Találatok a következő kifejezésre: Mi mindent még (930 db)

A kormány még mi mindent tehet meg az állampolgárok ellen?

Adók sokasága,mértéke az egekben,szociális hálón hatalmas lyukak,magán nyugdíj pénztári pénzt az állam bezsebelte......

Legjobb válasz: nem fognak itt a tömegek csinálni semmitsem. ott volt az mszp elleni lázongás. az emberek olyanok voltak hogy gyerünk döntsük meg a hatalmat, de amikor tömegekkel találták szemben magukat beszartak. meg ugyebár a rendõrök sem jártak el teljesen legálisan. ezt ott rontotta el a nép hogy még mindig hisz és sok a birka. az emberek tennének ezek ellen de nem tudják kik lennének mellettük és ilyen sok embert nem lehet értesíteni mert ha valaki pl fészen kiírná rövidúton lecsuknák valami mondvacsinált hülyeség miatt a másik meg hogy az emberek olyanok hogy ha elvesznek tõlük majdnem mindent , lázonganak de nemtesznek semmit mert még mentik ami megmaradt és inkább tûrnek és befogják a szájukat. majd ha elveszik a házad meg a kocsid meg a munkád meg a kajád , majd akkor fellázadsz, de erre meg nagyon ügyelnek hogy véletlenül sem egyidejûleg jusson mindenki koldusbotra hanem egymás után lassan elszórva más városokban, és mivel az ember ugy van vele hogy jaj szegény de nem az én bajom és nem segít mert ugyebár neki még nem vették el a házát a bankok , így nem is törõdik a más bajával. és így az az ember egyedül marad. tehát addig csinálják ezt így ameddig csak akarják. vagy ha jön a választás és jön a nagyszájú mszp, meg a jobbik meg az a gyökér lmp akik ugyanazt csinálják mint annó a fidesz, de ha valamelyik hatalomra jut folytatja azt a rombolást amit az elõdei függetlenül attól hogy ki volt hatalmon. és akkor aki hatalmon lesz azt fogják rühellni. ez ördögi kör. mindegyik ugyanolyan csak amikor nincsenek hatalmon akkor mindegyik teszi a szépet de ha hatalomra jutnak felrúgnak mindent. eladnak lopnak csalnak hazudnak stb

nem fognak itt a tömegek csinálni semmitsem. ott volt az mszp elleni lázongás. az emberek olyanok voltak hogy gyerünk döntsük meg a hatalmat, de amikor tömegekkel találták szemben magukat beszartak. meg ugyebár a rendõrök sem jártak el teljesen legálisan. ezt ott rontotta el a nép hogy még mindig hisz és sok a birka. az emberek tennének ezek ellen de nem tudják kik lennének mellettük és ilyen sok embert nem lehet értesíteni mert ha valaki pl fészen kiírná rövidúton lecsuknák valami mondvacsinált hülyeség miatt a másik meg hogy az emberek olyanok hogy ha elvesznek tõlük majdnem mindent , lázonganak de nemtesznek semmit mert még mentik ami megmaradt és inkább tûrnek és befogják a szájukat. majd ha elveszik a házad meg a kocsid meg a munkád meg a kajád , majd akkor fellázadsz, de erre meg nagyon ügyelnek hogy véletlenül sem egyidejûleg jusson mindenki koldusbotra hanem egymás után lassan elszórva más városokban, és mivel az ember ugy van vele hogy jaj szegény de nem az én bajom és nem segít mert ugyebár neki még nem vették el a házát a bankok , így nem is törõdik a más bajával. és így az az ember egyedül marad. tehát addig csinálják ezt így ameddig csak akarják. vagy ha jön a választás és jön a nagyszájú mszp, meg a jobbik meg az a gyökér lmp akik ugyanazt csinálják mint annó a fidesz, de ha valamelyik hatalomra jut folytatja azt a rombolást amit az elõdei függetlenül attól hogy ki volt hatalmon. és akkor aki hatalmon lesz azt fogják rühellni. ez ördögi kör. mindegyik ugyanolyan csak amikor nincsenek hatalmon akkor mindegyik teszi a szépet de ha hatalomra jutnak felrúgnak mindent. eladnak lopnak csalnak hazudnak stb
Bármit, amit a társadalom (esetleg kisebb mértékben az Unió) hagy neki. A kormány egyszerûen csak elmegy a lehetõségei határáig. Persze tesznek róla, hogy azt az emberek minél inkább engedjék számukra kellõen messzire tolni. Ha majd egyszer a tömegek azt mondják, itt a vége, akkor itt lesz a vége. Így volt ez mindig és mindenütt a történelem folyamán.
Nem ellenünk van csak maguk mellett és ez így jön ki, de hát ez a "demokrácia" a mai Magyarországon.
Igen, mivel magkapták a 2/3-ot. Sok helyen figyelmeztették az embereket, hogy nem jó ha valaki ekkora hatalmat kap, tojtak rá. Ez a tanulópénz, hogy senki többet ne kapjon 2/3-ot.

Mit gondoltok arról, ha valaki szerint 1 gyerek mellett mindent meg lehet otthon csinálni és szerinte aki panaszkodik meg folyton elúszik a teendőivel, az csak rosszul osztja be a napját vagy lusta?

Legjobb válasz: Én az elsõ gyerek mellett simán megcsináltam mindent, de õ mintababa volt. Amióta 3-an vannak, soha nem érek a dolgaim végére, ha a nagy oviban van akkor sem. Szerintem a babától is függ, hogy mennyire van el egyedül, mikor mennyit alszik stb. Anyukától is függ, ismerek olyat, aki szó szerint szarik mindenre, mert egyszer kicsi a gyereke, és minden percet vele akar tölteni. Szerintem mindenki úgy csinálja ahogy neki/nekik jó. Nálam van egy "alap" tisztaság, ha a játékok szét vannak dobálva az nem érdekel, mert 3 perc után újra szétszórják. A vasalnivaló mindig csak gyûlik :D fõzni sem szoktam minden nap. De nem érzem lustának magam, mindig van mit csinálnom :D

