Találatok a következő kifejezésre: Mi mindenre fel a (208 db)

Akik úgy gondolják, hogy mindenki tud úgy festeni, mint Picasso, azok mit fognak fel a világból?

Legjobb válasz: Mégis egészen pontosan mire gondolsz? Most álljunk neki itt leírni, hogy mirõl mit gondolunk? Pontosan tegyél fel kérdést, hogy mire is vársz választ, mielõtt kioktatsz bárkit is...

Mégis egészen pontosan mire gondolsz? Most álljunk neki itt leírni, hogy mirõl mit gondolunk? Pontosan tegyél fel kérdést, hogy mire is vársz választ, mielõtt kioktatsz bárkit is...
Nem tudom, de tényleg vannak olyan festõk, h csak nevetni tudok. Bírom mikor húz két csíkot és a sok hülye meg tapsol vagy össze-vissza maszatol és akkor megint mekkora sztár.
Én is így gondolom, hogy mindenki tud(na) úgy festeni, mint pl. Picasso. Az elgondolásai, a színek használata, és az (akkor) új stílus teszi egyedivé, viszont nem szép. Sajnos ma milliókért kelnek el olyan képek, amelyeken egy kék hullám látható egy fekete négyzetben pl. Nagyon kényelmes megoldás, mert valóban bármit bele lehet magyarázni. Nagyon szépek is tudnak lenni, ha illenek egy lakás belsõ terébe, de milliókat akkor sem érnek, mert ezeket bárki lefesti neked. A szép, realisztikus, vagy félrealisztikus festmények jelentik számomra a festõmûvészetet, mert ezeket már nem tudná lefesteni bárki. Én is csak szeretném. Kedvenceim a tájképek, városképek, nagyon-nagyon szeretem Thomas Kinkade festményeit, valóban illik rá a név: The Painter of Light, gyönyörûen jeleníti meg a fényeket a képein, és a legtöbb félrealisztikus, idilli kép. Dalí képeit is kedvelem, mert azon túl, hogy elég elborult dolgokat festett, a formák és színek a helyükön vannak. Picassonál viszont teljesen eltorzultak a képek, nem tartom szépnek. Te pedig kicsit szállj le a magas lóról, kérdezõ, mi az, hogy mit fognak fel a világból? Legyen szó bármirõl is... neked tetszik, másnak nem, ettõl te nem leszel felsõbbrendû mûértõ szaktekintély, vagy jobb ember, vagy jobb ízléssel rendelkezõ ember. Egyszerûen csak mások vagyunk. Ennyi. Meg lehet kérdezni, hogy valaki miért nem kedvel ezt vagy azt, de akkor sem így.
ugyanazt fogják fel a világból mint akik szerint rajtuk kívül senki nem tud úgy festeni mint Picasso ... a kérdés önmagában hülyeség és nem megválaszolható
2. hozzászólóval teljesen egyetértek, csak nem akartam belemenni, mert lerí a kérdezõrõl, h úgy se fogod tudni megmagyarázni, mert õ a hatalmas értelmiségi, mindenki más hülye:) Ha valóban felfogna valamit azokból a képekbõl nem tenne fel ilyen képeket.
Na errõl beszéltem, Miss Mûértõ nem képes magas intelligencia hányadosa ellenére elfogadni más véleményét:) Kis paradox...
A magyar emberek vizuális kultúrája kb. 0. , mivel a szüleiknek se jut át az érzékelésén sok dolog, emiatt a gyerekeiknek se tudják átadni, ritkán viszik jó kiállításokra, miközben pl, zenei koncertekre sokkal többször emiatt a zenei érzékelés általában sokkal fejlettebb, mint a képzõmûvészeti dolgok felé. Ez valahol nagyon szomorú. Legtöbbször tudatában sincsenek. Nekem valahol kicsit fogyatékosságnak számít.
A kérdező hozzászólása: mondjuk szerintem a magasröptû dolgokon is lehet nevetni, az a lényeg, hogy az ember élvezze ezeket.
nincs ezzel baj, csak ne gondold ettõl többnek, vagy értékesebbnek magad, mert ez jön abból, amit írsz és örülj, h volt lehetõséged arra, h az elitnek kijáró mûvészettel is megismerkedj és egy 4 éves gyerek pacája szerinted?
mitõl lesz egy absztrakt kép jó és minõségi?
A kérdező hozzászólása: "Ja, még annyit, hogy nem attól lesz hamis vagy jó egy értékrend, hogy mit gondolunk Picasso mûvészetérõl... ez nonszensz." Úgy jött a kérdés ötlete, hogy konkrétan hallottam olyat valaki szájából, hogy, úgy bárki tud festeni, mint Picasso. Ugyanõ azt is megállapította, hogy nincs olyan, hogy valami giccses. Engem meg elkezdett foglalkoztatni a kérdés, hogy az ilyenek mit fognak fel a világból. Szerintem, pl. tök mást fog fel az, akinek a Lagzi Lajcsi az etalonja, mint az akinek, mondjuk Beethoven. És nem azt mondom, hogy az értéktelen, akinek mondjuk nem jön be Beethoven. De az viszont megint más kérdés, hogy érzi e Beethoven zenéjében, hogy az egy minõségi darab (a Lajcsiéban meg azt, hogy ...)
A kérdező hozzászólása: Az jutott még eszembe ezzel kapcsolatban, hogy olyanok lehetnek, mint akik a különféle zenei tehetségkutató mûsorokba jelentkeznek átlag alatti képességekkel. Mert nem tudják felmérni a képességeiket. Akiket csak azért tesznek be a mûsorokba, hogy jókat nevessünk rajtuk. Az egy dolog, hogy nem teszik valami, az meg megint egy másik, hogy valaki tisztában van-e a képességeivel, hogy mire képes, és mire nem. Aki ennyire nincs tisztában, az valószínû más dolgokkal sincs.
