal bolcsebb emberek szerint) a következõ. Létezik a reinkarnacio, létezik a koztes lét, a bardo, vagy hogy nevezitek itt, de akiket igy erzekelunk, azok nem abban vannak. Van valamilyen oka annak, hogy a szellemuk, mint energia itt maradt a foldon, a terben, mert példaul nem is fogtak fel, hogy meghaltak, vagy nagyon ragaszkodnak hozza, nem képesek a szeretteik elengedni õt, és mivel meg gyenge szellem, sokaig dontésképtelen, hogy menjen, vagy maradjon, vegul marad. Viszont elvileg ez a tovabblepes csak kb 40 napig lehetseges (keresztenyeknel a 6hetes mise errol szol, ha nem is beszélunk rola) Ismerunk halalkozeli élmenyeket, ahol fényalagutrol, folyosorol beszélnek. Elvileg az is az tulajdonkeppen. Nomarmost: Ha mar itt van, akkor az a csel, hogy az emberi szellemnek, a tudatnak van egy hatalmas ereje, amit megtanulhatunk hasznalni ("ha annyi hitetek lenne, mint a mustarmag, hegyeket mozgathatnatok vele..."). Ennek a szellemnek semmi dolga, lehetosege nincs arra, hogy mast csinaljon, mint hogy ezt a kepesseget fejlessze, hogy vegre valahogy kapcsolatot tudjon teremteni az élokkel, hogy "Hozzatok mar valakit, aki tud segiteni rajtam". Korulbelul ez diohejban a folyamat. Persze sokesetben elbonyolodhat a torténet, mert az emberek, és életeik is bonyolultak. Légyszi, ha egyetertetek, pontozzatok fel, mert a sok ateista, hozzanemerto, makacs lepontozott :( Köszi :)
Namost a kérdés úgy indul, hogy "ha a reinkarnációt elfogadjuk". Vagyis kiindulsz egy hipotézisbõl, majd felveted, hogy ellentdmondó tapasztalatok vannak. A kérdésed kb azzal analóg, hogy "ha a föld laposságát elfogadjuk, akkor hogyan keringhetnek körülötte mûholdak?" A feloldás háromféle lehet: - Nem kéne elfogadni az alap hipotézist (reinkarnáció / föld lapossága), mert a tapasztalatok (lélek itt marad / mûhold kering) ellentmondanak neki. Vagyis mégsincs reinkarnáció. - Ha biztosak vagyunk az alaphipotézisben, akkor a tapasztalatok valójában hamisak, szemfényvesztés, hazugság vagy tévedés áll mögöttük. Ekkor mondhatjuk, hogy a reinkarnáció igaz, így a lelkek nem maradhatnak itt, tehát ez nem igaz. - A harmadik lehetõség, hogy sem a hipotézis nem igaz sem a tapasztalat nem valós. Vagyis sem reinkarnáció nincs, sem lelkek nem maradnak itt. - Van egy negyedik, kompromisszumos lehetõség: úgy módosítod az alaphipotézist, hogy a tapasztalat beleférjen: reinkarnáció van, de a lelkek egy része itt tud maradni. Hogy miért, azt csak a lélek tudja. Ezek közül mindenki szabadon választhat egyet.
Nem hiszek benne.Valamikor olvastam Franc Werfeltõl a Meg nem születettek csillaga c.könyvet. Arról szól, hogy a halott lelkek ott nyüzsögnek a szeretkezõ párok körül, és az születhet meg újra, aki már levezekelte elõzõ élete bûneit.(Persze a könyv errõl többet mond)
A lelkek nem azonnal születnek újra, egyfajta köztes állapot is van, és mikor ebben vannak, akkor lehet õket idézgetni, meg magunkra haragítani (legalábbis én úgy gondolom). Ajánlom Horváth Andrea - Karma és reinkarnáció c. könyvét, szerintem nagyon érdekes :)
Már ne is haragudj, de ez hülyeség. Az, hogy valaki mirõl számol be az nem egyenlõ a valósággal. Szellemek, átkok, és halál utáni élet csak a horrorfilmekben léteznek. Szerintem, ha jót akarsz ne fogadd el a reinkarnációt, ugyanis nem létezik, nincs bizonyítva!
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj de nem értünk egyet. Azt hiszem valamit félre értettél. A kérdésemben nincsenek ellentmondások. A reinkarnációt én elfogadom de ez személyes dolog. A buddhizmusból is ismeretes bardo a köztes lét elnevezése. Ott vagyunk amíg feldolgozzuk elõzõ életünk tanulságait és amíg eldöntjük milyen legyen a következõ. A kérdésem arra irányult, hogy azok a lelkek akik itt maradnak azok hogyan képesek fizikai sérülést okozni? Milyen módon képesek tárgyakat megmozdítani? A kérdés azért kapcslódik a reinkarnációoz mert elvileg a bardo-ban erre nem lenne módja a halottnak. Mivel az a tanulás-számvetés idõszaka. Egyébként a reinkarnáció mellett több érv van mint ellene. Olvashatsz kvantumfizikai dolgozatokat vagy éppenséggel a regressziós hipnózist is kipróbálhatod.