Én az elsõ gyerek mellett simán megcsináltam mindent, de õ mintababa volt. Amióta 3-an vannak, soha nem érek a dolgaim végére, ha a nagy oviban van akkor sem. Szerintem a babától is függ, hogy mennyire van el egyedül, mikor mennyit alszik stb. Anyukától is függ, ismerek olyat, aki szó szerint szarik mindenre, mert egyszer kicsi a gyereke, és minden percet vele akar tölteni. Szerintem mindenki úgy csinálja ahogy neki/nekik jó. Nálam van egy "alap" tisztaság, ha a játékok szét vannak dobálva az nem érdekel, mert 3 perc után újra szétszórják. A vasalnivaló mindig csak gyûlik :D fõzni sem szoktam minden nap. De nem érzem lustának magam, mindig van mit csinálnom :D
amire akarom, h. legyen idõm, arra van. akkor is, ha nem alszik a gyerek, csak akkor 3x annyi idõt vesz igénybe. pl. ha elõzõ nap lusta voltam elmosni, kifõzni a cumisüvegeket, amikor a gyerek aludt, akkor másnap kell, mikor ébren van. így pihiszékbe teszem magam mellé a konyhapultra, cumi a szájába, trécselek vele, meg tekintget a fûszerekre. sztem ha akarja az ember meg lehet oldani. a porszívó hangját szereti, azt is meg tudom csinálni, de a felmosáskor már sírdogál, így az megint 3x annyi idõt vesz igénybe.
azért nagyon nem mindegy, hogy mennyi idõs a gyerek :) mert pár hetes baba mellett tuti nem így van. nagyobb gyerek mellett egyetértek. nekem is egy gyerekem van, mindent meg tudok mellette csinálni, pedig dolgozom. sokkal egyszerûbb volt mikor egész nap vele voltam, bár akkor sokszor elúsztam a teendõimmel, de mert bevallom lusta vagyok :) szívesebben csavargok vele egész nap mint vasaljak vagy mosogassak :D most nem tehetem meg, mert 4kor hozom el az oviból, este 7re vacsinak kell lennie az asztalon, tiszta ruhának kell lennie reggelre, stb, muszáj villámgyorsan megcsinálni :) régebben meg csak tettem-vettem, az egész napom elment azzal, hogy kicsit csináltam ezt, kicsit játszottunk, kicsit elkezdtem fõzni... szóval ha valaki jól beosztja az idejét és igyekszik tartani magát ahhoz amit reggel eltervez akkor meg is tudja csinálni :) mondjuk ezt így a férjemnek azért nem vallanám be :D
Hát ez attól is függ, hogy mi az a "minden". Mert azt elhiszem, hogy egy gyerek mellett nem feltétlenül tud háromfogásos vacsorát összedobni, minden nap vasalni, porszívózni, felmosni, és úgy élni, hogy soha egyetlen játék sincs szétdobálva. De aki azt állítja, hogy neki egyáltalán nincs ideje se fõzni se takarítani, az tényleg lusta. Gondolom, annyi idõs gyerekrõl beszélünk, aki még alszik délután, nem hiszem el, hogy abban a pár órában ne lehetne megfõzni egy egyszerû ebédet, és csinálni valami minimális takarítást. Bár az is igaz, hogy amióta két gyerekem van, sokkal összeszedettebb vagyok ezen a téren, pedig a nagy már nem is alszik délután. Amíg csak õ volt, én is folyton elúsztam. De be kell vallanom, tényleg nagyon lusta voltam. :)
Mikor 1-2 gyerekem volt még csak , mindig panaszkodtam , hogy milyen nehéz , nincs semmire idõm (persze utolag rájöttem , hogy csak lusta voltam , meg szivesebben olvastam , tévéztem , mint takaritottam), most , hogy van 5 kisgyerekem már nem panaszkodok, mindent meg lehet csinálni , csak nem állitom olyan magasra a mércét. Egyébként az aposom nyitotta fel a szemem , aki egyszer részegen nekemesett , hogy mit panaszkodok, mikor régen 8-10 gyerek mellett is mindent megcsináltak az asszonyok és nem csak a háztartást vezették , hanem a földeken is dolgoztak stb..., és ez milyen igaz, azota is ez a mondat van a fejembe.
Nekem mindig mindenre volt idõm, nyilván ez arra vonatkozik aki még nem dolgozik, úgy már azért nehezebb a dolog, de amíg anyuka otthon van, rengeteg ideje van.
Igaza van, én 2 gyerek mellett is meg tudok mindent csinálni és a lakás is mindig tiszta és rend van.
Igaza van, szerintem sem nehéz egy gyerkõccel, vérmérséklettõl függetlenül. Elsõ gyermekem nagyon kis kukac, de mindig maradt idõ például arra, hogy naponta fél órát tornázzak, adjak magamra. Szerintem aki a te megfogalmazásod szerint folyton elúszik a teendõivel, valóban lustálkodhat.
Azt gondolom, hogy igaza van. Egy normálisa vezetett háztartás rendben tartása nem több órás feladat.
gyerek-és anyukafuggo...A fiamnál én is el voltam havazva eleinte, igaz, hasfájos, nyugos volt, nem volt el sokáig, ha letettem, nem aludt éjszaka sem vagy csak ugy pár orára felekelt(nekem ez volt a legnehezebb, emiatt nappal is sokszor olyan voltam, mint a zombi). Ugyhogy az elso év nekunk is errol szolt, emellett rosszul osztottam be az idomet is. Sosem panaszkodtam, de szét voltam esve az elso évben. Aztán egyre jobb lett. Másfél évtol bolcsi, munka, tulorák, mégis minden megvolt. Most a másikkal vagyok itthon. O nyugodt, békés baba kezdettol, éjszaka tudok pihenni, napkozben igy fejenállva is bírnám:) ugyhogy biztosan ketton áll a vásár, meg hogy kinek mi a fontos....ha nincs kedvem, akkor nem gyozok semmit, még ha egész nap alszik is a gyerek.
mentem is vasalni, mert ha itt ulok, magátol nem torténik meg:) utolso
Nem tudom hogy vagytok vele, de ez nem is csak a babától függ, sokkal inkább a mi fásultságunktól. Nem nagy a kecó(68nm), de ha qvára semmi kedvem rendbe-ráncba szedni, akkor 3nap alatt se vagyok kész vele. Ha pedig nem 4 bal lábbal kelek fel akkor a szekrények tetejétõl a függöny-ablak mosáson át az alap tisztításig mindennel alig 4óra(2gyerekkel), egy dolog van amit ha fejbelõnek se, az a vasalás, se régen se most, és talán a jövõben sem leszek hajlandó Amikor a fiammal kilábaltam egy randa depibõl, akkor érdekes nem úszott tovább a lakás rendezettek a szekrények, tiszta minden azóta is(na jó a falak megsínylik a gyerekeket)
Azt, hogy igaza van, pláne ha a gyerek 1, 5 év alatti, vagy 3 év feletti, ugyanis 1, 5-3 év közötti gyerek nagyon eleven, kíváncsi már nagyon jól mozog, szóval akkor nehezebb, de amúgy akarás, és beosztás kérdése az egész.Mindenkinek arra van ideje amire akarja.
hozzáteszem még azt is, hogy depis voltam, tanultam a fiam mellett a két alapvetõ dologgal mindig is gond volt vele(alvás, evés), 1, 5 éves kora óta dolgozom is, és így is simán beosztom az idõmet, már persze nehezebb most 2 éves és eleven, makacs, kíváncsi, mindig figyelni kell rá, vannak veszélyes napok amikor ön és közveszélyes, de szerencsére azért el tud játszani magában, szóval magamból kiindulva csak akkor nincs idõm ha épp lustálkodom inkább

Mit csináljak? A kutyám lassan egy éves és mindent meg rág cipőt, a ház falát, a bokrokat, kabátot mit csináljak vele?

Legjobb válasz: világos ,van egy kutyád, amit mozgatsz,futtatsz,hétvégén akadálypálya? ( komám !! neked van saját akadálypályád ??:):) ha rosszat tesz megszidod, a fater néha ( egyszer ?) ad neki egy pofont,szóval ,mi is a gond? jaaa! hogy szétrág mindent? esetleg MEGNEVELHETNÉD [email protected]!. .... hiperaktív,meg más [email protected]ég, ugyan-már! a kutyaiskolákban is van akadálypálya, meg pár ember aki talán ÉRT A KUTYÁKHOZ ,mivel te nem :) sõt, megtanítottad beszélni?? sõt érti a beszéded?? a kutya non-verbális lény! érti a hanghordozást, az energiát, és természetesen sok kutya úgy tûnik,mintha értené a beszédet, de NEMMMM!!! MÁSBOL ÉRTENEK. a legegyszerûbb ,ha megnevelnéd. a gond ott van ,hogy fogalmad sincs ,ezt hogyan is kell!!:) erre is jó a kutyasuli,ott megtanulhatod:) vagy esetleg olvasgass szakkönyveket,de a kutyádnak ne olvasd fel,mert nem fogja érteni! a kutya ezt teszi amit megengednek neki. sok olyan kutya is van aki NEM TESZ ILYEN DOLGOKAT! NEM AZÉRT MERT ,OKOSAK, HANEM MERT MEG LETTEK RÁ TANÍTVA! ne tedd, mert én a vezér ezt nem engedem! vagy tedd, de annak azonnali következményei lesznek. azonnali, nem késõbbi, nem 2 per mulva:) szóval, egyszerûen neveld jól, neveld helyesen,és nem lesz semmi gond! a többit remekül csinálod!! a mozgatás, a legfontosabb , a nevelés pedig legyen közös élmény:)