továbbra is érdekelne, hogy egy absztrakt festmény esetén mi alapján lehet azt mondani, hogy na, ez értékes (mint alkotás, és nem pénzben értve), ez a másik meg nem, ilyet meg mindenki tud. Mert ha az az állítás, hogy ez egyértelmûen eld önthetõ ízlésektõl függetlenül, akkor erre tudni kéne valahogyan objektíven válaszolni. Ha meg nem megy, akkor az állítással van gond.
Szerintem absztrakt festménynél két dolgot lehet figyelembe venni. Vagy legyen valamilyen közvetlen jelentése, amikor tudjuk, hogy aki festette, miért festette (lehet egy sima piros felület is, ha tudjuk, hogy mondjuk egy kegyetlen gyerekgyilkosság ihlette és ezeknek a megelõzésére akarja felhívni a figyelmet), vagy legyen gondolatébresztõ. Ezen kívül persze, ahogy a nem absztrakt festmények esetén, érték lehet, ha csak egyszerûen arányos és gyönyörködtet, de az már más tészta, olyat tényleg bárki tud csinálni, akinek van némi ízlése.
A kérdező hozzászólása: onnan látszik, hogy milyen jó, hogy pl. milyen a kompozíciója, formák, színek dinamikája milyen.
ezekkel az indoklásokkal az a gond, hogy egyik sem objektív, sõt. Az sem igazán az, hogy egy "keretsztori" mentén mennyi mindent lehet belemagyarázni egy absztrakt mûbe (errõl különben is annyit, hogy némi fantáziával egy fehér alapon fehér pászmákat ábrázoló festménybe is bele lehet magyarázni gyakorlatilag bármilyen keretsztorit és "mélységet", ha el nem röhögi magát közben az ember...), az meg végképp nem, hogy milyen érzéseket vagy gondolatokat vált ki az emberbõl egy ilyen. Egy mondjuk impresszionista festménynél még azt mondom, hogy ott lehet valamilyen szinten üzenetekrõl, benyomásokról beszélni, ami az emberek többségénél hasonlóan ülepszik le, de egy absztrakt festménynél aztán teljesen az emberre van bízva, hogy mit lát bele és mit nem. Ha belelát valamit (vagy nagyon bele szeretne látni), akkor számára lehet érték, de ha nem, akkor max kellemes vizuális élmény, vagy még az se, ízlése válogatja. Ha meg csak a formák meg a színeket nézzük, akkor az csak esztétika, ami amellett, hogy dettó kifejezetten szubjektív, azt csomó szemre kellemes nonfiguratív alkotás is teljesíti, amibe viszont az égvilágon senki sem akarja belemagyarázni, hogy abban mindenféle egyéb "rejtett" érték is van azon kívül, hogy a szemnek kellemes látványt nyújt. Szóval én ezek miatt nem tudok azzal egyetérteni, hogy akkor akkor Picassotól kötelezõ érvényûen hanyatt kéne esnie az embernek - én elhiszem, hogy van, akit megérint, de pontosan tudom, hogy másokat meg nem, és az "ilyenek" attól még elég sokat "felfognak a világból".
Látod kérdezõ, hiába abbahagytam az offolást, mások is segg hülyének néznek, aki idejött játszani az eszét a semmire:)
A kérdező hozzászólása: nem csak te offoltál. Az, hogy személyeskednek, meg sértegetnek a kérdésre válaszolás helyett, az nem az én szegénységem... De mit várhat az ember olyanoktól, akik annyira nem képesek felmérni a képességüket, hogy szerintük bárki tud úgy festeni, mint a világon az egyik legjobb festõ. Egyébként is folyamatosan félre értitek a kérdést, mert mindig azzal jöttök elõ, hogy nem teszik valakinek, hidegen hagyja...stb. A kérdésem nem erre vonatkozott.
Kinek a szempontjából az egyik legjobb festõ? Továbbra is tartom, hogy a festményei többségét az emberek legnagybb része bármikor gond nélkül reprodukálni tudja, ezért számomra kevésbé értékesek. Ettõl még vannak szép alkotásai, és sok festményénél harmonizálnak a színek, formák, mégsem esem hasra tõle. A személyeskedést te kezdted a kérdésed feltételének módjával, már ne is haragudj. Ugyanannyit fogunk fel a világból, mint te, vagy más, nyilván bizonyos területeken te vagy jobb, máshol én, megint máshol más. De az, hogy nem tetszik mindenkinek Picasso mûvészete, semmit nem jelent, csupán annyit, hogy nem tetszhet minden mindenkinek. Ebbõl nem lehet messzemenõ következtetéseket levonni.
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy absztrakt képet bárki tud festeni... de olyat, ami jó, minõségi absztrakt kép, kevesen. nem szántam provokációnak a kérdést, komolyan érdekel rá a válasz.
felteszem átlagosan ugyanannyit, mint akik meg el vannak ájulva Picasso mûvészetétõl - és várhatóan többet, mint akik ilyen kérdést tesznek fel, és ezzel demonstrálják, hogy el sem tudják képzelni, hogy a saját szûk kis látómezõjükön kívül még rendkívül sok dolog létezik a világban. Például olyan is, hogy valakinek nem jön be ugyanaz, és egyszerûen hidegen hagyja akár Picasso festészete, akár más.