Mi lehet az oka annak, hogy némely böngészős játék (browser game) nagyon kedvelt a magyarok körében?

Sziasztok! Több éve foglalkoztatnak engemet is a böngész?s játékok, ez részben a számítógépem alacsony teljesítménye, részben meg az igényeim miatt alakult így. Ezt szerettem meg. Még a csapból is a következ? ismert játékok folynak:

Legjobb válasz: Szia Az, hogy a farkasos-vámpíros dolog fogta meg õket, nem valószínû, mert sem a bloodomoon.hu, sem a monstersarmy vagy monstergame (redmoonstudios.de) még meg se közelítette a bitefightot. 1, max 2 szerverük van. Inkább a reklám. A metin2 is ezért annyira népszerû, habár egy trágya játék, de most nem ez a kérdés. A játékokban a szervernyitások a játékban fizetett prémium ok mennyiségétõl függ: minél kevesebb játékos költ a játékra, annál rosszabb a helyzet. Ezért van sok játéknak csak 1 magyar szervere, mert a magyaroknak nem igazán van pénzük ilyenekre. Ahol meg van 6,10,14,18 szerver ott nyilván tömve van a játékcég zsebe, vagyis mindenki boldog. A játékosoknak új meg új világok nyílnak, a játékcég meg boldogan frissíti azt, meg van is mibõl. DE mitõl jó a gladi vagy a ogame? Nem értem.

A kérdező hozzászólása: Szia Az, hogy a farkasos-vámpíros dolog fogta meg õket, nem valószínû, mert sem a bloodomoon.hu, sem a monstersarmy vagy monstergame (redmoonstudios.de) még meg se közelítette a bitefightot. 1, max 2 szerverük van. Inkább a reklám. A metin2 is ezért annyira népszerû, habár egy trágya játék, de most nem ez a kérdés. A játékokban a szervernyitások a játékban fizetett prémium ok mennyiségétõl függ: minél kevesebb játékos költ a játékra, annál rosszabb a helyzet. Ezért van sok játéknak csak 1 magyar szervere, mert a magyaroknak nem igazán van pénzük ilyenekre. Ahol meg van 6, 10, 14, 18 szerver ott nyilván tömve van a játékcég zsebe, vagyis mindenki boldog. A játékosoknak új meg új világok nyílnak, a játékcég meg boldogan frissíti azt, meg van is mibõl. DE mitõl jó a gladi vagy a ogame? Nem értem.

Mi lehet az oka annak, hogy gyakran megszakad az internet? Valahogy meg lehet oldani?

Most windows7 van a gépemen. Régebben Ubuntu alatt nem volt ilyen gondom.

Legjobb válasz: " Mi lehet az oka annak, hogy gyakran megszakad az internet? " csak találgatni lehetne,így ennyi infóból