világos , van egy kutyád, amit mozgatsz, futtatsz, hétvégén akadálypálya? ( komám !! neked van saját akadálypályád ??:) :) ha rosszat tesz megszidod, a fater néha ( egyszer ?) ad neki egy pofont, szóval , mi is a gond? jaaa! hogy szétrág mindent? esetleg MEGNEVELHETNÉD [email protected]!. .... hiperaktív, meg más [email protected]ég, ugyan-már! a kutyaiskolákban is van akadálypálya, meg pár ember aki talán ÉRT A KUTYÁKHOZ , mivel te nem :) sõt, megtanítottad beszélni?? sõt érti a beszéded?? a kutya non-verbális lény! érti a hanghordozást, az energiát, és természetesen sok kutya úgy tûnik, mintha értené a beszédet, de NEMMMM!!! MÁSBOL ÉRTENEK. a legegyszerûbb , ha megnevelnéd. a gond ott van , hogy fogalmad sincs , ezt hogyan is kell!!:) erre is jó a kutyasuli, ott megtanulhatod:) vagy esetleg olvasgass szakkönyveket, de a kutyádnak ne olvasd fel, mert nem fogja érteni! a kutya ezt teszi amit megengednek neki. sok olyan kutya is van aki NEM TESZ ILYEN DOLGOKAT! NEM AZÉRT MERT , OKOSAK, HANEM MERT MEG LETTEK RÁ TANÍTVA! ne tedd, mert én a vezér ezt nem engedem! vagy tedd, de annak azonnali következményei lesznek. azonnali, nem késõbbi, nem 2 per mulva:) szóval, egyszerûen neveld jól, neveld helyesen, és nem lesz semmi gond! a többit remekül csinálod!! a mozgatás, a legfontosabb , a nevelés pedig legyen közös élmény:)
még egy tanács :) ha, már olvasol kutyás könyveket ! érted is , amit olvasol?? vagy csak nézel ki bárgyún a fejedbõl??:) és DE ! a neveléssel van gondod, [email protected]ög. bár kedves voltam, és visszafogott ( már szokásommal ellentétben , de kár volt) aki [email protected]én , az is marad:) a kutyád neveletlen, te meg irhatsz amit akarsz, a tény-tény marad! a nevelés a te fejedben , nem ugyanaz mint a nevelés a valóságban:) nem elég kérdéseket irni, nem elég betüket egymás utánban elolvasni, ha a végén képtelen vagy értelmezni:) kaptál megoldási javaslatokat. te meg vissza-po...zol??? inkább köszönd meg , és tanulj . hidd el, sokkal okosabbak, sokkal ügyesebbek, és sokkal jól neveltebbek vagyunk nálad, és még a kutyáink sem rágnak szét semmit:)
Ha igaz, hogy több kutyát neveltél már, akkor nem értem, hogy nem vetted észre, hogy a kutyák különbözõek. Vannak nyugodtak és vannak pörgõsek. Vannak egyszerû, békésebb kutyák és vannak dominánsabbak, keményebbek. Hány olyan gazdát hallottam már panaszkodni, hogy az elõzõ kutyáikkal bírtak, a mostanival nem, mert egy csöppet keményebb kutyát választottak, akihez sokkal több szigor kell, akit sokkal keményebb kézzel kell fogni. És ez már ismeretlen az embereknek. Ha nem bírsz a kutyáddal és változtatni szeretnél ezen, akkor keress fel egy kutyasulit. Hiába olvastál el tonnaszám könyveket, úgy tûnik, nem segítenek neked vagy nem értetted meg a tartalmukat.
Nem kell a másik kutyához hasonlítani. Az egy nyugisabb egyed. A kérdésben szereplõ kutyád pedig egy túlfûtött egyed. Neki több fárasztásra van szüksége, mint a másik kutyádnak.Egyszerûen tombol, mert nincs lefárasztva.
igaza van Little Red-nek. olyan problémával küszködsz amilyennel ha valaki életében csak egy kutyát is felnevelt megfelelõen soha többé nem küszködik vele. ez egy valóban iszonyatosan kezdõ probléma.
Ahhoz képest mgcsinálod a legnagyobb baromságot, amit a tipikus kezdõk szoktak. Odaviszed valamihez, és lekiabálod. Tényleg, mester, taníts minket.....
A kérdező hozzászólása: már nem egy kutyát felneveltem gond nélkül, a neveléssel nincs gondom sosem volt. nem is olvasok a kutyámnak és szerintem több csak kutyával kapcsolatos könyvet olvastam mint te bármilyen könyvet fogsz egész életedbe;) azért kösz a tanácsokat:)
Esetleg ha nevelnéd....
Ha oda viszed az adott dologhoz, akkor minden bizonnyal nem tetten érted, így nem jókor lett megszidva. Egy kutyát az elkövetett rosszaságtól számítva 2-3 másodpercen belül meg kell büntetni, különben nem érti meg. Ti meg szegényt szidjátok, meg ütitek, és csóri azt se tudja miért. :(
A kérdező hozzászólása: oda viszem az adott dologhoz és erösebb hangnemben tudtára adom hogy az nem szabad. ez se hatott apûm meg multkor adott neki egy pofont az se hatott.
Milyen módon adod az értésére, hogy ne tegye?
Nem értem hogy jön a neveléshez a futtatás. Attól h fáradt, még nem tudja mit szabad és mit nem.
A szellemi fárasztás legalább olyan fontos ha nem fontosabb, mint fizikai.
A kérdező hozzászólása: nevelem.. napi szintû futtatás hétvégén meg akadály pálya de a mûsik kutyával nincs ilyen jellegû sõt semmilyen gond,
Nem tudod letiltani errõl? Nem tudod leállítani? Mennyit foglalkozol vele? Mennyit mozgatod, mennyit fárasztod szellemileg és fizikailag naponta?
Közismert tény, hogy napjainkban egyre több a funkcionális analfabéta. Ha a kedves kérdezõ tényleg könyveket olvas a témában, és mégis ilyen alapvetõ hibákat követ el, akkor csak ez lehet. Kérdezõ, ezzel nem megbántani akarlak. Nincs rajta mit szégyellni, hiszen a középiskolások 36%-a funkcionális analfabétaként kerül ki az iskolarendszerbõl. Ez egy 3 évvel ezelõtti statisztika, nem tudom még helytálló e, de nagy mértékben nem változhatott.


Mit változtatnál meg magadon? Csak én szeretnék szinte mindenemen "javítani"? ! 18l

azt mondják szép vagyok de hogy mi a legszebb rajtam senki nem mondta még pedig én másokon mindíg észreveszem ha valami szép (szem ,száj ,haj stb...)

Legjobb válasz: Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én így, leírom. Van amikor csak leülök egy padra, letojok mindent, de tényleg mindent, és csak gondolkodom. Hogy min? -Nem tudom. Eszembe jut, hogy milyen furcsa egy élõlény az ember, hogyan tudunk beszélni, hogyan tudunk pislogni, hogyan tudunk járni, hogyan tudunk ezt, meg azt csinálni, ez felfoghatatlan és elképesztõ. Ekkor jutok el arra az álláspontra, hogy örülök, hogy élek, örülök annak, hogy a drága Édesanyám világrahozott, hogy vigyázott rám onnan fentrõl a drága Isten, hogy egészséges vagyok, nem érdekel, hogy nagy az orrom, nem érdekel, hogy nézek ki, fogadjatok el így, fogadjátok el magatokat, örüljetek, hogy éltek. 16f