A kérdező hozzászólása: ""Te pedig kicsit szállj le a magas lóról, kérdezõ, mi az, hogy mit fognak fel a világból?" A kérdésre válaszolj, vagy pedig ne. Úgy látom, szerinted is bárki tud úgy festeni, viszont a kérdésre nem válaszoltál...Lehet nem sikerült felfogni... (és nem azt kérdeztem, hogy akiknek nem tetszik...azokkal mi van, hanem akik szerint bárki tud úgy).
A kérdező hozzászólása: "2. hozzászólóval teljesen egyetértek, csak nem akartam belemenni, mert lerí a kérdezõrõl, h úgy se fogod tudni megmagyarázni, mert õ a hatalmas értelmiségi, mindenki más hülye:) " egyáltalán nem gondolom így. viszont te sem a kérdésre válaszoltál. "Ha valóban felfogna valamit azokból a képekbõl nem tenne fel ilyen képeket." nem tettem fel képeket .
A kérdező hozzászólása: nem a véleménnyel van baj, hanem, hogy nem a kérdésre válaszoltok. Ha pl. szerintetek bárki tud úgy, akkor összefoglalhatnátok, hogy miket fogtok fel a világból. Ha ez nem megy, akkor meg ne offoljatok légyszíves.
Bocs kérdést, csak Andriodról vagyok és mivel félrenyomtam nem a kérdés szót, hanem a képeket dobta fel én meg nem is figyeltem.
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg megválaszolható, bár lehet nehezebb kérdés, és nem a gyakorira való. Minden ember más és más, és mást fog fel a világból. Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. Ilyen szempontból érdekelne a dolog. De tényleg nem a gyakorira való ez a kérdés, mert nehéz lehet rá válaszolni.
"Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. " Az értékeket te magad határozod meg, szubjektív megállapítás csak. Már ha a mûvészet a téma. Szóval ha valaki nem látja az értéket az csak azt jelenti, hogy nem tudja neked mi a szép.
Jó, akkor válaszolunk: Kérdezõ teljes mértékben igazad van, nagyon hálásak vagyunk neked mindannyian, h segítettél nekünk magasabb szellemi szintre jutni a kérdésed által! Rem egyszer mi is ilyen mûveltek leszünk! Taníts minket és a Gyk közönségét!
A kérdező hozzászólása: ""Akik nem látják (érzik)az érték, és értéktelen közt a különbséget, az mást fog fel belõle, mint az, aki ezeket észreveszi. " Az értékeket te magad határozod meg, szubjektív megállapítás csak. Már ha a mûvészet a téma. Szóval ha valaki nem látja az értéket az csak azt jelenti, hogy nem tudja neked mi a szép." Az érték olyan értelemben nem szubjektív, hogy a dolog maga értékes-e vagy sem. Van, ami egyértelmûen az, van, ami meg nem. Csak az szubjektív, hogy számodra mi értékes, és mi nem. szóval, akkor hamis az értékrendjük, ez kiderült. Ennek mentén érdekelne, hogy mit fognak fel a világból.
A kérdező hozzászólása: 51%-os ha nem sikerül válaszolni, ne erõltesd. tényleg nem kérek off-okat
És ha azoknak hamis, akik a mûvészet magasiskolájának tartják? Minden hozzászólásodból süt az, hogy te okosabbnak gondolod magad... Van egy nagyon szép zongoradarab, pontosabban egy zongorista és egy csellista adja elõ. Nekem nagyon tetszik, a legnagyobb kedvenceim közé tartozik, párom viszont azt mondta rá, hogy búskomor, és ezt hallgatják azok, akik öngyilkosságot követnek el utána. Nem értek vele egyet, számomra éppen, hogy reményt közvetít, felvillanyoz és egyben megnyugtat. Ízlések és pofonok. Van egy amerikai énekes, aki a gyerekeinek írt egy altatót. Párom szerint ez is búskomor öngyilkosoknak való, szerintem pedig épp az ellenkezõje. Lassú és nyugtató, és éppen arról szólj, hogy nem vagy elfelejtve, nem vagy egyedül, a sötétben is van, aki szeret. Kinek a pap, kinek a paplan. Attól, hogy néhány dologban különbözik a véleményünk, még egyikünk sem lesz jobb a másiknál. El tudom képzelni, hogy gazdasági vagy bármilyen más kérdésben mi is egyetértenénk, kérdezõ, csak ebben nem. Semmi különleges nincs a világnézetemben, a felfogásomban. Úgy élek, hogy a környezetemben kárt ne tegyek, lehetõség szerint ne tegyek rosszat az embereknek, és közben én is jól érezzem magam. Nem vagy rosszindulatú, érdekel a mûvészet, a tudomány, a gazdaság, sokat olvasok szépirodalmat és szórakoztató irodalmat, véleményeket jobbról és balról is, hallgatok klasszikus zenét, de meghallgatom a maiakat is, megnézek több kiállítást. Nem vagyok semmivel sem rosszabb vagy jobb, mint pl. te. Nyilván van, amiben te vagy jobb, van, amiben én. Mit olyan nehéz ezen megérteni, miért kell ezt a kérdést így feltenni?
Ja, még annyit, hogy nem attól lesz hamis vagy jó egy értékrend, hogy mit gondolunk Picasso mûvészetérõl... ez nonszensz.