" Mi lehet az oka annak, hogy gyakran megszakad az internet? " csak találgatni lehetne, így ennyi infóból
pfff... szerinted ezt így ki tudja megmondani neked? Oké, win7. De milyen netszolgáltató? "Megszakad", ezt úgy érted, hogy egyszerûen leáll a net, lefagy, vagy csak lassú? Milyen programokat használsz még, vagy szoktál letölteni valamit, vagy egyáltalán, utoljára mikor volt újratelepítve a gép? Esetleg gondolsz-e valamire, ami az oka lehet? Ilyenek. Oké, mondjuk lehet gáz net szolgáltatóval, de lehet hogy éppen töltesz le valamit, amit nem bír el a gép, ami mondjuk win7-nél már elég ritka... Vagy lehet egyszerûen vírusos is, és még nagyon sok minden lehet. Kicsit konkrétabb infot kaphatnánk? :D
A kérdező hozzászólása: Firefox használat közben történik, hogy megszakad az internet. Utána rövid idõ múlva helyreáll az internet. Antivírus van a gépen, több online antivírussal ellenõriztem, a rendszer tiszta. Nem azt kértem, hogy megjósoljátok, hogy mi lehet az oka. Csak arra voltam kíváncsi, hogy milyen irányban kutassam a baj okát.
lehet meg van törve a valamelyik kábel, egy egy megszakadásnál nézd a modemed villogóit (így már szûkítheted a problémát)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, végigmozgattam a kábelt, nem szakadt meg az internet. Frissítettem a hálózati kártya driverét. Egyenlõre nincs gond. :)

Mi lehetett az oka annak hogy öngyilkos lett? Komolyan nem értem. (Bár nem igazán önismereti kérdés. )

Egyik osztálytársam 15 lány öngyilkos lett . Õsszel. Amúgy soha életemben nem gondoltam volna hogy képes lenne erre. Jóban voltunk. És egyszer?en hiába gondolkodom nem tudom hogy mi vezethette rá erre. Egyke gyerek volt, nem volt az hogy háttérbe volt szorítva. Jól tanult voltak barátai, járt sportolni. Arra is gondoltam hogy esetleg pasi ügy de egy srác ennyire kikészíthette, én nem hiszem. Sokan a barátaimmal arra gondoltunk hogy valami agyi problémája lehetett, esetleg skizonfrénia, de senki nem vette volna észre? Ha meg problémája volt, mért nem kért segítséget???

Legjobb válasz: Örülj neki, hogy nem érted. Én kétszer próbáltam meg öngyilkos lenni, de ma már szerencsére lelkiekben erõs vagyok, és valószínûnek tartom, hogy nem fogom megpróbálni többet így megoldani az "életem". Nézd, ha valaki öngyilkos akar lenni, annak komoly okai vannak. Soha nem fogod megérteni azokat a gondolatokat, amik ilyenkor a másik fejében lejátszódnak. Az, hogy nem hiszed, hogy szerelem, vagy ilyen dolgok, az egy dolog. Valószínûleg nem is egyetlen dolog volt a gond, hiszen egészséges lélekkel, jó háttérrel majdnem mindent fel lehet dolgozni. Valószínûleg komoly lelki problémái voltak, amik akár egész kiskorából, családjából, nevelésébõl, környezetébõl, kiskori traumákból indultak ki. Lehet, hogy erre jött még neki pár olyan probléma - ami bár elmondva aprónak tûnhet és feldolgozhatónak - neki nem volt az, mivel lelki beteg volt. Nem skizofrén, vagy ilyesmi, és lehetett is volna segíteni rajta. Na az a másik, hogy miért nem kért segítséget. Lehet, hogy kért, csak nem úgy, hogy segíts, mert öngyilkos leszek. Egyrészt így senki nem segített volna neki, mert nem vették volna komolyan, másrészt segítséget úgy kérni, hogy "segíts, mert szükségem van rá" nagyon nehéz. Lehet, hogy közvetett úton próbálkozott, de nem kapta meg azt a segítséget, amire neki szüksége lett volna. Másrészt, akiben megszületik az komolyan, hogy nem akar élni, onnantól nagyon nehéz a visszaút. Onnantól már nem akarsz segítséget kérni, mert azt hiszed, hogy senki sem tud vagy akar segíteni. Akkor úgy érzed, hogy a semmi is jobb, mint az élet. És akkor nincs visszaút. Akkor megteszed. És ha szerencséd van, nem sikerül, de akkor ez nagyon rossz, még sokkal rosszabb. Nekem nem sikerült. Arra kelni fel, hogy nem sikerült (felvágtam az ereim, kórházban ébredtem) a legrosszabb érzés volt. De onnantól figyelnek rád, és könnyebb felállni.