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én így, leírom. Van amikor csak leülök egy padra, letojok mindent, de tényleg mindent, és csak gondolkodom. Hogy min? -Nem tudom. Eszembe jut, hogy milyen furcsa egy élõlény az ember, hogyan tudunk beszélni, hogyan tudunk pislogni, hogyan tudunk járni, hogyan tudunk ezt, meg azt csinálni, ez felfoghatatlan és elképesztõ. Ekkor jutok el arra az álláspontra, hogy örülök, hogy élek, örülök annak, hogy a drága Édesanyám világrahozott, hogy vigyázott rám onnan fentrõl a drága Isten, hogy egészséges vagyok, nem érdekel, hogy nagy az orrom, nem érdekel, hogy nézek ki, fogadjatok el így, fogadjátok el magatokat, örüljetek, hogy éltek. 16f
én szeretném ha: -vékonyabb lábam lenne -nagyobbak lennének a melleim -kisebb lenne egy picit a fenekem ennyi...
én szeretném, ha picivel nagyobb melleim lennének, és szebb állam lenne, meg szeretném, hogy legyen nagyobb akaraterõm.
Aki békességben él saját magával, csak az tud igazán szép lenni! Amilyennek látod magadat, mások is úgy látnak!Mi számít ma szépnek, ha gebe vagy és kitöröd a nyakad a magassarkúba? A külsõ alapján minõsíted magad? akkor majd mások is azt teszik! Inkább azt nézd akkor, mi az ami szép rajtad, és azt erõsítsd! :-)) Biztos van olyan!
21:41 Ez így van! Aki szépnek látja magát azt mások is annak fogják látni. A szépség belülrõl fakad.
én -kicsit híznék -nagyobb melleket -hosszabb szempillákat -vastagabb szálú hajat ennyi.
Amit én szeretnék: -kezembe egy üveg jéghideg sör -lábam közt egy jó nõ, aki érti és teszi a dolgát asszem mást nem változtatnék jelenlegi kinézetemen :)
Én is vékonyabb szeretnék lenni, de hálistennek azért nem látszik meg hány kg vagyok. Ha csak a súlyomat tudná mindenki szóba sem állnának velem :D Meg a fogsoromat cserélném le szívesen, mással azt hiszem meg vagyok elégedve. Ettõl sem vagyok depressziós, nem is feküdnék kés alá miatta, de azért nem bánnám, ha sikerülne változtatni :)
21:36 Szerintem te vagy a nõi ideálom, így ahogy van! Meg ne változtasd magad!
21:45! Látom egy rugóra jár az agyunk! :-)) 21:41 voltam:-)
A megoldások: zabálj kevesebbet, mozogj többet gyakorolj tükör elõtt konditerem plasztikai sebész mekis zacskó ezt bszhatod plasztikai sebész konditerem
Én semmin se akarok magamon megváltoztatni, így vagyok tökéletes.
Szeretnék intelligens lenni. Arra mindig hiúbb voltam, mint a külsõmre.
a múltamat...
Új életet akarok
Laposabb hasat Nagyobb melleket Szeretnék alacsonyabb lenni úgy 5 centivel Szabályosabb fogakat Kevésbé lógó szeméremajkakat:S Kisebb, kecsesebb lábfejet Mitesszerekre kevésbé hajlamos bõrt pedig nekem is mondják, hogy szép, sõt gyönyörû vagyok... 24 L
uhh..:S ilyen sokan utálják a külsejüket? :S nem gondoltam volna.. én am szerintem semmit nem változtatnék. minden jó ahogy van :P hosszú barna haj, zöldesbarnás bociszem, formás száj, szép fogak-szép mosoly, kicsit görbe orr(sexepil, oké?xD) a melleimet is szeretem ^^ ha mondjuk muszáj akkor max annyi hogy kicsit fogyni :D bár így is tetszek magamnak ^^ (és nem csak magamnak :P:$:D)
Nemcsak Te én is szeretnék magamon sok mindent változtatni: -magasabb lennék -picivel nagyobb(normális)mellek -vékonyabb, formás lábak -formásabb fenék -szebb arc -szép fogak -kisebb, piszés orr -és szebb bõr -dúsabb haj Szóval amiket itt felsoroltam...MINDENT megváltoztatnék magamon, ami nagyon jó lenne!:-( Így egy senkinek érzem magam.De jó volt ezt kiírni azért. 18/L
én majdnem mindent szeretek magamon, de csak feltételekkel... szép a szemem, de bármennyit alszom karikás. hosszu a lábam, de tul vékony. formás a mellem, de tul kicsi. vékony vagyok, de van pocim :$ szép a szám formája de az arcomhoz picit nagy. az orrom tök cuki oldalról, de szemböl vmi szörnyü. és blablabla.... nekem egy fiu barátom mondta ha tudni akarjuk mi nem tetszik egy lányon egy fiunak, nézzünk végig magunkon, vegyük sorba a hibáinkat, és vonjunk belöle gyököt :D
Szeretnék alacsonyabb lenni egyenes hajat akarok picit nagyobb mellet :) Ennyivel bõven megelégednék, bár a haj sem olyan fontos.
-nõiesebb alak ( inkább a hasam nagy :( ezt gyûlölöm a legjobban) -bociszem -véknyabb lábfej (na ez is kikészít) -szebb mosoly kb ennyi
utolsónak: ez szép volt!! amgy énis szoktam ilyesmin agyalni bár nem ennyire részletessen csak látok vkit az utcán akinek vmi baja vanés rájövök h lehet h nem vok egy 2ajtós szekrény izmos állat de legalább nincs semmi bajom.... és nekem emg tetszenek az alacsony lányok uh maradjatok picik:$
nem az utcsónak mert megelõztetek 21:11-nek
A kérdező hozzászólása: igen ám de ha egy olyan társaságban vagyok ahol én vagyok a legalacsonyabb legkövérebb leggyerekesebb arcú elég rosszul érzem magam :( :( hogy én miért nem lehetek olyan
Szeretném javítani: -a nyelvtudásomat -az akaratomat - ha nem lennék, olyan haragtartó - ha nem lennék érzékeny (nem mutatom ki, de elég érzékenyen viselek el pár dolgot) Külsõ: -nagyon vékonyszálú a hajam, egy hajdúsítást talán
Szeretném ha: -magasabb lehetnék -vékonyabb lennék -nem születtem volna ajakhasadékkal -vékonyabb szálú, egyenes, és nem pedig ilyen hullámos hajam lenne -vékonyabb lenne a bokám -nem lenne széles a csípõm -kisebb mellem lenne -nem lenne fogszabályzóm -nem lennék szemüveges Egyelõre ennyi jutott eszembe.14/L
az arcom mindneki szerint gyönyörû ---tökéletes . Az arcommal tulajdonképpen nicns is bajpom de vékonyabb lábakat kicsit ksiebb feneket szeretnék ennyi
külsöleg semmit. cs belsõleg sok mindent:(
- Szeretném ha fejem nem kerek lenne (nyomorult családi örökség) - Végleges szõrtelenítés a lábaimon - Szép fogsor szép fogakkal - Élénkzöld szem - És szeretnék vékonyabb lenni, egy kis hasizommal - ezen dolgozom ;)
Jó lenne, ha magasabb lennék, most vagyok 177cm, 185 lenne a jó kb. Aztán izmosabb, kék lenne a szemem, ne legyek félénk, legyen egészséges önbizalmam. Mást nem változtatnék, de jó vagyok így is, fogadjon el a csaj így. 20f
az eszemet, a humoromat, a stílusomat, a koromat, az emberismeretemet

Nem bírok a 15 éves lányommal. Már mindent meg próbáltam, szépen, csúnyán, pszihológusnál is jártunk, de nem megy. Mit tegyek?

Tegnap este 8-kor haza jött a barátnőjétől, mondta, hogy ő még ki akar menni10-ig. Már nem engedtem, mondván hogy egy 15 éves ne mászkáljon este 10-ig kint. Fogta magát, bevágta az ajtót és elment. 11-kor jött haza, úgy tettem, mintha már aludnék. Nem volt már erőm beszélni sem vele. Ma délelőtt bejött hozzám munkába, hogy beszélni akar velem. Mondtam, nem érek rá, mert a munkahelyemen nem tudok az ő lelkivilágával foglalkozni. Erre azt mondta, úgysem csinálok semmit egész nap munkában /egy vöröskeresztes szervezetnél dolgozom, hajléktalanokkal foglalkozom/, és elment. Mondtam, délután majd beszélgetünk otthon, de most tényleg nem érek rá. Most jöttem haza munkából, és ő megint nincs otthon. Telefont nem veszi, hiába hívom. Már arra gopndoltam, hogy vagy 3 napig nem engedem be a lakásba. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nekem elég sok mindent megengednek a szüleim, de nem mindent. Tisztában vagyok vele, hogy nem csinálhatok bizonyos dolgokat, akkor sem, ha nagyon szeretném. Lehet, hogy megviselte az, hogy nincs vele az apja és ettõl lett ilyen engedetlen. Mivel én is gyerek vagyok, ezért azt tanácsolom, hogy kicsit többet kéne foglalkozni a lánnyal (pl. közös hétvégi programok). Akár egy közös játékkal vagy beszélgetéssel is közelebb lehet kerülni egymáshoz. Én annak is örülök, ha megkérdezik, hogy mi volt az iskolában. Az viszont baj, hogy idáig fajultak a dolgok, mert sajnos így sokkal nehezebb lesz az összemelegedés. Sok sikert kívánok a béküléshez! U.i.: Ha most nem jön rá, hogy mennyire szereti õt az anyukája, akkor késõbb, de lehet, hogy akkor már késõ... :/