provokatív kérdés valószínûleg csak az absztrakt képeket látják, olyat meg tényleg bárki tud festeni :) ha korábban az adott festõ megmutatta, h kis túlzással az összes festõiskola stílusában tud festeni, az nevezhetõ mûvésznek, mert elhiszem neki a fekete vásznon a kis fehér pontot is, de aki csak ilyet képes, az pusztán a sznob milliomosok pénzével játszadozik :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó. nem azt kérdeztem, hogy valami teszik-e vagy sem. Az egy dolog, hogy teszik, az megint másik, hogy képes e valaki felfogni, hogy tud-e olyat csinálni, vagy sem. van egy csomó kép, meg zene, ami nekem konkrétan nem tetszik, de azt érzem rajta, hogy értékes, és azt is, hogy én nem tudnék (se hasonló jót) olyat csinálni. "miért kell ezt a kérdést így feltenni?" mert érdekelne rá a válasz. Ezekbõl a kommentekbõl az derül ki, hogy az adott kérdésre még akkor is reagálnak, ha nem tudják rá a választ. Hajlamosak a személyeskedésre (amire azok szoktak jellemzõen, akiknek valós érvük nincs).
A kérdező hozzászólása: "gond nélkül reprodukálni tudja" Egyáltalán nem a másolásra gondoltam, hanem teljesen új alkotást, hasonló minõséget létrehozni. Nem lemásolni, amit valaki már megcsinált. A másolási képesség tök más, mint az új dolgok létrehozása. A kérdésen nem személyeskedõ, hanem szociológiai jellegû. Minden ember más-és más, különbözõ dolgokat fog fel az egyik, mint a másik. Az érdekelt volna, hogy azok, akik nem vesznek észre nagy értékeket, miket látnak a világból. Fõleg olyan szempontból, hogy az élet mely területein nem veszik esetleg észre az értékeket. vagy esetleg valami másban hogy különbözik a látásmódjuk. De pl. az is lejött a legtöbb válaszból, hogy már a kérdést nem értettétek meg, folyamatosan másra válaszoltok. legutóbb is leírtam, hogy nem arra irányul a kérdésem, hogy akikek nem tetszenek a mûvei azok milyenek. ennek ellenére ismét ilyennel jössz elõ.
Nem muszáj berúgni, én sem rúgtam még be soha. Igaz, nem is megyek ivós partira.
"Sajnos ez a korszellem." Egyszer egy nõi magazin online cikkében taglalták, hogy mennyire cuki a pároddal egymás mellett hányni a WC-be. Ez nem vicc, komoly. Amúgy 100%-osan egyetértek az elõzõ válaszolóval, nincs is mit hozzáfûzni, osztom és vallom az elveit. (Kezecskéztem is a hsz-át.)
Sajnos ez a korszellem. Vedelj, mint egy állat, élj a mának, cseszd szét magad, amennyire tudod, hogy a buli utáni nap majd a földrõl kelljen összekaparni. Tudom, hogy a többség ezt képviseli, de mindig vannak, akik nem gyávák, akik nem olvadnak bele a tömegbe, hanem igenis kiállnak az igazukért, és az elveik mellett. Nagyon jól tudom, mirõl beszélsz, én egyetemre járok, ott még durvább a helyzet, még az egyébként patinánsnak tartott karokon meg különösen (pl. jog, orvosi). Itt különösen sok az alkoholista bunkó. Rendelkezésedre áll a lehetõség, mégpedig az, hogy nem vagy kiszolgáltatva mások hülyeségének, és azt teheted, amit akarsz. Szabadon eldöntheted, iszol-e vagy sem. A társaság rohadtul nagy húzóerõ sajnos, ezt én is nagyon jól tudom, tapasztalom is, de én például egyáltalán nem iszom alkoholt. Miért? Nagyon egyszerû, azért, mert nem szeretem. Néha ünnepeken szoktam inni egy pohár jó minõségû bort vagy szilveszterkor ugye egy pohár pezsgõt, esetleg néha egy kis citromos sört (kb. félévente 1-2 alkalommal), de egyébként nem járok bulikba, és így például az egyetemi csoporttársaim többségével sem jó a kapcsolatom, hülyének néznek, mert én nem olvadok be közéjük. De hála Istennek, hogy ha nincs is sok barátom, de azok viszont olyan barátok, akikre bátran számíthatok mindenben. És velük nem csak arról lehet beszélgetni, hogy a tegnapi buliban ki mennyi piát vedelt és mennyire vágta szét magát, hanem értelmes, normális témákról. Nem tudom, hogy neked milyen a jelenlegi társaságod, akik buliba csábítanak, de szerintem ha nem akarsz, akkor ne menj, hanem állj ki az elveid mellett. Senki nem mondta, hogy ez könnyû dolog, de százszorosan megéri, mert így megszabadulsz egyúttal azoktól az emberektõl, akik csak addig a "barátaid", amíg buli van és pia van. Egyébként még elég fiatal vagy, bár az átlagéletkor ezen a téren sajnos évrõl évre csökken. Legyen egyéniséged, és állj ki magadért. Ha kell, mondj nemet. A többiek meg hadd menjenek, hadd üssék szét magukat. Biztos vagyok benne, hogy vannak a környezetedben olyan emberkék is, akik nem a bulizás rabságában élnek. Ha mégis úgy döntesz, hogy elmész bulizni, ott is vállald fel bátran, hogy nem iszol. Vagy ha nagyon ki vagy szolgáltatva a körülötted levõ társaságnak és nem vagy elég bátor, hogy felvállald az elveidet, végsõ esetben azt is mondhatod, hogy gyógyszert kell szednek, és emiatt ugye nem ihatsz alkoholt, csak mittudomén kólát. Ez is egy út. De a legjobb az lenne, ha kiállnál magadért. Ehhez kívánok kitartást és elég bátorságot! És remélem, pár hasznos dolgot is találsz ebben a kisregényben. Legjobbakat!