Örülj neki, hogy nem érted. Én kétszer próbáltam meg öngyilkos lenni, de ma már szerencsére lelkiekben erõs vagyok, és valószínûnek tartom, hogy nem fogom megpróbálni többet így megoldani az "életem". Nézd, ha valaki öngyilkos akar lenni, annak komoly okai vannak. Soha nem fogod megérteni azokat a gondolatokat, amik ilyenkor a másik fejében lejátszódnak. Az, hogy nem hiszed, hogy szerelem, vagy ilyen dolgok, az egy dolog. Valószínûleg nem is egyetlen dolog volt a gond, hiszen egészséges lélekkel, jó háttérrel majdnem mindent fel lehet dolgozni. Valószínûleg komoly lelki problémái voltak, amik akár egész kiskorából, családjából, nevelésébõl, környezetébõl, kiskori traumákból indultak ki. Lehet, hogy erre jött még neki pár olyan probléma - ami bár elmondva aprónak tûnhet és feldolgozhatónak - neki nem volt az, mivel lelki beteg volt. Nem skizofrén, vagy ilyesmi, és lehetett is volna segíteni rajta. Na az a másik, hogy miért nem kért segítséget. Lehet, hogy kért, csak nem úgy, hogy segíts, mert öngyilkos leszek. Egyrészt így senki nem segített volna neki, mert nem vették volna komolyan, másrészt segítséget úgy kérni, hogy "segíts, mert szükségem van rá" nagyon nehéz. Lehet, hogy közvetett úton próbálkozott, de nem kapta meg azt a segítséget, amire neki szüksége lett volna. Másrészt, akiben megszületik az komolyan, hogy nem akar élni, onnantól nagyon nehéz a visszaút. Onnantól már nem akarsz segítséget kérni, mert azt hiszed, hogy senki sem tud vagy akar segíteni. Akkor úgy érzed, hogy a semmi is jobb, mint az élet. És akkor nincs visszaút. Akkor megteszed. És ha szerencséd van, nem sikerül, de akkor ez nagyon rossz, még sokkal rosszabb. Nekem nem sikerült. Arra kelni fel, hogy nem sikerült (felvágtam az ereim, kórházban ébredtem) a legrosszabb érzés volt. De onnantól figyelnek rád, és könnyebb felállni.
A 15 éves korosztály... Számoljunk csak! 2011-15=1996. Mi volt akkor ott, amit Magyarországnak hívunk? Bizonytalanság. Egyik napról a másikra lét és gátlástalanul emelkedõ árak, - mindenki a kis hasznáért reszketett... A "pénzisten" kergetése, - mindenki a pénzt, a lehetõ legjobb jólétet hajkurászta már akkor is a zavarosban halászva, nem értek rá ÉRDEMBEN, FELELÕSSÉGGEL törõdni a gyerekeikkel a szülõk, csak "A gyereknek meg legyen minden!" - Nagy bizonyossággal meg is lett sok gyereknek mindene, "CSAK" a szeretetet, a meghitt közösséghez tartozás érzését, az alapvetõ, szülõi szeretetet nem sikerült megadni a rohanásban, esetleg egy kulcsot, spárgára fûzve, hogy a nyakába akaszthassa a gyerek és lemehessen a semmibe elütni valahogyan az idõt, - egy tetves számla befizetése fontosabb (volt akkor is), mint az, hogy "Meséld el fiam, hogyan telt el a napod!?" Apu-Anyu fáradtan prezentálta a vacsorát, majd bezuhant a népbutítás legfõbb eszköze, a média elé, hogy önelégülten "hülyülhessen el" a semmitõl, amit a kor médiája képes (volt akkor is) adni. Aztán zavartan ébredt mindenki a másnapra: - "Hurrá! Lehet folytatni a sehová nem vezetõ UTAT!" Mókuskerék-effekt. És lõn világosság: A gyerek furcsán viselkedik! A gyereknek valami baja lehet! A gyerek nem talál célt, - Mert arra nevelték, hogy ne is tûzzön ki maga elé célokat, - elég, ha kilóra "elvan" - és tanul... NOS, - Ifjak! Amennyiben tehetek értetek valamit - mély együttérzéssel, - azt JAVASLOM Nektek, hogy próbáljatok meg célokat, elérhetõ célokat, (nem álmokat) keresni, illetve találni Magatoknak. És ha ezt a célt megtaláltátok osszátok meg a célt a Szüleitekkel is, - kérjétek ki a véleményüket róla! Bízzunk - közösen - abban, hogy felébrednek ezek a szülõk a "Csipke Rózsika álmukból", és beugrik az elméjükbe, hogy valójában mi is az egyik legfõbb szerepe egy szülõnek a saját gyermeke életében! Sok sikert kívánok a CÉLJAITOK eléréséhez! Fel a fejjel, - Fiúk - Lányok!