Nekem elég sok mindent megengednek a szüleim, de nem mindent. Tisztában vagyok vele, hogy nem csinálhatok bizonyos dolgokat, akkor sem, ha nagyon szeretném. Lehet, hogy megviselte az, hogy nincs vele az apja és ettõl lett ilyen engedetlen. Mivel én is gyerek vagyok, ezért azt tanácsolom, hogy kicsit többet kéne foglalkozni a lánnyal (pl. közös hétvégi programok). Akár egy közös játékkal vagy beszélgetéssel is közelebb lehet kerülni egymáshoz. Én annak is örülök, ha megkérdezik, hogy mi volt az iskolában. Az viszont baj, hogy idáig fajultak a dolgok, mert sajnos így sokkal nehezebb lesz az összemelegedés. Sok sikert kívánok a béküléshez! U.i.: Ha most nem jön rá, hogy mennyire szereti õt az anyukája, akkor késõbb, de lehet, hogy akkor már késõ... :/
Mit csinálsz olyankor ha hazudik? Vagy ha csavarog? Amúgy mióta engeded ki csavarogni? Mit reagálsz ha visszabeszél???? Azért érdekel mert segíteni szeretnék hogy meg tudd oldani!
Az Apa?nem irigyellek nagyon nem.mi volt a pszichologusnal?
Két nagy pofon az megoldaná, de inkább beszélj vele, mond meg neki hogy Te felelõs vagy érte mert még gyerek. Nyilván nem könnyû kor az amelyikben van, lázadók még ilyenkor.
Szia! Mikor 15 éves voltam, én is lázadtam a szüleim és a világ ellen. Sokszor bevonultam a szobámba duzzogni, húzgáltam a számat mindenre. Nem vertek a szüleim, 1-2 sallert kaptam, amikor már nagyon nagy volt az arcom, de azoknak sokkal nagyobb volt a lelki súlya, mint a fizikai. Olyankor észbe kaptam, hogy mennyire tiszteletlen voltam. Bár akkor marha rosszul esett, azóta is azt vallom: a jó idõben elcsattanó szülõi pofon csodákra képes. Nincs a lányodnak barátja, vagy egy fiú aki tetszik neki? Nem elõtte akarja esetleg eljátszani a "nagylányt akinek nem szólhat be az anyja"? Ha rá zárod a szobaajtót, hogy tud ellógni?
A kérdező hozzászólása: A lányom ahogy elment, reggel 4-kor jött haza, és nem adottt semmilyen magyarázatot, hogy hol volt. Mindig megpróbálok vele beszélgetni, de az a válasz, hogy hadjam békén. Otthon mindig van rá idõm, de a munkahelyemen tényleg nem érek rá vele foglalkozni, ott az a dolgom, hogy a hajléktalanok lelkét "ápolgassam" Másik suliba már tavaly átirattam /most katolikus alapsuliba jár/, de sajnos nem segít. Én igyekszek neki megadni mindent, hajlandó vagyok kompromisszumokra is, de õ nem hajlandó semmire. MOst is mondtam, hgoy menjen tanulni, aztán segítek neki a leckében ha valamit nem ért. Az volt a válasz, hogy felejtsem el hogy õ tanulni fog.
a telefonjáról beállítod, hogy csak téged hívhasson, a kulcsát elveszed, a bejárati ajtót bezárod, akulcsot mindig elrakod, hogy ne mehessen ki. géptõl tvtõl eltiltod, zsebpénzt nem adsz, nem veszel neki luxuscikkeket, mint pl cd, körömlakk, új póló.. nem veszed figyelembe a kívánságait, pl ehetünk a mekibe? nem én fõzök ötthon- abból nem eszek - akkor nincs vacsora következetes legyél, és szigórú, de! ezeket mindig csak úgy, hogy elmész, rendben de ha nem jössz idõben haza következnényei lesznek. reggel 4kor jön haza el a kulcsot, (ne kérd el, nézd meg hova teszi és vedd el) ha ablakon szökik ki akk rács az ablakra v szúnyoghálóha egy kicsit kezd normálisabb lenni fokozatosan engedj a pórázin de ne üsd meg soha ! mit szokott csinálni ált? otthon
A kérdező hozzászólása: Most ott tartunk, hgoy szobafogság van, és egész nap hallgatom a nyafogását, hogy ki akar menni, de lehatároztam, erõs leszek, és nem engedem ki. Egyébbként grafikus akar lenni, ami tudom, nehéz dió, de hiába magyarázom, hogy ahhoz tanulni is kéne, nem használ.
Kedves kerdezo, ha hiszed ha nem velem ugyanez volt. Edesapam 8 eves koromban meghalt. Kozepiskolabol annyit logtam, hogy kb minden targybol vizsgaznom kelett. Minden evben ez volt. Gyakorlatilag soha nem voltam otthon, csavarogtam bandaztam. Cibaltak pszichologushoz meg minden ehhez hasonlohoz. Az orvos meg kerdezgette h mi bajom az iskolaval? Azt mondtam neki amit hallani akartak, azota se tudja senki hogy mi bajom volt. Egyszeruen annyi, hogy nem volt kedvem napi 6-7-8 orat tolteni olyanok kozott akiknek az IQ-juk kb 40 pontal kisebb mint az enyem. Semmi rosszindulat, de tenyleg megorjitett. Anyam jatszotta a szigorut, meg h o biztos tudja hogy mi bajom. Na ennek az eredmenye az lett, hogy lassan 2 eve nem is beszeltem vele. Azota, parommal lakunk az alberletunkben, es egyetemen vagyok biologus hallgato. Tudom ez nagyon kisarkitott pelda, de eloszor mindig a szulo nezzen magaba, mert o neveli a gyereket es nem forditva.
Jah igen ez lemaradt. 20/f Es merul a bill-em hibakert bocs.
Szia! Én ugyan messze vagyok még a gyerekvállalástól, de ha akárcsak 2 perced lenne munka közben, és ha este fáradt is vagy, és meghallgatnád, hogy mit akar, olyankor próbálnál vele beszélni, mikor õ közeledik feléd, akkor esetleg történhetne valamilyen elõrelépés. Korántsem biztos, de jobbat nem tudok mondani.
Érdekes, én 13 éves vagyok, de teljesen másképpen gondolkodom. Sajnos szerintem azért keveredett rossz társaságba, mert ilyen naív. Meg kéne vele valahogyan értetni, hogy nem úgy van az élet, akogy úgy gondolja.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, én megpróbálok vele nyugodtan, hallkan beszélni, de van mikor felemelem a hangomat, és akkor õ szintén vissza kiabál rám. Rengeteget beszéltem vele, de nem használ. Már azt is kérdeztem tõle, hogy õ mit tenne ha az õ gyermeke így viselkedne. Azt felelt, õ mindent megengedne neki.
Az a baj, hogy én messzirõl elkerülöm az ilyeneket. Vagyis az én szempontomból jó. De így nem tudok segíteni. Szerintem el kéne vele beszélgetni arról, hogy mi történhet, ha továbbra is velük barátkozik. Kompromisszumot kéne vele kötni. Pl. õ egy kicsit szófogadóbb lesz és cserébe valami olyat kap, amit szeretne. De, ha továbbra sem változtat, akkor nem találkozhat a barátaival. És milyen dolog az, hogy kiszökik? Én nem merném megcsinálni. Nem azért, mert elvernek vagy megbüntetnek. Nem, engem büntetni sem szoktak. Én, már bocsánat de elítélem ezt a viselkedést. Már, ha kicsit felemeli az apukám a hangját én lenyugszom és abbahagyom. De ez felháborító, hogy ennyi tisztelet sincs benne!
A kérdező hozzászólása: Ezeket a barátnõit már évek óta ismeri, itt élnek a lakótelepen õk is. Nem tudom, mit tehetnék már.
Lehet, hogy a nyáron történt vele valami. Akkor keveredett esetleg ebbe a társaságba? Nem lehetne esetleg összehozni valami ismerõs (mondjuk osztálytárs) lánnyal/fiúval? Talán, ha szimpatikus lesz neki, akkor inkább vele tölti az idejét... Amúgy ezek a barátnõi mióta vannak? És honnan ismeri õket?
A kérdező hozzászólása: Ha hazugságon kapom, akkor egyenesen a szemébe mondom, hogy rajtakaptam és hogy ne hazudjon folyton, mert úgyis rájövök. Már zsebpénzt sem kap, mert arra is rájöttem, hogy elcigizi /én nem cigizek/. A kiengedéssel az a helyzet, hogy este 7-8ig van kiengedve, amit nem igazán tart be. Akkor jön a szobafogság, de megszökik. Bevágja mega után a bejárati ajtót és lelép. /párszor már a kulcsokat is eldugtam, hogy ne tudjon kimenni/ Ha viszzabeszél, próbálok nyugodt maradni, és megmagyarázom neki, hogy én nem a barátnõje vagyok, hanem az anyja, és nekem kötelességem õt eltartani, kötelességem vele törödeni, nevelni, ami nekem sem egy leányálom, de neki is vannak velem szemben kötelességei. A barátnõi egyáltalán nem tetszenek nekem: cigznek, isznak /õ még eddidg nem iszik/, fiúznak és bizony akár reggelig is kint lehetnek. Sokat tudnék vele lenni , de õ nem akar velem lenni. /7-tõl 3-ig dolgozom, hétvégéim mindig szabadok/ Azzal is büntetem, hogy nincs internetezés és tévénézés, de ez nem igazán hatásos, ebbõl nem csinál ügyet. A barátnõi szüleivel köszönõviszonyban vagyok, semmi több. Én is remélem, hogy nem drogozik, bár már jött haza kitágult pupillával, amit én eddig optiomistán azzal magyarázok, hgoy ha a sötétbõl bejön a fényre, hát kitágul. Mindig is egyedül neveltem. Kb. nyár óta nem lehet vele bírni.
A kérdező hozzászólása: Az apa: 13 éve elváltunk, nem tartjuk a kapcsolatot. A pszihológus azt mondta, mindent meg kell beszélni szépen. Már próbáltam százszor. Nem segít. Megigér mindent, aztán két nap múlva minden a régi. A szigorral kapcsolatban:többen is mondták, hogy elég szigorú vagyok a lányomhoz. Már mindent megpróbáltam, de semmi nem segít. Visszabeszél, nem tanul csak akkor ha én is vele tanulok /kilencedikes!!!/, hazudik, ha kiengedem nem tartja be az idõpontokat. Telefon nem veszi ha én hívom. Mit tegyek? Volt hogy már nagyon elszakadt nálam a cérna, és lekentem neki két pofont /mikor nyáron este fél 10-ig kint lehetett és õ hajnali 4-kor jött haza/, erre elkezdet tüvölteni mintha a bõrét nyúznák. Társasházban lakunk, zengett minden. :-(
Az én lányom is 15 éves de ha õ 4 kor jönne haza nem köszönné meg amit tõlem kapna.