Van még egy ember a társaságban, aki hasonlóan áll hozzá? Ketten már simán lehet jó egy este, akkor is, ha körülöttetek mindenki más részeg. Tapasztalat :)
k.lau13 egyetértek veled, hogy gáz 13 évesen inni, azt nem mondom , hogy én nem próbáltam ki akkor..de ez most más téma az , hogy 25 évesen nem lesz ideje megbánni , az viszont hülyeség, max akkor lesz igaz, ha mindennap bedob egy üveg vodkát, de azt is aro-st.
jó, bocs, amit az elõbbi válaszról mondtam, azt visszavonom!! Bocsi, az igaz.... De engem ez teljesen sokkolt, hogy velem egykorú írta ki ezt a kérdést, valahogy nagyon... már bocs.
Mi a fene!? hány évesek a barátaid egyáltalán!? komolyan 13 éves vagy??? hát, õszintén, semmit... én is ennyi vagyok, és egy-két haverom nekem is SAJNOS iszik, és engem is megpróbáltak már leitatni, de ilyenkor nem az a lényeg, hogy ki röhögnek-e, vagy nem... Tudod, az ember akkor tér észhez, amikor 12 éves korában sokkoló látványként ott áll elõtte a két legjobb barátja(szintén 12 éves, ez tavaly ilyenkor volt) és fújja a képébe a cigifüstöt... Hát nem tudom, az elõzõ válasznak csak az elsõ két sorát olvastam el, mert tovább nem bírtam... NE CSINÁLD!! ugye tudod, hogy ha késõbb így folytatod, " 25 éves korodra már megbánni se marad idõd, mert halott leszel?" ezt mondta nekem egyszer valaki, amikor hasonló kérdéssel mentem oda hozzá... és tulajdonképpen igaza van.... csak egy kicsit gondolj bele, megéri neked egyszer bulizni egy marha jót, hogy aztán az egész életed elcseszd vele?? hát én nem hiszem... :/ különben is, nálunk azt a lányt, aki 13 évesen iszik, mindenki "k*rvázza", szval ez nem ciki... ennyi idõsen biztos nem... tudom milyen érzés lehet, mert én is így voltam, kérdezgették(a két legjobb barátom!) hogy kérek-e cigit, én mondtam, hogy "dehogyis, hülyék vagytok ti!?" erre kiröhögtek... ugyanezt eljátszották pálinkával, stb. De olyat is csináltak, hogy azt mondták a meggyborra, h üdítõ, és megittam... Azért durva, mik vannak mostanába, 13 évesek részegen rohangálnak, a másodikos gyerekeknek érintõképernyõs telefonjuk van, ilyenek. a legegyszerûbb, ha tudod, hogy talán most kiröhögnek és lenéznek, de idõsebb korodban, mondjuk 30 évesen az akkori barátaid már pont azért fognak lenézni, hogy te már ennyi idõsen ittál. Hülyeség... Igazad van, és megint SAJNOS nagyon kevesen vannak olyanok, mint te, de az a normális... Egyszerûen ne menj el a buliba, és még vmi: "nem iszok annyit, hogy berugjak?", hát ne csak annyit ne igyál, hanem semennyit!! különben késõbb hallgathatod, hogy idõsebb fiúk-lányok jól leszólnak érte, és ez még a legkevesebb... már bocs a kifejezésért, de NE LEGYÉL HÜLYE!! ez egyáltalán nem éri meg... Bocs de én így gondolom, azért remélem, hallgatsz rám... remélem... :// nah, remélem segítettem... :) )
Miért kell berúgni?Nem attól buli a buli, hogy mindenki mata részeg, könyörgöm.Egy 13 éves meg minek akar inni?
Én úgy csináltam mikor nem akaram inni, hogy pl a vodka narancsban max pár csepp vodka volt, mert befogtam az üveg száját(elfordultam, hogy ne lássák, mikor töltök), így alig ment a pohárba. a narancs meg úgyis elnyomja a vodka szagát. Így nem csesztettek, hogy nem iszok, aztán, mikor már mindenki részeg volt, jót röhögtem rajtuk. 21/l
Röhögj azon, hogy a többiek már a földön fetrengenek xD Amúgy nem kell annyit inni, hogy halálrészeg legyél. Csak szédülésig:D De mindkét esetben másnap szétmegy a fejed:)
BeecsKe igen, tudom, most hogy így mondod, az tényleg hülyeség, csak vannak barátaim(13 évesek) akik viszont tényleg nagyon gyakran isznak õket is ezzel próbáljuk lebeszélni(ketten vagyunk normálisak), ami vagy bejön, vagy nem. mert hát, hogy õszinte legyek, ha valamikor csak egy kis esélyed is van rá, hogy meghalsz(majd jópár év múlva) vagy valami, és egyszer megtetted, nem haltál meg és nem történt semmi, utána legközelebb kétszer is meggondolod, hogy megcsinálod-e, vagy nem, és hát õszintén, azt reméltem, talán frászt kap és eszébe se jut hogy igyon bármit is. és mellesleg feltûnt már, hogyha valaki ezt egyszer elkezdi, utána nagyon nehezen hagyja abba, 13 éves alkoholistákkal vagyok körülvéve! és nem túloztam... szóval, én csak ezt akartam. és bocs, hogy most meg itt magyarázkodok, de hát na... ha egyszer nem sikerült elsõre normálisan leírnom amit akarok, akkor csak kijavítom :)