Nem történhet akkora dolog egy tizenévessel, ami miatt OKA lenne arra, hogy eldobja az életét... Nem ítélek el semmit, de a mai napig törni-zúzni tudnék, ha látom, hogy tizenéves kis p*csák "öngyik" akarnak lenni, mert "szar az élet, meg akarok halni"... nem ez a baj... a baj az, hogy semmi komoly gondjuk nincs, mégsem kell az élet, míg az egyik legjobb barátnõm kezét fogtam, amikor elment... rákban, nem hisztitõl... pedig a szülei kidobták otthonról 17 évesen, mert "nem nézik végig ahogy megdöglik" (ezt így, ezekkel a szavakkal), már az orvosok is teljesen lemondtak róla, egy szál haja sem volt a chemotól és MÉGIS!!!! Semmi mást nem akart jobban, mint ÉLNI!!!! ...csak élni... Talán el kéne gondolkozni, hogy a "világrengetõ problémák" vajon tényleg olyan szörnyûek-e, vagy csak hiszti... 99%ban az utóbbi. Tapasztalat. 20/L
Amúgy az igaz amit az utolsó írt, én mindig próbáltam jelezni a barátnõmnek, sõt akkora célzásokat tettem is rá.. De nem vette észre.
Elsõ válaszoló! Ha valaki 100%-os figyelmet biztosít az adott illetõnek és tud vele azonosulni akkor a gondolatmenetét át tudja élni és meg tudja érteni.Nekem sikerült én nem 1 embert tudtam az öngyilkosság szélérõl visszarántani és ma vidámak igaz nem 1 nap volt de megérte :) Igaz mondjuk ehhez biztos kézre volt szükségük. Hogy miért nem kért segítséget? Nem mindenki ad hangot kéréseinek... Nagy részük tudják(jobb esetben), hogy segítségre van szükségük és rejtett utalásokat indít azok felé akik megbíznak bennük...Csak nem mindenki veszi ezt észre.
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnapelõtt 14:35 Igen, tökéletesen leírtad.Ugyanezt gondolom én is!
Elõzõ válaszoló:O Le a kalappal , leírtad a lényeget!
Én is így vagyok. Ha arra gondolok, hogy felvágom az ereimet, mosolyognom kell. Az lenne a legnagyobb megkönnyebbülés. Egy vágás után nevetnem kell. Jó, ez betegnek hangzik, és az is. De kívülrõl nem látszik semmi. Én próbáltam változtatni, de az élet mindig ugyanolyannak tûnik.
Én is pont 15 éves vagyok. Én sem szóltam soha senkinek, hogy lenne valami bajom. Mindenki vidámnak lát. De mégsem vagyok vidám. Kárt teszek magamban, és megakarok halni. De errõl sosem beszéltem senkinek. De azt hiszem, jól is tettem. Mert azok, akikben megbíztam (vagy kezdtem megbízni) magamra hagytak. És nem hinném, hogy bárkit is érdekelné, hogy mi van velem.
Én természetesen megértem az ilyet, és részvétem is. De azt nem kéne elfelejteni, hogy ez nem egy verseny. Nem ismersz , , minket". Persze én is ismerek olyat, aki tényleg csak nyavalyog a hülyeségeken, meg vágdossa magát meg nyavalyog, hogy így meg úgy megöli magát. Én egy embernek nem mondtam el, hogy mi bajom, sõt azt sem, hogy megfordult a fejemben az öngyilkosság sem. Szóval én lennék hisztis? (Persze tudom, hogy nem ítélsz el senkit, de ezt muszáj volt leírnom.)

Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek olyan erőszakos gyilkosok a példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?

Martin Luther King, John Lennon vagy Barack Obama miért nem elterjedt példaképek a magyar tinik között?

Legjobb válasz: "Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek" Honnan tudod, hogy a magyar tiniknek a nem magyarokhoz képest mennyiben térnek el a példaképei? Vagy csak megint kellett valami rosszat mondani a magyarokról, hogy le legyen tudva a napi magyargyûlölet a gyk-n? "példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?" Che Guevara nem olyan népszerû itt, mint mondjuk Dél-Amerikában, ahol százmillió helyen fel van fújva a falakra Che arcképe, Che-pólóban mászkálnak, Che-s zászlóval tüntetnek a baloldaliak. Hitler meg úgy "példakép", hogy a gyerekek tudják, hogy Hitler a csúnyabácsi, úgyhogy a felnõttekre azzal lehet hozni a frászt, ha Hitlert éltetik. Cigánygyerekek a falusi iskolákban úgy "hejhitler"-eznek, hogy öröm nézni. Nem mintha nem tudnák, hogy Hitlernek nem voltak a cigányok a kedvencei. Alap polgárpukkasztás. Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?

"Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek" Honnan tudod, hogy a magyar tiniknek a nem magyarokhoz képest mennyiben térnek el a példaképei? Vagy csak megint kellett valami rosszat mondani a magyarokról, hogy le legyen tudva a napi magyargyûlölet a gyk-n? "példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara?" Che Guevara nem olyan népszerû itt, mint mondjuk Dél-Amerikában, ahol százmillió helyen fel van fújva a falakra Che arcképe, Che-pólóban mászkálnak, Che-s zászlóval tüntetnek a baloldaliak. Hitler meg úgy "példakép", hogy a gyerekek tudják, hogy Hitler a csúnyabácsi, úgyhogy a felnõttekre azzal lehet hozni a frászt, ha Hitlert éltetik. Cigánygyerekek a falusi iskolákban úgy "hejhitler"-eznek, hogy öröm nézni. Nem mintha nem tudnák, hogy Hitlernek nem voltak a cigányok a kedvencei. Alap polgárpukkasztás. Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?
A látszat csal. Azok ugyanis, akiknek értelmes példaképei vannak, nem szokták magukra aggatni azoknak a fotóit. Ennélfogva õket észre sem veszed...
A nem megfelelõ utánajárás és az egyoldalú nézõpont! remélem érted mit akartam mondani ezzel :)
Miért kellene egy magyar gyereknek példaképül állítani egy AMERIKAI NÉGER polgárjogi harcost? Akkor már miért nem Széchenyit? Miért Obamát? Nála képmutatóbb politikus kevés van a világon. Millió alkalmasabb példakép van egy magyar serdülõ számára, mint King, vagy Obama. Mi szükségünk van import példaképekre?
Nekem Szinópéi Diogenész a példaképem. (Che Guevara se volt rossz arc, de mégis Diogenész volt a legjobb fej az egész történelemben) (Egy tini)
Ugyes vagy, a magyar gyereknek feketek legyenek a peldakepei.
Nekem che Guevara :D :D ezért b*szták be majdnem a fejemet as zkinhedtojások a fezen klubba mert commande Che Guevara szám ment én meg hangosan Commanda Che Guevara :D am kifejtsem , hogy miért ?
"Kit érdekel egy Martin Luther King, akit a felnõttek ünnepelnek?" M. L. Kinget minden értelmes ember ünnepelheti akinek az emberi jog valamit is számít!Nemre korra felekezetre és bõrszínre tekintet nélkül.
Marthin Luther King: Rasszista néger, John Lennon: Egy drogos, homokos hippi, Barack Obama: no comment. Ezeknél talán még a fenti kettõ is jobb. De eleve ott megbukott az állításod, hogy sok fiatalnak lennének ezek a példaképei. Mert nem.