Mi a véleményetek erről? Mindenben meg lehet egyezni, még ebben is?

Adott egy férj és feleség,9éve vannak együtt.A kapcsolatuk jó,nincs semmi probléma kivéve a sex illetve annak hiánya. A n? többször a férfi nagyon ritkán akarja.A folyamatos fesz?ltség elkerülése miatt megegyeznek hogy hetente 1* mindenképp együtt vannak.Mindkét fél betarja az egyeséget,és m?ködik a dolog. A kérdésem a következ? vajon ez a módszer bejönne másoknál is?Egyáltalán mit gondolsz egy ilyen megállapodásról?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy mindenhez két ember kell. Ha mindkét félnek megfelelõ a dolog, akkor miért ne mûködhetne? Felnõtt emberek vagyunk. A kulcsszó a szeretet, ami elvileg legyõz mindent. Hiszem, hogy a szexéhséget is.

Én úgy gondolom, hogy mindenhez két ember kell. Ha mindkét félnek megfelelõ a dolog, akkor miért ne mûködhetne? Felnõtt emberek vagyunk. A kulcsszó a szeretet, ami elvileg legyõz mindent. Hiszem, hogy a szexéhséget is.
Természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, vagy tudja, de számomra -FFI vagyok- annyira furák azok a FFI-ak, akik nem kívánják, vagy alig a szexet kortól függetlenül- kivéve persze ha beteg. Ha stresszes, vagy kevés ingert kap, azon lehet segíteni- nálatok nem tudom mi a probléma, de én nem a megállapodáson agyalnék, hanem inkább azon, helyreálljon az a pasi és legyen újra FFI! :D Ha meglesz a probléma igazi oka, akkor elindulhat a probléma megoldás...
Nem kérném és nem vállalnám az ilyen egyezséget. A ma te mosogatsz, holnap én, az oké. De a szex az nem üzlet.
A kérdező hozzászólása: 9:47. Nem velem van baja, egyszerüen nem kivánja meg a sexet, nem velem sehogysem.Ha már az ágyban vagyunk nincs gond, sõt nagyon is jó mindketõnknek, csak addig nehéz vele eljutni ezért van ez a megállapodás.
Mi az oka annak, h régen kényszer volt? Babakérdés? Ha igen, ha nem, érdemes lenne felkeresni egy pszichológust a férjednek vagy párterapeutát kettõtöknek. Ffiként én is úgy gondolom, h nem normális az, h a párod nem kívánja, és bár sokan azt mondják, hogy a szexualitástól indulnak el a dolgok, én azt gondolom, hogy oda érkeznek meg. Ezalatt azt értem, hogy ha minden más rendben lenne, akkor a szexualitással sem lenne gond - ezért kellene szakember. Egyébként ettõl ne ijedjetek meg, nem feltétlenül azt jelenti, hogy a férjed frigid, vagy véglegesen elhidegültetek egymástól, sõt a szavaidból az derül ki, h nagyon szeretitek egymást, v legalábbis te õt, de épp ezért kellene ezt mielõbb megoldani. Sok sikert! 33F
A kérdező hozzászólása: Utolsó, igen babatéma.Teljesen tönkretette a jól beállt sexuális szokásainkat.3hónapja egyeztünk meg, tehát nem olyan rég.A kezdetekhez képest javult a dolog, mostmár õ is várja a hétvégét hogy együtt legyünk, nem látszik rajta hogy kényszerbõl van velem.Remélem hogy idõvel még jobban javul a helyzet és visszaáll a régi rend.
Utolsó vok, szívbõl megértelek, nálunk is hasonló a helyzet. Hosszú évek óta sikertelenül próbálkoztunk, feleségemet különösen is megviselte ez a helyzet, nekem pedig nagyon nehéz volt az, hogy feleségem a megfelelõ idõpontban minden sokszor minden érzelem nélkül akart együtt lenni velem, úgy, hogy egyetlen porcikája sem kívánta az együttlétet - pusztán a baba miatt. Azonban nagyon szeretem õt, és emiatt nem távolodtunk el egymástól, és én nem kívántam kevésbé sem õt, sem az igazi, örömteli együttléteket, de teljesen megértem a párod, és megértelek téged is, hogy te viszont többet szeretnél. Embert és szeretetet próbáló krízis ez, de épp ez az a helyzet, ahol megerõsödhet a két ember egymás iránt érzett szeretete. Fontos, hogy a kényszerhelyzet ellenére is kreatívan éljétek meg ezt, és párodtól is nagyfokú bölcsességet kíván a történet. Nem tudok okosabbat mondani, minthogy: BESZÉLGESSETEK, BESZÉLGESSETEK, BESZÉLGESSETEK sokat, beszéljétek át a dolgot, és ha szeretitek egymást, akkor meg tudjátok oldani. Sok boldogságot!!! 33F
A kérdező hozzászólása: Utolso, köszönöm.Igen, ezt igazábol azt tudja átérezni aki benne volt, van.Nálunk a férjemet viselte meg nagyon, mert õ nagyon odaado ilyen téren és rossz volt neki átélni ezeket a dolgokat, idõpontra együtt lenni akár ugy is hogy nekem nem megy akár ugy hogy közben picit fáj is. Nem mindenki egyforma, én tultettem magam ezeket a dolgokon de benne még benne van, bát mint emlitettem javul a helyzet.Ha fél évvel ezelõtt kértem volna az egyességet kapásból nemet mondott volna, mostmár kezd oldodni. Minden áron azon vagyok hogy helyrehozzam, hogy jobblegyen, lassan de haladunk. nektek mennyi idõ után jött össze a baba?
Még nem jött össze, elindítjuk az örökbefogadást, és közben próbálkozunk spontánul, és lehet, hogy közben orvoshoz is járunk. Feleségem nagyon ki van a dolog miatt, - amit teljesen megértek.
Az az igazság, hogy én mélyen megalázónak tartanám, ha így, kényszerbõl szeretkezne velem a férjem.Milyen már az, hogy -gondolom -arra vár, minél elõbb vége legyen.Na, az nekem nem hogy kielégülés nem volna, de olyan sértés, a nõiességemen olyan csorba, hogy nem lefeküdni, de még meztelenkedni sem tudnék elõtte.Mert miért is nem kellesz neki?Volt egy férfi válaszoló, aki megírta, hogy bizony ott valami gáz van.Megundorodott tõled, vagy elhanyagolt vagy, nem adsz magadra?Mi a (nem)vágyának tárgya? Te tudod?Lehet rajta változtatni? Másfél évtizede vagyunk házasok, de ha csak fehérnemûben ellibbenek elõtte, ...hát, kettõt sem kell pislognom. 35/N
nálunk én vagyok a nõ, és kb én is annyira kívánom a sexet, mint a párod. szerintem mûködhet a dolog, viszont és is igyekszem azért kompromisszumot kötni, és ez így jó, mármint, hogy az ember próbál alkalmazkodni, és a párjának is örömet okozni, viszont ez sokszor arra vezet, hogy mivel nem kívánom, nem állok rá készen fizikailag, ha érted, mire gondolok. így nehéz. de szerintem mûködhet.
A kérdező hozzászólása: Számomra is fontos a sex, ezért is szerettem volna gyakrabban, de két válsztosom volt csak.Vagy keresek valakit magamnak aki ezt tudja nyujtani vagy megprobálom megbeszélni a férjemmel és ugy kialakitai ezt a dolgot hogy mindketõnknek jó legyen. Mivel imádom a férjem és ezen kivül minden más szuper eszembe sincs megcsalni csak azért hogy többször legyek kielégitve, nekem az nem ér annyit, de nem is akartam azt hogy 28éves létemre 2honapig nélkülözni keljen a sexet.
Ha neked ez így megfelelõ, hogy megbeszélés alapján szexel veled, és kielégít az így kapott szex, valamint neki sem esik annyira nehezére hogy egyszer csak azt mondja emiatt hogy kalap kabát, akkor miért ne mûködhetne. Ezt csak ti ketten tudjátok eldönteni. Nekem valószínû nem menne, mert nekem a szex az elsõ háromban benne van, de nem vagyunk egyformák. Valahol szépnek tartom, hogy nem mást kerestek magatoknak, hanem ilyen békésen és kitartással, szeretetben rendezitek a dolgot. Az idõ fogja úgyis megmondani a frankót. 37/nõ
A kérdező hozzászólása: 8:37 es. Te egy ilyen helyzetben mit tennél? Ugy veszem észre több párnak van ezzel gondja csak nem tudom ez másnál megoldás lehet-e ez vagy csak nálunk mûködik.A barátnõm is panaszkodik hogy náluk is gondok vannak de nem hoztam fel neki ezt a dolgot ami nálunk megy, nem tudom milyen fogadtatása lenne.
Mert most így, hogy kierõszakolta a nõ hogy heti egyszer kötelezõen legyen szex, ez már így aztán olyan baromi nagy örömforrás, és egyáltalán nem kényszer mi? :) ne már, hogy lehet ilyen ökörséget kérdezni... A véleményem egész egyszerûen az, hogy vagy tényleg aszexuális, és akkor így kell õt elfogadni, vagy már azt a bizonyos nõt nem kívánja, ha a feje tetejére áll akkor se. 32/N
Nálunk is ugyanez a helyzet.22 éves dekoratív lány vagyok a barátom 26. 5 éve vagyunk együtt!Jó ha két hetente 1x szexelünk!Mindig arra fogja, h fáradt meg, h majd akkor ha nem lesz ennyi bajunk mint most, ami legfõképp anyagi eredetû...:/
Ha a probléma oka egy olyan esemény, mely pszichés, (gondolati) vagy érzelmi nyomokat hagyott hátra, azt is meg lehet szüntetni pszichológus, pszichiáter segítségével, csupán a ffi-nak kellene erre rászánnia magát, és nem bebeszélni magának, hogy ezen már nem lehet változtatni. Persze ettõl még mûködhet a kapcsolat, de a "megegyezés" után késõbb jöhet egy újabb "megegyezés" stb. Ha te ismered a probléma okát, elõször beszélj te egy szakemberrel, mielõtt a férjednél szóbahozod a szakemberhez való fordulás lehetõségét.
A kérdező hozzászólása: A probéma oka megvam de ezen változtatni már nem lehet, a multat és az akkor történteket nem lehet visszacsinálni. Évekig volt a sex inkább kényszer mint örömforras, és ez bennemaradt, idõvel gondolom javul majd vagy nem, nemtudom.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom:(tudom ez nem vigasz de nekünk spontán jött össze, a terminált együttlétek, orvosságok semmi nem segitett.4 év után jött össze teljesen spontán együttlétbõl, egy csoda. nagyon szoritok igy nektek ismeretlenül is, feleségednek kitartást!