Miert erti mindenki felre, a mi kereszteny felfogasunkat?

Igen.en erteknek,ha a hazasagik varunk a szexxel.Viszont miert hiszitek azt,hogy se oleles se csok nem lehet?! Miert ne lehetne? Nem vagyunk mi se hulyek,se foldonkivuliek,mi is tudjuk mi a csok,csak egyszeruen nem fekszunk le,es ennyi.

Legjobb válasz: Egészségetekre! :) Apropó, máskor kérdezd már meg kérlek, hogy érdekel-e minket ez. :)

Egészségetekre! :) Apropó, máskor kérdezd már meg kérlek, hogy érdekel-e minket ez. :)
És akkor házasság UTÁN derül ki ha valami NAGYON NEM klappol az ágyban. Mondjuk a csávódnak 10 centis p*cse van vagy ilyenek... Mert akkor már egy csomó pénz elment az esküvõre... És utána szívhatod a fogad örökké. Persze férfiként ez nem rossz taktika. Örökké magadhoz láncolhatsz valakit akire esélyed nem lett volna, mert nincsen 20 centis farkad.
akkor kezdõdik a baj amikor itt akarjátok meggyõzni a másikat h ez tök normális....
Magyarul írni sem tudsz. Felfogásod az nem sok.. hazasagik - házasságig
A te keresztény felfogásod egy nagy kalap... Inkább hagyjuk, mert feleslegesen erõlködnék a sötétség ellene...
:D Igaz! Az se baj ha ver. Az embert kell szeretni. Az se baj ha bunkó. Az se ha büdös a szája. Az se ha béna az ágyban. Neked kell elviselni. Nekünk ez csak jó.
Mert hülyék. Amúgy meg hülyeséget írsz! SOHA nem a csókról meg az ölelésrõl beszélünk! Hanem a szexrõl.
1 Azért mert hülyék. 2 Azért mert általánosítanak. 3 "És sokkal könnyebb a másik kultúrát elítélni, mint venni a fáradságot, közelebbrõl megismerni".
Azért, mert buták.
És ha kiderül, hogy marhára nem is illetek össze az ágyban? Akkor meg majd mentek a válóperes ügyvédhez mi? :D Ez az egyház is elég képmutató...
Azt megkérdezném, hogy mivel jobb hogy csak esküvõ után szexeltek?
Igen.en erteknek, ha a hazasagik varunk a szexxel. Magyarul tanulj meg. Ez így egy buta agymosott képét mutatja.
A kérdező hozzászólása: En meg hatalmas hulyesegnek tartom, hogy ilyeneket felteteleztek rolunk... De mindegy..nincs kedvem tovabb vitazni...mindenki azt csinal amir akar..
ennek a kérdésnek is sok értelme volt. Sejthetted h mik lesznek a reakciók...
ÁMEN DICSÉRGYÜK AZ URAT!!! Dicsértessík! Az úr az ín pásztorom nem szûkülködöm! Ámen ámen szent habakukk :D
Na ez aztán remek kérdés volt ismét. Jó sok választ adtál/kaptál, igaz? Azért az érdekelne, hogy ez miért is volt számodra vita, hiszen egyetlen épkézláb érvet se írtál le.
Kéredzõ. Értelmes ember nem fogja egy könyv hazugságai alapján kitalált vallás elvei szerint irányítani az életét.
És akkor mi van ha keresztény vagyok és nem várok a házasságig a szexel? Szerintem semmi. Én nem akkor akarok szexelni ha férjhez megyek, hanem amikor úgy érzem, hogy kész vagyok rá, és ebbe Istennek nincs beleszólása. Már Jézus idejében is voltak kur.vák. Ha Mária Magdolnának megbocsájtott, akkor én miért érezzem bûnösnek magam? Fõleg ha szerelembõl teszem.
Nem értik félre, csak minden módon megpróbálnak belekötni... :) Mert mennyivel könnyebb kifigurázni és lepocskondiázni egy szép és MÛKÖDÕ hagyományt, mint megpróbálni élni vele vagy legalább tisztelni. Sajnos ez jellemzõ a mai ember felfogására.
A kérdező hozzászólása: Azt mindenki maga donti el mi a baromsag es mi nem.
Általában az impotens pasik vallják eme nézeteket, mert így több esélyük van szerezni viszonylag tûrhetõ nõt. Mert aki megtudja hogy nem teljesít az ágyban, elõbb utóbb otthagyja. De neked, a vallási nézeteid miatt, sok esélyed van arra kedves kérdezõ, hogy masztizhatsz a kedves férjed mellett öreg korodig.
A kérdező hozzászólása: No vagyok.Velemenyem szerint, akik igazan szeretik egymast, azoknak az ember a fontos. Nem az, hogy menyire "jo" az agyban.Jelenleg nagyon boldog kapcsolatban elek, es tudunk varni egymasra... Ha nektek mss a velemenyetek, ok, elfogadom. Mindenki azt csinal az eletevel amit akar..
leszarom
Na ja, mert a vallásos kollégák a házasság után SEM viszik túlzásba a szexet - csak havi egyszer leoltott lámpánál majdnem felöltözve markolászva a keresztet. utána 500 miatyánk ha esetleg élvezted is. Védekezni meg tilos szóval máris jöhet az elsõ gyerek... Ami újabb párhónapos böjt a csávónak. De tudjuk a "kín a megtisztulás"... Nagy mazoisták vagytok ti vallásosak.
A kérdező hozzászólása: Te gondolkozol is neha utolso valaszolo?!?!
Helyettetek is gondolkozunk.
Szerintem földönkívüliek vagytok mert nem ismeritek az ékezetes betûket.
A pápa rinyál folyamatosan a "védekezés az bûn" az abortusz is bûn, ergo az elsõ pár alkalom után ott a gyerek... Hacsak nem rántja ki, de az meg nem valami élvezetes... Vagy lehet erre is van valami "keresztyén" megoldás, hogyha holdtöltekor csináljátok és közben a nyolcadik zsoltárt idézgetitek akkor nem lesz gyerek...
A kérdező hozzászólása: O bocsanat hogy kihagyom az ekezeteket! Most komolyan ez a legnagyobb bajotok?!?
Egyrészt jah. Másrészt senki se kérdezett.Oltári nagy baromság az egész.De azt csináltok amit akartok.
Én ugyanazt a nézetet vallom, mint te csak az a baj, hogy mellette ateista vagyok. Ezért nem passzolnánk. Akik meg olyanokat mondanak, hogy mi van ha rossz a szex, azok csak trollkodnak vagy tényleg ennyire buták? Gyerekek, de most tényleg! Ti bármibe is fogtatok életetek során, az ELSÕRE mûködött? Elsõ osztályban fújtátok az ábécét és a szorzótáblát? Soha nem hibáztatok, nem kellett tanulnotok? A szex nem tehetség kérdése, mint az éneklés vagy a színjátszás. Elegendõ gyakorlással bárkibõl lehet szenvedélyes Don Juan az ágyban. A péniszméret meg ha nem tér el extrém mértékben akkor nem számít, hogy 12 vagy 16 centi. A méretét pedig meg lehet tudni anélkül is, hogy beledugná a hüvelybe mióta feltalálták a centimétert.

Kb 50 ember elöt dobták fel ezt a kérdést de mindenki ugymaradt felhivtam a tudakozot de azoksem tudták igy szolt a kérdés: Mi lessz ha a mindent elpusztitó szél találkozik az elpusztithatatlan fallal?

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen jellegû kérdés létezik! A lényeg, hogy ez egy paradoxon, az egyik létezése kizárja a másik létezését! Ha van egy mindent elpusztító szeled, akkor az MINDENT elpusztít, így nem létezhet elpusztíthatatlan fal! Ha mégis létezik az elpusztíthatatlan fal, akkor azt nincs az a szél, ami ledöntetné. Amennyiben a kérdés úgy hangzik, hogy egy majdnem mindent elpusztító szél találkozik egy elpusztíthatatlan fallal akkor mi történik, akkor természetesen a szél nem fogja ledönteni a falat. Ha a mindent elpusztító szél találkozik egy olyan fallal, ami majdnem mindennek ellenáll, akkor az bizony ledõl!