Nézzük csak, hányan is kedvelik a fenti személyeket a Facebook-on: Adolf Hitler: 127 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/Adolf-Hitler-World-War-II-C.. Che Guevara: 179.208 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/E-Che-Guevara/16720058205 Martin Luther King: 802.679 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/pages/King-Martin-Luther-Jr/23676.. John Lennon: 1.130.338 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/johnlennon Barack Obama: 16.557.245 embernek tetszik http://www.facebook.com/#!/barackobama Úgyhogy skacok, ennyit a füves négerrõl, meg a drogos bohócozásról. Sok ezerszer többen kedvelik Lennont, vagy Martin Luther Kinget, mint az imádott Führereteket. "No comment."
CHE GUAVARA  CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA CHE GUAVARA 
Úgy érted GuEvara?
úgy XP
Üdv Azt tapasztaltam hogy a 90%-nak semmi fogalma nincs, dolog politikai sem a történelmi hátterérõl. De tisztelet a kivételnek, találkoztam már néhány punk bulin, néhány fazonnal akik pontosan képen voltak.(én nem vagyok meggyõzve egyik politikai szélsõség igazáról sem, semelyik nem mondhatja hogy kevesebb ember haláláért felelõs.)
Bar mar regen nem irt senki erre a kerdesre, nem tudom megallni, hogy le ne irjam, engem erdekelne hogy Adolf Hitlert, aki millokat oletett meg faji alapon, miert is hasonlitod Che Guevara-hoz?En nem mondom, hogy Che egy annyira nagyon jo ember lett volna, de a fuhrerhez megse hasonlitsuk mar!Ja, es amugy en is "csak egy tini" vagyok, ebbol kifolyolag nyilvan(barmennyire is ertelmes a hozzaszolasom) eretlennek es gyerekes gondolkodasmodunak tartasz majd, de a velemenyemet ettol fuggetlenul le szerettem volna irni.Egyepkent nem Che Guevara a peldakepem, es tavol alljon tolem, hogy kompenzalni probaljam a tetteit. Udv, egy 14 eves magyar srac.
Bocs, az egyebkent akart lenni.
Nekem Gandhi a példaképem, csak nem hordom a pólómon.
Mert? Miért ne lenne alkalmas egy ember, aki a szabadságért, és egyenlõségért küzdött? O.o Mert fekete? Éééés? Igazi emberi jogokért küzdött. Szerintem lazán lehetne példakép, inkább, mint egy drogbotrányokról, meg "enyém a világ szarok rád" kategóriás "zenész" akirõl azt sem lehet hitelt érdemlõen megállapítani, hogy tud-e egyáltalán énekelni... Dehát, ízlések és pofonok ügye...
Nekem meg Rozsomák a példaképem, meg Ûrdongó a Transformers-bõl.
ma 07:37 Nem azt mondtam, hogy alábbvaló, hanem, hogy nem alkalmas példakép egy magyar gyereknek.
Én csak azt várom ebben az egész vitában, hogy majd jön valaki, aki értelmes érvekkel elmagyarázza, hogy attól, mert valakinek fekete a bõre, miért lenne alábbvaló (Pláne Luther King) mint azok a spórák akik attól tartják nagyra magukat, mert a közeli rokonságban nincsenek afrikaiak. Valaki magyarázza már el nekem! Egyszerûen nem értem.
Nekem meg Till Lindemann a példaképem, na? :D 15/l (és magyar is vagyok)
Nekem Dr.House a példaképem, tudom, hogy kitalált, de nem érdekel.
"Úgyhogy skacok, ennyit a füves négerrõl, meg a drogos bohócozásról. Sok ezerszer többen kedvelik Lennont, vagy Martin Luther Kinget, mint az imádott Führereteket. " De azok mind korcsok.
"Mi az oka annak, hogy egy csomó magyar tininek olyan erõszakos gyilkosok a példaképei, mint Hitler vagy Che Guevara? Martin Luther King, John Lennon vagy Barack Obama miért nem elterjedt példaképek a magyar tinik között?" Mert õk nem irtották az orkot.
Hitler nem csak gyilkos! Sok jót is tett és nagyon okos ember volt! Nekem is a példaképem.