Tisztelt Doktor Úr! Mindent, valóban mindent megteszek azért, hogy ne legyen visszatérő húgyúti fertőzésem. Mégis van. Sok-sok antibiotikumot beszedtem már, és mégis. Használtam kúpokat, megelőzésre cseppeket. Tényleg mindent kipróbáltam. Mit tehetnék még

Tisztelt Doktor Úr! Mindent, valóban mindent megteszek azért, hogy ne legyen visszatérő húgyúti fertőzésem. Mégis van. Sok-sok antibiotikumot beszedtem már, és mégis. Használtam kúpokat, megelőzésre cseppeket. Tényleg mindent kipróbáltam. Mit tehetnék még? A párom visszafertőzhet? Neki nincsenek panaszai. Várom szíves válaszát, üdvözlettel. Zsuzsa

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A visszatérő húgyúti fertőzések esetében speciális immunterápia is szóba jön, amelyet szakorvos rendelhet el. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A visszatérő húgyúti fertőzések esetében speciális immunterápia is szóba jön, amelyet szakorvos rendelhet el. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Mindent, valóban mindent megteszek azért, hogy ne legyen visszatérő húgyúti fertőzésem. Mégis van. Sok-sok antibiotikumot beszedtem már, és mégis. Használtam kúpokat, megelőzésre cseppeket. Tényleg mindent kipróbáltam. Mit tehetnék még

Tisztelt Doktor Úr! Mindent, valóban mindent megteszek azért, hogy ne legyen visszatérő húgyúti fertőzésem. Mégis van. Sok-sok antibiotikumot beszedtem már, és mégis. Használtam kúpokat, megelőzésre cseppeket. Tényleg mindent kipróbáltam. Mit tehetnék még? A párom visszafertőzhet? Neki nincsenek panaszai. Várom szíves válaszát, üdvözlettel. Zsuzsa

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A visszatérő húgyúti fertőzések esetében speciális immunterápia is szóba jön, amelyet szakorvos rendelhet el. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A visszatérő húgyúti fertőzések esetében speciális immunterápia is szóba jön, amelyet szakorvos rendelhet el. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mindenhol azt olvasom hogy mindent meg lehet oldani feszítőzabla nélkül. Ööö. Akkor az mire is kell? !

Legjobb válasz: Akkor rosszul olvastad. Mindenki jól írt mindent, úgyhogy én is csatlakozok. S osztálytól kötelezõ, de M osztálytól már választható a nagykantár. Van egy szint, amikor a csikózabla már nem elég finom, mert a feladat annál sokkal kisebb, pontosabb jelet igényel, mint amit csikózablával ki lehet fejteni. Vagy ha westernben gondolkozunk, akkor abszolút logikus, hogy hosszú száron, láthatatlan jelekkel nem lehet csikózablával dolgozni, mert egy munka alapú lovaglásnál (is) azon van a hangsúly, hogy az adott hatást minél kevesebb erõkifejtéssel lehessen megvalósítani. A dolgozó cowboyoknak van ezer egyéb dolga is, minthogy mindkét keze foglalt legyen a szárral és folyamatosan szárra lovagolja a lovát, segítséget adjon minden lépésnél.