Rengeteg ilyen jellegû kérdés létezik! A lényeg, hogy ez egy paradoxon, az egyik létezése kizárja a másik létezését! Ha van egy mindent elpusztító szeled, akkor az MINDENT elpusztít, így nem létezhet elpusztíthatatlan fal! Ha mégis létezik az elpusztíthatatlan fal, akkor azt nincs az a szél, ami ledöntetné. Amennyiben a kérdés úgy hangzik, hogy egy majdnem mindent elpusztító szél találkozik egy elpusztíthatatlan fallal akkor mi történik, akkor természetesen a szél nem fogja ledönteni a falat. Ha a mindent elpusztító szél találkozik egy olyan fallal, ami majdnem mindennek ellenáll, akkor az bizony ledõl!
A mindent elpusztító szél ledöntené az elpusztíthatatlan falat. Gondolom ezt abból, hogy a természet igazán nagy szélsõségekre képes, és igazából még nem is láttuk, milyen az, amikor teljes "dühével" tombol. Ezzel szemben az elpusztíthatatlan falat az ember építené meg. A rendelkezésre álló technológiával egész jól meg tudják becsülni, mit fog az a fal kibírni, tegyük fel, hogy a feljegyzett legnagyobb szélvihar +10%-ra méretezték a tûrését a falnak. Aztán jön a feljegyzett legnagyobb szélvihar +19% erejû vihar, volt fal, nincs fal. Egyébként ezeket abból gondolom, hogy pl. a Titanic-ot is elsüllyeszthetetlennek tartották, aztán mekkorát égett az elsõ útján... Korának legmodernebb, legnagyobb, legbiztonságosabb hajója volt, sajnos a legnagyképûbb tulajdonosokkal (nem tervezõvel, õ pontosan tudta, mit bír ki!), csak hát ugye a propaganda, meg "márketing" már akkor is fontos volt. Szóval a szélre fogadnék.

Rövid idõ múlva fogszabályzóm lesz. Alul-felül és egyszerre teszi fel a doki (fém). Írjatok le mindent, mire számíthatok?

jah és nem húz fogat, hanem fogívtágítót kapok.. tapasztalatokat szeretnék, elõre is köszönöm!!!

Legjobb válasz: Szia! Nekem kb egy éve vették le. Nekem is volt alul is meg felül is. Amikor elõször felrakják ne pánikolj, 2 hétig kb csak levest meg pépesített ételeket bírsz majd csak megenni. Fogívtágítórol nagyon nem tudok semmit se mondani, mivel nekem olyan nem volt. Csak még hordanom kell éjszakai fogszabályzót, amit valószínûleg neked is hordani kell majd. Remélem tudtam segíteni ^^

Szia! Nekem kb egy éve vették le. Nekem is volt alul is meg felül is. Amikor elõször felrakják ne pánikolj, 2 hétig kb csak levest meg pépesített ételeket bírsz majd csak megenni. Fogívtágítórol nagyon nem tudok semmit se mondani, mivel nekem olyan nem volt. Csak még hordanom kell éjszakai fogszabályzót, amit valószínûleg neked is hordani kell majd. Remélem tudtam segíteni ^^
A fogívtágító másnapra nagyon nagy kínokat okozott, de aztán az ki lett véve, és felkerült a fogszabi. Az elején baromi rossz volt, fõleg a szájpadlásomnál zavart az a fém, és néha a szám belsejét kidörzsölte, de aztán hozzászoktam. Pár év múlva, mikor kivették, hiányzott napokig :) Úgy megszokod, hogy észre sem veszed, hogy a szádban van! És utána olyan szépek lesznek a fogaid, hogy megéri!
Lényegében leírták. Az eleje szenvedés, aztán hozzászoksz. Késõbb ha húznak az íven, akkor megint érzékeny lehet 2-3 napig, utána meg észre sem veszed. Kidörzsölheti a szádat belül a fém, de ha van olyan rész, ami nagyon piszkál akkor lehet tenni rá viaszt (kérhetsz a dokidtól) és akkor nem fog fájni. Nekem szerencsére csak egyszer kellett használni. A fogívtágítóról nem tudok semmit, nekem nem volt, helyette foghúzás, de feltételezem, hogyha azt helyettesíti, akkor az nagyon fog fájni.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! :) Köszönöm mindegyikõtöknek a választ. Attól félek még, hogy utána hogy fogok tudni beszélni, és mivel az egyik metszõm ki áll, a másik pedig befelé, attól is félek, hogy nem tudom majd becsukni a számat normálisan! :/ Nekem azt mondta a doki, hogy a fogívtágítót megszokom, de azt még nem tudja, mikor lehet majd levenni. 2. hozzászóló! Neked meddig volt a szájpadlásodon? Mert nekem ott lesz elvileg. Azért nem húznak fogat szerintem, mert nagyon keskeny az arcom, és -4 foggal még jobban beesne , és ahogy öregednék sokkal rosszabb lenne..
Az emberek sokszor azért mennek dokihoz, mert nem tudják becsukni a szájukat, úgy kiáll a foguk, meg eláll, így úgy amúgy áll... Szóval ne aggódj, be tudod majd csukni a szádat, beszélni is tudsz majd. Helyretenni akarják a szádat, nem elrontani. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
Ha csak a hideg ráz ki az nem jelent semmit. Ha pánikolsz akk menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: hát pánikolok egyébként nyugodt vagyok meg minden de ha elmegyek egy cigánycsapat mellett akkoris félek hogy meg akarnak verni.
Sportolj, olvass, állj be katonának, ott megnevelnek.
Tanulj valamilyen harcmûvészetet, az a lelket is erõsíti.
Válj férfivá. Ennyi. Vagy mûtesd át magad nõvé, ha ennyire p!nci vagy.

Első hónap vége felé járok - Lindynette20 - feszül a mellem, barnás, rózsaszínes folyás, minden nap pityergek, mindenen felkapom a vizet... Mikor múlnak már el a mellékhatások?

Második hónapban már nem lesznek ezek a mellékhatások?