Homoszexuális-e az, aki nõgyûlölõ és mi az oka annak, ha valaki megvetéssel néz egy nõre?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy homoszexuális. A homoszexuális különben sem nõgyûlölõ, legfeljebb nem tekint szexuális szándékkal a nõkre. Ez éppen olyan hülyeség, mintha azt mondanánk, a heteroszexuális férfiak férfigyûlölõk. Már miért is? Hogy valaki gyûlöli a nõket, annak számtalan oka lehet, csalódás, kudarc, vagy csak egyszerûen nincsenek egészséges érzelmei. Lehet, hogy pl. a kutyákat vagy kecskéket szereti jobban.

Nem biztos, hogy homoszexuális. A homoszexuális különben sem nõgyûlölõ, legfeljebb nem tekint szexuális szándékkal a nõkre. Ez éppen olyan hülyeség, mintha azt mondanánk, a heteroszexuális férfiak férfigyûlölõk. Már miért is? Hogy valaki gyûlöli a nõket, annak számtalan oka lehet, csalódás, kudarc, vagy csak egyszerûen nincsenek egészséges érzelmei. Lehet, hogy pl. a kutyákat vagy kecskéket szereti jobban.
Én is nõgyûlölõ vagyok. Nem nagyon kedvelem a lelki világukat, a viselkedésüket. Ez nem azt jelenti hogy egy nõt ne találnék szexuálisan vonzónak, vagy ne lett volna olyan akire azt mondtam volna hogy normális (és mindkettõ teljesült). Bár ez utóbbi ritka eset. Persze nekik is megvannak az alapvetõ pitsahisztijük, meg egyéb nõi rigolyáik, csak kisebb mértékben jellemzõ.
Szerintem nem feltétlenül.Mint, ahogy vannak olyan homokosok, akik például odaáig vannak a nõkért és egyeseket példaképnek tekintenek.
Szerintem mind a féfi, mind a nõgyûlölõ a lelke mélyén rohadtul fél a másik nemtõl. Ezt onnan gondolom, hogy sokáig én meg férfi gyûlölõ voltam. Az igazi homokos szerintem nem nõgyülölõ, hanem érdektelen, maximum azt a dolgot gyûlöli, hogy a nõket kéne szeretnie.
Én több homoszexuális férfit ismerek, és egyik sem nõgyûlölõ. Nagyon jó fejek.
a fogalom is eléggé lazán használt, de többnyire a rossz tapasztalat. aztán hogy az a tapsztalat mennyire reprezentatív, valós vagy torzan érzékelt, vagy jogos, más kérdés. szerintem a nõgyûlölésnek nincs köze a szexuális vonzalomhoz. meg merem kockéztatni, a gyûlölködésünk leginkább általában csak saját ostobaságunk indikátora.
mûholdak...frekvenciák...
meg lehetne oldani, de ezt csak Mo.-ra szánják
És ezt miért itt kérdezed? xD Ha az RTL-en lenne mondjuk pornó, érteném h miért idd írtad, de így... XD
A kérdező hozzászólása: Az RTL csak példa volt.Mondhatnám a Hustlert is.
Mert drága lenne olyan részre is sugározni, ahol kicsi a kereslet rá.
A legfontosabb oka a szerzõi jogok korlátozása. A filmek, közvetítések jogtulajdonosai általában egy adott országra adnak ki vetítési jogot, ezért a tévétársaságok nem tehetik meg, hogy külföldre is sugározzanak. Í gy minden egyes országban külön-külön be tudják vasalni a nem kis összegû díjakat. Technikailag egyébként semmi akadálya, hogy egy mûsort egy egész kontinensen sugározzanak. Pl. a mûholdas szolgáltatok jelei fizikailag (UPC, Digi, stb.) egész Európát lefedik, de a titkosítás (kódolás) miatt Magyarországra korlátozzák.

Mi lehet annak az oka, hogy lány létemre sokkal jobban szeretek a fiú barátaimmal lenni? Velük érzem igazán jól magam, nem pedig a lányokkal, pedig teljesen nőies vagyok egyébként. Ez normális? Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: én is jobban érzem magam a fiú barátaimmal és én is nõies vagyok....hát nálam az az oka hogy elegem lett a 2 szinû lány barátnõkbõl 19/L

én is jobban érzem magam a fiú barátaimmal és én is nõies vagyok....hát nálam az az oka hogy elegem lett a 2 szinû lány barátnõkbõl 19/L
Énis igy vagyok ezzel.15/L
tudat alatt az az oka, hogy a fiúk sokkal jobban figyelnek egy köztük jelen lévõ lányra, mint a lányok más lányokra. élvezed a figyelmet. nincs ebben semmi rossz. plusz igen, a lányok egymással nagyon köcsögök tudnak lenni.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...én is azért nem szeretek lányokkal lenni, mert folyton csak rivalizálnak, meg hátba szúrnak...a pasik pedig nem felidegesítenek, hanem inkább felvidítanak. :D
Velem is így van szint úgy. :P
Huu de jo, eddig azt hittem, hogy csak en vagyok igy. Udv a klubban lanyok :D Es csatlakozom az elozoekhez, ami az okot illeti. 19/L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!