Akkor rosszul olvastad. Mindenki jól írt mindent, úgyhogy én is csatlakozok. S osztálytól kötelezõ, de M osztálytól már választható a nagykantár. Van egy szint, amikor a csikózabla már nem elég finom, mert a feladat annál sokkal kisebb, pontosabb jelet igényel, mint amit csikózablával ki lehet fejteni. Vagy ha westernben gondolkozunk, akkor abszolút logikus, hogy hosszú száron, láthatatlan jelekkel nem lehet csikózablával dolgozni, mert egy munka alapú lovaglásnál (is) azon van a hangsúly, hogy az adott hatást minél kevesebb erõkifejtéssel lehessen megvalósítani. A dolgozó cowboyoknak van ezer egyéb dolga is, minthogy mindkét keze foglalt legyen a szárral és folyamatosan szárra lovagolja a lovát, segítséget adjon minden lépésnél.
3-as: Nem azért kell, hogy a lovat könnyebben meg lehessen tartani, az összeszedés pedig a jól végzett munka eredménye, nem a zabla hatása. Olyat inkább díjugartóknál látni, hogy mindegy hogyan, mindegy mivel, csak fel lehessen venni a lovat valahogy, de k.rvagyorsan. Nem igazán szimpatikus szakág.
A westernképzés elején járó lovakat is mind csikózablával indítják el, ahogy a kezdõ lovasokat is. Amikor a ló már képzettebb, akkor térnek át a feszítõzablára.
Elõször is nem az életkortól függ a képzettség, a verseny pedig elé sokféle lehet, falusi libakergetõkön és alacsony kategóriákban is indulhat ló, amely nincsen feszítõvel képezve. Amíg a ló nem tanulja meg a neck reininget, addig értelemszerûen csikózablával lovagolják. És a lovas képzett volt? Na látod! :)
Igen, az elõttem lévõk leírták, hogy elméletben mire kell(ene) használni, de egyre többen csak maguknak akarnak könnyebbet...
Elvileg, ha jól van alkalmazva és használva, akkor a segítségadások finomítására szolgál, és apróbb jelzésekbõl meg lehet értetni a lóval a soron következõ feladatot. (félre ne értsen valaki, nem képzésre gondolok) Meg (ha jól tudom) S szntû dijlovasprogramon már kötelezõ a nagykantár és a bökõ használata. Nem vagyok dijlovas, lehet h hülyeség amit mondok.
Mert díjlovas versenyek magasabb szintjén elõírás és mert így lovat könnyebb " megtartani", összeszedni. De egy erõsebb mozdulattal letörheted vele a ló állkapcsát, ergo használata csak képzett, profi lovasoknak.
Ööö... Gyönyörû kérdést láthatunk, mondjuk megfogalmazhattad volna normális hangnemben is, és akkor nem törne itt ki tömegverekedés. A feszítõzabla funkciója az, hogy a lovasok nagyon magas fokon finom, apró jeleket adhassanak a lónak. Éppen ezért akkor van értelme használni, amikor a csikózabla jelzései már nem elég kifinomultak, pontosak. Ezen kívül esõ célokra valóban teljesen fölösleges.
Nézd, nem akarok itt a végtelenségbe nyúlóan vitatkozni veled. A western képzés sajátossága a feszítõ zabla, mivel a lovas nagyon keveset dolgozik kézzel, azt is fõleg egy kézzel és neck reiningre korlátozódva. Lehet csikózablával is lovagolni, de azért idézek Istenes Csilla könyvébõl: (a kiképzés) "elsõ év közepe fele pedig megismerkednek majd a feszítõ zablával is. A további évek a feszítõ zablával való minél magasabb szintû lovaglás, és a manõverek további polírozása jegyében folyik". "Ha a ló már jól reagál a külsõ szárra, vagyis engedelmesen kitér elõle, áttérhetünk az egy kézre, illetve elõször a csuklós, majd az egyéb feszítõzablák használatára." A megfelelõ képzés eredményeképp a kantár már csak dísz a ló fején. Ha én feleslegesen tépem a számat, kérdezd meg õt, nagyon segítõkész, biztosan jobban el fogja neked tudni magyarázni. :)
A kérdező hozzászólása: Reining versenyeken indult, és a versenyzõ lovasa lovagolta.
A kérdező hozzászólása: Akkor egy 14 éves, már versenyzett ló nem lett volna 'képzett'? Kétlem...
A kérdező hozzászólása: Westerneztem is régebben és ott csikózablával lovagoltunk
A kérdező hozzászólása: Ok köszi .______.

Minek ugat meg olyan sok kutya mindenkit, aki elmegy a kerítése előtt?

Ha megállnék, vagy matatnék még érteném, mert védi a kis kertjét, de most komolyan, van amikor az úttesten megyek/megyünk és rendesen ugrik neki a kerítésnek, meg ilyen hisztéria rohamot kap sok kutya, ráadásul az utca többi kutyájára is rájön ilyenkor a hoppáré, ha hallják, hogy egy cirkuszt csinál. Nem minden kutya ilyen, de nagyon sok, meg van egy olyan is, amerre járok a buszmegállóba, hogy lesben áll a ház sarkánál, de egész nap ott van, mindegy mikor megyek és ha valaki felt?nik fülsiketít? hangon üvölt és megy neki a kerítésnek. Nem t?nik az ilyeneknek fel, hogy csak megyek és nem érdekel a hülye udvaruk? A mi kutyánk nem ugat meg szinte senkit és én nem is tartom bajnak, mert falra másznék t?le, ha b?dületes vonyítással üdvözölne minden járókel?t éjjel-nappal. Miért csinálja ezt olyan sok mégis?

Legjobb válasz: De mondoom. A kutyáim nem csak ugatgatnak, hanem rendesen ugatnak és száguldoznak, elég ijesztõek. De engem nem zavar, mert csak addig csinálják amíg kell. Egy ideig az az ember is olyan békésen ment a kerítés mellett mint te, amelyik öklömnyi kõvel dobálta õket... Evvel azt akarom mondani hogy sosem lehet tudni. Pedig versenyzõs, kutyaiskolás kutyáim vannak. És igen, inkább hallgstom hogy ugat fél percig (de addig mindent belead, persze nem annyira mintha kutya menne) minthogy mindenki kutyuskája legyen. Természetesen felelõsséget is vállalok érte, és biztonságosan tartom. Egyszerûen szeretnek ugatni, többen vannak, nagyon nagy mozgásigényük van, nagy õrzõ hajlamuk stb...

De mondoom. A kutyáim nem csak ugatgatnak, hanem rendesen ugatnak és száguldoznak, elég ijesztõek. De engem nem zavar, mert csak addig csinálják amíg kell. Egy ideig az az ember is olyan békésen ment a kerítés mellett mint te, amelyik öklömnyi kõvel dobálta õket... Evvel azt akarom mondani hogy sosem lehet tudni. Pedig versenyzõs, kutyaiskolás kutyáim vannak. És igen, inkább hallgstom hogy ugat fél percig (de addig mindent belead, persze nem annyira mintha kutya menne) minthogy mindenki kutyuskája legyen. Természetesen felelõsséget is vállalok érte, és biztonságosan tartom. Egyszerûen szeretnek ugatni, többen vannak, nagyon nagy mozgásigényük van, nagy õrzõ hajlamuk stb...
Azért csinálja ezt sok kutya, mert 1, nekik nincs más szórakozásuk és valahogy le kell vezetniük a felgyülemlett energiát. 2, Nem ismer senkit a gazdáján és családján kivül, tehát mindenkit idegennek fog tekinteni. Sajnos sok falusi ember úgy gondolja, hogy a kutyának elég az udvar ott futkozhat amennyit akar. Megjegyezném: Van olyan város az országban, ahol minden háznál van kutya és olyan csend van, mint egy temetõben. Találjátok ki miért? Mert a városban van kutyaiskola !
Szerintem azért nem kell minden kutyát az elõzõ által felsorolt csoportokba osztani. Mi is járunk iskolába, meg versenyezni is. :)
Védik a területûket.
A kérdező hozzászólása: Igen van olyan, amelyik csak úgy ugatgat. Az nem is zavar, de elég sok van, akiktõl rendesen a szívbaj kap el, meg nem is tudok addig beszélni sem, ha nem magam vagyok, mert semmit nem lehet hallani olyan hangos. Ezekkel nem foglalkoznak, aztán attól? Mert azt nem tudom elképzelni, hogy a gazdájának olyan jó legyen hallgatni, ahogy az ablaka alatt rohangál megvadulva fel alá és õrült módon ugat, meg ugrál neki a kerítésnek, ha egy járókelõt lát. Komolyan sokszor félek, hogy kiszabadulnak. Nem tûnik fel az embereknek, hogy foglalkozni kellene a kutyájukkal?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!