Legjobb válasz: Ugyanmár... Ne is kérdezz sehol se ilyet, mert mindenki mást mond, és majd beképzeled. Nekem a harmadik hónapban már semmi bajom nem volt tõle. Sõt, a másodikban is csak nagyo enyhén. Ha a harmadik után sem múlik el, akkor irass fel másikat. De el fog, nyugi. :)

Ugyanmár... Ne is kérdezz sehol se ilyet, mert mindenki mást mond, és majd beképzeled. Nekem a harmadik hónapban már semmi bajom nem volt tõle. Sõt, a másodikban is csak nagyo enyhén. Ha a harmadik után sem múlik el, akkor irass fel másikat. De el fog, nyugi. :)
3. hónapban lesznek mellékhatások. Bnõmnek aki lindynette 20-at szed fél évig hányingere volt.

Végre volt egy buli, már nagyon vártam, de nagyon szar volt. Pár óra alatt el is húzott mindenki, így én is. Nagyon unalmas ez a nyár! Mivel dobhatnám fel?

:((((((

Legjobb válasz: Csinálj egy bulit, hozass piát, úgyis elmegy mindenki, a pia meg ottmarad neked.

Csinálj egy bulit, hozass piát, úgyis elmegy mindenki, a pia meg ottmarad neked.
Szervezz te bulit. Vagy ugorjatok le strandra többiekkel, menjetek csak ki sétálni, dumálgatni. Megnyugtatlak, hiába unalmas, az a maradék huszonx nap már nagyon gyorsan elmegy :D
A kérdező hozzászólása: Én nem tudok bulit szervezni, nincs igazán kit meghívnom :S
Akkor ne mond a más által szervezettre, hogy szar, ha te még egy olyat se tudsz összehozni.
Nem nehéz, ha mindegy ki megy el, akkor az utcán keresel korodbeli fiatalokat, elmondod hol lesz, hogy hozzanak 1-2 üveg sört minimum, ha megoldható, és szóljanak a barátaiknak is. Ennyi lenne. De így elég necces, most szólok. :D 1x csináltunk ilyet, akkor 20 ismeretlen jött a mi 12 fõs társaságunkhoz, de a buli jó volt, a szekrénybe se hánytak bele, úgyhogy pozitív élmény volt.

Mik azok a színek, amiket kb mindenhez fel lehet venni?

Konkrétan most fullcap-re gondolok.

Legjobb válasz: fekete, fehér, szürke. ezek azok a színek amik abszolút, de tényleg mindenhez mennek. 15/L

fekete, fehér, szürke. ezek azok a színek amik abszolút, de tényleg mindenhez mennek. 15/L
fekete, fehér, szürke, barna
A kérdező hozzászólása: danke schön :)
bitte sehr.

Mindenkinek megjelenik a terhesseg vege fele a barna csik a hasan? Es a koldok az mindenkinek kifordul ha igen mikor?

Legjobb válasz: A csík nekem is megjelent, bár inkább kékes színû volt. A köldököm nem fordult ki egyáltalán, tehát az már biztos, hogy mindenkinek nem csinálja :)

A csík nekem is megjelent, bár inkább kékes színû volt. A köldököm nem fordult ki egyáltalán, tehát az már biztos, hogy mindenkinek nem csinálja :)
Nekem nagyon világos a bõröm, de mégis már kb. a 18. héttõl van barna csíkom. Elõször a köldök alatti jött ki halványan, már a felsõ látszik. Nagyon meg kell nézni, de a párom is simán észreveszi.
7:26-os vagyok. tudom, hogy a barna csík (linea negra (-:) nem azonos a striákkal, pont azt írtam le, hogy nekem még csak a barna csík jelent meg, a striák megjelenése meg alkati, genetikai kérdés.
A kérdező hozzászólása: koszonom nektek!
*striával
A barna csík nem azonos a sriával!!!!! Ez a köldök vonaláig fut fel, ált. a 18.héttõl jelenik meg és a színe erõsödik, de szülés után elmúlik. Ezt aztán lehet kenni :) )), sewmmi jelentõsége nincs. Nekem ugyan nem volt, de tanultam róla. A köldököm sem emelkedett ki. Ez alkati kérdés, ill., hogy a baba hol helyezkedik el.
Én még csak a 32. hétben vagyok, úgyhogy nem tudom mi lesz még, nekem eddig csak a barna csík jelent meg, de az már korán (a 18-19. héten). a védõnõ is azt mondta, hogy mindegy mivel kenem a hasamat, a striák többnyire genetikai alapon jönnek ki. Épp a múltkor láttam egy kismamát hasonló testalkattal mint én, (38. hétben volt)akinek feleakkora sem volt a hasa, mint nekem most (kb olyan volt, mintha a 6. hónapban lett volna-de õ ennek örült, mert nagyon hátfájós)mégis tele volt csíkkal. Tehát még pociméret sem dominál.
Még valami. Nem függ össze a barna csík az olajozással. A kismamák 95%-nak van ilyen. A striák ellen viszont jó az olaj+testápoló keveréke. Nekem bevált.
Nekem is van csíkom a 34. héttõl és kifordult a köldököm a 37. héten. 39km
Hát sajnos én elég szarul nézek ki :( Nálam volt barna csík, sõt még mindig van, pedig már 4 hós a baba. És a köldököm is kifordult, olyan szép, befelé menõ köldököm volt, most meg olyan, mint egy sötét kráter, ja és csíkos is lettem, mint egy zebra, hiába kenegettem. Igaz nagyon nagy hasam volt, 4 kilós volt a baba, de szerintem ez alapvetõen genetika.
Szia, En 31 hetes vagyok, csikom nincsen. Azt olvastam a csikrol hogy minel sotetebb az ember bore, annal erosebben latszik, lehet hogy emiatt nem latszik nekem. A koldokom nem fordult ki, de mashogy all amiatt hogy nyomjak belulrol es a bor is huzodik rajta. Ha pl negykezlab allok, akkor viszont ki is dudorodik :) De ne aggodj, ha ezekkel szembesulnod is kell, elmulnak!
Nem nekem egyik sem volt igaz olajoztam rendesen nem tudom ezért e, de 2x szültem és szép maradt a bõröm lehet hogy genetika is nem tudom.
az egyáltalán nem igaz h 18. héttõl jelenik meg a barna csík.én 14+4 hetes vagyok, és már kb 2 hete megjelent, és azóta sötétedett is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!